Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-02-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila sesuatu telah sempurna akan mulalah kelihatan cacat celanya.

-- Saidina Abu Bakar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ShannonTodd
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43149

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 70
Ahli: 0
Jumlah: 70




  Yang Masuk Ke Sini
razani: 12 hari yang lalu
abid_19: 13 hari yang lalu
JonathanBaker: 15 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: sayangi ibu sementara masih ada


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» sayangi ibu sementara masih ada

Please Mendaftar To Post


Oleh sayangi ibu sementara masih ada

wardah_qlate
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7473
Posting: 143
Dari: qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-01-06 12:35


Subject : for those yang masih ada mother...


ketika ibu saya berkunjung, ibu mengajak saya
untuk shopping bersamanya kerana dia
menginginkan sepasang kurung yang baru. Saya
sebenarnya tidak suka pergi membeli belah
bersama dengan orang lain, dan saya bukanlah
orang yang sabar, tetapi walaupun demikian
kami
pergi juga ke pusat membeli belah tersebut.

Kami mengunjungi setiap butik yang
menyediakan pakaian wanita, dan ibu saya
mencuba sehelai demi sehelai pakaian dan
mengembalikan semuanya. Seiring hari yang
berlalu, saya mulai penat dan kelihatan jelas
riak2
kecewa di wajah ibu.

Akhirnya pada butik terakhir yang kami
kunjungi,
ibu saya mencuba satu baju kurung yang
cantik .
Dan kerna ketidaksabaran saya, maka untuk
kali
ini saya ikut masuk dan berdiri bersama ibu
saya
dalam fitting room, saya melihat bagaimana ibu
mencuba pakaian tersebut, dan dengan susah
mencuba untuk mengenakannya. Ternyata
tangan-
tangannya sudah mulai dilumpuhkan oleh
penyakit
radang sendi dan sebab itu dia tidak dapat
melakukannya, seketika ketidaksabaran saya
digantikan oleh suatu rasa kasihan yang dalam
kepadanya. Saya berbalik pergi dan cuba
menyembunyikan air mata yang keluar tanpa
saya
sedari. Setelah saya mendapatkan ketenangan
lagi, saya kembali masuk ke fitting room untuk
membantu ibu mengenakan pakaiannya.

Pakaian ini begitu indah, dan ibu membelinya.
Shopping kami telah berakhir, tetapi kejadian
tersebut terukir dan tidak dapat kulupakan dari
ingatan . Sepanjang sisa hari itu, fikiran saya
tetap saja kembali pada saat berada di dalam
fitting room tersebut dan terbayang tangan ibu
saya yang sedang berusaha mengenakan
pakaiannya. Kedua tangan yang penuh dengan
kasih, yang pernah menyuapi, memandikan
saya,
memakaikan baju, membelai dan memeluk
saya,
dan terlebih dari semuanya, berdoa untuk saya,
sekarang tangan itu telah menyentuh hati saya
dengan cara yang paling berbekas dalam hati
saya. Kemudian pada malam harinya saya
pergi
ke kamar ibu saya mengambil tangannya,
lantas
menciumnya ... dan yang membuatnya terkejut,
saya memberitahunya bahwa bagi saya kedua
tangan tersebut adalah tangan yang paling
indah
di dunia ini. Saya sangat bersyukur bahwa
Tuhan
telah membuat saya dapat melihat dengan
sejelasnya, betapa bernilai dan berrharganya
kasih sayang yang penuh pengorbanan dari
seorang ibu.

Saya hanya dapat berdoa bahwa suatu hari
kelak tangan saya dan hati saya akan memiliki
keindahannya tersendiri. Dunia ini memiliki
banyak keajaiban, segala ciptaan Tuhan yang
begitu agung, tetapi tak satu pun yang dapat
menandingi keindahan tangan Ibu...

With Love to All Mother
" JIKA KAMU MENCINTAI IBU MU KIRIMLAH
CERITA INI KEPADA ORANG LAIN, AGAR
SELURUH ORANG DIDUNIA INI DAPAT
MENCINTAI DAN MENYAYANGI IBUNYA
".
Note: Berbahagialah yang masih memiliki Ibu.
Dan lakukanlah yang terbaik untuknya..........


