Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Jika anda berada dalam jamuan di rumah orang hendaklah menjaga perangai dan menjaga mata; dalam solat menjaga hati; dan dalam pergaulan menjaga lidah."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 41
Ahli: 0
Jumlah: 41




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: KALAU saya LELAKI....


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» KALAU saya LELAKI....

Please Mendaftar To Post


Oleh KALAU saya LELAKI....

cunye
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2005
Ahli No: 13551
Posting: 287
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-10-05 12:44


Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: woow, cool gila...
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...


kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody's perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang.... muka pun macam pecah rumah!


kalau lelaki handsome menolong perempuan yang diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...


kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat...
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan itu!


kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)...


kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus...penuh kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...


kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?...


kalau lelaki handsome tak mahu bergambar
perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
kalau lelaki tak handsome tak mahu bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?...


kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu....


kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?


heheheheh......
KOMEN lah SIKIT..JUST KIDING

Bookmark and Share

    


  Member Information For cunyeProfil   Hantar PM kepada cunye   Pergi ke cunye's Website   Quote dan BalasQuote

cairo
Warga Rasmi
Menyertai: 25.01.2004
Ahli No: 6746
Posting: 16
Dari: uum

Kedah  


posticon Posting pada: 02-10-05 13:43


aik topic ni tak dak orang bagi opinion ke...or tak mahu komen apa-apa
senyap saja,,,takut ke nak bagi komen anda..
hahahahahah

Bookmark and Share

    


  Member Information For cairoProfil   Hantar PM kepada cairo   Pergi ke cairo's Website   Quote dan BalasQuote

zatie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17090
Posting: 209
Dari: sHaH aLaM

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-10-05 14:05


scary saja.........
teruk sangat ke perempuan ...................


~~wanita~~

kau digelar sebagai penyeri dunia
hadirmu melengkap hubungan manusia....
bukan saja dirindui yang biasa............
malah Adam turut sunyi tanpa Hawa................

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatieProfil   Hantar PM kepada zatie   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 02-10-05 16:21


saya macam pnah post article ni...tapi tkde orang komen...hehhee

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-10-05 16:47


al-salamu `alaykum...

entahlah nak komen apa, kecuali sesetengahnya ada yang... yang apa ye... takut tersalah ayat... yang tak betul agaknya...

takkan lah semua orang perempuan macam tu... hanya pentingkan handsomenya seorang lelaki... sedangkan lelaki yang tak cantik rupanya tapi cantik akhlak dan agamanya... lebih baik dari lelaki yang cantik rupanya tapi tidak cantik akhlak dan agamanya...

sebagaimana firman Allah s.w.t.:

"Sesungguhnya yang paling mulia di antara kamu di sisi Allah adalah yang paling bertakwa di antara kamu..."

so, apa komen ikhwah dan akhawat sekalian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

nurdeenaa
Warga Rasmi
Menyertai: 10.05.2005
Ahli No: 16428
Posting: 3
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 02-10-05 17:27


ye ke begitu??tak jugak arrr..depends dengan individu tu sendiri....tak semestinya muka yang menarik tu ensem dan tak semestinya muka yang buruk tu hodoh....soo apa yang penting let ask urself what are u trying to get from someone..the kindness of his heart or the handsome of his face...=) hhehehe..so lets think over it ya dude....ok assalamualaikum...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurdeenaaProfil   Hantar PM kepada nurdeenaa   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 02-10-05 18:05


saya adalah lelaki biasa... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

SITIHAMIZAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13091
Posting: 192
Dari: the garden of knowledge and virtue

Johor  


posticon Posting pada: 02-10-05 18:30


handsome vs tak handsome...
macam2...
kalau handsome tapi ilmu agamanya kurang nak buat apa!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For SITIHAMIZAHProfil   Hantar PM kepada SITIHAMIZAH   Quote dan BalasQuote

nurbalqis83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12893
Posting: 52
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 02-10-05 20:50


:)keindahan rupa paras tak menjanjikan apa-apa sebenarnya.semuanya milik Allah kan:)lagi pun saya rasa ,kebanyakan perempuan sekarang ni nak cari lelaki yang hati nya baik dan beragama.samalah macam lelaki kan.sejahat2 mana pun mereka,still nak cari yang baik untuk menjadi isteri mereka....so soal handsome atau tak sebenarnya bukan lah syarat utama seseorang perempuan akan pilih lelaki tu:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurbalqis83Profil   Hantar PM kepada nurbalqis83   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 02-10-05 21:57


macam tu sekali ke?
ehhe...dasyat2....
tak semua perempuan buat begitu....percayalah!:)
bersangka baiklah selalu..;)


-----------------



    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

MaBa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18763
Posting: 54
Dari: Kawasan Burung Langit..

