Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kami disuruh oleh Rasulullah agar menaburkan debu tanah ke muka orang yang memuji-muji dan mengampu-ngampu.
-- -- Hadis riwayat Imam Ibnu Majah

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 24
Ahli: 0
Jumlah: 24




  Yang Masuk Ke Sini
halawatuliman: 1 hari, 3 jam, 33 minit yang lalu
nabilah: 1 hari, 3 jam, 37 minit yang lalu
aye: 2 hari yang lalu
tereturubuzu: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu


Peralatan
Topik: maxis or celcom


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Peralatan
    »» maxis or celcom

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh maxis or celcom

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 10:24


mana luas liputan antara celcom dan maxis?

Bookmark and Share

  


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 17-02-06 16:55


entah...rasa2 sama banyak saja agaknya........

Bookmark and Share

  


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

maqnawie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.09.2005
Ahli No: 18647
Posting: 222
Dari: Milik ALlah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 19:03


assalamualaikum....


saya ada terima email yang depa (maxis dan digi) ini ada share dengan syarikat perjudian...celcom pula TM....so saya nak buat apa???


* copy email dalam new forum...

Bookmark and Share

  


  Member Information For maqnawieProfil   Hantar PM kepada maqnawie   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 20:31


erm mereka hanya pentingkan keuntungan semata-mata

Bookmark and Share

  


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 22:01


dah banyak kali topik macam ni keluar, baru dua hari lepas ada keluar topik yang lebih kurang sama: celcom vs maxis!!!

dulu pun dah ada topik yang bertajuk: celcom,digi or maxis...

Kenapa asyik nak bincang perkara yang sama... :-?


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 23:15


DG...huhuhuhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-02-06 01:57


im3...simkad oversea ni

Bookmark and Share

  


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 18-02-06 05:08


for asha_girl

betul ke keuntungan semata2......setiap perniagaan memang hendakkan keuntungan......

tanpa celcom and maxis....boleh ke....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-02-06 22:00


buat ilhamusafir,

memang setiap perniagaan mahukan kentungan,tapi janganlah sampai terlebih pulak

Bookmark and Share

  


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 19-02-06 22:43


for asha....

tang mana yang terlebih tu.............kalau dibandingkan dengan komunikasi kat negara lain lagi mahal and menyusahkan pengguna.....contoh pengalaman kawan saya kat mesir..kat sana tak guna celcom and maxis tapi guna line vodafone yang mana kadar untuk topup terlalu ...boleh dikatakan mengarut ....macam ni ....salah satu pelan vodafone (untuk topup 10 ringgit anda mesti mendapatkannya dengan harga 13 ringgit tetapi jumlah yang anda dapat hanya berharga 2 ringgit sahaja...berapa banyak kita rugi...1 sms berharga 50 sen....)
tulah inform yang kawan ana bagi........k


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us

"The Merciful The Compassionate"
[ Telah diedit oleh: ilhammusafir pada 19-02-06 22:45 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

Nurilislami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13939
Posting: 53
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-02-06 22:47


kedua-duanya lah...sebab kedua-duanya ok sekarang...

Bookmark and Share

  


  Member Information For NurilislamiProfil   Hantar PM kepada Nurilislami   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 21-02-06 16:40


hmmm.....?

Bookmark and Share

  


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 17:01


no komen

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 18:07


:roll: hhmm....tak tau la,maxis ke celcom,tapi rasa2 nya,celcom lagi luas agaknya.tapi saya guna maxis sebab family semua guna maxis....& kadang-kadang pula guna dg sebab dg untung..... :-P :-di


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 21:56


:) :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

haykal77
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23012
Posting: 116
Dari: Perak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-02-06 12:03


Assalamualaikum....

Tengoklah nak digunakan di mana... Tapi kalau saya lah kan... ambillah dua-dua... maxis dan celcom. Mana tahu kan? :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For haykal77Profil   Hantar PM kepada haykal77   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 26-02-06 13:32


saya tidak bias...2-2 saya guna, either maxis or celcom...kemudahan kepada semua orang..

