Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Kebahagiaan yang sebenar lagi utama terletak pada kemenangan dalam memerangi hawa nafsu dan menahan kehendak-kehendak yang berlebih-lebihan."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 66
Ahli: 0
Jumlah: 66




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 25 hari yang lalu
ronniefinancehome: 36 hari yang lalu
MTMKi: 46 hari yang lalu
usop79: 47 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: asyik2 cinta!!!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» asyik2 cinta!!!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh asyik2 cinta!!!!!

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 09-01-06 16:42


emm tujuan ana bukan nak kondem sedara2 yang suka cakap pasal topic cinta ni..ye ana faham sebagai manusia kita tak lepas dan tak boleh lari fitrah hidup untuk menyintai dan dicintai..kalau tak tak lengkapla kehidupan kita sebagai seorang makhluk ALLAH..tapi yang diperhatikan topic ni banyak dapat sambutan berbanding topic lain..ok mungkin ada setengah orang berpendapat dah majority ahli ukhwah ni golongan remaja.tapi tu bukan alasan untuk kita menbangkitkan topic ni..bukan sekali dua tapi boleh dikatakan dari sejak penubuhan ukhwah lagi topic ni sentiasa ada..kadang-kadang tengok pun naik bosan, yang bezanya cuma tajuk berlainan tapi mesej yang nak disampaikan sama saja cinta sesama makhluk sedangkan kita lupa banyak lagi cinta yang lebih utama, pada Allah,Rasul,Ibu bapa dan ahli keluarga... ;-) banyak lagi topic yyang boleh membina minda..bangsa lain dah maju kita asyik dok cakap pasal soal hati perasaan..bila nak habis....

Maaf kalau ana tersilap...


-----------------
Tiada yang lebih bahagia dan bernilai selain mendapat keberkatan dan keredhaan ALLAH S.W.T


Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 18:08


disarankan sesiapa yang ada masalah berkaitan cinta dan perasaan, bolehlah kemukakan masalah anda ke mana-mana kaunselor yang berdekatan. insya-Allah pertolongan yang anda bakal peroleh daripada kaunselor lebih baik berbanding anda posting di portal ini.


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

syahid_zul
WARGA SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5698
Posting: 535
Dari: terengganu

japan   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 18:48


tak faham motif posting ini......!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahid_zulProfil   Hantar PM kepada syahid_zul   Pergi ke syahid_zul's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 09-01-06 19:08


Pada 09-01-06 18:08 , kuahdurian posting:

!!! QUOTE !!!

disarankan sesiapa yang ada masalah berkaitan cinta dan perasaan, bolehlah kemukakan masalah anda ke mana-mana kaunselor yang berdekatan. insya-Allah pertolongan yang anda bakal peroleh daripada kaunselor lebih baik berbanding anda posting di portal ini.


:roll: :lol: :-di ;-) :-)


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 22:40


biarkanlah mereka...kalau tak suka tak payahlah dengar...ada alternative lainkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 22:54


asyik2 cinta!!!!!


cinta asyik².. :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 16-01-06 13:11


Pada 09-01-06 22:40 , faithfuller posting:

!!! QUOTE !!!

biarkanlah mereka...kalau tak suka tak payahlah dengar...ada alternative lainkan..

:-? :-? :-?


-----------------
Tiada yang lebih bahagia dan bernilai selain mendapat keberkatan dan keredhaan ALLAH S.W.T


Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-01-06 13:25


!!! QUOTE !!!

banyak lagi topic yyang boleh membina minda..bangsa lain dah maju kita asyik dok cakap pasal soal hati perasaan..bila nak habis....


Setuju...
Sekadar nasihat dan ingatan, biarlah topik yang berilmu atau yang membangkitkan semangat jihad seimbang dengan topik cintan yang dibaca :)... Barulah umat Islam (esp remaja) maju berkembang.. insya Allah..