*SESUNGGUHNYA aku MERINDUI KASIH SEORANG IBU..
SEMOGA BAHAGIA DI SANA

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qlateProfil   Hantar PM kepada wardah_qlate   Pergi ke wardah_qlate's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-01-06 12:52


:oops: :oops: syurga di bawah telapak kaki ibu..../


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-06 12:52


tertanam naluri keibuan amat mendalam
di jiwa insan yang mendambakan kebahagiaan
oh ibu..
di bahumu tergalas beban
perjalananmu penuh rintangan
kau titipkan kasih sayang
sejujur pengorbanan
tak ku nafikan
di saat dikau berjauhan
rasa ingin ku berlari
mendakapimu penuh girang
bak si kecil kehilangan
kau insan pengasih
betapa ku merindu
lembutnya belaian ibu
membuatku terlena
ku pastikan dikau aman
dikurnia sejahtera
tak ku lupakan
di wajahmu beronak tenang
sebak di dada kau rahsiakan
bersemi belaian kasih sayang yang berpanjangan
darimu insan yang mendoakan kebahagiaan
anak-anakmu
oh ibu.....

:-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 15-01-06 15:54


Ibu… bergenang airmataku
Terbayang wajahmu yang redup sayu
Kudusnya kasih yang engkau hamparkan
Bagaikan laut yang tak bertepian

Biarpun kepahitan telah engkau rasakan
Tidak pun kau merasa jemu
Mengasuh dan mendidik kami semua anakmu
Dari kecil hingga dewasa

Hidupmu kau korbankan
Biarpun dirimu telah terkorban
Tak dapat ku balasi
Akan semua ini
Semoga Tuhan membekati kehidupanmu ibu…

Ibu… kau ampunilah dosaku
Andainya pernah menghiris hatimu
Restumu yang amat aku harapkan
Kerana di situ letak syurgaku

Tabahnya melayani kenakalan anakmu
Mengajarku erti kesabaran
Kau bagai pelita di kala aku kegelapan
Menyuluh jalan kehidupan

Kasih sayangmu sungguh bernilai
Itulah harta yang kau berikan

Ibu… kau ampunilah dosaku
Andainya pernah menghiris hatimu
Restumu yang amat aku harapkan
Kerana di situ letaknya syurgaku

Tabahnya melayani kenakalan anakmu
Mengajarku erti kesabaran
Kau bagai pelita di kala aku kegelapan
Menyuluh jalan kehidupan

Kasihanilah, Tuhan…
Ibu yang telah melahirkan diriku
Bagaikan kasih ibu sewaktu kecilku
Moga bahagia ibu di dunia dan di akhirat sana
Moga bahagia ibu di dunia dan di akhirat sana
:-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

wardah_qlate
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7473
Posting: 143
Dari: qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-01-06 12:44


YA ALLAH aku amat merindui ibuku...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qlateProfil   Hantar PM kepada wardah_qlate   Pergi ke wardah_qlate's Website   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-01-06 13:59


ummi ada kat mekah lagi ni..flight pukul 4 waktu sana...ya Allah..rindunya la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-01-06 16:55


ibu.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-01-06 17:33


......
    ibu aku amat menyayangi mu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

putri_ibu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.09.2004
Ahli No: 11007
Posting: 29
Dari: Bumi KenyaLAnG

Sarawak  


posticon Posting pada: 22-01-06 17:47


.........semoga mak sentiasa di dalam lindungan dan rahmatNYA....tanpa mu siapalah kami...
"kasihnya ibu, membawa ke syurga...Insya Allah>>>"

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_ibuProfil   Hantar PM kepada putri_ibu   Quote dan BalasQuote

sunlay
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2005
Ahli No: 21369
Posting: 21
Dari: T P Garang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-01-06 17:50


al fathihah untuk mi......

Bookmark and Share

    


  Member Information For sunlayProfil   Hantar PM kepada sunlay   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-06 15:05


mak....
tak terhitung jasanya dalam mendidik dan membesarkan kita...
namun..seringkali aku alpa akan perasaannya....
lalu merobek perasaannya yang halus itu...

mudahan Allah memberiknku peluang untukku
berbahagia di sampingnya
selagi ada hayatnya dikandung badan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-06 15:13


emak... mama... ibu...
nobody else than her....
hargailah ibu kita selagi dia masih
ada.. selagi kita sendiri masih bernyawa
nobody else than her...

