Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila sesuatu telah sempurna akan mulalah kelihatan cacat celanya.

-- Saidina Abu Bakar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Relax Minda Kejap....... :-)


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Relax Minda Kejap....... :-)

Please Mendaftar To Post


Oleh Relax Minda Kejap....... :-)

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-10-05 17:31


PART I

Che'gu Nasyor sedang mengendali kelasnya dalam aktiviti sukan di padang sekolah. Seperti biasa, Che'gu Nasyor akan menyuruh murid²nya melakukan regangan otot. Tiba di satu bahagian, di mana murid² baring dan mengangkat kaki lalu menggerakkannya seperti sedang mengayuh basikal. Che'gu Nasyor asyik memerhati seorang muridnya yang pada mulanya menggerakkan kakinya tiba² memberhentikan kakinya. Lalu Che'gu Nasyor menyergah muridnya yang bernama Man Tapah.

"Woiiii Man, apa sebab kau berhenti ni hah"

"Oh Che'gu Nasyor, basikal saya tengah turun bukit Che'gu, sebab tu saya berhenti. Takkan nak kayuh jugak."


PART II

Waktu sekolah telah tamat. Sebelum keluar kelas, Che'gu Nasyor telah bertanya kepada murid²nya.

Che'gu : Siapa nak masuk/pergi syurga?

Semua murid mengangkat tangan kecuali Man Tapah lalu Che'gu Nasyor pun berkata,

Che'gu : Man, Kenapa awak tak nak pergi/masuk syurga?

Man : Mak saya kata lepas habis sekolah, terus balik rumah.. jangan pergi mana-mana.


PART III

Che'gu Nasyor sedang mengajar Bahasa Melayu dalam kelas 1 Mawar...

Che'gu : Man, boleh kamu buat ayat dengan menggunakan perkataan tepong?

Man : Itu senang saja cikgu.. ayatnya ialah.... emak sedang membuat kek di dapur.

Che'gu : Mana tepungnya??

Man : Tepong kan ke dalam kek tu.... Che'gu ini tak sekolah ke hape??


PART IV

Che'gu Nasyor : Joe, cuba terangkan apakah tugas akar pokok pisang?

Joe: Untuk mencari makanan, che'gu

Che'gu Nasyor : Bagus! Sekarang giliran Wati pulak. Apakah tugas batang pokok pisang?

Wati : Untuk membawa makanan yang dicari akarnya, che'gu

Che'gu Nasyor : Bagus! Sekarang giliran Man Tapah pula. Apakah tugas daun pisang?

Man Tapah :untuk membungkus nasi lemak, che'gu...

Che'gu Nasyor : uii... lagi bagus... berdiri atas meja sampai habis kelas...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

tero_1809
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.10.2005
Ahli No: 19818
Posting: 56
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-10-05 22:35


adoiiiii..... terbarai tali prut sebab gelak................. mana dapat cter.. man tapah tu macam sin shan laaaaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For tero_1809Profil   Hantar PM kepada tero_1809   Pergi ke tero_1809's Website   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-05 23:53


hehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

serban_biru
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19837
Posting: 28
Dari: kedah

italy  


posticon Posting pada: 16-10-05 01:28


ha

Bookmark and Share

    


  Member Information For serban_biruProfil   Hantar PM kepada serban_biru   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 16-10-05 21:30


tajuk sebenar tuk lawak ni ialah.. MAN TAPAH VS CHE'GU NASYOR...
:grin: :grin:

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 16-10-05 22:45


hebat cekgu itu, nboleh saja banyak subjek

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 17-10-05 08:29


pernah dapat pengalaman macam ini....
hahahahaha....
:pint::hammer::pint::hammer::pint::hammer::pint::hammer::pint::hammer::pint::hammer::pint::hammer::pint::hammer:


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

mawaddahkarimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18704
Posting: 60
Dari: bumi merdeka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-10-05 09:12


