Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Never explain yourself to anyone, the one who likes you don't need it, the one who hates you won't believe it
-- -- Snickers (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 28 hari yang lalu
ronniefinancehome: 39 hari yang lalu
MTMKi: 49 hari yang lalu
usop79: 50 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: ADA TAK SESIAPA YANG ada PETUA BAGAIMANA BAGI ORANG BENCI kat kita???


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» ADA TAK SESIAPA YANG ada PETUA BAGAIMANA BAGI ORANG BENCI kat kita???

Please Mendaftar To Post


Oleh ADA TAK SESIAPA YANG ada PETUA BAGAIMANA BAGI ORANG BENCI kat kita???

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 21-09-05 13:53


aSSALAMUALIKUM....

Ana ni dilanda 1 masalah besar, ana nak mintalah kepada sesiapa yang ada petua supaya orang benci kat ana. Ada seorang hamba Allah ni, semasa zaman remaja ana. Ana pernah bercinta dengan dia ni, tapi hubungan kami terputus/ dia berlaku curang kat ana. So, sekarang ni dia nak declare semula dengan ana. Tapi, bagi ana "TAK MUNGKIN BENDA TU AKAN BERULANG LAGI". Apa yang ana dapat rasakan semakin ana kenal dengan orang tu, hati ini semakin benci dan [email protected] malu untuk didampingi oleh golongan seperti itu.... so, harap2 sesiapa ada petua... sila bagi ana secepat mungkin. Sudahlah sikapnya yang merimaskan ana kaki perempuan, kaki fitnah semua kaki dia ada, kaki Disco, kaki pub ,akai penipu... Ana rasa, ana hanya akan menanggung malu untuk bersamanya, memandangkan semua besan2 keluarga ana yang lain dari golongan keluarga yang baik2.... cammana ini??? BANTU ana. Sometimes, that situation will make me pressure....

SETIAP DOSA, PASTI MENERIMA HUKUMAN SAMAADA DI DUNIA/AKHIRAT

wassalam :roll: :-(
[ Telah diedit oleh: farhanna pada 21-09-05 13:55 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

khairol_leo
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18946
Posting: 67
Dari: Pahang Darul Makmur

Pahang  


posticon Posting pada: 21-09-05 14:11


subahanallah.. (ada juga ke manusia bergelar lelaki macam tu?)
heheh. al-maklumlaa.. kurang exposure tentang tu, dan tak ada pulak berkawan rapat dengan membe macam tu. sekadar bertegur sapa tu ada lah..
nak petua ke? senang saja, buat dhek saja lah.. sebab kalau kita makin cuba membenci dia akan timbul perasaan sayang secara perlahan-lahan(mungkin kita sendiri tak sedar).. Nauzubillah..
-cuma bagi pendapat saja, tak semestinya betul..-
Wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_leoProfil   Hantar PM kepada khairol_leo   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 21-09-05 14:17


doakan ye... ana memang malas nak layan pun, tapi dia ni tak habis2 nak menyusahkan hidup ana... sometimes im feel shy dengan sikapnya.

Ya, Allah jauhkan lah hamba mu ini dengan manusia2 munafik ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 14:50


Assalamualaikum
hidup ini ujian .
Tenangkan diri dan jawapan ujian itu akan terilham


Rasulullah SAW pernah menyatakan tentang kekagumannya kepada orang-orang beriman, karena beberapa sifat terpuji dan mulia yang dimiliki mereka, sebagaimana sabdanya yang artinya: "saya mengagumi seorang mukmin. Bila memperoleh kebaikan dia memuji Allah dan bersyukur (kepada-Nya). Bila ditimpa musibah dia memuji Allah dan bersabar (karena musibah itu). Seorang mukmin diberikan pahala dalam segala hal, walaupun (sekedar) sesuap makan yang diberikan ke mulut isterinya". (hari Imam Ahmad dan Abu Daud).

Inilah sifat pribadi orang-orang beriman, yaitu mereka yang hidupnya bergantung penuh dengan keimanan kepada Allah SWT. Mereka tidak angkuh atau sombong dengan kesenangan hidup yang dinikmatinya, dan bersyukur, lidah mereka sentiasa basah dengan tahmid memuji kebesaran Allah dan berzikir mengingati Allah,serta tabah dalam menghadapai ujian dan musibah. Firman Allah S.W.T. yang artinya : "?yang beriman dan beramal soleh dan mereka banyak menyebut Allah dan mendapat kemenangan... " (QS. Asy-Syu'araa: 227).

