Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kita berasa diri kita tinggi, pandanglah ke atas; jika kita berasa diri kita rendah, pandanglah ke bawah
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: lizawati2302
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43141

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 97
Ahli: 0
Jumlah: 97




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 1 hari, 6 jam, 19 minit yang lalu
Kang: 1 hari, 11 jam, 21 minit yang lalu
sahabat_sejati: 7 hari yang lalu
sadiqah: 11 hari yang lalu
eme86: 15 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 19 hari yang lalu
nice_pesan: 22 hari yang lalu
umy_1510: 27 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: DENDA MASA SEKOLAH YANG PALING BEST


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» DENDA MASA SEKOLAH YANG PALING BEST

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh DENDA MASA SEKOLAH YANG PALING BEST

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-02-06 01:12


haaa...sekarang ni indra dah nak jadik cikgu pun...siapa UKHWANIANS yang pernah kena denda dengan cikgu2 masa sekolah dulu...mesti banyak kenangan kan? lucu ada, kelakar ada, sedih ada,dan ada juga yang meninggalkan kesan mendalam sampai hari ni. sakarang indar tak nak cari salah guru2 yang dah lepas. just nak ambil iktibar...ada sesiapa nak kongsi? Indra dulu pernah kena denda sampai keluar air mata...ketuk ketampi tak payah kira la (nasib baik tak masuk Kosmo). pernah hidung kena jentik dengan getah gelang (nasib baik tak masuk mata). dan sekarang fobia dengan maths, pasal dulu hari2 kena tempeleng dan kena halau masa darjah tiga. tapi insyaallah, indra akan pastikan anak2 murid indra takkan kena begitu dengan indra. indra nak jadik cikgu yang baik dan disayangi..


-----------------
ukhwah pengikat kasih sesama kita...biarlah segalanya kerana ALLAH jua...


Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 17:22


:-) Assalamualaikum....


    Masa sekolah rendah pernah kena denda lari megelilingi padang sebanyak 10 pusingan...aduhhhh..gara2 kawan2 buat bising....so semua kena...

Masa sekolah menengah...kelakar...selalu kena dengan cikgu math..sekelas kena berdiri atas meja sambil pakai purdah(cikgu suruh)...sambil tu cikgu mengajar kat depan....nasib baik cikgu perempuan dan belajar pun sekolah perempuan...


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 17:28


berdiri bawah meja...kakaka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

husna_nasiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22138
Posting: 233
Dari: UPM

Perak  


posticon Posting pada: 14-02-06 17:31


Hmm..yang paling teruk kena denda dengan senior masa sekolah menengah..bukannya dengan cikgu..atas kesilapan seorang..semuanya didenda berdiri di tengah court dengan sebelah kaki..nak pengsan jugak tu..adalah dalam sejam lebih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For husna_nasihaProfil   Hantar PM kepada husna_nasiha   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-02-06 18:06


saya kena denda jalan itik satu kelas ...
masa tu form 2....memang malu sakan.....
sebabnya kesilapan ketua kelas yang lupa untuk hantar buku latihan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-02-06 19:06


nak tau tak, masa form six pun still kena denda. kelakar tull..tapi tak ada la berat sangat... kena berpantun depan kelas, tapi masa tu malu yang amat...sebab berpantun sekali dengan menyanyi...semuanye sebab fail kuiz bahasa melayu...poyonye...apapun, terima kasih cikgu, saya dapat A paper cikgu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

fawawzaiya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2819
Posting: 67
Dari: johor ke UM

Johor  


posticon Posting pada: 14-02-06 19:56


masa form 6 (upper 6)...tahun 2002...paling senior la time tu

dalam kelas muet..(b. inggeris)

malas buat kerja time tu....

hasilnye berdiri kat luar kelas....

yang bestnya lepas tu adik2 form 1 lalu kat situ...

mak aii...malunye jangan cakap la...

siap tanya lagi..."abang buat apa diri kat luar ni?"

yang dalam kelas jangan cerita la gelaknye

Bookmark and Share

    


  Member Information For fawawzaiyaProfil   Hantar PM kepada fawawzaiya   Pergi ke fawawzaiya's Website   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 20:30


saya pengawas.. ada la 1 hari tu, saya tak buat kerja sekolah.. kena denda buat kerja sekolah kat koridor..

lepas tu tiba2 cikgu disiplin (merangkap penasihat badan pengawas) lalu daaa... kena denda lagi, kena nyanyi lagu negaraku masa perhimpunan..

isk.. malunya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 20:44


saya nak kongsi pengalaman kena denda masa sekolah dulu..saya ditempatkan dikelas yang pertama..so pernah sekali tu saya mendapat markah yang agak tendah dalam prinsip akaun..apa lagi cikgu pun naik berang dan denda saya dan pelajar lain yang gagal dalam prinsip akaun dengan rotan singgah ditapak tangan saya sampai merah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

eldalila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.01.2006
Ahli No: 21865
Posting: 54
Dari: perlis

madagascar   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 21:01


saya pernah kena denda sebab tak pergi kelas tambahan. dendanya, pakai kad manila yang besaq itu, depan tulis SAYA TAK datang KELAS TAMBAHAN besaq2 lepas itu, buat kunjungan rasmi ke setiap kelas untuk tunjuk muka. hahaha.. best woo...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eldalilaProfil   Hantar PM kepada eldalila   Quote dan BalasQuote

yatie86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11989
Posting: 116
Dari: p.di negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-02-06 22:35


erm...ana ingat,,kena tawaf sekeliling sekolah..dari kelas ke kelas..dengan mamber2 sebab tak hafal nusus..tapi masa tu,tengah sebuk nak exam spm..ustz dah kasi warning.tapi nak buat bagaimana..tak sempat juga nak hafal..malu malu...hehe..lebih2 lagi kat abang-abang dan kakak seniour kami..masuk dalam kelas mereka..biaslah ustz arab mana tegas dia lain sikit..tapi bila pkir2 balik..macam kelakar pun ada..rasa nak ulang saja balik..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yatie86Profil   Hantar PM kepada yatie86   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 22:55


hehehehe kebanyakkan denda semua sekolah same saja ye?? :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 14-02-06 22:55


saya pernah kena kutip sampah keliling sekolah sebab datang lambat...huhu penat juga...lepas itu kena polish tlinga sblom masuk kelas...tapi saat tu lah paling saya rindu sampai sekarang....rindu nak dengar syarahn di waktu pagi kalau datang lambat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 23:02


lari keliling padang 3 pusingan sebab lewat sampai sekolah, walaupun sebab bas rosak...

tu pun atas arahan ustaz, kawan2 yang jadi dhabit bertugas tak habis2 minta maaf sebab tak boleh nak buat apa-apa... :lol:

malu kat kawan2 sebab saya dari kelas 4 sains 1 lagi, kelas terbaik, tapi kena denda depan orang ramai, memang memalukan :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

nmz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5323
Posting: 226
Dari: shah alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-02-06 00:09


denda kat sekolah?
paling tak lupa masa ana darjah 3, tsalah tulis tempat tarikh kat buku latihan matematik...lepas itu kena panggil ke depan kelas, tiba-tiba saja rasa pipi panas...huhu 1st time kena tampar...lepas tu, ana dah jadi pro psal m3...:)

masa sek menengah, ana kena berdiri atas meja sebb salah jawab soalan bahasa arab....tapi tak malu sangat time tu sebb semua yang kena diri atas meja...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nmzProfil   Hantar PM kepada nmz   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 15-02-06 01:10


1. darjah 3: kena berdiri sambil mendepangkan tangan selama satu jam sebab lupa nak buat homework maths

