Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda melakukan apa yang selalu anda lakukan, anda akan mendapat apa yang selalu anda dapat
-- Seminar NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: atbar1981
Hari Ini: 1
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43128

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
atbar1981: 18 minit yang lalu
muslimin23: 1 hari, 15 jam, 40 minit yang lalu
z_tornado: 1 hari, 19 jam, 47 minit yang lalu
sarashanee: 8 hari yang lalu
CikIzzah1992: 10 hari yang lalu
Qiamulail: 26 hari yang lalu


Lirik Nasyid
Topik: BUDU...


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Lirik Nasyid
    »» BUDU...

Please Mendaftar To Post


Oleh BUDU...

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-05 15:04


Assalamualaikum...

Maaflah,ana dah lupa siapa yang nak lirik lagu Budu ni...jadi masukkan di sini..bagi sesiapa yang berkenaan tu..nila liriknya.Tupun ana ambil daripada orang lain...

(admin delete lah lepas ni..)


BUDU


Dok raso leach
Make tok lalu
Gulai kunyit kuah
Semangkuk budu……

Penyek lado pedas
Celo pucuk ubi kayu
Peroh asam limau
Suaplah gus selalu
Budu……Budu……..
Jeliranya saya……

Corus:

Sebut kato budu
Soho rato-rato
Kalau make tok lalu
Budu buko selero…oh…..

Duduk anok menantu
Sampai anda tok mentua
Make nasi denge budu
Nyo kenye tok braso (2)…..

Ulang rangkap pertama

Sedapnyo weh budu
Demo boleh raso
Celo pucuk kayu
Campur kace botol…oh….

Slero naik selalu
Air liur tu juga belenjo
Make nasi budu
Nok tidur tok nyero (2)……

Ulang rangkap pertama

Ado oghe make budu
Campur poyok durian
Kalau demo tok tahu
Cubalah terala make…0h…

Tapi ingat Pok Teh Pak Du
Budu durian panas dalam
Sedok dio denge sudu
Keno petak jare-jare (2)….

Ulang rangkap pertama

Budu ulam petai
Tamboh pucuk kayu
Bakar ike tawar
Anok sepat anok puyu…oh…..

Perut raso lapar
Teringat anda budu
Hinggo ketar gegar
Nok make selalu (2)..

Ulang rangkap pertama

Make nasi ulam
Adonyo budu
Ulam pucuk tere
Celo pucuk paku…oh…

Kalau make sore
Tok brapo lalu
Keno cari oghe buje
Kenye denge tok tahu (2)…

Ulang rangkap pertama

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 15:55


lagu ni Jali Bunga Tanjong yang nyanyi...dikir barat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 19:42


oo...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 18-01-06 16:01


klakar btui lagu ni...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-01-06 16:14


ana kurang sikit dikir barat tapi makan budu memang tak sah kalau tak ada makan dengan nasi!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-01-06 16:48


oh....budu.....hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 18-01-06 17:13


emm..... apa pun budu sedap..... tapi kadang-kadang tu masin lajok :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

hanan2503
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20558
Posting: 222
Dari: kajang,malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 11:34


Kenapa suka makan budu ?especially orang timur..sekadar bertanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan2503Profil   Hantar PM kepada hanan2503   Pergi ke hanan2503's Website   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 12:09


Pada 24-01-06 11:34 , hanan2503 posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa suka makan budu ?especially orang timur..sekadar bertanya..


budu banyak vitamin...vitamin tak yang z pun ada...makan budu boleh kebal nuke tak payah pakai topeng gas selamat punya..



Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

hanan2503
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20558
Posting: 222
Dari: kajang,malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 12:19


??????....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan2503Profil   Hantar PM kepada hanan2503   Pergi ke hanan2503's Website   Quote dan BalasQuote

alfatihah21
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22135
Posting: 28
Dari: ~bandar Palma~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 12:40


ye ke macam tu..tak pernah dengar pun..
budu makan dengan ulam tauge pun sedap..
ana pernah dengar lagu budu tu,tu pun dalam radio kelantanFM

Bookmark and Share

    


  Member Information For alfatihah21Profil   Hantar PM kepada alfatihah21   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 12:53


Budu

Budu merupakan makanan traditional Kelantan dan Terengganu yang diperbuat daripada ikan bilis atau udang bari yang dijeruk sehingga hancur.

Budu atau sos bilis yang berasal dari negeri sebelah pantai timur Malaysia ini mendapat perhatian dan menjadi kajian para ahli pemakanan berkhasiat Jepun, Amerika Syarikat, Australia, New Zealand dan Jerman. Penemuan baru-baru ini membuktikan kandungan budu memiliki gluthaione sebagai bahan antioksidan, mengeluarkan sisa toxic dan meningkatkan daya tahan tubuh (immune) yang dapat memerangi pelbagai penyakit merbahaya dan menghalang kanser. Kenyataan ini bagaikan satu kejutan bagi golongan yang selama ini memperlekehkan kewujudan budu yang dianggap makan "kuno".


Budu yang siap diproses dibotolkan untuk pasaran.Budu didapati berpotensi untuk melawan radikal bebas dan dipercayai mampu menghalang proses penuaan dan mencegah terjadinya penyakit degeneratif seperti aterosklerosis, koroner jantung, diabetes, kanser dan selainnya pada peringkat lebih awal. Kajian mendalam juga mendapati budu turut mengandungi zat antibakteria penyebab , penurunan kolestrol darah, pencegah penyakit jantung dan hipertensi.

Budu memiliki zat gizi yang lebih mudah dicerna, diserap dan dimanfaatkan oleh tubuh berbanding jenis protein yang lain. Khasiat budu yang diproses dari ikan bilis yang diperam terbukti mampu mengatasi masalah kanak-kanak yang menderita penyakit diarrhoea kronik akibat kurang zat pada tubuh. Dengan pengambilan budu sebagai makanan sampingan, ia mampu menggalakkan pertumbuhan berat badan bagi golongan yang menderita penyakit diarrhoea kronik ini serta menyembuhkannya dalam waktu singkat.

Ia juga dapat mempertingkatkan IQ kepada sesiapa yang memakannya. kerana ia merangsangkan sel-sel otak dan akan memperkukuhkan ikatan di antara neuron-neuron serta menguatkan neuron-neuron yang lemah. Pemakanan budu turut bertindak membantutkan pertumbuhan bakteria raffinosa dan stokiosa, penyebab utama gejala flatulensi dan masalah kembung perut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. 2 kelompok vitamin yang terdapat pada budu iaitu, vitamin larut air (vitamin B kompleks) dan vitamin larut lemak (vitamin A, di, E dan K).

Budu merupakan sumber vitamin B yang paling banyak menyumbang kepada pecahan lain seperti vitamin B1 (thiamin), vitamin B2 (riboflavin), asid pantotenat, asid niasin, vitamin B6 dan vitamin B12 (sianokobalamin). Secara saintifik, budu merupakan penyumbang utama vitamin B12 yang dihasilkan oleh bakteria klebsiella pneumoniae dan Citrobacter frundiin - yang mana vitamin B12 ini tidak dimiliki dari mana-mana sumber makanan laut, ikan-ikan dan daging-daging lain. vitamin B12 ini perlu untuk pembentukan sel darah merah, di mana kekurangan vitaman ini mengakibatkan terjadinya penyakit anemia perisiosa (pucat), sakit perut dan berat badan menurun.

Kadar vitamin B12 dalam budu adalah di antara 1.5 sehingga 6.3 mikrogram apa 100 gram bagi setiap satu hidangan atau 2 sudu besar. Jumlah ini jauh lebih cukup untuk keperluan badan manusia dalam sehari. Dengan adanya vitamin B12 para pengamal diet (jaga badan) tidak perlu lagi merasa khuatir akan kekurangan vitamin B12 di dalam badan.

