Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, nescaya banyaklah kepayahan dan kesusahan melaluinya, panjang jalannya dan banyak rintangannya."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 66
Ahli: 0
Jumlah: 66




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 10 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 11 hari yang lalu
nur_tinta: 17 hari yang lalu
kasih_kekasih: 33 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: anda percaya ke teman lelaki anda 100%......


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» anda percaya ke teman lelaki anda 100%......

Please Mendaftar To Post


Oleh anda percaya ke teman lelaki anda 100%......

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-07-03 17:51


Assalamualaikum,saya ada terbaca satu artikel di suratkhabar seorang lelaki telah cuba membunuh teman wanitanya hanya kerana cintanya sudah tidak diterima oleh teman wanitanya itu,adakah wanita nie harus di persalahkan????
Saya sarankan kepada wanita yang mempunyai pasangan kekasih tue janganlah percaya 100% pada mereka kerana kita tak tahu samada dia berkawan dengan kita hanya kerana nak memuaskan nafsu saja.Walaupun dia bakal tunang atau suami pun maruah kita sebagai wanita harus di pertahankan.Sesungguhnya kesucian seorang perempuan terletak pada maruahnya.Itu terpulanglah bagaimana kita hendak menjaganya.
Kita tidak tahu apa yang akan terjadi di hari kemudian.samada kebahagian atau kedukaan semuanya terletak pada takdir allah dan hati kita.
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

kawan82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 859
Posting: 205
Dari: bumi ALLAH

iraq  


posticon Posting pada: 23-07-03 18:26


betul tue...memang betul..

-----------------

AKU makhluk ciptaan ALLAH S.W.T...
<.::to act cool n to look cool is to be cool::.>

Bookmark and Share

    


  Member Information For kawan82Profil   Hantar PM kepada kawan82   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 24-07-03 17:49


percaya 100% hanya pada rukun Iman sahaja..

teman lelaki? hehe..sori la, tak ada teman lelaki...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

Thoharah
Warga Rasmi
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2606
Posting: 5

Pahang  


posticon Posting pada: 25-07-03 16:23


percayalah kepada Allah.. itu yang terbaik..
Ada yang nak bangkang ke??

-----------------
as-sayyidah hafidzah ad-dyne


Bookmark and Share

    


  Member Information For ThoharahProfil   Hantar PM kepada Thoharah   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1530
Posting: 293

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-03 16:45


percaya 100%?......oh tidak..


-----------------
"Wahai orang-orang beriman!Peliharalah diri kamu dan keluarga kamu dari api neraka yang bahan-bahan bakarnya adalah manusia dan batu berhala"(At-Tahrim:6)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

-sakura-
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 120
Posting: 218
Dari: IICM GOMBAK

Selangor  


posticon Posting pada: 26-07-03 11:26


bercouple pun tak pernah lagi..

-----------------
~wAnItA hIaSaN dUnIa, SeInDaH hIaSaN aDaLaH wAnItA sOlEhAh~

::jaga diri hiasi peribadi::


Bookmark and Share

    


  Member Information For -sakura-Profil   Hantar PM kepada -sakura-   Quote dan BalasQuote

zieka
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 583
Posting: 66
Dari: MMU

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-07-03 11:51


saye blom ader teman lelaki gi. but, bg sahabat² muslimah yg dah ade tu, saye nasihatkan jgn la percayekan mereka 100%. ustazah saye pon penah pesan, "jgn percaya sgt kat pakwe² awak tu. org lelaki ni, time baru nak dpt, apepon diorang sgp buat. pendek citer, pijak semut pon tak mati. nanti bile dier dah dpt ape yg dihajatkan, baru la akan terkuar segale perangai² mereke yg sebenar" but,maybe not all guys r like that

-----------------
Harta menjamin dunia. Iman menjamin akhirat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziekaProfil   Hantar PM kepada zieka   Pergi ke zieka's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-07-03 21:30


assalamualaikum....