Manakala, ditimpa musibah, kesulitan atau kesusahan hidup, orang-orang beriman tidak mengeluh, tidak juga berputus asa dan tidak hilang rasa syukur. Akan tetapi mereka tetap ingat Allah sebanyak-banyaknya, memuji Allah dan tetap bersabar menerima ujian hidup.

Ketahuilah, sesungguhnya ujian hidup yang diturunkan Allah ke atas orang-orang yang beriman itu adalah ujian yang bakal mengukuhkan dan memantapkan keimanan, ketaqwaan dan harga diri orang-orang yang beriman. Dan juga untuk mengangkat derajat orang-orang yang beriman di sisi Allah SWT.

Demikianlah, beberapa perkara tentang kemuliaan dan juga keberkahan hidup orang-orang beriman. Maka marilah kita sama-sama menambahkan kekuatan iman serta taqwa kita kepada Allah SWT. Mudah-mudahan kita termasuk dalam golongan yang telah dinyatakan dalam al-Qur'an oleh Allah S.W.T. dan yang disebut oleh Rasulullah SAW. dalam sabdanya itu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 15:22


nak bagi orang benci senang saja
buat lah jahat banyak2
dengan kata lain buat perkara2 keji
kan orang benci
hehe.sekadar gurauan..
mesti nti tak nak buat macam tu kan..
dear sis farhanna..
ana rasa baik nti tak payah fikir pun pasal orang tu
buat penat saja fikir pasal dia
tawakkal dan banyakkan berdoa semoga dijauhkan daripada orang tersebut
insyaAllah ia dapat membantu
have faith in HIM
kan DIA sebaik2 penolong..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 21-09-05 16:34


Pada 21-09-05 15:22 , futurama posting:

!!! QUOTE !!!

nak bagi orang benci senang saja
buat lah jahat banyak2
dengan kata lain buat perkara2 keji
kan orang benci
hehe.sekadar gurauan..
mesti nti tak nak buat macam tu kan..
dear sis farhanna..
ana rasa baik nti tak payah fikir pun pasal orang tu
buat penat saja fikir pasal dia
tawakkal dan banyakkan berdoa semoga dijauhkan daripada orang tersebut
insyaAllah ia dapat membantu
have faith in HIM
kan DIA sebaik2 penolong..=)


Ana dah buat pun, dengan harapan agar dia menjauhi ana... mintak2 lah lepas ni dah tak ada orang tu lagi dalam hidup ana... amin...

wassalam...

Sekali terkena, tak akan ada untuk kali ke2

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 18:01


Salam Ukhuwah!

Buatlah apa yang dia tak suka!
Insya'Allah,ia akan rasa bencinya!
Apa2pun berdoalah banyak-banyak!
Semoga dimakbulkanNYA!Amin!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 19:23


assalamualaikum
nak celah jugak. saya rasa mungkin farhanna patut buat benda yang dia paling benci supaya dia benci balik dekat farhanna.

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 23-09-05 12:30


Ana, pun tak tau benda apa paling dia benci??? Orang ni ana boleh kata "LELAKI GILA TALAK" or "LELAKI GILA FITNAH"... Ya, Allah berila petunjuk kepada manusia sebegini dan juga kepada seluruh ahli keluarganya serta sahabat handainya, yang sentiasa dalam murkamu...

Wassalam


Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-09-05 13:04


kenapa..lelaki tu dah jadi suami hang ke yang curang2 ni....Kenapa nak suruh orang bnci kat hang...jangan laa pergi main2 cinta kalau belum nak kawn lagi..kan dah parah lebih dari orang kawin.... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-09-05 13:12


Awat cakap begitu?
dia tu nak minta tolong dan cakap tu biaqla sopan dia tu bukan orang utara!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

cadetofficer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.04.2004
Ahli No: 8275
Posting: 129
Dari: LENGGONG

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-09-05 13:39


apa yang saya buat ialah buat tak faham.....

orang nak kata hati kayu ke,kejam ke...daripada saya bergelumang dosa.

tolak baik2 dulu, kalau orang tu tak faham...wachaaaaa!!!

ilalliqa'

Bookmark and Share

    


  Member Information For cadetofficerProfil   Hantar PM kepada cadetofficer   Pergi ke cadetofficer's Website   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-09-05 14:54


assalamu'alaikum..
bagi sylah cuba tolak cinta dengan baik..
kalau tak jalan jugak.. farhanna buat dia rasa sakit & konpom dia pasti tinggalkan farhanna..
just cadangan juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

khuwailid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5241
Posting: 139
Dari: marakka, mareisha

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 23-09-05 15:37


Pada 21-09-05 18:01 , nurman posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Ukhuwah!

