Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Burung yang akan mati hanya berjalan, tidak lagi terbang
-- Peribahasa Red Indian

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 47
Ahli: 0
Jumlah: 47




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Tugas Hari Ini
Topik: zaman mana lebih bahagia..?


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Tugas Hari Ini
    »» zaman mana lebih bahagia..?

Please Mendaftar To Post


Oleh zaman mana lebih bahagia..?

emi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4053
Posting: 139
Dari: Alor Setar, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-05 00:47


Assalamualaikum, di sini saya ada soalan untuk kalian yang bergelar perempuan. Baiklah antara bergelar remaja (daughter) , isteri, ibu, nenek (grandmother) kan.., mana kalian rasa yang lebih membahagiakan...kalau boleh tolong hurai sikit ye

Bookmark and Share

    


  Member Information For emiProfil   Hantar PM kepada emi   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 10-12-05 00:53


sebagai seorang remaja muslimah yang tak kahwin lagi lagi tentula lebih bahagia sebab tak rasa lagi jadi isteri bagaimana...mak?? ;-) ..nenek lagik tak tau :-di ..lepas ni kena tanya mak dengan opah..he..he :-di :-di



Bookmark and Share

    


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

adelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.11.2005
Ahli No: 20462
Posting: 105
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 10-12-05 01:58


agak susah soklan ni...musykil nak jawab..
hm..sekarang ni masih remaja,mesti la remaja yang best..
ramai kawan, boleh berseronok lagi...
tapi kadang-kadang bila fikirkan masa depan,jadi isteri la best agaknya...
sebab ada suami yang caring and ambik tahu hal kita...
lepas itu boleh ada anak2 yang disayangi..
boleh membina keluarga bahagia..InsyaAllah...
lebih2 pula eh...hehe..
tapi...ilmu di dada perlu ada...tu yang penting sebenarnya...

~semoga hidup kita diberkatinya~

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeliaProfil   Hantar PM kepada adelia   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-12-05 02:05


saya rasa zaman mana satu pun semuanya seronok dan ada kelebihan masing-masing...

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

emi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4053
Posting: 139
Dari: Alor Setar, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-12-05 03:37


Terima kasih sebab beri respond
Sebenarnya saya dah tanya ibu saya nak tahu apa jawapannya?....tunggu....


Remaja -> bagai pulau kecil di tengah lautan(ini..lirik kum. Nur Irsyad), bila-bila masa tshunami bisa melanda, jadi bekalkan lah diri kalian dengan pelampung secukupnya sbm di pukul ombak...


Isteri @ ibu -> Tentulah banyak tanggungjawab jadi minda kita kena banyak cabang la...


Yang buruk itu datang dari kelemahan saya sendiri dan yang baik itu datang dari Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For emiProfil   Hantar PM kepada emi   Quote dan BalasQuote

hadiazeediaz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.12.2005
Ahli No: 21062
Posting: 63
Dari: bumi melaka

Johor  


posticon Posting pada: 11-12-05 03:46


zaman paling best?

girl not yet a woman.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hadiazeediazProfil   Hantar PM kepada hadiazeediaz   Pergi ke hadiazeediaz's Website   Quote dan BalasQuote

nikmudkb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2005
Ahli No: 20630
Posting: 81
Dari: kuala balah

malaysia  


posticon Posting pada: 11-12-05 09:50


hmmmm zaman yang paling best ialah zaman Baginda s.a.w...& para sahabat lah.anhum...
semua lelaki akil baligh solat 5 waktu di masjid...
semua wanita tutup aurat dengan sempurna dan empat penjuru rumah mereka adalah batas aurat mereka...
kebesaran dan kehebatan Allah bermain2 dibibir anak2 kecil.....
ini lah zaman yang Allah s.w.t suka,redha dan terbaik sepanjang zaman..
fikir laaa untuk hidup seperti zaman mereka....
ini lah kehidupan beragama islam yang sebenar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nikmudkbProfil   Hantar PM kepada nikmudkb   Quote dan BalasQuote

emi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4053
Posting: 139
Dari: Alor Setar, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-12-05 13:00


saya setuju pendapat nikmudb itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For emiProfil   Hantar PM kepada emi   Quote dan BalasQuote

ellina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12348
Posting: 129
Dari: bumi ijau

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-12-05 15:38


emmm saya sokong pendapat nikmud...
bahagia ada dimane2
yang pasti Allah dihati

Bookmark and Share

    


  Member Information For ellinaProfil   Hantar PM kepada ellina   Pergi ke ellina's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 02:34


pernah dengar tak.. Senyuman yang paling jujur adalah senyuman seorang kanak-kanak sebabnya senyuman itu tiada pembohongan dan penipuan.. tiada derita dan kata-kata dusta.. so senyuman yang tidak dibuat-buat..

zaman kanak-kanak lah.. kehidupan yang masih lagi umpama kain putih



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 04-01-09 07:04


setiap zaman saya.. sekarang banyak juga tanggungjawab.. belajar.. kita lah yang kena jadikan diri kita bahagia.. barulah kerja yang kita buat tu bhgia jeeee...

tapi tengok budak-budak kecik main-main dengan bahagiaa nyeee, best,, "algkah bahagianye jadi budak kecil ni, tak banyak dosa, belum kenal apa-apa, bhgia saja"

isteri dan mak, kikiki belum lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 07:14


Pada 04-01-09 07:04 , shafiqah88 posting:

!!! QUOTE !!!

setiap zaman saya.. sekarang banyak juga tanggungjawab.. belajar.. kita lah yang kena jadikan diri kita bahagia.. barulah kerja yang kita buat tu bhgia jeeee...

tapi tengok budak-budak kecik main-main dengan bahagiaa nyeee, best,, "algkah bahagianye jadi budak kecil ni, tak banyak dosa, belum kenal apa-apa, bhgia saja"

isteri dan mak, kikiki belum lagi..


apatah lagi menjadi nenek.. huhu.. :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.104753 saat. Lajunya....