Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-01-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Kebahagiaan yang sebenar lagi utama terletak pada kemenangan dalam memerangi hawa nafsu dan menahan kehendak-kehendak yang berlebih-lebihan."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Mohr
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43145

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
Mohr: 1 hari, 16 minit yang lalu
BobbyLaforge: 11 hari yang lalu
sadiqah: 11 hari yang lalu
muslimin23: 24 hari yang lalu
PhoebeGordon: 25 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: 3 perkara UTAMA yang Perlu dicapai


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» 3 perkara UTAMA yang Perlu dicapai

Please Mendaftar To Post


Oleh 3 perkara UTAMA yang Perlu dicapai

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 14:20


Assalamualaikum


Sebutkan hanya 3 perkara UTAMA yang anda nak capai sebelum mati..
(memang kematian dijangka, tetapi umat islam mesti visi dan misi)


sila beri pendapat anda secara percuma


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

srikandi_syahadah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14660
Posting: 202
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 15:39


nak jadi orang baik,nak berbakti pada ibubapa,nak capai cerita-cerita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_syahadahProfil   Hantar PM kepada srikandi_syahadah   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 16:00


pertama, sebelum mati saya nak tinggalkan dunia dalam keadaan tak ada apa-apa harta yang ditinggalkan walaupun sesen wang

kedua, sebelum mati saya harap Allah redha kepada saya, ibu bapa, kawan, saudara dan semua manusia dan seluruh makhluk

ketiga, sebelum mati, saya berada di jalan Allah dan akan menemui mati di jalanNya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

SautulJannah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15806
Posting: 153
Dari: ippm

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-09-05 16:12


mula-mula sekali saya nak pastikan semua hutang saya terlangsai...tak kisahlah harta benda atau amal ibadat...yang lain-lain tu akan menyusul kemudian....tapi yang pasti bala jasa ibu bapa dulu... ;-) ;-) ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For SautulJannahProfil   Hantar PM kepada SautulJannah   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 16:29


1st saya nak langsaikan utang piutang, 2nd saya nak bertaubat & the 3rd nak minta ampun kat mak&abah serta semua orang........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

mizzaisya
Warga Rasmi
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 10681
Posting: 11
Dari: Jiran Planet Pumpkin

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 16:45


1st - bertaubat nasuha kepada ALLAH swt..maafkan sgla dosa2 yang ana sengaja @ tak sengaja lakukan..

2nd - menggembirakan & berbuat amal jariah kepada ibubapa & ahli keluarga..

3rd - menjadi seorang hamba ALLAH yang solehah & disayangi ALLAH swt..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizzaisyaProfil   Hantar PM kepada mizzaisya   Pergi ke mizzaisya's Website   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 15:44


assalamualaikum...
inilah 3 perkara yang saya benar-benar nak capai dalam hidup saya..
1. mendapat kejayaan yang begitu bermakne dan menghadiahkannye kepada ibu bape
2.berbakti kepada ibu bapa dan tidak mahu menyakiti hati mereka..menjd anak solehah...
3.menjadi seorang hamba yang disayangi dan diberkati ALLAH...

YA ALLAH..HANYA KAU yang BERHAK MENENTUKAN SEGALA-GALANYA...saya HANYALAH INSAN yang LEMAH yang tidak dapat MENANDINGI KEKUASAANMU...KABULKAN DOAKU YA ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-09-05 15:57


Pada 29-09-05 15:44 , Nadiahsolehah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
inilah 3 perkara yang saya benar-benar nak capai dalam hidup saya..
1. mendapat kejayaan yang begitu bermakne dan menghadiahkannye kepada ibu bape
2.berbakti kepada ibu bapa dan tidak mahu menyakiti hati mereka..menjd anak solehah...
3.menjadi seorang hamba yang disayangi dan diberkati ALLAH...

YA ALLAH..HANYA KAU yang BERHAK MENENTUKAN SEGALA-GALANYA...saya HANYALAH INSAN yang LEMAH yang tidak dapat MENANDINGI KEKUASAANMU...KABULKAN DOAKU YA ALLAH...




amin.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 16:03


1 : mohon maghfirah dariMu Ya Allah..bertaubat atas segala dosa...

2 : mendapat keredhaan Allah, ibubapa, adik beradik, kawan2, guru2 dan semua orang..

3 : menjadi hamba yang sentiasa amal ma'ruf nahi munkar...menjadi wanita yang solehah...

makbulkan doaku YaALLAH....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

lailiey
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.04.2005
Ahli No: 15576
Posting: 26

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-10-05 10:52


assalamualaikum..

cit-cita dan tujuan kita sama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailieyProfil   Hantar PM kepada lailiey   Quote dan BalasQuote

cahaya82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17051
Posting: 125
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-10-05 11:09


assalamualaikum....

sama matlamat...sama visi...