Buatlah apa yang dia tak suka!
Insya'Allah,ia akan rasa bencinya!
Apa2pun berdoalah banyak-banyak!
Semoga dimakbulkanNYA!Amin!!!!!


ana rasa kurang setuju...
lebih baik jauhkan diri dari makhluk Allah tu... :-D


-----------------
Mirai e mukatte yukkuri to aruite yukou...


Bookmark and Share

    


  Member Information For khuwailidProfil   Hantar PM kepada khuwailid   Pergi ke khuwailid's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-05 16:12


jauhkan diri daripadanya...
sesungguhnya ini adalah ujian dan setiap ujian pasti ada hikmahNya..
bersabarlah...sesungguhnya Allah bersama orang-orang yang sabar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 23-09-05 16:47


Ana rasa lelaki ni "GILA"...

1.Dia pergi kat Tempat ana belajar (dulu): Dia sebar fitnah kat ana, kata kononnya ana ni GF dia yang curang....

2.lepas itu tak cukup dng itu, dia pergi kat rumah ana kata kat mak bapak ana kata, ana ni anak mereka yang curang pada cinta dia...

3.Tak cukup dengan itu, dia pergi kat tempat ana kerja kata ana ni perempuan curang dengan cinta dia. memburuk-burukkan family ana kat tempat ana berkerja. Membawa bersama wanita (berganti2) yang tak cukup kain 1 hal.

4. Dia suruh kawan dia ni pikat ana, ana pun tak ada hati kat kawan dia ni... ana, hormat sebagai kawan saja, maklumlah kawan ana kat sekolah time dulu. So, ana cakap dengan ikhlas kat lelaki tu. Sorry, u not my taste... family ana pun tak restu ana nak kawan dengan lelaki itu... ( kawan ex-BF ana dulu ). So, ana pun tak berhubung langsung dengan lelaki ni...

6. At the same time, lelaki ex-BF ni dah kahwin dan buat affair dengan seorang perempuan ex-classmate dia kat UPM(dah kahwin)... ana, tak tahu apa sebenarnya yang dia nak kan??? Gila Seks maybe....

7. Tak cukup dengan itu, dia buruk2 nama ana kat family dia. Semata-mata nak tutup yang dia ada GF baru.. yang sebenarnya dia ni ada awek ( on night stand) dan Duduk serumah (dia dah biasa buat time belajar lagi)...

8. Dia, juga berusaha nak jatuhkan ana dalam apa jua aspek... Dia cemburu tengok ana BERJAYA & GEMBIRA...

wassalam

Semoga dia akan diberi petunjuk & balasan setimpal oleh Allah

*** ikutkan dia dengan ana dah tak ada apa-apa... ana sedih jugak dengan kehidupan baru dia ni.... Allah saja lah yang maha mengetahui apa yang tersirat disebaliknya..
[ Telah diedit oleh: farhanna pada 23-09-05 16:53 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

kama_klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2005
Ahli No: 18331
Posting: 181
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-09-05 18:02


berdoa minta ilham dari ALLAH.moga ALLAH bagi petunjuk kat kita/..............

Bookmark and Share

    


  Member Information For kama_klateProfil   Hantar PM kepada kama_klate   Pergi ke kama_klate's Website   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 23-09-05 18:04


Pada 21-09-05 16:34 , farhanna posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-05 15:22 , futurama posting:

!!! QUOTE !!!

nak bagi orang benci senang saja
buat lah jahat banyak2
dengan kata lain buat perkara2 keji
kan orang benci
hehe.sekadar gurauan..
mesti nti tak nak buat macam tu kan..
dear sis farhanna..
ana rasa baik nti tak payah fikir pun pasal orang tu
buat penat saja fikir pasal dia
tawakkal dan banyakkan berdoa semoga dijauhkan daripada orang tersebut
insyaAllah ia dapat membantu
have faith in HIM
kan DIA sebaik2 penolong..=)


Ana dah buat pun, dengan harapan agar dia menjauhi ana... mintak2 lah lepas ni dah tak ada orang tu lagi dalam hidup ana... amin...

wassalam...

Sekali terkena, tak akan ada untuk kali ke2


patutla...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

Sweetie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14340
Posting: 121
Dari: Galaksi Bima Sakti

Perak  


posticon Posting pada: 23-09-05 19:35


Pada 23-09-05 18:04 , tru_frnshp posting:

!!! QUOTE !!!



patutla...


apa yang patutlaa tu tru_frnshp ?? :roll:


-----------------
Every minute spent angry is sixty seconds of happiness wasted..


