Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Aku bersama sangkaan hambaKu padaKu, jika sangkaannya baik maka baiklah baginya, dan jika sangkaannya buruk maka buruklah baginya.
-- Hadis Qudsi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 5 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 15 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 16 hari yang lalu
eme86: 16 hari yang lalu
sunan-faqih: 21 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Toilets and cars hot spots for sex


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Toilets and cars hot spots for sex

Please Mendaftar To Post


Oleh Toilets and cars hot spots for sex

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-11-05 19:46


Malaysia ku........

Toilets and cars hot spots for sex

BY CECIL FUNG

KUALA LUMPUR: Outside the bedroom, the toilet is the next likely spot for Malaysians to engage in sex, according to the 2005 Durex Global Sex Survey.

Of the 5,409 Malaysians who responded to the survey, 44% claimed they have had sex in the loo. The second and third favoured spots are the car (38%) and parents' bedroom (24%).

The survey, now in its ninth year, also revealed that Malaysians are quite adventurous in pursuing their sexual escapades (see illustration).

The respondents, who also voted model Amber Chia as the sexiest Malaysian celebrity, comprised 70% males and 30% females.

Those aged 21 to 34 years made up 72% of the respondents while those below 20 made up 15%.

A total 65% of the respondents said they would encourage young people to practise safe sex, against 20% who would tell them to abstain from sex until marriage.


Malaysians are also losing their virginity at an average age of 19 years, compared with 19.3 last year and 20 in 2001.

About 67% of respondents said they only received sex education when they were 15 or older.

When they want to avoid sex, the top excuse used by Malaysians is “I'm tired” (32.6%).

One in 10 respondents also admitted to have had a homosexual experience, 29% had one-night stands, 19% “took the back door”, 14% had extra-marital affairs, and 9% had threesomes.

The survey showed that the average Malaysian has sex 83 times a year, compared with the worldwide average of 103 times.

The Greeks topped the world average with a frequency of 138 times a year, while the Japanese ranked lowest at 45 times a year.




p/s orang malaysia dah makin gila, dan hilang adab, kalau yang Islam pun pun sama , apa lah nak diharapkan kepada golongan bukan Islam....sikit lagi jadi macam ayam dan kucing ....'buat' kat mana sempat saja....


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.
[ Telah diedit oleh: zulman pada 09-11-05 20:41 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: • Tämäñ Mëläwätî, Küälä Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-05 20:33


Memalukan! Gersang! Makin teruk masyarakat kita. Inilah dia Malaysia yang ku cintai...

Pada 09-11-05 19:46 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Malaysia
A total 65% of the respondents said they would encourage young people to practise safe sex, against 20% who would tell them to abstain from sex until marriage.


Ini lagi teruk. Atau survey ini dijalankan di kalangan Non-Muslim?

Allahu Ta'ala a'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

Irshadianz_Boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13291
Posting: 139
Dari: Bumi Al-Irshad

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-05 21:36


gilo!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Irshadianz_BoyzProfil   Hantar PM kepada Irshadianz_Boyz   Quote dan BalasQuote

maisarah_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8175
Posting: 157
Dari: bumi Allah

australia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-05 21:37


astaghfirullah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarah_nurProfil   Hantar PM kepada maisarah_nur   Pergi ke maisarah_nur's Website   Quote dan BalasQuote

mazrik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.10.2005
Ahli No: 20118
Posting: 98
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-05 21:39


Tak boleh accept... memang Malaysia dah semakin teruk....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mazrikProfil   Hantar PM kepada mazrik   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-05 22:54


is this the way of life of malaysian people?!astaghfirullah....
this is not malaysian or muslim way of life...this is 'west' way of life...


-----------------
Hakikat Kejayaan Adalah Kebahagiaan Dalam Hidup....


Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

yusra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3482
Posting: 103
Dari: Kajang,Selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 09-11-05 23:08


teruknyer!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusraProfil   Hantar PM kepada yusra   Pergi ke yusra's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 09-11-05 23:48


nauzubillahiminzalik!

takut nak naik bas express..huhuhu... :-(

lagi teruk. muslim... macam mana ye? dah minta tukar tempat duduk..pun tak boleh.



uucp://photo.tickle.com/image/32/5/4/RT/32546290RT989299832.jpg


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

BOD
Warga Rasmi
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16862
Posting: 3
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 10-11-05 00:33


Kita setuju dengan fizah_862000. cukup risau kalau naik bas express jalan jauh memalam. cuak kalau2 di timpa bala dek perbuatan tak senonoh penumpang sekapal.

