Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Fungsi jangkaan bukanlah meramalkan masa depan, sebaliknya jangkaan mencipta masa depan itu sendiri
-- W W Wagar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Teka-Teki Berlarutan
Topik: Tikus dan Kucing...haha


Carian Forum

Moderator: nordalily, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki Berlarutan
    »» Tikus dan Kucing...haha

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Tikus dan Kucing...haha

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 28-09-05 21:39


Assalamualaikum...

ahh, ni ada satu teka teki,dia begini

kenapa bila kucing kejar dia xdapat tangkap tikus tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 28-09-05 21:50


memang tak dapat tangkap tapi dapat makan.................
:roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 28-09-05 23:16


hehe...salah salah....jawapan dia sebab tikus tu naik motorla......pastulak, bagaimana tikus boleh berhenti dan tahu kucing tu dah penat?

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 23:25


Pada 28-09-05 23:16 , bocah_anom posting:

!!! QUOTE !!!

hehe...salah salah....jawapan dia sebab tikus tu naik motorla......pastulak, bagaimana tikus boleh berhenti dan tahu kucing tu dah penat?


advance betui tikus ini :-o
tikus boleh berhenti sebab dia tekan brek motor.
tikus tahu kucing itu dah penat sebab kucing dah berhenti dari mengejar tikus. ;-)
[ Telah diedit oleh: houri pada 28-09-05 23:27 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 29-09-05 09:47


salah-salah...sebabnye...tikus tu tengok side mirror kat motor tula....kalau tak bagaimana tikus tu boleh tahu kucing tu dah penat :lol:.....pastulak, bagaimana pula kucing ni boleh tahu tikus ni ada kat dalam peti ais? haaaa...tau tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 10:00


kucing tu bau tikus dalam peti ais lepas itu bukakla peti ais tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 10:09


Pada 29-09-05 09:47 , bocah_anom posting:

!!! QUOTE !!!

salah-salah...sebabnye...tikus tu tengok side mirror kat motor tula....kalau tak bagaimana tikus tu boleh tahu kucing tu dah penat :lol:.....pastulak, bagaimana pula kucing ni boleh tahu tikus ni ada kat dalam peti ais? haaaa...tau tak?


sebab kucing tu nampak tikus masuk dalam peti ais.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 29-09-05 10:15


pun salah....:lol:....sebab tikus tu park motor dia sebelah peti ais tu...hahaha :lol:...pastulak, bagaimana pula kucing tu tak boleh nak buke pintu peti ais tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 10:22


setahu saya, tikus yang kejar kucing....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 29-09-05 10:26


uhm?...tikus kejar kucing? besar ke tikus tu...takut pula...apa pun jawapan masih salah :lol: ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 11:19


motor yang dia parking tu jatuh kat depan peti ais, camane nak bukak

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 29-09-05 11:21


entahlah..
mungkin kucing tu dok dalam sangkar agaknya...
:-)

[ Telah diedit oleh: FIRDAUSNUR pada 29-09-05 11:28 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 29-09-05 13:29


eh..tak boleh tak boleh...bagaimana pula kucing dok sangkar....firdaus kata motor tu jatuh kat depan peti ais kan? so?

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 15:22


Pada 29-09-05 10:15 , bocah_anom posting:

!!! QUOTE !!!

pun salah....:lol:....sebab tikus tu park motor dia sebelah peti ais tu...hahaha :lol:...pastulak, bagaimana pula kucing tu tak boleh nak buke pintu peti ais tu?


sebab kucing tak tak pernah guna peti ais, so macamna kucing nak tahu cara untuk bukak pintu peti ais ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-09-05 15:34


Pada 29-09-05 15:22 , houri posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-09-05 10:15 , bocah_anom posting:

!!! QUOTE !!!

pun salah....:lol:....sebab tikus tu park motor dia sebelah peti ais tu...hahaha :lol:...pastulak, bagaimana pula kucing tu tak boleh nak buke pintu peti ais tu?


sebab kucing tak tak pernah guna peti ais, so macamna kucing nak tahu cara untuk bukak pintu peti ais ;-)



ni macam NEVER ENDING RIDDLE.....macam best...
nak join...

