Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau hanya memikirkan "Apa kata orang..." bila pula masa nak mengenengahkan, "Apa kata saya..."

-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 17 jam, 10 minit yang lalu
muslimiman: 15 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 16 hari yang lalu
nur_tinta: 22 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Mencari cinta...???? sapa nak JOin....


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Mencari cinta...???? sapa nak JOin....

Please Mendaftar To Post


Oleh Mencari cinta...???? sapa nak JOin....

Asmiedi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18490
Posting: 39
Dari: Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 09:42


Dah habis dah program tuuuu.......... tapi yang peliknya mereka tak malu kerrr buang masa nak rebut seorang perempuan ... siap gaduh2 lagi... kalau saya laa gaduh pasal berebut perempuan malu woooooooo........... boleh aman ke perkahwinan mereka tuuu... heeeeeee apa laaa nak jadi kat Malaysia sekarang niiiiiiii makin bercelaru......... anda suka ke tengok cerita tu???


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For AsmiediProfil   Hantar PM kepada Asmiedi   Pergi ke Asmiedi's Website   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 10:00


assalamualaikum...
ramai yang bangkang program cerita tu.. Kenapa ye??

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 10:09


udah2 lah tu.

ps: carilah cinta kerana Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 03-10-05 10:16


entah lah... :-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 10:19


Pada 03-10-05 10:16 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

entah lah... :-? :-?
siapa nak kahwin disponsor bolehlah join mencari cinta.

ps: ambil yang jernih, buang yang keruh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 10:23


Pada 03-10-05 10:00 , ina_irdyna85 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
ramai yang bangkang program cerita tu.. Kenapa ye??



Pendapat saya, pasal cerita ni memang teruk dan meniru budaya orang kafir..

Sedih tengok orang Malaysia sekarang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

ainabalqis
Warga Rasmi
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14346
Posting: 5
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-10-05 10:40


emm...betul tu...saya pun tak suka cerita tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainabalqisProfil   Hantar PM kepada ainabalqis   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 03-10-05 11:23


errmmmm apa-apa aje... tapi apapun supaya mereka diberi petunjuk dan hidayah.... sebab Allah yang maha mengetahui....daripada kita kutuk mereka..free2 saja kita dapat dosa.....dan mereka pun dapat pahala free......supaya kita dijauhi dengan kaedah mencari cinta macam tu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

Asmiedi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18490
Posting: 39
Dari: Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-10-05 10:52


hehehehe... kekadang tergelak juga... cozz Kenapa laaa lelaki dalam cerita tuu nak berebut seorang perempuan...yang lagi peliknya sebelum program tuu seorang pun tak kenal sapa ely.....heheheh....apelaa... tak ada idea lain ke...???

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsmiediProfil   Hantar PM kepada Asmiedi   Pergi ke Asmiedi's Website   Quote dan BalasQuote

RnieZah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17048
Posting: 70
Dari: Bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 10-10-05 11:02


saya tak pernah tengok pun cerita tu....
tengok tajuk saja....
eh... ini macam cerita orang putih BACHELOR.. main dekat chanl 72...
meniru tu kebiasaan semua orang @ negara...
baru-baru ini... Disneyland Hongkong pulak dibuka... takkah itu meniru orang barat...
jenama barangan @ pakaian jugak banyak ditiru...
cakap susah tak cakap pun susah...
Wallahualam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For RnieZahProfil   Hantar PM kepada RnieZah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-10-05 12:34


:-) :-di :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-05 13:15


.....emm...tutup lah program tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 10-10-05 14:04


Rancangan paling CEMUIH NAK MAMPOIH...!!!!!!


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 10-10-05 17:28


hurm...semua yang barat buat..kita nak buat..cuba la kita buat barat ikut timur pulak..jangan berbangga dengan identiti barat yang ntahapapapantah itu..astaghfirullah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

hasmah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2438
Posting: 65
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 23:43


hish!!! tak suka laaa


-----------------
jangan bina kebahagiaan atas penderitaan orang lain...


Bookmark and Share

    


  Member Information For hasmahProfil   Hantar PM kepada hasmah   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 00:10


Program ikut-ikutan dan budaya Barat
Semata-mata nak raih perhatian dan keuntungan sahaja...

: Meet My Folks
: Meet My Kids

Juga adalah siri Barat yang famous dan sering ditayangkan. Itu dah siri yang menjatuhkan maruah. Entah Malaysia nak kuarkan juga ke? Suka sangat tiru ...pulak program entah [email protected] Kalau yang ok takpa juga...

