Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap tindakan menghasilkan tindakbalas
-- Hukum Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 10 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 11 hari yang lalu
nur_tinta: 17 hari yang lalu
kasih_kekasih: 33 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: Adakah anda kesah kalau anda BUKAN orang pertama?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Adakah anda kesah kalau anda BUKAN orang pertama?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Adakah anda kesah kalau anda BUKAN orang pertama?

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 14-02-06 04:28


Assalamualaikum

Nak bertanya pendapat sahabat sekalian.

Adakah anda kesah kalau orang yang anda sayangi (read: orang yang istimewa i.e. kekasih (xbestnye bunyi), tunang etc) sebelum ni dah pernah ada hubungan dengan orang lain sebelum berhubungan dengan anda? dah pernah bercinta sebelum tu la..

Adakah penting untuk jadi orang yang 1st bertakhta di hatinya?


-----------------
::If you wish to be loved, show more of your faults than your virtues::


Bookmark and Share

    


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

nmz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5323
Posting: 226
Dari: shah alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 23:57


ana kesah...sebbnya? Insya Allah ana akan pastikan dia adalah orang pertama di hati ana...tapi..ana tetap redha dengan ketentuanNYA...:)


-----------------
SesaAt MenAriK naFaS....SElanGkaH meNuJu mAuT....
[ Telah diedit oleh: nmz pada 20-02-06 15:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nmzProfil   Hantar PM kepada nmz   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 23:58


kesah agaknya......... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

aqil
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17966
Posting: 162
Dari: PAHANG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 11:58


mesti kesah,
tapi.....
tak semestinya dapat yang terbaik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 12:00


entah.......tak pernah lalui lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

bidadariblueberry
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.01.2006
Ahli No: 22075
Posting: 33
Dari: pinggir kuala

croatia  


posticon Posting pada: 16-02-06 12:05


kesah laa jugak agaknya....tapi,as long as kita adalah yang terakhir bagi dia,tak mengapa laa...it is better i think...jangan pulak kita the first tapi,ada orang lain lepas tu...chewahh..pandai2 saja cakap :lol: ;-) :-di


-----------------
hiasi cake mu dengan blueberry, jangan lupa tambahkan cheese sekali...


Bookmark and Share

    


  Member Information For bidadariblueberryProfil   Hantar PM kepada bidadariblueberry   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 12:42


tak kisah.... :-P

the past is past... 8-) 8-) 8-)


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 13:48


tak kisah sebab benda dah lepas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

zana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.12.2004
Ahli No: 12740
Posting: 45
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 16-02-06 14:27


As long as dia tak akan membanding2kan saya dengan yang first tu, Kenapa perlu saya yang sensitif sangat kan??;-)
Lagipun, berharap untuk menjadi orang terakhir better than berharap menjadi orang yang pertama...In this situtation lah...:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For zanaProfil   Hantar PM kepada zana   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 14:31


tak kisah sangat la..insyaallah, jumpa yang lebih baik...
Allah huakbar...subhanaallah... :-di
[ Telah diedit oleh: Qayyum pada 16-02-06 14:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 16-02-06 14:34


Pada 16-02-06 12:42 , triptofana posting:

!!! QUOTE !!!

tak kisah.... :-P

the past is past... 8-) 8-) 8-)



ye betul tu...


-----------------
ingin sentiasa dipuji itu tanda iman diuji
bila hati redha dikeji itu tanda iman yang suci


Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-02-06 02:31


Assalamualaikum..

ana tak kesah sangat...mungkin itu yang lebih baik..INSYAALLAH:)
"kita hanya mampu merancang, namun perancangan ALLAH
adalah yang terbaik.."
:) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-02-06 02:36


ok agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 19-02-06 04:28


AssaLamu'aLaikum.. pada pendapat Wawa, better late than never.. Sama2lah kita mencuri balik 'hati' dia agar dia menjadikan kita sebagai 'orang pertama' dalam hidup dia. So.. secara tak langsung, dia akan menghargai kita dan pada masa yang sama kita tak terasa yang kita ni orang yang ke..berapa entah dalam hidup dia. Nak 1000 daya, tak nak udah .. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 19-02-06 05:42


pernah dengar tak..

semua lelaki mahu jadi orang yang pertama di hati seorang gadis
semua gadis mahu jadi orang yang terakhir di hati seorang lelaki..

