Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.
-- al-Baqarah: 286

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 8 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
eme86: 19 hari yang lalu
sunan-faqih: 24 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: kerja kursus add math


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» kerja kursus add math

Please Mendaftar To Post


Oleh kerja kursus add math

nuriz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 128
Posting: 205
Dari: rumah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-07-03 18:05


sape kat sini budak form 5/x-form 5 yang dah buat kerje kursus...korang dapat topik ape & cam mane korang selesaikan masalahnye...?

iez dapat saluran hujan sekolah lain cam mane...?[

-----------------
[img]http://smilies.networkessence.net/s/kao/otn/pbubbles.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurizProfil   Hantar PM kepada nuriz   Quote dan BalasQuote

ayat
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2190
Posting: 4
Dari: Miri

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 22-07-03 19:53


salam,
ayat pon dpt pasal saluran hujan. antara yg perlu ada dlm kerja kursus tuh:
-tajuk (cth: 'Inovasi Baru',kalau tulis ' kerja kursus 8-math, cikgu ayat cakap salah)
-pengenalan (rekalah ape2 crite pasal sykt azman tuh.. yg penting, mesti ader isi ttg maklumat yang dah diberi cthnya sisi 10 cm, sama kaki etc
-kaedah ( langkah kerja ni boleh dibuat dlm bentuk jadual, graf etc. ayat dpt carik 3 kaedah guna teorem pithaghoras,fungsi trigonometri and pembezaan . Kat skolah ni, cikgu suruh kasi 3 kaedah)
-Dapatan ( apa yg diperoleh dari kaedah tuh.. ringkas jek.. dlm 1/2 ayat}
-perbincangan ( critelah sket pasal ketiga-tiga kaedah tuh.. jitu ke, ape ke.. etc.}
-pengitlakan ( lebih kurang macam kesimpulan laa)
-penyelesaian utk soalan lanjutan (guna kaedah cuba jaya. at least, buat 5 bentuk saluran hujan yg berlainan. carik luas paling maksimum)
-konjektur (lebih kurang macam hipotesis laa)
-pengitlakan (utk soalan lanjutan)-bentuk mane yg dpt kasi luas keratan rentas paling maksimum..
okie nie jelaa sedikit sebyk yg dpt ayat share.. masa suntuk nih.. nak gi semayang maghrib.. okie..wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayatProfil   Hantar PM kepada ayat   Quote dan BalasQuote

empayar72
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1379
Posting: 281
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 22-07-03 20:21


assalamualaikum wbt
add math spm tahun ni kena buat kerja kursus ke?
ana tak tau pun!
ye lah dulu mana ada kan!
belajar le rerajin.
skor spm.
bila lagi nak dapat 16 a!

Bookmark and Share

    


  Member Information For empayar72Profil   Hantar PM kepada empayar72   Pergi ke empayar72's Website   Quote dan BalasQuote

nuriz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 128
Posting: 205
Dari: rumah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-07-03 15:52


amboi empayar72 awak ni ting berape???


iez dah dapat kerje tu 2 minggu yang lalu...5 ogos ni tarikh penyerahan tapi perkembangan nye cikgu nak tengok tiap minggu...setiap aliran kat sekolah iez semua dapat soalan yg berbeza...kelas iez (sains tulen) dapat saluran hujan...cikgu kate ade 5 jln penyelesaian tapi yang group iez jumpe cume 2 je...(hehe) malas nak cari bebanyak sebab kena lapor cume 2 je...kerje ni secara berkumpulan...