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


-----------------
LAUTAN MAHABBAH PENGIKAT UKHWAH
KASIH BERSEMI MESRA ABADI
BEGITU INDAH UKWAHFILLAH
MENDAMBA KASIH CINTA ILLAHI
[ Telah diedit oleh: mawaddahkarimah pada 17-10-05 09:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaddahkarimahProfil   Hantar PM kepada mawaddahkarimah   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-10-05 10:40


ok...not bad... :-)


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

RnieZah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17048
Posting: 70
Dari: Bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 17-10-05 11:47


Pening kepala cikgu dapat murid macam ni.... hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For RnieZahProfil   Hantar PM kepada RnieZah   Quote dan BalasQuote

khairol_leo
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18946
Posting: 67
Dari: Pahang Darul Makmur

Pahang  


posticon Posting pada: 17-10-05 16:21


heheh... kes naya la cikgu tu. kim salam banyak2 kat man tapah tu.
ws.

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_leoProfil   Hantar PM kepada khairol_leo   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 17-10-05 17:22


hehehe...jawapan yang best tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

umminajihah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18690
Posting: 70

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-10-05 17:23


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For umminajihahProfil   Hantar PM kepada umminajihah   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-10-05 22:44


kembar sin chan ke?:-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-05 23:38


Pada 17-10-05 22:44 , ridwan_daie posting:

!!! QUOTE !!!

kembar sin chan ke?:-di


Agaknyalah tak pun chibi maruko chan :-di


-----------------
"Jangan gugur sebelum syahid!"
[ Telah diedit oleh: SHAMR pada 17-10-05 23:39 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

zarimi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.04.2006
Ahli No: 24209
Posting: 77
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 16-04-06 01:10


kita buat teka teki pulak

hehehe

binatang apa bila berjalan berkaki empat,
bila menari berkaki dua
dan bila berenang tiada kaki.....

cubalah...kalau dapat nanti ada hadiah

Bookmark and Share

    


  Member Information For zarimiProfil   Hantar PM kepada zarimi   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 16-04-06 19:27


huhuhuhuhuhuhuhuhuhuuuhuhuhuuhuhuhhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 16-04-06 19:28


bluehippo...hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

xehar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.05.2005
Ahli No: 16318
Posting: 81
Dari: Bumi

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-04-06 19:49


boleh tahan lawaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For xeharProfil   Hantar PM kepada xehar   Quote dan BalasQuote

nurulXzinnirah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.04.2006
Ahli No: 23894
Posting: 25

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-04-06 20:44


hemmm binatang megik..betulkan..mana hadiahnye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulXzinnirahProfil   Hantar PM kepada nurulXzinnirah   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 18-04-06 13:00


:hammer: hahaha :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

kukumalu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23948
Posting: 77
Dari: upm

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-04-06 14:45


Pada 18-04-06 13:00 , fahim posting:

!!! QUOTE !!!

:hammer: hahaha :lol:


kenapa fahim ketawa melampau2?...
apa yang kelakar?...huhuuu...
confiuslah.... :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kukumaluProfil   Hantar PM kepada kukumalu   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 18-04-06 16:04


Pada 18-04-06 14:45 , kukumalu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-04-06 13:00 , fahim posting:

!!! QUOTE !!!

:hammer: hahaha :lol:


Kenapa fahim ketawa melampau2?...
apa yang kelakar?...huhuuu...
confiuslah.... :-?


Ala, sedap sikit hati orang yang buat lawak ni... Baru dia ingatkan lawak dia best. Hmm, dah best nak buat macam mana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 18-04-06 22:17


jangan gelak banyak sangat,nanti kurang ilmu....
w/apapun saya tetap minat sinchan
:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-04-06 23:30


:-) :-di :lol: :lol: :lol:


-----------------
2 love some1 is NOTHING...2b love by some1 is SOMETHING...2b love by some1 u love is EXCITING...but 2b loved by ALLAH is EVERYTHING


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 18-04-06 23:33


Pada 16-04-06 01:10 , zarimi posting:

!!! QUOTE !!!

kita buat teka teki pulak

hehehe

binatang apa bila berjalan berkaki empat,
bila menari berkaki dua
dan bila berenang tiada kaki.....

cubalah...kalau dapat nanti ada hadiah


apa jawapannya...??


