Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 31-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau tak pernah bersiap sedia untuk memilikinya, pasti anda tidak mungkin memperolehi walaupun ia mendatang ke depan anda.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 4 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Perempuan Makhluk Aneh


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Perempuan Makhluk Aneh

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Perempuan Makhluk Aneh

abu_muaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9096
Posting: 224
Dari: Riau - Indonesia

indonesia  


posticon Posting pada: 24-01-06 12:41


Punya daya tarik kuat dan pandai pula menarik orang. Banyak kaum Adam yang kuat sesama lelaki tapi lemah didepan wanita.
Tak hanya orang awam, orang alimpun banyak tunduk ditangan perempuan.

Ternyata tangan yang mengayun buaian bisa menguncang dunia.
Memang benar perempuan makhluk yang aneh.

Yang ana tak habis fikir dimana letak kekuatan perempuan tu.
Mungkin pertanyan ni orang perempuanlah yang pantas menjawab.



Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_muazProfil   Hantar PM kepada abu_muaz   Quote dan BalasQuote

emansyarha
Warga Rasmi
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20943
Posting: 4
Dari: gombak

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-01-06 12:55


Yang ana tak habis fikir dimana letak kekuatan perempuan tu.
Mungkin pertanyan ni orang perempuanlah yang pantas menjawab.

mungkin jawapn tu ALLAH saja tau..........

ada juga yang saya dengar tapi saya xpsti apa....
doa seorng wanita lebh mudah utnk dikabulkan oleh ALLAH kerana sft penyayang wanita...lemah lembut...
ada juga orang cakap air mata adalah kelamhan wanita tapi tulah sebenarnya kekuatan wanita..............
walaupun fizikalnya wanita itu nampaknya lemah tapi disebalik yang tersurat itu......trdapat suatu kekuatan yang tiada pada lelaki....................................
mungkin juga wanita itu sftnya lebih penyabar dari seorng lelaki
maybe thats the reason or maybe....
ALLAH dah ciptakan wanita dan lelaki itu saling melengkapi dan menyempurnakan antara satu sama lain.....
jika lelaki itu sftnya baran maka wanita itu sftnya sabar
jika lelaki itu sftnya keras maka wanita itu sftnya lembut
dan begitu juga sebalknya
jika wanita itu lemah maka lelakilah yang menguatkannya
jika wanita itu perlukan perlindungan maka lelakilah yang melindunginya...........

mungkin setakat ni sajalah komen saya saya..mungkin terlalu banyak yang kurang dan kelemahan saya,saya pun baru saja juga kat dunia ni,baru nak kenal alam ni..............
apa-apa yang clap tlng perbetulkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For emansyarhaProfil   Hantar PM kepada emansyarha   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 24-01-06 12:57


dua-dua aneh......sebab dua-dua serba kekurangan.....jadi saling melengkapi dan saling memerlukan antara satu sama lain....

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 13:00


yupp..
betul kata songkok_aji02...
saling melengkapkan..
9+1 = ??

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

husna_nasiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22138
Posting: 233
Dari: UPM

Perak  


posticon Posting pada: 24-01-06 13:03


aneh??bagi ana, bukan aneh tapi istimewa..tapi yang pandai menarik dan menggoda kaum lelaki tu bukan istimewa namanya..itu adalah antara kayu pembakar neraka...itulah gunanya lelaki menundukkan pandangan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For husna_nasihaProfil   Hantar PM kepada husna_nasiha   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 13:07


memang pun..
kekuatan wanita terletak pada keribadiannye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 13:08


memang pun..
kekuatan wanita terletak pada keperibadiannye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 13:51


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

SautulJannah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15806
Posting: 153
Dari: ippm

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-01-06 16:32


sudah fitrah semula jadi...wanita itu pelengkap bagi lelaki...fikir2kan lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SautulJannahProfil   Hantar PM kepada SautulJannah   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 24-01-06 17:00


sama-sama kuat

dan sama-sama lemah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 18:29


kekuatan seseorang bukan pada nama dan jasadnya tetapi kekuatan sebenar adalah iman dan takwa kepada allah taala. dan takwa itulah yang paling tinggi dagi kita kerana jika kita ada sifat takwa (iaitu takut) kepada allah maka dengan sendirinya kita terhindar daripada melakukan perkara yang di murkai Allah Taala.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 19:14


iman dan takwa.....dan akhlaknya..


