Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bulan tak jatuh ke riba, sebaliknya manusia menjatuhkan diri ke atas bulan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: atbar1981
Hari Ini: 1
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43128

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 30
Ahli: 0
Jumlah: 30




  Yang Masuk Ke Sini
atbar1981: 1 jam, 58 minit yang lalu
muslimin23: 1 hari, 17 jam, 19 minit yang lalu
z_tornado: 1 hari, 21 jam, 26 minit yang lalu
sarashanee: 8 hari yang lalu
CikIzzah1992: 10 hari yang lalu
Qiamulail: 26 hari yang lalu


Lirik Nasyid
Topik: koleksi lirik nasyid


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Lirik Nasyid
    »» koleksi lirik nasyid

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh koleksi lirik nasyid

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-08-07 16:49


Pada 30-07-07 15:31 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Menanti di Barzakh - Far East

Ku merintih aku menangis
ku meratap aku mengharap
ku meminta dihidupkan semula
agar dapat kembali ke dunia nyata

perjalanan rohku melengkapi semua kembara
singgah di rahim bonda sebelum menjejak ke dunia
menanti di barzarkh sebelum berangkat ke mahsyar
diperhitung amalan penentu syurga atau sebaliknya

tanah yang basah berwarna merah
semerah mawar dan juga rindu
tujuh langkah pun baru berlalu
seusai talqin bernada syahdu

tenang dan damai di pusara ku
nisan batu menjadi tugu
namun tak siapa pun tahu resah penantianku

terbangkitnya aku dari sebuah kematian
seakan ku dengari tangis mereka yang kutinggalkan
kehidupan di sini bukan suatu khayalan
tetapi ia sebenar kejadian

kembali roh kembali
kembalilah ke dalam diri
sendirian sendiri
sendiri bertemankan sepi
hanya kain putih yang membaluti tubuhku
terbujur dan kaku
jasad di dalam keranda kayu

ajal yang datang di muka pintu
tiada siapa yang memberitahu
tiada siapa pun dapat hindari
tiada siapa yang terkecuali

lemah jemari nafas terhenti
tidak tergambar sakitnya mati
cukup sekali
tak untuk ku mengulangi

jantung berdegup kencang menantikan malaikat datang
menggigil ketakutan gelap pekat di pandangan
selama ini diceritakan kini aku merasakan
di alam barzakh jasad dikebumikan

Ku merintih aku menangis
ku meratap aku mengharap
ku meminta dihidupkan semula
agar dapat kembali ke dunia nyata



mohammad

tak tau ke lirih "ahlan bina"

=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 12:35


Azimat Ibunda
Album : Halawatul Iman
Munsyid : Far East




langit kirmizi menghantar dirimu menuju jalan pulang
hari-hari indah bersamamu bertaburdi tanah kenangan
wajah berona simpati kau tatapi buatkali terakhir
sedih & sayu dari kamar atma mengundang air mata

Hanya rindu & doa buatmu
semoga kau tenang dan bahagia
agar syurga menjadi milikmu
bukan hanya di telapak kakimu

menumpang di segenap ruang yang ada di lubuk p'kasihan
begitu indah setiap detik di dalam rahimmu
sehingga teramat asyik setiap saat di pangkuanmu
keperitan itu kau rasa indah demi anakmu

setitis air mata ibu yang gugur kerana kesedihan
segaris luka di hati ibu kerna kederhakaan
tertutup pintu syurga jika tiada keampunannya
azimat ini ku tanam di lubuk hati yang dalam

di tirai malam aku bersandarkan pada dinding kepiluan
bersenandungkan merdu suara alam terlena di rajutan rindu
tiada yang terindahdiduni dapat mengganti hilangmu
pilahan yang terbaik takkan dapat mengisi relung hatimu

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 08-09-07 08:59


salam...
siapa tau lirik jalan sehala by saujana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

warissatulsina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26808
Posting: 34

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-10-07 07:31


assalamualaikum sahabat2 semua..... Kalau nak lirik lagu2 nasyid yang best cuba cari budak sekolah. insyaallah boleh dapat.....minta lah kat sekolah SMAN Perak yang banyak lagu2 nasyid, contohnya sekolah MENENGAH RAJA DR. NAZRIN SHAH,Perak.mereka punya lagu best & tak ciplak nya lagu......... :oops: :-o :oops:

Bookmark and Share

    


