Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Aku bersama sangkaan hambaKu padaKu, jika sangkaannya baik maka baiklah baginya, dan jika sangkaannya buruk maka buruklah baginya.
-- Hadis Qudsi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 23 hari yang lalu
ronniefinancehome: 34 hari yang lalu
MTMKi: 44 hari yang lalu
usop79: 46 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: SIAPA KEHILANGAN IBU ATAU AYAH...


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» SIAPA KEHILANGAN IBU ATAU AYAH...

Please Mendaftar To Post


Oleh SIAPA KEHILANGAN IBU ATAU AYAH...

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-02-06 17:05


indra kehilangan ayah seawal usia 4 tahun...indra ingin berkongsi kisah dengan semua rakan yang kehilangan bapa atau ibu. pemergian arwah menjadikan kami sekeluarga kuat dan tabah menghadapi kehidupan. sekarang indra berbangga dengan mak, sebab mak mampu besarkan kami sehingga indra masuk universiti, mengikut jejak abang dan kakak-kakak indra. alhamdulillah, itulah hikmah atas kesabaran. namun, banyak dugaan yang kami hadapi sebelum tiba hari ini. ada sesiapa di luar sana yang mahu berkongsi kisah? silakan....


-----------------
ukhwah pengikat kasih sesama kita...biarlah segalanya kerana ALLAH jua...


Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-02-06 19:26


:-) Assalamualaikum....

Kehilangan arwah mak pada 27/6/2005 yang lepas...masa tu memang down and stress...sunyi..sepi...macam-macam..Alhamdulillah ALLAh masih kurniakan kesabaran dan ketabahan....juga dikurniakan rakan-rakan yang memahami..moga terus tabah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 10-02-06 01:04


emak meninggal masa zul umur 19 tahun. masa tu adik yang paling bongsu umur 5 tahun. dan masa tu, adik2 zul 4 orang masih bersekolah.....ya Allah, cucurilah rahmat keatas roh ibu / bapa kami....amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-02-06 03:22


banyak-banyak bersabar dan tabahkan hatilah indraputra_trg,alexander dan
drzul-f.. sesungguhnya ALLAH bersama dengan orang-orang yang sabar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

bintang_cahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17417
Posting: 77
Dari: uitm shah alam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 15:58


assalamualaikum...

mak atau ayah ana belum lagi meninggal dunia. tapi mak dan ayah ana baru saja bercerai. bayangkan perasaan ana yang hidup bahagiangan mak ayah sejak dari kecil tapi terpaksa ke mahkamah menghadap pbicaraan mak dan ayah ana. sedih betul time tu...Kenapa orang dewasa kadang-kadang tidak berfikir dengan waras? mereka tak fikir langsung perasaan anak2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintang_cahayaProfil   Hantar PM kepada bintang_cahaya   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 17:19


ana tak kehlangan ibu & ayah..cuma ibu dan ayah dah bercerai masa ana berumur 16thn..memang susah &perit masa tu.tapi a'lillah kami tetap berhubungan lagi walaupun jauh..& perpisahan itu menjadikan ana seorang anak yang matang...kakak yang lebih bertanggungjwb pada adik2...

kepd sahabat-sahabat yang lain...bersabarlah...itu dugaan dr Allah..


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 17:35


Assalamu'alaiku.. :)

Ana kehilangan arwah abah masa tunggu result kemasukan IPTA/IPTS..
Arwah abah ana meninggal pada 9/3/2004..
Erm memang satu tamparan yang hebat, namun Allah masih menyayangi kami dengan diberikan ujian ini..
Ana memang terharu dengan ketabahan mak mencari rezeki untuk kami yang masih belajar seramai 5 orang..
Alhamdulillah Allah beri kami ketabahan dan kesabran walaupun perit namun kami tempuh jua berbekalkan kekuatan yang Allah beri :)
Setiap yang bernyawa pasti akan mati...Allah menyayanginya dengan menjemputnya terlebih dahulu.. :)
Doa ana, moga rohnya dicucuri rahmat Ilahi dan ditempatkan dikalangan orang2 yang soleh..juga menjadikan kubur itu sebahagian taman2 syurga untuknya..amin :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-03-06 09:41