Kenapa kucing tak boleh bukak pintu peti ais?/
mmm..sebab kucing itu tak ada tangan...betul tak?releven?
reasonnya...kucing itu kudung kedua dua belah tangan...memanglah kucing itu naik motor,tap,maybe dia just penunggang...orang lain yang bawak...

so...the answer??? :-P
[ Telah diedit oleh: anis_najihah pada 29-09-05 15:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

safiyyhannan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.09.2004
Ahli No: 11484
Posting: 33
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 15:44


kucing tu tak sampai nak buka pintu peti ais
ataupun tekanan udara atmosfera jauh lebih tinggi dari tekanan udara dalam peti ais jadi tak boleh buka peti ais..

ala cepatla bagi jawapan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For safiyyhannanProfil   Hantar PM kepada safiyyhannan   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 29-09-05 18:25


haha :lol:...ui, sampai main tekanan atmosphere tu.. firdaus tadi hampir dapat jawapan dia... sebabnye...motor tu berat sangat...tak boleh nak alihkan...:lol:

lepas itu, camnelak tikus tu nak klua?dahla kena block dengan motor..lepas itu kucing kat depan pula tu...haa...bagaimana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 21:47


sebab tikus dari dalam peti ais tarik peti ais tu, so kucing tak boleh bukakla.. begitu?...

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 21:49


tikus tu gigit2 peti ais tu agaknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 22:02


Pada 29-09-05 10:22 , ina_irdyna85 posting:

!!! QUOTE !!!

setahu saya, tikus yang kejar kucing....



ada kucing yang takut tikus...doraemon :-di :-di


-----------------
Hakikat Kejayaan Adalah Kebahagiaan Dalam Hidup....


Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 30-09-05 01:12


ish...doraemon pula...hihi :lol:....salah2...tikus tu call lah member dia...suruh tolong dia....habis tu...bagaimana pula member dia nak tolong tikus ni? :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 30-09-05 01:22


macam mana member tikus nak tolong tikus....tolong saja lah...dengan attack kucing...hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

kama_klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2005
Ahli No: 18331
Posting: 181
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-09-05 06:06


tolong tengok saja lah dah tak boleh nak buat apa-apa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kama_klateProfil   Hantar PM kepada kama_klate   Pergi ke kama_klate's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-10-05 08:39


!!! QUOTE !!!

memang tak dapat tangkap tapi dapat makan.................
kucing sekarang dah tak makan tikus dah... KFC, McDonalds dan Pizza Hut banyak... lagi sedap... Jom Pizza!!! :-di


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~
[ Telah diedit oleh: Meow pada 01-10-05 08:41 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 01-10-05 10:12


huhu....logik juga tu? kucing sekarang banyak ada kat tepi2 kedai begini...hihi....member ni pun bawak motor juga...dia langgar lah ekor kucing tu...hahahaha :lol:... sian pula kucing tu.... lepas itu kucing tu kejar a si member ni...rasa-rasa nya dapat tak kucing tu kejar? uhm

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-10-05 10:45


kucing tu tak dapat kejar agaknya sebab tikus2 tu naik motor. Lagenda 110 pula tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-10-05 13:46


kucing tu pun naik juga motor, so mereka berlumba macam dalam grand prix, betul tak...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Al-Fadhil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19378
Posting: 119
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-10-05 16:04


kucing tu dapat kejar, sebab minyak motor habis. tak pun sebab motor rosak setelah langgar motor member dia