-----------------
Nilai seorang wanita terletak pada sifat & peribadinya. Nilai seorang lelaki terletak pada sifat kesabarannya


Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-01-06 22:08


baik lelaki mahupon perempuan...muslimin ataupon muslimat..."kekuatan" seseorang hambaNYA terletak pada "iman"...
:-) 8-) :roll:


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-01-06 00:04


!!! QUOTE !!!

Yang ana tak habis fikir dimana letak kekuatan perempuan tu.
kekuatan perempuan itu terletak pada huruf "p" nya...

tak percaya???

cuba tukar huruf "p" itu kepada "b", jadilah "berembuan", entah apa benda jadinya... kan dah tak kuat... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

QistinaHumaira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18078
Posting: 156
Dari: di bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-01-06 08:38


lelaki dan perempaun ada kekuatan dan kelemahannya...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For QistinaHumairaProfil   Hantar PM kepada QistinaHumaira   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-01-06 08:57


kalau perempuan makhluk aneh, lelaki pun makhluk aneh juga! sebenarnya tiada apa yang aneh, setiap apa yang diciptakan Allah ada sebabnya. ;-) :-) :-P


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

maizan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13637
Posting: 64
Dari: Putrajaya

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 12:23


perempuan yang tak mudah memandang lelaki dan tak mudah dipandang lelaki.........betul dak.....??????

fikir-fikirkanlah.......:-)

Wallahualam......


-----------------
Sahabat Adalah Cerminan Diri, Sahabat Memuji Ketulusan Hati, Sahabat Menilai Ikhlasnya Budi, Sahabat Penyubur Kasih yang Bersemi, Carilah Sahabat Sejati,


Bookmark and Share

    


  Member Information For maizanProfil   Hantar PM kepada maizan   Quote dan BalasQuote

taufiq111
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2004
Ahli No: 11035
Posting: 270
Dari: UKM

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-01-06 12:23


Bagi saya, mungkin kerana perempuan tu memiliki 9 nafsu dan 1 akal... lelaki hanya memiliki 1 nafsu dan 9 akal... dalam bilangan nafsu, perempuan mengatasi lelaki...MUNGKIN..

tapi, saya cukup bersetuju dengan kekuatan perempuan yang mampu menundukkan lelaki... kalau dirinci daripada sejarah lama, bagaimana MONICA boleh hancurkan kredibiliti dan pemerintahan BILL CLINTON... Ia adalah kerana seorang perempuan... Bagaimana AMINAH WADUD boleh menggoncangkan institusi agama ISLAM...ia adalah kerana seorang perempuan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For taufiq111Profil   Hantar PM kepada taufiq111   Quote dan BalasQuote

mirwana_87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.06.2005
Ahli No: 16829
Posting: 55
Dari: kuantan..pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 27-01-06 15:03


setiap manusia ada kelebihan dan kekurangannya.


-----------------
pengertian hidup ini akan lebih indah seandainya diiringi dengan keikhlasan hati dan keindahan budi.. ....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mirwana_87Profil   Hantar PM kepada mirwana_87   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-06 15:13


antara lelaki dan perempuan, dua2nya ada kekuatan dan kelemahan. Begitu indahnya ciptaan Allah, mencipta lelaki dan perempuan untuk saling melengkapi antara satu sama lain. Membaiki segala kelamahan yang ada pada perempuan,mahupn lelaki dan mempertingkatkan lagi kekuatan yang ada pada lelaki/perempuan........

Wallahualam......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

najwatul_shafiqaa
Warga Rasmi
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22247
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-01-06 15:17


heheh...ana orang baru. tak apa, ana nak jawab. wanita dan lelaki...wanita dijadikan dari tulang rusuk lelaki...betul kan?er...tak ingat la. tapi, Kalau tulang manusia tu tak lengkap, dia tak dapat berdiri kan?? kan??... :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwatul_shafiqaaProfil   Hantar PM kepada najwatul_shafiqaa   Quote dan BalasQuote

armien
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2005
Ahli No: 20238
Posting: 56
Dari: kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-01-06 14:06


:-? Tak munasabah jika di katakan wanita itu pelik.....sesungguhnya Allah menciptakn sesuatu itu tidak sia2.....dah menjadi sunnatullah mncptakan kaum HAWA sebagai pelengkap kepada kaum ADAM...FIKIRKANLAH TENTANG SUNNATULLAH..


