Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Courage is like love; it must have hope for nourishment."
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 29 hari yang lalu
izdham: 38 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 48 hari yang lalu


Kelakar
Topik: cerita dari jepun


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» cerita dari jepun

Please Mendaftar To Post


Oleh cerita dari jepun

muslimin2303
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14727
Posting: 83
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 21:00


Cerita dari Jepun

Pada suatu ketika di Jepun hiduplah seorang lelaki yang sederhana, namanya
Oda. Ia memiliki seorang isteri yang sangat cantik dan sangat
disayanginya.

Namun sang isteri mempunyai perangai yang buruk, iaitu teramat cerewet
sekali.

Selain itu sang isteri tersebut juga suka mengumpat dan bercakap dengan
kuat hingga boleh menyakitkan telinga. Jiran tetangga tidak mahu dekat
dengannya. Sebenarnya, Oda sangat menyayangi isterinya itu, tapi para
tetangganya yang merasa terganggu menghasut Oda supaya meninggalkan
isterinya itu.

Akhirnya Oda pun termakan kata-kata tetangganya. Ia berfikir bagaimana
cara untuk melenyapkan isterinya dari muka bumi.

Suatu hari Oda mengajak isterinya berjalan-jalan ke kuil tua di tengah
hutan. Ketika melalui bahagian belakang kuil tersebut, Oda melihat sebuah
perigi buta yang tak digunakan lagi. Maka ia berpura-pura mengajak
isterinya melihat burung di pohon besar dekat perigi itu. Lantas dengan
pantas Oda menolak isterinya itu masuk ke perigi.

Sepuluh minit pertama Oda merasa sangat bahagia kerana sepanjang hidupnya
baru kali ini ia merasakan suasana yang begitu tenang tanpa celoteh
isterinya.

Sepuluh minit kedua, Oda mulai merasa sepi juga karena tidak biasa dengan
kesunyian.

Akhirnya sepuluh minit ketiga dengan rasa ragu-ragu Oda kembali menuju
perigi buta tersebut. Ia menurunkan tali timba dan berteriak menyuruh
isterinya naik.

Begitu terkejutnya Oda ketika yang naik bukan isterinya melainkan makhluk
menyeramkan dengan bulu lebat di seluruh tubuhnya, dialah makhluk penunggu
perigi buta itu.

Oda lantas bertanya, "Kenapa kamu yang naik??"

Lantas makhluk itu pun dengan wajah pucat ketakutan menjawab, "saya takut
la, di bawah tu ada manusia... dah la cakap kuat cerewet pulak tu..." :-) :-) :-) :-) :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin2303Profil   Hantar PM kepada muslimin2303   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 21:12


ingatkan insaf....huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 27-12-05 21:26


huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

hazreenrashid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15666
Posting: 115
Dari: Moscow

malaysia  


posticon Posting pada: 27-12-05 22:08


hehe, boleh tahan la lawak dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hazreenrashidProfil   Hantar PM kepada hazreenrashid   Pergi ke hazreenrashid's Website   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] ®..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::..©..:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 22:14


heeheh,,,ingatkan cerita apa tadi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 27-12-05 22:50


:-) heh

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 29-12-05 21:13


kesiannn. :lol:


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

syahadah_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.04.2005
Ahli No: 16078
Posting: 106
Dari: kualakangsar

Perak  


posticon Posting pada: 29-12-05 21:45


moral nya...jangan la cerewet dan cakap kuat :P


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahadah_muslimah pada 29-12-05 21:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadah_muslimahProfil   Hantar PM kepada syahadah_muslimah   Pergi ke syahadah_muslimah's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-12-05 22:40


hehe.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-12-05 23:21


huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

ai_ainul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 8216
Posting: 81
Dari: bumi Allah

saudiarabia  


posticon Posting pada: 20-01-06 10:36


kerana dia lah yang terbaik buat Oda.. hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ai_ainulProfil   Hantar PM kepada ai_ainul   Quote dan BalasQuote

nurazyyati_83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17466
Posting: 125
Dari: dunia yang fana

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-01-06 10:55


suami rasa sunyi tanpa isteri rupanya ye.tak sampai satu jam pun...walaupun isterinya seorang yang suka bercakap kuat dan cerewet


-----------------
NURSYAHADAH menyinar qalbu,murni seharum namamu
Hadirnya di celahan kekalutan qalbumu itu...
[ Telah diedit oleh: nurazyyati_83 pada 20-01-06 10:57 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurazyyati_83Profil   Hantar PM kepada nurazyyati_83   Quote dan BalasQuote