Bookmark and Share

    


  Member Information For BODProfil   Hantar PM kepada BOD   Pergi ke BOD's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-11-05 10:34


Astaghfirullahalazim.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 10-11-05 11:09


nauzubillah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-11-05 12:00


:-o :-o waaa...teruknya......siapa yang harus dipersalahkan niie..


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-11-05 13:43


paper utusan 1999 masih segar di ingatan, dalam surau pun boleh brprojek, jumpa kondom&spender apatah lagi dalam tandas&kereta!!!!!!!!!!!!!!!
biasalh dah tak tahan, tulah akak suruh nikah tak nak!!!!!!!!!!    kan dah heboh!!!!!!!!!!!!
manusia, manusia rupanya ada yang lebih teruk dari binatang!!!!!!!!!! binatang boleh la dimaafkn sebab tak ada akal......sedangkn manusia,..............................................................................................

Bookmark and Share

    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-11-05 14:27


allah sahaja yang boleh selamatkan hambanya !!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 10-11-05 14:32


Pada 10-11-05 13:43 , cheekmate posting:

!!! QUOTE !!!

paper utusan 1999 masih segar di ingatan, dalam surau pun boleh brprojek, jumpa kondom&spender apatah lagi dalam tandas&kereta!!!!!!!!!!!!!!!
biasalh dah tak tahan, tulah akak suruh nikah tak nak!!!!!!!!!!    kan dah heboh!!!!!!!!!!!!
manusia, manusia rupanya ada yang lebih teruk dari binatang!!!!!!!!!! binatang boleh la dimaafkn sebab tak ada akal......sedangkn manusia,..............................................................................................


Semoga saya menjadi hambanya yang sentiasa terlindung daripada anasir semacam tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 10-11-05 14:40


nafsu manusia mengalahkan nafsu binatang!inilah jadinya..

p/s:bila kiamat hampir tiba..........................

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

faridah_stam
Warga Rasmi
Menyertai: 11.08.2005
Ahli No: 18039
Posting: 19
Dari: muadzam shah,pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 10-11-05 14:47


betul tu, sekarang nafsu manusia melebihi iman dan akal yang Allah kurniakan untuk kita berfikir. Mereka ni dah tak tahu malu....moga2 semua ni di jauhkan daripada kita semua....InsyaAllah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For faridah_stamProfil   Hantar PM kepada faridah_stam   Quote dan BalasQuote

Un-War
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2005
Ahli No: 19821
Posting: 7
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-11-05 02:49


Astaghfirullahalazim.....hmm,inilah dunia di akhir zaman!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Un-WarProfil   Hantar PM kepada Un-War   Quote dan BalasQuote

farhanin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2004
Ahli No: 10742
Posting: 326
Dari: di BumI yang Aman PerMAi..

Johor  


posticon Posting pada: 11-11-05 11:48


ya Allah.. apa yang boleh kita buat sekranag?

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-11-05 11:53


nau'zubillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 08-03-06 13:20


ish..ish..ish... cross dah line....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-03-06 21:31


astaghfirullah...
mintakla kita semua jauh dari benda2 ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-03-06 22:41


adussss..sakitnya kalau macam ni..risau nak balik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-03-06 23:07


manusia itu boleh jadi lebih mulia dari malaikat atau lebih hina dari binatang..sendiri pilih!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-03-06 10:27


Apakah jalan penyelesaiannya?...

Apa dah jadi? Mengapa mereka tidak fikir dan menilai baik buruk....

:'(sedih betul tengok keadaan sekarang...

Adakah berkahwin awal adalah jalan penyelesaian? atau ada jalan penyelesaian lain yang lebih baik sebab mereka ni kalangan orang muda lagi...
Kalau berkahwin awal, bimbang mereka tidak tahu pikul tanggungjawab..kalau dah bercerai-berai susah juga...

tapi perkara ini perlu diatasi juga...


bagaimana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

taufiq111
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2004
Ahli No: 11035
Posting: 270
Dari: UKM

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-03-06 21:16


Cepat-cepat la bertobat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For taufiq111Profil   Hantar PM kepada taufiq111   Quote dan BalasQuote

badshah78
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20980
Posting: 80
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 11-03-06 22:19


kalau nafsu dah menguasai diri..apapun boleh jadi...

nauzubillahiminzalik.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For badshah78Profil   Hantar PM kepada badshah78   Quote dan BalasQuote

serban
Warga Rasmi
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22773
Posting: 16
Dari: Tanta,EGYPT

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-03-06 02:45


Realitinya memang negara kita sekarang sedang dilanda masalah AKIDAH,,......

Cabaran bagi pendakwah makin besar....