  Member Information For warissatulsinaProfil   Hantar PM kepada warissatulsina   Quote dan BalasQuote

pu3_arfah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.03.2007
Ahli No: 29229
Posting: 30
Dari: selangor

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-10-07 08:35


em...lagu nya saya ada lah...tapi lirik tak ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pu3_arfahProfil   Hantar PM kepada pu3_arfah   Quote dan BalasQuote

pu3_arfah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.03.2007
Ahli No: 29229
Posting: 30
Dari: selangor

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-10-07 08:38


Jalan Sehala
Album : Jalan Sehala
Munsyid : Saujana
http://liriknasyid.com



Tuhanku Maha Pengasih
Tuhanku Maha Penyayang
sebelum pun sempat tangisku
jatuh ke bumi
rahmatNya menyambut

membisik bujukan penawar bersakti
apa lagi nak ku gusar
cinta Nya tak pernah gagal
hadir di kala ku sepi di kala ku bersedih

aku hanya berpegang janji
janji Nya kesungguhan yang pasti
pintu kemenangan
lorong bercahaya
langkah untuk ku pulang
jalan sehala

aduhai ibuku yang satu
janganlah ada barang ragu
biarpun seberkas dalam
andaiku terkorban nanti
sedang meniti kasih

Bookmark and Share

    


  Member Information For pu3_arfahProfil   Hantar PM kepada pu3_arfah   Quote dan BalasQuote

muslim86
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8040
Posting: 41
Dari: Khurasan

Johor  


posticon Posting pada: 10-10-07 10:18


salam...sapa ada lirik lagu munajat nada murni???

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslim86Profil   Hantar PM kepada muslim86   Pergi ke muslim86's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 11:58


LAFAZ yang TERSIMPAN

luluh hatiku yang sayu
menatap wajahmu tenang dalam lena
kasihku zahirkan laku
sedangkan bibirku jauh dari lafaznya
dan raut tuamu
memberkas jiwaku
meredakan rindu
mendamaikan kalbuku
tak mungkin kutemu
iras sentuhanmu
biarpun ku redah
seluruh dunia
mencari gantimu
betapa sukarnya
menyusun bicara
meluahkan rasa
menuturkan sayang
kasih yang terlimpah
hanyalah sekadar tingkah
cuma ungkapan kebisuan yang melindungkan
kalimah rahsia
(cumalah ungkapan bisu kalimah rahsia)
masih ku biarkan waktu
melarikan lafaz
kasihku padamu
apakah yang hilang
andai dilisankan
bait penghargaan
penuh kejujuran
tak mungkin terlihat
cinta yang merona
jika hanya renungan mata yang bersuara
bukan atur kata
tiada lagi ertinya pengucapan
andai akhir nafas di hujung helaan
sebelum mata rapat terpejam
usah biar kehilangan
menggantikan lafaz yang tersimpan

:bunga: :bunga: :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 10:24


siapa ada lagu wildan-andainya kalau tak silap saya lah.. lagu tu baru ni jadi lagu tema cerita bisikan hati kat rtm 2.. lepas itu nak tanya macam mana nak download lagu nasyid untuk mp3?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 11:00


Pada 30-07-07 15:31 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Menanti di Barzakh - Far East

Ku merintih aku menangis
ku meratap aku mengharap
ku meminta dihidupkan semula
agar dapat kembali ke dunia nyata

perjalanan rohku melengkapi semua kembara
singgah di rahim bonda sebelum menjejak ke dunia
menanti di barzarkh sebelum berangkat ke mahsyar
diperhitung amalan penentu syurga atau sebaliknya

tanah yang basah berwarna merah
semerah mawar dan juga rindu
tujuh langkah pun baru berlalu
seusai talqin bernada syahdu

tenang dan damai di pusara ku
nisan batu menjadi tugu
namun tak siapa pun tahu resah penantianku

terbangkitnya aku dari sebuah kematian
seakan ku dengari tangis mereka yang kutinggalkan
kehidupan di sini bukan suatu khayalan
tetapi ia sebenar kejadian

kembali roh kembali
kembalilah ke dalam diri
sendirian sendiri
sendiri bertemankan sepi
hanya kain putih yang membaluti tubuhku
terbujur dan kaku
jasad di dalam keranda kayu

ajal yang datang di muka pintu
tiada siapa yang memberitahu
tiada siapa pun dapat hindari
tiada siapa yang terkecuali

lemah jemari nafas terhenti
tidak tergambar sakitnya mati
cukup sekali
tak untuk ku mengulangi

jantung berdegup kencang menantikan malaikat datang
menggigil ketakutan gelap pekat di pandangan
selama ini diceritakan kini aku merasakan
di alam barzakh jasad dikebumikan