Bookmark and Share

  


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-03-06 13:52


hehe..saya sekarang guna keduanya-duanya...but saya rasa line maxis lagi ok..tapi maxis mahal lah

Bookmark and Share

  


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-03-06 13:59


ana pun pakai kedua-duanya..
cuma celcom tu khas untuk ahli keluarga

Bookmark and Share

  


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-03-06 14:45


saya pakai maxis dan digi. so far dua-dua ok
tapi celcom tak pernah guna...
guna maxis tu sebab famaly semua pakai maxis..
Digi pula company yang bagi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-03-06 17:31


erm semua sykt komunikasi pentingkan keuntungan semata2

Bookmark and Share

  


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

addina
Warga Rasmi
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19674
Posting: 16
Dari: kuala lumpur

Johor  


posticon Posting pada: 03-03-06 17:35


rasanya celcom agaknya..
setia pada celcom.. :-di sebab celcom ada 8pax
murah kalau nak telefon rmh ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For addinaProfil   Hantar PM kepada addina   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-03-06 19:17


tengok kawasan la.

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-03-06 12:41


assalamualaikum wbt...

depends pada kawasan jugak... ada tempat, coverage celcom lagi luas dan sebaliknya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 05-03-06 15:28


tambahan sikit....perniagaan sememangnye menguntungkan...tambah2 perniagaan yang tak ada orang cabar macam komunikasi...tapi kalau pakai maxis..kita hanya kayakan ekonomi ananda krishan..dan keuntungan itu dah tentu dilaburkan aktiviti maksiat..apa kata kita cuba celcom...yang diterajui oleh orang melayu dan semestinya ISLAM..tak silap saya dalam kaset ceramah ustaz shamsuri...pengarah celcom ini sangat dermawan dan alim jugak...antara cerita yang saya ingat beliau sering membaca dan menghafal al-Quran ketika mula menaiki kapal terbang...ustaz shamsuri tanya Kenapa dia buat begitu??jwpnnya...mati pada bila2 masa sahaja ustaz,oleh itu kita kena bersedia...alhamdullilah..kekayaan xjadikan beliau orang yang rakus seperti pemimipin2 yang lain...apa lagi kawan2..tepuk dada tanya la iman...jawapan ada ditgn anda untuk perkhidmatan komunikasi mana yang jadi pilihan anda!

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-03-06 18:59


guna maxis...tak pernah tukar sejak 5 tahun dulu......

Bookmark and Share

  


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

smartzul
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23005
Posting: 32
Dari: Johor Bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-03-06 01:46


Saya pula pakai maxis. Kalau ikut nak pakai celcom saja.. Sebab apa pakai maxis? Sebab no saya ni dah ramai orang tahu dan susah nak inform kalau saya tukar no baru. So, kekalkan..

Celcom pula, guna untuk call kampung, dengan menggunakan 8pax. Memang murah dan berbaloi..

Dari segi marketing-lah:

Celcom: Lebih kerap buat promosi. macam-macam promosi..
Maxis: Mempunyai plan yang memeningkan.. ;)
DiGi: Saya puji, sebab sampai sekarang hanya guna satu plan sahaja & tidak memeningkan.. Cuma yang kurang, coverage.. (sorry masukkan pasal digi..).

Pasal celcom diterajui oleh Melayu Islam. Betul, kita sama-sama support mana yang termampu untuk kita lakukan..


-----------------
Membina Perniagaan Yang DiRedhai Allah. Klik Di Sini.


Bookmark and Share

  


  Member Information For smartzulProfil   Hantar PM kepada smartzul   Pergi ke smartzul's Website   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 06-03-06 01:48


maxis lah..
celcom mahal la..
tapi digi lagi bagus dr maxis dengan celcom..
tapi sebab digi ini company luar..
dia tak boleh la nak fight celcom dengan maxis..
sebab kerajaan mesti lebihkan company Malaysia..
untung la maxis dengan celcom..

Bookmark and Share

  


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 06-03-06 01:48


alamak..terposting 2 kali pulak..
sorry la admin..