Tabahkan hati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-03-06 10:18


innalilillah....
setiap yang hidup pasti akan mati...
yang pasti...kita siap sedia untuk bekalan ke akhirat nanti...
entah bila pulak giliran kita ye!!!
carilah bekalan banyak2 selagi hidup.....
ana ingin berpesan kepada kawan-kawan dan diri ana sendiri...
wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

wardah_qlate
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7473
Posting: 143
Dari: qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-03-06 13:35


ana kehilangn abah masa tahun 2003raye puasa ke 2 bulan 12 juga..br2 ni15.12.05 mak ana pulak kembali ke rahmatullah...nenek ana yang dok sekali dengan ana pun meninggal 24.6.05...dalam masa terdekat orang yang disyangi menyambut panggilan illahi...sekarang tinggal kami 6 beradik...sedih...tapi semuanya hak Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qlateProfil   Hantar PM kepada wardah_qlate   Pergi ke wardah_qlate's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 27-03-06 14:28


innalillah...moga antum tabah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 17:55


hanya insan yang pernah kehilangan..pasti mengerti peritnya kehilangan, namun ketabahan hati jua pengukuhnya..

walau tiada di mata..namun di hati tetap selalu..

doa selalu untukmu ibu..

hanya Allah mengerti betapa rindunya hati ini padamu..dikala duka tiada tempat mengadu..tidak pernah merasai segala apa itu kasih sayang..

namun, pusaramu jadi ingatan buatku..suatu masa nanti jika di izinkannya ingin diri ini bertemumu..merasai apa itu kasih sayang seorang ibu yang tak pernah di rasai seumur hidup ini..di syurga nanti diri ini mengharapkan pertemuan kita..pasti bahagialah hiasan kamar hati..

ibu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 18:59


sya baru kehilangan atuk tersayang pada malam 15 januari 2007,paling menyedihkan atuk pergi mengejut.sya tak ada di sisinya ketika itu kerana sya jauh kerja.nak balik mlm tu pun,fligh penuh..16hb pun penuh..17hb baru sampai kampung.hanya dapat melihat kuburnya saja..betapa sayunya hati tak dapat bersama mmbawa arwah ke liang lahad....atuk banyak mengajar sya erti berdikari dan bersederhana dalam kehidupan,apa yang paling tak dapat sya lupakan,ketika atuk bawa sya pergi menziarahi kubur pakcik di daerah lain ptgahn 2006.atuk,mak dengan pakcik yang lain cakap,wajah sya serupa dengan arwah pakcik tu..gaya pun serupa(pakcik meninggal ketika sya dan abang ke2 tak lahir lagi kat dunia ni).....memang sayu sangat......


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)
[ Telah diedit oleh: sya_ryn pada 08-03-07 19:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-03-07 18:53


Kehilangan ayah masa umur 4 bulan, masa tu adik dalam kandungan 1 bulan...
tapi masa tu tak menegerti apa-apa lagi
jadi dah biasa dah :-)


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia
[ Telah diedit oleh: awan_biru85 pada 16-03-07 11:56 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

tak-one
Warga Rasmi
Menyertai: 10.07.2006
Ahli No: 25143
Posting: 15
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-03-07 19:13


ana kehilangan ayh tercinta pada 1 mei 2006....masa tu ana dok nunggu keputusan kemasukan IPTA....ana orang terakhir bersama ayh ana....ayh ana sakit jantung...ayh ana nazak beberapa minit selepas solat asar.dalam kelam-kabut ana sempat ajar ayh ana mengucap....alhamdulillah...ayh ana sempat mengucap......sampai sekarang ana tak putus2 hadiahkan ayh ana bacaan al-quran setiap hari.......ana sangat-sangat rindukan pelukan ayah ana...."ayyyaaaaaaah.!!!anakmu akan berusaha sedaya mungkin membahagiakan ummi".kini ana sedang meneruskan pengajian di IPTA di Kuantan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tak-oneProfil   Hantar PM kepada tak-one   Quote dan BalasQuote

cempaka1981
Warga Rasmi
Menyertai: 09.03.2007
Ahli No: 29087
Posting: 14
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 11:55


cempaka juga telah kehilangan orang yang cempaka sayangi iaitu abah cempaka. dia meninggal pada 28/11/2004. :-( .semasa dia meninggal, cempaka tiada di rumah. waktu itu cempaka berada di KL.
    yang sedihnya.. cempaka p ke KL pagi. sebelum b.tolak, cempaka sempat berpeluk dan bercium dengannya. tapi memang tak sangka.rupa-rupanya itulah kali terakhir cempaka berbuat demikian.apabila sampai di KL, sempat lah menjamu selera kat rumah abang, emak call mengatakan abah tiba-tiba nazak. cempaka tak lengahkan masa terus pulang. dalam perjalanan.. sepupu call bagitau yang abah telah pergi buat selamanya.
     masa tu hanya tuhan saja yang tahu betapa terlalu sedihnya hati dan perasaan.tapi bila diingat. kita semua akan pergi jua suatu hari nanti. oleh itu kita hendaklah redha. kita ini milik Allah S.W.T.