Bookmark and Share

    


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-02-06 10:09


em...kisah juga...tapi kisah yang positive..haa...bagaimana tu??

mksudnye...make sure dia tak banding2kan kita dengan previous "love" dia tu...of cos we are different rite?? 8-) :roll:

1 lagi...kalau dia dah lalui kegagalan masa 1st "love" dulu tu...so, dia akan lebih mmpelajari kesilapan diri...lebih mutured & berhati-hati...

~~~ experience is a good lesson ~~~

:roll: 8-) :roll: 8-) :roll: 8-) :roll:
[ Telah diedit oleh: hudahasnan pada 19-02-06 10:10 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

sharkuitm
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.02.2006
Ahli No: 22667
Posting: 109
Dari: UITM SHAH ALAM

brazil   avatar


posticon Posting pada: 20-02-06 13:31


ehuhuhu...Allah saja yang tao..
hihhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharkuitmProfil   Hantar PM kepada sharkuitm   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-02-06 15:52


mmm...mula2 mungkin kisah....

tapi insya-Allah boleh terimalah...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 20-02-06 16:09


hurm..mesti la saya kisah pasal tu..kalau jadi yang pertama lebih indah kan? tapi takla terlalu concern..bukan yang pertama pun tak apa jugak,asalkan xdibandingkan dengan yang terdahulu..apapun, dalam soal ini,saya rasa lebih berharap untuk jdi yang terakhir dalam hidupnya..yang terakhir tu lebih penting dr yang pertama..dalam konteks ni lah.. :roll:


-----------------
~*Jika kau mengejar dunia, akhirat akan lari darimu.Tetapi jika kau mengejar akhirat, dunia akan mengejarmu*~


Bookmark and Share

    


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

julihan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17771
Posting: 90
Dari: klate

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-02-06 16:10


Kisahla jugak sebab orang pertama dengan dia adalah orang lain... kadang-kadang mungkin bila dengan kita dia teringat kat perempuan lain..... kalau boleh tak maula yang pernah couple sebelum ini.... ana pun belum pernah lagi couple harap2 pasangan ana pun begitu jugak.... tapi jodoh pertemuan ditangan Allah redha sajalah kalau dapat macam itu kena pandai2 tolak-ansurla...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For julihanProfil   Hantar PM kepada julihan   Quote dan BalasQuote

lieynnakkpb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22193
Posting: 146
Dari: ~bUmI AlLaH ~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-02-06 16:34


Assalamualaikum....:-)
bagi saya terserah pada tuhan kerana Allah yang menentukannya.
Jodoh Pertemuan semuan nya Allah yang ditentukan..
saya redha pada kehendakNYA. kalau dah itu jodoh saya saya akan terima saja.
:-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lieynnakkpbProfil   Hantar PM kepada lieynnakkpb   Pergi ke lieynnakkpb's Website   Quote dan BalasQuote

minnie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16491
Posting: 122
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-02-06 16:45


bagi saya, selagi dia tak bandingkan saya dengan yang 1st 2, saya tak kisah sangat..tapi kena tahu jugak sebab apa dia putus,sebab dia yang cari pasal atau perempuan 2..walauapa pun ALLAH akan menjanjikan yang terbaik untuk kita..maka berserahlah pada yang MAHA ESA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For minnieProfil   Hantar PM kepada minnie   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-02-06 16:49


;-) kesah juga laaa.......tapi apa-apa pun,sabar itu seaparuh daripada iman.... :-di


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 20-02-06 18:21


sifat manusia memang suka membanding

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-02-06 22:03


Pada 20-02-06 18:21 , maisarahlisa posting:

!!! QUOTE !!!

sifat manusia memang suka membanding


oleh itu...elakkanlah...kalau dah terbiase memang rasa susah...

bila rasa susah...akan jadi susah...

oleh itu, wahai diriku & sahabat2 semua, perbaiki diri kita...jangan terlalu mudah menilai orang lain...