betul tu kita tak seharusnya percaya pd lelaki ni seratus peratus...walaupun lelaki tu kita tau punya akhlak yg boleh dikatakan sbg muslimin yg baik..kita kena ada jugak perasaan xpercaya tu hatta 1%....pd ana itu prinsip ana sejak dr dulu lagi.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

Huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1062
Posting: 138
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 28-07-03 00:38


assalamualaikum.......nak percaya 100% ke? rasanya tak payahlah. percaya sikit2 sudahlah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HuwainaProfil   Hantar PM kepada Huwaina   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-07-03 12:29


assalamualaikum...

ni kalau taknak belajar percaya kat lelaki,susahlah....org lelaki pun kena jugak tak percaya pada perempuan 100%...baru fair...apa laki takde perasaan ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

Sufigirl81
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 559
Posting: 25

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-07-03 12:49


Assalamualaikum

pada pendapat ana....kena adil dan saksamalah...yang lelaki kena percaya pada perempuan dan perempuan pun kenalah percaya pada lelaki. Barulah ia dapat mewujudkan suatu hubungan yang harmonis.Kedua-dua belah pihak kena saling percaya-mempercayai antara satu sama lain. Kalau nak harap satu pihak saja yang nak percaya 100% rasanya tak adil. Walau apa pun sebelum nak meletakkan kepercayaan tu 100% kita kena periksa dulu adakah layak pasangan kita tu untuk dipercayai.Dan kita kena ingat tak semua lelaki tak boleh dipercayai dan tak semua perempuan boleh dipercayai.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Sufigirl81Profil   Hantar PM kepada Sufigirl81   Quote dan BalasQuote

tekinouchi
Warga Rasmi
Menyertai: 14.06.2003
Ahli No: 1415
Posting: 20
Dari: selangor

uk  


posticon Posting pada: 31-07-03 04:27


assalamualaikum.. jawapan saye utk soklan ini adalah .. berkenaan dgn cinte ader kah perlu bagi pihak perempuan mempercayai pihak lelaki nyer 100% oklah .. bagi saye lah .. aderkah perlu cinte ini di rasai oleh remaja ??.. adakah cinte lumrah bagi remaja di dunia ini ??.. kenape harus lelaki dan perempuan itu bercinta kalau tidak saling percaya mempercayai di antara satu sama lain ??.. cuma satu nasihat dari saye jgn lah terlalu berharap dgn cinter kiter krn .. jodoh kiter semua nye Allah dah tentukan ... cuma kite sahaja yg memlih nyer ... pandai kiter memilih di situ lah rezeki kiter dan jikalau pilihan yg hanya mengikut nafsu .. maka tiadalah yg kekal selame nyer ... AkU

Bookmark and Share

    


  Member Information For tekinouchiProfil   Hantar PM kepada tekinouchi   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 01-08-03 08:07


biaq org lelaki sendiri yang jawab....
lebih baik jangan percaya 100%..sebenaqnya..org laki ni...kekadang hipokrit skin depan gf...bukan dari pengalaman sendiri...tapi..penglaman kawan2 la...depa yang bagitau..so...baik percaya dalam 89% atau...38% ke...terpulanglah...huhuhu...knape tak pecaye ?


Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

princess_mia
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1671
Posting: 32
Dari: petaling jaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-08-03 03:42


erm...jangan lah terlalu percaya sangat...ini adalah untuk perlindungan dan langkah berjaga2 diri sendiri... lagipun tak wajar lah si lelaki tu buat macam tu kat wanita tu...orang tu dia tak guna akal kot...

tapi yang penting ialah saling percaya mempercayai antara satu sama laina adalah penting dalam hubungan suami isteri bukannya bf dan gf...

wassalam...

