Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah don't give us what we want, instead He gives us what we need
-- Spaghetigoreng (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 10 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 11 hari yang lalu
nur_tinta: 17 hari yang lalu
kasih_kekasih: 33 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Bodoh Sombong


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Bodoh Sombong

Please Mendaftar To Post


Oleh Bodoh Sombong

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-12-05 10:38


"Dua orang pemuda sedang menikmati makanan di
sebuah Restoran, kerana menghadiri seminar
Kebudayaan. Seorang Pemuda Bandar dan
seorang wakil dari Pemuda orang Asli. Mari kita
ikuti perbualan antara Pemuda Bandar dan
Pemuda Orang Asli ini.

P.Asli : Orang Bandar kebanyakan semuanya
pengotor!

P.Bandar : Eh ! Kenapa pulak?

P.Asli : Yelah,1.orang bandar suka makan ayam
kampung, ayam kampung suka makan taik manusia, 2. orang
bandar suka makan lembu, lembu suka makan
rumput yang tumbuh merata-rata bercampur dengan
segala macam najis dan dipijak-pijak manusia.
tengok kita Orang asli, makan semua jenis yang
'terbang' sahaja. jadi, kebersihannya terjamin.
Contohnya; Orang Asli suka makan monyet,
monyet makan buah-buahan,Orang Asli suka
makan Tupai, Tupai makan buah-buahan, Orang
Asli suka makan burung, Burung pun suka makan
buah-buahan.

P.Bandar : Panas jugak rasa hati ni. Lalu berfikir
macamana nak kenakan Pemuda Asli yang angkuh
itu.

Lalu Pemuda Bandar punbertanya,"Oh!
orang-orang awak suka makan jenis yang 'terbang'
sajalah ye..? Kalau macam tu 'HELIKOPTER'
makan tak?".

P.Asli : Terbang tak?

P.Bandar :terbang!

P.Asli : Makan!.. Itu lauk paling sedap.
Kata penduduk asli itu dengan yakinnya

Moral of the story : Kalau dah bodoh jangan
sombong.


-----------------
~Betulkan yang biasa,biasekan yang betul!


Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-12-05 10:57


;-)

malu bertanya sesat jalan pulak ek
dah tanya pun masih tersesat ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 11:00


Moral of the story : Kalau dah bodoh jangan sombong.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 19-12-05 11:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 11:46


Pada 19-12-05 11:00 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Moral of the story : Kalau dah bodoh jangan sombong.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:



hihihi :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 11:57


Betul tu..lain kali tanya dulu helikopter tu apa...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

Nury
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20779
Posting: 29
Dari: Kuala Lumpur

malaysia  


posticon Posting pada: 19-12-05 12:23


Yealah..kerana sombongnya, dia jadi bodoh....mungkin jugak agaknya dia pernah buat gulai helikopter tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuryProfil   Hantar PM kepada Nury   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 19-12-05 14:34


orang yang sombong selalu bodoh.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_syafiah
Warga Rasmi
Menyertai: 10.12.2005
Ahli No: 21035
Posting: 18
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-12-05 14:50


hai..alifmimyanun kasarnya bahasa...jangan cakap macam tu tak baik...jangan salahkan yang bodoh kerana tidak tahu,tapi salahkan yang cerdik kerana tidak mengajar.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_syafiahProfil   Hantar PM kepada cahaya_syafiah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 14:53


muahaha, nak gelak lagi.......... :lol:

dia pernah makan helikopter, apa dia ingat helikopter tu macam pepatung ke................... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 15:22


aduish...lawak juga ek..tapi kalau benda ini kenyataan, jangan pula gelakkan dia kat depan2 orang....heheh..termalu dia nanti...kita pun sekali malu juga...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

haiza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6626
Posting: 79
Dari: malaysia

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 15:23


Pada 19-12-05 14:50 , cahaya_syafiah posting:

!!! QUOTE !!!

hai..alifmimyanun kasarnya bahasa...jangan cakap macam tu tak baik...jangan salahkan yang bodoh kerana tidak tahu,tapi salahkan yang cerdik kerana tidak mengajar.....


betul tu... ana sokong...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For haizaProfil   Hantar PM kepada haiza   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 20:13


Best apa helikopter...hehehehe :-di


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

eNira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2005
Ahli No: 17047
Posting: 102
Dari: somewhere in Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 22:38


hahahaha..klakar la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eNiraProfil   Hantar PM kepada eNira   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-12-05 10:42


nanti dia buat lauk air bus 380 pula

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

naqiyyah_al-sarirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19666
Posting: 130
Dari: subang jaya