Semoga Allah swt memberi hidayah kepada kita semua agar kembali bertaubat dan terselamat dari Api Nerakanya...amin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For serbanProfil   Hantar PM kepada serban   Quote dan BalasQuote

wardatul_syauki
Warga Rasmi
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22780
Posting: 18
Dari: tronoh

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-03-06 14:01


teruk2...sangat teruk...lebih2 lagi kat ipt2 ini....macam-macam....isk!

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatul_syaukiProfil   Hantar PM kepada wardatul_syauki   Quote dan BalasQuote

al-faizzun
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4299
Posting: 151
Dari: Johor Bahru

Perak  


posticon Posting pada: 12-03-06 14:40


Didikan dan peranan ibubapa sejak kecil sehingga sudah besar panjang amat perlu. Jika ibubapa di tempat yang tinggi di hati daripada pengaruh kawan dan lain-lain, insyaAllah benda macam ini dapat dibendung. Ibubapalah yang menentukan bentuk anak mereka........

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-faizzunProfil   Hantar PM kepada al-faizzun   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 15:46


doalah banyak2 moga2 keturunan kita dijauhkan dari parkara2 yang sebegini, zaman sekarang ni, sesiapa yang gatal tu,kahwinlah cepat-cepat, insyaAllah rezeki makin melimpah, kita cuba elakkan perkara yang tak elok, ilalliqa

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

fazira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20050
Posting: 36
Dari: senai

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 16:51


Masya Allah...
Kenapa ye sejak akhir2 ni negara kita jadi macam tu sekali?
tak tau apa silapnya.... mintak2lah saya dijauhkan oleh perkara2 begitu :-)


-----------------
we are the best


Bookmark and Share

    


  Member Information For faziraProfil   Hantar PM kepada fazira   Quote dan BalasQuote

sharkuitm
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.02.2006
Ahli No: 22667
Posting: 109
Dari: UITM SHAH ALAM

brazil   avatar


posticon Posting pada: 15-03-06 13:56


manusie jangan jadik binatang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharkuitmProfil   Hantar PM kepada sharkuitm   Quote dan BalasQuote

nadeeya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.01.2006
Ahli No: 21680
Posting: 70
Dari: sarawAk..

egypt   avatar


posticon Posting pada: 15-03-06 14:17


Astaghfirullahalazim...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadeeyaProfil   Hantar PM kepada nadeeya   Pergi ke nadeeya's Website   Quote dan BalasQuote

takius_raffey
Warga Rasmi
Menyertai: 03.08.2007
Ahli No: 30571
Posting: 6
Dari: gombak

blank  


posticon Posting pada: 05-02-08 12:44


kita buat saja apa yang mampu...dan tunggu balasan dari ALLA S.W.T..tapi kita yang beramal mana..bersiap sedialah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For takius_raffeyProfil   Hantar PM kepada takius_raffey   Pergi ke takius_raffey's Website   Quote dan BalasQuote

takius_raffey
Warga Rasmi
Menyertai: 03.08.2007
Ahli No: 30571
Posting: 6
Dari: gombak

blank  


posticon Posting pada: 05-02-08 12:45


kita buat saja apa yang mampu...dan tunggu balasan dari ALLAH S.W.T..tapi kita yang beramal mana..bersiap sedialah dr sekarang untuk menambah koleksi iman dan pahala....

Bookmark and Share

    


  Member Information For takius_raffeyProfil   Hantar PM kepada takius_raffey   Pergi ke takius_raffey's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-02-08 12:51


Assalamualaikum
gila kentang.......!!!!

sick....sick...sick....:memekak:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-08 13:25


Assalamualaikum

Huhu..teruksnyer...bertambah lah kerisauan bila naik public transport ni..Kenapa lah Malaysia ni tak ikut macam Mexico tu...ada bus for women...free pula tu...


Bus for women


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-08 21:28


bas untuk wanita dah ada.yang ana pernah jumpa bas dari kajang ke kota bahru. kalau tak silap, company MUTIARA punya

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-08 21:41


Hmm.. ini bukan ikut slogan Malaysia Boleh ke..??

Orang US Mat Saleh sana boleh buat.. orang Malaysia pun pasti boleh kott..

Kena tukar slogan..


MALAYSIA NEGARA ISLAM BOLEH...!!!!























Naudzubillahiminzalik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 05-02-08 21:43


cek tau tau nak cakap apa....memang memalukan....

so apa ustaz hadari nak cakap nanti...mesti bagi alasan punya lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-02-08 22:36


masyarakat hasil islam hadhari makin menjadi2....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

aisya_aqmar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2004
Ahli No: 10643
Posting: 195
Dari: pasir puteh ~ kaiy ell ~ k. tganu ~ next....?