Ku merintih aku menangis
ku meratap aku mengharap
ku meminta dihidupkan semula
agar dapat kembali ke dunia nyata


ana suka sangat lirik ini..
lirik kembali lagu far east ada tak? :kelip: :kelip:


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

masz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.07.2005
Ahli No: 17165
Posting: 96
Dari: kuala lumpur

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 11:48


salam, ada tak kawan-kawan yang tahu lirik lagu mimpi yang indah, album baru mestica..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maszProfil   Hantar PM kepada masz   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-10-07 12:07


Assalamualaikum
maaflah masz...lagunya pun tak pernah dengar lagi..inikan liriknya nak saya ketahui.... :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 12:54


Pada 30-10-07 11:48 , masz posting:

!!! QUOTE !!!

salam, ada tak kawan-kawan yang tahu lirik lagu mimpi yang indah, album baru mestica..


album baru tak dapat nak dengar lagi...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

masz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.07.2005
Ahli No: 17165
Posting: 96
Dari: kuala lumpur

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 13:37


Pada 30-10-07 12:07 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
maaflah masz...lagunya pun tak pernah dengar lagi..inikan liriknya nak saya ketahui.... :-P


Waalaikumsalam
tak apa, best lagu ni.cuba lah dengar..saya selalu dengar kat web imeem.

Bookmark and Share

    


  Member Information For maszProfil   Hantar PM kepada masz   Quote dan BalasQuote

masz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.07.2005
Ahli No: 17165
Posting: 96
Dari: kuala lumpur

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 13:39


Pada 30-10-07 12:54 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-10-07 11:48 , masz posting:

!!! QUOTE !!!

salam, ada tak kawan-kawan yang tahu lirik lagu mimpi yang indah, album baru mestica..


album baru tak dapat nak dengar lagi...

Assalamualaikum
kalau saudari ismi nak dengar lagu2 album terbaru mestica, cuba surf kat imeem.com.best lagu ni.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For maszProfil   Hantar PM kepada masz   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 14:56


salam..ana ada lagu ni..tapi tal ingat liriklah..nanti ana try bagi ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 15:02


imeem.com under schedule maintenance... huhuhu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 30-10-07 15:09


Pada 30-10-07 15:02 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

imeem.com under schedule maintenance... huhuhu....


Assalamualaikum wwt..

A'ah imeem sekarang ni under maintenance..
Tapi tak apa..kalau nak dengar lagu2 nasyid, lawat lah www.iluvislam.com :sopan:

wassalam


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 15:32


ana dengar ikim.fm saja..ehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 16:37


Pada 30-10-07 11:00 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!



ana suka sangat lirik ini..
lirik kembali lagu far east ada tak? :kelip: :kelip:



Kembali
Album : Far East
Munsyid : Far East
http://liriknasyid.com



Wahai Tuhan yang Maha Pemurah
Terangilahku dengan Nur Iman-Mu
Hanya Engkau tempat aku berserah
Mohon maghfirah di dalam syahdu

Wahai Tuhan yang Maha Pengasih
Ampunilah segala dosaku
Laksana buih di laut memutih
Hanyut ditelan gelombang nafsu

Hari-hari yang telah aku lalui
Ingin kutinggalkan terus bersemadi

Ingin aku kembali kepada fitrah insani
Tak sanggupku jelajahi rimba duniawi
Bebaskanlah diriku dari dibelenggu
Dosa noda nafsu durjana

Terimalah taubatku Ya Allah
Pimpinlah daku ke jalan redha-Mu
Moga sinar-Mu terangi hidupku
Di dalam kegelapan

Akukan kembali pada-Mu Rabbi
Mengadap-Mu Ya Rabbul Izzati
Segala ketentuanku pasrahkan
Di hujung penghayatan

:bunga: :bunga: :bunga:



-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-10-07 17:31


Assalamualaikum
insyaAllah nanti saya cuba dengarkan..tak terfikir pulak... :roll:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nurul_gts46
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2006
Ahli No: 24757
Posting: 82

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 18:10


Adakah Kau Lupa
Album : Alami
Munsyid : Alarm Me


Adakah kau lupa
Kita pernah berjaya
Adakah kau lupa
Kita pernah berkuasa

Memayungi dua pertiga dunia
Menrentas benua melayar samudera
Keimanan juga ketaqwaan
Rahsia mereka capai kejayaan