Harap2 kalau ramai komen .... pasni tak ada kuarkan program macam tu lagi kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

ainulfaizah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1350
Posting: 36
Dari: UTM,Skudai

malaysia  


posticon Posting pada: 12-10-05 00:41


..banyak hati yang kecewa kerana cinta dari yang bahagia kerana cinta...hai manusia sekarang semakin pelik sanggup mempertaruhkan hati pada suatu yang tak pasti...wallahualam

~~buat program mencari cinta ILLAHI :-)~~

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainulfaizahProfil   Hantar PM kepada ainulfaizah   Pergi ke ainulfaizah's Website   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 08:41


macam-macam rasa ada...siapa laaa punya idea buat program tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 23:48


assalamualaikum...
saya memang tak prnh tengok cerita..memang tak tahu langsung pasal cerita tu..
lagipun..ia bertentangan dengan budaye masy kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

iz-zikr
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18492
Posting: 21
Dari: malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 13-10-05 08:43


entah la...rasanya yang masuk program macam tu...nak cari glemer saja tu...
bukan apa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For iz-zikrProfil   Hantar PM kepada iz-zikr   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 10:30


mm..tak payah laa ada season 2..kalau nak buat juga...buat mencari mahabbah dalam keluarga islam..
buat ciri2 keluarga islamik..makan bersama...ibu ngajar anak-anak mengaji..fardu ain...si bapak jadi imam...family solat berjemaah..buat usrah keluarga....
kan lebih bagusss..boleh jadi contoh untuk orn glain..lebih realiti..
suami isteri salin gmenghormati..t
ak derlaa kecoh2 lagi kes2 cerai yang rating makin tinggi sekarang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 17:00


:roll: orang bodoh saja yang join cerita-cerita macam tuuu
ada ke patut berebut pompuuan....kalau berebut duit kee....makanan keee....boleh la diterimaaaa :-P :-P :-di :lol:


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-10-05 15:57


heeheh...
tak best ke rebut perempuan...hehe..
nampak sangat budusnya 10 lelaki tu.....
terang2 seorang perempuan tu curang..
jalinkan hubungan dengan 10 orang..
sanggup tunggu lagi.....
seeloknya pilihlah saya jadi pacarmu...

p/s..memang gila saya hari ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

Impian82
Warga Rasmi
Menyertai: 29.07.2004
Ahli No: 10395
Posting: 15

Johor  


posticon Posting pada: 15-10-05 19:02


Assalamualaikum....saya setuju sangatlah pendapat awak firdaus..... program tu tak sesuai.... lainlah calon isteri tu macam zaman nabi...tak pernah ditontoni...suami soleh yang dicari.... dugaan dan cabaran perlu diberi...untuk menguji lelaki sejati bagi mendidik seorang isteri...wallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Impian82Profil   Hantar PM kepada Impian82   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-10-05 20:15


Mencari cinta...???? sapa nak JOin....

saya nak join boleh...? :lol: jom kita cari cinta sejati... iaitulah cinta Ilahi :-)

semoga cinta kita sesama manusia dapat mendorong ke arah cinta yang paling agung... ameen...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-10-05 23:38


oooooiiii cik hasmah, nak promote diri @ nak posting!!!!!!!!!!!     jangan marah nanti senang dapat barah!!!!!!!!!!!!!

mencari cinta rancangan tv yang bodoh, tak ada faedah!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

Asmiedi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18490
Posting: 39
Dari: Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-10-05 08:55


Tah lah...... Oarang ramai kutuk tapi yang menjayakan rancangan tu macam muka tembok.........tembok saja tak macam muka mereka.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsmiediProfil   Hantar PM kepada Asmiedi   Pergi ke Asmiedi's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 28-10-05 09:55


cinta pada allah adalah cinta yang hakiki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

majdah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4046
Posting: 28
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 28-10-05 11:40


assalamualaikum sahabat sekalian...
saya pun tak setuju dengan rancangan tu....tak sesuai dengan budaya kita ni....iyerlah nak cari pasangan bukan dengan mudahkan?cara macam ni rasanya tak sesuai diamalkan......

Bookmark and Share

    


  Member Information For majdahProfil   Hantar PM kepada majdah   Pergi ke majdah's Website   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-03-06 15:54


Hmmm.....entah tak tau....yang pasti saya tak tengok langsung rancangan...mak kata nak tiru omputeh agaknya....biorla..asalkan kita tak terlibat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.147726 saat. Lajunya....