Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 102
Ahli: 0
Jumlah: 102




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 15 jam, 46 minit yang lalu


Suara Hatiku
Topik: eee sakit hati


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» eee sakit hati

Please Mendaftar To Post


Oleh eee sakit hati

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 07:20


Assalamualaikum wbt

bertemu kembali di ruangan luahan isi hatiku ini :oops: ....sorry la panjang sangat :-(

KONFLIK VERSI 2

saya ada seorang staf yang bekerja sama dept dengan saya...anak kepada kawan abah..dia ni budak pondok la agaknya...awal2 masa saya kenal dia kira macam perfect la dia ni...mak abah saya selalu puji2 dia sebab dia ni walopun setakat sijil hafal quran saja ada tapi dia boleh buat kerja dengan baik & rajin pula tu pehtu akhlak pun cambest..alahaiii

masa tu dalam diam2 saya kira dah syok la dengan dia..mana taknye...handsome, beragama, rajin...semua best la.. :oops:..sampailah ada satu masa tu...saya tengok dia macam dah berubah sikit...dia tanya saya soklan2 yang membuatkan saya tertanya2 apa maksud dia tanya soklan tu?...

pernah juga dia kata dia rindu la apa la kat dalam phone...dan then macam-macam perbuatan & perkataan lain la yang saya kira dia cenderung dengan saya...but then, i have to be honest...masa tu dalam hati saya memang sukakan dia tapi saya rasa cara dia 'approach' saya tak sesuai...dia buat saya rasa tak selesa & memalukan saya depan orang...

sampailah satu hari tu...akhirnya dia bongkar rahsia...dia kata parents saya ada bincang dengan parents dia nak jodohkan kitorang :oops: ...ya allah..dalam hati saya suka juga la kan..tapi saya terkejut sakan la...dia ingat saya yang bagitahu kat parents saya yang saya suka kat dia padahal saya langsung tak tau..lepas itu cerita tu senyap saja...

tak lama lepas itu masuk lagi staf baru, member satu tempat belajar dia...lain daripada dia, member dia ni kira pendiam, pemalu, SKEMA & sangatlah lurus orangnya...:-P..selalu kena bimbing..i don't know why...ada sekali tu saya tanya pasal member dia kat dia...dia boleh kata "yelah kawan saya tu lagi handsome dari saya...tapi dia tu dah berpunya! saya pun dah berpunya!"...saya pula :-? la...apehalnye pulak? part tak best tu bila dia kata dia dah berpunya la...sedih juga la dalam hati ni...yang saya tak paham tu kalau dia dah tau dia ada awek apa pasal la dia mengusha saya?? mempermainkan saya?? sakitnye jiwe saya masa tu...

dalam masa yang sama...member dia pun jadi member saya...so kitorang banyak la berSMS sesama sendiri...rupa2nya tak ada la skema sangat dia ni...masa tu saya rasa walopun dia tak perfect macam yang 1st one tu tapi dia still better than anyone i know la..haha...one thing paling best kat dia bagi saya adalah sikap memahami dia...

saya pun tak tau Kenapa dengan saya ni..sebenarnya saya rapat dengan member dia hanya nak tengok dia jeles ke tak...lama-kelamaan...kawan dia pula yang syok kat saya...saya ni pula satu hal...layan jugak padahal dalam lubuk hati saya hanya cintakan seorang saja (You-Know-Who! :-o)...dia masih tak tau pasal kitorang...