WaLLahua'LaM
[ Telah diedit oleh: SyAhEeDa pada 16-01-06 13:26 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-01-06 13:41


sokong-sokong..
sokong...
bukak topik yang lebih membina lagi baik..
kalau ada maslah cinta..klise saja..
mungkin boleh tanya kaunselor..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-01-06 14:01


cinta..........cinta..........hurm.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 16-01-06 15:10


tak suka ...
tak payah baca...
tak payah respond...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-06 15:56


Assalamualaikum

kalau tak nak posting cinta yang jadi pilihan, kena la posting alternative (selain cinta) diusahakan menjadi lebih menarik berbanding posting topik cinta. macam mana? tu la tugas yang perlu digalas oleh ahli yang sedar ni.

nak kurangkan orang minat makan durian kena la sediakan makanan yang lebih sedap dari durian (perumpamaan saja) jangan kata ana samakan cinta dengan durian pulak ya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-01-06 16:06


cinta .....??
cinta pada Yang HAKIKI, itulah cinta yang SEJATI

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 16-01-06 16:12


no komen...

memandang...melihat....mentafsir

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-01-06 16:17


~menelaah saja pasal cinta tu~

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-06 16:27


tiada lagi cinta
tak perlukan cinta
atau kasih mesra..

bak kata ruffedge begitu lah...

:-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 16-01-06 20:07


nak buat macam mana topik ni yang dapat sambutan kan....
cerita yang takkan habis sampai mati...entahlah... ;-) ;-) ;-) :-? :-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 16-01-06 22:59


mmm...tulah ana pun BOSAN SANGAT-SANGAT dengan topik ni...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 17-01-06 16:09


Pada 16-01-06 15:56 , muslimah_johor posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

kalau tak nak posting cinta yang jadi pilihan, kena la posting alternative (selain cinta) diusahakan menjadi lebih menarik berbanding posting topik cinta. macam mana? tu la tugas yang perlu digalas oleh ahli yang sedar ni.

nak kurangkan orang minat makan durian kena la sediakan makanan yang lebih sedap dari durian (perumpamaan saja) jangan kata ana samakan cinta dengan durian pulak ya.



Topic apa yang best ye... :lol: :lol:


-----------------
Tiada yang lebih bahagia dan bernilai selain mendapat keberkatan dan keredhaan ALLAH S.W.T


Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-01-06 16:40


kerana cinta kita lahir...
kerana cinta kita hidup...
kerana cinta jugalah kita di sini...
fahami erti cinta..
ciptaan 4JJ1 untuk makhluknya...


fikir-fikirkan erk


-----------------
"Hidup ini seperti mengupas kulit bawang, sekali anda mengupas kulitnya,sesekali air mata anda akan mengalir menitis ke bumi"


Bookmark and Share

    


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-01-06 21:58


Pada 16-01-06 16:27 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

tiada lagi cinta
tak perlukan cinta
atau kasih mesra..

bak kata ruffedge begitu lah...

:-) :-) :-)


kata ct nurhaliza pula...

cinta...
adakah engkau mengenali erti cinta...
jangan keliru...

kata huda...

u cant buy LOVE but u pay heavily 4 it...

em...jap2...ada kena mengena dengan topic ni tak ye???

:roll: :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-01-06 16:14


Pada 17-01-06 21:58 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-01-06 16:27 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

tiada lagi cinta
tak perlukan cinta
atau kasih mesra..

bak kata ruffedge begitu lah...

:-) :-) :-)


kata ct nurhaliza pula...

cinta...
adakah engkau mengenali erti cinta...
jangan keliru...

kata huda...

u cant buy LOVE but u pay heavily 4 it...

em...jap2...ada kena mengena dengan topic ni tak ye???

:roll: :-P


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-01-06 18:11


Pada 18-01-06 16:14 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-01-06 21:58 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-01-06 16:27 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

tiada lagi cinta
tak perlukan cinta
atau kasih mesra..

bak kata ruffedge begitu lah...

:-) :-) :-)


kata ct nurhaliza pula...

cinta...
adakah engkau mengenali erti cinta...
jangan keliru...

kata huda...

u cant buy LOVE but u pay heavily 4 it...

em...jap2...ada kena mengena dengan topic ni tak ye???

:roll: :-P


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:



oOo...gelak kat orang ye??? :oops: :-P :roll: 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

ieymannz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.09.2005
Ahli No: 19131
Posting: 47
Dari: ::sKuDai...joHor::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 19:54


cinta??

Bookmark and Share

    


  Member Information For ieymannzProfil   Hantar PM kepada ieymannz   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 20:14


cinta..cinta..
tapi bila topik pasal cinta di'posting'kan, mesti dapat banyak maklumbalas..
Kenapa ye??