-----------------
http://wangiancempaka.blogspot.com/
<br
[ Telah diedit oleh: cempaka1981 pada 16-03-07 11:58 ]



    


  Member Information For cempaka1981Profil   Hantar PM kepada cempaka1981   Pergi ke cempaka1981's Website   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 15:19


ayah pergi pada 26 /11/2000...

Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 15:34


ayah ana telah kembali kerahmatullah pada 9 march 2004..
Moga Allah mencucuri rahmat keatasnya dan mengampunkan segala dosanya amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

ayuAnnisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.09.2004
Ahli No: 10900
Posting: 148
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 16-03-07 15:37


ana hilang ayah 27 april 2006..trasa arwah masih ada disini...rindunya kat bapak!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuAnnisaProfil   Hantar PM kepada ayuAnnisa   Pergi ke ayuAnnisa's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 07-08-07 08:25


Assalamualaikum

ana kehilangan ibu pada 17/05/2003.masa tu hanya ALLAH saja yang tahu perasaan ana.ana memang sedih sangat-sangat.masa tu adik2 pun masih sekolah lagi.rasa macam segala-galanya jadi tak terurus.ana tabahkan hati ana..ana tak boleh tumbang sebab ana ada ayah & adik2 yang lain untuk dijaga.so ana kuatkan hati & semangat untuk mengharungi ujian ini.. :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

wihdatul_asrar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2006
Ahli No: 22976
Posting: 121
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 08:49


assalamualaikum...
ana khilangan ayah pada 10 januari 2007..
shari sebelum ana balik ke sarawak,ayah d masuk kan ke haspital tok medical check up. sebelum pergi,ana sempat peluk dan cium dahi ayah.. memang tak sangka itu kali terakhir ana dapat peluk cium ayah.. 2 hari d sarawak, sepupu ana call, ayah da nazak.. petang 2 juga ana ambil flight balik ke kelantan. 5 hari kemudian, ayah ana meninggal.. semoga roh nya d cucuri rahmat dan d letakkan d kalangan org yang soleh. AMIN....


-----------------
when life goes down,go on.when thing goes wrong,move on.ALLAH give us perserve not 2surrender.have faith in ALLAH.may ALLAH b with u
[ Telah diedit oleh: wihdatul_asrar pada 07-08-07 08:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For wihdatul_asrarProfil   Hantar PM kepada wihdatul_asrar   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-08-07 13:59


ayah....
1 Muharram 1425

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 07-08-07 19:29


jangan lupa doakan kesejahteraan mereka.....ibu bapa sentiasa menunggu doa anak2 yang soleh......semoga roh2 mereka ditempatkan dikalangan orang yang soleh...amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

aymannur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1022
Posting: 212
Dari: irbed

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-08-07 22:37


moga terus tabah.

ujian dari Tuhan untuk menambah iman hambaNya.
Ana masih punya ahli keluarga lengkap. Ana masih belum diujiNya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aymannurProfil   Hantar PM kepada aymannur   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-08-07 01:40


sedih hati bila baca posting kawan-kawan semua... semoga terus tabah...

teringat pada seorang kawan kat ofis lama... ibunya meninggal masa melahirkan dia.. kami kat ofis memang tak boleh cerita apa-apa tentang ibu, mak, mama, ummi & etc depan dia.. dia akan menangis... sedih sangat bila tengok dia macam tu.. mudah-mudahan Allah kurniakan dia kekuatan dan ketabahan...

mak, moga mak bahagia dunia akhirat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

kestari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2006
Ahli No: 27622
Posting: 90
Dari: e_poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-08-07 18:11


salam..

saya kehilangan ratu hati saya, arwah mak pada 19 ogos 2006. ingat lagi sehari sebelum arwah pergi, saya tidur sebelah dia, dari petang sampailah malam, pelik juga, tak pernah saya tidur bersebelahan dengannya, setakat tidur di bawah tu biasa dah, rupanya itulah kali terakhir saya dapat tidur sebelahnya.

pemergiannya terlalu perit tetapi hidup perlu diteruskan. ayah kawin lain, mempunyai kehidupan baru tetapi di hati saya hanya arwah. SPM tahun ni adalah untuk arwah.

