Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita hidup biar macam biskut Oreo, hitam di luar tak mengapa asal putih kat dalam, manis pula tu..
-- SHAMR (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Perempuan GEDIK..laki bertambah MIANG!


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Perempuan GEDIK..laki bertambah MIANG!

Please Mendaftar To Post


Oleh Perempuan GEDIK..laki bertambah MIANG!

alKhattab
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13471
Posting: 374

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-12-05 11:40


Assalamualaikum...

Ha..ana nak tanya apa pendpat anda pasal tajuk diatas..betulkan?
yerla susah nak jumpa kalau perempuan yang tak start gedik masakan laki akan bertambah miang untuk mengorat dia..tambah2 yang suka mendedah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alKhattabProfil   Hantar PM kepada alKhattab   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-12-05 12:19


.....tapi ada jugak lelaki yang mulakan dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

onelove
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5349
Posting: 38
Dari: kl

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-12-05 12:31


alah...biasa lah tu...perempuan kekadang tu memang gedik aka manje sikit...rasa lelaki lah kena jaga diri,perasaan dan iman dengan betul lah....ape2x pun ana sekadar kasi pendapat saja...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For oneloveProfil   Hantar PM kepada onelove   Quote dan BalasQuote

Shuhada_nha155
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.04.2005
Ahli No: 16080
Posting: 121
Dari: Bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 04-12-05 13:52


Em...MANJA adalah satu SIFAT yang sedia ada dalam diri wanita. tapi GEDIK ni satu SIKAP yang dibuat2 oleh wanita semata2 nak menarik perhatian yang bukan mahramnya.

Kalau lelaki tak kuatkan iman dalam dada pasti akan tewas dengan sikap gedik wanita ni..Kalau perempuan pula tak bersikap gedik pasti lelaki takkan kluarkan sikap miangnya...

Setiap sifat dan sikap pasti ada yang bertentangan...

perempuan GEDIK lelaki MIANG..
Wanita SOLEHAH lelaki SOLEH..

Em..jagalah diri dan maruah supaya tidak mendapat KEMURKAAN Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shuhada_nha155Profil   Hantar PM kepada Shuhada_nha155   Quote dan BalasQuote

sazuwi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13185
Posting: 204
Dari: Seremban Yang Permai

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-12-05 14:23


saya 100% memang tak boleh tengok gedik2 ini...hehe...bukan apa...loya..wahha...

p/s: tak payah nak tunjuk2..jusy show kan keikhlasan hati....dengan semaikan ciri2 muslimah sejati..insyallah...lagi ramai yang datang...hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sazuwiProfil   Hantar PM kepada sazuwi   Pergi ke sazuwi's Website   Quote dan BalasQuote

sue_84
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.11.2004
Ahli No: 12628
Posting: 35
Dari: k.nerang

Kedah  


posticon Posting pada: 04-12-05 14:29


kalau dah tahu perempuan tu gedik....takkan lelaki yang waras ni tak dapat beza agaknya.....so, pandai-pandai lahhhhhhhh.......jauhkan lah diri tu dari perempuan macam ni.......tak payah la......dok layan...... benda ni jadi sebab dua-dua pihak pun gedik dan miang......

Bookmark and Share

    


  Member Information For sue_84Profil   Hantar PM kepada sue_84   Pergi ke sue_84's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-12-05 16:14


gedik.....lebih baik ana kerja kata ofis ni 24 jam dari jumpa orang macam ni...

miang.....lelaki bujang tak ada sindrom ni...yang dah kawin tapi nak tambah cawangan ada sindrom ni....

lelaki bujang ada sindrom gatal saja...


p/s kalau gatal kena cari ubatnya....jangan biarkan melarat
[ Telah diedit oleh: zulman pada 04-12-05 16:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

yasminhamdan
Warga Rasmi
Menyertai: 04.12.2005
Ahli No: 20713
Posting: 6
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-12-05 22:43


wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For yasminhamdanProfil   Hantar PM kepada yasminhamdan   Quote dan BalasQuote

ummu-khubaib
Warga Rasmi
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20735
Posting: 4
Dari: Albstadt-ebingen, German

germany  


posticon Posting pada: 05-12-05 00:44


Wanita perlu ada malu. insha Allah selamatlah para lelaki dari bahaya fitnah.

Malu untuk bersuara tinggi, malu untuk ketawa di hadapan lelaki, malu untuk berpakaian semborono atau tidak lengkap. Dan malu dalam segala hal yang patut wanita berpakai dengan pakaian malu.