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

QistinaHumaira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18078
Posting: 156
Dari: di bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-06 15:17


mak...sayang kat emak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For QistinaHumairaProfil   Hantar PM kepada QistinaHumaira   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-06 15:25


Ya Allah...
ampunilah dosa kedua ibu bapaku
masukkan mereka kedalam jannahMu
berikan mereka perlindungan yang sempurna di akhirat kelak
hiasilah mereka dengan pakaian dan permata dr Syurga

Ya Allah...
anak soleh dan solehah adalah impianmu
sentiasa mendoakan mereka pagi, petang dan malam
cucurilah mereka dengan iringan doa yang kusampaikan
'Surah Yaasin' akan mengiringimu kelak...ayah...ibu...
nur akan keluar menyinari pelusuk rumahmu di alam barzakh kelak

~hiasilah mereka dengan tutur kata yang baik, hormat pada mereka dan doakan mereka sejahtera disana~
illal liqa'

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8493
Posting: 173
Dari: Sungai Petani,KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-01-06 17:41


Tidak ada pengorbanan yang dapat menandingi pengorbanan ibu... Sesungguhnya setulus kasih Ibu membawa ke syurga...
*Ku panjatkan doa buat mak tersayang yang jauh dimata tapi dekat dihati... semoga sentiasa berada di bawah lindungan Allah...
Mudah-mudahan mak sentiasa meredhai kesejahteraan hidup kakak di dunia dan akhirat. Insyaallah. :-) :-)


-----------------
Tidak ada yang bermakna dalam hidup... selain kita berbuat baik sesama insan.(",)


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaidaProfil   Hantar PM kepada nurhaida   Quote dan BalasQuote

annisa_asraar87
Warga Rasmi
Menyertai: 04.01.2006
Ahli No: 21679
Posting: 4
Dari: kelana jaya

Selangor  


posticon Posting pada: 24-01-06 09:54


Sayangilah ibu kita sementara dia masih berada disisi kita (bagi yang masih ada ibu) kita tak tahu bila dia akan dijemput. Mungkin disaat dia dijemput kita telah mengecewakan dia. Jadi bagaimana kita mohon ampun darinya. Jadi buatlah yang terbaik sementara dia masih ada.

Bookmark and Share

    


  Member Information For annisa_asraar87Profil   Hantar PM kepada annisa_asraar87   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 24-01-06 16:22


selagi masih ada ibu..bahagiakanlah ibu kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-01-06 16:44


Pada 15-01-06 12:52 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

tertanam naluri keibuan amat mendalam
di jiwa insan yang mendambakan kebahagiaan
oh ibu..
di bahumu tergalas beban
perjalananmu penuh rintangan
kau titipkan kasih sayang
sejujur pengorbanan
tak ku nafikan
di saat dikau berjauhan
rasa ingin ku berlari
mendakapimu penuh girang
bak si kecil kehilangan
kau insan pengasih
betapa ku merindu
lembutnya belaian ibu
membuatku terlena
ku pastikan dikau aman
dikurnia sejahtera
tak ku lupakan
di wajahmu beronak tenang
sebak di dada kau rahsiakan
bersemi belaian kasih sayang yang berpanjangan
darimu insan yang mendoakan kebahagiaan
anak-anakmu
oh ibu.....

:-) :-)



mr. hafiz...ni lagu apa???
macam best saja... :roll:

the lyric is good...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 16:48


belaian ibu -- dr hijjaz kan - Damai
[ Telah diedit oleh: Qayyum pada 24-01-06 16:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 16:49


itu lagu yang bertajuk 'Belaian Ibu' oleh kumpulan Hijjaz.. album Damai.. takkan tak pernah dengar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-01-06 22:43


Pada 24-01-06 16:48 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!

belaian ibu -- dr hijjaz kan - Damai


thanks Qayyum...maaf lah...kadang-kadang saya tak perasan... :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-01-06 22:45


Pada 24-01-06 16:49 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

itu lagu yang bertajuk 'Belaian Ibu' oleh kumpulan Hijjaz.. album Damai.. takkan tak pernah dengar..


em...sorry lah mr. hafiz...kadang-kadang tak perasan lagu apa..saya ni insan lemah...pelupa...nway thanks... :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-01-06 02:14


:-) Assalamualaikum.....


