Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita bergerak ke arah apa yang difokus
-- Dari filem Kung Fu Panda

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 18 jam, 2 minit yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: CUBA KOMEN PROGRAM RAYA DI TV


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» CUBA KOMEN PROGRAM RAYA DI TV

Please Mendaftar To Post


Oleh CUBA KOMEN PROGRAM RAYA DI TV

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 07-11-05 18:35


Sakan juga program raya di TV........nampaknya Islam Hadhari tak berjalan juga.
Sana nyanyi,sini nyanyi............lama2 sekali Mawi bertasbih raya.
Pembaziran ternampak jelas di depan mata.
Apa yang dibuat oleh Penasihat Agama ?
Gitulah nak buat Islam ikut akal sendiri.

Astagfirullah........

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

mazween
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.10.2005
Ahli No: 20003
Posting: 21
Dari: melaka

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-11-05 21:24


Assalamualaikum

Pada pendapat ana, program tv untuk hari raya tahun ni ok la berbanding dengan tahun2 sebelum ni. Kalau dulu, lebih banyak filem hindustan yang ditayangkan daripada filem melayu. Dah la begitu, keterlaluan pula aksi mereka. Ni nak sambut hari raya @ deepavali?? Walaubagaimanapun, pihak yang bertanggungjawab mestilah tapis dulu filem tersebut sebelum siarkan di televisyen.(ceh! dah macam buat karangan untuk SPM la pulak).

Bookmark and Share

    


  Member Information For mazweenProfil   Hantar PM kepada mazween   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-05 23:29


ceh bosan la tengok tv la ni. nak cari yang cakap melayu cukup susah. yang cakap melayu pula nak cari yang elok pulak susah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

rawdhah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2004
Ahli No: 7485
Posting: 193
Dari: bp

Johor  


posticon Posting pada: 08-11-05 07:30


hmmm entah lah...apa nak jadik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rawdhahProfil   Hantar PM kepada rawdhah   Pergi ke rawdhah's Website   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 08-11-05 08:09


Sepatutnya, broadcasting di malaysia perlu meneliti terlebih dahulu rancangan dan program yang bersesuaian dengan bulan Syawal/Ramadhan... Menteri Penerangan sekarang ini pun jenis yang......(faham2 saja lah)..
Menurut kajian ana, bidang penyiaran yang terbaik dan memenuhi ciri2 islamik adalah dari negara Iran.. sesiapa yang pernah tonton filem Iran, itu salah satu konsep yang dibawanya...


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 08-11-05 08:51


best tengok semua cerita arahan rasyid sibir dalam astro contohnya pondok buruk, quran buruk dll....

ada kebaikan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

mazrik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.10.2005
Ahli No: 20118
Posting: 98
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-11-05 10:00


Lebih baik tak payah tengok TV kalau hanya nak tengok hiburan... tambah dosa saja tengok bila terpandang aurat orang lain....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mazrikProfil   Hantar PM kepada mazrik   Quote dan BalasQuote

wiqayatuldin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14663
Posting: 37

iraq   avatar


posticon Posting pada: 08-11-05 10:48


salam ukhwah wa aidilfitri.....
pendapat ambo program tv sekarang ni memang tak menggambarkan dasar kerajaan dalam melaksana gagasan islam hadhari pun sebabnya program di tv tak dak pun program yang membincangkan keadaan agama sekarang,kalau ada pun ahli panel nya hanya terhad percakapannya dan kerajaan kita tidak menggambarkan keadaan keterbukaan,kata al-farabi kerajaan yang akan maju dari semua sudut ialah kerajaan yang mengamalkan dasar keterbukaan,,,

membangun bersama islam....

ini pendapat peribadi ambo..jng anggap ia sebagai komen politik..plez

Bookmark and Share

    


  Member Information For wiqayatuldinProfil   Hantar PM kepada wiqayatuldin   Pergi ke wiqayatuldin's Website   Quote dan BalasQuote

rohah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18523
Posting: 21
Dari: bumi Allah

