Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Aku bersama sangkaan hambaKu padaKu, jika sangkaannya baik maka baiklah baginya, dan jika sangkaannya buruk maka buruklah baginya.
-- Hadis Qudsi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 45
Ahli: 0
Jumlah: 45




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Sindrom 'ANGAH'....


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Sindrom 'ANGAH'....

Please Mendaftar To Post


Oleh Sindrom 'ANGAH'....

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 15:22


ASSALAM...

TAJUK NI memang PELIK... SEPILIK PERANGAI ADIK BRADIK KITA yang KE2..ANGAH.. BANYAK KAJIAN DIBUAT MENUNJUKKAN SMEMANGNYA ANAK KE-2 NI memang LAIN sikit PRANGAINYE.. CAMAN TU...?

BIASENYE MEREKA NI SEORG yang BARAN... MUDAH BERONTAK TAPI BERKELAKUAN SENYAP... BERSIKAP TENANG juga WALAUPON BERPERASAAN GERAM TU TINGGI.. KADANGKALA ALONG KITA pun NAIK BENGANG... SEBAB ANGHA NI BENGIS...TAKUT ADIK2 yang LAIN NAK TEGUR dia...

KALIAN pula...SETUJU?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

SautulJannah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15806
Posting: 153
Dari: ippm

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-09-05 16:01


ya....mungkin benar juga apa anda nyatakan...lagi pun saya juga anak kedua....adik-adik saya takut nak tegur kalau tengok saya masam....tapi apa yang lebih penting,anak kedua lebih bertanggungjawab dan mementingkan keluarga berbanding dengan anak yang lain...tapi tak semestinya,...setiap orang ada kelemahan dan kelebihan yang tersendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SautulJannahProfil   Hantar PM kepada SautulJannah   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 16:52


assalamualaikum
saya rasa tak berapa tepatlah, sebab perangai kakak saya tak begitu sangat. saya rasa dia tak lah baran, tak berapa senyap.... tapi tak tahulah


___________________
praise to you
just for you....Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

kama_klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2005
Ahli No: 18331
Posting: 181
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 16:53


Pada 22-09-05 16:01 , SautulJannah posting:

!!! QUOTE !!!

ya....mungkin benar juga apa anda nyatakan...lagi pun saya juga anak kedua....adik-adik saya takut nak tegur kalau tengok saya masam....tapi apa yang lebih penting,anak kedua lebih bertanggungjawab dan mementingkan keluarga berbanding dengan anak yang lain...tapi tak semestinya,...setiap orang ada kelemahan dan kelebihan yang tersendiri...



saya pun anak ke2 apa yang dikatakan d atas hmpir sama 90% agaknya.saya memang panas baran,perangai saya lain sikit dari adik beradik saya yang lain...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For kama_klateProfil   Hantar PM kepada kama_klate   Pergi ke kama_klate's Website   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 22-09-05 17:02


ada betulnya
ada xberapa tepat
entahle....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

ainun_nazihah
Warga Rasmi
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14739
Posting: 15
Dari: sg buaya

Selangor  


posticon Posting pada: 22-09-05 17:17


assalamualikum....

ana pun sependapat dengan anda semua.kalau boleh moh lah kita tubuh club angah dalam ukhwah ini.ana rasa ramai anak ke-2 dalam family ini,betul tak?hehehe...ana pun termasukla jugak.ana ini berperangai lain dari yang lain dalam family ana.apa pun biasa nya angah lebih memikirkan family daripada anak yang lain.bertanggungjawab laaa senang cerita.macam mana boleh?...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainun_nazihahProfil   Hantar PM kepada ainun_nazihah   Quote dan BalasQuote

muslimahmuar
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.08.2005
Ahli No: 18544
Posting: 38
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 22-09-05 17:34


assalammualaikum..............
saya setuju cause saya anak kedua.perangai saya memang lain sikit berbanding kakak dan adik saya.tapi walau garang dan mudah naik angin tapi masih boleh control.tapi anak kedua ni lebih bertanggungjawab dan pentingkan keluarga..tapi maybe lain orang lain perangainnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahmuarProfil   Hantar PM kepada muslimahmuar   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 17:43