    Insan yang paling disayangi,dirindui,dikagumi.....rindu nak tatap wajah mak...rindu nak dengar suara mak...rindu nak bermanja dengan mak....tapi mak dah jauh....jauh sangat......


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

serimurni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18927
Posting: 106
Dari: e-poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 09:42


:-) ibu kaulah segala-galanye di dunia ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For serimurniProfil   Hantar PM kepada serimurni   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 09:47


tak sabar nak balik cuti ni...orang first yang ana nak jumpak...
MAK...

p.s: IBU...IBU....ENGKAULAH RATU HATIKU...
     BILA KU BERDUKA ENGKAU HIBURKAN SELALU...
     IBU...IBU...ENGKAULAH RATU HATIKU...

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 10:11


Seorang Wanita
Bermahkota Ibu
Menggenggam Jari-Jari Kecil
Ikatan Ini Tidak Kan Terurai
Kerna Tautan Ini
Tautan Darah dan Akidah
Dan Rahmat Dari Allah

Kini Ibu
Peganglah Tanganku Ini
Biar Kubawa
Ibu Menjelajah
Hasil Titik Peluhmu
Biar Kubawa
Kealam Ku
Hasil Ukiranmu
Selama Ini

Dodoianmu Ibu
Membina Benteng Pemisah
Antara Yang Hak Dan Yang Batil
Membakar Semangat Perjuangan
Mengait Kasih Pada Junjungan Tercinta
Tersujud Lemah
Mengabdi Diri
Kepada Yang Esa

Jika Belum Pernah
Kau Dengar Ucapan Terima Kasihku
Ketahuilah Doaku Ini
Moga Tuhan Menyayangimu
Sepertimana Kau Mengasihiku
Dari Dulu Hingga Kini
Untuk Selama-Lamanya

p.s: lagu untuk para2 ibu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-01-06 10:37


tersentuh jugak.....
saya dah kehilangan ibu sejak umur 3thn lagi....taksempat untuk merasai kasih sayang seorang ibu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 10:54


sentiasa hadiahkan Al-fatihah buat arwahyarhamah ibu puteribongsu1306...Semoga ibu anti ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman..
Al-fatihah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 05:36


ibu kau lah segala-galanya,,,,jaga lah ibu

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

maqnawie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.09.2005
Ahli No: 18647
Posting: 222
Dari: Milik ALlah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 15:33


assalamualaikum ya ikhwan...

who next...?? your mother.....who next??? your mother...who next??? your mother...
she care u..she buy/gave u new cloths...
i had 1 mother only...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maqnawieProfil   Hantar PM kepada maqnawie   Quote dan BalasQuote

Faiz85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.09.2003
Ahli No: 3830
Posting: 83
Dari: Simferopol, Ukraine

ussr   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 08:07


rindu syal kat mak aku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faiz85Profil   Hantar PM kepada Faiz85   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 14-08-06 19:11


Pada 15-01-06 15:54 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!


Kasihanilah, Tuhan…
Ibu yang telah melahirkan diriku
Bagaikan kasih ibu sewaktu kecilku
Moga bahagia ibu di dunia dan di akhirat sana
Moga bahagia ibu di dunia dan di akhirat sana
:-) :-) :-)


~Amin ALLAHuma Amin~


-----------------
wahai orang-orang yang berIMAN, ucapkanlah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 14-08-06 19:14


Pada 06-02-06 15:33 , maqnawie posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum ya ikhwan...

who next...?? your mother.....who next??? your mother...who next??? your mother...
she care u..she buy/gave u new cloths...
i had 1 mother only...


my mom passed away.......... :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

Nuralisa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20057
Posting: 196
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-08-06 19:19


Dengan hanya membaca tajuk topiknya sahaja sudah cukup memilukan jiwa yang jauh dari mak saya yang nun jauh di Sabah.


-----------------
"Membeli barangan Amerika dan Israel adalah HARAM..."

Shaykh Nasr Farid Wasel (Mufti besar Mesir)


Bookmark and Share

    


  Member Information For NuralisaProfil   Hantar PM kepada Nuralisa   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 14-08-06 19:21


"JIKA KAMU TIDAK MEMILIKI PERASAAN KASIH
TERHADAP ORANG LAIN,
NESCAYA TIDA SEORANG PUN
YANG AKAN KASIHKAN DIRIMU..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.118362 saat. Lajunya....