2. form 1: lari turun naik bgnn 3 tingkat sebab xprepare alatan melukis untuk kelas pendidikan seni + lari 30 pusingan court basketball pada tghari yang amat terik lagi indah (ramai2 maka xrasa malu sangat)

3. form 4 : dengan deskmate, kena berdiri di depan kelas time pendidikan Islam sebab sibuk berborak masa ustaz tengah check bacaan orang lain..ngeh ngeh ngeh dah xbuleh baca tu siapa suruh borak..duduk diam2 aa kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-02-06 10:24


ha...indra pernah denda adik sendiri masa jadi pengawas dulu...masalah apa, tak payah cakap la. indra ketua pengawas. anak-anak buah tanya indra, tak mengapa ke nak denda adik indra ni. indra cakap, denda yang paling teruk bagi kat dia (adik indra). indra memang tegas sikit. tapi kawan-kawan pengawas tak sampai hati nak denda banyak2 adik indra. tak sampai hati pun, merasa jugak budak tu berlari keliling padang 3 pusingan. kasihan jugak. tapi nak buat bagaimana, dah dia buat salah. balik rumah, mak tepuk tangan bagi sokongan. naik hairan dibuatnya...ingatkan kena marah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 15-02-06 11:07


Sebelum itu nak bagi tahu indraputra_trg dan lain-lain, di sini kita tak guna UKHWANIANS sebaliknya kita guna WARGA UKHWAH atau WARGA UKHWAH.COM

---
Angkara satu murid yang mencuri, satu sekolah kena sebat di tapak tangan.

Rantai tandas (sekarang dah pupus) yang digunakan untuk menarik pam yang terletak di atas tu, hilang sebab rantai itu boleh digunakan bahan asas untuk buat rantai tangan ke, gantung kat basikal ke, beg atau rantai leher pun boleh. Rantai itu hilang. Guru besar bagi tempoh seminggu untuk mengaku. Tak ada siapa mengaku, akibatnya semua murid lelaki, satu sekolah, naik ke pentas dewan satu apa satu dapat rotan. Lebih kurang 600 murid lelaki.

Lokasi: Sekolah Mengengah Kebangsaan Telok Datok, Banting, Kuala Langat, Selangor.

Sekolah rendah:
Bola tertinggal di padang, semua murid lelaki satu kelas mesti ambil bola itu. Setiap murid mesti pegang walau sikit, kalau terlepas, patah balik. Walau seorang yang terlepas, kena patah balik. Bayangkan 30 murid lelaki memegang dan membawa 1 bola. Memakan masa lebih kurang 2 jam dan menjadi bahan tontonan, gelak2.

2. Bersiul, memekak dalam kelas. Yang tak bersiul pun kena ke depan dan didenda bersiul sepuas-puasnya selama 1 jam. Macam-macam bunyi sampai tak keluar bunyi.

Lokasi: Sekolah Kebangsaan Sungai Lang, Banting, Kuala Langat, Selangor

Bila ingat2 balik.. cikgu-cikgu ini agak kreatif mencipta denda dan hukuman. Jalan itik, duduk bawah meja, buat kerja sekolah kat koridor, berlari keliling padang, jalan berundur keliling padang, berjemur dan yang pelik-pelik. Suatu masa bila dah bertahun, ingat balik, gelak seorang2.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

masjidNurulHuda
Warga Rasmi
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17626
Posting: 2
Dari: Tawau

Sabah  


posticon Posting pada: 15-02-06 11:58


kena ketuk ketampi 100 kali sebab gagal ujian matematik... taubat dah..mesti rajin belajar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For masjidNurulHudaProfil   Hantar PM kepada masjidNurulHuda   Quote dan BalasQuote

mataharimalam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2006
Ahli No: 22729
Posting: 29
Dari: sereabalaijo

malaysia  


posticon Posting pada: 15-02-06 12:22


budak-budak mengadu kat mak bila kena denda..mak kata bagus bagus..kekadang lagi kena tambah lagi ada..tapi budak2 sekarang mengadu kat mak bapak bila kena denda terus masuk tv..fuh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mataharimalamProfil   Hantar PM kepada mataharimalam   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-02-06 13:48


lucu baca pengalaman masing2...
sebut pasal denda..yang plng terlintas kat fikiran..
masa form 5..kena denda tawaf bangunan..
sebab fail ujian bahasa arab..
tapi yang lucunya..satu kelas fail...
jadi..macam berarak laa pulak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

ainaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1106
Posting: 152
Dari: depan pc

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-02-06 14:06


hehehe...lucu juga pengalaman anda ek...
hmm..kawan2 yang ngapal tak ada pengalamn best kena dende ke?
lagi sakit ooo..
saya dulu sebab tak ingat tasmi kena denda 10 rotan..
5-5 rrr..sakit..
kadang-kadang ustaz ugut nak pukul dengan kerusi...
ganas tullll...
masa maahad dulu kena denda dengan cikgu sejarah..
bukan saya aa...my frens...
tawaf tiang bendera dan padang
ramai betul spiderman kat sebelah sanun kan al-qibtiaz?
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainaaProfil   Hantar PM kepada ainaa   Pergi ke ainaa's Website   Quote dan BalasQuote

mariyaa83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.10.2003
Ahli No: 4537
Posting: 49
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-02-06 14:19


memang tak boleh lupa pengalaman kena denda nieh..
masa form 3, ujian math, salah satu soalan 10 kali kena ketuk ketampi... bayangkan masa tu dapat 57% saja.. 300x @ lebih kena ketuk ketampi... ada yang dapat teruk lagi... lepas ketuk ketampi langsung tak boleh jalan.. kelas kat aras 3, sampai ptg duduk kat situ, sebab nak turun tangga pun tak boleh...

denda pergi prep lewat... berdiri kat depan dewan makan lelaki... malu...

kat sek buat hari sukan,, so saya and kawan-kawan beramai balik kampung, tanpa pengetahuan cikgu, dendanya kena jadi imam kat surau....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mariyaa83Profil   Hantar PM kepada mariyaa83   Quote dan BalasQuote

suntikan_srikandi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16483
Posting: 95
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-02-06 15:05


masa sek rendah:
kena ngadap guru besar, dendanya dah lupa..rotan agaknya, sebab buli budak laki...hehehe...

masa sek menengah:
1) jalan itik turun naik tangga
2) ketuk ketampi
3) berdiri atas meja tu biasalah sebab tak siap kerja sekolah math.
4) kutip sampah perkara biasa juga
5) basuh toilet boleh kata rutin laaa sebab tak suka buat kerja bahasa inggeris...
6) angkat kerusi beramai2 sebab bergaduh dengan senior..ekekeke...
7) kena rotan sebab ponteng kelas/ kelas tambahan (pergi makan ais kacang)

8) cium tiang
9) paling sedih kena halau kelas fizik sebab tak lulus kuiz...ekekeke, cikgu akan ku buktikan aku kini bukan macam dulu..hehehe
10) kena tahanan reman tengah court badminton sebab buli junior, alah bukan buli pun acah2 saja, junior ni manja betul...

wahhh....baru kusedar banyak juga aktiviti melanggar peraturan yang dah terbuat zaman sekolah...huhuhu...best juga sebenarnya...tapi itu dulu la sekarang insaf dah...ekekeke..tapi banyak-banyak denda saya boleh tahan walaupun kena rotan sebab sakit dirotan kejab saja, ilang sakit buat hal balik...cuma jangan kena marah dan dibebel sudah..itu tak tahan...pedih telinga...hati pun sedih...hehehe...

adik2 jangan ikut jejak saya...aturan dibuat untuk disiplinkan kita bukan untuk dilanggar...ok?