~~~ sesungguhnya ALLAH Maha Mengetahui ~~~


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 22:12


tak penting sama sekali kerana mungkin boleh jadi yang terbaik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-02-06 22:17


Pada 21-02-06 22:12 , faithfuller posting:

!!! QUOTE !!!

tak penting sama sekali kerana mungkin boleh jadi yang terbaik...



bagus!anda berfikiran positif!ada keyakinan...10 markah untuk anda!!! :-P
[ Telah diedit oleh: hudahasnan pada 21-02-06 22:18 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

farihahlauji
Warga Rasmi
Menyertai: 05.01.2006
Ahli No: 21705
Posting: 14
Dari: serambi mekah

germany  


posticon Posting pada: 21-02-06 23:35


assalamualaikum...
ana rasa tak kesah sangat..yang pertama atau tidak itu tidak penting...yang penting kita pandai menjaga hatinya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farihahlaujiProfil   Hantar PM kepada farihahlauji   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 23:38



    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 10:32


ermmm.....no experience.........tapi tak kisah agaknya........benda dah berlalu buat apa dikenang-kenang...hehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

izzatun_nisa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2003
Ahli No: 883
Posting: 57
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-02-06 23:41


Pada 19-02-06 04:28 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

AssaLamu'aLaikum.. pada pendapat Wawa, better late than never.. Sama2lah kita mencuri balik 'hati' dia agar dia menjadikan kita sebagai 'orang pertama' dalam hidup dia. So.. secara tak langsung, dia akan menghargai kita dan pada masa yang sama kita tak terasa yang kita ni orang yang ke..berapa entah dalam hidup dia. Nak 1000 daya, tak nak udah .. :-)


setuju dengan wawa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzatun_nisaProfil   Hantar PM kepada izzatun_nisa   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 00:40


mesti lah kesahh....ana pun tak pernah couple so dia pun kena lah macam tu juga!
tapi kalau dah jodoh nak buat macam mana...:(

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 01:03


assalamualaikum...

pada saya lah,yang keberapa itu tidak berapa penting,asal kan kita ikhlas insya ALLAH akan bahagia dan kekal seumur hidup...

selalunya pengalaman mematangkan diri,mungkin dia tau apa kelemahan dia masa pertama atau keberapa dulu,jadi maybe dengan saya dia akan lebih memperbaiki kesalahannya yang lalu..

pasti ada hikmah dalam ketentuan ALLAH...

wallahu a'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 01:03


ikhals lah kamu dalam apa jua yang kamu lakukan maka balasanya atau hasil yang kamu terima sudah pasti baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 28-02-06 23:43


the past is the past..biarkan berlalu..mungkin dia pun bukan yang pertama di hati kita..kuncikan ia dengan kejujuran,berterus terang dan saling menghormati,insyaAllah.. :-) moga kita adalah yang terakhir untuknya dan moga dia adalah yang terakhir untuk kita,insyaAllah.. :-) Allah Maha Adil.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 01-03-06 18:10


kalau bukan yang pertama macam tu ana tak kisah lansung ..ana ingat anta nak bgtahu dia pernah berzina atau apa-apa...kalau berzina pun dan dia mahu kembali kepangkal jalan tak salah kalau terima..asalkan dia benar-benar insaf

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 18:18


Pada 21-02-06 22:17 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-02-06 22:12 , faithfuller posting:

!!! QUOTE !!!

tak penting sama sekali kerana mungkin boleh jadi yang terbaik...



bagus!anda berfikiran positif!ada keyakinan...10 markah untuk anda!!! :-P


terima kasih..hehe



Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-06-06 19:04


hm..kisah tu memang kisah..tapi kalau itu ketentuan ALLAH..kita dah tak dapat nak buat apa...

tapi apa-apa pun..INSYAALLAH saya akan pastikan dia orang pertama yang saya simpan di hati saya..