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 14:40


Tak semua perempuan macam tu ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaBaProfil   Hantar PM kepada MaBa   Quote dan BalasQuote

sea-tea
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14701
Posting: 171
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-10-05 21:11


Pada 03-10-05 14:40 , MaBa posting:

!!! QUOTE !!!

Tak semua perempuan macam tu ye...


assalamualaikum...
setuju!!!!


-----------------
~carilah insan yang menyintaimu tidak lebih dari cintanya pada Allah dan tidak memuja mu,sebaliknya memuja Allah~


Bookmark and Share

    


  Member Information For sea-teaProfil   Hantar PM kepada sea-tea   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-10-05 21:32


handsome tu kan banyak perspektif??..; agama, akhlak, imej dll.
ada ke yang tak handsome ciptaan Allah? :)

WaLLahua'LaM

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-10-05 22:11


Ye pendapat memasing kan ?
But what ever, Prof tahu ..... diri ini lelaki dewasa dah dan bukan lagi remaja lelaki..... tapi no komen jika sesiapa nak kata Prof handsome hehehe malula pulak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

ainulfaizah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1350
Posting: 36
Dari: UTM,Skudai

malaysia  


posticon Posting pada: 10-10-05 00:12


handsome??...kalau lelaki tu dikategorikan sebagai "sejuk perut ibu mengandung"...insyaAllah handsome lah dia itu....

~~Allah tak memandang paras rupamu..tapi Allah memandang hatimu~~

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainulfaizahProfil   Hantar PM kepada ainulfaizah   Pergi ke ainulfaizah's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 10-10-05 08:41


semua tu benar-benar belaka......

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-10-05 22:19


Rsanya kenyataan yang agak berat sebelah. Tak semua perempuan macam tu, betul tak? Kadang-kadang lelaki pun ada yang amalkan sikap diskriminasi macam ni.... :-di


-----------------
"Jangan gugur sebelum syahid!"


Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 00:46


kita manusia tak perfect..


-----------------
Hakikat Kejayaan Adalah Kebahagiaan Dalam Hidup....


Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

afizam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14810
Posting: 82
Dari: negeri indera kayangan

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 14:14


Assalamualikum...

biarlah apa yang orang nak kata....yang penting nawaitu lillahitaala....dan setiap manusia yang dijadikan ALLAH adalah cantik & handsome....
apa guna berparas rupa cantik jika hati tak secantik rupa....

wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For afizamProfil   Hantar PM kepada afizam   Quote dan BalasQuote

ros_nur
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1863
Posting: 56
Dari: Alam maya bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 12-10-05 15:41


lelaki dan perempuan di ciptakan.........

setiapnya ada kelebihan...masing-masing
DIA lebih mengetahui........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ros_nurProfil   Hantar PM kepada ros_nur   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 10:36


Setiap kejadian Allah ada hikmahnya....
kalau cantik di luar, biarla cantik dalamnye juga.
kalau tak cantik luar, janganla di dalam pun tak cantik.
biarla orang kata kita tak cantik sebab hidup ini bukanla manusia yang menilainye tetapi Allah yang akan menilai kita. Waallahu alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

haiza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6626
Posting: 79
Dari: malaysia

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 11:08


terimalah seadanya.....

manusia kan...banyak ragam????

wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For haizaProfil   Hantar PM kepada haiza   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 14:54


KALAU saya LELAKI....? memang saya lelaki pun, al-hamdu li'Llah sebab saya diciptakanNya sebagai lelaki...

tak pernah rasa jadi orang perempuan, macam mana ye tu...? masing2 ada kelebihan, sedangkan yang bertaqwa itulah yang paling mulia di sisiNya, tak kira lelaki @ perempuan...

wassalam...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

nur_ukhwah
Warga Rasmi
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19473
Posting: 15
Dari: maran

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 16:44


saya bersyukur jadi perempuan,tak payah nak tukar2 jantina lagi...bersyukurlah dengan apa yang Allah s.w.t anugerahkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ukhwahProfil   Hantar PM kepada nur_ukhwah   Quote dan BalasQuote

umminajihah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18690
Posting: 70