[ Telah diedit oleh: aemanpsycho pada 06-03-06 01:49 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 06-03-06 08:03


assalamualaikum....

saya pula mobil nil lah...eh silap pula....hehe

setakat ni dah cuba semua nya..celcom,digi dan maxis...masing2 ada kelebihan dna kekurangannya...kalau tempat memang tak ada line tu semua tak ada line...tapoi rasanya kalau dari sudut coverage saya lebih suka celcom..sebab banyak tempat yang cmaxis tak klear atau satu bar saja,celcom ok lagi....

tu saja pandangan yang dah kabur ni sebab nagantuk...hehehe

wassalam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

emi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4053
Posting: 139
Dari: Alor Setar, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-03-06 12:07


apa kata tambah satu lagi Digi....he....he...baru cukup tiga

Bookmark and Share

  


  Member Information For emiProfil   Hantar PM kepada emi   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-03-06 04:45


zilzal pakai maxis...lama dah..dah 6 tahun...tapi sekarang guna mobilecom..huhu...tak best pun...fastlink mahal kat sini...

p/s: bawak jugak maxis..boleh roaming kat sini..

Bookmark and Share

  


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 01-04-06 14:10


memule suka celcom tapi kena tipu....taknk guna celcom lagi sampai bile2 hehe....setia pada digi hehe...sekarang guna digi dan maxis.....macam bro maqnawie cakap itu, saya guna slagi tak ada fatwa yang kata tak boleh guna huhu......

Bookmark and Share

  


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 01-04-06 14:31


2-2...senang....

Bookmark and Share

  


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 23:21


err...tumpang tanya....
ana ni mungkin terkebelakang sikit dalam hal2 begini...
cuma nak tau..
maxis dan celcom ni syarikat telekomunikasi kepunyaan rakyat malaysia ke?
saya ingat slama ni syarikat luar negara.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 00:32


vodafone la.. baru Manchester united.. huhuh

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

salleh_y
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1068
Posting: 215
Dari: :: Tanah ++ ::

china  


posticon Posting pada: 19-05-06 16:38


hu2..ni cerita line ek..Kenapa line luar negara pun masuk sekali..bikin konpius saja..:)


-----------------
Senaraikan Laman Web Islam Disini

[ Telah diedit oleh: salleh_y pada 19-05-06 16:43 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For salleh_yProfil   Hantar PM kepada salleh_y   Pergi ke salleh_y's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-05-06 17:49


maXiS....

pEaCe nO wAr..MuSlImS aRe UnItEd...


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

  


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 18:19


aktifkan dirimu.......

Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

nur_2110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18853
Posting: 187
Dari: infront of my 2313NLCi

Melaka  


posticon Posting pada: 19-05-06 19:27


kalau tak silap saya maxis ni orang overseas berketurunan india punya...
kalau celcom local rasanya...

yang saya tau coverage celcom dengan maxis hampir sama saja cuma 3g celcom lebih meluas dari maxis...tu pun dengar orang yang menggunakan 3g yang kata la...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_2110Profil   Hantar PM kepada nur_2110   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 18-12-07 13:08


Tajuk lama,tapi nak posting juga :-P dulu maxis,lepas itu celcom sebab nak sokong syarikat Islam & melayu..Sekarang etisalat :-P:-P :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

insan_sekular
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2004
Ahli No: 9301
Posting: 105
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 18-12-07 13:34


dari segi liputan..celcomla paling luas kan?? kekadang..dalam utan pun ada lagi..huhu..


-----------------
jom beli buku online ! semua jenis buku... www.katalogbuku.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For insan_sekularProfil   Hantar PM kepada insan_sekular   Pergi ke insan_sekular's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-12-07 14:07


amboi..dalam utan...sebab baik dalam kubur sure tak budak coverage...

Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 12:32


kat tempat saya ni kalau tak ada bekalan elektrik line celcom hanya 1 bar saja...itu pun dari cell lain...kalau maxis ok saja...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 12:51


.. kat tempat saya Celcom lebih meluas liputannya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 13:48


rangkaian celcom paling luas, sebab celcom kan bawah TM.....
TM kan cover satu malaysia punya telefon rumah...
even Kalau dalam utan pun boleh dapat Kalau pakai celcom....
tapi eden masih setia dengan hotlink....
hotlink rules.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 13:58


Pada 26-12-07 12:32 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

kat tempat saya ni kalau tak ada bekalan elektrik line celcom hanya 1 bar saja...itu pun dari cell lain...kalau maxis ok saja...


siapa kata?

who says? man qaala?

:sopan: :berfikir: :jangan:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 14:00


kat kg saya, kalau line celcom biasanya bar ada 4,3,2... 4,3,2... 4,3,2... kalau maxis pula, selalunya 2,1,0... 2,1,0...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 14:05


pakai line maxis no penang sejak 2002...
lepas itu duduk selangor sat...tambah satu lagi line celcom no kl..
tapi macam tak lama saja line celcom ni..
selepas ini nak pergi n9 pula...
rasanya guna satu no saja dah ok..

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 14:58


celcom.....
luas...murah...
tapi tak ramai nak beralih dr maxis ke celcomni

Bookmark and Share

  


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 15:15


maxis ada kelebihannya tersendiri.....celcom pun ada kelebihannya tersendiri....kadang-kadang satu tempat tu line maxis ok....celcom tak ok...kadang-kadang tu line maxis tak ok.....celcom ok..... :-) :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 15:20


kat kampung saya yang berbukit..
dulu selain celcom tak ada line..
celcom pula kena pergi cari tempat baru line clear..
sekarang dah upgrade
celcom dah full bar
maxis dan digi dapat sikit.. adalah line 1/2 bar


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 16:44


maxis since umur 19thn.. dah lama dah

Bookmark and Share

  


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 26-12-07 16:46


pakai maxis
kebanyakan kawan-kawan saya ini..guna maxis

Bookmark and Share

  


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 17:59


Bukan dah ada dah ke tajuk ni dulu???
Hehe..apapun,tetap setia bersama CELCOM 01488*****..
Biarpun rakan-rakan yang lain pakai maxis,tapi tak apa..sekurang2nya,saya tidak menyumbangkan wang saya ke tempat2 yang tidak pasti..()

Wallahualam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

najeeh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18693
Posting: 46
Dari: Banting,Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 20:29


pakai maxis..tapi macam mana ye..org kata..maxis ni penyumbg dana untuk pepergn yang membunuh ramai org islam..org islam juga ditindas..habis..macam mana ye... boleh ke tak guna maxis ni..confius lah..sesiapa boleh bagi explanation..

Bookmark and Share

  


  Member Information For najeehProfil   Hantar PM kepada najeeh   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 22:00


Pada 26-12-07 13:58 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-12-07 12:32 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

kat tempat saya ni kalau tak ada bekalan elektrik line celcom hanya 1 bar saja...itu pun dari cell lain...kalau maxis ok saja...


siapa kata?

who says? man qaala?

:sopan: :berfikir: :jangan:


celcom, walaupun liputan meluas ke seluruh negara, tapi ada juga kawasan2 yang tiada capaiannya...
ada sesetengah kawasan yang hanya dapat rangkaian celcom sahaja, ada pula yang hanya dapat rangkaian maxis sahaja... tapi kalau digi... mungkin ada semuanya... digi, celcom, maxis... huhuhu...

apa pun, kuasa di tangan anda... :welcome: 8-)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 26-12-07 23:13


Pakai maxis dengan celcom.. tapi selalu guna celcom sebab dalam family semua guna celcom.. tapi masalah nya jarang2 ada topup.. selalu air time habis dulu sebelum kredit habis.... liputan kalau kat lebuh raya nampak maxis lagi baik tapi kalau kawasan yang dalam2 sikit rasanya celcom ok lagi.. .. lembaga kuning tu macam mana pula.. hehe


-----------------

[email protected]


Bookmark and Share

  


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 10:50


With the fastest network, the widest coverage, best rates and service from Celcom the power is in your hands.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 12:08