"ukhwah fillah..mahabbah lillah"

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 21:11


kesah lah...mana boleh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 22:40


pada pandangan. ana tak kisah sangat. past is the past. take lesson lah. semua orang ada sejarah hidup sendiri. kita terima lah dengan hati terbuka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 30-06-06 23:17


salam,,

kalau boleh, ana harap ana yang pertama dan terakhir bertakhta di hati si dia..
but kalau ana bukan yang pertama.. tak apa laa.. tak kisah laaa.. yang lepas biarkan lah ia berlalu.. moga si dia dapat ambil pengajaran daripada pengalaman yang lama untuk membina hubungan baru yang lebih baik.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

zunah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2003
Ahli No: 3189
Posting: 207
Dari: malaysia

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 01:54


Assalamualaikum..

Menarik topik ni..

Bagi ana, ana tetap ambil kesah perkara ni...
Kita masih tak tahu sejauh mana sayangnya seseorang itu pada kita dan sejauh mana dia sudah melupakan pasngannya yang lalu.. takut cintanya dengan kekasih lama akan berputik semula... walaubagaimanapun, kita perlu terima seadanya apa yang kita ada sekarang.. semua ini takdir tuhan.. terimalah seadanya... Cubalah tawan hatinya sebaik mungkin...


-----------------
Beramal tanpa ilmu seperti berjalan tanpa mengikut jalan.
Beramal tanpa tujuan lebih banyak rosak dari baiknya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zunahProfil   Hantar PM kepada zunah   Quote dan BalasQuote

faina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 607
Posting: 151
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 04:08


hm...memula memang kisah jugaklaa...
bu then, everything is fine...
kena bijak mengambil hati dia semula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainaProfil   Hantar PM kepada faina   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-07-06 22:51


bukan yang pertama bukan bermaksud tak boleh jadi yang terbaik

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-07-06 22:53


asalkan yang terakhir sudah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 22-07-06 22:53


so what....... malas mahu fikir....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 22-07-06 23:05


uishhh susah jugak nak jawab huhuhu........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 22-07-06 23:05


payah jugak nak jawab huhuhu........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 22-07-06 23:10


Pada 16-02-06 13:48 , ismi_safiza posting:

!!! QUOTE !!!

tak kisah sebab benda dah lepas...


Ye ke...?

Kalau saya, saya kesah. Tapi kalau dah suka, redha dan tabah saja lah... moga-moga kasih dan cinta sejati akan berputik dengan mekar sekali dan berkekalan pada waktu tersebut.
(Fuh! Ayat memang macam dah hidup lama..)


-----------------
Ingatlah, nabi s.a.w telah didatangkan untuk memandu hidupmu maka ikutilah...
[ Telah diedit oleh: fahim pada 22-07-06 23:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 03:52


sebenarnya.. saya tak kisah sangat yang 1st.. 2nd.. or even not the last... cuma.. insya-Allah.. saya akan pastikan, kehadiran saya dalam kehidupan setiap insan yang saya kenali.. memberi kesan yang sukar dilupakan.. insya-Allah.. :)

p/s: fatin3.. nick yang takkan saya lupa.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 24-07-06 09:15


tak kisah pun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 11:08


Pilihan yang tepat...ada lah apa-apa saja...harap sya orang yang pertama dan terakhir....yang bertakhta di hatinya... :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 24-07-06 12:03


ingatkan apa tadi.. ermm tak kisah ponn

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 13:23


sama ada terawal @ terakhir...
semua tu pengalaman sebenarnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

nurin_adiela
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.07.2006
Ahli No: 25072
Posting: 34
Dari: Universiti Malaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 13:40


assalamualaikum...
yang 1st ke,2nd ke...ana tak kisah...tapi kalau jadi isteri kedua...kisah juga...hehe...kena fikir dulu lah husband kita nak kawin lagi sebab apa...xnkla dia lupekn kita sebab kita yang pertama...