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 17:43


:-di Suka-suka hati dia saja nak mengata orang.tak semestinya lelaki handsome tu perfect dan lelaki tak handsome tu tak bagus, lelaki handsome ni pun kadang-kadang kontrol macho jugak. :-P sapa yang rasa diri dia handsome tu sorilah ye.setiap orang kan ada kelebihan masing-masing. so, bersyukurla dengan apa yang ALLAH kurniakn pada kita tu..jangan fikir diri kita lebih baik dari orang lain.....
[ Telah diedit oleh: umminajihah pada 13-10-05 17:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For umminajihahProfil   Hantar PM kepada umminajihah   Quote dan BalasQuote

astina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18487
Posting: 96
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 20:50


yup.... memang betul pun..
i sokong u cunye...


cayo !!!!
cayo!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For astinaProfil   Hantar PM kepada astina   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 22:44


handsome ke tak seorang laki tu tak pernah menjadi persoalan...asalkan beriman,indah akhlak,ada ciri2 seorang pemimpin,pandai hormat orang lain,bertanggungjawab,jujur,setia...tu pun dah cukup bagi seorang perempuan...
rata2 perempuan tak memilih pasangan hidup yang handsome...tapi rata2 laki memilih perempuan yang cantik...thats di real situation now..wallahua'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 22:45


Nak suruh komen ye? emmm.... kalau dilihat pada posting pertama yang di atas tu....kita dapati:

Kalau lelaki handsome....
Perempuan akan 'cakap'::...
kalau lelaki tak handsome....
Perempuan akan 'cakap': ....


kalau lelaki handsome ....
Perempuan akan 'kata': ....
kalau lelaki tak handsome .....
perempuan akan 'kata': ....
[ Telah diedit oleh: ridwan_daie pada 13-10-05 22:50 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 22:48


;-) :-) 8-) :-di :-P :lol: :roll:

orang perempuan ni kan...
[ Telah diedit oleh: ridwan_daie pada 13-10-05 22:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 22:49


So, apa yang saya nak komen di sini ialah, sebagai kesimpulan daripada posting tu terbuktilah yang orang perempuan ni suka 'bercakap' dan suka 'mengata' tentang orang lelaki di belakang

(cakap belakang = makan ketupat)

Jangan marah ye, cik adik, cik akak serta makcik-makcik sekalian....heheh:-di
[ Telah diedit oleh: ridwan_daie pada 13-10-05 22:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 23:00


assalamualaikum..?...
ina rasa...hensemnya seorang lelaki..bukan terletak pada paras rupa...tapi hati..
hati yang mencerminkan segalanya....itu pandangan inalah....
pasal...ina kalau pandang lelaki begitu lah....
tapi.....jgnlah kata perempuan macam tu sekali...teruklah...
tak semua begitu....tapi..ada juga yang begitu...tak boleh dinafikan..
ok wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

im_fillah
Warga Rasmi
Menyertai: 09.10.2005
Ahli No: 19694
Posting: 6

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 23:18


assalamualaikum..
erm,bagi saya lelaki kalau handsome tapi tak ada akhlak,tak berguna...rupa paras bukannya boleh mnjamin apa apa...betul tak...tapi kalau seseorang lelaki tu berakhlak mulia,berbudi bhasa dan beriman,secara automatik dia akan menjadi handsome pada pandangan saya....

wassalam...

~akhlak lambang peribadi ummah~

Bookmark and Share

    


  Member Information For im_fillahProfil   Hantar PM kepada im_fillah   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 14-10-05 06:04


aik....ini sambungan kalau peremuan cantik dan tak cantik ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

astina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18487
Posting: 96
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 17:10


Pada 13-10-05 22:49 , ridwan_daie posting:

!!! QUOTE !!!

So, apa yang saya nak komen di sini ialah, sebagai kesimpulan daripada posting tu terbuktilah yang orang perempuan ni suka 'bercakap' dan suka 'mengata' tentang orang lelaki di belakang

(cakap belakang = makan ketupat)

Jangan marah ye, cik adik, cik akak serta makcik-makcik sekalian....heheh:-di



apa? habis tu laki ni tak ada ke yang mengate orang kat blakang? lagi pun, tak semua perempuan jenis yang awak ckpkan tu...


( kesimpulannya: no body perfect.... baik laki / perempuan )

jadi cubelah jadi diri yang sebenar dan tunjuk teladan yang baik sesama manusia...
insyaallah.... saya bercakap ni pun untuk diri sendiri juga....