[ Posting ini telah di edit oleh: princess_mia pada 2003-08-02 03:43 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For princess_miaProfil   Hantar PM kepada princess_mia   Quote dan BalasQuote

tekinouchi
Warga Rasmi
Menyertai: 14.06.2003
Ahli No: 1415
Posting: 20
Dari: selangor

uk  


posticon Posting pada: 02-08-03 15:58


betul ape yg di kate kan perice mia .. tapi bukan lah bermaksud semua lelaki tak buleh di percaya kan ... adekah di duni ini kelasalahan hanyer terletak pada bahgian lelaki sahaja ... tak juga .. kan ..kengkadang perempuan itu pun bersalah .. oklah .. mmg ape ape pun percaya dan tak percaya ini adalah dalam hubungan suami isteri bukan bf dan gf ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tekinouchiProfil   Hantar PM kepada tekinouchi   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-08-03 20:57


Hah...nie ungkapan ringkas Prof


erempuan jangan jadi Gilerfriend
:Lelaki pulak jangan jadi Buayerfriend

Tapi kasih nak saling - percaya baru betul ada rasa cinta..
.............
Namun kalau silap kenal / pilih / sbgnya...maka diri sendiri susah....


Maaf salah kata


................
Prof_Muslim

p/s:Bertemu dan berpisah kerna Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1530
Posting: 293

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-08-03 23:38


apa sebab kita kena percaya 100%?ana rasa xde sbb ape pun kita perlu percaya 100%.....
teman lelaki tu manusia biasa mcm kita...ade kebaikan dan keburukkannya......
so,jgnlah percaya sgt ngan teman lelaki.....lkalau la ditakdirkan kita x bertemu jodoh ngan teman laki tue,mesti patah hati yg keterlaluan sgt.....so..pandai2lah jaga diri dr terus nak mempercayai lelaki.....

-----------------
"Wahai orang-orang beriman!Peliharalah diri kamu dan keluarga kamu dari api neraka yang bahan-bahan bakarnya adalah manusia dan batu berhala"(At-Tahrim:6)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

heris
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 388
Posting: 250
Dari: bumi Allah

yemen  


posticon Posting pada: 03-08-03 11:00


assalamualaikum...

isk ..isk..isk...awat tak percaya kat teman lelaki anda..? satu topik yg best, hmmm..kalau tak percaya, kenapa jatuh cinta? kenapa saling mengucapkan i love you..? i miss u? i need u..and bla bla..bla... ..bagi seoarang wanita yg normal. ia selalu yakin dan percaya akan teman lelakinya, kerana pandai wanita itu memilih, ia mempunya kesan, jika anda tidak percayakan lelaki alias boy preen anda, jangan cuba² bercinta, salah langkah, kau akan kecewa, ataupun dia akan terkecewa..cinta yg paling tak buat kita kecewa dan selalu yakin yg ia selalu menyintai kita, ialah kepada Yang Maha Esa, Allah...ok...heheh.. ..

wallahu a'lam
wassalam
best boy...wakakaka...

-----------------
[img]http://www.musleem.com/mysite/themes/Sunset/images/logo.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For herisProfil   Hantar PM kepada heris   Pergi ke heris's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 03-08-03 16:27


kenapa harus lelaki saja dipersalahkan.. semua kejadian harus diteliti bukan menhukum sesuatu pihak tanpa diadili... percaya tak percaya, suatu hari nanti kena juga percaya kat lelaki ....

p/s: fikirlah dgn akal,berpandukan iman

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

ghaznawi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2833
Posting: 158
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-08-03 08:15


percaya teman lelaki anda100%?baik jangan cukup la 40-50% je.kerana org lelaki ni pandai main dengan kata2.manis hanya di bibir saja padahal semua tu hampas.janji hanya sekadar menjaga hati oleh itu jgn termakan pujuk janji mereka.sebelum terkena lebik baik jaga2,sebelum percaya 100% fikir 100x dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaznawiProfil   Hantar PM kepada ghaznawi   Quote dan BalasQuote

banduan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.08.2003
Ahli No: 2945
Posting: 79
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-08-03 01:06