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-FadhilProfil   Hantar PM kepada Al-Fadhil   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 05-10-05 10:43


salah-salah .... :lol:....bukan-bukan....kucing tu memang nak kejar member tikus ni...tapi oleh kerana terlalu sakit sebab kena langgar tadi...dia pun langgar semua barang2 yang ada kat rumah tu....ase2 nya lah...apa terjadi kat kucing tu ek? hihi :-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 05-10-05 13:05


tak pasti lagi... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-05 17:27


kucing tu cedera parah lalu dimasukkan ke wad kecemasan.. :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-10-05 17:32


kucing tu langgar sekali peti sejuk tu... terbuka sikit pintu dia, so ada can lah tikus tu nak keluar... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 05-10-05 18:04


akhirnye tikus tu keluar dan larikan diri dari kucing...lepas itu meow dan meowhidayah pun datang menyelamatkn keadaan...hehe

ps: tkde kena mengene langsung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 05-10-05 18:14


masih tak pasti... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 05-10-05 18:23


kucing tu tak ada selera dah tengok tikus tu...

dok glebek kucing betina pulok lor niiihh... tihihiii... gggrrrrrrr...meow

p/s: namaku diseru... meow


-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...




Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

huda_wafana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17784
Posting: 144
Dari: port dickson

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-05 01:36


kucing tu mati agaknya....jadi tikus tu pun terselamat... THE END!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For huda_wafanaProfil   Hantar PM kepada huda_wafana   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-05 15:05


Pada 01-10-05 08:39 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

memang tak dapat tangkap tapi dapat makan.................
kucing sekarang dah tak makan tikus dah... KFC, McDonalds dan Pizza Hut banyak... lagi sedap... Jom Pizza!!! :-di



:-di :lol: :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-10-05 15:24


Pada 05-10-05 18:04 , Farishah posting:

!!! QUOTE !!!

akhirnye tikus tu keluar dan larikan diri dari kucing...lepas itu meow dan meowhidayah pun datang menyelamatkn keadaan...hehe

ps: tkde kena mengene langsung...


namaku juga diseru.... :-di


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-10-05 17:10


Kenapa namaku tak juga diseru2...?

ohya, bila baru tau sambungannya...? lama betul tunggu :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 06-10-05 17:18


Besnyer....nak join boleh?
Kucing 2 kena marah dengan tuan dia...
lepas itu kena halau keluar rumah :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-10-05 17:29


Pada 06-10-05 17:18 , Shahida09 posting:

!!! QUOTE !!!

Besnyer....nak join boleh?
Kucing 2 kena marah dengan tuan dia...
lepas itu kena halau keluar rumah :-P
kakaka kelakarnya...

tapi logik juga kan... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-10-05 18:42


mana cik bocah_anom ni... tak sabar nak tahu sambungannya :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-05 10:56


sabarla wahai ibnu_musa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 10-10-05 16:10


wakaka :lol:... sowi lah... puase2 ni xsempat pula nak buke ukhwah... al maklum lah, nak banyakkan amalan.... ah... ni jawapan yang nak di tunggu2... oleh kerana kucing tu telah melanggar apa sahaja yang berada dirumah tersebut... maka kepala dia pun weng semacam... so dia pun pengsan.. dahla ekor baru pas kena langgar... kesian2... bila kucing tu sedar saja.... kaki dia dah diikat oleh tikus2 ni.... rasa-rasa nya kan.. apa yang terjadi kat kucing tu :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-10-05 16:26


"bila kucing tu sedar saja.... kaki dia dah diikat oleh tikus2 ni..." pandai pulak ye tikus2 tu guna tali buat ikat kucing tu...

jawapannya: konfim kucing tu dipanggang dek tikus2 tu, dibuat juadah berbuka puasa... kucing panggang, sedap............. :lol: :lol: :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 10:33


tikus2 tu cabut bulu kucing sampai togel. kasihan... :-di :-di lepas itu buat macam apa yang ibnu_musa cakap...