Selangor  


posticon Posting pada: 21-12-05 01:28


jangan lah bersikap sombong...nanti padah dibuatnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For naqiyyah_al-sarirahProfil   Hantar PM kepada naqiyyah_al-sarirah   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-12-05 18:40


hmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

huda_wafana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17784
Posting: 144
Dari: port dickson

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-12-05 21:49


la...sah lah penipu

Bookmark and Share

    


  Member Information For huda_wafanaProfil   Hantar PM kepada huda_wafana   Quote dan BalasQuote

haanaza
Warga Rasmi
Menyertai: 04.12.2005
Ahli No: 20702
Posting: 13
Dari: rumah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-12-05 23:23


hahaha....kelakar....
[ Telah diedit oleh: haanaza pada 25-12-05 23:24 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For haanazaProfil   Hantar PM kepada haanaza   Quote dan BalasQuote

nikmudkb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2005
Ahli No: 20630
Posting: 81
Dari: kuala balah

malaysia  


posticon Posting pada: 26-12-05 00:39


hmmmmmmmm banyak kija lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For nikmudkbProfil   Hantar PM kepada nikmudkb   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-12-05 04:23


helikopter sedap di makan agaknya ....hihihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 26-12-05 09:10


hmmm, Malu bertanya kawan, sesat cari jalan pulang......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 27-12-05 15:36


sapa nak ajar dia makan yang sepatutnya........

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

aku_eus85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.01.2005
Ahli No: 13619
Posting: 86
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-12-05 16:32


syukur lah kita ni terplih untuk jadi orang yang berilmu... tapi bila dah ada ilmu p lah tulung orang asli itu...

ana rasa orang asli tu kehidupannya memang dah macam itu, sntiasa yakin untuk menyatakan dia tahu segala2nya...

ataupun... orang asli tu sengaja nak menyindir orang bandar itu yang menganggap dia seorang yang bodoh... cuba teliti maksud PALING best...seolah-olah ada unsur metafora yang bertujuan menyindir secara sinis orang bandar itu...

pendapat ana lah...hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_eus85Profil   Hantar PM kepada aku_eus85   Quote dan BalasQuote

aku_eus85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.01.2005
Ahli No: 13619
Posting: 86
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-12-05 16:37


moral of the story:

kalau orang tu berlagak depan kita, xpyh la nak pandai2 cuba ajar dia atau kenakan balik dia...

ALLAH maha adil, biar ALLAH saja yang balas...

dari segi logiknye ada jugak apa yang diperkatakan oleh orang asli tu tentang makanan... orang asli tu think out of the box...

tapi memang lah salah makan bntg2 itu, maybe dia jahil sikit bab2 hkum agama, mklumlah duk ceruk hulu...

nauzubillah...selamatkan daku dari kehinaan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_eus85Profil   Hantar PM kepada aku_eus85   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-01-06 09:50


betul tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-01-06 10:58


malas mengayuh perahu hanyut..
malu bertanya fikiran hanyut...

last2 dapat title yang di gembar gembur ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-01-06 13:15


hehe.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 05-01-06 22:46


bengongnye orang aasli 2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-01-06 20:10


tu la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

niswatun_zulfa
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2006
Ahli No: 21726
Posting: 14

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 17:00


tu la sikit pengajaran kat semua...
jangan jadi macam itu.....


tak tahu tanya.....jangan buat2 tahu
kepada yang tahu jangan 'perlece' orang....
tunjuk la bagi orang yang tak tahu tu supaya tahu

Bookmark and Share

    


  Member Information For niswatun_zulfaProfil   Hantar PM kepada niswatun_zulfa   Quote dan BalasQuote

nur_islam88
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22181
Posting: 65
Dari: pasir puteh,kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 00:52


assalamualaikum...
pengajarannya,jangan jadi bodoh sombong la ye...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islam88Profil   Hantar PM kepada nur_islam88   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 01:34


kelakarnye....macam nak jatuh kerusi pula!hihihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 23-04-06 07:37


memang kelakar...

orang asli bodohkan???

huahhuahhuah

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 10:09


hehhehehheeheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

nurulXzinnirah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.04.2006
Ahli No: 23894
Posting: 25

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 11:03


betul tu..jangan sombong,tak baik..ingat kalau sombong,nanti termakan diri sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulXzinnirahProfil   Hantar PM kepada nurulXzinnirah   Quote dan BalasQuote

islamic_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27188
Posting: 98
Dari: sandakan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-11-06 21:03


hahahaha... lawak lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_87Profil   Hantar PM kepada islamic_87   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-11-06 09:11


hehe :lol: kuat betul gigi dia nak makan helikopter.... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

perak
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2006
Ahli No: 25855
Posting: 138
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-11-06 10:42


xkelakar tapi bermoral juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For perakProfil   Hantar PM kepada perak   Pergi ke perak's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.146104 saat. Lajunya....