-----------------
"HIDUP DENGAN AMAL, MATI DALAM IMAN"


Bookmark and Share

    


  Member Information For armienProfil   Hantar PM kepada armien   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-02-06 15:31


Mungkin terletak pada harga dirinya. Juga pada dalamnya rasa sayangnya pada orang2 yang disayanginya. rasa sayangnya mencetuskan semangat yang tidak mudah luntur. Jika ada sesuatu yang berharga buat dirinya, maka dengan segala kudratnya, akan dia pertahankan. Bukanlah wanita itu kuat apabila berhadapan dengan lelaki, tetapi lelaki itulah yang lemah dek kerana kecantikan wanita itu yang mempesonakan. Lelaki yang amat mencintai seseorang wanita, sanggup melakukan apa saja demi wanita tersebut. Alangkah kuatnya kuasa wanita itu.

Sebenarnya, memang susah nak jawab. huhuhu


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

albaab
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.01.2006
Ahli No: 22362
Posting: 29
Dari: Di mana bumi dipijak

brazil  


posticon Posting pada: 02-02-06 10:08


aneh tak aneh,perempuan tetap makhluk ciptaan ALLAH..dan mereka pasti ada kelemahan masing-masing..

Bookmark and Share

    


  Member Information For albaabProfil   Hantar PM kepada albaab   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 13:16


Pada 26-01-06 12:23 , maizan posting:

!!! QUOTE !!!

perempuan yang tak mudah memandang lelaki dan tak mudah dipandang lelaki.........betul dak.....??????

fikir-fikirkanlah.......:-)

Wallahualam......



betul agaknya..

ps: susah juga nak fikir....;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 14:38


ibnu_musa buat lawak
hehe..
tergelak ana baca..
um..bukannya aneh
tapi perempuan itu istimewa
istimewa kerana apa yang ada pada perempuan
tak ada pada lelaki
dan apa yang ada pada lelaki
tak ada pada perempuan
masing2 memerlukan antara satu sama lain
eh..betul ke apa ana cakap ini?
hehe..sesungguhnya memang susah nak terangkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

ajefikrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20170
Posting: 264
Dari: Bukit Mahkota

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 18:51


perempuan akan kuat jika selalu mop lantai.macam iklan tv.lengan pun jadi 'tough'... :-di :-di :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For ajefikrahProfil   Hantar PM kepada ajefikrah   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 19:30


manusia tak kira lelaki dan wanita ada kelebihan dan kelemahan yang menjadi pelengkap satu sama lain.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

Faiz85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.09.2003
Ahli No: 3830
Posting: 83
Dari: Simferopol, Ukraine

ussr   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 08:02


ya... memang aneh dan pelik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faiz85Profil   Hantar PM kepada Faiz85   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 07-02-06 09:21


tak aneh pun...
istimewa dah pasti la....

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-02-06 00:10


Perempuan bukannya aneh tapi ada keistimewaannya...
Perempuan dan lelaki adalah saling melengkapi...
Kasih sayang yang ikhlas dan keperibadian yang mulia membuat hati tertarik..
Setiap manusia tidak kira perempuan atau lelaki mempunyai kelemahan dan kekurangan..
kerana itulah mereka harus saling memberi dan menerima dalam mewujudkan kehidupan rumah tangga yang harmoni dan diredhai Allah SWT...

ni pendapat saya saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

khairuzzaman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14729
Posting: 252
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-02-06 04:58


istimewa??? aneh??? kuat???
huhu... saya rasa laki2 dan perempuan semua tak boleh jawab...

hanya Khaliq-lah yang Maha Tahu tentang makhluk....

maka kenalilah Pencipta-Mu, nescaya akan kenal kamu akan dirimu sendiri..
wallahu a'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairuzzamanProfil   Hantar PM kepada khairuzzaman   Quote dan BalasQuote

pisst16
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.12.2005
Ahli No: 21458
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 12:43


setiap manusia yang dijadikan Allah tu ada kelebihan....tak kira macamana kita dok kata perempuan tu makhluk aneh ka lelaki tu aneh......nanti orang perempuan nak kawan pun dengan lelaki juga dan begitu juga lelaki....saya rasa tajuk ni tak sesuai untuk diperdebatkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For pisst16Profil   Hantar PM kepada pisst16   Pergi ke pisst16's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 12:52


terkejut juga ana tengok topic ini

Just Nak Kongsi... :-)
Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adama turut sunyi tanpa Hawa

Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh

Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat dibahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi

Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk

Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita berharap pada yang binasa

Engkaulah wanita istimewa

Sedarilah insan istimewa
Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan jua penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai hiasan kecantikan