:-P :lol: :roll:


-----------------
Anjing Menyalak, Khalifah Tetap Lalu....>> Menunggu Putih Gagak Hitam, Buntar-buntar Daun Lalang, Luas-luas Daun Merunggai, Sampai Tumbuh Daun Cindapung...>


Bookmark and Share

    


  Member Information For suntikan_srikandiProfil   Hantar PM kepada suntikan_srikandi   Pergi ke suntikan_srikandi's Website   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-02-06 02:42


Pada 15-02-06 11:07 , Kang posting:

!!! QUOTE !!!

Sebelum itu nak bagi tahu indraputra_trg dan lain-lain, di sini kita tak guna UKHWANIANS sebaliknya kita guna WARGA UKHWAH atau WARGA UKHWAH.COM





terima kasih saudara KANG untuk maklumat tu. indra minta maaf kalau perkataan UKHWANIANS tu menyinggung mana-mana pihak...tak ada maksud indra nak menimbulkan apa-apa masalah. terima kasih sangat saudara...


-----------------
ukhwah pengikat kasih sesama kita...biarlah segalanya kerana ALLAH jua...


Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

aqil
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17966
Posting: 162
Dari: PAHANG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 11:37


kena cubit perut dengan cikgu sains..
sakit la...
jarang ada cikgu nak cubit perut ni,
paling koman pun cubit tangan.
hehe...
sebabnya..
tak lulus sains.
kenangan manis.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 11:42


hmm...topik yang best ni..kena denda duduk kat lantai sebab tak buat kerja..terima agama pula tu....tapi sekarang dah tak nak buat lagi...still ingat peristiwa tu...huahua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

bidadariblueberry
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.01.2006
Ahli No: 22075
Posting: 33
Dari: pinggir kuala

croatia  


posticon Posting pada: 16-02-06 12:00


nice topic...kelakanyer denda2 yang anda semua kena...tergelak2 kita dibuatnya...hehe...kalau girl kena denda malu,kan...hahaha...tapi,kena jugak kalau dah salah..paling ingat dan taknak ulang lagi,denda sebab datang lambat...bukan masalah apa hukumannya...tapi,malu beb!heh...kawan2 suka menyakat pulak tu...tapi,sejak sekolah buat sistem kandang sebagai hukuman datang lewat,alhamdulillah dah tak datang lewat...hey,alamat naye laa kena duduk tengah dataran tu,dalam kandang ramai2,lepas itu tulis Saya Tidak Akan Datang Lewat Lagi..heh... :-di :lol: ;-)


-----------------
hiasi cake mu dengan blueberry, jangan lupa tambahkan cheese sekali...


Bookmark and Share

    


  Member Information For bidadariblueberryProfil   Hantar PM kepada bidadariblueberry   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 12:28


nak cerita lucu la pulak...:-di
time kelas mate, cikgu nampak sebab sedang buat bentuk love guna duit RM1...terkejut bila cikgu datang...terus kena denda berdiri atas kerusi...masa tu form 5...pas tu pulak kan pergi bilik guru, ingatkan kena marah lagi rupa-rupanya...
cikgu mate tadi suruh tolong buat untuk dia satu...:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tak boleh lupa kisah ni...:-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

Angahmuslimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.04.2004
Ahli No: 8556
Posting: 53
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-02-06 12:29


denda masa sekolah??hehe
masa sek rendah pernah kena denda peg cium pokok kat padang sebab tak bawak buku latihan math....waaa ngis masa tu sebab sorng saja perempuan...classmate semua tengok dari tingkap kelas...malu woi...
tapi bila dah siap cium pokok tu dan balik ke kelas..bila check meja tgok2 ada buku math dalam tu...kes haru ni.peg terima hukuman sebab kesilapan kecil...hehe

lagi masa form 4..selalu datang lambat pagi2 tu...malu dengan adik junior2 yang jadi pengawas tu...pernah kena kutip smph keliling sekolah dan kena lecture...

tapi pling best dengan cgu math...sejak saat tu memang selalu dapat A.
terima kasih cikgu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AngahmuslimahProfil   Hantar PM kepada Angahmuslimah   Quote dan BalasQuote

khairuzzaman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14729
Posting: 252
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 01:53


correction 100x untuk setiap kesalahan

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairuzzamanProfil   Hantar PM kepada khairuzzaman   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-02-06 01:57


Pada 17-02-06 01:53 , khairuzzaman posting:

!!! QUOTE !!!

correction 100x untuk setiap kesalahan


ha'ah, adik indra pernah kena. menangis balik rumah kena tulis SAYA AKAN BERUSAHA UNTUK LULUS UJIAN MATEMATIK sebanyak 300 kali. malam tu, mak, saya, dan kakak kena buat buatkan sekali. kelakar la pulak... macam satu famili kena denda. kalau ayah tahu masa tu, sure kena marah


-----------------
ukhwah pengikat kasih sesama kita...biarlah segalanya kerana ALLAH jua...


Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-02-06 12:11


sekolah mengah tak ada seingatnya..

sekolah rndh banyak..
paling tak dapat lupa kena berdiri smbl angkt tangan lurus.macam senangtplame2 tangan naik lenguh.kengkdg sejam kena buat macam tu.memang nak nangis saja rasanya.sebaik la mstu dah knl erti ego ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-02-06 17:57


ada seorang ustadz ni masa ana sekolah rendah .... dia tuju rotan kat pusat lepas itu dipusingnya pula ... aduih ... pedih ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

sarahh
Warga Rasmi
Menyertai: 27.01.2006
Ahli No: 22291
Posting: 12
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 19:17


ok
best juga anda nya pengalamn
ppengalamn say masa tingkatn 1,masa tu tak hafal sifir.apa lagi kena denda la.denda nya kena berdiri bawah kerusi.faham2 saja lah kena ber diri bawah kerusi................kena angkat kerusi letak atas kepala ,berat nya,dah la masa tu say masih kecik.pula tu kerusi nya besar dan berat.tapi kalau cerita balik dengan kawan-kawan satu kelas terbahak2 ketawa,yang budak lelaki pula kena piat sekben,best nya hha

Bookmark and Share

    


  Member Information For sarahhProfil   Hantar PM kepada sarahh   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-02-06 10:29


saya pernah kena cubit sampai kulit perut pun terkopek...kawan saya pernah kena rotan sampai berdarah sebab lewat pergi subuh kat surau masa zaman2 sekolah asrama dulu

Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

nurazyyati_83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17466
Posting: 125
Dari: dunia yang fana

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 11:43


bercakap dengan kambing kat padang sebab nakal & tak boleh jawab soalan

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurazyyati_83Profil   Hantar PM kepada nurazyyati_83   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-02-06 14:50


Pada 15-02-06 15:05 , suntikan_srikandi posting:

!!! QUOTE !!!

masa sek rendah:
kena ngadap guru besar, dendanya dah lupa..rotan agaknya, sebab buli budak laki...hehehe...

masa sek menengah:
1) jalan itik turun naik tangga
2) ketuk ketampi
3) berdiri atas meja tu biasalah sebab tak siap kerja sekolah math.
4) kutip sampah perkara biasa juga
5) basuh toilet boleh kata rutin laaa sebab tak suka buat kerja bahasa inggeris...
6) angkat kerusi beramai2 sebab bergaduh dengan senior..ekekeke...
7) kena rotan sebab ponteng kelas/ kelas tambahan (pergi makan ais kacang)

8) cium tiang
9) paling sedih kena halau kelas fizik sebab tak lulus kuiz...ekekeke, cikgu akan ku buktikan aku kini bukan macam dulu..hehehe
10) kena tahanan reman tengah court badminton sebab buli junior, alah bukan buli pun acah2 saja, junior ni manja betul...

wahhh....baru kusedar banyak juga aktiviti melanggar peraturan yang dah terbuat zaman sekolah...huhuhu...best juga sebenarnya...tapi itu dulu la sekarang insaf dah...ekekeke..tapi banyak-banyak denda saya boleh tahan walaupun kena rotan sebab sakit dirotan kejab saja, hilang sakit buat hal balik...cuma jangan kena marah dan dibebel sudah..itu tak tahan...pedih telinga...hati pun sedih...hehehe...

adik2 jangan ikut jejak saya...aturan dibuat untuk disiplinkan kita bukan untuk dilanggar...ok?