memula cambest la jugak (sekurang2nya saya ada 'back-up' kalau betul2 yang 1st tu permainkan saya..sebab saya pun selesa berkawan dengan kawan dia tu)...tapi lama2 saya pulak yang rasa MUAL!...apa pasal? nak tau...rupa2nya kawan dia ni kepala tak senonoh!!!!! yang saya ni pulak jenis suka uji orang...saya layan dia lagi (tak pernah jumpa sejak 'couple', cuma bual2 dalam phone & SMS)...last2 terbongkar la rahsia dia...cakap benda2 lucah & pernah buat dosa besar...kalau tobat tak mengapa la jugak...ni tak ada kesan insaf pun! sampai dia pula yang ajak saya!!!..sakit jiwe lagi!!!..saya belum tegur dia lagi sebab baru tahap permulaan dia cerita hal2 dia...bukanlah maksud saya nak mengaibkan dia tapi sedikit sebanyak saya kecewa la dengan 2 orang al-hafiz ni...

dah la cinta tak tau berbalas ke tak? lepas itu menanggung benda2 yang tak patut pula tu...sedih betul......................... :-(

complicated? itu belum masuk bab duda beranak 3 (umur lagi tua dari parents saya) yang dok usha saya (tolong ek, yang ni saya tak layan..)......hahaaaaa....all these things are really making me SICK!!!..

saya dah nekad, lepas dapat diploma ni saya akan further study kat oversea...nak bawak diri yang duka lara ni...bila la saya nak jumpa orang yang betul2 sesuai? asyik2 ada saja yang merepek2...
[ Telah diedit oleh: fairuzah pada 11-01-06 07:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 07:46


Jangan dilayan duka lara hati anda.

Jika hari ni rasa kesal, apakah penyesalan itu membawa kebaikan untuk anda?



Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 07:48



    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 11-01-06 09:18


Setiap sesuatu telah pun ditentukan oleh Allah.... maka bermohonlah pada Allah... kerana Allah yang mengetahui apa yang baik dan apa yang buruk terhadap diri kita.... insyaAllah..... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 09:29


ermmm...dahsyat....very complicated.....cobaan!!!!!!!!!........
sabor sajalah...banyakkan berdoa.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

Jubah_Putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21590
Posting: 85

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 10:09


sabaq ye sabaq :di buat dek saja. jangan layan sangat :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jubah_PutihProfil   Hantar PM kepada Jubah_Putih   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 10:39


Sebenarnya kita jangan pandang kepada rupa paras dan lulusan dia semata2...Bersabarlah mungkin belum bertemu dengan yang sesuai lagi...itu adalah asam garam kehidupan....Tambahan pula zaman sekarang agak susah nak cari orang-orang yang betul2 jujur.....apa-apa pun saya doakan semoga awak akan mendapat kebahagian di dunia dan akhirat.....


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 12:06


sabar itu kunci segala ilmu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-01-06 15:04


Pada 11-01-06 10:39 , mihar123 posting:

!!! QUOTE !!!

Sebenarnya kita jangan pandang kepada rupa paras dan lulusan dia semata2...Bersabarlah mungkin belum bertemu dengan yang sesuai lagi...itu adalah asam garam kehidupan....Tambahan pula zaman sekarang agak susah nak cari orang-orang yang betul2 jujur.....apa-apa pun saya doakan semoga awak akan mendapat kebahagian di dunia dan akhirat.....




ye,tepat sekali!!!

sebelum jumpa orang-orang jujur....kita pun kena bertekad jadi orang yang jujur...
pandang kesalahan pada kita dulu...muhasabah diri & cuba perbaiki mne2 kekurangan yang ada...berdoa jangan lupa ye...insyaAllah semuanya OK! :-) 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 15:15


Betul tu saya setuju dengan pendapat tu

=========================

Pengalaman lalu mengajarku erti kehidupan

Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

Jubah_Putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21590
Posting: 85

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-01-06 10:46


Pada 11-01-06 15:04 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-01-06 10:39 , mihar123 posting:

!!! QUOTE !!!