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

pisst16
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.12.2005
Ahli No: 21458
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 12:58


memang tajuk ni tak sesuai untuk diperkatakan......tak baik kita nak kutuk mana pihak.....dapat dosa lagi adalah.....semua manusia sama..yang nak bezakan adalah amal kepada tuhan.....wahai kawan-kawan ku marilah kita insafkan diri kita......tak baik nak kutuk sesama islam....kan islam mementingkan ukhwah.....portal ni pun nama portal ukhwah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pisst16Profil   Hantar PM kepada pisst16   Pergi ke pisst16's Website   Quote dan BalasQuote

ghaznawi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2833
Posting: 158
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 13:15


perempuan memang aneh sebab sanggup pakai kain koyak padahal lelaki takkan pakai seluar koyak lain la kurang waras. lagi satu boleh pulak pakai baju adik dia yang saiz tak sesuai langsung.. tapi perempuan juga ada kekuatan sanggup pakai purdah walaupun cuaca panas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaznawiProfil   Hantar PM kepada ghaznawi   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 14:13


Pada 24-01-06 12:41 , abu_muaz posting:

!!! QUOTE !!!

Punya daya tarik kuat dan pandai pula menarik orang. Banyak kaum Adam yang kuat sesama lelaki tapi lemah didepan wanita.
Tak hanya orang awam, orang alimpun banyak tunduk ditangan perempuan.

Ternyata tangan yang mengayun buaian bisa menguncang dunia.
Memang benar perempuan makhluk yang aneh.

Yang ana tak habis fikir dimana letak kekuatan perempuan tu.
Mungkin pertanyan ni orang perempuanlah yang pantas menjawab.


perempuan tak aneh pun , unik pun tidak....cuma sedikit berbeza dari segi fizikal, dan mental....yang serupa saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 01-03-06 22:35


Pada 24-01-06 12:41 , abu_muaz posting:

!!! QUOTE !!!

Punya daya tarik kuat dan pandai pula menarik orang. Banyak kaum Adam yang kuat sesama lelaki tapi lemah didepan wanita.
Tak hanya orang awam, orang alimpun banyak tunduk ditangan perempuan.

Ternyata tangan yang mengayun buaian bisa menguncang dunia.
Memang benar perempuan makhluk yang aneh.

Yang ana tak habis fikir dimana letak kekuatan perempuan tu.
Mungkin pertanyan ni orang perempuanlah yang pantas menjawab.



memang pun....perempuan hebat...hanya orang ego saja yang tak mampu menerima kekuatan dan kelebihan golongan lain...


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 22:39


Ni dah ala-ala makhluk asing begitu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 01-03-06 23:03


belum tentu harta dan kekayaan memberikan serta membuatkan perempuan mempunyai kekuatan dan kelemahan. jangan nak menilai perempuan tu dari skop yang amat kecil...belajar psikologi perempuan terlebih dahulu sebelum berkata2...kiasan dan permainan bahasa tak perlu, asalkan niat tu biar ikhlas dan nyata...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 23:06


begitulah peermpuan.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 02-03-06 00:10


cantik tertarik menarik kau memang hebat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 02-03-06 00:12


9+1 tu ada betulnya juga... tapi pompuannya kehebatan..ana rasa ada yang ana tahu tapi malu la ana nak cakap...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 02-03-06 00:15


aneh tak agaknya tapi istimewa... tapi ingat perempuan lah yang paling ramai kat neraka,,,,sebab salah guna keistimewaan tu la...

perempuan yang hilang sifat malunya pasti dan pasti jahanam dan menjahanamkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

abu_muaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9096
Posting: 224
Dari: Riau - Indonesia

indonesia  


posticon Posting pada: 11-03-06 02:41


Perempuan..oh perempuan..
Kenapa ana tak sanggup nak tundukan pandangan???

Dikau terlalu rugi untuk dilewatkan....

Kalau tak pandang dua kali..macam rugi pula...he..he...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_muazProfil   Hantar PM kepada abu_muaz   Quote dan BalasQuote

norayhunt
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.09.2003
Ahli No: 3272
Posting: 53
Dari: Pel.Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-03-06 00:16


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For norayhuntProfil   Hantar PM kepada norayhunt   Quote dan BalasQuote

badshah78
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20980
Posting: 80
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 18-03-06 00:20


anehke?..