Bangunlah wahai anak bangsa
Kita bina kekuatan jiwa
Tempuh rintangan perjuangan

Gemilang generasi yang silam
Membawa arus perubahan
Keikhlasan hati dan nurani
Ketulusan jiwa mereka berjuang

Sejarah telah mengajar kita
Budaya Islam di serata dunia
Membina tamadun berjaya
Merubah mengangkat maruah


-lagu ni best sangat...memberi semangat kepada sesiapa yang mendengarnya..
ost dalam video klip saladin

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_gts46Profil   Hantar PM kepada nurul_gts46   Pergi ke nurul_gts46's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_gts46
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2006
Ahli No: 24757
Posting: 82

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 18:36


EPICENTRUM-MENJEMPUT BIDADARI

bila yakin telah tiba, teguh di dalam jiwa,
kesabaran menjadi bunga
smentara waktu berlalu,
penantian tak berarti sia-sia,
saat perjalanan adalah pencarian diri

laksana Zulaikha, jalani hari,
sabar menanti Yusuf Sang Tambatan Hati
di penantian mencari diri, bermohonkan
ampunan, ... dipertemukan
segra kan ku jemput engkau bidadari,
bila tiba waktu kutemukan aku ya Ilahi Robbi,

keras ku mencari diri, sepenuh hati
teguhkanlah ku dilangkah ini,
di pencarian hakikat diri
dan ijinkan ku jemput bidadari, untuk bersama
menuju-MU, mengisi hari

kini yakin telah tiba, teguh di dalam jiwa,
kesabaran adalah permata
dan waktu terus berlalu,

penantian tak berarti sia-sia, saat perjalanan
adalah pencarian diri laksana Adam dan Hawa,
turun ke bumi, terpisah jarak waktu
di penantian mencari diri, bermohonkan
ampunan, ..

dipertemukan bidadari telah menyentuh hati,
teduhkan nurani
bidadari telah menyapa jiwa,
memberikan makna

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_gts46Profil   Hantar PM kepada nurul_gts46   Pergi ke nurul_gts46's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 18:41


wahhh... ismi pun suka menjemput bidadari ni...
siap buat sms ringtone..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

masz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.07.2005
Ahli No: 17165
Posting: 96
Dari: kuala lumpur

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 12:41


Assalamualaikum
erm, betul...dengar kat www.iluvislam.com.kalau kat imeem tu under iluvislam juga.k, selamat mendengar rakan-rakan :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maszProfil   Hantar PM kepada masz   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 15:03


Pada 30-10-07 18:36 , nurul_gts46 posting:

!!! QUOTE !!!

EPICENTRUM-MENJEMPUT BIDADARI

bila yakin telah tiba, teguh di dalam jiwa,
kesabaran menjadi bunga
smentara waktu berlalu,
penantian tak berarti sia-sia,
saat perjalanan adalah pencarian diri

laksana Zulaikha, jalani hari,
sabar menanti Yusuf Sang Tambatan Hati
di penantian mencari diri, bermohonkan
ampunan, ... dipertemukan
segra kan ku jemput engkau bidadari,
bila tiba waktu kutemukan aku ya Ilahi Robbi,

keras ku mencari diri, sepenuh hati
teguhkanlah ku dilangkah ini,
di pencarian hakikat diri
dan ijinkan ku jemput bidadari, untuk bersama
menuju-MU, mengisi hari

kini yakin telah tiba, teguh di dalam jiwa,
kesabaran adalah permata
dan waktu terus berlalu,

penantian tak berarti sia-sia, saat perjalanan
adalah pencarian diri laksana Adam dan Hawa,
turun ke bumi, terpisah jarak waktu
di penantian mencari diri, bermohonkan
ampunan, ..

dipertemukan bidadari telah menyentuh hati,
teduhkan nurani
bidadari telah menyapa jiwa,
memberikan makna



dedolu ismi berangan, andai ada insan tujukan lagukan buat ismi... mesti ismi terasa berada di awangan... kuhik kuhik... :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 15:53


Pada 30-10-07 16:37 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-10-07 11:00 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!



ana suka sangat lirik ini..
lirik kembali lagu far east ada tak? :kelip: :kelip:



Kembali
Album : Far East
Munsyid : Far East
http://liriknasyid.com



Wahai Tuhan yang Maha Pemurah
Terangilahku dengan Nur Iman-Mu
Hanya Engkau tempat aku berserah
Mohon maghfirah di dalam syahdu

