Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak hidup dek puji; tidak mati dek keji
-- SMNA (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 1 hari, 20 jam, 5 minit yang lalu
lidah-penghunus: 5 hari yang lalu
muslimiman: 20 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 21 hari yang lalu
nur_tinta: 27 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: APA TINDAKAN ANDA BILA DITIPU RAKAN KARIB??


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» APA TINDAKAN ANDA BILA DITIPU RAKAN KARIB??

Please Mendaftar To Post


Oleh APA TINDAKAN ANDA BILA DITIPU RAKAN KARIB??

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-01-06 12:11


lately, indra mula merasakan yang persahabatan Indra dengan seorang rakan yang indra sanjung mula menjadi renggang. Indra ditipu selama ini. apa yang menyakitkan hati, indra selama ini cukup jujur dan sentiasa mengharapkan kejujurannya. rupanya indra dikhianati kawan indra yang paling rapat... minta pendapat ukhwanians tentang perkara ini. patutkan Indra meneruskan persahabatn ini atau clash saja...aduh sakitnya hilang kawan...lagi sakit bila dikihianati kawan sendiri...


-----------------
ukhwah pengikat kasih sesama kita...biarlah segalanya kerana ALLAH jua...


Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-01-06 12:28


Buat dek saja... Banyak lagi kawan lain yang boleh dicari kan? Tapi janganlah sampai clash-clash pula. Tak baik putuskan tali silaturrahim.

Carilah orang lain yang boleh dijadikan sahabat setia dan yang boleh dipercayai selalu.


p/s: Pernah juga rasa dianiaya. Sedihnya Tuhan saja yang tahu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 31-01-06 14:49


Assalamualaikum.... Nak mencelah sikit kat topik ini... Sebenarnya, saya selalu terlibat dalam situasi ini... Seperti juga syahidatul, selalunya saya amat menghargai persahabatan saya dengan teman2.. Namun sering kali di khianati.... Terutamanya yang melibatkan $$$$ .... Tak tahulah Kenapa manusia ni sukar sangat nak dipercayai... baru-baru ni kawan baik saya sejak sekolah menengah menipu $ saya... Saya ni jenis segan nak minta balik... Takut jadi gaduh.... sebab saya ni agak panas baran... Lebih baik saya mengelak diri dari berjumpa dia... saya akan minta secara baik, kalau tak di bayar juga, saya akan jauhkan diri dari dia..... Ini bukan lah kali pertama , sebelum2 ni pun ada juga kawan lain yang minta tolong $ dari saya... Saya ni agak susah nak kata " tak ada" sebab, saya fikir mereka aialah "kawan" ..... Namun, lepas ni, saya dah berazam, saya akan elakkan diri dari memberi pinjam pada teman2 yang lain... TAPI... Kadang saya terfikir, kalau mereka tak terdesak, tak kan mereka nak pinjam.... Namun, demi mengelakkan dosa dan masalah, saya akan elak kan diri dari memberi pinjam lagi.... Moga saya kuat untuk mengatakan " sorry, tak ada " .......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-02-06 00:44


huhu... betul tu akhi_arab. in life, sometimes we have to learn to say "no".

:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-02-06 01:14


em...apa tindakan..
sabar saja..sabar saja..
takkan nak lapor pada badan berkanun....hihi..
ups.. maaf melawak pulak..

satu saja.. pegang prinsip ni..
BUKAN SENAng Nak cari KAWAn..
kena PANDAI+BIJAK pilih KAWAn..

memang kita tak boleh nak duga.. sangka..buat happen soon..
but we try slowly.. get know.. her..his.. attitude..
em.. banyak sangat laa Kalau nak berkalam ni..

Kalau di kampus.. yang besa kena..
bila buat asgmt..haa..
orang tu dok melaporkn yang kita tak buat kerja..
padahal.. dia yang goyang kaki..
ha.. so. siapa yang susah.. kita juga..
ada kes.. yang dapat gred di.. dan so on..
bila news ni sampai di telinga lecturer..
emm..em..em..

so.. be as good as u can.. to all person..
tindakan yang boleh diambil..
just slow talk dengan dia..
find apa the MASALAh..the PRoblem dia..
apa KESS??!!
hihi..

bla..bla..bla..
LEARn from the lesson...
wallahualam'...