Selain pembekal kepada protein yang tinggi, ia turut mengandungi mineral makro dan mikro dalam jumlah yang cukup. Jumlah mineral zat besi, kalsium dan magnesium adalah sebanyak 9, 39, 2, 87 dan 8.05 moga bagi setiap 100 gram budu. Budu juga mengandungi zat antioksidan dalam bentuk isoflavon.

Seperti halnya vitamin C, vitamin E dan karotenoid, isoflavon juga merupakan antioksidan yang sangat diperlukan oleh tubuh untuk menghentikan reaksi pembentukan radikal bebas. Radikal bebas merupakan atom atau molekul yang mempunyai satu atau lebih elektron yang tidak berpasangan, sehingga menjadi sangat aktif hingga menyebabkan ketumbuhan tumor, kanser, penuaan dan kematian sel. Radikal bebas didapati berpunca dari makan seharian yang dimakan dan juga dari reaksi yang terjadi di dalam tubuh. Adanya antioksidan di dalam budu akan mencegah pembentukan radikal bebas tersebut.

Kebiasaannya di dalam apa jua jenis ikan terdapat 3 jenis isoflavon unsur antioksidan iaitu daidzein, glisitein dan genistien. Pada budu, di samping 2 jenis unsur ini, terdapat juga antioksidan faktor 11 (6, 7, 4 trihidroksi isoflavon) yang mempunyai sifat antioksidan paling kuat dibandingkan isoflavon dalam ikan-ikan lain.

Penelitian yang dilakukan di Universiti North Carolina, Amerika Syarikat menemukan bahawa unsur genestein dan phytoestrogen yang terdapat pada budu terbukti dapat mencegah penyakit kanser, proses penuaan dan barah payu dara.

Penyakit jantung koroner (PJK) merupakan salah satu bentuk kelainan pembuluh darah koroner akibat penumpuan lemak di dalam dinding pembuluh darah iaitu satu keadaan yang disebut aterosklerosis. Ini mungkin disebabkan oleh faktor usia, pemakanan, jantina dan keturunan. Manakala faktor dimodifikasi adalah peningkatan kadar lipida darah (hiperkolestrolemia), hipertensi, obesiti, stress dan kurang aktiviti lasak. Pemakanan budu yang mempunyai sifat hipokolesterolemik (menurunkan lemak darah) seperti kandungan protein, serta makanan, niasin, vitamin E, karotenoid dan kalsium. Satu ujikaji rambang yang dijalankan, mendapati pengambilan budu sebanyak 150 gm sehari selama 2 minggu dapat menurunkan kadar kolestrol ke tahap luar dari jangkaan.

Selain dari sumber protein yang berkualiti tinggi, budu turut dikenali sebagai sumber serat (dietary fiber) yang baik. Kandungan serat di dalam budu mampu mencapai di antara 8 hingga 10% bagi setiap 100 gm. Ia menyumbangkan kepada 30% dari umlah serat yang dianjurkan oleh National Cancer Research.

Berbanding serat di dalam ikan-ikan atau sumber protein lain, serat pada budu lebih mudah untuk dicernakan. Dari apa yang dinyatakan ini jelas sekali bahawa khasiat serta kebaikan sepiring budu yang dimakan bersama hidangan nasi pagi, tengahari dan malam melampau jangkauan yang anda fikirkan. Budu seumpama cecair pelbagai vitamin yang memenuhi segala keperluan untuk tubuh badan.