Baik yg perempuan atau lelaki, 2x tak boleh percaya... Selagi tak kahwin, tak boleh pakai semua janji2 mereka nie. Sedangkan pasangan dah berkahwin pun tak boleh percaya 100%

My 2 Cents

Bookmark and Share

    


  Member Information For banduanProfil   Hantar PM kepada banduan   Pergi ke banduan's Website   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-09-03 16:10


Memang tak patut salahkan lelaki je perempuan pun sama......wanita ramai yang sanggup ikut teman lelaki diorang...samapai menyusahkan ibu bapa......tup..tup..tup.....sesuatu yang buruk berlaku...tahu tahu jelah apa yang berlaku..astgarfirullah

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-09-03 16:30


percaya tapi tawakal pada ALLAH gaks..


-----------------
Islam itu Indah

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

nazzatulfarhan
Warga Rasmi
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6408
Posting: 7

Pahang  


posticon Posting pada: 18-02-04 12:10


a'kum
topik ni memang menarik , kite pun sokong... betul tu kite tak leh caye sangat kat lelaki. sebab tu la kot kite sampai sekarang dok single lagi... kite pemilih ke??// tak lah tapi berhati-hati sebab banyak dah dengar cite mase b'cinta bukan main lagi , dah kahwin... ader je buruknyer.. why mase bercinta dulu tak nampak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazzatulfarhanProfil   Hantar PM kepada nazzatulfarhan   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-02-04 12:28



Tajuk ni fokus sangat.
Diri sendiri pun tak pasti lagi dapat kita percaya atau tidak
apatah lagi orang lain
tak kiralah teman lelaki atau teman wanita utk lelaki..
zaman sekarang ni banyak perkara tak diduga terjadi.. Berhati2lah...


-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 22-02-04 22:44


trust no one except ALLAH....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-02-04 17:46


kalau lelaki tu tak boleh dipercayai, apsal pilih die?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

nabli
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.02.2004
Ahli No: 7237
Posting: 31
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 25-02-04 14:22


terpulang kat seseorang...

saya percaya je...but not 100%....

if he do something... yang kita tak tau..Allah tahu...and biar kena balasan...heheheh

: ) percayalah kepada Allah....



Bookmark and Share

    


  Member Information For nabliProfil   Hantar PM kepada nabli   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-02-04 14:53


ermm.. jgn terlalu mempercayai dan jgn juga selalu mempersoalkan ketidakjujuran pasangan anda.. dan juga jgn terlalu menyayangi.. bak kata orang Indonesia.. yg sedang2 aja ya pak.. ekekekke..

-----------------
" we support anti zionist movement "

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

farah_caesura
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.01.2004
Ahli No: 6416
Posting: 100
Dari: Jalan Bukit Pantai, Bangsar KL

uk  


posticon Posting pada: 27-02-04 13:26



buat masa nie i believe him ...
but ... i must becareful ...
sbb dia jauh ...

kita manusia .. ada perasaan .. so
klau dah tak percayakan semua lelaki ...
pk balik ... r u LESBIAN?

hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_caesuraProfil   Hantar PM kepada farah_caesura   Pergi ke farah_caesura's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-02-04 13:59


Insyallah ...saya mempercayainya sepenuhnya...dan semoga kepercayaan saya ni untuk selamanya....

~~tapi kena juga berhati-hati~~

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Al-FaQiHaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3191
Posting: 157
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 27-02-04 16:36


assalamualaikum...

insyaAllah, saya akan percaya dia ...
bila dia dah sah jadik suami saya......

sabda nabi:
"sekiranya ada sujud selain daripada Allah, nescaya aku perintahkan para isteri sujud kepada suaminya"

percayalah pada suami anda!!!

