Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Yang dihina semakin mulia. Yang menghina semakin terhina. Selalunya begitu.

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 16 jam, 24 minit yang lalu
wyd1014: 8 hari yang lalu
haykal77: 17 hari yang lalu
Kakngah: 17 hari yang lalu
lidah-penghunus: 18 hari yang lalu


Jejak Nasyid
Topik: Koleksi Album


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Nasyid
    »» Koleksi Album

Please Mendaftar To Post


Oleh Koleksi Album

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 20:34


assalamualaikum...

ana pasti...ramai anatar kita minat nasyid...tapi sekadar minat apa buktinya???

salah satunya make sure kalian beli album/cd/vcd/dll yang original sebagai mambantu industri nasyeed ni...right?

so...banyak-banyak nasyid...gruop mana yang anda suka sampai tahap menyimpan kolexi lagu2/album2 mereka??

kongsikan ia sebagai tanda anda benar-benar menyokong nasyid...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 20:36


ana dari awal lagi kumpul album2 rabbani...dan hijjaz.... inteam pun ada.... raihan dulu-dulu minta la..tapi kini.......................

yang alin ana tak berkenan sangat...over jiwang..!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 22:20


saya kumpul hijjaz dan anak2 buahnya............mawaddah,dehearty,dan macam2 lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 23:21


ana minat rabbani..bagi semangat nak belajar dan berdakwah!hijjaz pun sama..pendek kata ana suka kumpulan yang veteran2 lah!nampak lah yang mereka ni nak berdakwah..bukan komersial semata-mata.wallahualam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

QistinaHumaira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18078
Posting: 156
Dari: di bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-06 08:35


qis kumpul koleksi kaset dan vcd kumpulan inteam, unic dan hijjaz...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For QistinaHumairaProfil   Hantar PM kepada QistinaHumaira   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-06 08:55


brotherz & inteam... dari yang pertama sehingga sekarang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-02-06 11:10


Rabbani semua ada...
Raihan:PUji-pujian- Demi Masa
Hijjaz:First album-Jalan Bahagia
Inteam:First album& 3rd album
UNIC: CUDIPT
Brotherz:First album
AMAR:First album
Now See HEart: FIrst album
Mawaddah:first album
Sami YUSUF:semua ada
YUSUf ISlam:semua ada
Devotees:first album
Deheaty:first album
bangsar boyz:ada juga..(ada lagi ke group ni?)
nada murni:mostly masih ada..cuma sound banyak yang rosak.. :P
the zikr: semua ada (pun ada yang sound rosak)

siapa lagi ye?.. mawi dikira tak?ada jugak kaset dan cd..ada orang hadiahkan..tak beli.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 04-02-06 20:31


rumaisha...banyak betul kolexi...

tapi everage...hijjaz la yang banyak peminatnya...

qudwah...mawaddah pun kumpul...? good la...walaupon group ni kurang popular...ada juga yang buat kolexi lagu2 they all... ana pun kumpul juga mawaddah...tapi certain-certain album saja...

betul juga kata musafir lara....lagu2 rabbani buat kita kuat smangat...i meant..Kalau lalok tu boleh tersedar la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 13-02-06 16:42


kolexi lagu2 lama pun ana minat juga...kumpulan nada murni dan the zikr masih ada dalam simpanan...cuma macam rumaisha cakapkan...banyak yang rosak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

wewr
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.04.2004
Ahli No: 8559
Posting: 34
Dari: Jordan

jordan  


posticon Posting pada: 09-11-06 07:55


erm....
Start kumpul dr darjah 4, dengan album2 nasyid Nadamurni...
dulu-dulu koleksi pakai kaset lah. Tapi jarang beli CD. Sampailah sekarang pun, cuma beli kaset saja. Ada 2-3 CD saja agaknya pernah beli yang ori. Inteam TLK & Nur Kasih Vol 2. Yang lain, semua kaset saja.

sekarang ni lebih banyak tumpu kepada mp3. Ada +23GB mp3 nasyid. 10 Bahasa. Africa, Arab, Bosnia, English, Melayu, Perancis, Thailand,
Indonesia, Urdu, & Turki. Tapi saya tak distribute album2 baru....Saya cuma kongsi album2 lama SAHAJA di http://wewr.multiply.com & http://nadamurni.multiply.com

Em, majoriti album yang saya ada adalah original walaupun yang bukan berbahasa melayu. Jadi, jangan tuduh saya menumbangkan industri nasyid pula...hehe...emel saya sekiranya anda mahu lihat list mp3 nasyid saya (format Excel).