:-P :lol: :roll:



macam2...suntikan_srikandi!!!

one more,masa form 5,kena denda duduk bawah meja sebab tak bawa exercise book(english)..

sekadar renungan/coretan
-pengalaman mematangkan seseorang...
-pengalaman mmbuatkan kita berada ditahap kita sekarang..so, bersyukurlah..
-pengalaman juga tidak dapat ditukar [email protected] dibeli...
-jika diimbas kembali,kenangan didenda waktu sekolah memang 'best sngat2' ...
-anyway,no pain no gain..no venture no gain.. :-P

wassalam..


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..
[ Telah diedit oleh: anis_najihah pada 22-02-06 14:55 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 14:55


Pada 22-02-06 11:43 , nurazyyati_83 posting:

!!! QUOTE !!!

bercakap dengan kambing kat padang sebab nakal & tak boleh jawab soalan

paham ke kambing tu..??
;p
just joke..


-----------------
Ya Allah...ingatkan diriku semasa lupa..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 14:56


huu... mana ada denda yang paling best. semua denda pun tak best.huu... tak mengapa,pas ini saya pula bagi denda kat student..

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

sarahh
Warga Rasmi
Menyertai: 27.01.2006
Ahli No: 22291
Posting: 12
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 18:34


dah ada niat nak jadi guru yang garng eeeeeeeeeeeeeeee

Bookmark and Share

    


  Member Information For sarahhProfil   Hantar PM kepada sarahh   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 03:20


paling tak best sebenarnya....kena tarik telinga oleh pakcik jaga katin sebab buang sampah kat sink..hahahahaha...kelakar kan....form 1 tak silap...hihi....malu wooo...ramai tengok

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

zatie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17090
Posting: 209
Dari: sHaH aLaM

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 12:57


huhuhu..
last year....form 5..
kena rotan dengan cikgu fizik sebab tak boleh solve probs.
huhuhu dah soalan tu agk susah.
hihihii..
rindu la pula kat cikgu tu.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatieProfil   Hantar PM kepada zatie   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 14:44


denda masa di sekolah? menarik tajuk ni..
masih segar dalam ingatan ana, masa tu ana sekolah rendah darjah 4 kalau tak silap la. waktu rehat dah nak dekat nak habis, ana dengan kawan2 lebih daripada 2 orang la.. singgah toilet dulu sebelum masuk kelas.. kena pulak hari tu ramai orang, kena tunggu, berbaris panjang..depan toilet tu ada pokok bunga raya, pakat dok kutip bunga... dah bunyi loceng, waktu rehat dah habis. apa lagi, pakat lari ke kelas.. takut kena denda dengan cikgu. sampai saja kat pintu kelas, cikgu wan dah tunggu depan pintu.. dengan rotan di tangan, takut..kecut perut..malu pun ada, mata semua dok tengaok ana dengan kawan2 tadi.

cikgu wan suruh beratur dalam kelas dan jalan ke tempat duduk dengan memakai bunga kat tudung, macam model pulak... malu sangat2..rasa macam nak lari ada, nak sorok muka kat mana pun tak tau dah masa tu, bila kena denda macam tu.. pelajar lelaki asyik ketawakan kami.. kena buat jugak la, kalau tak kami kena berdiri sampai subjek cikgu wan habis.

bila ingat rasa lucu ada, malu ada..dah seriiik.


-----------------
'Tidak kamu akan berperasaan gundah walaupun sekali.. jika kamu tahu apa yang dicari...'


Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-02-06 16:04


Assalamualaikum...
Denda paling best saya pernah kena ialah semasa di tingkatan 5. Oleh kerana kami lewat masuk kelas setelah pulang dari library, maka kami disuruh oleh cikgu untuk pusing satu blok, kemudian sentuh pintu library dan pusing ikut jalan belakang, baru masuk ke dalam kelas.....hmm ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-02-06 16:41


tapi kan, ada tak WARGA UKWAH yang baca paper hari ni tentang budak india yang kena lempang dengan cikgu tu...kasihan nya dia...tapi sapa sebenarnya yang perlu dipersalahkan???

Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

diyan_huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2005
Ahli No: 21127
Posting: 102
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-02-06 18:11


masa form 3...kena denda keliling surau 7x dalam telekung2 sembahyang sebab kantoi dengan ustaz sembahyang sendiri (tak bjemaah) waktu subuh..nasib baik kecik lagi time tu..hehehe bila part nak lintas kawasam lelaki, jalan dan lari cepat-cepat...sejak hari tu semua panggil hajah..sebab 7x tawaf surau kan..kehkeh

masa form5 kat mrsm banyak juga kena denda...

kantoi ponteng class (sebab hari tu kul 4pg sampai hostel pas balik dr minggu koq kat mrsm berseri...penat..tak larat pergi class...so, smbing tidur...sdr2 warden check..hemm kantoi la..denda dia, kena conduct aerobik waktu pj keesokannye..hihihih

masa sbjct fizik, kena denda berdiri atas kerusi makmal sebab buku amali tak lengkap...pnye lah susah nak imbang badan...yelah nak menulis lagi..sblh tangan lagi duduk pegang buku pelangi...time tu buku teks buku rujukan pelangi..(,")

tak bawak buku latihan masa subject kimia, kena pembaris besi kat tangan. kuat juga mr azmi pukul...pedih..serik lepas itu...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For diyan_huwainaProfil   Hantar PM kepada diyan_huwaina   Quote dan BalasQuote

norhayati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.12.2003
Ahli No: 6086
Posting: 34
Dari: rantau panjang

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-02-06 21:54


saya kena denda jalan itik kat cikgu sains....
masa tu dah form 5 dah...
dulu malas belajar,
lepas itu cikgu tetapkan limit untuk markah exam,
siapa yang lepas limit tu takkan kena denda.
memang dah nasib nak kena denda,exam sains tu saya kantoi dan tak melepasi tahap cikgu sains tu....
jadi,kenalah berjalan itik kat luar kelas...
jauh jugaklah,nasib baik masa tu semua pelajar dan guru-guru lain tak nampak, sebab masa tu bukan masa rehat...
tapi 3 hari jugaklah saya hadapi masalah bila nak turun tangga,rasa lenguh dan keras semacam saja kat dalam paha...
tapi saya berterima kasih kat cikgu sains tu,sebab kerana denda tu lah saya mula rajin belajar dan yang bestnya,dapat keputusan pun best juga.ALHAMDULILLAH.....
sampai ke hari ni saya masih ingat "denda" tu...
masa saya jumpa dengan cikgu sains saya lepas dapat result SPM,cikgu tu sempat kata kat saya,berbaloilah denda yang cikgu buat dulu sambil tersenyum.....saya pun malu juga mula-mula tu,tapi memang ada hikmah di sebalik denda "jalan itik" tu.....
tapi bukan saya seorang yang kena,kawan2 yang lain pun kena juga,dalam 8 orang masa tu......