kalau kekasih...xkisahla kalau dia pernah bercinta sebelum ni...lagipun benda dah lepas kan..buat apa nak ingat balik..tapi lelaki ni dia senang nak lupekn cinta pertama dia...kalau cinta pertama dia memedihkn...(wahh..jiwangnyer)....tak kisah pun kalau ana cinta kedua dia,asalkn sama-sama jujur pada diri sendiri....ada batas-batas syariat dalam p'gaulan dan yang paling penting,cinta kepada pencipta cinta itu dulu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurin_adielaProfil   Hantar PM kepada nurin_adiela   Quote dan BalasQuote

alburtuqol
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.06.2006
Ahli No: 24988
Posting: 69
Dari: subang jaya

malaysia  


posticon Posting pada: 24-07-06 13:45


ada orang kata lelaki susah nak lupakn cinta pertama dan perepuan susah nak lupakn lelaki yang lebih baik dr sebelumnya,, tak tau laaa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alburtuqolProfil   Hantar PM kepada alburtuqol   Quote dan BalasQuote

alburtuqol
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.06.2006
Ahli No: 24988
Posting: 69
Dari: subang jaya

malaysia  


posticon Posting pada: 24-07-06 13:45


ada orang kata lelaki susah nak lupakn cinta pertama dan perepuan susah nak lupakn lelaki yang lebih baik dr sebelumnya,, tak tau laaa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alburtuqolProfil   Hantar PM kepada alburtuqol   Quote dan BalasQuote

masya_brywest
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2317
Posting: 107
Dari: TeLuK InTaN

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 13:52


tak kisah...asal bahagia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For masya_brywestProfil   Hantar PM kepada masya_brywest   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 15:24


sedih woooo!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 15:24


sedih woooo!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 15:24


sedih woooo!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 13:53


tak kisah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

anna_87
Warga Rasmi
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 656
Posting: 17
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-09-06 14:01


depend ar

Bookmark and Share

    


  Member Information For anna_87Profil   Hantar PM kepada anna_87   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 14:36


ana memang tension...tapi bergantung pada tahap kepentingan sesuatu perkara tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

narutomaster
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.09.2005
Ahli No: 19202
Posting: 46
Dari: Damansara

Johor  


posticon Posting pada: 22-09-06 16:37


macam saya tak kisah, sebab kes ni smilar dengan saya, dimana saya bukan orang yang pertama dihatinyer(ehem2x) tapi saya pentingkan perhubungan yang jujur ,telus dan ikhlas....dan dia dapat menerimanya.....Alhamdulillah dan yang paling penting perhubungan ini mestilah berlandaskan batasan agama....



++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
         http://www.maskahwin.com/index.php?ref=mahalil

Bookmark and Share

    


  Member Information For narutomasterProfil   Hantar PM kepada narutomaster   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 16:43


tak kisah....
kisah....
tak kisah...
kisah...
tak kisah..
kisah.....

mana satu erkk??????
:di

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 16:56


Bagaikan permata di celahan kaca
Kerdipnya sukar untuk dibezakan
Kepada Mu Tuhan ku pasrah harapan
Moga tak tersalah pilihan


Kalau boleh biarlah yang pertama..Bukan nya apa, bila tengok cara orang bercinta sekarang ni, pegang sana pegang sini, naik motor sesama takut pulak tersalah pilih..Kalau dah jodoh nak buat macam mana kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 14:14


tak kisah... tutup buku lama dan buka buku baru..
takkan kita nak harap dia tunggu kita untuk bercinta sebelum jumpa kita... kita kena realistik..
kita pun mungkin ada org lain sebelum jumpa si dia....
yang penting menghargai apa yang kita ada sekarang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 14:20


salam~
tak kesa pun..
wasalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 27-09-06 14:32


Pada 22-07-06 22:53 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

asalkan yang terakhir sudah....