Namun lelaki pun kena mujahadah juga ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu-khubaibProfil   Hantar PM kepada ummu-khubaib   Quote dan BalasQuote

BOD
Warga Rasmi
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16862
Posting: 3
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 05-12-05 00:56


Assalamualaikum. Topik tu macam patut tukar kepada 'perempuan gedik ...lelaki naik miang'. hehe...kalau 'lelaki bertambah miang' maknanya memang miang tu dah ada dalam diri lelaki. tak betul tu!-sekadar pandangan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For BODProfil   Hantar PM kepada BOD   Pergi ke BOD's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-12-05 00:57


Pada 04-12-05 16:14 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

gedik.....lebih baik ana kerja kata ofis ni 24 jam dari jumpa orang macam ni...

miang.....lelaki bujang tak ada sindrom ni...yang dah kawin tapi nak tambah cawangan ada sindrom ni....

lelaki bujang ada sindrom gatal saja...


p/s kalau gatal kena cari ubatnya....jangan biarkan melarat
ubat gatal ada banyak kat kedai, cuma mereka ni bukan kena sapu ubat tu kat kulit, tapi kena sapu kat hati, sebab yang gatal tu hati mereka............... :lol:

ubat gedik saya tak pernah dengar, ada ke ek...... :lol:

p/s: gedik tu apa ye................ :-?


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 05-12-05 00:58 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-12-05 20:44


Pada 04-12-05 11:40 , alKhattab posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

Ha..ana nak tanya apa pendpat anda pasal tajuk diatas..betulkan?
yerla susah nak jumpa kalau perempuan yang tak start gedik masakan laki akan bertambah miang untuk mengorat dia..tambah2 yang suka mendedah...


gedik ni macam mana?


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-12-05 22:39


Allah menciptakan manusia berpasang-pasang.
Yang baik untuk yang baik.
Yang jahat untuk yang jahat.
Yang gedik untuk yang miang.


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-12-05 01:04


menyampah pada perempuan gedik,
geli pada lelaki miang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 06-12-05 08:05


tak BF i Miangggggggggggggggggggg!!! Tak relaaaaaaaaaaaaaaa.... muka, juga nampak alim ulamak @ munafik kut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

wehdah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13170
Posting: 196
Dari: Ranau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-05 08:21


ADA juga perempuan bertudung labuh tapi bahasa sms dia mengalahkan orang yang mendedah,apa bezanya dia dengan orang tu? almuhim keimanan tu mengawal dalam dan luar

Ana : mengingatkan diri sendiri

Bookmark and Share

    


  Member Information For wehdahProfil   Hantar PM kepada wehdah   Quote dan BalasQuote

nurazyyati_83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17466
Posting: 125
Dari: dunia yang fana

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-12-05 09:59


Pada 05-12-05 22:39 , kuahdurian posting:

!!! QUOTE !!!

Allah menciptakan manusia berpasang-pasang.
Yang baik untuk yang baik.
Yang jahat untuk yang jahat.
Yang gedik untuk yang miang.


betul tu.ana sokong,ana sokong.....


-----------------
NURSYAHADAH menyinar qalbu,murni seharum namamu
Hadirnya di celahan kekalutan qalbumu itu...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurazyyati_83Profil   Hantar PM kepada nurazyyati_83   Quote dan BalasQuote

nanalah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4591
Posting: 93
Dari: sungai besar

Selangor  


posticon Posting pada: 06-12-05 22:25


yup..saya setuju dengan pendapat syuhada.
kalau perempuan xstart dulu...manakan lelaki nak miang.
kalau dah terlebih gedik...naik meluat mata melihat. nak tunjuk manja yang berlebih-lebihan...tahap 18sx. jangan la buat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nanalahProfil   Hantar PM kepada nanalah   Quote dan BalasQuote

onelove
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5349
Posting: 38
Dari: kl

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-12-05 23:22


huh...betul tu wehdah...kekadang tu saya sedih juga....bila kat luar nampak macam ok saja...tapi bila...kat bilik mesyuarat....nak bincang2x sikit....same saja.....kawan saya...orang ye alim...lah...tapi asyik kena kacau saja dengan kekawan...nak berkenalan...macam2x....ada yang bertudung labuh pula tu...kasihan dia....actually dia ok...baik..alim...warak...tapi sekarang ini...saya tengok dah 'layan' saja....dah berubah...so saya tanya lah..ada masalah ke....borak2x..at last dia cakap kat saya...sembahyang dia tak macam dulu...yelah terganggu dengan sms 'manje' kekawan dia...tak bestlah begitu....pergaulan dengan sms pun kena kawal juga...lelaki @ perpuan manusia juga....ada perasaan...lelagi kalau orang tu yang dia keluarkn power wooo!tergugat iman....tapi kalau wali Allah lain lah kan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For oneloveProfil   Hantar PM kepada onelove   Quote dan BalasQuote

rebana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 149
Posting: 123
Dari: banting

Selangor  


posticon Posting pada: 06-12-05 23:49


perempuan ini ada 9 nafsunya...ingat senang ke nak control? dan memang fitrah..perempuan suka laki...laki suka perempuan...pergaulan biasanya mengikut keadaan dan situasi , juga tempat...so.senang cerita..sendiri mahu ingat...jangan hangat2 taik ayam saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rebanaProfil   Hantar PM kepada rebana   Pergi ke rebana's Website   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-12-05 20:04


:-) Assalamualaikum....


