Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Ilmu yang hakiki itu ialah yang memberi keyakinan bahawa maksiat itu racun yang membunuh dan bahawa akhirat itu lebih utama daripada kehidupan dunia."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 68
Ahli: 0
Jumlah: 68




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 1 hari, 20 jam, 14 minit yang lalu
lidah-penghunus: 5 hari yang lalu
muslimiman: 20 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 21 hari yang lalu
nur_tinta: 27 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: ~Sapa student KMPP????~


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» ~Sapa student KMPP????~

Please Mendaftar To Post


Oleh ~Sapa student KMPP????~

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-03-06 17:05


Assalamualaikum....
Hmmm....dalam ramai-ramai ahli ukhwah ini...ada tak yang belajar dekat KMPP (Kolej Matrikulasi Pulau Pinang)......???
Saja lah......sebab saya belajar kat situ...kira macam jejak kasihla...
hehe...... :-di :-di


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

oliver_twist
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20817
Posting: 84
Dari: perak

uk  


posticon Posting pada: 10-03-06 18:46


aku student sana juga..sesi 0405...rindu kat tasik tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For oliver_twistProfil   Hantar PM kepada oliver_twist   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-03-06 19:05


ex-kmpp..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-03-06 21:03


macam mana keadaan kmpp!!!!!!!!!!!    :) :) :) !!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 12-03-06 09:18


ex-kmpp - but only for 2 months there..

kmpp memang best!

Bookmark and Share

    


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-03-06 09:54


Kenapa buat topik ni kat Rawatan Alternatif :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ashabul_mukminin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.07.2003
Ahli No: 2403
Posting: 43
Dari: Pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-03-06 11:05


eh.. macam tak sesuai saja topik ini kat sini. tapi, ana warga tak-kmpp, lama dah.. masa tu tasek tu baru nak buat. heheh.. 2001/2002 kalau tak silap. uish..rindunya kat sana... bagaimana nak join alumni? eh, ada alumni ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashabul_mukmininProfil   Hantar PM kepada ashabul_mukminin   Pergi ke ashabul_mukminin's Website   Quote dan BalasQuote

eimi
Warga Rasmi
Menyertai: 23.10.2003
Ahli No: 4629
Posting: 18

Perak  


posticon Posting pada: 12-03-06 12:13


:-) saya pun tak-kmpp time 20012002..dah lama dah tak pergi sana...rindu masa kat kmpp..kmpp best ;-) :lol: :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For eimiProfil   Hantar PM kepada eimi   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-03-06 20:48


hmm...ana pan tak tahu camnala boleh masuk laman rawatan alternatif pula...hehe....layan saja la...ana pula sedang belajar kat KMPP...bulan 4 ni abesla....KMPP memang best...kalau ada yang cakap rindu kat tasek tu...tasek tu dah makin cantik...tapi banyak pula maksiat kat keliling tu...tu yang jadik kusam saja...hehe...lepas itu pengarah KMPP tahun ni banyak buat perubahan kat sini...dah ada laluan berbumbung untuk pergi kuliah...jadi tak payah risaula kalau hujan turun...kena jugakla pergi kelas....hehe..
Cuma yang sedihnya...akhlak student melayu kat sini teruk jugak...couple tak payah cakapla kan....biarlah...bukan tak bagi nasihat...dah berbuih mulut...study pun kena push...dah 2 sem saja...terukla sikit nak cover semua bab....next intake nak buat 2 tahun pula agaknya...tak aci tol...tapi takpela...boleh sebab umor...hmmm...alumni tu saya tak tahula pula....belum dengar cita apa-apa lagi pun....mggu lepas ada minggu aspirasi islam...bestla jugak...buat konsert UNIC dengan Shuhaimi In-Team...lepas itu ada tayangan cerita MUHAMMAD THE LAST PROPHET...ada sister nite(busan muslimah) dan macam-macamla...erm...dah jugak hamba2 ALLAH buat parti suka-suka...entahlah...buat kat luar agaknya...tapi diluluskan la pula.....setiausaha JPP yang edar borang...hmm...dunia2...hmm..apa-apa cerita nak kongsi...silala....tak-KMPP ke,tak KMPP ke,in KMPP ke...silakan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 15-03-06 21:57


saya pun ex-kmpp jugak, tahun bila ek...2003/2004 rasanya, ada tak yang sama batch dengan saya??rindu kat tasik, rindu kat taman permainan kanak2, rindu kat sawah padi, rindu kat binatang 'cali'... rindu juga kat cik raja, en suhaimi......kmpp memang best