-----------------
KaSiH iTu iBaRaT MuTiaRa..HaDiaH DaRi ALLaH YaNg EsA..GiLaPLaH iA DeNgaN iMaN DaN TaQWa.. SiNaRNyA KaN BeRCaHaYa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-FaQiHaHProfil   Hantar PM kepada Al-FaQiHaH   Quote dan BalasQuote

Nasliyana-Wafa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7355
Posting: 126
Dari: alor setar

Kedah  


posticon Posting pada: 27-02-04 18:53


hm..pd sye plak..lelaki ke perempuan ke same saje...tak payahlah nak tuduh laki begitu perempuan begini...diri sendiri mau ingat la....jika salah sorang nampak mcm takleh percaye je apelagi....angkat kaki la....tambah2 dah confirm tahu ke 'alim'an depan saje...belakang? sendiri ingat la.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nasliyana-WafaProfil   Hantar PM kepada Nasliyana-Wafa   Quote dan BalasQuote

ratusyahadah_uiam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.06.2004
Ahli No: 9636
Posting: 72

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-08-04 09:14


Saya setuju ngan Nasliyana Wafa..kita tak blh salahkan kau Adam jer sbb kalau pompuan pun ambik bahagian samer gak..
tapi mmg btl lelaki ttp lelaki..jangan percaya sgt..kadang2 terlalu hipokrit..tapi jangan generalkan semua..macam tak adil la plak bila cakap cam tu..cuma peringatan pada kaum wanita jangan jadikan diri sendiri terlalu murah pada kaca mata lelaki..



Bookmark and Share

    


  Member Information For ratusyahadah_uiamProfil   Hantar PM kepada ratusyahadah_uiam   Pergi ke ratusyahadah_uiam's Website   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-08-04 12:50



sy setuju dg npendapat di atas....kepercayaan yg sepenuhnya hanya pd yg ikatan yg sah,sebagai isteri...yg penting kita jlnkan tanggungjawab kita dgn baik...kalu belum da ikatan yg sah tu...kita perlulah utamakan ibupaba dahulu.....hinggalah si dia tu manjadi pasangan hidup kita....baru lah buleh percaya...cume kadang2 kaum hawa atau adam ni...bile dah diberi kepercayaan,mulalah dia kel ian pulak...bukan semua yg sy maksudkan...cume dr pengkihatan pengalaman org....yg penting kita sentiasa berhati2....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

izz_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5188
Posting: 74
Dari: UTEC

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-08-04 20:02


assalamualaikum....

sekadar berkongsi pendapat...samada teman lelaki ataupun org lain...x perlulah kite percaya mereka ni 100%. boleh percaya...tp, dalam kepercayaan perlu ada waspada dan jgn sesekali berburuk sangka. semoga Allah melindungi kita drpd teraniaya..

wallhualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izz_imanProfil   Hantar PM kepada izz_iman   Pergi ke izz_iman's Website   Quote dan BalasQuote

hakimabdulrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10003
Posting: 541
Dari: kawan

singapore  


posticon Posting pada: 24-08-04 11:39


Dengarkanlah nasyid dari Amal....
Mukmin sejati..

Antara sifat mukmin sejati
sentiasa bersyukur pada illahi
Memadai dengan nikmat yang diberi
Tak lalai menunaikan tanggungjawabnya
Inilah sifat mukmin sejati

Hatinya merasa sunnguh derita
Bila tercebur ke dalam dosa
Lantas ia terus bertaubat
Mohon maghirah dari illahi
Andai bersalah sesama manusia
Segera ia mohon kemaafan

.......sedikit petikkan lagu nasyid dari amal bab mukmin sejati....

Lelaki yang beriman dan tulus ikhlas,akan coba menghindari melukai hati seorang wanita........


Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimabdulrahmanProfil   Hantar PM kepada hakimabdulrahman   Pergi ke hakimabdulrahman's Website   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 24-08-04 13:50




hmm.. dlm dunia ni yg perlu pd 100% cuma iman pd Allah & RasulNya.. takat bf & gf ni, tak payahlah sampai 100%.. even bg suami isteri pun simpanlah 0.1% tu utk diri sendiri.. tp jgn berprasangka kat kawan tu plak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

fatin_tulip
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2004
Ahli No: 7654
Posting: 93
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-08-04 14:11



hai kengkawan
ana raser nk pecaye kt sesaper saje 100% xleh..xkira lelaki @ pompuan..

kepada kaum Hawa..
yang ada pakwe..
pandai2 ler jaga maruah diri..
jg kena pujuk bg bunga sekuntum..
@ terima madah cinta yg masyuk..
terus layu..
dan hilang pedoman..

kepada kaum Adam lak..
jgn mudah tergoda dengan...
liuk lentok tubuh Hawa..
itu mainan syaitan sajer..
nmpk jer indah...
akibatnya..parah..

so...
nk couple xslh..
tp pandai2 ler jg dr
jgn mudah tergoda..

wassalam..


Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin_tulipProfil   Hantar PM kepada fatin_tulip   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-01-05 18:38




Teman lelaki...x der laa...
Tapi kawan2 lelaki ramai lah...

Sebab saya kan LELAKI juga....

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-05 20:49




percayakan suami lagi baik...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-01-05 22:38




kita tgk pd keadaan...sama ada nak percaya atau sebaliknya...

tp tak adil kalau kondem lelaki shj...pompuan pun ade yg tak boleh dipercayai...

tangkap leleh bukan main mase hangat bercinta...biler jumpe mamat lain...hapah pun tak...

tp tgk jugaklah....kira nasib jugak lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-05 09:06


:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-05 09:24


saya tak ada teman llelaki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 20-09-05 09:30


percayakan Allah cukup lah :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

wehdah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13170
Posting: 196
Dari: Ranau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-09-05 09:32


pena bagi peluang pada diri mengenali seorang kawan lelaki,itu pun atas nasihat kawan-kawan .. ya lah durang kata demi masa depan...
masa tu tak tau pun tindakan tu betul ke tidak ,hati berat nak pergi , masa nak pergi tu pun banyak halangan , tapi demi satu keputusan kena pergi juga ,alhamdulillah selamat...yang penting niat kita baik... keputusan pun dapat di buat ,hati pun tenang, fikiran tak kusut macam sebelum tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wehdahProfil   Hantar PM kepada wehdah   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-09-05 10:35


Pada 24-07-03 17:49 , Maryam posting:

!!! QUOTE !!!

percaya 100% hanya pada rukun Iman sahaja..


betol tu, Kalau tak ada teman laki, tak payah nak fikir masalah entah pekejadah semua tu...tak ada pekdah, dah kena baru nak ingat tuhan...ni,orang dok kat sebelah dia pun tak sedar Kalau dah ada bf tercinta dia tu...

percayalah,yang lelaki yang prefer kat cinta selepas kawin adalah lelaki terbaik, insya Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

hannah44
Warga Rasmi
Menyertai: 20.09.2005
Ahli No: 19180
Posting: 1

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-09-05 11:54


betul... ber'couple' is not suitable for dis time and not allowed in islam... am i right?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hannah44Profil   Hantar PM kepada hannah44   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 20-09-05 13:09


jangan percaya sangat.... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 15:23


Pada 20-09-05 10:35 , tru_frnshp posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-07-03 17:49 , Maryam posting:

!!! QUOTE !!!

percaya 100% hanya pada rukun Iman sahaja..


betol tu, Kalau tak ada teman laki, tak payah nak fikir masalah entah pekejadah semua tu...tak ada pekdah, dah kena baru nak ingat tuhan...ni,orang dok kat sebelah dia pun tak sedar Kalau dah ada bf tercinta dia tu...

percayalah,yang lelaki yang prefer kat cinta selepas kawin adalah lelaki terbaik, insya Allah...


ye ke tru_frnshp..
itukah lelaki yang terbaik???

insyaAllah..itulah yang terbaik.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

alKhattab
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13471
Posting: 374