    Orang cakap tepuk sebelah tangan tak berbunyi....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

britaniasky
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17549
Posting: 93
Dari: terengganu

lithuania   avatar


posticon Posting pada: 09-12-05 01:12


kalau muslimat semua pakai tutup.... menjaga bahasa... jaga mata.. kelakuan.. ada ke lelaki nak kacau..

kalau muslimin semua pakai elok2... tak mengada... menangis tengok maksiat.. ada ke perempuan nak kacau...

entah la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For britaniaskyProfil   Hantar PM kepada britaniasky   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 09-12-05 01:27


assalamualaikum....

terpulang pada dua2 pihak...

kalau lelaki nak, perempuan tak nak...tak jadi...
kalau lelaki tak nak,perempuan nak....tak jadi...

tapi...

kalau dua2 miang,gatal dan gedik....terjadilah apa yang tak patut terjadi....

:-o :-o :-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

nurhaida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8493
Posting: 173
Dari: Sungai Petani,KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-12-05 09:20


Dua-dua bersalah..... :-) :-)


-----------------
Tidak ada yang bermakna dalam hidup... selain kita berbuat baik sesama insan.(",)


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaidaProfil   Hantar PM kepada nurhaida   Quote dan BalasQuote

faizal_29
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20854
Posting: 34
Dari: kuala lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 09-12-05 10:27


:-)..pandai2 la bawa diri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizal_29Profil   Hantar PM kepada faizal_29   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-12-05 12:43


ya Allah ya tuhan ku berkatilah hidup ku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-12-05 15:38


harap-harap dalam ukhwah ni tak ada perempuan gedik dan lelaki miang.insya allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

alKhattab
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13471
Posting: 374

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-12-05 13:26


Pada 09-12-05 15:38 , triptofana posting:

!!! QUOTE !!!

harap-harap dalam ukhwah ni tak ada perempuan gedik dan lelaki miang.insya allah.



ana pun harap begitu juga...kalau masing2 pandai bagi pendapat mknany semua dah faham lah ye...jangan pula pandai berkata tapi dia yang buat..minta jauh!termasuk ana dan semu saudara/i2 ku...

1st..pmpanla kena jaga...sebabnya dah termaktub dalam quran dalam bab zina prmpuan start dulu...nasnye cari sendiri..wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For alKhattabProfil   Hantar PM kepada alKhattab   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-12-05 15:42


Pada 04-12-05 12:31 , onelove posting:

!!! QUOTE !!!

alah...biasa lah tu...perempuan kekadang tu memang gedik aka manje sikit...rasa lelaki lah kena jaga diri,perasaan dan iman dengan betul lah....ape2x pun ana sekadar kasi pendapat saja...:-)


betul tu memangla betul....tapi dua2 sekali kena jaga diri, perasaan dan iman




bukan lelaki seorang saja....lebih2 lagi perempuan pun kena juga juga iman :-|

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-12-05 15:45


Pada 05-12-05 00:44 , ummu-khubaib posting:

!!! QUOTE !!!

Wanita perlu ada malu. insha Allah selamatlah para lelaki dari bahaya fitnah.

Malu untuk bersuara tinggi, malu untuk ketawa di hadapan lelaki, malu untuk berpakaian semborono atau tidak lengkap. Dan malu dalam segala hal yang patut wanita berpakai dengan pakaian malu.

Namun lelaki pun kena mujahadah juga ;)



Betul tu, tapi bukan wanita seorang saja.......yang lelaki pun perlu ada sifat kemaluan....eh bukan...sifat malu :-P

Malu buat dosa, malu pada Allah, pada malaikan di kiri kanan

Dua2 kena mujahadah nafsu dan peraaan :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-12-05 15:45


Pada 05-12-05 22:39 , kuahdurian posting:

!!! QUOTE !!!

Allah menciptakan manusia berpasang-pasang.
Yang baik untuk yang baik.
Yang jahat untuk yang jahat.
Yang gedik untuk yang miang.




Heheh, macam betul jugak ye 'yang gedik untuk yang miang :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 12-12-05 13:39


biasa la tuu..buaya dengan bangkai

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-05 14:00


wallahualam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.150725 saat. Lajunya....