Wahai Tuhan yang Maha Pengasih
Ampunilah segala dosaku
Laksana buih di laut memutih
Hanyut ditelan gelombang nafsu

Hari-hari yang telah aku lalui
Ingin kutinggalkan terus bersemadi

Ingin aku kembali kepada fitrah insani
Tak sanggupku jelajahi rimba duniawi
Bebaskanlah diriku dari dibelenggu
Dosa noda nafsu durjana

Terimalah taubatku Ya Allah
Pimpinlah daku ke jalan redha-Mu
Moga sinar-Mu terangi hidupku
Di dalam kegelapan

Akukan kembali pada-Mu Rabbi
Mengadap-Mu Ya Rabbul Izzati
Segala ketentuanku pasrahkan
Di hujung penghayatan

:bunga: :bunga: :bunga:




thank you dikna....


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 16:20


sama-sama akak cyg... :bunga:
:sopan:


-----------------
Photobucket



[ Telah diedit oleh: Nuranys pada 31-10-07 16:20 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 20:47


Al-Mu'allim

We once had a Teacher
The Teacher of teachers,
He changed the world for the better
And made us better creatures,
Oh Allah we've shamed ourselves
We've strayed from Al-Mu'allim,
Surely we've wronged ourselves
What will we say in front him?
Oh Mu'allim...

Chorus
He was Muhammad salla Allahu 'alayhi wa sallam,
Muhammad, mercy upon Mankind,
He was Muhammad salla Allahu 'alayhi wa sallam,
Muhammad, mercy upon Mankind,
Teacher of all Mankind.
Abal Qasim
Ya Habibi ya Muhammad
Ya Shafi'i ya Muhammad
Khayru khalqillahi Muhammad
Ya Mustafa ya Imamal Mursalina
Ya Mustafa ya Shafi'al 'Alamina
He prayed while others slept
While others ate he'd fast,
While they would laugh he wept
Until he breathed his last,
His only wish was for us to be
Among the ones who prosper,
Ya Mu'allim peace be upon you,
Truly you are our Teacher,
Oh Mu'allim..

Chorus
Ya Habibi ya Muhammad
Ya Shafi'i ya Muhammad
Ya Rasuli ya Muhammad
Ya Bashiri ya Muhammad
Ya Nadhiri ya Muhammad
'Ishqu Qalbi ya Muhammad
Nuru 'Ayni ya Muhammad
He taught us to be just and kind
And to feed the poor and hungry,
Help the wayfarer and the orphan child
And to not be cruel and miserly,
His speech was soft and gentle,
Like a mother stroking her child,
His mercy and compassion,
Were most radiant when he smiled

Chorus
Abal Qasim
Ya Habibi ya Muhammad
Ya Shafi'i ya Muhammad
Khayru khalqillahi Muhammad
Ya Mustafa Ya Imamal Mursalina
Ya Mustafa ya Shafi'al 'Alamin

Lyrics and Composition: Sami Yusuf
Producer: Sami Yusuf

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

nurul_gts46
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2006
Ahli No: 24757
Posting: 82

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 22:40


Allah Knows- Zain Bihkha :)

When you feel all alone in this world
And there’s nobody to count your tears
Just remember, no matter where you are
Allah knows
Allah knows
When you carrying a monster load
And you wonder how far you can go
With every step on that road that you take
Allah knows
Allah knows
CHORUS
No matter what, inside or out
There’s one thing of which there’s no doubt
Allah knows
Allah knows
And whatever lies in the heavens and the earth
Every star in this whole universe
Allah knows
Allah knows
When you find that special someone
Feel your whole life has barely begun
You can walk on the moon, shout it to everyone
Allah knows
Allah knows
When you gaze with love in your eyes
Catch a glimpse of paradise
And you see your child take the first breath of life
Allah knows
Allah knows
CHORUS
When you lose someone close to your heart
See your whole world fall apart
And you try to go on but it seems so hard
Allah knows
Allah knows
You see we all have a path to choose
Through the valleys and hills we go
With the ups and the downs, never fret never frown
Allah knows
Allah knows
CHORUS (x2)
BRIDGE:
Every grain of sand,
In every desert land, He knows.
Every shade of palm,
Every closed hand, He knows.
Every sparkling tear,
On every eyelash, He knows.
Every thought I have,
And every word I share, He knows.
Allah knows.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_gts46Profil   Hantar PM kepada nurul_gts46   Pergi ke nurul_gts46's Website   Quote dan BalasQuote

ikhwanzm
Warga Rasmi
Menyertai: 06.10.2008
Ahli No: 35262
Posting: 9

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-08 09:37


Beyond Words - Outlandish

With my right foot first
I stepped into the holy mosque
Upon the cold white marble
Where day and night people sat worshippin', praying
Right and left the mosque being cleaned
Shinin' not a particle of dust
The carvings of marble, the plates of gold
The symmetry of the whole mosque
Yeah the largest of it all