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 15:54


nasihat ana kepada semua muslimah...JANGAN PERCAYA LELAKI!...terutamanya pakweke boyfriendke apa-apa sama waktu dengannya...kecuali dah jadi suami...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alKhattabProfil   Hantar PM kepada alKhattab   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 21-09-05 16:42


PERCAYA kat LELAKI... perempuan pun ana tak percaya ini kan lelaki??? jangan harap lah!!! BF, ana tak ada BF dulu-dulu ada lah Cinta Monyet lah katakan???
Tapi, bagi ana, ana ada cara tersendiri untuk percaya orang ini... perlu jalanti test & ujian kalau lulus ... baru boleh percaya!!!

saya TiDaK SepErti yang LaIN

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

shafora
Warga Rasmi
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17511
Posting: 4
Dari: kelantan

malaysia  


posticon Posting pada: 21-09-05 16:43


memang kebanyakan lelaki tak boleh dipercayai..banyak yang saya lihat dan baca tentang kecurangan dan ketidakjujuran seorang insan yang bernama lelaki....

susah nak cari lelaki yang baik sekarang.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shaforaProfil   Hantar PM kepada shafora   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 16:48


Percaya lelaki.....atas dasar apa kepercayaan diberi....fikir balik atas apa...
kalau sekadar kata-kata manis....alangkah malangnya....


kena bersangka baik dengan semua orang , sehingga sangkaan mula itu di rusakkan lantaran dengan sifat yang keji dan murahan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 22-09-05 02:52


Pada 27-02-04 13:59 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

Insyallah ...saya mempercayainya sepenuhnya...dan semoga kepercayaan saya ni untuk selamanya....




:-) betul tu...kitakena percaya orang yang kita sayangi....tapi dengan akal yang rasional


-----------------
"CaRiLaH KaSiH InsaN DemI CinTa TuHAn"


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

aina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1092
Posting: 25
Dari: sg buloh

Selangor  


posticon Posting pada: 22-09-05 11:41


percaya sket2 saja lah.... kenapa pula nak 100%

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainaProfil   Hantar PM kepada aina   Quote dan BalasQuote

ibnu-albaytar
Warga Rasmi
Menyertai: 16.09.2005
Ahli No: 19039
Posting: 16
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 22-09-05 13:00


assalamualaikum...erm...betul tu kata-kata sufigirl81...ana sukakan pendapatnya....memang tak semua lelaki tak boleh dipercayai...kekadang perempuan pun sama saja....so it fair for both of us....kerana nila setitik habis rosak susu sebelanga....masakan tiada angin pokok boleh bergoyang kecuali ALLAH yang menentukannya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu-albaytarProfil   Hantar PM kepada ibnu-albaytar   Pergi ke ibnu-albaytar's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 13:26


:-D :-D bukan semua lelaki tak boleh dipercayaii....kadang-kadang perempuan pun ada yang tak boleh dipercayai tauu :roll:

semua manusia sama sajeee.. :-P :-P
yang membeza kan adalah tahap keimanan seseorangg... :roll:


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10965
Posting: 166
Dari: di sinilah 'ana'

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-09-05 13:56


percayalah dirinya..
supaya dia juga mempercayai akan kejujuran kita..
___________________________________________

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 14:03


> emm...
> ada perkara yang boleh kita percaya...
> ada juga yang tidak boleh dipercayai...
> 50%-50%...
> sekadar peringatan untuk semua...
> ..............................

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 14:47


sesiapa yang percaya teman lelaki nya 100% tu memang Bangang tahap maksimum. Kengkadang teman lelaki ni, luar nampak baik, warak dlln, belakng bolum tontu lagi. Itu belum kira pengaruh hasutan setan lagi. Lainla kalau dah kawin. Patutnya kepercayaan tu di bawah 0.1% saja. Yang 99.99% tu, untuk ibubapa, sahabat2 yang ikhlas, guru2 yang baik. sesiapa yang terlebih mendahulukan teman lelaki daripada yang lain2 tu, baikla tobat cepat2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.160404 saat. Lajunya....