Bookmark and Share

    


  Member Information For norhayatiProfil   Hantar PM kepada norhayati   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 22:56


Pada 17-02-06 01:57 , indraputra_trg posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-02-06 01:53 , khairuzzaman posting:

!!! QUOTE !!!

correction 100x untuk setiap kesalahan


ha'ah, adik indra pernah kena. menangis balik rumah kena tulis SAYA AKAN BERUSAHA UNTUK LULUS UJIAN MATEMATIK sebanyak 300 kali. malam tu, mak, saya, dan kakak kena buat buatkan sekali. kelakar la pulak... macam satu famili kena denda. kalau ayah tahu masa tu, sure kena marah


kantoi pulak ada 4 jenis tulisan yang berlainan kat dalam buku adik indra tu kan?


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-02-06 23:25


Pada 23-02-06 22:56 , kuahdurian posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-02-06 01:57 , indraputra_trg posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-02-06 01:53 , khairuzzaman posting:

!!! QUOTE !!!

correction 100x untuk setiap kesalahan


ha'ah, adik indra pernah kena. menangis balik rumah kena tulis SAYA AKAN BERUSAHA UNTUK LULUS UJIAN MATEMATIK sebanyak 300 kali. malam tu, mak, saya, dan kakak kena buat buatkan sekali. kelakar la pulak... macam satu famili kena denda. kalau ayah tahu masa tu, sure kena marah


kantoi pulak ada 4 jenis tulisan yang berlainan kat dalam buku adik indra tu kan?



tak jugak... tapi yang penting lepas tu kitorang gelak2 fikirkan balik. mak yang dah lam tinggalkan sekolah pun jadi rajin balik menulis... kelakanye...


-----------------
ukhwah pengikat kasih sesama kita...biarlah segalanya kerana ALLAH jua...


Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

finas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22936
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-02-06 21:35


denda masa sekolah??
he..he...
dah banyak kali ana kena...
masa darjah 4 ana kena tangkap dengan guru kelas sebab tak hantar kerja sekolah...(sebenarnya ana tak pernah hantar pun dr awal taun)
dah tu cikgu check la beg sekolah ana...
rupa2nya semua subjek ana tak buat kerja sekolah...
he..he..
apa lagi....kena denda la dengan cikgu...
sampai akhir taun kena dok sebelah cikgu..(meja ana letak sebelah meja cikgu)
memang la malu....tapi 2 la pengajaran buat ana...
ana akan ingat sampai bila2...

masa sekolah menengah pula ana pernah kena denda dengan warden sebab lambat tutup lampu kamar...
time 2 warden yang bertugas adalah warden yang paling garang...
so ana dan budak2 satu kamar kena la berdiri kat dataran asrama....
Allah...malunya ana...
ramai orang keluar tengok km berdiri tgh2 malm kat dataran itu..
tapi nasib la sejam saja kami kena...
lepas kejadian tu kami ttup lampu sharp 11.30...
tak lebih dan tak kurang...
ha....ha..

Bookmark and Share

    


  Member Information For finasProfil   Hantar PM kepada finas   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-02-06 00:57


assalamualaikum

best jugak perbincangan yang memingatkan kita ke alam kanak2 hehehehe....ermm ana dulu paling takut subjek MATEMATIK seram aabis...sebab yang ajar ana time itu guru HEM...cikgu disiplinkan...perghhh memang seram habis...memang ana tak boleh nak buat apa yang dia ajarkan...pastue naik darjah 6 ana belajar dengan guru besar alhamdulillah ana minat dan suka dengan cara pembelajaran dia baik...dari saya benci mate saya suka mate dapatlah Mate A daripada di time ujian2 kecik....

ermm nak tahu dendanyer tak ...ha kena roran kat tapak tangan dan kena dok depan selesaikan masalah itu...tak dapat kena ketuk ketampi 100x ermmm memang gila seramnyer.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-03-06 18:05


emmm...cuma kena diri dalam kelas saja sebab lupa ayat quran yang ustzah suruh hafal...
ana skema sikit.huhuhu ;-) dah tak ada pengalaman best kena denda..


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-03-06 19:43


huhu..malu nak cerita tapi dah semua orang cerita,gasak lah!
masa sekolah rendah kena denda selawat 100 kali sebab tak pergi mengaji(ustazah salah orang dah...)!

masa sekolah menengah kena cuci tandas asrama sebab stay up sampai malam buta(ada pula kita yang kena denda)!

walaupun kena denda..tapi rasa macam best pula!dapat berkenalan:) sekaligus jadi budak yang famous:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-03-06 00:36


Pada 17-03-06 19:43 , musafir_lara posting:

!!! QUOTE !!!

huhu..malu nak cerita tapi dah semua orang cerita,gasak lah!
masa sekolah rendah kena denda selawat 100 kali sebab tak pergi mengaji(ustazah salah orang dah...)!

masa sekolah menengah kena cuci tandas asrama sebab stay up sampai malam buta(ada pula kita yang kena denda)!

walaupun kena denda..tapi rasa macam best pula!dapat berkenalan:) sekaligus jadi budak yang famous:)


famous??? malu la... pernah dulu kena berdiri depan pintu kelas sebab lupa bawak buku kerja English. malunye.. dah la prefect, orang kenal... tapi famous jugak agaknya... tapi okla, dapat A for dah subject...


-----------------
ukhwah pengikat kasih sesama kita...biarlah segalanya kerana ALLAH jua...


Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

sabrina_elZehra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8793
Posting: 105
Dari: t.malim,perak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 19:59


HEHE.bestla mengimbau kisah2 masa muda2 dulu ye.
saya kena jalan itik sebab pergi masuk dewan tak pakai kasut. time tu waktu prep, malasla nak bkasut.disiplin kuat mse tu. jadi kena la jalan itik dengan tak berselipar (panas la time tu) untuk masuk ke dewan dengan terhormatnya. malu tu, toksah ceritalah. cuma pikirkan ramai geng saja yang buat selamber saja, hehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sabrina_elZehraProfil   Hantar PM kepada sabrina_elZehra   Pergi ke sabrina_elZehra's Website   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 20:44


denda time sekolah????.....ermmm.....eden banyak kali juga kena...tapi yang paling tak boleh lupa, denda oleh cikgu BM time darjah 5.kena cubit perut....sakit woooo....budak paling samseng dalam kelas pun nangis.....masuk sekolah menengah,jarang dah kena denda.cekap dalam bidang melarikan diri.pengawas pun member2 saja.kena tangkap pun lepas begitu saja.tapi denda paling sadis kena waktu form 4,kena buang baju,sebab tak lekat lencana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

misz_efiey
Warga Rasmi
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23587
Posting: 19
Dari: ampang, selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 22:46


masa ana form1...ana sekolah agama..(asrama la)...
ana tertidur dan terlupa nak pergi prep sebab hari itu memang letih sangat..
pastuh, bila warden dapat tau..dia suruh kami bertapa kat tgh2 blok...malu sangat!
..bila orang balik prep..semua orang berkumpul kat koridor tengok kami yang kena denda..dahla form1 masa itu!!!...aduh..lawak eh bila ingat balik..banyak lagi sbnyrnyr..hehe


-----------------
" Untuk dihargai, kita mesti menghargai...Untuk disayangi, kita mesti menyayangi "


Bookmark and Share

    


  Member Information For misz_efieyProfil   Hantar PM kepada misz_efiey   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 22:59


Assalamualaikum..

nAk kata denda paling best tu..
tAk tahulah mana satu..eheh...~

tapi yang paling ingat lah...

kena siram pokok satu blok akademik..
malu woO.. dahlah masa tu orang keluar asrama nak pergi musolla.. adEhhh~

lain.. kena berdiri kat depan masa perhimpunan.....
dari awal perhimpunan sampai habis.. adehss..
lega reramai..tapi malu gakla...