budu

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 12:56


ya qayyumm..
tak ada botol yang besau lagi ke?
nak buat stok..
kreatif betul siapa yang buat lagu tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 12:58


alahai anjang!
ana saja letak untuk orang yang tak kenai budu ni!
hehehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

alfatihah21
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22135
Posting: 28
Dari: ~bandar Palma~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 12:59


nanti hari2 ana makan budu...
beli budu banyak2 buat stok..
ana suka budu cap ikan bilis..
kat serambi mekah mesti banyak kan.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For alfatihah21Profil   Hantar PM kepada alfatihah21   Quote dan BalasQuote

hanan2503
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20558
Posting: 222
Dari: kajang,malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 13:01


banyak juga khasiat budu ye qayyum..terkejut saya tengok gambar botol budu tu..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan2503Profil   Hantar PM kepada hanan2503   Pergi ke hanan2503's Website   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 13:05


qayyumm..
macam tu takkenai lagi..
enta kena tuang budu dalam pinggan..lepas itu letak cili...
baru pure..
hahahahah
gurau nooo...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 13:23


SEDARA SEDARI SEKELIANNN...MEMPERKENALKAN AL QAYYUM TOKEH BUDU CAP BATU SEBUTIRR...

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 13:26


:oops: budu banyak khasiatnyer....maklumlah,makanan orang-orang tua kelantan sejak zaman berzaman..... :-P
:-di :-di best woooo......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 13:39


heheh...samudra..
enta nak kena kick dr qayyum ka?
hahahha....
ya qayyumm..enta..sejak bila jadi saudagar..
sikit pun tak bagitahu ana ek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 13:47


budu...
perah sikit limau nipis...
tumbuk lada 2,3 biji...
campur terus...
sodappp!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

hanan2503
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20558
Posting: 222
Dari: kajang,malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 14:12


sedap sangat ke budu tu??..sekadar bertanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan2503Profil   Hantar PM kepada hanan2503   Pergi ke hanan2503's Website   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 14:23


rasa dulu baru tau!
rasa sekali nak dua kali!
hehehehe...budu...!...budu...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

alfatihah21
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22135
Posting: 28
Dari: ~bandar Palma~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 14:23


anta qayyum mesti minat dengan BUDU ni..


-----------------
Doa memberikan kekuatan pada orang yang lemah, membuat orang yang percaya menjadi percaya dan memberikan keberanian pada orang yang dalam ketakutan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alfatihah21Profil   Hantar PM kepada alfatihah21   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 14:24


sedapp...:)
Hanan cuba pekena sekali..ummp!mesti nak lagi..silap2 tidur pun mimpi BUDU..:):):)

Kalau orang luar makan budu,terus terror kecek klate...
emm..betul!!
Orang Arab pun ada yang makan budu,pandai kecek klate..:)

Makan budu,cecah durian,ulaman....tak sedar berapa pinggan habis...

Tapi makan tu beringatla...makan sekadar untuk kenyang..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

hanan2503
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20558
Posting: 222
Dari: kajang,malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 14:26


wow..peminat fanatik budu semua ini...nanti nak cuba rasalah..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan2503Profil   Hantar PM kepada hanan2503   Pergi ke hanan2503's Website   Quote dan BalasQuote

alfatihah21
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22135
Posting: 28
Dari: ~bandar Palma~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 14:26


anta qayyum dah jadi saudagar budu ke..
boleh tempah 10 dozen budu

Bookmark and Share

    


  Member Information For alfatihah21Profil   Hantar PM kepada alfatihah21   Quote dan BalasQuote

hanan2503
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20558
Posting: 222
Dari: kajang,malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 14:27


orang arab pun boleh terpengaruh makan budu..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan2503Profil   Hantar PM kepada hanan2503   Pergi ke hanan2503's Website   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 15:48


budu+lada+asam limau=menjilat siku lah jawabnya! (sedap la tu!)
kompem jadi anak jati kelate!
tak begitu anjang?
hehehhe Sorry!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 16:49


ya qayumm
kawe oghe ganu...
make budu pom..still jati terengganu...
enta nak make budu sampai jilat siku?
hmm..ya qayyumm,..ngak pernah dibuek orang thingy.....
emsti enta selalu buat..;p

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 16:50


hehehe pandai anjang bergurau ye!
mana adalah...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-01-06 02:50


sapo2 nok beli budu boleh buat tempohan kepada tokey ukhwah kita ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

Pdaus
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5462
Posting: 468
Dari: International University of Africa Sudan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 18:29


BUDU PUN JADI LIRIK NASYID KE?