The came the grandest of the whole
The big beautiful house of Allah
Covered with black cloth and gold leaf writin'
My life flashed passed me, the good and the bad
Such a feeling my brother, never ever felt I had
A special bondage to the almighty
A sudden chill in me
Lookin' around the large floor was filled with unity
Circling the beautiful house
Chanting, people sitting, prayin' for forgiveness
Prayin' to do better I witnessed
Takin' a deep breath, tears was runnin'
I ran around the black house, the ancient black house
Built by Ibrahim, peace be upon him, circlin' 24 no doubt
I got closer, as did my heart, as did my soul, amazing
How everyone had their attention only on worshippin'
All concerns forgotten, focused on prayin'
Forgettin' everything matters and happenings just giving
I looked up in the sky thanking Allah for this journey
Sayin': I swear I didn't schedule to be here this early
I thought I'd come here like pops in my forties and fifties
And the doe I paid for the ticket, was meant for some hobby
But who am I to say if I will be alive tomorrow
Or 20 years from now, will my health be able to follow
For a moment I pictured my self 6 feet deep
In the cemetery, my corps in the same white sheets
Allah holds the master plan and it's already written
The pens are withdrawn, the pages are dry... it's written!

Looking back on my life
Life that's gladly been given to me
Open my eyes and embrace the smile
Given to you & I

Con mi mano derecha abro lah puerta
Mi madre me recibe con un periódico yang una carta
Veo fotos ada mi padre abatido por disparos
ada momentos ya yo espero
Que mis lágrimas caigan, me preparo
Me sorprende que mis ojos estédan secos yang mi alma esté calmada
En mi cuerpo no hay dolor por una persona ya olvidada

Translations
With my right hand I open the door
My mom welcomes me with a newspaper and a letter
I see pictures of my father fetched down by shots
In that moment I'm only waiting
For my tears to fall, I'm prepared
But to my surprise my eyes are dry and my soul is calm
In my whole body there's no sign of grief for a forgotten person

Staring outside, there was something I realized
Tomorrow the sun will rise, and together
Will see the beauty of eternity

Salgo a caminar yang despejar mis pensamientos
Lo normal sería sufrimiento
O un parecido sentimiento
lah pido a Dios que lo amparé en sus últimos momentos

Translations
I go out, take a walk and clear my thoughts
The anticipated feeling would be suffering or something similar
I ask God to be merciful in the final hours

Looking back on my life
Life that's gladly been given to me
Open my eyes and embrace the smile
Given to you & I
Looking back on my life
No regret only the sweet journey
Lessons from the simple steps
Taking by you & I

With my right hand first
I open the door to the room where my woman gave birth
To my first born son
Only minutes before
I was in the waiting room, nervous
Moms giving me comfort
Family support
As I approached I could hear him crying
I didn't notice
That my tears were running
Pictured myself for a moment in the arms of my father
Flashback to the bended shoulders
On which I'd sit
Grabbing his finger
Taking my first step
Would I become like him?
After a certain age bottle up
Stop showing love
But cold handshakes throughout the years
Replaced by hugs
Father whispered in his ears
The family was gathered
Pictures were taken
My hands still shaking
My joy was beyond words
Him in my arms
3 generations of tears running so calm
He came with Gods blessing and grace so we named him Faizan

If I worship U in fear of the devils playground, burn me in it
And if I worship U in hope of paradise, exclude me from it
But if I worship U for Your own being
Don't withhold from me Your everlasting beauty

If I worship U in fear of the devils playground, burn me in it
And if I worship U in hope of paradise, exclude me from it
But if I worship U for Your own being
Don't withhold from me Your everlasting beauty

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhwanzmProfil   Hantar PM kepada ikhwanzm   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-08 18:56


Pada 24-04-06 14:23 , fishah posting:

!!! QUOTE !!!