Saya tak baran pun. tapi saya ni pendiam. suka berseorangan. Bersikap tenang tu.. ada jugak agaknya. Adik saya rapat dengan saya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

insan232
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18097
Posting: 72
Dari: malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 22-09-05 17:49


assalamualaikum...

setakat yang saya paham tentang perangai anak ke-2, kebanyakannya mementingkan keluarga dan adik beradik, tapi tak boleh nak generalize terus sebab ada juga yang tidak.... saya juga anak ke-2 dan ramai juga kawan2 saya anak ke-2.... saya memang baran sikit, tapi boleh kawal lah, kalau dah rasa marah tu jauhkan diri dan duduk diam2... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan232Profil   Hantar PM kepada insan232   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 22-09-05 17:51


certain thing betul jugak hehehe :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 18:36


> setelah saya buat kajian...
> lebih 80% memang ada sifat2 ni pada seorg ANGAH...
> Kenapa..?
> sebab.. saya pun ANGAH juga sebenarnya...
> ............('',) ,,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 22-09-05 21:06


hmm...

kebanyakannya betul..memang ana baran sikit..tapi masih boleh dikawal..sebab bila ana marah ana akan dok fikir diam sorg2...sebab ana ni sukakan ketenangan...best sangat!hihi...ramai orang takut nak tgr ana..tapi kalau dah rapat tu memang lain lah...ana sebenarnya tak lah garang sangat-sangat,...garang ana pun ada sebab..sebab tak nak orang pijak kpale!hmm....tapi orang kata anak ke 2 ni bertanggungjwb lah...:)..salam ukhwah untuk anak ke -2 semua....kelab anak ke 2 dah ada dah..cuba cek smula..wassalam :-)


-----------------



    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

nur_sheela
Warga Rasmi
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10654
Posting: 20
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 22-09-05 21:12


assalamualaikum...
saya sokong....100%
anak kedua memang baran, suka nak marah walaupun benda nya sikit saja...
kalau tengah angin tak baik tu.. baik jangan tegur... hehehe
TAPI.. dalam baran2 tu, dia lebih bertanggungjawab dari adik beradik yang lain...

P/s: kalau angah terbaca ini jangan mare ye... angah lah angah yang paling ROCK... harharhar ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_sheelaProfil   Hantar PM kepada nur_sheela   Quote dan BalasQuote

dhiyaul_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16468
Posting: 96
Dari: sini

malaysia  


posticon Posting pada: 22-09-05 21:56


ermm :roll:

anak ke2 unik. tak semuanya baran tapi mungkin tegas dan garang. dia marah mungkin bila sesutu itu tidak seperti yang diingininya tapi dia cepat sejuk.

dia seorg yang berdikari, bertggjwb dan bermotivasi. dia memang keras kepala tapi dia seorg yang penyayang..adakala agak menonjol berbanding alongnya...heh :lol:

psst: bercakap berdasarkan pengalaman... :-D :-D


-----------------
ruhban fillail wa fursan finnahar


Bookmark and Share

    


  Member Information For dhiyaul_islamProfil   Hantar PM kepada dhiyaul_islam   Pergi ke dhiyaul_islam's Website   Quote dan BalasQuote

aina_nasuha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1488
Posting: 144
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-09-05 22:22


Saya pun agak setuju jugak dengan kenyataan di atas tu....memang ada kena sikit dengan diri saya sebagai anak ke-2... Adik2 memang macam takut nak tegur...muka saja nampak garang,tapi tak lah suka marah2 tak tentu pasal.... Keras kepala dan suka berdikari pun rasenya memang ada:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_nasuhaProfil   Hantar PM kepada aina_nasuha   Quote dan BalasQuote

czarcam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11715
Posting: 207
Dari: padang Rengas, Kuala Kangsar.