~

Bookmark and Share

    


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-03-06 23:03


assalamualaikum....

denda paling best?...tapak kaki kena rotan dek guru sains/disiplin sebab keluar ramai-ramai tanpa kad keluar...masa tu form 3 jadi pengawas pulak tu....apa lagi....merah tapak kaki... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-03-06 13:22


Pada 21-03-06 23:03 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum....

denda paling best?...tapak kaki kena rotan dek guru sains/disiplin sebab keluar ramai-ramai tanpa kad keluar...masa tu form 3 jadi pengawas pulak tu....apa lagi....merah tapak kaki... :lol:


ye ke... kawan indra kena rotan kat lutut masa kat hostel dulu. apa lagu, berbirat lutut tu...


-----------------
ukhwah pengikat kasih sesama kita...biarlah segalanya kerana ALLAH jua...


Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 22-03-06 13:45


kena ketuk ketampi 50 kali, satu kelas kena. siap kena ejek dengan kelas sebelah. aduh...mahu tak ketar lutut..Kalau skru confirm tetanggal dah lutut ni.:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 15:05


hahaha..kena denda?memang best gila kalau dapat kena denda ni..dapat publisiti murahan... :lol: :lol: tak lah malu sangat sebab kena denda bukan kita seorang,ada geng lagi...

masa darjah tiga kena berdiri depan kelas dengan kawan sebab lupa hafal sifir,ingat lagi time tu 8x7 terkantoi silap jawab 48... :lol: :lol: hehehe....

masa form 5,satu kelas kena berdiri atas meja sebab semua tak dapat keputusan yang memuaskan dalam subjek sastera,nasib lah kelas tu tingkat 3,so students lain tak tau lah..siap usha bebudak form 1 keluar rehat lagi tu.. :lol:

dan masa form 5 jugak lah...kena berdiri luar kelas dengan 2 lagi kawan sebab lupa nak siapkan karangan bahasa melayu...cikgu sejarah lalu siap tanya lagi,'kamu buat apa kat luar?' hehehe....junior pula tanya 'akak buat apa kat luar ni?tak siap kerja sekolah ke?' mahu saja aku lempang budak tu...

apa yang pasti,kisah di zaman persekolahan memang best
:-P walaupun pernah kena denda dengan cikgu tapi tiada sekelumit dendam pun,malah terima kasih pada cikgu2 sebab kalau bukan dengan jasa cikgu2 kita takkan dapat kejayaan sebegini.

:-di


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -
[ Telah diedit oleh: aieyda pada 22-03-06 15:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 23:31


denda kena cabut kemuncup kat padang... hehehe..
tak pasal2 ptang itu main bola dah xd kemuncup...
ada hikmah juga eh.. :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-03-06 09:38


kena dende ikat tangan kat depan kelas... masa darjah satu... lepas itu menangis.... hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-03-06 09:57


denda paling best pernah ana tengok kat sekolah...
pasangan couple kena bersanding kat perhimpunan...huh, siap kompang lagi!!!
moralnya jangan bercouple kat sekolah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-03-06 10:06


ana pernah kena denda jugak!!!
sebab salan eja jawi, ana kena tawaf pokok pinang...
yang malu nya pokok ni terletak tengah2 antara kelas abang-abang yang suka kacau ana..
memang malu betul!nak tau abang-abang kata apa??
"tengok semua kawan2, budak sombong kena tawaf pokok!!!, lepas ni bosarlah pokok tu!!!!"nyampah betul!!!
tapi tawaf pokok pinang tu dah jadi tradisi sekolah ana!!! sebenarnya mereka yang sorok kat ana pun pernah kena jugak!hehe..padan muka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-06 15:33


erm,saya pula,bukan kena denda dengan cikgu.ceritanya begini.sebelum jadi seorang pengawas,perlu ambil beberapa orientasi prefect senior.so,minta la dengan senior ni.dia sruh nyanyi lagu linkin park kesukaan dia pula,entah apa-apa la...tak nyanyi pun,lepas itu dia sign jugak...
bila dah jadi prefect,saya tak denda pun budak2 junior sebab kasihan la kat diorng...hihih

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-06 15:39


saya tak pernah alami denda...tapi saya akan ceritakan denda yang dilakukan disekolah saya..walaupun sekola saya bolehla dikatakan sekolah yang popular dan bijak,namun,pelajar2 nya,kurang beretika..yang berleluasa sekali ialah bawak hp..selalunya,kami(prefect)akan tutup semua pintu kerana budak-budak sekolah saya ni pandai cabut lari.yang bijaknya diorng ni,pandai sembunyikan hp kat tempat2 yang tak sepatutnya...phm2 saja la...tapi,nampaknya,walaupun kena denda berbyk2 kali,namun,diorng ni buat endah tak endah,almaklumlah,wlupun hp dirampas,mereka boleh beli yang baru sebab kaya la katakan.....hmmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

fathiahMohdZamani
Warga Rasmi
Menyertai: 13.03.2006
Ahli No: 23408
Posting: 13
Dari: utm

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-03-06 15:43


ana pun nak kongsi pengalaman.........hehe
denda paling best dan paling memalukan...ana terlewat ke surau kerana tertidur dalam kelas masa prep....dendanya......lari keliling sekolah termasuk asrama lelaki dengan pakai telekung..........huhu...lepas tu pelajar lelaki diminta baca labbaikallah.......dan seterusnya......kira macam tawaf sekolah la...syarat dia.tak boleh jalan berdua-duaan dan dilarang menutup muka....huhu....lepas tu ana dah insaf dan tak buat lagi...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathiahMohdZamaniProfil   Hantar PM kepada fathiahMohdZamani   Quote dan BalasQuote

mrbr_2001
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22604
Posting: 169
Dari: Subang Jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-06 16:01


dulu masa sekolah rendah selalu kena denda

1) baris memanjang, cikgu ambil pembaris kuning yang pjg lebih kurang semeter tu, lepas itu 'kelepap' sekali hayun 10org kena, sapa yang dkat dengan cikgu selamatlah sikit pasal tak rasa sangat,

2) denda bawak harley, pergh ini yang tak boleh dilupakan, kaki kangkang, bengkokkan sikit kaki, badan bongkok kehadapan, tangan buat macam pegang handle moto, lepas itu berdirilah kat depan kelas selama mana yang cikgu nak,

3) denda yang paling diminati ramai, denda cuci toilet,

4) denda tak boleh jawap soalan, 1kali tak dapat jawab, berdiri, 2kali berdiri atas kerusi, 3kali, berdiri atas meja, 4 kali kena bukak baju, 5 kali kena bukak seluar. kalau dapat jawab pakai balik sluar, dapat jawab lagi, pakai baju, and seterusnya....
tapi saya sampai tahap berdiri atas meja saja, ada kawan tu kena teruk sampai tahap buka sluar

Bookmark and Share

    


  Member Information For mrbr_2001Profil   Hantar PM kepada mrbr_2001   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 27-03-06 16:03


kena ketuk ketampi seratus kali..masa tingkatan dua
memang siksa gila,kalau berhenti kena ulang balik....

lepas itu seminggu mengeliat kalau nak bangun/duduk..
kaki dan paha rasa keras semacam...
dah ala-ala nenek tua dah....:):)
hehhehe...bila ingat balik memang manis kenangn tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 27-03-06 16:07


rasanya denda paling best .....ialah jalan itik daripada kelas...pusing satu sekolah...hahaha

habis semua kelas2 lain tengok....termasuklah kelas2 junior....masa itu habis hilang macho...tambah lagi bila budak2 perempuan yang tengok...mereka gelak2 saja....hahaha.

tuelah....gatal lagi tak siapkan kerje rumah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

segerak_searah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23281
Posting: 127
Dari: Kem Sg Besi

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 27-03-06 17:09


Kena rotan depan khalayak ramai...aduss, malu ooo...