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 19-01-06 23:15


cinta itu universal.....
bukan semua cinta lagho dan melalikan...

cinta, kepada ALLAH, cinta rasul, cinta ibu bapa,........

kerana cinta kenal pencipta, kerana cinta kenal rasul-Nya.....

wallahu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

zaid3246
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.01.2006
Ahli No: 21710
Posting: 45

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-01-06 00:46


ada apa dengan cinta ni??
bazir jeeee...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaid3246Profil   Hantar PM kepada zaid3246   Quote dan BalasQuote

assentia_life
Warga Rasmi
Menyertai: 14.01.2006
Ahli No: 21929
Posting: 2
Dari: Universiti Malaya

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-01-06 02:24


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For assentia_lifeProfil   Hantar PM kepada assentia_life   Quote dan BalasQuote

IbnZha
Warga Rasmi
Menyertai: 14.01.2006
Ahli No: 21916
Posting: 6
Dari: UK

Kedah  


posticon Posting pada: 20-01-06 10:06


Telah lama Cinta terbiar dari Cinta yang suci
Telah lama Cinta tersasar dari cinta hakiki
Kerana sekian lamanya manusia dibuai cinta nafsu
Kita sering menyangka cinta manusia itu yang sejati

Telah lama Cinta terbiar dari Cinta yang suci
Telah lama Cinta tersasar dari cinta hakiki
Namun lupakah.... kita..cinta nafsu selalu mengecewakan
sering merubah tidak menentu
seperti pantai dipukul ombak

Telah lama Cinta terbiar dari Cinta yang suci
Telah lama Cinta tersasar dari cinta hakiki
Cintakan Alllah cinta sebenarnya
itulah cinta yang sejati
Kasihlah sesama manusia
Kerana cinta yang hakiki hanya untuk Tuhan Yang Esa

Telah lama Cinta terbiar dari Cinta yang suci
Telah lama Cinta tersasar dari cinta hakiki    
Cintakan Allah tiada kecewa
Engkau kan tenang di waktu susah

Kembalilah kepada Tuhan
Dia kan tetap menanti
Kehadiran hamba-Nya yang sebenar yang pasrah
cinta kasih sayang-Nya tidak bertepi

Cinta Hakiki by RAIHAN

Bookmark and Share

    


  Member Information For IbnZhaProfil   Hantar PM kepada IbnZha   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-01-06 10:41


Pada 19-01-06 20:14 , chibi_maruko posting:

!!! QUOTE !!!

cinta..cinta..
tapi bila topik pasal cinta di'posting'kan, mesti dapat banyak maklumbalas..
Kenapa ye??


a'ah...betul tu... :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

diyan_huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2005
Ahli No: 21127
Posting: 102
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-01-06 12:07


Who should i give my LOVE to.....
Listen most to...
Never say no to after Allah..
and Rasulullah...
Comes your MOTHER...
Whose next....
your MOTHER...
Whose next....
your MOTHER....

-----------------------------------------------------------------------------

suka sangat2 kat lagu ini... adeq bongsu yang umur setahun lebih pun pandai nyanyi lagu ini dalam pelat2 dia...(sllunye yang dengar jelas, bila part your Mother saja...yang len2, duk nenenene saja..(",)..asal bukak laptop saja, "Long, nak your Mother...!" kalau tak bukak, selagi tu la dia duk sblh...nak buat kerja pun tak boleh...bagi dengar, bukan cukup saja sekali..asal habis saja,"Agie2...(lagie2...)..pening2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For diyan_huwainaProfil   Hantar PM kepada diyan_huwaina   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-01-06 12:11


cinta perlu berterusan pada Allah........melalui ingatan kita padaNya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-01-06 12:11


cinta perlu berterusan pada Allah........melalui ingatan kita padaNya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 23-01-06 13:01


Pada 21-01-06 12:11 , ridwan_daie posting:

!!! QUOTE !!!

cinta perlu berterusan pada Allah........melalui ingatan kita padaNya


emm yang ni setuju...
tapi masalahnya yang selalu dapat smbutan bukan cinta pada Allah.tapi lebih diutamakan pada makhluk..tu yang problemnya


-----------------
Tiada yang lebih bahagia dan bernilai selain mendapat keberkatan dan keredhaan ALLAH S.W.T


Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

bidadariblueberry
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.01.2006
Ahli No: 22075
Posting: 33
Dari: pinggir kuala

croatia  


posticon Posting pada: 23-01-06 13:39


cinta tu apa yang sebenar-benarnya??
untuk apa posting tentang cinta??
salahkah cakap pasal cinta??