Bookmark and Share

    


  Member Information For badshah78Profil   Hantar PM kepada badshah78   Quote dan BalasQuote

puteri_kk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11389
Posting: 129
Dari: healthy campus

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-06 02:51


Allah ciptakan Hawa dari tulang rusuk kiri Adam. bukan dari kaki untuk dijadikan hamba, bukan dari kepala untuk difahami... tapi dia diciptakan dari tulang rusuknya, iaitu dekat dengan hatinya, untuk dijadikan teman.. bersyukurlah dengan apa yang ada.Kalau dikatakan perempuan makhluk yang aneh, nak tanya sikit, bukan ke Hawa dijadikan dr tulang nabi adam, yakni kaum lelaki..so, kalau aneh juga, kaum lelaki dululah yang peliknya...
tak begitu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_kkProfil   Hantar PM kepada puteri_kk   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 18-03-06 03:34


'dia' makhluk istimewa ciptaan Tuhan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 18-03-06 04:07


perempuan..................

PEMUAS NAFSU..........

HEHE

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

kdinx
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.01.2006
Ahli No: 21823
Posting: 69
Dari: Moscow

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-03-06 06:20


Men are from mars, women are from venus..................

Bookmark and Share

    


  Member Information For kdinxProfil   Hantar PM kepada kdinx   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-03-06 07:03


sikap malu nya...masyaAllah...tiada tandingnyer...kalau lah serog perempuan tu dah tak ada malunye...mana lagi harganya....???

p/s:malu biar bertempatlah...tak malu pun biar bertempat juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 18-03-06 10:57


PEREMPUAN SOLEHAH LEBIH BAIK DARI BUMI DAN SEISINYA...................

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_kk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11389
Posting: 129
Dari: healthy campus

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-03-06 23:32


Pada 18-03-06 10:57 , hanggukkau posting:

!!! QUOTE !!!

PEREMPUAN SOLEHAH LEBIH BAIK DARI BUMI DAN SEISINYA...................


tau tak mengapa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_kkProfil   Hantar PM kepada puteri_kk   Quote dan BalasQuote

ucu_nuriman
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6663
Posting: 59
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-03-06 00:06


Pada 11-03-06 02:41 , abu_muaz posting:

!!! QUOTE !!!

Perempuan..oh perempuan..
Kenapa ana tak sanggup nak tundukan pandangan???

Dikau terlalu rugi untuk dilewatkan....

Kalau tak pandang dua kali..macam rugi pula...he..he...


Cheh ini dah mengarut ini.kuatkan iman istighfar bnyak2.
kalau nak ikut kekuatan fizikal lelaki tak mampu ditandingi kalau kekuatan emosi insyaAllah berilah pada wanita. buktinya? mampu membawa kandungan selama sembilan bulan sepuluh hari dan mampu menanggung kesakitan bersalin. kalaulah agaknya lelaki yang bersalin berlubanglah labour room itu kena tumbuk terajang. itulah keistimewaan wanita yang Allah bagi untuk melahirkan zuriat yang diantaranya lelaki yang membina dan mempertahankan dakwah islam.Waallahua'lam


p/s: lelaki hebat, perempuan pun hebat. terpulang bagi yang menilai.


-----------------
"...Allahlah yang sentiasa mencukupkan keperluanku...dan Kepadanya lah aku berlindung.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For ucu_nurimanProfil   Hantar PM kepada ucu_nuriman   Quote dan BalasQuote

emas
Warga Rasmi
Menyertai: 29.09.2006
Ahli No: 26644
Posting: 12
Dari: Kulim,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-10-06 14:55


seTiAP mANUSIe yang lahir kat maka
bumi ini ada kelebihannya...
aneH bukan satu perSoALnnye... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For emasProfil   Hantar PM kepada emas   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-10-06 15:48


teringgat lagu nasyid
aku pencinta wanita...bla22
tak ingat da...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 10-10-06 16:30


Aneh ke?

bunyi macam mahkluk asing lah pulak

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-06 17:50


aneh ke perempuan ni.. xlah aneh.. tapi istimewa... dijadikan hawa itu dari rusuk kiri nabi adam.. dekat dengan hati untuk disayangi.. dan dekat dengan lengan untuk dilindungi... SEINDAH HIASAN ADALAH WANITA SOLEHAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-10-06 18:10


itula keindahan bagi org wanita..aneh bagi org tak tahu ianya aneh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 10-10-06 19:03


ALLAHualam bisawab... :-)

yang punya wajah dan jua rupa,
akhirnya,
Iman mu bersuara.........


-----------------
wahai orang-orang yang berIMAN, ucapkanlah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 10-10-06 20:57


BETU TU....