Bookmark and Share

    


  Member Information For astinaProfil   Hantar PM kepada astina   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 17:22


:-( kasihan dekat orang yang tak nsome...bersabar lahh...Allah sentiasa bersama dengan orang2 yang sabar...... :oops:


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-05 11:51


perempuan yang baik tak akan cakap macam begitu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

norhikmah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.04.2005
Ahli No: 15562
Posting: 22
Dari: Parit Buntar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-11-05 03:00


wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For norhikmahProfil   Hantar PM kepada norhikmah   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-11-05 10:49


sayela lelaki tak handsome. akhlak pun sedang diusahakan nak jadi baik

:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 31-12-05 12:01


nak kata apa ye...selamat hari raya

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-12-05 12:19


serba salah den...huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

putra_adi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.10.2005
Ahli No: 20183
Posting: 79
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 12-01-06 04:59


jika lelaki handsome beragama.
wanita mungkin berkata: alangkah baiknya jika dia dapat membimbing diriku dan seluruh umat ini.
jika lelaki kurang handsome beragama.
wanita mungkin akan berkata. saya ingin jadi seperti diri nya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For putra_adiProfil   Hantar PM kepada putra_adi   Quote dan BalasQuote

Jubah_Putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21590
Posting: 85

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-01-06 10:01


amboi...amboi....ini macam nak kutuk perempuan saja ni :di tak semua perempuan macam tu tau :di kacak belakang kira yang penting akhlak dan agama mesti baik :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jubah_PutihProfil   Hantar PM kepada Jubah_Putih   Quote dan BalasQuote

qville_islaami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.08.2005
Ahli No: 17821
Posting: 65
Dari: Pulau Pinang

Kedah  


posticon Posting pada: 12-01-06 12:13


Apa perlu bincang pasal handsome ni...

Hmmm... Ana ni pun handsome juga. Semua cukup. Ada hidung lubang ada dua. Ada mata dua. Telinga ada dua dan dua-dua ada lubang. Kaki ada tangan ada. Semua lengkap . Takker handsome ciptaan Allah bernama ana ni.

dan ana menjadi dalil aqli adanya Allah.

hmmmm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For qville_islaamiProfil   Hantar PM kepada qville_islaami   Pergi ke qville_islaami's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-01-06 12:57


no komen........

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

qville_islaami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.08.2005
Ahli No: 17821
Posting: 65
Dari: Pulau Pinang

Kedah  


posticon Posting pada: 12-01-06 15:51


hehehe perasannyer ana

Bookmark and Share

    


  Member Information For qville_islaamiProfil   Hantar PM kepada qville_islaami   Pergi ke qville_islaami's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 12-01-06 18:23


betul ke????

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

taufiq111
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2004
Ahli No: 11035
Posting: 270
Dari: UKM

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-01-06 20:25


Saya memang seorang lelaki... bagi saya, tak perlu jadi hipokrit... sebab, sekarang ni, buat baik pun orang kata kita, buat jahat pun orang kata kat kita...

Lebih baik kalau kita buat baik...

Cuma, kita harus menjaga nikmat yang ALlah bagi, sebelum kita ditarik kembali oleh Allah...

Lelaki yang sebenar adalah yang sentiasa kuat untuk mencari redha Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For taufiq111Profil   Hantar PM kepada taufiq111   Quote dan BalasQuote

qville_islaami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.08.2005
Ahli No: 17821
Posting: 65
Dari: Pulau Pinang

Kedah  


posticon Posting pada: 13-01-06 16:41


betul tu .... segalanya demi barakah dan redha Allah.

mmm... hipokrit ke ni ek. InsyaAllah kita sama-sama jaga hati kita dari penyakit yang sukar diubati.

hidup lelaki. hidup muslimin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qville_islaamiProfil   Hantar PM kepada qville_islaami   Pergi ke qville_islaami's Website   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-01-06 17:00


uishh...xbaik tau kata wanita macam tu..

memilihnya kaum hawa kerana kualiti seorang adam...kalau kacak tapi perangai entah hapa2, xkuasa nak layan...kalau teru, mana yang berkenan di hati...

tapi kan, teru sekarang ini ada la terminat dengan seorang hamba 4JJ1 tu, tapi dia bukanlah dikalangan yang terkenan di hati...hehehe....minat ciptaan 4JJ1 yang indah itu satu ibadah kan?...malu pula :-P :-P


-----------------
"Hidup ini seperti mengupas kulit bawang, sekali anda mengupas kulitnya,sesekali air mata anda akan mengalir menitis ke bumi"


Bookmark and Share

    


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.149383 saat. Lajunya....