Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Activity gets you busy. But productivity gets you results. Activity consumes time. Productivity frees it.

-- ummimq

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 5 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 15 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 16 hari yang lalu
eme86: 16 hari yang lalu
sunan-faqih: 21 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: untuk mereka yang open minded..huh sila2..


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» untuk mereka yang open minded..huh sila2..

Please Mendaftar To Post


Oleh untuk mereka yang open minded..huh sila2..

ayamgolek
Warga Rasmi
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19678
Posting: 11
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-05 20:58


apakah ia???

bila keseorangan ia tiada rahsia
bila berpasangan (2 orang) ia tiada rahsia
bila lebih dari 2 ia menjadi satu rahsia PALING sulit..

tolong la jawab sahabat2 ku skalian :-)


-----------------
nazrul


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayamgolekProfil   Hantar PM kepada ayamgolek   Quote dan BalasQuote

Irshadianz_Boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13291
Posting: 139
Dari: Bumi Al-Irshad

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 04-11-05 01:27


ceh...menate po mu tanyo ini? bonda 2 sure boleh buat make ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Irshadianz_BoyzProfil   Hantar PM kepada Irshadianz_Boyz   Quote dan BalasQuote

rawdhah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2004
Ahli No: 7485
Posting: 193
Dari: bp

Johor  


posticon Posting pada: 04-11-05 09:54


Assalamualaikum...uishhh musykilnye....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rawdhahProfil   Hantar PM kepada rawdhah   Pergi ke rawdhah's Website   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 04-11-05 10:45


syaitan

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

Ameen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20162
Posting: 146

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 04-11-05 15:03


Syaitan , jawapan muslimahsejati dan saya sama

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmeenProfil   Hantar PM kepada Ameen   Quote dan BalasQuote

ayamgolek
Warga Rasmi
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19678
Posting: 11
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-11-05 09:38


hehe.. good try.. nop2.. ana bagi hint ok.. dia berkaitan dengan manusia
sila2 cuba lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayamgolekProfil   Hantar PM kepada ayamgolek   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] ®..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::..©..:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-11-05 11:39


errmm....orang berkahwin lebih dari 2...heheh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-11-05 17:53


ha...jawab2...saya surrender...tak tau lah..tak terfikir pula... :-di 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

aimiz_muslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20051
Posting: 39

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-11-05 20:36


ish...susah juga nak jawab..tapi ana cuba ye...
tapi sebelum tu,ana minta maaf kalau bahasa ana tak sopan sikit...
mungkin orang yang nak buang angin agaknya..he.betul tak?sebab kalau dia buang angin masa orang lain tak ada..ia tak jadi rahsia sebab dia saja yang tahu,lepas tu kalau dia buang angin ketika seorang sahabat dia berada berhampiran dengan dia dan sahabatnye dengar @ bau...ia tak jadi rahsia...tapi kalau dia buang angin ketika ramai2 orang...mesti orang akan tertanya siapa dan dari mana kan?
semua tu ana hanya teka....maaf jika tak sopan sikit..
astagfirullahalazim....
tolong bagi tahu ana jawapan sebenar ye...
wasalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aimiz_muslimahProfil   Hantar PM kepada aimiz_muslimah   Quote dan BalasQuote

huda_wafana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17784
Posting: 144
Dari: port dickson

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-05 01:55


Pada 05-11-05 11:39 , ToK_iMaM posting:

!!! QUOTE !!!

errmm....orang berkahwin lebih dari 2...heheh..



betul lah tu agaknya...tambah lagi satu tapi secara sulit...
apa pendapat anda semua... :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For huda_wafanaProfil   Hantar PM kepada huda_wafana   Quote dan BalasQuote

ayamgolek
Warga Rasmi
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19678
Posting: 11
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-11-05 07:41


kita ada pemenang...TAHNIAH aimiz_muslimah.. anda baru saja menang lawatan smbil belajar ke Al-Azhar, dengan wang poket sendiri.. hehe.. pada yang len, good try, and thanks sebab bagi support.. peace!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayamgolekProfil   Hantar PM kepada ayamgolek   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 15-11-05 09:46


Assalamaulaikum...

bersebab agaknya orang tak bagi u tau, misalnyer orang tu tak meletakkan apa-apa kepercayaan kat u... nak bukti ke??? tak payah lah kan u malu saja...

Berani kerana kebenaran, takut kerana anda dipihak yang salah

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

Ustaz_Jaki
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20298
Posting: 51
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 15-11-05 13:38


entah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ustaz_JakiProfil   Hantar PM kepada Ustaz_Jaki   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 15-11-05 15:01


Assalamualaikum..

!!! QUOTE !!!

ish...susah juga nak jawab..tapi ana cuba ye...
tapi sebelum tu,ana minta maaf kalau bahasa ana tak sopan sikit...
mungkin orang yang nak buang angin agaknya..he.betul tak?sebab kalau dia buang angin masa orang lain tak ada..ia tak jadi rahsia sebab dia saja yang tahu,lepas tu kalau dia buang angin ketika seorang sahabat dia berada berhampiran dengan dia dan sahabatnye dengar @ bau...ia tak jadi rahsia...tapi kalau dia buang angin ketika ramai2 orang...mesti orang akan tertanya siapa dan dari mana kan?
semua tu ana hanya teka....maaf jika tak sopan sikit..
astagfirullahalazim....
tolong bagi tahu ana jawapan sebenar ye...
wasalam.


Sopannya dia... :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

hafizie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.12.2004
Ahli No: 12783
Posting: 84
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-11-05 17:24


poligami pun boleh buat tekateki ke
waduh maju sungguh umat hari ni
nice teka teki..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafizieProfil   Hantar PM kepada hafizie   Quote dan BalasQuote

aimiz_muslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20051
Posting: 39

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-05 17:13


alhamdulillah....ana berjaya jugak akhirnya...he...
syukran ayamgolek,tapi hadiah nya tak berbaloi la..
tapi tak apa..ana pun dah kat jordan ini..dekat saja nak pergi mesir!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aimiz_muslimahProfil   Hantar PM kepada aimiz_muslimah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110083 saat. Lajunya....