Puteriku Sayang
Album : Layar Keinsafan
Munsyid : Mestica feat Munif


Lembut mu tak bererti kau mudah dijual beli
Kau mampu menyaingi lelaki dalam berbakti
Lembut bukan hiasan bukan jua kebanggaan
Tapi kau sayap kiri pada suami yang sejati

Disebalik bersih wajah mu disebalik tabir dirimu
Ada rahsia agung tersembunyi dalam diri
Itulah sekeping hati yang takut pada Ilahi
Berpegang pada janji yang mengabdikan diri

Malu mu makhota yang tidak perlukan singgahsana
Tapi ia berkuasa menjaga diri dan nama
Tiada siapa yang akan boleh merampasnya
Melainkan kau sendiri yang pergi menyerah diri

Ketegasan mu umpama benteng negara dan agama
Dari dirobohkan dan jua dari dibinasakannya
Wahai puteriku sayang kau bunga terpelihara
Mahligai syurga itulah tempatnya


bagus nian lirik ini :) iramanya juga bagus, pas! Anak saya puteri     :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-08 19:00


Pada 28-11-06 08:17 , khairuzzaman posting:

!!! QUOTE !!!

Puteriku Sayang
Album : Keizinan Mu
Munsyid : Hijjaz



Lembut mu tak bererti kau mudah dijual beli
Kau mampu menyaingi lelaki dalam berbakti
Lembut bukan hiasan bukan jua kebanggaan
Tapi kau sayap kiri pada suami yang sejati

Disebalik bersih wajah mu disebalik tabir diri mu
Ada rahsia agung tersembunyi dalam diri
Itulah sekeping hati yang takut pada ilahi
Berpegang pada janji mengabdikan diri

Malu mu mahkota yang tidak perlukan singgahsana
Tapi ia berkuasa menjaga diri dan nama
Tiada siapa yang akan boleh merampasnya
Melainkan kau sendiri yang pergi menyerah diri

Ketegasan mu umpama benteng negara dan agama
Dari dirobohkan dan jua dari dibinasakannya
Wahai puteriku sayang kau bunga terpelihara
Mahligai syurga itulah tempatnya


:D banyak ini yang minat Hijjaz

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-09 09:19


Nak kongsi nasyid lama.. glamour masa kanak-kanak dahulu..

SAHABAT - group APRESIASI SENI
Album : Pasrah

Sahabat
Perjuangan ibadah kita
Hakikat insan dihidupkan
Dimatikan bila tugas selesai
Itulah janji Tuhan

Sahabat
Apa lagi yang tak pasti
Kebatilan akan pastinya runtuh
Islam kan tertegak atas kebenaran
Tegakkan keyakinan

Sahabat
Apa lagi yang kau ragukan
Adalah sunnah Rasulullah
Yang sedikit akan pasti menang
Dengan bantuan Allah

Sahabat
Apa lagi yang kau sedihkan
Darjatmu tinggi di sisi Tuhan
Kiranya kau insan bertakwa
Kiranya kau insan beriman


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-09 09:42


sesiapa ada tak lirik narrator dalam album inteam kasih kekasih dengan impian kasih? bukan lirik lagu ea :) lama tak dengar

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

Alisha_Mardhiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2009
Ahli No: 37512
Posting: 76
Dari: Terengganu-KL-Selangor

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-10-09 13:52


Epilog Silam
Album : Erti Pengorbanan
Munsyid : Haikal
http://liriknasyid.com

Dalam mengenang kisah hidup silam
Ku sedar dari kesilapan lalu
Tuhan beratnya dosa-dosaku
Masihkah ada ampunan buatku

Tuhan...Dalam menempuh hidup ini
Banyaknya dugaan datang menguji
Tuhan...Ada yang dapatku gagahi
Dan ada yang gagal kuhindari

Tuhan...Dosaku menggunung tinggi
Tapi taubatku tak kutepati
Tuhan...Rahmat-Mu melangit luas
Terlalu sedikit kubersyukur

Kini kukembali pada-Mu
Mengharap maghfirah dari-Mu
Mogakan terampunlah dosa-dosaku
Biarpun ujian melanda
Ku tetap berkasih pada-Mu
Kerna kuyakin kasih-Mu
Kekal tiada sudahnya...