Sebenarnya kita jangan pandang kepada rupa paras dan lulusan dia semata2...Bersabarlah mungkin belum bertemu dengan yang sesuai lagi...itu adalah asam garam kehidupan....Tambahan pula zaman sekarang agak susah nak cari orang-orang yang betul2 jujur.....apa-apa pun saya doakan semoga awak akan mendapat kebahagian di dunia dan akhirat.....




ye,tepat sekali!!!

sebelum jumpa orang-orang jujur....kita pun kena bertekad jadi orang yang jujur...
pandang kesalahan pada kita dulu...muhasabah diri & cuba perbaiki mne2 kekurangan yang ada...berdoa jangan lupa ye...insyaAllah semuanya OK! :-) 8-)


ye ke? tak juga :) pengalaman saya sendiri, kita jujur belum tentu jumpa orang jujur :)


-----------------
Sebaik-baik Insan Adalah Insan Yang Memberi Manfaat Pada Orang Lain...


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jubah_PutihProfil   Hantar PM kepada Jubah_Putih   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-01-06 10:50


eIII....sakitnya hati dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-01-06 15:35


Pada 12-01-06 10:46 , Jubah_Putih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-01-06 15:04 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-01-06 10:39 , mihar123 posting:

!!! QUOTE !!!

Sebenarnya kita jangan pandang kepada rupa paras dan lulusan dia semata2...Bersabarlah mungkin belum bertemu dengan yang sesuai lagi...itu adalah asam garam kehidupan....Tambahan pula zaman sekarang agak susah nak cari orang-orang yang betul2 jujur.....apa-apa pun saya doakan semoga awak akan mendapat kebahagian di dunia dan akhirat.....




ye,tepat sekali!!!

sebelum jumpa orang-orang jujur....kita pun kena bertekad jadi orang yang jujur...
pandang kesalahan pada kita dulu...muhasabah diri & cuba perbaiki mne2 kekurangan yang ada...berdoa jangan lupa ye...insyaAllah semuanya OK! :-) 8-)


ye ke? tak juga :) pengalaman saya sendiri, kita jujur belum tentu jumpa orang jujur :)



em...betul juga tapi takkan kita tak nak jadi jujur pula semata-mate sebab tu...dok begitu???

baik dibalas baik...jahat pun kita balas dengan baik...
insyaAllah dapat keberkatan&kerahmatan hidup...
tawakkal lah dulu ye??? :roll: :-) 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

Jubah_Putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21590
Posting: 85

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-01-06 16:02


betul tu Huda...kita kena tetap jujur walau apa jua keadaan. biarla orang tak nak jujur dengan kita asalkan kita tetap jujur. kadang-kadang jika kita jumpa orang yang tak jujur itu adalah ujian ALLAH untuk melihat adakah kita benar-benar jujur :)

ingat pesan bonda " Biar orag buat kita, jangan kita buat orang" sampai sekarang saya pegang kata-kata tu. biar betapa sakit hati orang buat kita asalkan kita jangan balas dan jangan buat orang :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jubah_PutihProfil   Hantar PM kepada Jubah_Putih   Quote dan BalasQuote

islamiah91
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.01.2006
Ahli No: 21871
Posting: 40
Dari: dunia yang fana

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-01-06 17:50


ASSALAMUALAIKUM KAK...
ADA KAK SENIOR SAYA kat SEKOLAH KAN,DIA ADA BAGI NASIHAT kat
SAYA DAN KAWAN2...DIA CAKAP,JODOH KITA DAH DI TETAP KAN DI LUH MAHFUZ...SO,AKAK tak PAYAH RISAU LA PASAL JODOH...UMUR AKAK berapa YE SEKARANG....?SAYA tak FAHAM LA KAK...bagaimana HUBUNGAN AKAK dengan yang 1ST SEKARANG?
BETUL JUGAK DENGAN apa yang KAKAK2 DAN ABANG2 KOMEN kat ATAS TU..
OK LA,SETAKAT NI DULU LA...SAYA MINTA MAAF LA KALAU kata-kata SAYA NI BUAT AKAK TERASA KE..
ASSALAMUALAIKUM