saya setuju sngat2...
tak apa Kalau bukan saya yang pertama...
sebab dia pun akan jadi yang bukan pertama dalam hidup saya...
janji saya yang terakhir dia sayang...
pas ni saya tak nak dia MENDUAKAN ATAU MENTIGAKAN saya...
(insyaallah,tapi kalau dah tersurat..saya nak buat bagaimana)
tapi...saya akan cuba jadikan diri saya yang pertama dan terawal dalam hidup si dia....
saya juga akan jadikan diri saya yang terbaik u si dia,hingga dia tak ada masa u fikir cari yang lain....
:-P
insyaallah.... :-di :-di
[ Telah diedit oleh: kembara_girl pada 27-09-06 14:37 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

daei_fi_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24248
Posting: 98
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 27-09-06 16:40


Pada 22-09-06 16:56 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Bagaikan permata di celahan kaca
Kerdipnya sukar untuk dibezakan
Kepada Mu Tuhan ku pasrah harapan
Moga tak tersalah pilihan


Kalau boleh biarlah yang pertama..Bukan nya apa, bila tengok cara orang bercinta sekarang ni, pegang sana pegang sini, naik motor sesama takut pulak tersalah pilih..Kalau dah jodoh nak buat macam mana kan...


salam.....kalau difikirkan betul-betul, betul juga apa yang dikatakan oleh sailormoon ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For daei_fi_islamProfil   Hantar PM kepada daei_fi_islam   Pergi ke daei_fi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 27-09-06 20:30


tak kisah.....same saja....

yang penting.....lepas kahwin....dia kena jadi isteri yang solehah.....jangan pulak dia buat hubungan sulit dengan bekas kekasih pertamanya

p/s: ramai ooo isteri2 sekarang buat kerje2 tak senonoh macam ini....kembali berhubung dan buat hubngan sulit dengan kekasih lamanya.....macam-macam cerita dah dengar daripada kawan, family, dalam paper dan etc.
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 27-09-06 20:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 07-11-06 18:06


Pada 27-09-06 20:30 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

tak kisah.....same saja....

yang penting.....lepas kahwin....dia kena jadi isteri yang solehah.....jangan pulak dia buat hubungan sulit dengan bekas kekasih pertamanya

p/s: ramai ooo isteri2 sekarang buat kerje2 tak senonoh macam ini....kembali berhubung dan buat hubngan sulit dengan kekasih lamanya.....macam-macam cerita dah dengar daripada kawan, family, dalam paper dan etc.


Ni yang takut kalau bukan orang yang pertama ni..Bila timbul masalah dalam rumahtangga, suami/isteri akan cuba cari bekas kekasih untuk meluahkan perasaan..dan tidak mustahil mereka akan buat hubungan sulit..nauzubillah :roll: :roll: :roll:

p/s:dah ada yang HALAL, pergi cari yang HARAM..nauzubillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 07-11-06 21:06


tak sempat nak fikir lagi r...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

yatie86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11989
Posting: 116
Dari: p.di negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-11-06 22:01


emmm. tak kisah juga..terima seadanya janji dia setia dan menghormati kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yatie86Profil   Hantar PM kepada yatie86   Quote dan BalasQuote

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-11-06 23:21


kesah SANGAT! must be the 1st dan da last! insyaAllah.. hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 07-11-06 23:36


taki kisah lah yang pertama ke yang kedua ke yang ke seratus ke..asal dia sayang kita dan kita yang terakhir dalam hidup dia..bahagia hingga akhir hayat.

Pada 27-09-06 20:30 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

tak kisah.....same saja....

yang penting.....lepas kahwin....dia kena jadi isteri yang solehah.....jangan pulak dia buat hubungan sulit dengan bekas kekasih pertamanya

p/s: ramai ooo isteri2 sekarang buat kerje2 tak senonoh macam ini....kembali berhubung dan buat hubngan sulit dengan kekasih lamanya.....macam-macam cerita dah dengar daripada kawan, family, dalam paper dan etc.


kalau dah jadi milik orang,buat apa nak berhubung dengan kekasih lama...cari pasal lah tu..lupakan saja yang dia sebab kalau pasangan kita tau mungkin terguris hati dia..
bukan saja isteri yang kembali berhubung dengan kekasih lama,suami pun ada..takkan ada masalah nak cari kekasih lama,kawan-kawan lain kan ada..takkan tak ada kawan agaknya..nampak sangat macam katak bawah teko.. :-P


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 10-11-06 11:41


Pada 07-11-06 23:36 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!


bukan saja isteri yang kembali berhubung dengan kekasih lama,suami pun ada..