Ana ada dengar orang kata line celcom lebih luas liputannya pasal dia punya pencawang pakai device GSM1800 sedangkan Maxis dengan Digi pakai device GSM900. Itu dulu punya cerita lah tak tau lah kalau lah ni macam mana pulak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 12:11


.. aku ingat nak pakai kedua-duanya lah:berfikir:..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 27-12-07 18:06


dah rasa pakai celcom dan maxis..tapi celcom lagi better dr maxis..celcom punya liputan lagi luas walaupun duduk kat tempat terpencil..kalau nak dibandingkan dengan maxis..lebih baik off hp saja sebab line tak ada..bagi student university..ada promotion university xpax..jimat sangat..15s seminit untuk call semua rangkaian, 1s untuk rangkaian yang sama dan 6s untuk rangkaian lain..semua tu boleh digunakan di dalam campus or di luar campus..kalau maxis..ada juga tapi mereka pakai campus zone..cuma masalahnya hanya boleh guna dalam kawasan campus saja..luar campus tak boleh..tak bestla kalau begitu..so ana lebih prefer celcom daripada maxis=)

Bookmark and Share

  


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 21:52


salam
ana baru saja guna maxis, ikutkan hati memang ana nak guna celcom. tapi ada kawan ana kata digi lagi baguih betul ke?


-----------------
saya percaya tiada yang sia-sia,semua akan ada hikmahnya.


Bookmark and Share

  


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-07 12:16


Pada 27-12-07 21:52 , Hibatullah posting:

!!! QUOTE !!!

salam
ana baru saja guna maxis, ikutkan hati memang ana nak guna celcom. tapi ada kawan ana kata digi lagi baguih betul ke?



pendapat ismi sajalah ni ye...
digi, memang murah untuk membuat panggilan dan sms dan apa-apa lagilah....
liputannya juga agak bagus...
tapi, jarang kedapatan liputan yang baik seperti celcom dan maxis di kawasan2 kampung ataupun pinggir2 bandar..
gelombang kuning ni bagus di bandar2 besar dan bandar2 saja...
pendek kata, tempat yang kepadatan penduduknya padat... hehehe...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 28-12-07 15:06


Pada 26-12-07 13:58 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-12-07 12:32 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

kat tempat saya ni kalau tak ada bekalan elektrik line celcom hanya 1 bar saja...itu pun dari cell lain...kalau maxis ok saja...


siapa kata?

who says? man qaala?

:sopan: :berfikir: :jangan:



saya yang kata...Kenapa, tak percaya ke? :berfikir:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-12-07 16:11


percaya...percaya...percaya...

tapi yang tanya tu bukan saya, tapi iklan tv :sopan:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 28-12-07 16:15


Owh...Iklan celcom tu ke? :-P


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-12-07 16:23


assalamualaikum.
sya dah 3 tahun gna celcom sebab semua family gna celcom.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-12-07 16:35


Pada 17-02-06 10:24 , asha_gurl posting:

!!! QUOTE !!!

mana luas liputan antara celcom dan maxis?


kedua-duanya...digi pula?


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-12-07 16:36


.. kat kawasan Felda aku kerja ni.. ternyata Wilayah Celcom:welcome:..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 28-12-07 17:08


: oh iye ke, saya baru tahu, thanks dah jawab soalan saya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 28-12-07 19:08


rasanya celcom agaknya... sebab saya pakai celcom.. huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

hilyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.01.2007
Ahli No: 28324
Posting: 30
Dari: bumi AL-KHALIQ

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-12-07 20:05


assalamualikum,
guna celcom lah lebih baik
tapi ana dengar berita maxis kepunyaan orang bukan islam betul ke??
macam mana pula denan celcom ye???