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-02-08 07:10


aduii... masalah sosial yang tak larat aku nak fikir... apatah lagi aku bakal bertggjwb untuk gubal polisi / dasar mengenai masalah sosial ini... hmm... ni lah akibatnya kalau kita tak buat sekatan kepada anasir2 dan pengaruh budaya tak senonoh ni masuh ke negara kita... tak boleh nak buat apa dah... benda ni kena wazir yang bertggjwb... p'tarbiahan dr kecil... org kata, melentur buluh biar dr rebungnya... awal-awal terbentuknya keluarga tu kena pastikan betul @ tak mengikuti syariat-Nya... kalau tak, kantoi lah juga... hmmmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisya_aqmarProfil   Hantar PM kepada aisya_aqmar   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 10:49


Pada 10-11-05 14:32 , farhanna posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-11-05 13:43 , cheekmate posting:

!!! QUOTE !!!

paper utusan 1999 masih segar di ingatan, dalam surau pun boleh brprojek, jumpa kondom&spender apatah lagi dalam tandas&kereta!!!!!!!!!!!!!!!
biasalh dah tak tahan, tulah akak suruh nikah tak nak!!!!!!!!!!    kan dah heboh!!!!!!!!!!!!
manusia, manusia rupanya ada yang lebih teruk dari binatang!!!!!!!!!! binatang boleh lah dimaafkn sebab tak ada akal......sedangkn manusia,..............................................................................................


Semoga saya menjadi hambanya yang sentiasa terlindung daripada anasir semacam tu



Insyaallah,saya pun berharap dilindungi.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-02-08 13:00


assalamualaikum, ana nak tahu di area mana survey tersebut dilakukan, berapa persampelan diambil dari semua population...
ana ada pengalaman buat tesis ijazah...
sepatutnya penulisan artikel yang melibatkan statistik, nelibatkan SPSS perlu mengikut peraturan:
seperti tajuk tesis mesti spesifik. katalah nak survey di area K.L. respondonce/persampelan dari population mesti 20 peratus, kalau tidak data tak viable. mean tak valid, tak boleh kemandirian, boleh dipertikaikan...

contohnya: kegiatan sex di kalangan remaja K.L

spesifikkan area serta respondance.
perlu tahu berapa remaja yang tinggal di K.l seluruh remaja. ambil 20 peratus...itu syarat minima sampling/persampelan. contoh ada 2 juta population remaja di K.L...
ambil 20 peratus dari 2 juta yakni seramai 400,000 remaja sebagai respondance. maka buat soalan/questionaire untuk dipenuhi oleh 400,000 remaja.

dapat data 400,000 form of questionaires tersebut, analisa pakai SPSS, buat rumusan.

boleh cuba di area lain pula seperti di Johor bahru....


itu kalau survey remaja, cuba survey dikalangan orang atasan....nak juga tahu apa keputusan sainstific research tersebut. jika tidak bagi pakar statisti , mereka boleh hujjah, bahas kerana kaedah statistic diabaikan dalam research...tajuk mesti spesifik kan area kajian... baru tak timbul fitnah...contoh buat kajian di johor bahru...maka rumusan dari kajian tersebut hanya untuk area johor bahru sahaja...


saya ni dah biasa dengan statistic analisis, masa buat tesis sains ijazah...kajian kayu jati di ladang pokok jati...mata air Perlis

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-02-08 13:00


Hadis sahih Muslim jilid 4 no 2294
Dari Anas bin malik .a katanya Rasulullah saw. Bersabda “Sebagian di antara tanda-tanda hari Kiamat ialah : hapusnya Ilmu (Agama Islam) , ber jangkitnya kejahilan, merajalelanya perzinaan (pelacuran), melimpahnya minuman keras, habis/extince kaum lelaki dan yang tinggal hanya wanita dengan perbandingan seorang lelaki berdiri ditangah-tengah lima puluh wanita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 10-02-08 22:09


Pada 10-11-05 13:43 , cheekmate posting:

!!! QUOTE !!!

paper utusan 1999 masih segar di ingatan, dalam surau pun boleh brprojek, jumpa kondom&spender apatah lagi dalam tandas&kereta!!!!!!!!!!!!!!!
biasalh dah tak tahan, tulah akak suruh nikah tak nak!!!!!!!!!!    kan dah heboh!!!!!!!!!!!!
manusia, manusia rupanya ada yang lebih teruk dari binatang!!!!!!!!!! binatang boleh lah dimaafkn sebab tak ada akal......sedangkn manusia,..............................................................................................


Haaa?! Astagfirullah... saya di sini belum pernah lihat kejadian seperti itu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.142097 saat. Lajunya....