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-09-05 22:56


null

Bookmark and Share

    


  Member Information For czarcamProfil   Hantar PM kepada czarcam   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-09-05 17:36


hehhe..
hampir semuanya ada..
tapi kebetulan saja tu...
tak semua manusia bernama angah tu begitu...
tapi mereka kalau marah sure ada sebabkan..
biasanya along ni..diplomasi..(air)
angah ni panas sikit..(api)
adik2 ni biasanya takut nak tegur..
so paham2 lah...
abang/kakak mana yang nak tengok adik2 dia buat tak senonoh..

p/s..angah yang baik..macam otoment taro..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-09-05 18:59


assalamualaikum...
saya rasa ada betulnye kajian tu...
abang saya anak ke2...dia agak panas baran...
tetapi..dia pendiam dan tak suka bercampul gal dengan orang luar kecuali saudara2 kami..
tapi dia best...rajin, bertanggungjawab, berdikari...
dia same hobi dengan dy...suka dengar lagu nasyid!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-09-05 19:05


Pada 22-09-05 15:22 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

ASSALAM...

TAJUK NI memang PELIK... SEPILIK PERANGAI ADIK BRADIK KITA yang KE2..ANGAH.. BANYAK KAJIAN DIBUAT MENUNJUKKAN SMEMANGNYA ANAK KE-2 NI memang LAIN sikit PRANGAINYE.. CAMAN TU...?

BIASENYE MEREKA NI SEORG yang BARAN... MUDAH BERONTAK TAPI BERKELAKUAN SENYAP... BERSIKAP TENANG juga WALAUPON BERPERASAAN GERAM TU TINGGI.. KADANGKALA ALONG KITA pun NAIK BENGANG... SEBAB ANGHA NI BENGIS...TAKUT ADIK2 yang LAIN NAK TEGUR dia...

KALIAN pula...SETUJU?


Ada juga yang betulnyer..tapikn satu saja yang salah "BENGIS" rasanya saya tak bengis tapi slealu mengalah kat adik2.


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

suffina87
Warga Rasmi
Menyertai: 15.09.2005
Ahli No: 19026
Posting: 2
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-09-05 22:05


saya rasa tak semua angah berperangai begitu... sebab adik saya iaitu ANGAH seorang yang baik, rajin, and banyak lagi... saya rasa saya lebih garang dari adik sayahe..he...

Bookmark and Share

    


  Member Information For suffina87Profil   Hantar PM kepada suffina87   Pergi ke suffina87's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 26-09-05 10:40


Pada 22-09-05 21:12 , nur_sheela posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
saya sokong....100%
anak kedua memang baran, suka nak marah walaupun benda nya sikit saja...
kalau tengah angin tak baik tu.. baik jangan tegur... hehehe
TAPI.. dalam baran2 tu, dia lebih bertanggungjawab dari adik beradik yang lain...

P/s: kalau angah terbaca ini jangan mare ye... angah lah angah yang paling ROCK... harharhar ;-)


assalamualaikum
heheh..ana nak menambah yang dulu tu.heheh.ana memang baran sesangat tapi cepat sejuk.tapi bila marah sesangat tu..aii..minta maaflah..bila ana rasa nak marah ana control sesangat rasa marah tu sebab ana tau perangai ana kalau marah..kalau ana tengah marah tu..ishh..jgnlah cari pasal walau sikit.kalau tak memang nak kena..ana jugak pantang orang menjawab cakap ana kalau ana tengah marah.nak menjawab boleh..tapi tunggu reda dulu..hehe..kawan ana pernah bagitau ana masa sekolah menengah dulu.dia kata dia takut walau hanya nak pandang wajah ana,bila ana tengah marah..dulu baran ana memang teruk (zaman sekolah menengah dulu) tapi sejak dah makin tua ni.dah makin reti berfikir dan control rasa marah tu..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

muslimahkusza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12373
Posting: 119
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-09-05 11:06


emmm...