Bookmark and Share

  


  Member Information For hilyahProfil   Hantar PM kepada hilyah   Quote dan BalasQuote

nur_eiman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2006
Ahli No: 23130
Posting: 113
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 28-12-07 21:28


Pada 28-12-07 20:05 , hilyah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualikum,
guna celcom lah lebih baik
tapi ana dengar berita maxis kepunyaan orang bukan islam betul ke??
macam mana pula denan celcom ye???


kadang-kadang kita tak boleh nak elak semua ini, telefon sekarang jadi kemestian,
so maxis or celcom sama ada orang islam punya atau tidak susah nak elakkan...kita penggunanya...tapi yang pastinya saya rasa kedua-duanya bukan yang orang islam punya..Waalahua'lam.

hmm saya pun pengguna mxs dan celcom ;-)


-----------------
ISLAM itu indah..tiada agama yang boleh menandinginya..
JANGAN biarkan kesucian ISLAM terus dicemari..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_eimanProfil   Hantar PM kepada nur_eiman   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 15:18


Pada 27-12-07 12:08 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Ana ada dengar orang kata line celcom lebih luas liputannya pasal dia punya pencawang pakai device GSM1800 sedangkan Maxis dengan Digi pakai device GSM900. Itu dulu punya cerita lah tak tau lah kalau lah ni macam mana pulak?


Rasanya liputan line celcom atau maxis tak bergantung kepada frekuensi yang di gunakan (900 MHz atau 1800MHz)...Rasanya bilangan cell tower yang menentukan liputan siapa yang paling luas...Syarikat yang bina paling banyak cell tower, syarikat tu lah yang paling luas liputanya...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 15:20


guna happy lah (bawah digi) 99 sen untuk 45 minit panggilan bagi mana-mana operator. 10 sen untuk setiap sms bagi mana-mana operator.

Sesuai untuk yang suka cakap lama2. Tapi Kalau nak cakap untuk beberapa saat - setiap blok dikenakan 1 sen.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 16:35


uikss... 99 sen untuk 45 minit ke 45 saat tu anak_pejuang...??
murah sangat macam tu....

erkk... tapi digi tak tercapai dengan baik di kawasan hutan belantara ni... adess... adess... adess...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 16:41


.. teringat Mobikom dengan TM Touch.. 018 dan 013.. punya lah susah nak dapat "couverage":lol:adehh..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 13:13


Tengok kat sini, segalanya tentang HAPPY :)

: http://www.happy.com.my/

Bookmark and Share

  


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 13:17


Pada 04-01-08 00:00 , hamnah_02 posting:

!!! QUOTE !!!


-7-Teknologi yang digunakan oleh Maxis ialah GSM900.GSM900 mempunyai kelemahan di mana "network capacity" of GSM900 is not that high. GSM 900 base station theoretically can reach a radius of 25km, but within the 25km you have so many subscribers that you get network congestion. It is a technical limitation that if the base station limit is reached (meaning a certain number of users are in aconversation) the rest cant go through.Celcom pulak menggunakan GSM1800 (selepas merge dengan TM Touch)yang merupakan system yang lebih maju dibandingkan dengan GSM900.Ia adalah teknologi yang di keluarkan atau di cipta kerana GSM900mempunyai limitasi teknikal seperti yang diterangkan di atas. Oleh kerana GSM 1800 beroperasi di frequensi tinggi iaitu 1800MHz bebanding dengan GSM900(900MHz) maka base station coverage adalah rendah iaitu lebih kurang 5 km.(paham ke tak ini?)


900 MHz vs 1800 MHz

Dari apa yang saya baca 900 MHz band mempunyai kawasan liputan yang lebih luas daripada 1800 MHz band tetapi 1800 MHz band boleh support lebih banyak user daripada 900 Mhz band...

Dari segi indoor coverage, 900 MHz lebih baik daripada 1800 MHz...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 15:53


Maklumat yang saya dapat daripada laman web MCMC:

GSM900 Operators in Malaysia:

a)Celcom - Celcom ( Malaysia) Berhad

b)Maxis - Maxis Mobile Sdn Bhd

c)DiGi - DiGi Telecommunication Sdn Bhd



GSM1800 Operators in Malaysia:

a)CELCOM MOBILE - Celcom Mobile Sdn Bhd

b)MAXIS (MMS) - Malaysian Mobile Services Sdn Bhd

c)DIGI - DiGi Telecommunication Sdn Bhd



Sumber:http://www.mcmc.gov.my/what_we_do/spectrum/mobile.asp

Jadi kesimpulannya bukan celcom saja yang guna GSM1800...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-01-08 16:42


Assalamualaikum
rasanya macam ada sedikit kesilapan pada kenyataan hamnah...
apa yang saya tahu...ananda krishnan akan menyumbangkan 10% daripada keuntungan dalam maxis..(entah mana sumber ni...) untuk diberikan kepada orang sikh untuk memerangi Islam di India dan Pakistan...kawasan Kashmir tu..kawasan bergolak...dengan tujuan untuk membunuh orang Islam....