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 23:39


Assalammualaikum wr wb
kelakar kan.. ana dah pernah dapat teka-teki ni dari anak^ummi ^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 23:40


eh silap.. bukan teka-teki tapi cerita lawak tu ^_^.. maaf

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-04-06 00:40


hahahahaha....kelakar la;-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-04-06 00:50


hehe..kelakar jugak critanya...sian cikgu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

zarimi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.04.2006
Ahli No: 24209
Posting: 77
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 19-04-06 01:01


ha tuk jawapan binatang tu adalah kuda sebab kuda bila berjalan berkaki empat.........kuda yang berkaki dua pulak kuda kepang sebab bila menari kuda kepang,kakinya dua kan.....then yang last kuda laut sebab kuda laut tak ada kaki kan dan still boleh berenang...bukan nak lawak tapi just nak bagi otak tu berjalan....Dr HM tuah Iskandar kata.....setiap manusia perlu charge otak dia dengan sentiasa berfikir....sebab tu rasulullah sentiasa menggalakkan umtnya berfikir tentang masalah umat......

so tak ada la hadiah...tapi ada satu hadiah yang paling special.....iaitu doa tuk semua sahabt agar bersatu ikhlaskan hati kerana allah......:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zarimiProfil   Hantar PM kepada zarimi   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-04-06 01:05


macam mana topik kelakar boleh berubah jadi teka-teki pula :-?

mesti silap landing ni.......... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 19-04-06 01:06


biarlah dia...terima kasih atas hadiah tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 19-04-06 12:54


sama-sama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

zarimi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.04.2006
Ahli No: 24209
Posting: 77
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 20-04-06 12:56


k la sory ibnu musa sebab tersalah landing.....ibnu musa tak cakap pun nak landing kat mana...so tersalah la landing....sory ye...:)

ok kalau begitu ibnu_musa kena betulkan lah bagaimana nak landing dengan tepat.....hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For zarimiProfil   Hantar PM kepada zarimi   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 20-04-06 20:30


zarimi nak landing kuda tu kat mana ye...???
:-di :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 20-04-06 22:10


kuda hitam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-04-06 22:40


wah, kat sini MACAM-MACAM ADA... ada kuda hitam yang tak reti duduk diam, ada penunggang kuda yang tak tahu kat mana nak landing, ada pahlawan yang kaku, ada burung yang tak reti penat, ada kura2 pink yang suka kenyit mata ;-)

satu saja yang tak ada kat sini: man tapah :lol:

p/s: kucingku juga yang cute :-di


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 20-04-06 22:41 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 20-04-06 22:58


Pada 20-04-06 22:40 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

wah, kat sini MACAM-MACAM ADA... ada kuda hitam yang tak reti duduk diam, ada penunggang kuda yang tak tahu kat mana nak landing, ada pahlawan yang kaku, ada burung yang tak reti penat, ada kura2 pink yang suka kenyit mata ;-)

satu saja yang tak ada kat sini: man tapah :lol:

p/s: kucingku juga yang cute :-di



Kucing yang suka tata?


-----------------
Ingatlah, nabi s.a.w telah didatangkan untuk memandu hidupmu maka ikutilah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

kismis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11649
Posting: 180

Sabah  


posticon Posting pada: 22-04-06 15:38


Pada 16-10-05 21:30 , srikandisutera posting:

!!! QUOTE !!!

tajuk sebenar untuk lawak ni ialah.. MAN TAPAH VS CHE'GU NASYOR...
:grin: :grin:


sokong...
apapun, memang lawak... :lol: :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For kismisProfil   Hantar PM kepada kismis   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.139728 saat. Lajunya....