Bookmark and Share

    


  Member Information For wewrProfil   Hantar PM kepada wewr   Pergi ke wewr's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 23-11-06 17:21


wewr...ahsanta...promote multiply enta kat sini..baisr satu dunia tahu bahawa ada lagi pencinta lagu2 lama....

untuk pgtahuan kalian ana smmangnya minat gila kat lagu2 lama nadamurni...nak kata fanatik tu...boleh lah juga...tapi bila nyentuh bab2 alran ketariqatan mereka...ana tak terbabit sama...k..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-11-06 21:07


Pada 04-02-06 20:31 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

rumaisha...banyak betul kolexi...

tapi everage...hijjaz lah yang banyak peminatnya...

qudwah...mawaddah pun kumpul...? good lah...walaupon group ni kurang popular...ada juga yang buat kolexi lagu2 they all... ana pun kumpul juga mawaddah...tapi certain-certain album saja...

betul juga kata musafir lara....lagu2 rabbani buat kita kuat smangat...i meant..Kalau lalok tu boleh tersedar lah...


:) saya memang minat kumpulan mawaddah....


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 25-11-06 00:51


minat gila..?? qudwah..apa yang best sangat mawaddah tu...ye lah..ana pun minat..tapi selalunye bila boyz minat group girlz ni kononnya lain macam minatnye....papun ana minat they all tu sebab lagu2 yang dibawa tu amat2 lah meruntun perasaan...bisa menaik smangat kerohanian dan keinsafan....syahdu dan harmoni dan macam-macam lagi lah...tapi Kalau dikata kerana terpana dengan tabarruj mereka tu....not really lah...mungkin ya..ha..ha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-11-06 01:11


:-) Bismillahirrahmanirrahim...


semestinya inteam dr dulu sampai sekarang...


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-12-06 01:27


hmmm macam-macam ada.....tapi kalau beli keset kalau yang original pun...tak tahan lama...betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

wewr
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.04.2004
Ahli No: 8559
Posting: 34
Dari: Jordan

jordan  


posticon Posting pada: 31-01-07 20:43


nak tahan lama, kenalah convert ke mp3.
dan simpan dalam Cd/dvd. jadi, jangka hayat dia dapat dipanjangkan. kalau simpan dalam hard disk pastikan hdd tu tak kena virus, kalau tak, menangis banyak lagu lah ampa...

untuk peminat nasyid lama, saya baru saja beli album2 yang klasik lagi...macam nur aidilfitri - nadamurni, soutus sofwa dan lain0lain. Baaaaanyak lagi.

stay tuned!

Bookmark and Share

    


  Member Information For wewrProfil   Hantar PM kepada wewr   Pergi ke wewr's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 16:27


Pada 31-01-07 20:43 , wewr posting:

!!! QUOTE !!!

nak tahan lama, kenalah convert ke mp3.
dan simpan dalam Cd/dvd. jadi, jangka hayat dia dapat dipanjangkan. kalau simpan dalam hard disk pastikan hdd tu tak kena virus, kalau tak, menangis banyak lagu lah ampa...

untuk peminat nasyid lama, saya baru saja beli album2 yang klasik lagi...macam nur aidilfitri - nadamurni, soutus sofwa dan lain0lain. Baaaaanyak lagi.

stay tuned!




good idea man :berfikir:


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 19:56


Assalamualaikum
album nur selawat (mtv)yang mengabungkan ::Salleh::Izzat::Syah::Naim:: .....memang sedap
tapi lagi menarik jika subtitlenya ada bahasa melayu atau bahasa inggeris.... :-)



cadangan

ada sesiapa yang sokong....
:welcome:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 20:06


Semua ada. Tapi semua pirate. Download punya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 02:22


Ana paling banyak lagu hijjaz...tapi memang banyak sangat lagu nasyid... tapi...yang ana pernah beli just kaset InTeam.. 1 saja pun...yang lain mana ana dapat? Ha...pepaham lah...lau tak faham pun buat-buat paham...huhu..


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 07:25


Pada 21-03-08 20:06 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

Semua ada. Tapi semua pirate. Download punya....

:-P

sama lah.

ana pun ada beberapa koleksi. tapi.... download punya...

tak semua ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.116314 saat. Lajunya....