Nasihat lah baik-baik..tapi kalau dah tak ada cara lain kahwin kan dia orang tu..habis cerita..dah tak timbul persoalan hubungan sulit..yang haram dah jadi yang halal..tapi cara ni mesti perempuan tak suka kan.. :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-11-06 12:05


assalamualaikum....
Bagi ana,tentulah ana kisah.kalau boleh ana nak jadi yang pertama dan yang terakhir.Jika teruna nak yang dara tentu sekalilah dara nak yang teruna juga.Tak nak yang telah ringan-ringan bak kata orang.no kompromi.Semua orang berhak dapat yang terbaik.Tetapi kita kena ingat kita hanya mampu merancang tetapi Allah yang menentukannya.Nak tanya sikit boleh tak spaghetigoreng kalau awak nak yang pertama atau tak kisah???Wallahualam..Harap dapat jawapannya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-11-06 12:08


assalamualaikum....
Bagi ana,tentulah ana kisah.kalau boleh ana nak jadi yang pertama dan yang terakhir.Jika teruna nak yang dara tentu sekalilah dara nak yang teruna juga.Tak nak yang telah ringan-ringan bak kata orang.no kompromi.Semua orang berhak dapat yang terbaik.Tetapi kita kena ingat kita hanya mampu merancang tetapi Allah yang menentukannya.Nak tanya sikit boleh tak spaghetigoreng kalau awak nak yang pertama atau tak kisah???Wallahualam..Harap dapat jawapannya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 10-11-06 12:28


Aiman kesah... :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

suepolaris
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.01.2006
Ahli No: 21713
Posting: 46
Dari: Johor Bahru

Johor  


posticon Posting pada: 11-11-06 04:50


walaupun mula2 kata tak kisah... tapi, tetap kisah... hehehe....
mungkin dulu mereka berpisah sebab tak serasi dengan pasangannya atau ada masalah2 yang kadang-kadang kita pun tak jangka...

yang penting kena percaya pada pasangan, ada sifat jujur dan ikhlas...
bagi pasangan tu pulak, kenalah buktikan perkara lama tak berulang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For suepolarisProfil   Hantar PM kepada suepolaris   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 11-11-06 08:35


Pada 14-02-06 04:28 , spaghetigoreng posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Nak bertanya pendapat sahabat sekalian.

Adakah anda kesah kalau orang yang anda sayangi (read: orang yang istimewa i.e. kekasih (tak menariknya bunyi), tunang etc) sebelum ni dah pernah ada hubungan dengan orang lain sebelum berhubungan dengan anda? dah pernah bercinta sebelum tu lah..

Adakah penting untuk jadi orang yang 1st bertakhta di hatinya?


ASALAMMUALAIKUM.........
Memang KESAH....kalau dah sampai ketahap rosak atau "accident"..
Sebab saya sendiri pun tak pernah buat orang macam tu...kan..kan...kan...


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-10-07 20:52


Pada 16-02-06 14:27 , zana posting:

!!! QUOTE !!!

As long as dia tak akan membanding2kan saya dengan yang first tu, Kenapa perlu saya yang sensitif sangat kan??;-)
Lagipun, berharap untuk menjadi orang terakhir better than berharap menjadi orang yang pertama...In this situtation lah...:-P


Tapi mungkin lah sedih juga sikit.. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 21:41


apa yang nak kisah....semua tu kisah lama2...cuma semua fikir....bila dia dah ada pengalaman sebelum ni.....buat dia lebih matang dalam perhubungan.....dan lebih menjaga perhubungannya.....tak salah pun.....lagi pun Allah dah tentukan jodoh masing-masing.....think positive....dalam bab ni mesti fikir semua aspek....bukan setakat fikir hati kita saja kan.....tak semestinya kita bukan yang pertama tak bahagia...selalunya yang kemudian lebih dihargai berbanding yang pertama