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamiah91Profil   Hantar PM kepada islamiah91   Quote dan BalasQuote

hyunckel_asyraf
WARGA SETIA
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13668
Posting: 414
Dari: United Kingdom

uk  


posticon Posting pada: 13-01-06 04:01


i tried to be husnuzan to you...malangnya saya tak dapat lari daripada membuat kesimpulan bahawa awak pun sama saja tukang layan mereka....orang laki kalau tak dilayan takkan ke mana...tapi kalau dilayan makin menjadi2 .....sekarang awak yang layan...so maybe it sound harsh,but i do think its wrong if someone says u lah totally cannot be blamed because u did play a part in it.

dont make it sound as 'oh noo..the ppl around me are like this..its all about them acting so wrong towards me....' sebaliknya,in fact,u did affect the way other ppl around u act,and u know it.

im not saying that those guys are not wrong,im just saying that u played a part in it dan u cant be blameless.

simply physics law-every action has equal reaction in opposite direction
[ Telah diedit oleh: hyunckel_asyraf pada 13-01-06 10:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hyunckel_asyrafProfil   Hantar PM kepada hyunckel_asyraf   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 13-01-06 10:27


Ermmm.......
bagi saya tak lah susah sangat masalah awak ini.Pertama tolonglah jangan suka hina orang.Saya tahu awak bencikan duda tu tapi janganlah sampai menunjukkan kebencian awak pada dia,bukan apa manalah tahu dia yang awak benci itu bakal suami awak.Bukan nak takut-takutkan but it happen to my sister.Dia benci sangat dengan abang angkat saya,then they got married.so,salahkan siapa?
saya pun pernah mengalami macam awak tu.saya berkenalan dengan seseorang di internet,bukan saya mulakan dulu,dia yang hantar email dekat saya nak berkenalan,tak ada angin ribut tiba2 saja nak berkenalan,dia kata dia dapat e mail saya dari forward email tapi saya tak percaya sebab saya tak pernah forward email,lepas tu kami kawan lah,tapi saya tak ikhlas berkawan dengan dia sebab saya tak sedap hati cuma saya nak uji keikhlasan dia.Dia bagi no tel dan cakap dia ikhlas nak kawan dengan saya,saya try called tapi tak ada orang angkat.Masa tu saya dah start doa,kalau dia bermaksud jahat atau ingin mempermainkan saya ,moga Alllah menunjukkan pada saya,saya hantar email cakap berterus terang and lama lepas tu,dia cakap yang dia dah kawin dan sahaja saja nak kawan dengan saya...........
masa itu saya bersyukur sangat sebab Allah tunjukkan pada saya............
Doalah kerana doa senjata yang ampuh.................

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-01-06 20:30


Pada 12-01-06 16:02 , Jubah_Putih posting:

!!! QUOTE !!!

betul tu Huda...kita kena tetap jujur walau apa jua keadaan. biarla orang tak nak jujur dengan kita asalkan kita tetap jujur. kadang-kadang jika kita jumpa orang yang tak jujur itu adalah ujian ALLAH untuk melihat adakah kita benar-benar jujur :)

ingat pesan bonda " Biar orag buat kita, jangan kita buat orang" sampai sekarang saya pegang kata-kata tu. biar betapa sakit hati orang buat kita asalkan kita jangan balas dan jangan buat orang :)


sama-sama kita saling mengingati... :-) 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 15-01-06 22:21


ermm...sblom saya nak cakap...saya nak minta maaf dulu...kalau kata-kata saya kat bawah ni akan menyinggung perasaan siapa2 yang baca...

pada saya....masaalah ni carik sendri....nak uji tu dan ini...pada saya tu tak berapa penting sangat nak uji lelaki tu jeles atau tak..tu sajalah...sorie ye....kalau awak suka kat lelaki A terus trang...jangan main kan prasaan orang....tak elok...nanti orang lain pula yang akan main kan prasaan kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-01-06 02:15


byk2kanlah bawak bersabar

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.122302 saat. Lajunya....