1.berjaya dalam hidup seiring mendapat keredhaan Allah...
2.menjadi wanita solehah....hehheh...untuk Allah&semua...
3.mati syahid.....mati dalam iman.......

semoga kita semua mendapat kredhaan dan syaffaat dari Nya...amin....barakahAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya82Profil   Hantar PM kepada cahaya82   Quote dan BalasQuote

baby_soleh
Warga Rasmi
Menyertai: 13.10.2005
Ahli No: 19796
Posting: 16
Dari: depan pc

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 18:07


assalamualaikum..

1..didik hati dan jiwa..menuju akhlak terpuji,kerana akhlak dan keimanan berjalan serentak..mendapat keimanan bererti mendapat redha dan tempat disisi Allah..

2...for sure mencari 'sahabat' dunia akhirat yang akan berjalan beriringan masa suka dan duke..menegur ketike lalai,membawa kepada gerbang redhaNYA

3..nak jadi usahawan paling berjaya...(duniawi pun penting....ekekeke..) buka kedai buku on my own..

insyaallah....amin...doakan

Bookmark and Share

    


  Member Information For baby_solehProfil   Hantar PM kepada baby_soleh   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 13-10-05 22:30


assalamualaikum..banyak bagi na, tapi ini terlintas kat kepla na sekarang

1.nak belajar pasal Islam lebih mendalam praktikkan Islam dalam hidup ku


2.Na nak jadikan zikir dan ayat Al Quran macam hujung jari na


3. na nak tengok adik lelaki na jadi pemuda2 Islam tulen


Amennnn

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 00:04


1. nak balas jas mak dengan ayah yang banyak berjasa
2. inginkan keredhaan Allah dan magfirahnya
3. mati dalam islam...


-----------------
Hakikat Kejayaan Adalah Kebahagiaan Dalam Hidup....


Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

putrimuslimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16138
Posting: 43

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 15-10-05 15:21


1.sentiasa berada dalam keredhhan Allah..
2.jadi anak dan adik yang terbaikkkkkk
3.nak jadi seorang doktor yang berjaya demi islam

    insyaallah..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For putrimuslimahProfil   Hantar PM kepada putrimuslimah   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-05 15:28


hangpa ni sungguh ka?? jangan tau sebut saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-05 15:28


ok la.. ok la.. saya pun ada..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-05 15:30


1. .........

entah.. saya tak tau la nak bagitahu bagaimana..

tapi.. memang ada la.. bukan 3 .. banyak sangat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

mawaddahkarimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18704
Posting: 60
Dari: bumi merdeka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-10-05 13:45


Pada 29-09-05 15:44 , Nadiahsolehah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
inilah 3 perkara yang saya benar-benar nak capai dalam hidup saya..
1. mendapat kejayaan yang begitu bermakne dan menghadiahkannye kepada ibu bape
2.berbakti kepada ibu bapa dan tidak mahu menyakiti hati mereka..menjd anak solehah...
3.menjadi seorang hamba yang disayangi dan diberkati ALLAH...

YA ALLAH..HANYA KAU yang BERHAK MENENTUKAN SEGALA-GALANYA...saya HANYALAH INSAN yang LEMAH yang tidak dapat MENANDINGI KEKUASAANMU...KABULKAN DOAKU YA ALLAH...

:-) :-) :-)
semoga Allah berkati kita semua


-----------------
LAUTAN MAHABBAH PENGIKAT UKHWAH
KASIH BERSEMI MESRA ABADI
BEGITU INDAH UKWAHFILLAH
MENDAMBA KASIH CINTA ILLAHI


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaddahkarimahProfil   Hantar PM kepada mawaddahkarimah   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 18-10-05 16:01


1.untuk mencari keredhaan Allah..ana insan lemah
2.untuk menjadi anak yang solehah...
3.nak jadi manusia yang berpegang teguh pada agama..

Ya Tuhanku..tetapkan lah iman kami....dalam agamamu dan mentaatimu..matikanlah kami dalam iman..amin.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

al-nadiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.08.2005
Ahli No: 18346
Posting: 44
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-10-05 16:12


InsyAllah ku ingin capai ketiga2 ini sebelumnafas ku yang terakhir:

1. memeliki kekayaan ketakwaan dan keimanan

2. Memeliki kekayaan kasih-sayang

3. memeliki kekayaan harta

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-nadiahProfil   Hantar PM kepada al-nadiah   Pergi ke al-nadiah's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 18-10-05 16:17


hidaup dan mati kerana ALLAH....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-10-05 16:49


:-) mendapat redha daripada kedua ibu bapa.

;-) tidak bersangkutan lagi dengan yang masih hidup....(macam hutang ke, perbalahan ke,terambil hak orang ke).

:-di Mati dalam Islam, dan cukup sembahyang 5 waktu serta membawa bersama amalan yang baik semasa riwayat masih ada.....InsyaAllah...... :oops:


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.107281 saat. Lajunya....