Bookmark and Share

    


  Member Information For PdausProfil   Hantar PM kepada Pdaus   Quote dan BalasQuote

blueberry_strawberry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2006
Ahli No: 22980
Posting: 119
Dari: bangi

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 18:31


manusia memang tak boleh lari dari bab makan, sampaikan budu pun ada lagu :lol: urusan perut. macam2...


-----------------
Cukuplah Allah bagiku, tiada Tuhan Selain Dia, hanya kepadaNya aku bertawakkal dan Dia memilki arasy yang agung. At-Taubah:129
[ Telah diedit oleh: blueberry_strawberry pada 03-04-06 18:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For blueberry_strawberryProfil   Hantar PM kepada blueberry_strawberry   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 03-04-06 20:13


aik...budu tu lagu nasyid ke???

p/s: tak suka makan budu...pernah cuba sekali saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 19:30


Pada 03-04-06 20:13 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

aik...budu tu lagu nasyid ke???

p/s: tak suka makan budu...pernah cuba sekali saja..


kawe ore selangor pung suko make budu..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 05-04-06 15:43


tok suko...ore mano pung, Kalau tok suko nok buat lagu mano...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

c_aug7
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.04.2006
Ahli No: 23990
Posting: 50
Dari: Besut

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-04-06 16:24


:-di sebab tu la oghe kelate ni panda2 sebab make budu.....try tengok canselor2 di IPTA2,oghe2 mano.... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For c_aug7Profil   Hantar PM kepada c_aug7   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 17:23


suka budu yang buat sendiri kat rumah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 18:10


Budu dalam gambar tu, budu tak pure..budu pure yang masih bercampur dengan serapah-serapah..tapi,bau dia maha dasyat!! :)

O..semua yang ada ni, hantu budu ye..dulu,kecik-kecik wajib makan nasi dengan budu..tapi,kini...taklehlah..bau budu, pun rasa semacam..tak taulah Kenapa?mungkin utama..sebab pernah tengok proses permbuatan budu..terus... :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

Tolhah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.10.2005
Ahli No: 19532
Posting: 104

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 18:40


Budu dibuat dengan memeramkan dalam tempayan....

Betullah ada pendapat mengatakan ia makruh kalau dimakan begitu saja tanpa memanaskannya sebab maybe cara pemprosesannya tidak bersih.......sapa-sapa yang pernah pergi tempat buat budu dan hidu baunya...sure rasa taknak makan budu....

Tapi, yang tak berapa bersih tu lah biasanya yang sedap....hmm..setakat ni saya pun tak merebuskannya terlebih dahulu.....main bubuh saja.....picit lada, picit asam limau, tempoyak, hirisan putik pauh....cicah dengan ikan bakar....


Oh budunya...sungguh enak dimakan begitu saja...( nyanyi ikut irama roti gardenia ) :-di :lol:

p/s : jaga kebersihan makanan...
[ Telah diedit oleh: Tolhah pada 05-04-06 18:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For TolhahProfil   Hantar PM kepada Tolhah   Pergi ke Tolhah's Website   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 21:03


best tu budu...
sesiapa yang rasa pasti nak lagi...
hehehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-04-06 11:14


ala budu sedapnye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

aremalzz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2005
Ahli No: 21290
Posting: 181
Dari: GolDeN SanD

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-04-06 11:51


tak boleh baca forum ini.... menaikkan nafsu makan saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aremalzzProfil   Hantar PM kepada aremalzz   Pergi ke aremalzz's Website   Quote dan BalasQuote

arinie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.07.2005
Ahli No: 17125
Posting: 56
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-04-06 14:15


budu pun boleh buat lagu jugak ke?

besarnya botol budu tu......