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

affenry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25617
Posting: 130
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-06 23:24


salam...........
Allah cpta hawa dr rusuk adam........
untuk dsayangi....
lumrah manusia dcpta untuk saling sayang mnyayangi.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For affenryProfil   Hantar PM kepada affenry   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 11-10-06 01:43


setiap kejadian yang Allah jadikan ada kelemahan dan kelebihan masing-masing....

dan, apa yang pasti, setiap makhluk ciptaanNYA ada keunikan dan kelebihan yang tersendiri.. apabila kita pandang dengan mata hati yang tawadhu' kita dapat mencari, apakah hikmah di sebalik setiap ciptaan yang esa.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

lukmanulhakim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.12.2005
Ahli No: 21214
Posting: 62
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-10-06 08:15


masing-masing ada kelebihan dan kekurangan.
kat mana yang perempuan lebih,lelaki ada kurangnya...
kat mana yang lelaki lebih,perempuan ada kurangnya...
masing-masing saling melengkapi antara satu sama lain...
wallahu a'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lukmanulhakimProfil   Hantar PM kepada lukmanulhakim   Quote dan BalasQuote

miza
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.01.2004
Ahli No: 6484
Posting: 67
Dari: kelantan bandaraya islam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-06 08:59


Pada 26-01-06 12:23 , maizan posting:

!!! QUOTE !!!

perempuan yang tak mudah memandang lelaki dan tak mudah dipandang lelaki.........betul budak.....??????

fikir-fikirkanlah.......:-)

Wallahualam......




em...sungguh tersirat..tetapi mpunyai seribu pengertian yang tak dapat diungkapkan oleh kata-kata......yang hanya cintakan Tuhannya dan RasulNya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizaProfil   Hantar PM kepada miza   Quote dan BalasQuote

miza
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.01.2004
Ahli No: 6484
Posting: 67
Dari: kelantan bandaraya islam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-06 09:06


em...perempuan anneh???
subhanalllah...sesungguhnya bukan perempuan sahaja makhluk ciptaan tuhan yang aneh...banyak perkara yang diciptaNya tak diungkapkan keajaibanNya....sesungguhnya Allah mengetahui apa yang tak diketahui manusia...setiap ciptaanNya ada sebab-sebabnya..Wallahuallam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizaProfil   Hantar PM kepada miza   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 11-10-06 10:19


ibnu_musa,
kamu buat kelakar lah. haha.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 11-10-06 11:11


Assalamualaikum...
Tu lah, ibnu musa buat lawak antarabangsa :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-10-06 13:41


emas diuji dengan api...
perempuan diuji dengan emas..
lelaki diuji dengan perempuan..
erm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 11-10-06 13:54


kuatnya seorang hamba itu bila
cintanya yang sejati hanya pada ALLAH...


hanya cinta yang mendalam dapat
mengatasi segalanya...

takbir!


ALLAHU AKBAR!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

bintubahariyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2006
Ahli No: 25924
Posting: 242
Dari: usm

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-10-06 16:16


erm..makhluk yang Allah ciptakan tak ada yang aneh pun sebenarnya...yang pasti ia menjadi bukti kehebatan Allah..

masyaAllah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintubahariyahProfil   Hantar PM kepada bintubahariyah   Pergi ke bintubahariyah's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-10-06 16:19


!!! QUOTE !!!

emas diuji dengan api...
perempuan diuji dengan emas..
lelaki diuji dengan perempuan..
erm...


menarik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah_mardihah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8029
Posting: 263
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-10-06 18:06


Kesabaran, cabaran dan pengalaman akan cepat mendewasakan seorang yang bernama permepuan.Natijahnya,,,keperluan seorang perempuan tidak akan tergugat dengan kasih sayang yang dimilki,..

perempuan...
sejenak terfikir...
kalimah ini
bisa menggugat lelaki

perempuan
keanehan
telah tercipta untuk mendewasakan seorang
yang bernama lelaki

perempuan
kebatilan
andai terlupa sengsara
dunia
sengsara segalanya
jangan diikut nafsu dunia

perempuan
hakikat kepada keperluan
seorang yang bernama lelaki
hakikat kepada keperluan
yang bernama kasih dan cinta
bertunjangkan ILAHI...

perempuan
terima kasih atas nikmatnya
kerana aku, kami dan dia
juga mereka
adalah perempuan
dan pelengkap kepada
insan bernama
PEREMPUAN...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwah_mardihahProfil   Hantar PM kepada qudwah_mardihah   Pergi ke qudwah_mardihah's Website   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-01-07 16:47


ANEH?

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 14-01-07 17:21


Pada 24-01-06 12:41 , abu_muaz posting:

!!! QUOTE !!!


Ternyata tangan yang mengayun buaian bisa menguncang dunia.