Bookmark and Share

    


  Member Information For bidadariblueberryProfil   Hantar PM kepada bidadariblueberry   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-01-06 15:26


kat sini pun macam nak discuss pasal cinta jugak gamaknya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 13:21


Pada 23-01-06 15:26 , alqibtiaz posting:

!!! QUOTE !!!

kat sini pun macam nak discuss pasal cinta jugak gamaknya....


hrmmm..... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 13:53


tak kenal maka tak cinta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 14:02


heheh..betul macam qibtiaz kata tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 15:59


Pada 24-01-06 14:02 , anjang posting:

!!! QUOTE !!!

heheh..betul macam qibtiaz kata tu...


p mai..p mai...
tang tu jugak...

ps: tak berkesudahan jugak... :-)
[ Telah diedit oleh: lubaina pada 24-01-06 16:08 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

srikandi_syahadah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14660
Posting: 202
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 16:25


cinta???interesting,tapi kena pandai2 la cover..sebagai hamba ALLAH yang serba jekurangan ni,kita mesti kuat dalam menangani bab2 cinta ni,salah memang tak salah tapi kalau salah tafsir,alamtnya selamanya kita dirundung rasa bersalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_syahadahProfil   Hantar PM kepada srikandi_syahadah   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 16:32


Pada 19-01-06 18:11 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-01-06 16:14 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-01-06 21:58 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-01-06 16:27 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

tiada lagi cinta
tak perlukan cinta
atau kasih mesra..

bak kata ruffedge begitu lah...

:-) :-) :-)


kata ct nurhaliza pula...

cinta...
adakah engkau mengenali erti cinta...
jangan keliru...

kata huda...

u cant buy LOVE but u pay heavily 4 it...

em...jap2...ada kena mengena dengan topic ni tak ye???

:roll: :-P


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:



oOo...gelak kat orang ye??? :oops: :-P :roll: 8-)


:-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

Atif_Haziq
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13220
Posting: 203
Dari: اللذي بركنا حوله

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-02-06 04:37


'biarlah....kang baik kalau dia luahkan perasaan dalam portal ni...lagipun minta pendapat jerpun..kalau tkder pendapat tkpyh nak sibuk2 bagi pendapat...hehehehhehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Atif_HaziqProfil   Hantar PM kepada Atif_Haziq   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-02-06 04:45


ye ke..duhai Atif_Haziq???
nada tu macam pernah frust dalam cinta saja..
saja tanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

ayuAnnisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.09.2004
Ahli No: 10900
Posting: 148
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 04-02-06 10:32


cinta?hmm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuAnnisaProfil   Hantar PM kepada ayuAnnisa   Pergi ke ayuAnnisa's Website   Quote dan BalasQuote

HaZiM_83
Warga Rasmi
Menyertai: 04.02.2006
Ahli No: 22437
Posting: 12
Dari: Jitra,Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 04-02-06 11:09


assalamualaikum...ada ahli baru ni.....saja berminat nak posting kat sini.....bagi ana yang ada sikit-sikit pengalaman ni susah nak control bila cakap bab2 cinta ni...dia punya attract sangat kuat.....menarik....kadang-kadang dok kaji juga......bila pk2 balik memang lumrah 4JJI bagi sifat cintakan sesama insan ni.....tapi nak control tu kadang-kadang susah....semoga cinta kita kepada ALLAH mengatasi segalanya......biarlah hidup menderita solo sat saja sementara bergelar suami...ceewahhh.... ;-)


-----------------
"LaYaR KeInSaFaN"


Bookmark and Share

    


  Member Information For HaZiM_83Profil   Hantar PM kepada HaZiM_83   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-02-06 11:20


aDA 4pa DenGan CinTa ????
:roll: :di

cinta yang sejati
hanya cintakan illahi
cinta ayah bonda
tulus suci selamanya
cintakan saudara
masa berada
hanya sementara
cinta sesama insan
suburkan dengan ketakwaan.. (Kerana Cinta - InTeam)
[ Telah diedit oleh: ayang2roses pada 04-02-06 11:28 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 14:12


cinta pada rasul,Tuhan,ibu bapa,agama,bangsa,negara........
cintakan Tuhan cinta yang hakiki..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 14:12


cinta pada rasul,Tuhan,ibu bapa,agama,bangsa,negara........
cintakan Tuhan cinta yang hakiki..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.155602 saat. Lajunya....