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 11-10-05 11:51


masih lagi tak pasti... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

khairol_leo
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18946
Posting: 67
Dari: Pahang Darul Makmur

Pahang  


posticon Posting pada: 18-10-05 14:44


Pada 10-10-05 16:26 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

"bila kucing tu sedar saja.... kaki dia dah diikat oleh tikus2 ni..." pandai pulak ye tikus2 tu guna tali buat ikat kucing tu...

jawapannya: konfim kucing tu dipanggang dek tikus2 tu, dibuat juadah berbuka puasa... kucing panggang, sedap............. :lol: :lol: :lol:


mana encik tahu. pernah rasa ke? wuahaha..
ws.



Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_leoProfil   Hantar PM kepada khairol_leo   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 18-10-05 22:13


Pada 10-10-05 16:26 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

"bila kucing tu sedar saja.... kaki dia dah diikat oleh tikus2 ni..." pandai pulak ye tikus2 tu guna tali buat ikat kucing tu...

jawapannya: konfim kucing tu dipanggang dek tikus2 tu, dibuat juadah berbuka puasa... kucing panggang, sedap............. :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:

setuju2


-----------------
Photobucket - Video and Image Hosting


Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-10-05 22:19


Pada 18-10-05 14:44 , khairol_leo posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-10-05 16:26 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

"bila kucing tu sedar saja.... kaki dia dah diikat oleh tikus2 ni..." pandai pulak ye tikus2 tu guna tali buat ikat kucing tu...

jawapannya: konfim kucing tu dipanggang dek tikus2 tu, dibuat juadah berbuka puasa... kucing panggang, sedap............. :lol: :lol: :lol:

mana encik tahu. pernah rasa ke? wuahaha..
ws.
kalau tak percaya cuba buat............... :lol: :lol: :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-10-05 22:19


mana cik bocah_anom ni.................... :-) panjangnya tarawih dia :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 19-10-05 00:30


khi khi :lol:... mesti sedap la anda buat buke puasa ek?... :-di.... lah... kucing tu kena togel ke? kasihan, terbuke la aurat dia ek? :lol:

begini, memang kucing tu kena ikat, oleh kerana nak halau kucing tu so matlamat tikus-tikus ni nak buang kucing ni... tapi bagaimana? dahla tikus ni tak kuat nak angkat kucing ni? berat sangat... so bagaimana?... :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 19-10-05 10:08


susah juga nak angkat kucing... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

RnieZah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17048
Posting: 70
Dari: Bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 19-10-05 11:26


ikatkan pada motor tikus2 tu...
tarik macam tren la....
tarik sampai pelupusan sampah...
kucing terus dimusnahkan....
tamatlah riwayat kucing...

sekali tali pada motor terlupa dibuka oleh si tikus.. dia pun ikut sama masuk dalam pelupusan sampah...
tamatlah riwayat sang tikus jugak...

sedihnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For RnieZahProfil   Hantar PM kepada RnieZah   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 19-10-05 13:43


Sekarang sudah dibuat ruang khas untuk teka-teki seperti ini. Namanya TEKA-TEKI BERLARUTAN.

Sambutan untuk teka-teki seperti ini agak menggalakkan.

Jika ada teka-teki berlarutan seperti Tikus dan Kucing ini, sila posting.

Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 19-10-05 15:46


mereka panggil geng r

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-10-05 23:08


Pada 19-10-05 00:30 , bocah_anom posting:

!!! QUOTE !!!

khi khi :lol:... mesti sedap la anda buat buke puasa ek?... :-di.... lah... kucing tu kena togel ke? kasihan, terbuke la aurat dia ek? :lol:

begini, memang kucing tu kena ikat, oleh kerana nak halau kucing tu so matlamat tikus-tikus ni nak buang kucing ni... tapi bagaimana? dahla tikus ni tak kuat nak angkat kucing ni? berat sangat... so bagaimana?... :-di
erm... mungkin macam ni, ada la di kalangan tikus tu kan, sekor tu nama dia clark kent... so, clark pun gunakan kuasa supermouse dia tu, dia angkat dan campak kucing tu ke bulan...