Mak, mira rindukan mak, mira rindukan ciuman dan belaian mak. mira ingin mak sentiasa bersama mira, tetapi Allah lebih menyayangi mak, mira redha, semoga mak ditempatkan kalangan mereka yang beriman. doa mira sentiasa untuk mak. semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh mak...


-----------------
$eNyumAn Itu PengUbat LukA di HAtI..


Bookmark and Share

    


  Member Information For kestariProfil   Hantar PM kepada kestari   Pergi ke kestari's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-08-07 21:09


kehilangan ayah tersayang ketika berumur 10 tahun.. kesusahan hidup membuatkan kita pandai berdikari dan mengajar erti ketabahan hati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-08-07 22:31


Allahyarham ayah saya meninggal masa saya umur 14 tahun...21 ogos ini masuk 10 tahun pemergian Allahyarham...mga rohnya sentiasa dicucuri rahmat...ameen!

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 23-10-07 16:03


Assalamualaikum
ayah dan mak dah kembali ke rahmatuallah. mak nagan ayah gap tak jauh, 3 bulan saja..tamparan sanagt.sunyi sangat, tapi dah biasa.rindu sangat.mak sebulan sebelum puasa. ayah seminggu lepas raya..

hidup mesti teruskan.semoga ALLAH mencucuri rahmat ke atas mereka.aminnn! :bunga: :bunga:


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-10-07 16:24


Assalamualaikum
alhamdulillah masih ada...
islamic_gil....tabahkan hati eh...hebat dugaan tu....hanya anda mampu menanggungnya...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 16:34


:-( :-( :oops:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-10-07 17:19


:(

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

princessfamily
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31868
Posting: 84
Dari: rumah

Kedah  


posticon Posting pada: 30-11-07 09:55


arwah ummi meninggal masa 2.10.1997...
masa tu umur puteri setahun lebih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For princessfamilyProfil   Hantar PM kepada princessfamily   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 10:45


sedar tak sedar, dah lebih 7 tahun abah meninggalkan kami...
tiada yang kekal dalam kehidupan seseorang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 10:48


Pada 30-11-07 10:45 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

sedar tak sedar, dah lebih 7 tahun abah meninggalkan kami...
tiada yang kekal dalam kehidupan seseorang..


.. betul itu "bro".. Al-Fatihah untuk mereka2 yang telah meninggalkan kita semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 11:16


ayah kembali kepada penciptanya 10 tahun lepas.
takziah islamic_gil, berat mata mamandang berat lagi bahu yang memikul

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 30-11-07 12:43


kehilangan ayah pada 9/2/1992
dah 15 tahun ayah menemui illahi..
sedih memang lah sedih...
tapi yang pergi tetap juga pergi...
yang tinggal ini banyak kan berdoa..
semoga di tempatkan orang2 beriman..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 14:19


saya memahami erti kehilangan terlalu perit untuk di mengertikan..namun, kita semua perlu terus tabahkan hati. Kita mula menerima hakikat bahawa kehilangan itu menjadikan kita semakin kuat hati, tabah, matang, berdikari..namun saya pasti kita adalah sensitif jua..hati kita tersentuh dengan kasih sayang..

kita adalah senasib, macam saya umur saya setahun ibu sudah pergi dari hidup saya, saya tahu kekurangan diri..namun, saya yakin setiap kekurangan itu adanya kelebihan. Kita tidak sendirian..kerana kasih sayangNya selalu bersama kita..

Yakinlah..Allah SWT jualah yang lebih tahu segala-galanya..setiap satu kejadian dalam hidup tersembunyi sebab-sebabnya..

Sahabatku semua, tabahkanlah hatimu jua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 14:36


Assalamualaikum

ooh..ramai rupanya "anak yatim".

saya kehilangan ayah waktu pmr 1998 dan adik bongsu perempuan umur 6thn.
alhamdulillah segalanya berjalan lancar, insyaallah jumpa lagi di SANA selamanya.

mungkin perpisahan kematian ni peritnya sebentar saja sebab ajal/maut adalah sesuatu yang pasti dan tak boleh lari, keperitan perpisahan penceraian lebih memedihkan bagi saya. sebab kesedihan tu lebih berpanjangan bagi anak-anak.