Bookmark and Share

    


  Member Information For SweetieProfil   Hantar PM kepada Sweetie   Pergi ke Sweetie's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-05 09:26


Pada 23-09-05 16:12 , wafa_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

jauhkan diri daripadanya...
sesungguhnya ini adalah ujian dan setiap ujian pasti ada hikmahNya..
bersabarlah...sesungguhnya Allah bersama orang-orang yang sabar...


na'am..ana setuju dengan wafa...
mohon kepadaNya agar dijauhi dari
perkara2 yang membebankan diri anti..:-)
terima ujian Allah dengan matang...
dan selesikan masalah anti secara berhikmah.. :-)

ps: jangan dibuka aib orang lain..
     jaga aib orang..
     insyaAllah ..Allah akan jaga aib kita...

ps: wallahu a'lam... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 26-09-05 09:30


Pada 23-09-05 19:35 , Sweetie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-09-05 18:04 , tru_frnshp posting:

!!! QUOTE !!!



patutla...


apa yang patutlaa tu tru_frnshp ?? :roll:



um, takpelah, nanti jadi perbincangan lain pula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

cadetofficer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.04.2004
Ahli No: 8275
Posting: 129
Dari: LENGGONG

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-09-05 14:26


senang saja nak buat orang tak suka kat kita...buat fitnah banyak2 kat internet. anjurkan pecah belah, cik Farhanna..

bagaimana idup nak tenteram kalau ada sikap dalam diri nak black label orang lain. kalau awak bukan nak tolong kurangkan kerja maksiat dia tu,jangan cerita banyak sangat keburukan orang lain di sini.walaupun tak tulis nama, Kalau member awak baca dah tentu tau siapa orangnya.

jauhkan diri saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cadetofficerProfil   Hantar PM kepada cadetofficer   Pergi ke cadetofficer's Website   Quote dan BalasQuote

khairol_leo
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18946
Posting: 67
Dari: Pahang Darul Makmur

Pahang  


posticon Posting pada: 26-09-05 14:41


Pada 26-09-05 14:26 , cadetofficer posting:

!!! QUOTE !!!

senang saja nak buat orang tak suka kat kita...buat fitnah banyak2 kat internet. anjurkan pecah belah, cik Farhanna..

bagaimana idup nak tenteram kalau ada sikap dalam diri nak black label orang lain. kalau awak bukan nak tolong kurangkan kerja maksiat dia tu,jangan cerita banyak sangat keburukan orang lain di sini.walaupun tak tulis nama, Kalau member awak baca dah tentu tau siapa orangnya.

jauhkan diri saja.


SAYA SOKONG!
tak salah nak luahkan sesuatu,tapi janganlah melampau2.



Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_leoProfil   Hantar PM kepada khairol_leo   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 26-09-05 14:50


Pada 26-09-05 14:26 , cadetofficer posting:

!!! QUOTE !!!

senang saja nak buat orang tak suka kat kita...buat fitnah banyak2 kat internet. anjurkan pecah belah, cik Farhanna..

bagaimana idup nak tenteram kalau ada sikap dalam diri nak black label orang lain. kalau awak bukan nak tolong kurangkan kerja maksiat dia tu,jangan cerita banyak sangat keburukan orang lain di sini.walaupun tak tulis nama, Kalau member awak baca dah tentu tau siapa orangnya.

jauhkan diri saja.


Selama ni pun, semua kelemahan dia ana dah cuba tutup... tapi, apa yang ana dapat???? ana dah bosan dengan fitnah dah muak???? dengan lelaki yang suka bermuka2 ni. Ana, tau itu balasan Allah kat orang orang itu, dia dah mainkan ramai perempuan kat muka bumi ni... Boleh, dikatakan ana tengok muka dia pun terasa loya batang leher???Bolehkah ana, hidup bahagia dengan keadaan orang seperti ini??? kalau ana ingat setiap perbuatan yang dia buat kat ana!!!! ana, lebih rela Allah cabut saja nyawa dia drpda mengenangkan setiap DOSA dia kat ana. lagi lah pas tau pasal family dia ni.... takut.... ada jugak manusia macam ni hidup kat dunia/ kaum yahudi pun Allah laknat bersebab..., simpang 44 malaikat

Tangisan tidak akan berikan sedikit pun rasa kemaafan...
[ Telah diedit oleh: farhanna pada 26-09-05 14:55 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 26-09-05 22:29


Pada 26-09-05 14:26 , cadetofficer posting:

!!! QUOTE !!!

senang saja nak buat orang tak suka kat kita...buat fitnah banyak2 kat internet. anjurkan pecah belah, cik Farhanna..

bagaimana idup nak tenteram kalau ada sikap dalam diri nak black label orang lain. kalau awak bukan nak tolong kurangkan kerja maksiat dia tu,jangan cerita banyak sangat keburukan orang lain di sini.walaupun tak tulis nama, Kalau member awak baca dah tentu tau siapa orangnya.