Ana tangok abang ngah ana tak lah baran...
Dia memang pelik sikit,dia suka buat lawak tau..ahli keluarga semua rapat dengan dia tapi kalau time dia diam tu ana pun tak reti nak tegur..

Apa2pun ana sayanggg sangat dengan abang ngah ana....
Dia memang seorang abang yang bertanggungjawab dan penyayang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahkuszaProfil   Hantar PM kepada muslimahkusza   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-09-05 11:20


ye ke...confius saja..
saya pun anak ke-2....tapi tak panas baran pun
anak ke-2 ni istimewa sikit sebab dia boleh masuk gan semua adik-beradik,
coool spjg masa, relaks, tak banyak ragam...
yang pasti best lah jadi anak ke-2 ni...
hehe jangan mare anak lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 26-09-05 11:52


kenapa si 'angah' begini...dah tu pula seantero dunia sama saja...:) tapi masalah ni kurang sikit dengan kak ngah berbanding abang ngah...yelah...perempuan kan lembut dan penyanyang sikit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-09-05 18:57


hehhee...
apa2pun angah2 semua2nya best...
sebab angahlah biasanya jadi orang kuat kat rumah..
angahlah jadi bodyguard..
hehhe..
apapun semua angah best...
sebest manan ngah..

p/s..berat tanggungjawap abang ngah oi..
     kak ngah kurang sikit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 27-09-05 09:29


ada betul nya jugak..sebab saya yang ke-2..tap saya tak ada lah garang..hiiii..i'm good perempuan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

farhanin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2004
Ahli No: 10742
Posting: 326
Dari: di BumI yang Aman PerMAi..

Johor  


posticon Posting pada: 27-09-05 09:47


betul lah tu.. anin sokong sebab anin pun ada termasuk dalam golongan tu.. sekarang ni tengah nak control sikap marah tu.. cepat sangat naik angin tapi dah lama tak mngmk..sebab tu rasa macam lagi elok jrg balik rumah.. tak menyakitkan hati sesiapa

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

sabrina_elZehra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8793
Posting: 105
Dari: t.malim,perak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 10:51


salam....saya pun angah juga...
nak marah?tak agaknya.pandai kawal lah...tapi, kalau orang tak kenal saya, mesti cakap saya pendiam...sebenarnya saya pramah tapi dengan teman2 rapat saja.saya sokong bahawa angah ini lebih bertanggungjawab pada keluarga, insyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sabrina_elZehraProfil   Hantar PM kepada sabrina_elZehra   Pergi ke sabrina_elZehra's Website   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 27-09-05 11:14


ana pun setuju sangat..memang betul pun..ada yang ant ahli ukhwah yang bertitle angah ni..mengaku...tak begitu amrizal?huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

sea-tea
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14701
Posting: 171
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 22:39


assalamualaikum...
ada betulnya agaknya..sebab angah ana pun macam tu..he...ana pun takut nak tegur dia..ingatkan dia warisi sifat abah...rupanya memang 'angah' macam tu ya?
hurm...ilmu baru ana hari ni... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sea-teaProfil   Hantar PM kepada sea-tea   Quote dan BalasQuote

srikandi_syahadah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14660
Posting: 202
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 15:47


em,setuju2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_syahadahProfil   Hantar PM kepada srikandi_syahadah   Quote dan BalasQuote

ayuAnnisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.09.2004
Ahli No: 10900
Posting: 148
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 28-09-05 16:12


ada yang betul ada yang tak...angah saya tu senyap saja orgnya..tapi diam2 ubi berisi..misterius saja..lagi2 dia lelaki..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuAnnisaProfil   Hantar PM kepada ayuAnnisa   Pergi ke ayuAnnisa's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 17:19


nampaknya..majoriti 'angah' yang posting sini mengakui kebenaran yang tercatat sbelum ni...anyway..kami yang lain ni minta maaf la Kalau ada yang terguris...tak ada kan?

angah ni juga misteri orgnya..kata ayu annisa la...senyap saja...tapi bila time nak meletup tu..muka mrah beberapa second...tangan tergenggam...dan...meletop la 'gunung berapinya'...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ana_MUSLIMAH2606
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.03.2005
Ahli No: 15240
Posting: 215
Dari: i`m proud to be MALAYSIAN..