Bookmark and Share

    


  Member Information For segerak_searahProfil   Hantar PM kepada segerak_searah   Quote dan BalasQuote

blueberry_strawberry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2006
Ahli No: 22980
Posting: 119
Dari: bangi

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-03-06 01:07


ana ambil spm tahun 2000, adalah beberapa denda. ada sekali kena cubit dengan ustazah sebab belajar subjek b.arab tak reti2..esp bab i'rab..mar'fu, mansub dll tu ana tak faham2.. rasa macam susah saja b. arab time tu. lepas itu bila ustazah tu cuti bersalin, ana belajar sungguh2..nak bagi surprise kat ustazah tu. alhamdulillah untuk spm, ana dapat cemerlang untuk b. arab. ada satu lagi denda. reramai, satu kelas kena berdiri atas kerusi termasuklah pelajar muslimat sebab tak siapkan asignment sejarah mengikut kehendak cikgu. tak patut betul. hehe :di by the way..tu semua jadi pengajaran dan pengalaman yang manis buat ana. hihi


-----------------
Cukuplah Allah bagiku, tiada Tuhan Selain Dia, hanya kepadaNya aku bertawakkal dan Dia memilki arasy yang agung. At-Taubah:129
[ Telah diedit oleh: blueberry_strawberry pada 28-03-06 01:08 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For blueberry_strawberryProfil   Hantar PM kepada blueberry_strawberry   Quote dan BalasQuote

nurul09
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.03.2006
Ahli No: 23223
Posting: 91
Dari: shah alam

PulauPinang  


posticon Posting pada: 28-03-06 14:54


macam-macam la denda pernah kena....bukan setakat berdiri atas kerusi,atas meja pun pernah rasa..sek rendah..masa darjah 5 Kalau tak silap..tak buat kerja rumah ke tak reti jawab soklan cikgu entah...tak ingat dah..kena buat macam antu pocong..berdiri then angkat tangan macam antu pocong 2..satu kelas kena...tapi tak berjalan2 la..statik kat tempat memasing saja..dah la lama gila..lenguh 2 usah dikata la...hehe..lepas itu darjah 6,kena ketuk ketampi....berapa kali tak ingat tapi time nak balik 2....sekolah saya berbukit2 dan banyak tangga..rasa longgar saja lutut..kena pula kayuh basikal balik rumah..sakitnye hanya tuhan saja yang tahu..insaf la kejap..sek men pula..form 4/5,kat asrama..kena jalan itik...buat 2-3 pusingan..bergantung kepada kesalahan 2..nasib baik la kat asrama puteri saja....pernah kena rotan kat tapak tangan dengan warden sebab bising tengah2 malam..kaco orang tidur!hehehe..2 la sedikit sbyk kengan saya kena denda...bila pikir2,nak tergelak pun ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul09Profil   Hantar PM kepada nurul09   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 28-03-06 15:19


hehehe..sebut topik ni teringat ana zaman sekolah rendah dulu.. masa darjah 3 sampai darjah 6 kelas ana dapat seorang ustazah.ustazah tu memang dah lama ngajar kat situ tapi start ana darjah 3 sampai 6 dia ngaja kelas ana.ustazah ni dia garang sikit.tapi baik.hehe.bila dia tanya soklan,sesiapa yang tak dapat jawab dia suruh berdiri lepas tu angkat tangan ke atas,silangkan jari kiri dan kanan and then terbalikkan.adiuh..penat..bukannya kejap pulak tu kalau kena denda dengan dia.sampai sekarang teringat.mana taknya muka ana ni pun selalu jugak kena denda dengan dia kat sekolah dulu.padan muka ana..hehe.tapi sekarang kalau lenguh nak betulakan urat,best buat macam tu.segar rasanya.hehe.. :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

cititel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.01.2006
Ahli No: 21725
Posting: 150

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-03-06 15:25


best sangat time sekolah kena denda bila teringat balik sekarang ni.. ingat sekali dulu waktu darjah 4M... cikgu suruh cari nama negara beserta dengan nama ibu negara nya sekali contoh Malaysia-Kuala Lumpur... Cikgu pula suruh cari sampai 100 buah negara, so petang tu terus la buat kat library... buat punya buat sampai lenguh tangan2 mencari buku yang ada negara beserta dengan ibu negara akhir nya terjumpa jugak... Lepas salin, siap lega rasa. Besok nya, budak2 yang tak buat kerja sekolah ni kena denda.. Time ni la best tengok kena denda.. Panas terik pukul 12 tengah hari, budak2 yang tak buat kerja sekolah ni kena lari 400m kat padang... fikir sendiri la macam mana kan.. memang berpeluh sakan la.. kalau sekarang cikgu tu denda begini, sure parents datang serang sekolah... sekarang budak2 manja, dulu budak2 walau ganas macam mana pun tetap dengar apa yang cikgu cakap... ingat lagi nama cikgu ni, Cikgu Sulaiman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cititelProfil   Hantar PM kepada cititel   Quote dan BalasQuote

sephia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.07.2004
Ahli No: 9843
Posting: 70
Dari: kota bharu.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-06 15:45


Denda cikgu saya dulu pun best jugak. masa tu darjah enam kenari.Cikgu Ramli yang ngajar mate garang sangat.siapa tak dapat 'A' kena denda tu. Saya pulak jenis selamba rock. Esok nak peperiksaan baru nak kalut. Perasan dah pandai.Lagi satu,cikgu ni cikgu disiplin dan saya pulak pengawas. Kira boleh gurau jugak dengan dia. Sekali terbabas dapat 'B' mate,kena jalan itik turun tangga,naik tangga. Dari kelas kebawah,dan dari bawah ke kelas. kena pulak kelas saya tu tingkat 3. Lenguh tu...esok tak pergi sekolah,sakit kaki...sakit tak apa lagi,malunya saya.....

P/S: CONTOHI CIKGU RAMLI:ADIL DAN SAKSAMA.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sephiaProfil   Hantar PM kepada sephia   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-03-06 15:59


Denda yang paling diingati ialah masa cikgu suruh ramai-ramai murid berdiri tapi kaki dibengkokkan separuh dan tangan diluruskan. macam tai chi pun ada juga.. rasa nak menggigil urat saraf. tapi bila tengok muka member lain menahan lenguh, hilang rasa azab sebab rasa kelakar tengok muka masing2. ini masa sekolah rendahlah.. ada2 sesiapa pernah ada pengalaman macam tu....? seronok bila dikenang kembali... tersenyum sendirian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

dakganu
Warga Rasmi
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23663
Posting: 10
Dari: um is one...