Betul tu...Tangan yang menghayun buaian itu juga bisa menguncang Iman lelaki... ;-) ;-) ;-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

hubbud_jariah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.11.2006
Ahli No: 27212
Posting: 32
Dari: jepang

malaysia  


posticon Posting pada: 14-01-07 17:48


"perempuan makhluk aneh"??.... terasa tak berapa sesuai perkataan 'aneh' tu...seolah-olah macam perempuan ni mahkluk asing pulak...sekadar pandangan
manusia itu kan sebaik-baik kejadian Allah...lelaki ke perempuan ke sama saja...ada kelebihan dan kekurangan masing-masing....dijadikan laki-laki dan perempuan itu untuk saling melengkapi....

*proud to be muslimah*

Bookmark and Share

    


  Member Information For hubbud_jariahProfil   Hantar PM kepada hubbud_jariah   Quote dan BalasQuote

umi_iium
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27261
Posting: 133
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 14-01-07 17:48


aneh?
tak ka Allah jadikan manusia 2 dengan sebaik baik kejadian?
wallahu a'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For umi_iiumProfil   Hantar PM kepada umi_iium   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 14-01-07 17:56


Perempuan makhluk yang complicated, makhluk perasaan dan juga makhluk yang menghalusi(bukan makhluk halus)...Lelaki pulak makhluk yang simple...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-01-07 18:53


saya rasa lebih kepada misteri perempuan ni....bukannya aneh...
tapi lelaki pun apa kurangnya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-01-07 19:06


Pada 14-01-07 17:56 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Perempuan makhluk yang complicated, makhluk perasaan dan juga makhluk yang menghalusi(bukan makhluk halus)...Lelaki pulak makhluk yang simple...



hehe... :lol: :lol:
[ Telah diedit oleh: great_teacher pada 14-01-07 19:09 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-07 21:21


"maha suci Allah yang menciptakan makhluk itu berpasang pasangan sama ada dari yang ditumbuhkan oleh bumi,atau dari diri mereka,ataupun dari apa yang mereka tidak ketahui..
( yaasiin ; 36)

wahai manusia! sesungguhnya kami menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak,supaya kamu berkenal-kenalan(beramah mesra satu dengan yang lain) sesungguhnya yang semulia-mulia diantara kamu di sisi Allah adalah mereka yang bertakwa,sesungguhnya Allah maha mengetahui dan maha mendalam pengetahuannya...
(Al-Hujurat ; 13)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-07 23:59


perempuan adalah aneh dan pelek untuk difikirkan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

una_islamic
Warga Rasmi
Menyertai: 18.03.2006
Ahli No: 23532
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-01-07 00:15


Assalamualaikum..
emm...pelik jugak soalan 2...
hanya Allah yang ada jawapannya....
lelaki atau parempuan, dua-dua saling melengkapi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For una_islamicProfil   Hantar PM kepada una_islamic   Quote dan BalasQuote

teratai_putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27690
Posting: 77
Dari: J0hor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-07 00:46


Pada 14-01-07 17:56 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Perempuan makhluk yang complicated, makhluk perasaan dan juga makhluk yang menghalusi(bukan makhluk halus)...Lelaki pulak makhluk yang simple...



lelaki simple? :-?
macam tak bape setuju saja
bagi saya lelaki ini lagi lah complicated
susah nak difahami..memeningkan
haha..solutionnya..tak payah fikir hehe :-D

yang penting memang saling melengkapi..
kan tiada yang sempurna melainkan yang Esa? ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For teratai_putihProfil   Hantar PM kepada teratai_putih   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 15-01-07 01:05


Heheheh...Betul lah...Bukan saya yang cakap benda ni...Pakar motivasi yang cakap...Dan rasanya memang betul lelaki lebih simple berbanding perempuan...Kita tengok sahaja cara berpakaian kedua-dua mahkluk Allah ni...Rasanya kalau perempuan pakaiannya mesti matching dari atas sampai ke bawah kan...Betul tak?Biasanya susah nak nampak perempuan pakai selekeh... :-D :-D :-D...Tapi ada juga lelaki yang mementingkan penampilan ni...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-07 20:41


salam...

ana rasa wanita bukan makhluk yang aneh...
cumanya ana rasa mereka ni unik... :-D ;-) 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nur_alhanuun
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.12.2006
Ahli No: 27815
Posting: 46
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-01-07 21:01


salam...

kalau perempuan makhluk aneh, lelaki pun aneh juga, sebab mereka memang saling memerlukan :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_alhanuunProfil   Hantar PM kepada nur_alhanuun   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-01-07 21:03