QistinaHumaira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18078
Posting: 156
Dari: di bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-01-06 11:32


hehehe...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For QistinaHumairaProfil   Hantar PM kepada QistinaHumaira   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 20-01-06 12:14


Pada 20-01-06 10:55 , nurazyyati_83 posting:

!!! QUOTE !!!

suami rasa sunyi tanpa isteri rupanya ye.tak sampai satu jam pun...walaupun isterinya seorang yang suka bercakap kuat dan cerewet



:di :di :di :di :di


-----------------
ingin sentiasa dipuji itu tanda iman diuji
bila hati redha dikeji itu tanda iman yang suci


Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

Syahmushroom
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.11.2003
Ahli No: 5132
Posting: 478
Dari: earth

japan  


posticon Posting pada: 20-01-06 12:26


ha ha ha memang best lawak

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyahmushroomProfil   Hantar PM kepada Syahmushroom   Pergi ke Syahmushroom's Website   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-01-06 10:43


laaa..saya ingat perempuat tu naik!!!
teruk betul isteri si Oda tu sampai makhluk lain pun tak tahun dengan dia!!!! :lol: :lol: :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

kismis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11649
Posting: 180

Sabah  


posticon Posting pada: 24-01-06 13:53


:-di :-di

boleh tahan juga perempuan tu...
sampai makhluk tu pun tabik dengan dia..

:-di :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kismisProfil   Hantar PM kepada kismis   Quote dan BalasQuote

hanan2503
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20558
Posting: 222
Dari: kajang,malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 14:14


heheh..jadilah isteri yang baik dan solehah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan2503Profil   Hantar PM kepada hanan2503   Pergi ke hanan2503's Website   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-01-06 15:10


hehhehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

SautulJannah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15806
Posting: 153
Dari: ippm

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-01-06 15:44


kah kah kah.....ada juga mahkluk macam tu ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SautulJannahProfil   Hantar PM kepada SautulJannah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 18:29


lama dah posting ni...

isk...isk...isk.. :lol: :lol: :lol:
dahsyat betul tahap kebisingannya...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:-) ;-) :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

afz_besh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14538
Posting: 25
Dari: dari tingkat 3 blok Jaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 13:35


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For afz_beshProfil   Hantar PM kepada afz_besh   Quote dan BalasQuote

ilahkisas
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.01.2005
Ahli No: 13966
Posting: 50
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 28-06-08 15:46


amboi lawaknya...:lol: sampaikan makhluk lain pun tak larat nak dengar dia berleter... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilahkisasProfil   Hantar PM kepada ilahkisas   Quote dan BalasQuote

assakinah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12662
Posting: 53
Dari: universiti malaya kl

Perak  


posticon Posting pada: 28-06-08 22:39


kelakar lah.. hehe.. pengajarannye.. jangan campak isteri kat dalam telaga buta ye..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For assakinahProfil   Hantar PM kepada assakinah   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-06-08 03:58


hmm.. teringat kisah sahabat yang sabar mendengar leteran isteri kerana terhutang budi dengan pengorbanan isterinya dalam melaksanakan tanggungjawab sebagai seorang isteri.

Apa yang Allah berikan pada kita setelah berusaha, itulah yang terbaik untuk kita. Samalah kes nya dalam isu jodoh ni. Kalau kita dah usaha cari yang terbaik, tapi kita dapat pasangan yang tidak memenuhi semua kriteria yang kita mahu, terima sahajalah kerana dia yang terbaik untuk kita. Samalah dengan si Oda ni. Dia saja yang dapat bertahan dengan celoteh dan sikap cerewet isterinya, sedangkan orang lain tak tahan. Sebab apa? Sebab Oda sudah dapat isteri terbaik dalam hidupnya.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 04-07-08 14:26


huhuhuhu...
ana memang tak gemo sangat dengan wanita
yang kuat leyteranya....
nauzubillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-07-08 16:34


salah satu dari ciri-ciri wanita yang jangan kamu kahwini drpada 6 ciri..iaitu..al-salaqah...permpuan yang bercakap xhenti2..sebab ia takkan lari dari mengumpat..."barangsiapa banyak cakap..banyak silap..banyak dosa..dan tmptnye...??

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-07-08 17:52


Assalamualaikum
lah...tak insaf sungguh... :jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.13907 saat. Lajunya....