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-03-06 16:14


hehehe..nilah kenangan yang paling manis dan tak dapat saya lupakan. dulu saya ada 2 sek. kat dua-dua sek. saya kena gantung sek.hehehe..yang first tu sebab pergi lawatan tanpa ada guru yang ikut. yang kedua tu sebab kan duduk kat asrama, so duit dah kering terpaksa lah kena balik nak ambik duit kat rumah.sek tu asrama penuh, so balik 1 bulan sekali.tapi tak sangka pula kena gantung sek. sampai 3 hari dahlah masa tu nak exam stpm tinggal 2-3 bulan lagi...dah lah kena rotan depan orang ramai...malu siot beb..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakganuProfil   Hantar PM kepada dakganu   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-03-06 09:51


Pada 28-03-06 16:14 , dakganu posting:

!!! QUOTE !!!

hehehe..nilah kenangan yang paling manis dan tak dapat saya lupakan. dulu saya ada 2 sek. kat dua-dua sek. saya kena gantung sek.hehehe..yang first tu sebab pergi lawatan tanpa ada guru yang ikut. yang kedua tu sebab kan duduk kat asrama, so duit dah kering terpaksa lah kena balik nak ambik duit kat rumah.sek tu asrama penuh, so balik 1 bulan sekali.tapi tak sangka pula kena gantung sek. sampai 3 hari dahlah masa tu nak exam stpm tinggal 2-3 bulan lagi...dah lah kena rotan depan orang ramai...malu siot beb..


uisshhhh...otai tu...


-----------------
ukhwah pengikat kasih sesama kita...biarlah segalanya kerana ALLAH jua...


Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 23:16


ish,tak pernah kena denda.
last pun masa form 1.
kena cuci tandas.Tapi ana tak buat pun.(pandai juga ye)


Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 23:17


satu lagi denda yang ana kena : dipaksa merotan pelajar.(he)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 18:22


kena jalan itik pusing istana alaudin bandar..kang taulah berapa besarnye istana alaudin bandar tu...fuh...seminggu tak boleh naik tangga...tak malu pun..sebab ramai-ramai..lepas itu sekolah lelaki semua..ekekeke

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

sutera_puteh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.04.2006
Ahli No: 23993
Posting: 61
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 13-04-06 18:28


denda paling best masa kat sekolah rendah...
bila slah buat karangan mestikene denda,ambek pemadam kat padang...
ish lambat kena ketuk tangan..
masa dok asrama kee basuh tandas reramai..
tapi best lepas basuh tandas kitog main air...
lagipun asrama semua perempuan...
keslahan nya lambat sampai asrama lepas balik dr kmpg....

seronok bila ingat semula sebab warden buat semua ini just suka 2 memain dengan kami...
lagpn kami dengan warden baik...
makan pun semeja..
masa nak berpisah,sedih sngat..
bila ingat gelak sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_putehProfil   Hantar PM kepada sutera_puteh   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 19-04-06 01:17


Waktu sekolah rendah, ana pernah kena denda best. Ustazah tu letak 3 batang pen marker kat celah2 jari kat tangan kanan. lepas itu dia kepit tangan kanan ana.. Hahaha, memang nak tempeleng cikgu tu. Tapi dia cikgu, ana hormat la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 19-04-06 01:19


Waktu kat sekolah menengah pula, ana ni merekod pelajar paling femes. Waktu tahun 2004, 5 kali ana kena panggil kat perhimpunan untuk menadah punggung. Setiap tadahan lebih kurang 7 rotan. Semuanya kerana kena tangkap waktu fly ke cyber cafe secara haram.. Hahaha, terasa punggung macam terbelah 4 tahun tu. Tapi tak mengapa, sabar2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 19-04-06 01:20


Waktu sekolah menengah juga, ting 1 la, masa zaman main2 lagi. Waktu tu kantoi main2 masa tengah sembahyang. Waktu jahil ni, bila habis sembahyang kena ketuk kepala pakai rotan, lepas itu ketuk ketampi 200 kali. Hahaha, tapi bila dah berjanggut sekarang, terkenang zaman kecik2 dulu.. Dah insaf, huhu,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 19-04-06 01:22


pernah fail add math sekali..huhu..nyanyi lagu negaraku dalam kolam ikan...
pernah tak siap homework, kena denda diri atas kerusi...
langgar peraturan sekolah...kena denda cuci longkang yang amat busuk...huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 19-04-06 01:24


Fail pun kena denda?? Ganasnye sekolah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 19-04-06 01:27


Pada 19-04-06 01:19 , fahim posting:

!!! QUOTE !!!

Waktu kat sekolah menengah pula, ana ni merekod pelajar paling femes. Waktu tahun 2004, 5 kali ana kena panggil kat perhimpunan untuk menadah punggung. Setiap tadahan lebih kurang 7 rotan. Semuanya kerana kena tangkap waktu fly ke cyber cafe secara haram.. Hahaha, terasa punggung macam terbelah 4 tahun tu. Tapi tak mengapa, sabar2...


ni mesti kes nak online portal ukhwah...;-)


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-06 01:28


Entah lah denda apa yang paling best ye..

sekali saja pernah kena denda kat guru disiplin..sebab buat bising di surau (bukan saya;disebabkan 3-4 orang buat bising semua kena)

kena cubit (istilah orang kelantan 'pulas') kat pusat..sakit woo, menggelupas...huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 19-04-06 01:29


Pada 19-04-06 01:24 , fahim posting:

!!! QUOTE !!!

Fail pun kena denda?? Ganasnye sekolah...


memang ganas...huhu...


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 19-04-06 01:34


Harapnya, jadi pandai la lepas kena denda. Tak sia2 cikgu tu mendenda. Kan dah masuk U...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 19-04-06 01:39


alhamdulillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-06 01:50


salam..
Pada 19-04-06 01:34 , fahim posting:

!!! QUOTE !!!

Harapnya, jadi pandai la lepas kena denda. Tak sia2 cikgu tu mendenda. Kan dah masuk U...


:lol: :lol: :lol: :lol:

ana yang selalu denda orang.. huhu..
minta maaf pada yang terkena kalau ada dalam portal ini..

salam..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

fifi_183
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.04.2006
Ahli No: 24264
Posting: 56
Dari: KL

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-06-06 19:35


denda teruk2 tak pernah lah..
bila tak pernah merasa didenda, sekali kena denda yang ringan pun rasa malu dan takut..
masa tu mengantuk dalam kelas..lepas itu cikgu tu tiba-tiba datang pukul dengan pencil case saya kat belakang sambil kata "mengantuk ye.."
lepas tu mata terus luas saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fifi_183Profil   Hantar PM kepada fifi_183   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 10-06-06 20:55


Denda tak dapat dilupakan JALAN ITIK sejauh 1km agaknya...sebab ponteng prep nak tidur punya pasal..yang best nya...dekat 50 orang semua kawan-kawan kena...dan paling best mlm itu semu pakat dok urut peha kawan masing-masing sebab krem..memang jalan itik ini denda yang mustajab...ingat sampai mati disamping enjoy masa kena itu..siap gelak2 dan race lagi siapa laju...ehhehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

azmir
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11296
Posting: 33
Dari: already transfer to malaysia,my hometown

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 10-06-06 21:05


setruk mana sekali denda time kat hostel dulu memang tak jdik kenangan pling best bila kenang balik....kalau time lalu kat tempat kena blasah dengan warden,kena blasah dengan pyapu sebab tak trun smbahyag asar kat masjid,kena sepak itu biasa saja......itu lah nasib student...time kena memang perit dan pahit tap 5 taun akan datang jdik benda yang paling manis nak kenang......itu lah lumrah bdak hostel teknik jasin.....trimas wardenncikgu semua.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azmirProfil   Hantar PM kepada azmir   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» DENDA MASA SEKOLAH YANG PALING BEST

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.19192 saat. Lajunya....