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 20:24


ada satu lagi sikap angah yang tak disebut disini..perfectionist.maaf kalau tak mengena.. :roll:


-----------------
ISLAM is the perfect way to live..


Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_MUSLIMAH2606Profil   Hantar PM kepada ana_MUSLIMAH2606   Quote dan BalasQuote

kasihmu-amanahku
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4140
Posting: 709
Dari: rahsia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-02-06 21:08


Assalamu'alaikum wbt

Buat Angah2 semua...harap dapat posting di forum Kelab Ukhwah

klik sini: http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?topic=6773&forum=59

tak perlu ulang topik yang sama dalam Jejak Ukhwah, sila semak sebelum posting. harap maklum...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihmu-amanahkuProfil   Hantar PM kepada kasihmu-amanahku   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 10-02-06 21:01


topik ni perbincangan about angah..bukan nak kumpul sapa 'angah' seperti tajuk kelab abang ngah dan kak ngah yang khusus untuk mereka...

topik ni sesiapa boleh bagi pandangan dan komen mengenai sikap angha mereka...k...jangan salah paham...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-02-06 23:13


:-) Assalamualaikum....


    Angah ni bengis ke?taklah agaknya..garang adala...tapi yang pastinya angah ni baik dan degil...hehehehe..dan nak pastikan adik2 dia jadi orang yang baik2...pendiam tu mmgla ....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 13-02-06 16:46


kadangkala angah pun nak mendominasi along...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ghaznawi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2833
Posting: 158
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-02-06 19:19


angah yang saya kenali adalah seorang yang suka bergaduh dengan adik beradik susah nak beralah, cepat naik angin bila di tegur, suka menbanding apa yang along miliki. cuma 1 kebaikan angah ni dia pandai bawa diri dalam berkawan tak macam along yang lebih terperam dalam rumah...itu pendapat saya dan pa yang saya nampak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaznawiProfil   Hantar PM kepada ghaznawi   Quote dan BalasQuote

diyan_huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2005
Ahli No: 21127
Posting: 102
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-02-06 20:17


angah saya keras kepala!

Bookmark and Share

    


  Member Information For diyan_huwainaProfil   Hantar PM kepada diyan_huwaina   Quote dan BalasQuote

hallimni
Warga Rasmi
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20074
Posting: 18
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 17:37


saya pun anak ke 2 juga...tapi saya rasa lebih kurang saja...cuma saya ni jenis yang tak suka terkongkong...tapi xla bebas sangat... pas 2 m'berontak 2 biasa lah...tak semestinya anak ke 2...betul tak?? yang penting jadi anak ke 2 memang bestttt...entah la.. tak tahu Kenapa..hehe 2 sajalah.. wallahu a'lam..


-----------------
kawan ialah seorang yang memberikan kita kepak apabila kita lupa cara untuk terbang...


Bookmark and Share

    


  Member Information For hallimniProfil   Hantar PM kepada hallimni   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 28-02-06 17:41


saya yang anak ke-2 ni la paling nakal dalam keluarga ... abang sendiri pun tak berani nak lawan ... heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 17:42


:-P tak tau lah pula.....tapi ye ke macam tu.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 28-02-06 18:05


assalamualaikum...........
betul setuju tapi angah paling sayangkan keluarga dan sanggup berkorban dan lagi mereka seorang yang pandai

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-02-06 18:59


salam...

ana pun bersetuju dengan topik ini...
adik ana agak baran skek, cepat merajuk huhuu

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.171071 saat. Lajunya....