Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Manusia akan mati sekali sahaja, tetapi orang yang berhutang akan mati berkali-kali
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 6 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 16 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 17 hari yang lalu
eme86: 17 hari yang lalu
sunan-faqih: 22 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Filem yang paling anda minati...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Filem yang paling anda minati...

Please Mendaftar To Post


Oleh Filem yang paling anda minati...

kasturi_19
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.10.2004
Ahli No: 11562
Posting: 60
Dari: KOE - IIUM

Selangor  


posticon Posting pada: 27-10-05 09:30


filem apa yang antum paling minati? ana teringin berkongsi.. mana tau kut boleh tengok & tmbh ilmu sikit ke... :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasturi_19Profil   Hantar PM kepada kasturi_19   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 27-10-05 10:06


Jejak rasul.......

1. LOVE STORY....... korea & orang puteh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-10-05 10:31


C U di IPT !

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-10-05 10:37


syukur..sound effect dan jalan cerita dia sedap.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

sanosuke
Warga Rasmi
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18961
Posting: 15
Dari: Muar

malaysia  


posticon Posting pada: 27-10-05 11:10


apa yang nampak best... tengok saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanosukeProfil   Hantar PM kepada sanosuke   Quote dan BalasQuote

imin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.04.2005
Ahli No: 15878
Posting: 56
Dari: malaysia

Selangor  


posticon Posting pada: 27-10-05 13:34


dua-dua filem ni saya kasi no1, highly recommended
1)a beautiful mind - pasal pemenang nobel, based on true story
1) shawshank redemption - a very nice story, patut tengok juga

ok juga..
counterforce
the negotiator

cerita malcolm tak alhamdulillah baru habis download tapi tak tengok lagi

sekarang ni tengah cari torrent filem pasal salahudin al ayub, tak silap ni cerita 1963...tapi baca review memang best. sesiapa kat sini yang ada cerita tu boleh share tak? :-di
[ Telah diedit oleh: imin pada 27-10-05 13:38 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For iminProfil   Hantar PM kepada imin   Pergi ke imin's Website   Quote dan BalasQuote

cadetofficer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.04.2004
Ahli No: 8275
Posting: 129
Dari: LENGGONG

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-10-05 14:56


imin pun suka shawshank redemption? itu cerita yang bijak dan skrip cantik.

saya suka:

hidalgo~ true story. motivating.buat saya rasa nak berusaha mengatasi sempadan pemikiran

selubung~ filem melayu yang cerdik.saya suka sangat masa kecil dulu

saving private ryan~ pain, blood, fear.. reality of war is never too glorious. gambaran perang yang hampir kepada reality.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cadetofficerProfil   Hantar PM kepada cadetofficer   Pergi ke cadetofficer's Website   Quote dan BalasQuote

imin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.04.2005
Ahli No: 15878
Posting: 56
Dari: malaysia

Selangor  


posticon Posting pada: 28-10-05 12:14


yup..bagi saya cerita tu alhamdulillah memang best
hidalgo pun best ke? hari tu saya dah download tapi dah delete sebelum tengok... macam ni insyaAllah nak kena download balik ni..
[ Telah diedit oleh: imin pada 28-10-05 12:14 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For iminProfil   Hantar PM kepada imin   Pergi ke imin's Website   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-10-05 12:15


The Caves of The Golden Rose 1,2,3,4

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 28-10-05 13:30


cerita taegukgi- cerita korean war yang tayang kat tv3 hari itu..


-----------------
~*Jika kau mengejar dunia, akhirat akan lari darimu.Tetapi jika kau mengejar akhirat, dunia akan mengejarmu*~
[ Telah diedit oleh: annafira pada 28-10-05 13:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-10-05 15:11


saving private ryan

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-10-05 15:34


eh,betul kata imin..."shawshank redemption" memang best...seingat saya,saya tengok tu masa sekolah rendah lagi...best...ada banyak moral value..dan sedeh sangat...cerita orang yang di aniaya... :-(
besides...i do like "SUPERMAN" very much dan waiting for the new 1,next year... :-) ;-) :-di 8-)
"a man called hero" pun best...