so sekarang, masalahnya macam mana pula kucing ni nak turun semula ke bumi dan balas dendam kat tikus2 tu... (ceh, macam tukang cerita pulak bunyinya :lol:...)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 24-10-05 23:10 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 25-10-05 16:37


tikus supermouse pula?... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-10-05 22:44


geng2 tikus pun pedajal kucing dengan menggeletek tanpa henti. kucing tak tahan gekak sampai keluar air mata

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 26-10-05 09:39


kejap e? nak speaking jawanish dengan kang...hehe :-di... oO, kue seng lebok ke neng keene yoo? hihi... ora' ngepikir seng tajuk iki wes populer...hihi..:-di
*kepada yang paham saja la ek...:-di


haha :lol:.... super mouse ?... kalau dari awal ada super mouse, alamat kucing tadi dah kena panggang dah... hehe.. begini, oleh kerana tikus ni dia dah tak kuat nak angkat kucing ni, bawakla bagaimana ramai pun mesti tak boleh angkat punya... so sekor tikus ni ada idea...masukkan kucing ni dalam beg plastik...haaa.... anda rasa la....pas masukkan dalam beg plastik tu... apa yang berlaku? :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 26-10-05 11:05


Bocah enom, pasal ideane kowe iki apik, thi gawe ruang baru la. Pande la kowe golek idea teka teki seng orak bakal entek. Teruske!

(khusus untuk bocah_anom)

Just nak bagitahu: bocah_anom maknanya 'budak muda' boleh juga 'budak kecil'

Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-10-05 22:14


apa-apa saja lah......kalau dah nasib kucing tu begitu, nak buat bagaimana....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-10-05 23:13


Pada 26-10-05 11:05 , Kang posting:

!!! QUOTE !!!

Just nak bagitahu: bocah_anom maknanya 'budak muda' boleh juga 'budak kecil'
ooo, bocah_anom tu maksudnya budak kecik la ya... baru tau, terima kasih Kang sebab bagi maklumat ni... patutla cara2 buat teka-teki pun macam budak kecik... :lol:

habis tu Kang tu maksudnya apa pula...? abang ke... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-10-05 11:38


Pada 26-10-05 09:39 , bocah_anom posting:

!!! QUOTE !!!

so sekor tikus ni ada idea...masukkan kucing ni dalam beg plastik...haaa.... anda rasa la....pas masukkan dalam beg plastik tu... apa yang berlaku? :lol:
ooo, tikus2 tu masukkan kucing tu dalam beg plastik ek... mestila lepas itu mereka ni pakat tarik ramai2 kucing tu buang dalam sungai ke, atau kucing tu dikurung di mana-mana ke... yang penting, TAARIIK...

p/s: sedarilah bahawa tikus pun pandai juga hidup bermuafakat, berdasarkan pepatah mereka: "Ikan di laut, asam di darat, dalam periuk, bikin muafakat..." ada kaitan ke...? :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 27-10-05 11:39 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 27-10-05 16:12


MAcam mana mereka boleh masukkan kucing tu dalam plastik?

Anyway...saya rasa mereka buang kucing tu dalam tong sampah dan tamat lah riwayat kucing tu....innalillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 28-10-05 16:14


saya rasa..mereka telefon geng dari jawa datang tolong mereka bawa kucing tu keluar dari rumah...:lol: heheheeheheh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

rizal_man
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19775
Posting: 50
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 28-10-05 17:12


lempar dalam tong sampah ke hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For rizal_manProfil   Hantar PM kepada rizal_man   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-10-05 17:49


ish..ish..ish.. ini kes dera kucing ni... :-di


-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...




Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 29-10-05 10:48


kasihan kucing tu..tak patut kalau buat macam tu...