Bookmark and Share

    


  Member Information For arinieProfil   Hantar PM kepada arinie   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-04-06 14:24


orang kelntan memang sohor dengan budu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-06 20:31


Pada 05-04-06 18:10 , RuMaishaaa posting:

!!! QUOTE !!!

Budu dalam gambar tu, budu tak pure..budu pure yang masih bercampur dengan serapah-serapah..tapi,bau dia maha dasyat!! :)

O..semua yang ada ni, hantu budu ye..dulu,kecik-kecik wajib makan nasi dengan budu..tapi,kini...taklehlah..bau budu, pun rasa semacam..tak taulah Kenapa?mungkin utama..sebab pernah tengok proses permbuatan budu..terus... :P


orang cakap budu yang power itu ambil kat tempayan..bau die rumaishaa dah tau...tapi yang takut sikit sebba kat tepi tempayan tu ada ulat..mak aii...apa pun,budu memang sedap..kikiki

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-06 20:33


pernah ada pengalaman kawan yang memang tergila2 kan budu ni..sampai roti pun cicoh budu..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 09-04-06 20:35


eee....budu.bunyi pun tak best.bau lagi laa..colour apatah lagi.warna kelabu.tak menarik lngsung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 09-04-06 20:38


makan obor2 cicoh budu pun macam best saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-06 20:40


Pada 09-04-06 20:35 , obor2 posting:

!!! QUOTE !!!

eee....budu.bunyi pun tak best.bau lagi laa..colour apatah lagi.warna kelabu.tak menarik lngsung.


die tu kalau makan sampai hirup budu..apekes..terimalah kenyataan syeikh..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 09-04-06 22:54


pepandai jea saudara zilzal cakap orang makan budu..eee,gelilaa.huhuhu~

Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 09:06


ada seorang budak dari kelantan . naik kapal terbang . dia carry budu masuk dalam flight, ditakdirkan pecah la budunya, berbau lah seluruh dalam kapal tu,kerana kecintaannya kepada budu, semasa transit untuk tukar flight kedistinasinya dia bawa masuk beg yang ada budu pecah tu kedalam hotel, sebuah bangunan hotel berbau budu tambahan pula masa tu musim sejuk. menyumpah seranah pekerja hotel tu,

ada seorang lagi budak tu dapat belajar KL , maka tinggalah dia tempayan budunya, tak jauh pun lebih kurang 400km sahaja, dulu dia pun minat budu juga, tapi semenjak dok kl dah buat-buat tak kenal botol budu, bila dekat dengan botol budu ditutup hidungnya..siap kata lagi" bau apa niii..eee busuknyaaaa" dengar cerita pak we dia orang kl tak makan budu.. ehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 10-04-06 13:35


dah memang budu best.nak buat bagaimana kan!tak payah laa nak jeles2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 10-04-06 13:54


Pada 10-04-06 13:35 , obor2 posting:

!!! QUOTE !!!

dah memang budu best.nak buat bagaimana kan!tak payah laa nak jeles2..


time kasih sebab akhirnya mengaku budu tu best...hehe


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 12-04-06 04:55


hHeh..mana ada.budu geli laa..huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 12-04-06 10:39


Tak ada benda lain ke nak di buat topik..., kita tak suka la benda tu... kita pernah makan... Tapi, gatal tau tak hidung kita....!
[ Telah diedit oleh: mizie_hafiz80 pada 12-04-06 10:42 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 12-04-06 19:47


dah tajuk dia budu..takkan nak cerita bab cincalok pula.huhuhu~

Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 22:33


hahaha.....pasal budu pun nak bising ke....
aku pun hairan???ada pula lagu pasal budu ye....
konpius eden....
tapi kira ok lah ye....creative ye tak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 12-04-06 22:46


Tajuk yang menyelerakan.

Pelik sebab ada yang geli dengan budu.
Malas nak kutuk makanan lain, tapi durian (Raja Buah) pun ramai orang kata busuk.