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

suntikan_srikandi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16483
Posting: 95
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-10-05 16:00


Assalamualaikum wbt......

saya suka KIAMAT SUDAH DEKAT....suka sangat-sangat....!!!

Filem malaysia belum ada yang mampu tandingi...bukan rendahkan orang kita, tapi hakikat orang kita sibuk dengan filem yang lagha....tiada motif sangat..

cerita tu mampu memberi mesej yang amat dalam walau pun disampaikan dalam bentuk yang santai dan lawak...filem ni mampu tarik penonton tak kira lah yang rock ke, biasa2 aje ke, kanak2 ke, orang tua ke...baru dikira bagus...

kalau ada orang kita yang buat cerita begitu kan bagus....tapi antara filem malaysia yang dibangga2 kan pula Sepet...ufff...tak berkenan saya...


-----------------
Anjing Menyalak, Khalifah Tetap Lalu....>> Menunggu Putih Gagak Hitam, Buntar-buntar Daun Lalang, Luas-luas Daun Merunggai, Sampai Tumbuh Daun Cindapung...>


Bookmark and Share

    


  Member Information For suntikan_srikandiProfil   Hantar PM kepada suntikan_srikandi   Pergi ke suntikan_srikandi's Website   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 28-10-05 16:19


apa-apa movie, esp fiction. kalau serial ana minat medic-base macam gray's anatomy, er, csi etc

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 28-10-05 16:25


Lord of the rings1,2,3 ,Back to the future 1,2 dan sin chan

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 28-10-05 16:25


Lord of the rings1,2,3 ,Back to the future 1,2 dan sin chan

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-10-05 17:08


Pada 28-10-05 13:30 , annafira posting:

!!! QUOTE !!!

cerita taegukgi- cerita korean war yang tayang kat tv3 hari itu..



ya Allah, betulnya!!! saya pun suka tengok cerita Taegukgi ni. saya dah tengok 2 kali. first time tengok dalam CD. kali kedua masa TV3 tayangkan. tapi ada berbeza sikit kalau tengok kat TV sebab mereka banyak potong...
masa saya dengan member tengok dalam CD, semua pakat lap hingus, hahaha... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

khuwailid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5241
Posting: 139
Dari: marakka, mareisha

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 28-10-05 21:57


den suko tengok cerita "FOREST GUMP" sedih la joga...
cerita "the cave of the golden rose" pun sodap...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khuwailidProfil   Hantar PM kepada khuwailid   Pergi ke khuwailid's Website   Quote dan BalasQuote

GTF
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 519
Posting: 425
Dari: png

japan  


posticon Posting pada: 28-10-05 23:00


assalamualaikum..
saya ni suka nengok filem aksi perang seperti Saving Private Ryan,Thin Red Line,Black Hawk Down,Kingdome Of Heaven,24,Band of Brothers dan yang sewaktu dengannya.Tapi saya tak suka pulak tengok filem rambo sebab ia terlalu hebat sangat dan tak logik dari segi akal dan kudrat manusia.
Tapi apa-2 pun yang paling best sekali...cerita saving private ryan...the best action filem 1997.

Bookmark and Share

    


  Member Information For GTFProfil   Hantar PM kepada GTF   Pergi ke GTF's Website   Quote dan BalasQuote

GTF
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 519
Posting: 425
Dari: png

japan  


posticon Posting pada: 28-10-05 23:03


dan lagi satu... filem the matrix dan matrix reloaded

Bookmark and Share

    


  Member Information For GTFProfil   Hantar PM kepada GTF   Pergi ke GTF's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-10-05 23:26


Malay Movie: BULI
Hindi Movie: Devdas
English Movie: The Predator :)

Kalau balik rumah...mesti tengok semula..tak tau..suka hati...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

JeSsamIn
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15751
Posting: 56
Dari: no man's land

Perlis  


posticon Posting pada: 29-10-05 02:25


homeless to harvard (true story, tyg kat hallmark tahun lepas..very inspiring)
the patriot (true story juga agaknya ..cte perang yang sdey..remind me pasal hakikat kematian & perjuangan..sdey sampai tak berani tengok lagi sekali)
lion king (cte sedih juga..sebab bapak singe nya mati)
taegukgi (cte perang lagi..)