P/S : setuju..gunalah ikut kemampuan..namun, kemampuan mesti sentiasa dipertingkat dari hari ke hari...ayuh..sokong celcom.... :sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 16:56


Tiada keperluan membuka topik baru... Sekadar berkongsi... Huhu...

Resource: "http://www.bharian.com.my"

Panjat pokok buat panggilan - Kasihannya - :-( :-(
    
SAYA mewakili penduduk Kampung Tanah Baru, Inas, Johol,
Negeri Sembilan memohon syarikat Maxis, Celcom dan DiGi
memberi pertimbangan sewajarnya mengenai masalah
ketiadaan pencawang rangkaian komunikasi sehingga
menyebabkan pemilik telefon bimbit tidak boleh berkomunikasi.
    
Berikutan ketiadaan pencawang pemancar, telefon gagal
mendapatkan isyarat untuk menggunakannya. Penduduk
terpaksa memanjat pokok tinggi atau mendaki bukit berhampiran
kampung untuk mengesan isyarat, paling teruk kami terpaksa
berulang alik ke pekan Johol semata-mata untuk menelefon.
    
Kami tidak pasti sampai bilakah pemilik telefon sesetengahnya
canggih dan mahal perlu memanjat pokok untuk berkomunikasi
dengan keluarga. Sampai bilkaha keadaan ini berlarutan?

PEMANJAT POKOK,
Johol, Negeri Sembilan. :-(



Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 22:36


salam..
tak taula kan ..
rasa2 celcom agaknya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

are_dik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12567
Posting: 93
Dari: student

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-02-09 00:21


salam..
kalau student better pakai celcOm..yang Upax tu..huhu..save sikit..adik top up rm30..tak abes2 lagi..yerla mesej untuk Upax juger baru 0.05 sen..bukan 0.5sen tau..save sesangat..tapi sayang sampai umur 25thn saja..huhuhu
tapi adik pakai 2..ntok member2 U adik pakai Upax sebab ramai pakai celcOm yang Upax tu..maxiz pun adik pakai juger, tapi ntok family saja..sebab family pakai maxis..dua-dua jimatla...:-D


-----------------
intanz'9


Bookmark and Share

  


  Member Information For are_dikProfil   Hantar PM kepada are_dik   Pergi ke are_dik's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-02-09 11:42


pakai public phone saja... :-D


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

ilah83
Warga Rasmi
Menyertai: 25.10.2003
Ahli No: 4667
Posting: 10
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-02-09 12:04


dulu masa belajar pakai maxis pnyer lah jimat sebab Kalau mesej macam 1sen saja,tapi bila col pnyer lah mahal...tapi sekarang bila dah kerja tkar pakai celcom..punya lah jimat..boleh buat xpax no tel rumah..kadang-kadang dapat kredit free itu yang bagusnya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ilah83Profil   Hantar PM kepada ilah83   Pergi ke ilah83's Website   Quote dan BalasQuote

Faizah_Azlan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.02.2009
Ahli No: 37142
Posting: 44
Dari: Kulai, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-02-09 15:11


saya pakai 2 hp...
1 maxis 1 lagi celcom...
maxis untuk kerja, celcom untuk family...
tak tahu lah mana lagi ok.. rasanya sama saja...
kita yang pakai.. so pandai-pandai lah buat budget sendiri...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Faizah_AzlanProfil   Hantar PM kepada Faizah_Azlan   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 24-02-09 23:18


meksis mahal panggilan. nak buat panggilan boleh ambil digi or celcom.

kalau nak call sekejap2 tu ambil u mobile lah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 23:45


saya pakai celcom..
tak kisahlah orang kata celcom ni murah ke mahal...
saya tetap setia dengan celcom..