jauhkan diri saja.


thanks cadetoofficer... Dulu saya ingat lagi semasa ada orang luahkan perasaan dia kat sini, tapi Farhanna condemn orang tu cukop2...kasihan kat dia..tapi, niha tengok, asyik kata tuhan balas kat laki tu, tuhan balas kat laki ni..tapi, tengok dia jugak yang hati tak tenteram...um, toksah cakapla farhanna oiii....Tuhan tau siapa yang salah siapa yang betul...tuhan tau siapa yang buat fitnah siapa yang tak..tuhan tau siapa yang buat melampau2 siapa yang tak...tuhan tau segala2nyerrrrrrrr..,..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

cadetofficer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.04.2004
Ahli No: 8275
Posting: 129
Dari: LENGGONG

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 10:22


farhana, saya nak buat teguran terbuka pada awak. awak nilailah dengan bijak.

awak menghina saya dalam posting "palapes ipta,apa nak jadi???". awak buat kesimpulan mudah dengan memfitnah organisasi palapes menganjurkan pesta sex berdasarkan penjelasan saya. awak telah MENGHINA dengan MEMFITNAH terang2an, sedar atau tidak?

oleh sebab awak menokok tambah cerita secara negatif, dan menyebar gosip, saya meragui kesahihan dakwaan awak ini kepada si polan yang kacau awak tersebut. sebab awak cenderung menceritakan sesuatu ikut PERASAAN awak saja.

saya tak banyak posting di sini,tapi saya selalu ke mari membaca artikel sahaja. tak join forum. tak punya banyak masa.saya atau sesiapa saja datang ingin berkawan. tapi saya mendapati awak SENANG MENCARI MUSUH.

sikap lepas cakap awak itu akan mengundang banyak perhatian dan menjauhkan kawan.

MUNGKIN ITU SEBABNYA SI POLAN TERLALU SAKIT HATI DAN NAK MERANAPKAN HIDUP AWAK.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cadetofficerProfil   Hantar PM kepada cadetofficer   Pergi ke cadetofficer's Website   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 10:52


assalamualaikum.....

ADA TAK SESIAPA YANG ada PETUA BAGAIMANA BAGI ORANG BENCI kat kita???

tajuk ni tak sesuai.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

SautulJannah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15806
Posting: 153
Dari: ippm

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-09-05 11:11


ish...petua apa plk ni....ada juga nak orang benci kat kita...ni mesti selalu ada orang ikut kat belakang bila pergi mana-mana kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SautulJannahProfil   Hantar PM kepada SautulJannah   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-09-05 11:43


apa kena dengan lelaki itu??btuk ke tak betul??he is insane???maybe....? itu dah kira melmpau....!!!!!
ada gaklah orang-orang cmni kat dunia ini.... :-o :roll:


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

khairol_leo
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18946
Posting: 67
Dari: Pahang Darul Makmur

Pahang  


posticon Posting pada: 27-09-05 15:32


kadang-kadang kalau kita menceritakan keburukan orang lain, ada orang lain gelakkan kita, walaupun kita tak sedar. Di samping itu juga, cuba fikir balik Kenapa sesuatu perkara itu terjadi kat kita. sebab apa-apa yang terjadi adalah kehendakNya. pasti ada hikmah. jangan terlalu takbur dengan apa yang ada pada diri sendiri, sebab semuanya bukan hak kita, hanyalah pinjaman. buangkan sikap bongkak dalam diri. insyaAllah, kita dapat petunjuk darinya.
ws.

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_leoProfil   Hantar PM kepada khairol_leo   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 15:40


Pada 26-09-05 09:30 , tru_frnshp posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-09-05 19:35 , Sweetie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-09-05 18:04 , tru_frnshp posting:

!!! QUOTE !!!



patutla...


apa yang patutlaa tu tru_frnshp ?? :roll:



um, takpelah, nanti jadi perbincangan lain pula...


ooo... patutla... :p

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 27-09-05 16:21


Pada 27-09-05 15:32 , khairol_leo posting:

!!! QUOTE !!!

kadang-kadang kalau kita menceritakan keburukan orang lain, ada orang lain gelakkan kita, walaupun kita tak sedar. Di samping itu juga, cuba fikir balik Kenapa sesuatu perkara itu terjadi kat kita. sebab apa-apa yang terjadi adalah kehendakNya. pasti ada hikmah. jangan terlalu takbur dengan apa yang ada pada diri sendiri, sebab semuanya bukan hak kita, hanyalah pinjaman. buangkan sikap bongkak dalam diri. insyaAllah, kita dapat petunjuk darinya.
ws.