Bookmark and Share

    


  Member Information For JeSsamInProfil   Hantar PM kepada JeSsamIn   Quote dan BalasQuote

serban_biru
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19837
Posting: 28
Dari: kedah

italy  


posticon Posting pada: 29-10-05 02:30


the myth....sempoii gilerr.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For serban_biruProfil   Hantar PM kepada serban_biru   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 29-10-05 03:16


buli.
advent children.
lotr.
star wars.
the matrix.
tak men.
doom.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

qardhawi_jr
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17517
Posting: 365

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-05 09:15


filem melayu?..maaflah...selagi mana mesej yang mereka nak sampaikan entah apa apa entah,selagi itulah...(faham 2 sendirilah)...harap2 ada pengarah yang buat filem melayu yang berkualiti,yang bermanfaat....

saya paling suka filem2 arahan pengarah keturunan Yahudi,steven spielberg...terutamanya WAR OF THE WORLD....berkisar hari kiamat pada pandangan mereka...ada mesej tersirat sebenarnya yang spielberg nak sampaikan,agenda yahudi....ramai yang tak sedar....melainkan orang-orang yang berfikir!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qardhawi_jrProfil   Hantar PM kepada qardhawi_jr   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 29-10-05 10:15


apapun tak kisah.. melayu ataupun antarabangsa...asalkan menarik.. :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

akqmar_nuha
Warga Rasmi
Menyertai: 05.02.2005
Ahli No: 14139
Posting: 6
Dari: Ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 29-10-05 10:59


Erm..suka tengok cerita korea..sedih oo..kebanyakannya laa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akqmar_nuhaProfil   Hantar PM kepada akqmar_nuha   Pergi ke akqmar_nuha's Website   Quote dan BalasQuote

mslina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17798
Posting: 174
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 29-10-05 12:52


try tengok kiamat sudah dekat..best jugak..banyak pengajarannya..sayangnya cerita yang berunsur mendidik ni jarg orang yang nak tengok..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mslinaProfil   Hantar PM kepada mslina   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 29-10-05 15:25


Robinson Crusoe...


-----------------
Your HTML Guide


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 31-10-05 12:49


Pada 28-10-05 16:00 , suntikan_srikandi posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wbt......

saya suka KIAMAT SUDAH DEKAT....suka sangat-sangat....!!!

Filem malaysia belum ada yang mampu tandingi...bukan rendahkan orang kita, tapi hakikat orang kita sibuk dengan filem yang lagha....tiada motif sangat..

cerita tu mampu memberi mesej yang amat dalam walau pun disampaikan dalam bentuk yang santai dan lawak...filem ni mampu tarik penonton tak kira lah yang rock ke, biasa2 aje ke, kanak2 ke, orang tua ke...baru dikira bagus...

kalau ada orang kita yang buat cerita begitu kan bagus....tapi antara filem malaysia yang dibangga2 kan pula Sepet...ufff...tak berkenan saya...




assalamualaikum
ana pun suka cerita tu..
dalam maksudnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

cadetofficer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.04.2004
Ahli No: 8275
Posting: 129
Dari: LENGGONG

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-05 13:51


imin,

cemane nak donlot movie dari internet. neflink.com ke? kena bayar ke?

sufti_ilham & suntikan_srikandi tengok cerita KIAMAT SDH dekat tu kat mana? cerita indon ke?

kawan-kawan lain kalau tau juga tolong lah ye :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cadetofficerProfil   Hantar PM kepada cadetofficer   Pergi ke cadetofficer's Website   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-10-05 14:13