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..
[ Telah diedit oleh: simpLe_sHida pada 01-02-06 01:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-02-06 01:58


:::: saHabat sejati takkan memBEKU diKALA musim seJUK,
xCAir dikaLA musim PANAS
takkan GUGUR diKALA musim LURUH,
tapi.. ia akan sentiasa meKAR seperti musim BUNGA

"dalam kesakitan teruji kesabaran..
dalam perjuangan teruji keimanan..
dalam ukhwah teruji keikhlasan..
dalam tawaqal teruji ketaqwaan..
dalam kerinduan teruji kesetiaan..
dan "Hargailah bila bersahabat,
maafkanlah bila terluka..

Fahamilah bila keliru, nasihatilah bila terleka,
tegurlah bila tersilap,ingatilah bila kesunyian..
itulah kehebatn ukhwafillah..




-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..
[ Telah diedit oleh: simpLe_sHida pada 01-02-06 02:07 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

IrSyA_IsYqI
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 437
Posting: 134
Dari: Batu Pahat & IIUM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-02-06 02:42


sabar, tabahkan hati...itu saja la...
ujian dalam berkawan...dikhianati kawan sendiri....
ada kata-kata ni (wallahu'alam, kalau tak silap ana, hadis Rasulullah)...kawan itu ibarat cermin bagi diri kita.. kalau dia buat silap, maybe kita pun ada silap juga...

wallahu'alam.. spanjang ana berkawan, begitu la agaknya.. bila kawan buat tak elok kat kita, kita sebenarnya melakukan yang sama, mungkin bukan pada kawan yang buat tak elok kat kita itu, tapi kat kawan yang lain...

so, nak point kat sini, kalau rasa dikhianati tu, muhasabah la diri kita balik... minta Allah ampunkan dosa kita balik... berdoa agar kita dikelilingi sahabat2 yang baik....(bukan seorang saja kawan baik kan?).. dan berdoa jugalah agar kita juga dapat menjadi sahabat yang baik untuk sahabat2 kita...

erm, rasa dikhianati?? lagila bagus,... Allah nak uji kesabaran hambanya.. berdoa la banyak2 ye.. insya Allah... doa orang yang teraniaya ni termakbul.... tapi janganlah sampai kita doakan yang tak elok untuk kawan baik yang khianati kita itu ye... moga dia insaf akan perbuatannya....

wallahu'alam....
[ Telah diedit oleh: IrSyA_IsYqI pada 01-02-06 02:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For IrSyA_IsYqIProfil   Hantar PM kepada IrSyA_IsYqI   Quote dan BalasQuote

mslina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17798
Posting: 174
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 01-02-06 08:16


tak tahu la nak kata..bebaik2 la..tak aman dan xbest kan hidup kita boleh rasa macam bemusuhan2 ni..dia buat jahat kita bls baik..insyaAllah dia akan terasa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mslinaProfil   Hantar PM kepada mslina   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-02-06 10:37


sabar itu lebih baik. mungkin kita boleh selami kisah2 nabi kita untuk panduan. cuba mana yang termampu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-02-06 10:56


yang paling takut kawan yang jenis
"diam-diam ubi berisi"

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-02-06 11:41


bersabar selagi mampu

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

almumtahanah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.01.2004
Ahli No: 6367
Posting: 145
Dari: depan komputer

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-02-06 22:27


:roll: :roll: :-? :roll:
memang menyakitkan apabila kita ditipu oleh insan yang paling kita percayai..tambah pula insan yang kita percayai itu adalah tergolong dalam kategori insan yang paling kita sayangi.... :-( :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For almumtahanahProfil   Hantar PM kepada almumtahanah   Pergi ke almumtahanah's Website   Quote dan BalasQuote

Asmiedi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18490
Posting: 39
Dari: Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-02-06 00:23