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

oliver_twist
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20817
Posting: 84
Dari: perak

uk  


posticon Posting pada: 15-03-06 22:11


aik tu aktiviti yang same masa aku belajar kat situ...huhu memang dah jadik rutin couple2 kat tasik tu....romantik katakan...lag pun memang dah jadi penyakit keturunan agaknya..jadi jangan la terkejut sangat...aku rasa batch sekarang ni kawalan dia ketat sikit agaknya...bukan macam batch aku dulu...ey encik charlie masih on duty lagi ke???habis la muka bercalar..hehe aku rindukan lecturer kimia aku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For oliver_twistProfil   Hantar PM kepada oliver_twist   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-06 19:07


oooo......MR.CHARLIE mestilah masih on duty...manaleh tggal kmpp begitu saja...selagi tak di halau pasukan SEMBUR...bukan nak balik sendiri...heheh...habis calar anak dara dengan anak teruna orang...oOo...yang batch 2003/2004 ada jugak....tapi yang sya kenal dak kuliah saya saja la...lepas itu dua tiga orang lagi yang dok mencupub...dak kelas saya basri.tarmizi,yaya,...hayat ini....ada lagi yang len tapi macam muka saja la...en.shuhaimi sihat....makin ramah dia...en.mahfuz baru kahwin tapi dah nak dapat anak....rezeki kan....hmm...batch kali ni memangla terkawal sikit...tambah2 ada ISO...semua nak kena baik...lecterur kena balik kul 4.30 hari jumaat pun..mangsanya studentla...tak boleh keluar kolej selagi tak sampai kul 4.15..nak bagi adil dengan lecterurla...huhuhu....lepas itu...budak2 yang ponteng dapat surat amaran...lebih tiga kali masuk mahkamah...hoho...dah ramai kena..malu mak bapak...tu la..sapa suruh ponteng...nak dapat ISO...tu yang kolej buat semua ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

one85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23275
Posting: 45

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-06 19:30


ermmm...saya pun ex kmpp..
saya batch 2003/2004 sama macam siapa errkk..ooo...jutawanmuslimah..
anissa orang baling ke??
cakap pasal tasik tu...masa tahun km 1st pengarah baru...dia memang sporting habis sampai ramai juga la yang mencemarkan tasik yang indah tu...terlampau bebas lah katakn..almaklum la nonmuslim dah join
ermm...rindu en suhaimi,en apa lah yang kelakar habis tu..
tapi memang banyak lah kenangan kat situ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For one85Profil   Hantar PM kepada one85   Quote dan BalasQuote

oliver_twist
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20817
Posting: 84
Dari: perak

uk  


posticon Posting pada: 17-03-06 18:57


kasihan la kat dak kmpp ni,en charlie masih sayang kat tempat tu..so kena tawakal saja lah.....kejam gila sampai kena anto surat kalau tak pergi kulaih???time aku dulu tak ada pun macam tu..siap satu sem tak pergi kuliah..kalau pagi pun asyik tidur saja..mesti ramai yang dapat 4flat nanti..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For oliver_twistProfil   Hantar PM kepada oliver_twist   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 17-03-06 20:19


one85 sama batch dengan saya ek?hayat ke fizik? duduk kompel mana? mana tau kita kenal...en mahfuz dah nak dapat anak....wah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Nurilislami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13939
Posting: 53
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang  


posticon Posting pada: 17-03-06 20:35


Assalamualaikum wbt

hye..Nur pun warga tak-kmpp t

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurilislamiProfil   Hantar PM kepada Nurilislami   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-03-06 20:24


Buat one85,ye saya orang baling,awak pun orag baling juga ke?.....2la,tak pergi kelas lebih dari 3 hari tggula surat....ni semua ISO punya pasal la....nak dapat nama punya pasal kenala ikut procedure....bukan takat surat...masuk mahkamah itu....eeee...menakutkan dan memalukan.....tak pergi kelas saja tak pasal2 ada rekod jenayah....pengarah KMPP baru saja ditukar...pengarah baru belum jumpa lagi....entahlah dia punya undang2 bagaimana pula...minta2 macam yang lamala jugak...strict2 pun...religious jugak...rumput pun tak bagi pijak....selain sebab nak jaga alam...kena hormat kehidupan lain jugak katanya....tumbuhan itu sedang bertasbih...jadi kalau hormat jangan pijak...tapi ada juga buat bodoh...la ni pengarah lama dah dinaikkan pangkat jadi Pegawai Pelajaran P.Pinang....pengarah baru pun sempat dengan kami sbulan saja...dah nak habis batch dah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-03-06 21:36


ex kmpp batch 03/04

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-03-06 23:51


ex kmph....
hihi...boleh join tak ni....hihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 22:07


salam....
maaf ye...
ana rasa topik ini dah ada...
apa kata sambung saja kat situ..

maaf ya.. wallahu'alam..
salam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mohdhanis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9883
Posting: 189
Dari: pahang, selangor, penang

Selangor  


posticon Posting pada: 30-07-06 02:13


tak kmpp
04/05

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdhanisProfil   Hantar PM kepada mohdhanis   Pergi ke mohdhanis's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.121276 saat. Lajunya....