Saya rasa perempuan bukan makhluk aneh, tapi istimewa...
Lelaki juga bukan makhluk aneh, tapi istimewa...

p/s: ibuku bukan insan aneh tapi istimewa, ayahku bukan insan aneh, tapi istimewa... :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-01-07 21:06


Pada 02-03-06 00:15 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

aneh tak agaknya tapi istimewa... tapi ingat perempuan lah yang paling ramai kat neraka,,,,sebab salah guna keistimewaan tu lah...

perempuan yang hilang sifat malunya pasti dan pasti jahanam dan menjahanamkan



betul 2...perempuan lah yang paling senang masuk syurga dan mereka

juga lah yang paling senang masuk neraka


-----------------
2 love some1 is NOTHING...2b love by some1 is SOMETHING...2b love by some1 u love is EXCITING...but 2b loved by ALLAH is EVERYTHING


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 16-01-07 23:04


Hehehe...betul tu...perempuan adalah makhluk Allah yang istimewa...Mungkin keanehan perempuan tu merupakan keistimewaan kurniaan Allah S.W.T... :-) :-) :-)

Salah satu keistimewaan perempuan adalah mereka ni banyak bercakap...Kadang-kadang pelik juga tengok perempuan ni...Dia orang ni tak letih ke asyik bercakap saja...Dari mula duduk sampai lah selesai makan...Bercakap saja...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

eyu_extra
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27251
Posting: 65
Dari: johor

Melaka  


posticon Posting pada: 16-01-07 23:25


perempuan dan lelaki saling melengkapi...~

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyu_extraProfil   Hantar PM kepada eyu_extra   Quote dan BalasQuote

bee_hasanah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.12.2006
Ahli No: 27885
Posting: 67
Dari: Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 17-01-07 12:07


sailormoon kata betul.tak dinafikan perempuan memang suka bercakap.
ana ada dengar setiap orang ada kuota patah perkataan bercakap dalam sehari.Selagi kuota tak cukup,maknanya tak berhenti bercakap.

it`s mean that woman punya kuota lagi tinggo daripada lelaki..
huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For bee_hasanahProfil   Hantar PM kepada bee_hasanah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 17-01-07 12:11


Perempuan akan cakap lelaki aneh...dan lelaki akan cakap perempuan aneh...
Saya biasa dengar benda ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 12:13


Pada 16-01-07 23:04 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Hehehe...betul tu...perempuan adalah makhluk Allah yang istimewa...Mungkin keanehan perempuan tu merupakan keistimewaan kurniaan Allah S.W.T... :-) :-) :-)

Salah satu keistimewaan perempuan adalah mereka ni banyak bercakap...Kadang-kadang pelik juga tengok perempuan ni...Dia orang ni tak letih ke asyik bercakap saja...Dari mula duduk sampai lah selesai makan...Bercakap saja...


salam...
ni informasi baru ni.
ada kuota juga ke. tak cukup kuota,tak boleh nak berhenti cakap.
huhuhu...
informasi baru ni.. :-)
patut lah.....


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 12:24


dan jangan lupa kaum hawa lah yang pertama sekali syahid demi pertahankan agama islam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 12:27


Pada 17-01-07 12:24 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

dan jangan lupa kaum hawa lah yang pertama sekali syahid demi pertahankan agama islam.

salam...
benarkah?...
ana tidak tahulah...
siapakah orangnya?...
boleh beritahu..


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 12:46


sumayyah, isteri Yassir r.a

maaf kalau ana tersilap..harap dibetulkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 22:14


Pada 17-01-07 12:11 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Perempuan akan cakap lelaki aneh...dan lelaki akan cakap perempuan aneh...
Saya biasa dengar benda ni...


Memang lah sebab kedua-duanya berbeza...Perbezaan dari segi biologi, rupa paras, sifat dll...Tapi perbezaan ni di cipta supaya lelaki dan perempuan melengkapi antara satu sama lain...Bukannya untuk bergaduh... :-) :-) :-)


Tapi kan kita sebagai lelaki memang kena memahami perempuan walau seaneh mana pun mereka sebab kita akan hidup dengan mereka sampai ke akhir hayat...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-01-07 11:21


"Tapi kan kita sebagai lelaki memang kena memahami perempuan walau seaneh mana pun mereka sebab kita akan hidup dengan mereka sampai ke akhir hayat..."

setuju...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Perempuan Makhluk Aneh

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.26168 saat. Lajunya....