Kawan apalah yang kau kesalkan
Kerana Tuhan kau kehilangan kawan
Kerana kebenaran dihina
Jangan kau ragu dalam keimanan

Kadang-kadang kawan jadi lawan
Kadang-kadang lawan jadi kawan
Apalah disedihkan hati
Setiap insan di dalam kekurangan

Jangan sedih selalu tersisih
Bukan kau saja ditimpa malang
Ingatlah para Rasul mulia
Lebih terseksa menderita
Mereka bahagia dalam derita
Mereka kaya di dalam papa

Mereka memadai dengan Tuhannya
Itulah kebahagiaan
Di waktu sempit seorang diri
Kawan janganlah disedihkan hatimu

Tetapi mereka merasai ramai
Walaupun keseorangan

P/s itulah ranjau dalam berkawan... maafkanlah mereka.... Orang Buat tak baik kepada kita.. kita buat yang terbaik kepada orang itu dengan niat moga dia sedar......

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsmiediProfil   Hantar PM kepada Asmiedi   Pergi ke Asmiedi's Website   Quote dan BalasQuote

QistinaHumaira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18078
Posting: 156
Dari: di bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-02-06 11:38


Pada 01-02-06 11:41 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

bersabar selagi mampu


yup..betul tu...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For QistinaHumairaProfil   Hantar PM kepada QistinaHumaira   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-02-06 13:00


Assalamualaikum...
Erm..Indra..sabarlah..maybe yang lebih elok.."betul kata Syahidatul"..buat tak tau saja..tapi itulah kan..hati mana yang tak sedih..tapi apa yang mampu ana katakn, sabarlah ye...moga "dia" sedar akan perbuatannya...
Ana pun pernah berada disituasi yang sebegitu...ana faham..
tapi sekarang ni...ana juga sedih..dalam diam ana juga tertipu..entahlah tertipu macam mana..mungkin sedikit kesilapan dr ana juga...
dikolej juga..sekarang ni..kawan2 suka ambil kesempatan atas keupayaan ana..entahlah..kalau terpaksa menyiapkn tugasan bygroup...analah yang kena handle...kadang-kadang juga..kalau kawan2 terlalu bergantung dengan kita..diaorang terlalu yakin dengan kemampuan ana...ana tak sebijak yang dia orang sangka..mungkin mereka pandang melalui "result"...entahlah..
soal duit..erm..ana mudah bagi kawan pinjam...tapi ana terlalu berat hati..berat mulut dan tak tergamak...walaupun duit yang kita minta tu..hak kita..malu..DIA lah yang tahu...kasihan pun ada..tapi kawan-kawan kadang-kadang..seperti tak memahami..kitapun kadang-kadang ada juga time.."kering"...........whateverlah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

arinie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.07.2005
Ahli No: 17125
Posting: 56
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-02-06 13:16


bila ditipu kawan karib ni kita mestilah kecewa sebab kawan yang sentiasa dekat dengan kita. Saya akan berkawan tapi akan lebih berhati-hati dan keyakinan kita tidak akan sepenuhnya kekal sebab hati kita telah hancur.....akibat kawan sendiri.Saya juga pernah alami ketika berada di sekolah menengah dulu.Tapi biarlah itu cerita lama...Baik lupakan saja jika tidak kita yang akan merana dan derita.Jadi bersabarlah jika boeh bersabar apabila ia tidak keterlaluan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For arinieProfil   Hantar PM kepada arinie   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-02-06 13:20


bila saya ditipu kawan karib (atau yang disangka karib...) saya akan berdiam diri. tapi dalam hati selalunya saya menyimpan dendam.
p/s: saya hanya menyimpan dendam, bukan membalas dendam.


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-02-06 13:31


mungkin selepas ni saya tak seakrab dulu....
sebab kelemahan saya sekali ditipu selama-lamanya saya tak akan percaya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-02-06 08:57


Pada 04-02-06 13:31 , puteribongsu1306 posting:

!!! QUOTE !!!

mungkin selepas ni saya tak seakrab dulu....
sebab kelemahan saya sekali ditipu selama-lamanya saya tak akan percaya....


samalah kita puteri bongsu. but, saya jenis yang cepat kasihan kalau mereka-mereka yang macam ni minta maaf...hai...lemah betul la...