Bookmark and Share

  


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

niklodeon
Warga Rasmi
Menyertai: 24.02.2009
Ahli No: 37284
Posting: 4
Dari: New castle

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-02-09 00:05


kajian mengatakan~

sebelah barat malaysia majoritinya~

menggunakan maxis dan digi~

manakala~

sebelah timur malaysia majoritinya~

menggunakan celcom dan maxis~

*ak pakai celcom~ ^o^

Bookmark and Share

  


  Member Information For niklodeonProfil   Hantar PM kepada niklodeon   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 00:10


Pada 23-02-09 00:21 , are_dik posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
kalau student better pakai celcOm..yang Upax tu..huhu..save sikit..adik top up rm30..tak abes2 lagi..yerla mesej untuk Upax juger baru 0.05 sen..bukan 0.5sen tau..save sesangat..tapi sayang sampai umur 25thn saja..huhuhu
tapi adik pakai 2..ntok member2 U adik pakai Upax sebab ramai pakai celcOm yang Upax tu..maxiz pun adik pakai juger, tapi ntok family saja..sebab family pakai maxis..dua-dua jimatla...:-D



same lah guna juga upax celcom...amat menjimatkan buat sementara waktu ni sebagai seorang pelajar.memang berbaloi!!!

ramai kawan-kawan komen pasal maxis.so,pakat2 lah tukar ke celcom.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 09:34


saya baru tukar ke celcom. dulu pakai maxis... masa pakai maxis, asyik nak topup saja.. memang bulan2 sakit lah.. tapi sejak tukar celcom ni, rm10 tu lama tahan, bila sembang lama2 pun tak banyak.. saya cuma topup bila rm10 dah nak tamat.. tapi maxis pakai lagi.. maxis untuk kawan-kawan saja..tu pun kadang saja topup.. celcom khas untuk saya dengan tunang saya saja ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

ilah83
Warga Rasmi
Menyertai: 25.10.2003
Ahli No: 4667
Posting: 10
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 12:13


ada tak sesiapa YANG PAKAI CELCOM PLAN EXCECUTIVE..BOLEH BERI PANDANGAN TAK?

Bookmark and Share

  


  Member Information For ilah83Profil   Hantar PM kepada ilah83   Pergi ke ilah83's Website   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-10-09 11:11


Assalamualaikum

Masih pakai Maxis... Tapi sekarang boleh tukar ke telco yang lain dengan mengekalkan nombor yang sedia ada...
Tapi belum tergerak hati nak tukar... Dah biasa dengan Maxis.
Ramai famili saya dah pakai 2 no yakni Celcom. Sebelum ni semua pakai Maxis saja.
Tapi dengar kata kat tempat saya nak ada 3G Maxis tahun ni. Celcom tak ada lagi.
Tapi rasa nak jimat, kena tukar pada line lah. Family Value Plus 50 ke...

:berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-10-09 12:20


Setiap kali musim raya , celcom line sokmo problem.. :(



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

api
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.10.2009
Ahli No: 37576
Posting: 48
Dari: Bandaraya ISLAM

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-10-09 13:51


salam,,,
ana pernah pakai celcom tapi sim dah hilang sekali dengan henfon.so sekarang ni pakai maxis sajalah. celcom pakai jarang-jarang saja.hmmm..


-----------------
membangun bersama ISLAM


Bookmark and Share

  


  Member Information For apiProfil   Hantar PM kepada api   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-09 15:52


salah ukhwah,ana guna celcom,semua ahli keluarga ana guna celcom,ana dah guna 6 tahun alhamdulillah tak ada masalah....


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-10-09 13:09


celcom & DIgi...
bukan nak promote..Digi murah sikit bila buat panggilan....


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-10-09 14:23


celcom,digi or mxis...pakai bil lagi murah dari prepaid.


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Peralatan
    »» maxis or celcom

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.236395 saat. Lajunya....