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-05 21:23


kucing tu kena ikat kat motor lepas itu tikus bawak pergi jalan2 sampai kucing tu pening lepas itu letak kat tepi tong kitar semula pasal tikus tu tak larat nak angkat    :-P :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 31-10-05 00:12


bila kucing tu masuk dalam plastik dia pun susah nak bernafas...dengan nafas yang tersekat2 dia memanggil meow dan meowhidayah tuk membantu...akhirnya kucing pun dapat dikluar kan dari dalam plastik dengan slamat...sjak hari tu bangsa2 bersatu kucing pun dah berikrar tak nak makan tikus lagi...
    
                                             -the end-

~kekeke

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-11-05 00:10


aisey man, Farishah dah nak tutup cerita ye... :lol:

sebenarnya kucing & tikus2 tu berdamai untuk sementara, sebab mereka tengah sambut hari raya... hari raya ni kan kena bermaaf2an, tak elok gaduh2 masa raya ni... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-11-05 00:15


assalamualaikum

    sebab kucing tu terlupa bawak waran tangkap


p/s. meowhidayah dan meow mesti suka pantun eh teka teki ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 07-11-05 12:55


Pada 07-11-05 00:10 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

aisey man, Farishah dah nak tutup cerita ye... :lol:

sebenarnya kucing & tikus2 tu berdamai untuk sementara, sebab mereka tengah sambut hari raya... hari raya ni kan kena bermaaf2an, tak elok gaduh2 masa raya ni... :lol:
:lol


:lol: :lol: :-di


-----------------
Photobucket - Video and Image Hosting


Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-11-05 12:49


Pada 07-11-05 00:15 , lidah-penghunus posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum

    sebab kucing tu terlupa bawak waran tangkap


p/s. meowhidayah dan meow mesti suka pantun eh teka teki ni


tak elok mendera kucing... meowwww :-di


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

m_aisya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15383
Posting: 107
Dari: hoMe

mauritius  


posticon Posting pada: 15-11-05 06:46


letak kucing dalam plastik..
lepas itu ikat kuat2..
tapi tikus tu buat lubang sikit..so that kucing tak mati..
lepas itu naik motor..
pergi hantar kucing tu kat SPCA..
SPCA ambil..dinyahjantinakan..
lepas itu jual kat orang ramai..sebab kucing tu ada rupa so dia pun dibeli..dan dibawa pergi jauh dari negara ini...
bye bye kucing

Bookmark and Share

    


  Member Information For m_aisyaProfil   Hantar PM kepada m_aisya   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 19-11-05 13:21


jangan marah meowhidayah, tak ada kaitan dengan yang hidup atau yang telah meninggal dunia...anyway, nak ucapkan selamat hari raya la ek...sowila sebab lambat untuk memberikan jawapan...sebab tak habis beraya agi kat kampung...ermmm....hari ini pun ada buat rumah terbuka kat kampung ni...so sesiapa yang berdekatan dikawasan ini ana menjemput dan mempersilakan untuk datang beramai2...di " no 20, jalan rekamas 3/13, taman rekamas 3, simpang rengam, johor darul jawa"... selamat datang ye..jangan malu...


berbalik kepada soalan yang ana utarakan...sekarang ni kucing ni dah masuk beg plastik...matlamat si tikus-tikus ni nak halau tikus ni buang rumah...jawapan dia, tikus-tikus ni pakat nak tunggang langgangkan keadaan rumah supaya tuan rumah marah kepada kucing ni...setelah tikus-tikus ni berbuat demikian, tiba-tiba tuan rumah tengok dan dia pun fikir, siapa lah yang buat pedajal kat rumah ni...ase-ase sahabat-sahabiah semua la, bagaimana tikus ni nak btau kepada tuan rumah ni tikus yang buat?..... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 21-11-05 14:23


Pada 19-11-05 13:21 , bocah_anom posting:

!!! QUOTE !!!




berbalik kepada soalan yang ana utarakan...sekarang ni kucing ni dah masuk beg plastik...matlamat si tikus-tikus ni nak halau tikus ni buang rumah...jawapan dia, tikus-tikus ni pakat nak tunggang langgangkan keadaan rumah supaya tuan rumah marah kepada kucing ni...setelah tikus-tikus ni berbuat demikian, tiba-tiba tuan rumah tengok dan dia pun fikir, siapa lah yang buat pedajal kat rumah ni...ase-ase sahabat-sahabiah semua la, bagaimana tikus ni nak btau kepada tuan rumah ni tikus yang buat?..... :lol:


:-? :-? yang mana satu nak gitau kat tuan rumah tu? kucing ke tikus?