-----------------
ukhwah pengikat kasih sesama kita...biarlah segalanya kerana ALLAH jua...


Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

maizan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13637
Posting: 64
Dari: Putrajaya

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 11:47


Alhamdulillah setakat ni saya tak pernah lagila ditipu rakan...tapi salah faham sikit-sikit tu adala...biasa la tu kan...

jika perkara ni berlaku kepada saya mungkin saya akan cuba elakkkan diri daripadanya tapi kenalah dengan cara yang bijaksana...

tapi sebaik-baiknya kita perlu nasihatkan dia terlebih dahulu supaya tak mengulanginya lagi mana tahu lepas ni dia akan menjadi sahabat yang terbaik buat kita kerana sahabat yang mengaku kesilapannya adalah lebih baik dari sahabat yang tak sedar akan kesilapannya.......

setiap orang ada kelemahannya...
itu semua ujian dari Allah SWT...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For maizanProfil   Hantar PM kepada maizan   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 13:37


8-) anggaplah ianya sebagai 1 dugaan hidup....Allah akan menguji seseorang hamba itu jika Allah menyayangi hamba tersebut.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

khairuzzaman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14729
Posting: 252
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-02-06 08:49


salam
contohilah akhlak baginda Rasulullah saw... membalas keburukan orang dengan kebaikan...
insyaAllah kawan anta akan sejuk hatinya....
dan anta akan rasa bahawa ukhwah yang terjalin lepas ni lebih akrab dr dulu :)

sabar itu indah insyaAllah... ujian merupakan tarbiyah Allah kepada hambaNya secara direct ;).. huhu, beruntung anta dapat perhatian Tuhan
wallahua'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairuzzamanProfil   Hantar PM kepada khairuzzaman   Quote dan BalasQuote

aqil
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17966
Posting: 162
Dari: PAHANG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 11:48


kena tipu..?
ermmm.....
orangyang berkawan dengan ikhlas,pasti tak sampai hati nak makan kawan sendri..
kalau orang mcam ni, maybe ada something yang dia nak,
bila dah dapat.....
tinggal ajela.
selalu sangat terkena begini...
tapi,tak ada masalah..
bukan seorang saja kawan kita...
ramai lagi yang berkawan dengan kita secara ikhlas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

lieynnakkpb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22193
Posting: 146
Dari: ~bUmI AlLaH ~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 12:02


Pada 07-02-06 13:37 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

8-) anggaplah ianya sebagai 1 dugaan hidup....Allah akan menguji seseorang hamba itu jika Allah menyayangi hamba tersebut.....


saya setuju dengan eme86. kita juga perlu bersabar.. itu adalah ujian bagi kita....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lieynnakkpbProfil   Hantar PM kepada lieynnakkpb   Pergi ke lieynnakkpb's Website   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 12:07


pernah kena tipu...nak marah dibuatnya,nak tumbuk pun ada,macam-macam lagi la...tapi dalam hati saja...:-di
Allah itu maha penyayang...Pohonlah ampun dari Allah buat sahabat yang tipu kita tu...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 12:14


Pada 07-02-06 08:57 , indraputra_trg posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-02-06 13:31 , puteribongsu1306 posting:

!!! QUOTE !!!

mungkin selepas ni saya tak seakrab dulu....
sebab kelemahan saya sekali ditipu selama-lamanya saya tak akan percaya....


samalah kita puteri bongsu. but, saya jenis yang cepat kasihan kalau mereka-mereka yang macam ni minta maaf...hai...lemah betul la...



jadi..maafkan mereka...
dan selepas tu...
peliharalah agar hbgn persahatan tu kekal abadan abada...

ps:marah makhluk Allah yang bnama manusia ni..
    ...tak ke mana pun.... :-)
    mungkin bersabar adalah salah satu pilihan yang baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.128357 saat. Lajunya....