Saya dah tengok; c u di ipt, kingdom of heaven-cerita ni memang best.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

kasturi_19
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.10.2004
Ahli No: 11562
Posting: 60
Dari: KOE - IIUM

Selangor  


posticon Posting pada: 31-10-05 17:55


wah... ramai jugak yang minat kiamat sudah dekat... tadi time p shoping sempat jugak belek2 cd2... dia nya sinopsis nya macam best saja... tapi saya nak cari yang dvd punya... siapa ada jumpa? nanti hbaq naaa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasturi_19Profil   Hantar PM kepada kasturi_19   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-11-05 09:01


saya suka memang tengok movie tapi certain movie sajalah... :-?
usually..saya lebih suka tengah movie yang berkaitan dengan love story and horror...
movie yang saya paling suka....a walk to remember and dark water... :lol: :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

imin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.04.2005
Ahli No: 15878
Posting: 56
Dari: malaysia

Selangor  


posticon Posting pada: 09-11-05 09:33


Pada 31-10-05 13:51 , cadetofficer posting:

!!! QUOTE !!!

imin,

cemane nak donlot movie dari internet. neflink.com ke? kena bayar ke?

sufti_ilham & suntikan_srikandi tengok cerita KIAMAT SDH dekat tu kat mana? cerita indon ke?

kawan-kawan lain kalau tau juga tolong lah ye :)


guna website torrent.. tak payah bayar. kalau kat US mungkin boleh kena tangkap..hehe

www.isohunt.com
www.mininova.orang
www.bittorrent.com
forum.ppnow.com
www.torrentmalaya.com

sesiapa yang ada lagi website torrent add2 kan la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For iminProfil   Hantar PM kepada imin   Pergi ke imin's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-11-05 15:40


thanks imin 4 the website...
em...nak juga tengok KIAMAT SDH DEKAT tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-11-05 16:09


infernal affairs....

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-11-05 17:53


saya suka tengok filem Hingga Hujung Nyawa...memang sedih dan menginsafkan,lagi CUDIPT, lady boss memang kelaka habis.banyak lagi sebenarnya...


-----------------
Hakikat Kejayaan Adalah Kebahagiaan Dalam Hidup....


Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

emi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4053
Posting: 139
Dari: Alor Setar, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-12-05 14:46


tepi-tepi bagi saya menyebok..saya suka tonton drama along kamaludin..ha...tengok dak cerita "jangan di lukai hatinya"..lebih kurang la...tajuk dia..
[ Telah diedit oleh: emi pada 08-12-05 14:47 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For emiProfil   Hantar PM kepada emi   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-12-05 15:13


filem terbaru yang saya tengok AeonFlux... boleh tahan ceritanya... Best!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-12-05 15:19


Assalamualaikum...

saya suka tengok semua filem box-office P Ramlee.

tak ketinggalan filem dari RUSHDI arahan beliau juga. kisah masyarakat yang dipaparkan berlaku dalam masyarakat kita sekarang walaupun mungkin tak berlaku masa tu...

sama-sama kita sedekahkan al-Fatihah buat P Ramlee.

al-Fatihah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

n_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9856
Posting: 332
Dari: -

jordan   avatar


posticon Posting pada: 08-12-05 15:35


Assalamualaikum

LION OF THE DESERT

kisah benar tentang Umar al-Mukhtar, pemimpin gerakan pembebasan Libya yang berjuang menentang penjajahan Itali. akhirnya beliau ditangkap & dijatuhkan hukuman gantung sampai mati di hadapan penduduk Libya. moga Allah menempatkan rohnya bersama para syuhada', ameen..

ana juga tunggu mana-mana pengarah yang nak sambung projek Allahyarham Moustafa Akkad untuk menerbitkan filem tentang 'Salahuddin al-Ayyubi'

Bookmark and Share

    


  Member Information For n_farhanahProfil   Hantar PM kepada n_farhanah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.149542 saat. Lajunya....