Thanks, i assume no body know me here!!!



Pokok tidak bergoyang tanpa angin

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 27-09-05 16:42


Pada 26-09-05 22:29 , tru_frnshp posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-09-05 14:26 , cadetofficer posting:

!!! QUOTE !!!

senang saja nak buat orang tak suka kat kita...buat fitnah banyak2 kat internet. anjurkan pecah belah, cik Farhanna..

bagaimana idup nak tenteram kalau ada sikap dalam diri nak black label orang lain. kalau awak bukan nak tolong kurangkan kerja maksiat dia tu,jangan cerita banyak sangat keburukan orang lain di sini.walaupun tak tulis nama, Kalau member awak baca dah tentu tau siapa orangnya.

jauhkan diri saja.


thanks cadetoofficer... Dulu saya ingat lagi semasa ada orang luahkan perasaan dia kat sini, tapi Farhanna condemn orang tu cukop2...kasihan kat dia..tapi, niha tengok, asyik kata tuhan balas kat laki tu, tuhan balas kat laki ni..tapi, tengok dia jugak yang hati tak tenteram...um, toksah cakapla farhanna oiii....Tuhan tau siapa yang salah siapa yang betul...tuhan tau siapa yang buat fitnah siapa yang tak..tuhan tau siapa yang buat melampau2 siapa yang tak...tuhan tau segala2nyerrrrrrrr..,..


Alhamdulillah, memang ana akui Allah tahu....... :lol: sebab Allah tahu,ana diamkan. Ana, biar saja benda berlaku... ana, nak tengok macam mana dasyatnya balasan Allah kat orang itu. Minta maaf lah, ana luah benda ni kat sini bukan menunjukkan ana tak tenteram... tapi ana dah muak dan terasa satu perasaan kebencian timbul dalam diri ana bila, tengok manusia bermaha rajalela kat depan ana. Bangga dengan dosa... ( i assume no-body know me here) i cakap benda betul saja... kalau terasa minta maaf, tak terniat dihati pun...

siapa makan lada, dia terasa pedas

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

cadetofficer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.04.2004
Ahli No: 8275
Posting: 129
Dari: LENGGONG

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 20:34


baguslah kalau awak maksudkannya. tidak setakat menjawab ulasan sahaja. lama lagi kita nak berjumpa dan bertandang ke sini.

lelaki itu mungkin dajal hari ni, kita tak tau kalau ada 'lampu' yang akan menyuluh dia ke jalan taubat.

manakala kita ni kalaupun mempunyai spotlight paling terang pun, suluh dari rumah sampai ke masjid, belum tentu lagi berakhir dengan khudwah hasanah.
jalan masih panjang..kerja..kawin..anak...harta..jangan tersesat dimana2 check point tadi.

saya dah tengok bapa segala maksiat bertaubat..ataupun budak alim hanyut perlahan-lahan.

jaga diri anda dari saat ini juga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cadetofficerProfil   Hantar PM kepada cadetofficer   Pergi ke cadetofficer's Website   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 21:35


parah kalau jumpa lelaki macam ni...


-----------------
Hakikat Kejayaan Adalah Kebahagiaan Dalam Hidup....


Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 28-09-05 10:00


Pada 27-09-05 16:42 , farhanna posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-09-05 22:29 , tru_frnshp posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-09-05 14:26 , cadetofficer posting:

!!! QUOTE !!!

senang saja nak buat orang tak suka kat kita...buat fitnah banyak2 kat internet. anjurkan pecah belah, cik Farhanna..

bagaimana idup nak tenteram kalau ada sikap dalam diri nak black label orang lain. kalau awak bukan nak tolong kurangkan kerja maksiat dia tu,jangan cerita banyak sangat keburukan orang lain di sini.walaupun tak tulis nama, Kalau member awak baca dah tentu tau siapa orangnya.

jauhkan diri saja.


thanks cadetoofficer... Dulu saya ingat lagi semasa ada orang luahkan perasaan dia kat sini, tapi Farhanna condemn orang tu cukop2...kasihan kat dia..tapi, niha tengok, asyik kata tuhan balas kat laki tu, tuhan balas kat laki ni..tapi, tengok dia jugak yang hati tak tenteram...um, toksah cakapla farhanna oiii....Tuhan tau siapa yang salah siapa yang betul...tuhan tau siapa yang buat fitnah siapa yang tak..tuhan tau siapa yang buat melampau2 siapa yang tak...tuhan tau segala2nyerrrrrrrr..,..