-----------------
[img]http://smilies.networkessence.net/s/kao/otn/pbubbles.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurizProfil   Hantar PM kepada nuriz   Quote dan BalasQuote

NuRIn_FakHIRa
Warga Rasmi
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 224
Posting: 6
Dari: TeRenGGaNu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-07-03 19:33


as'kum..
ha..nurin pun dapat soalan yang sama ngan nuriz.. pastu plak... cikgu kat skolah nurin nak tgk at least 4 cara penyelesaian...
iskh..dugaan betul.. tapi..alhamdulillah..skang nih nurin dah dapat bbrp cara.. nih pun nurin pakat dengan student skolah lain..kitaorg pakat tukar-tukar kaedah penyelesaian ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuRIn_FakHIRaProfil   Hantar PM kepada NuRIn_FakHIRa   Quote dan BalasQuote

empayar72
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1379
Posting: 281
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 24-07-03 19:56


ana dah masuk u dah pun
jangan jeles
adik2 ana semua
belajar rajin2
skor spm
masuk matrik/tahun asas
terus masuk u
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For empayar72Profil   Hantar PM kepada empayar72   Pergi ke empayar72's Website   Quote dan BalasQuote

nuriz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 128
Posting: 205
Dari: rumah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-07-03 20:25


ooo...yeke empayar72...


NuRIn_FakHIRa dapat 4 care??? care ape tu NuRIn_FakHIRa iz cuma dapat kaedah pembezaan & fungsi trigonometri...



-----------------
[img]http://smilies.networkessence.net/s/kao/otn/pbubbles.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurizProfil   Hantar PM kepada nuriz   Quote dan BalasQuote

NuRIn_FakHIRa
Warga Rasmi
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 224
Posting: 6
Dari: TeRenGGaNu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-07-03 13:03


ha'ah...nurin dapat 4 kaedah..nih dia kaedah tuh

Menggunakan Kaedah Kalkulus(pembezaan)
Menggunakan Kaedah Algebra
Menggunakan Kaedah Trigonometri (I) dan Jadual
Menggunakan Kaedah Trigonometri (II) dan Lukisan Graf


-----------------
HaRuMan ReaLitI MenCakuPi fanTasi, SATu KEteKaDaN MenaNnGkiS KeKuFuran SilaM

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuRIn_FakHIRaProfil   Hantar PM kepada NuRIn_FakHIRa   Quote dan BalasQuote

nuriz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 128
Posting: 205
Dari: rumah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-07-03 18:19


thankz NuRIn_FakHIRa sebab sudi kongsi info

-----------------
[img]http://smilies.networkessence.net/s/kao/otn/pbubbles.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurizProfil   Hantar PM kepada nuriz   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-07-03 16:31


wah.. makin mantap sistem pembelajaran skang nih.. add maths ni dulu antara subjek favourite.. tapi banyak yang dah lupalah..

ok good luck utk kerja kursus tuh.. mantap gitu.

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

nuriz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 128
Posting: 205
Dari: rumah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-07-03 12:03


terima kasih kak hanan untuk galakan yang bermotivasi tu

-----------------
[img]http://smilies.networkessence.net/s/kao/otn/pbubbles.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurizProfil   Hantar PM kepada nuriz   Quote dan BalasQuote

budakinsaf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 596
Posting: 111
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 31-07-03 10:07


assalamualaikuum..
adik saya pun ade cite pasal kerja kursus add math.semakin hebat pembelajaran sekarang ni.semakin hebat jugaklah pelajar2 sekarang ni.insyaallah.

-----------------
[IMG]http://homepage2.nifty.com/crashin/cra.gif[/IMG] [IMG]http://www.foxhom.com/chan/mazinger.gif[/IMG]
CiNTa YaNG ABaDi...CiNTa PaDa ALLaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For budakinsafProfil   Hantar PM kepada budakinsaf   Quote dan BalasQuote

aymannur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1022
Posting: 212
Dari: irbed

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-08-03 21:31


nak nyibuk sket...kalau yg form 5 punye dah dpt jawapan, form 4 punye camana plak?harap adalah yg dapat membantu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aymannurProfil   Hantar PM kepada aymannur   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-08-03 22:44


kerja kursus add math? ana tak tahu plak ada kerja kursus ni. ana dah lepas dah. dan ana pun belajar add math dulu. quite though. apapun belajar rerajin. semoga Allah sentiasa merahmatimu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 03-08-03 02:21


hmm... makin poer ler skrg... bagus laa... do d'best.. belajor pepandai.. nanti masuk U..