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 22:46


ana setuju dengan najah_musla. pengalaman silam menjadikan kita lebih berwaspada. matang dalam ertikata dah melalui pengalaman pahit, kita akan jadi lebih tabah...insyaAllah org yang baru akan lebih baik dari yang sebelumnya... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 22:56


tak kisah..

jika itu yang dah Allah tetapkan untuk saya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

mdzahran
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2007
Ahli No: 30684
Posting: 50
Dari: Jepun

japan   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 23:03


Pada 19-02-06 05:42 , spaghetigoreng posting:

!!! QUOTE !!!

pernah dengar tak..

semua lelaki mahu jadi orang yang pertama di hati seorang gadis
semua gadis mahu jadi orang yang terakhir di hati seorang lelaki..


Spot on.... :-)

siapa tak kisah..kisah lah...hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdzahranProfil   Hantar PM kepada mdzahran   Quote dan BalasQuote

baikhati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25177
Posting: 77
Dari: taiping

Perak  


posticon Posting pada: 01-10-07 23:30


pertama dan terakhir..

Bookmark and Share

    


  Member Information For baikhatiProfil   Hantar PM kepada baikhati   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 23:48


sedangkan saidatina aisyah sendiri cemburu pada siti khadijah.....

inikan pula ana yang tak ada apa apa kedudukan begini.....

tapi biar lah ada batasnye....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 23:55


salam....

eerrmm....

ana tak tau nak kata apa...

entah lah...

kalau tak kisah, tipu pula...

kalau kisah, sikit-sikit saja agaknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 07:14


tak kisah pun.... yang penting sekarang hati dah sama-sama sangat terikat. and as long as the person is ours now. dah milik kita sekarang so what?

kena yakin dan bersangka baik selalu pada pasangan masing-masing. barulah aman harmoni, tiada kecemburuan yang melampau dan tidak menyebabkan pergaduhan atau kesakitan hati.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 09:02


Pada 19-02-06 05:42 , spaghetigoreng posting:

!!! QUOTE !!!

pernah dengar tak..

semua lelaki mahu jadi orang yang pertama di hati seorang gadis
semua gadis mahu jadi orang yang terakhir di hati seorang lelaki..



...betul ke?


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 09:13


Pada 02-10-07 09:02 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-02-06 05:42 , spaghetigoreng posting:

!!! QUOTE !!!

pernah dengar tak..

semua lelaki mahu jadi orang yang pertama di hati seorang gadis
semua gadis mahu jadi orang yang terakhir di hati seorang lelaki..



...betul ke?



pernah juga dengar. macam betul...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-10-07 09:25


saya kesah... sebab biasanya, yang pertama tu lah yang paling istimewa, tapi kalau tak dapat, tak apalah kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 09:38


tak kisah lah..sebabnya pengalaman dalam melalui sesuatu akan mbuatkan org tsbut matang..tapi biarlah ada batasnya..tak nak jugak ada orang lepas kita..he2..itu yang penting..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 09:50


.. yang penting dia boleh terima aku seadanya.. dan begitulah aku sebaliknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-10-07 10:07


Aiman tak kisah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 10:34


Pada 14-02-06 04:28 , spaghetigoreng posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Nak bertanya pendapat sahabat sekalian.

Adakah anda kesah kalau orang yang anda sayangi (read: orang yang istimewa i.e. kekasih (tak menariknya bunyi), tunang etc) sebelum ni dah pernah ada hubungan dengan orang lain sebelum berhubungan dengan anda? dah pernah bercinta sebelum tu lah..

Adakah penting untuk jadi orang yang 1st bertakhta di hatinya?



tak kisah...


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 02-10-07 10:44


Assalamualaikum wwt..

Adakah anda kesah kalau anda BUKAN orang pertama?

Kesaaaahhh sangat!!!


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Adakah anda kesah kalau anda BUKAN orang pertama?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.239478 saat. Lajunya....