semuanya ada hikmah. tiap-tiap jiwa yang lahir ditetapkan ujian-ujiannya di atas dunia ini sebelum berbahagia di akhirat kelak, insyaAllah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 15-07-08 10:11


ana amat bersyukur kerana ibu dan bapa ana masih ada...
Selagi mereka ada bahagiakanlah mereka. beri perhatian dan kasih sayang sepenuhnya sepertimana mereka lakukan untuk kita sehingga sekarang..
jagan sia-siakan mereka. Bakti mereka tidakk ternilai. susah payah mendidik, mengasuh, melahirkan kita... walaupun kasih sayang kita tidak setanding jasa mereka, namun kegembiraan dan kebahagiaan adalah harapan mereka...
Hargailah mereka sementara mereka masih lagi ada untuk menyerikan hidup kita...
InsyaAllah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 13-10-08 16:47


Assalamualaikum

saya kehilangan mak pada bulan rejab, tak sangka 3 bulan kemudian ayah menyusul tinggalkan kami...masa tu saya dalam form2...sedih, betul rasa down tak bersemangat, tapi ALHAMDULLILLAH sekarang dah ok, dah kerja..betul22 rasa hilang dan insaf..INSAF DENGAN PEMERGIAN makayah..meka pergi dengan baik sekali..MOGA ALLAH MENCUCURI RAHMAT KE ATAS ROH2 MEREKA.AMIN...


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 13-10-08 16:51


SOLI SAYA DAH POST MASA 2007 RUPA nya

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

sharil
Warga Rasmi
Menyertai: 28.01.2008
Ahli No: 32456
Posting: 15
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 12:22


assalammualaikum

saya kehilangan arwah abah saya pada 09-09-2005,masa itu hari jumaat
pagi selepas solat subuh,ingin saya kongsi dengan anda semua,saya merasakan bersyukur pada ALLAH walaupun hati saya hiba kerana sehari sebelum arwah meninggalkan saya dan sekeluarga,arwah jatuh pengsan pada pagi itu,selepas ia sedar dari terlantar di hospital pada jam sebelum zuhur,ia meminta pada doktor untuk dia tidak ditahan wad,doktor membenarkan dia tidak tahan,sejurus keluar dari hsptl dia terus mengerjakan solat zuhur dirumah,selepas itu,arwah ingin keluar ingin berjumpa dengan kawannya,aku pun ikut sekali,disemua tempat dia pergi,mohon maaf dengan kawan dia,sehingga pada waktu malam dia mengajak ahli keluarganya untuk tidur bersama-sama dengan dia,pada disubuh hari pada 9-9-2003 aku orang pertama yang bangun pada masa itu,aku gegas untuk mandi terus saja solat akulah orang pertama dan akhir dapat cium peluk arwah abah pada masa itu,setelah aku pergi kerja disalah sebuah stesen minyak yang tidak berapa jauh,aku dikejutkan sekali lagi bahawa arwah abah aku jatuh pengsan,tanpa bicara terus aku pulang kerumah,doktor yang merawat rwah pada masa itu telah mengesahkan bahawa abahku sudahpun meninggalkan saya sekeluarga,apa yang aku banga,ayah aku aku menghembuskan nafas terakhir semasa dia sedang keadaan duduk antara dua sujud dengan tangannya masa itu sedang berdoa,semoga ALLAH merahmati roh abahku serta muslimin dan muslimat,AMIN YARABAL ALAMIN

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharilProfil   Hantar PM kepada sharil   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 12:35


saya kehilangan arwah ayah pada 29 Januari 2006 pada pukul 11.15 malam...waktu tu saya dalam perjalanan pulang ke kampung menaiki bas..tak sangka dan terkejut sebab mak call bagitahu ayah dah tak ada..rasa sedih sangat sebab tak sempat bersama2 ayah pada hujung usianya..Tapi kena redha..Allah dan tentukan segala-galanya...sebelum tu, masa hari raya aidil adha saya dan beberapa adik beradik lain tak balik kampung...cuti singkat dan tiket pun tak ada...rasa kesal jugak..tapi sebelum tu sempat juga balik sewaktu arwah terkena angin ahmar buat kali kedua..sempat arwah ayah berpesan pada saya..agar kuat semangat untuk hadapi kehidupan...sebab arwah tahu anaknya ni kadang-kadang lemah semangat apabila ditimpa uijan...

Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya...dan semoga aman di dunia sana...ameen..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 16-10-08 15:00


Sebak sangat nak cerita tapi tu lah .. Ayah Wawa baru meninggal tahun lepas 10Apr07 ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.126647 saat. Lajunya....