:-? :-? tak faham


-----------------
Photobucket - Video and Image Hosting


Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-05 20:45


yang betulnye bagaimana tikus tu nak bagi tau kat tuan rumah yang kucing tu yang buat kan.... bagaimana ek....

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-11-05 03:00


tikus-tikus tu pergi cari bulu yang serupa macam bulu kucing yang dah dikurung..lepas itu bulu kucing tersebut ditaburkan sekeliling rumah...lepas itu bila tuan rumah tu tengok bulu kucing merata-rata...mesti dia syak kat kucing tu...automatik kena blasah la kucing tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 28-11-05 12:10


eh...eh...silap soklan lah..hihi....bagaimana tikus ni nak btau kepada tuan rumah ni kucing yang buat?..... haaa...ok ek... kumpul lagi jawapan...haha :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 04-12-05 01:46


tikus tulis nota kat tuan rumah dia lepas itu tampal kat esbok..:lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-12-05 01:55


lepas tunggang-langgangkan keadaan rumah tu, para tikus2 pun pakat keluar ramai2 kat depan tuan rumah tu dengan bawa sepanduk2 yang tertulis: KUCING PENGOTOR SEPAHKAN RUMAH!!! lalu mereka pun buat tunjuk perasaan beramai2...

lepas itu komfim tuan rumah tu halau kucing tu, dengan tikus2 tu sekali kena halau............ :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-05 02:30


tikus tu..amikk gbr kucing yang dah kepenatan (ala2 macam baru lepas kotorkn rumah tu....)
lepas itu print & tampal kat dinding.....huhu

advance tikus zaman sekarang ni ye.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

yatie86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11989
Posting: 116
Dari: p.di negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-12-05 10:37


sebab tikus tu lari kat balai polis..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yatie86Profil   Hantar PM kepada yatie86   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-12-05 16:48


Pada 04-12-05 02:30 , amira_aqilah posting:

!!! QUOTE !!!

tikus tu..amikk gbr kucing yang dah kepenatan (ala2 macam baru lepas kotorkn rumah tu....)
lepas itu print & tampal kat dinding.....huhu

advance tikus zaman sekarang ni ye.........
setuju............. :-)

tikus2 tu guna software adobe photoshop untuk edit gambar kucing yang tengah kepenatan yang mereka ambik tu, dicombinekan dengan gambar rumah yang mereka dah selerakkan, lepas itu print...

hasilnya keluarlah gambar yang menunjukkan seekor kucing yang sedang kepenatan setelah menyelerakkan rumah... komfem tuan rumah tu percaya kat gambar tu.................. :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ajefikrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20170
Posting: 264
Dari: Bukit Mahkota

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-12-05 17:24


senang saja..tikus tu call tuan rumah cakap kucing yang buat..secara teori la..Kalau secara praktikal,tikus buat cakaran besar dan banyak nak samakan nga cakaran kucing kat merata2 tempat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ajefikrahProfil   Hantar PM kepada ajefikrah   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 04-12-05 17:56


Bagus teruskan: Kalau boleh sila buat teka-teki berpanjangan yang baru. Jadi taklah hanya teka-teki kucing dengan tikus saja.

Teruskan!