-----------------

[B] "Apa yang Kita Paling Nak.. Itu Yang Kita Takkan Dapat" -KARTINI- [/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

nuriz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 128
Posting: 205
Dari: rumah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-08-03 17:54


Quote:

On 2003-08-02 21:31, aymannur wrote:
nak nyibuk sket...kalau yg form 5 punye dah dpt jawapan, form 4 punye camana plak?harap adalah yg dapat membantu....




ha...aymannur dapat tajuk apa? kalau iz boleh tolong iz akan tolong...good luck


-----------------
[img]http://smilies.networkessence.net/s/kao/otn/pbubbles.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurizProfil   Hantar PM kepada nuriz   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 10-08-03 16:46


assalamualaikum...

ingatkan takde geng..rupanya ada - aymannur.. form4 ek? amik sains tulen ke sains ikhtisas?? saya amik sains tulen kena buat tajuk tin aluminium..pening gak. bayangkanlah, bab pembezaan tak belajar lagi tp kena buat kerja kursus...nasib baik cikgu lanjut tempoh hantar lepas cuti bulan 9 nanti...aymannur cemana??

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

mardhiah12
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2797
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-08-03 13:32


assalamu`alaikum

hebatnya budak sekarang ada kerja kursus, akak dulu masuk periksa jer, hehe..kelakar bila fikir balik fasal subjek add maths, tapi masuk university, itu yang paling score

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhiah12Profil   Hantar PM kepada mardhiah12   Quote dan BalasQuote

shiekyn
Warga Rasmi
Menyertai: 13.08.2003
Ahli No: 2966
Posting: 15
Dari: kota tinggi , johor

Johor  


posticon Posting pada: 26-08-03 22:20


salam ukhwah buat NuRIn_FakHIRa..
disini saya nak tanya awak buat kerja kursus tajuk taburan hujan ke..saya pun buat tajuk tue, jadi ape kata kita tukar2 jawapan saya cuma ade 3 kaedah je iaitu pembezaan, trigonometri(1)dan trigonometri (2).........
Ape kata kita tukar2 soalan add math tu...boleh tak ?
wassalam.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For shiekynProfil   Hantar PM kepada shiekyn   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 26-08-03 23:11


baguslah, mula belajar buat kerja kursus esok dah masuk ipt tak pening nak buat assignmet

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

PreTTy_HappY
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 800
Posting: 27
Dari: presint 8,putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-09-03 15:43


cheh!dah lame antar keje projek tuh..ekekekeke..cara penyelesaiannye adalah...budak sekolah lame poskan jawapan...aaii..sahabathijjaz tol!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For PreTTy_HappYProfil   Hantar PM kepada PreTTy_HappY   Pergi ke PreTTy_HappY's Website   Quote dan BalasQuote

Ibnu_Mohammad
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 335
Posting: 52
Dari: Down Under

Melaka  


posticon Posting pada: 08-07-04 16:18


assalamualaikum

ana nak berkongsi tips camner nak menguasai subjek add math...

dulu masa ana di ting 4 mmg tak berapa nak terer la add math ni...paling kuat pon buleh dlm 60/100 je..

caranyer camni...amik satu buku log yg kulit keras tu...yg panjang punya bukan yg pendek....kalo dapat yg tebal lagi bagus...pastu ana rasa semua ada kan buku latih tubi warna merah tu...terbita pelangi...ok senang jek....cuba buat latihan tu dr mukasurat 1 dan tulis segala jalan kerja kat buku log tadi...bagi emphasis on subject add math dulu kemudia baru subjek2x lain....sbb2x dia mudah kerana math adalah asas kpd segala subjek...buat la tetiap ari dan cuba jgn tanya org...buat sendiri...rujukla contoh2x soalan dan cuba jawab soklatn kat buku merah tu sendiri

ana gerenti lepas tamat buat latihan tu antum akan skor punya...ntah2x buleh 100....kalo setakat paper addmath mrsm tu kira piece of cake...

selamat mencuba



Bookmark and Share

    


  Member Information For Ibnu_MohammadProfil   Hantar PM kepada Ibnu_Mohammad   Pergi ke Ibnu_Mohammad's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.112456 saat. Lajunya....