Lagu : sama Ibrahim
Lirik : sama Ibrahim
Gubahan : Haikal
Muzik : Ali haji Yassin
O.P. : EW Music Publishing (M) Sdn Bhd
S.P. : BMG Music Publishing


-----------------
http://semua-barangmurah.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For Alisha_MardhiyahProfil   Hantar PM kepada Alisha_Mardhiyah   Pergi ke Alisha_Mardhiyah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-09 14:50


Persada Nurani

Dunia tidak laksana embun yang dingin
Tidak sedingin sang bayu pagi
Dilanda gelisah tiada pedoman
Mencari jalan Ilahi

Angin bertiup membawa berita duka
Menyentuh rasa hati naluri berdebar
Mengenang diri tiada pedoman
Memohon keampunan

Lantaran sepi di jiwa ini
Dilindungi gelisah tanpa iman Ilahi
Dunia sepi bagai tiada penghuni
Kosong hati ini terpancar duka

Wahai Tuhan kumemohon keredhaan
Terangilah kegelapan jiwa ini
Pancarkanlah sinar pada hamba-Mu
Kupohon ya Tuhanku

Aku bagaikan sebutir pasir
Yang lemah kerdil tiada bermaya
Ya Tuhanku lindungilah diriku ini
Agar tidak jauh terpesong dari-Mu

Kumpulan : Nahwan Nur


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-12-09 16:29


delusi ummi..

Kau sentuh cahaya dengan jemari mu
Dibalik tabir mimpi di raungan merindu
Mengimbas figura di kesumba senja
Tak siapa mendengar ratap hati bonda
Di hadap ranumnya kasih yang manis bermadu
Mengapa kau hanya mengunyah pahit hempedu

Ummi engkau berdelusi
Impian ilusi
Mimpi jadi ngeri mengusik dinihari
Ummi engkau kehampaan
Dambaan igauan janji hanya mainan
Gurauan di bibir kau kutip jadi sandaran

Keperitan itu teman mu yang sejati
Di hujungnya bahagia menanti
Bersama harapan dan pengorbanan diri
Terus berbakti

Resahmu sembunyi dalam riuh ketawa
Sebak dada tidak ketara
Tenangnya wajah tabah kau hadapi
Kerana kau yakin Tuhan lebih mengasihi

Ummi…

ana sekarang addicted dengar lagu ni..tapi version incik beta...


-----------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah.. Jangan undur.. Biar masa berganti aqidah jangan mati.. Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-10 10:10


Mana Milik Kita-Rabbani

Mana milik kita
Tidak ada milik kita
Semua yang ada
Allah yang punya
Tidak ada kita punya
Kita hanya mengusahakan saja
Apa yang kita dapat
Allah sudah sediakannya
Kita Allah punya
Bumi langit ciptaanNya
Milikilah apa saja
Tidak terlepas dari ciptaanNya

Mana kita punya
Tidak ada kepunyaan kita
Kita hanya mengusahakan
Apa yang telah ada
Mana milik kita
Tidak ada milik kita
Semua yang ada
Allah yang punya
Tidak ada kita punya
Kita hanya mengusahakan saja
Apa yang kita dapat
Allah sudah sediakannya

Mengapa kita sombong
Memiliki Allah punya
Mengapa tidak malu
Kepada Allah yang empunya
Patut bersyukur kepada Allah
Yang memberi segalanya
Malulah kepada Allah
Kerana milik Ia punya
Janganlah berbangga
Apa yang ada pada kita
Kalau Allah tidak beri
Kita tidak punya apa-apa
Janganlah mengungkit
Mengungkit jasa kita
Jasa kita di sisiNya
Yang sebenarnya Allah punya
Marilah kita bersyukur
Bukan berbangga

Bersyukur kepada Allah
Bukan mengungkit jasa
Gunakanlah nikmat Allah itu
Untuk khidmat kepadanya
Selepas itu lupakan saja
Agar tidak mengungkit-ungkitnya


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

muslimin2303
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14727
Posting: 83
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-01-10 11:05


Wali Band. Aku Cinta Allah

Andaikan diriku bisa seperti yang lain
Yang Kau sayang
Yang Kau rindukan
Yang Kau cintai

Aku lemah tanpa-Mu aku lelah
Aku sungguh tak berdaya
Tolong ku
Tolong ku
Yaa Allah

Setiap air mata ku mengalir
Allah aku lemah dan tak berarti
Setiap derai tangis membasahi
Allah jangan tinggalkan aku lagi

Aku sayang Allah
Aku rindu Allah
Aku cinta Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin2303Profil   Hantar PM kepada muslimin2303   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Lirik Nasyid
    »» koleksi lirik nasyid

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.1497 saat. Lajunya....