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

faizal_29
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20854
Posting: 34
Dari: kuala lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 07-12-05 12:43


ada teka - teki baru ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizal_29Profil   Hantar PM kepada faizal_29   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 07-12-05 15:20


:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

faizal_29
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20854
Posting: 34
Dari: kuala lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 07-12-05 18:09


:-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizal_29Profil   Hantar PM kepada faizal_29   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 08-12-05 08:21


Ahaks....huhu, advance... advance....hebat juga tikus guna adobe ek?....nak belajar la dengan tikus ni....:lol:...begini cerita ye...memang dah kucing tu pengsan, pas tu tikus ni lumur la coklat ke, ikan ke, berterabur terabur sikit...tengah tengah lumur ni tuan rumah tengok pula...apa lagi, tikus ni cabut lari la guna motor dia, rasa-rasa sahabat la kan, tuan rumah ni nak buang tikus ke nak buang kucing?...apa yang tuan rumah ni akan fikir? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

faizal_29
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20854
Posting: 34
Dari: kuala lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 09-12-05 10:36


teka teki saya tak nak jawab ke?

ayam apa ada tujuh kaki????

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizal_29Profil   Hantar PM kepada faizal_29   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-05 11:42


Pada 09-12-05 10:36 , faizal_29 posting:

!!! QUOTE !!!

teka teki saya tak nak jawab ke?

ayam apa ada tujuh kaki????


yuhuu...incik faizal arrr...ayam ajaib agaknya itu....:lol:

fuhh...cerita psal "kucing & tikus...haha" ini makan pjg & mencabar...
agaknya tuan rumah dia yang pindah..tak tahan dengan perangai kucing & tikus itu..ahakss..
:lol: so tak ada siapa kena buang..kucing dengan tikus pun hidup dengan aman damai kat rumah tu..erkk..boleh ke kucing & tikus dok sekali...konpius..konpius... :-) :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

ajefikrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20170
Posting: 264
Dari: Bukit Mahkota

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-12-05 11:45


nak buang tikus tu kena tangkap dulu kan?susah,kena tunggu kat stesen minyak time tikus duk isi minyak motor,baru dapat..kucing tu masuk guni buang lah..ahaks...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ajefikrahProfil   Hantar PM kepada ajefikrah   Quote dan BalasQuote

ajefikrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20170
Posting: 264
Dari: Bukit Mahkota

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-12-05 11:47


encik faizal..jawapannya ada 4 ekor ayam di mana salah sekor tengah angkat kaki,or memang kaki sebelah sebab dah cacat..semulajd.heee

Bookmark and Share

    


  Member Information For ajefikrahProfil   Hantar PM kepada ajefikrah   Quote dan BalasQuote

faizal_29
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20854
Posting: 34
Dari: kuala lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 13-12-05 12:59


:-)..jawapan tu kalau diiuktkan akal..boleh terima juga..
tapi malangnya...tak betul..
tak mengapa..jawapannya...
ayam yang lepak kat kaki lima...:-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizal_29Profil   Hantar PM kepada faizal_29   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 14-12-05 09:36


hikhik....ayam? kaki lima? hihi...boleh masuk cerita ni, tengah tengah tikus ni lari, dia terlanggar pula ayam tu yang berada kat kaki lima..ayam tu pun "KOKK" dan kiok terus...huhu..:lol:

ahh...kumpul lagi....baru dah satu jawapan saja ni...hehe :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 17-12-05 16:39


tuan rumah tu kasihan nak buang tikus sebab nya tikus tu pernah berjasa dengan tuan rumah tu.......kucing pun banyak berjasa dengan tuan rumah tu.....so dia pun buat sangkar untuk kucing dengan tikus...supaya mereka tak bergaduh lagi.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 19:43


Pada 08-12-05 08:21 , bocah_anom posting:

!!! QUOTE !!!

rasa-rasa sahabat la kan, tuan rumah ni nak buang tikus ke nak buang kucing?...apa yang tuan rumah ni akan fikir? :-?
kalau saya mesti tikus tu yang kena buang, sebab memang dah terbukti depan mata dia dah buat kerja tak elok, kalau perlu siap boleh dakwa kat mahkamah lagi........... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Moderator: nordalily, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki Berlarutan
    »» Tikus dan Kucing...haha

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.208803 saat. Lajunya....