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-11-05 11:00


nyantah lah.......kata nya nak meraikan umat islam puasa konon,tapi itu bukan cara......kalau raya banyak lah cerita baru di tayangkan.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For rohahProfil   Hantar PM kepada rohah   Quote dan BalasQuote

al-biruni03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 237
Dari: bukit kapar,klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-11-05 11:00


assalamualaikum
best saja.. tengok cerita i know what u did last raya.. hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-biruni03Profil   Hantar PM kepada al-biruni03   Pergi ke al-biruni03's Website   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-11-05 15:03


assalamualaikum...
bagi saya..macam thn2 sblmnye..rancangan raya lebih fokus ke arah hiburan seperti nyanyian and filem2...
memang banyak..sampai budak-budak kita tak nak ziarah kawan-kawan and famili semate2 nak tengok tv..
tak taulah nak kata apa...
tapi..tahun ni boring skt rancangan raya..ulang filem yang same saja..lepas itu banyak sangat nyanyian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-11-05 22:25


Tak tahu pula bagaimana saya nak komen rancangan TV raya kali ni..sebab saya langsung tak tengok TV..sibuk study saja nak exam..

Tapi bagi pendapat saya, Saya suka kepada rancangan berbentuk lakonan tak kisahlah filem atau drama tapi berkonsepkan kehidupan masyarakat Islam yang sebenar.

Tapi garapan dan pendekatan yang baik pasti boleh menjadi panduan yang berguna pada masyarakat..Garapan yang baik pasti boleh menjadi ingatan yang baik terutama kepada para muda mudi sekarang yang kini asyik melekat depan TV saja berbanding menziarah sanak saudara. At least sepatutnya kena ada rancangan yang berguna sebagai tontonan mereka..

Kita memang tak boleh melarang mereka tengok TV, tapi sekurang-kurangnya itu lebih baik daripada mereka melepak tak tentu pasal. Tapi adalah lebih baik lagi jika mereka menonton rancangan TV yang baik..

Tapi yang sedihnya berapa kerat saja pengarah atau penerbit filem/ drama yang betul-2 ikhlas nak buat filem/ drama yang berkonsepkan masyarakat Islam..

Entahla..Tapi sebagai manusia yang berakal..buatlah penilaian yang terbaik. Jika baik terima, jika buruk buang..jangan buat mistake..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-11-05 23:04


:oops: :oops: semua chanel same jee....tapi bagi ana,TV 1 & TV 2 ok la ckiiit.....tu pun masih ada juga yang maksiat2 nyee... :roll:


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

qardhawi_jr
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17517
Posting: 365

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-11-05 10:33


seperti biasa,media massa kita ghairah menyiarkan rancangan 2 hiburan yang kadangkala melampau....macam nak lepas geram selepas sebulan berpuasa....sambut raya bukan tak boleh bergembira tetapi jangan melmpau-lampau sangat...ingat sama nasib orang yang dalam kesedihan...dukacita....kita patut bersyukur kepada allah kerana dapat beraya dalam keadaan aman sentosa....tapi ingat...allah boleh tarik nikmat ni bila2 masa....bersyukur tanda keteguhan iman.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qardhawi_jrProfil   Hantar PM kepada qardhawi_jr   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 10-11-05 11:26


rancangan hiburan terlalu banyak..

konsert mawi la, rumah terbuka AF la... apa kebenda semua ni...

tak dak pun forum pedana ke, bicara ad din ke....

bcubela islamic sikit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-11-05 11:37


Pada 07-11-05 21:24 , mazween posting:

!!! QUOTE !!!

AssalamualaikumPada pendapat ana, program tv untuk hari raya tahun ni ok la berbanding dengan tahun2 sebelum ni. Kalau dulu, lebih banyak filem hindustan yang ditayangkan daripada filem melayu..


Baik tahun ni dari tahun sudah.. sampai konfius, Aidilfitri atau Deepavali.. namun begitu masih lagi sarat dengan hiburan, lebih2 lagi di Astro ria, sampai anak2 buah kat rumah tu tak nak beraya rumah saudara mara..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.129698 saat. Lajunya....