Ana orang Kelantan, suka budu makan budu.
Rugi kalau anda tak makan budu, kurang satu nikmat dunia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

bainiey
Warga Rasmi
Menyertai: 25.02.2006
Ahli No: 22979
Posting: 14
Dari: damansara tropicana

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-04-06 23:20


Pada 24-01-06 11:34 , hanan2503 posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa suka makan budu ?especially orang timur..sekadar bertanya..


rasanya ore kelate ramai saja yang makan budu..
tapi kalau yang tidak makan budu itu pelik..

budu penambah perisa.. kalau tak ada orang kata makan nasi tidk cukup perasa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bainieyProfil   Hantar PM kepada bainiey   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 23:30


Pada 12-04-06 23:20 , bainiey posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-01-06 11:34 , hanan2503 posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa suka makan budu ?especially orang timur..sekadar bertanya..



pernyataan ini salah..
saya orang pantai timur tapi tak pernah makan lagi budu...
hehehehe.. entah belum terbuka hati untuk makan budu., :-)
tapi saya syorkan anda makan budu,..hehehe :-di


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 18:24


budu..boleh dimakan begitu sahaja...tirbute to gardenia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

ahda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.04.2004
Ahli No: 8665
Posting: 73
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-07-06 15:46


Pada 12-04-06 23:30 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-04-06 23:20 , bainiey posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-01-06 11:34 , hanan2503 posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa suka makan budu ?especially orang timur..sekadar bertanya..



pernyataan ini salah..
saya orang pantai timur tapi tak pernah makan lagi budu...
hehehehe.. entah belum terbuka hati untuk makan budu., :-)
tapi saya syorkan anda makan budu,..hehehe :-di


Bookmark and Share

    


  Member Information For ahdaProfil   Hantar PM kepada ahda   Quote dan BalasQuote

maruz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 16590
Posting: 282
Dari: Selangor Darul Ehsan

lebanon   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 16:46


Makan lah tempe...lagi sedap

Bookmark and Share

    


  Member Information For maruzProfil   Hantar PM kepada maruz   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-07-06 23:12


Pada 19-07-06 16:46 , maruz posting:

!!! QUOTE !!!

Makan lah tempe...lagi sedap


wak...kira tempe cicah budu ok tak...? macam best saja... :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

comel21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22777
Posting: 90

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-07-06 00:03


budu memang banyak khasiat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For comel21Profil   Hantar PM kepada comel21   Quote dan BalasQuote

umairah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23270
Posting: 158
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-08-06 15:54


Assalamualaikum...

Ana pun makan budu juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairah86Profil   Hantar PM kepada umairah86   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-08-06 15:57


budu best!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

cinta_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5255
Posting: 160
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-08-06 17:17


Lagi sedap durian cicah budu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_ilmuProfil   Hantar PM kepada cinta_ilmu   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-08-06 20:01


:-di Kalau sapo2 nok tahu,budu paling best & original di malaysia di buat di kg geting,tumpat kelantan......BUDU CAK DUO TEGHE....jange maing2,registered trademark tu... :-P


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 10:16


:-) ...

emm.musim sekarang ni...musim durian...

apalagi...
pakat-pakat beli durian...
buat sambal tempoyak...

sediakan nasi.....cecah budu....
sedaaappp..... ;-)

kalau pedas..lagilah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

zainuha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.08.2005
Ahli No: 18587
Posting: 72
Dari: Kajang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 10:40


As kum....
Sapo sapo nak make nasi budu dengan kawe boleh lah hubungi kawe... kito make rama rama kat pantai dalam / Depan Darul zakat wilayah persekutuan (cau kit)

PM boleh / email : [email protected]

zainuha
012361****

Bookmark and Share

    


  Member Information For zainuhaProfil   Hantar PM kepada zainuha   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 12:30


telio weh!!!!
mecak doh ni.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.201386 saat. Lajunya....