Alhamdulillah, memang ana akui Allah tahu....... :lol: sebab Allah tahu,ana diamkan. Ana, biar saja benda berlaku... ana, nak tengok macam mana dasyatnya balasan Allah kat orang itu. Minta maaf lah, ana luah benda ni kat sini bukan menunjukkan ana tak tenteram... tapi ana dah muak dan terasa satu perasaan kebencian timbul dalam diri ana bila, tengok manusia bermaha rajalela kat depan ana. Bangga dengan dosa... ( i assume no-body know me here) i cakap benda betul saja... kalau terasa minta maaf, tak terniat dihati pun...

siapa makan lada, dia terasa pedas


Ok, Kalau begitu oklah... Kalau anti berkata yang anti tenteram, ok, anti yang tahu hati anti...Kalau tak, tak taulah :lol: ... ayat 'I assume nobody knows me here' tu dah menunjukkan yang apa yang anti tuduh kat laki tu dah tak tau betul atau tak....Kalau anti ingat apa yang anti buat kat orang, gaya anti bercakap dengan orang, mesti anti malu...Kalau tak ada tu, tak taula normal ke tak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 10:18


Pada 27-09-05 15:32 , khairol_leo posting:

!!! QUOTE !!!

kadang-kadang kalau kita menceritakan keburukan orang lain, ada orang lain gelakkan kita, walaupun kita tak sedar. Di samping itu juga, cuba fikir balik Kenapa sesuatu perkara itu terjadi kat kita. sebab apa-apa yang terjadi adalah kehendakNya. pasti ada hikmah. jangan terlalu takbur dengan apa yang ada pada diri sendiri, sebab semuanya bukan hak kita, hanyalah pinjaman. buangkan sikap bongkak dalam diri. insyaAllah, kita dapat petunjuk darinya.
ws.


renungkanlah..
muhasabah diri...

buang yang keruh..ambil yang jernih.... :-)
jangan semai perasaan yang kurang baik dalam diri anti...
kita sesama islam..sewajarnya saling menyayangi... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 30-09-05 08:26


Pada 27-09-05 15:40 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-09-05 09:30 , tru_frnshp posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-09-05 19:35 , Sweetie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-09-05 18:04 , tru_frnshp posting:

!!! QUOTE !!!



patutla...


apa yang patutlaa tu tru_frnshp ?? :roll:



um, takpelah, nanti jadi perbincangan lain pula...


ooo... patutla... :p


hmmm, memang patut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

aifarina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17414
Posting: 30
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-09-05 10:14


Pada pendapat saya lah tak elok rasanya kita saling benci sesama insan ni. Dalam Islam ki digalakkan berkasih sayang, tegur jika ada kesilapan, saling nasihat-menasihat, saling maaf-memaafi dan sebagainya. Minta pada Allah swt supaya dijauhkan diri daripada orang-orang jenis ini. Kita doakan supaya Allah swt memberi hidayah kepada dia. Segala-galanya adalah ketentuan Ilahi. Dalam apa perkara pun kita harus berbalik kepada Pencipta kita iaitu Allah swt. saya ni bukan lah pandai sangat tapi saya cuba beri pendapat apa yang saya mampu. Renung-reningkanlah. ;-)


-----------------
"GUNAKAN DUNIA UNTUK MEMPEROLEHI KEBAHAGIAAN DI AKHIRAT"


Bookmark and Share

    


  Member Information For aifarinaProfil   Hantar PM kepada aifarina   Quote dan BalasQuote

khairol_leo
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18946
Posting: 67
Dari: Pahang Darul Makmur

Pahang  


posticon Posting pada: 30-09-05 16:42


Pada 30-09-05 10:14 , aifarina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada pendapat saya lah tak elok rasanya kita saling benci sesama insan ni. Dalam Islam ki digalakkan berkasih sayang, tegur jika ada kesilapan, saling nasihat-menasihat, saling maaf-memaafi dan sebagainya. Minta pada Allah swt supaya dijauhkan diri daripada orang-orang jenis ini. Kita doakan supaya Allah swt memberi hidayah kepada dia. Segala-galanya adalah ketentuan Ilahi. Dalam apa perkara pun kita harus berbalik kepada Pencipta kita iaitu Allah swt. saya ni bukan lah pandai sangat tapi saya cuba beri pendapat apa yang saya mampu. Renung-reningkanlah. ;-)



try lah pakai. ada betulnya yang apa yang dikatakan kat atas tu.
mudah-mudahan kita semua diberkatiNya.Amin...



Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_leoProfil   Hantar PM kepada khairol_leo   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 30-09-05 17:02


tak ada petua bagi orang benci sesama manusia...tak wujud... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

afiqah_afaf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2004
Ahli No: 11586
Posting: 238
Dari: mansoura

egypt  


posticon Posting pada: 01-10-05 14:43


buat saja Apa yang dia tak suka...
tak layan dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For afiqah_afafProfil   Hantar PM kepada afiqah_afaf   Quote dan BalasQuote

Qalam_Akhdar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17109
Posting: 159
Dari: Petaling Jaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-10-05 17:28


emmm tak ada apa-apa petua... solat istikharah adalah jalan terbaik, sukanya dan bencinya kita kepada seseorang adalah kerja Tuhan dan kita hanya mampu berusaha, tak mampu berusaha... berserahlah kepadaNYa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Qalam_AkhdarProfil   Hantar PM kepada Qalam_Akhdar   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 01-10-05 17:29


ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........

ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........
ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........
ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........
ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........

ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........
ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........
ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-10-05 17:34


Pada 01-10-05 17:29 , ahmad_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........

ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........
ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........
ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........
ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........

ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........
ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........
ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........

apa ini, kat semua posting dia gelak... hehehe :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-10-05 18:24


nak bagi orang benci....senang saja....buat aa tergedik gedik dengan laki tu..mesti dia benci terus....takpun kaco laki tu balik...

hahaha...dulu gah sangat dengan topik Kenapa lelaki..???kononnya perempuan lah yang tentukan life laki tu..kononnya pandangan dari mata seorang perempuan ni perfect sangat..sekarang bila ada problem,Kenapa mai sibuk post.tak reti nak settle sendiri ke masalah life ni..kata dah hebat sangat sampai boleh tau laki tu bagaimana bagaimana semua..dah kalau boleh judge melalui pandangan "mata seorang perempuan",Kenapa tak settlekan sendiri...??

kemudian senang saja tulih,nobody knows me lah...hentikan segala fitnah lah..padahal kalau diri sendiri buat fitnah tak mengapa pula...bila kena attack balik,sesenang saja tulih,"nobody knows me".

weiii...kita tak hidup bersendirian lah..."dan bertebaranlah kamu di serata bumi ini"...siap tulih dah kerja dah,takkan tak reti bagaimana nak bergaul dengan orang ramai agaknya.takkan sepanjang hidup tu,tak belajar apa-apa.human psychology ke,circle of life ke...semua tu bukan boleh belajar dari buku,tapi dari life...apa beza antara belajar untuk lulus periksa dengan belajar untuk tambahkan ilmu..??

macam lah kalau manusia itu jahat,maka selama-lamanya dia akan jahat.Firaun pun ada jugak sifat baik iaitu dengan membenarkan Mashitah memelihara Musa.cuma Firaun tetap angkuh dan sombong kerana tidak mahu menyembah Allah sehingga lemas di laut merah.

hentikanlah segala keluhan mu itu yang tidak membawa sebarang makna pun untuk menyatukan kembali umat Muhammad ini.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

czarcam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11715
Posting: 207
Dari: padang Rengas, Kuala Kangsar.

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-10-05 18:38


..... maap mencelah.....

awat ini bro trouver_99... hangin satu macam saja.... ada problem ka?...
kan baik kalaupi settle elokĀ².... tak baik gado ini..... :-di

maap sekali lagi kalau ayat chec' ini salah na.... harap perbetuikan lah yang mana silap..... ;)

wallahua'lam.....


[ Telah diedit oleh: czarcam pada 01-10-05 18:41 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For czarcamProfil   Hantar PM kepada czarcam   Quote dan BalasQuote

Sweetie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14340
Posting: 121
Dari: Galaksi Bima Sakti

Perak  


posticon Posting pada: 01-10-05 19:42


Pada 26-09-05 09:30 , tru_frnshp posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-09-05 19:35 , Sweetie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-09-05 18:04 , tru_frnshp posting:

!!! QUOTE !!!



patutla...


apa yang patutlaa tu tru_frnshp ?? :roll:



um, takpelah, nanti jadi perbincangan lain pula...


Ohh..patutlaa.. :-di


Pada 01-10-05 18:24 , trouver_99 posting:

!!! QUOTE !!!


Firaun pun ada jugak sifat baik iaitu dengan membenarkan Mashitah memelihara Musa.cuma Firaun tetap angkuh dan sombong kerana tidak mahu menyembah Allah sehingga lemas di laut merah.


Assalamualaikum..
rasanya bukan Mashitah, tapi Asiah kan? :-) :-)


-----------------
Every minute spent angry is sixty seconds of happiness wasted..


Bookmark and Share

    


  Member Information For SweetieProfil   Hantar PM kepada Sweetie   Pergi ke Sweetie's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-10-05 19:52


Pada 01-10-05 19:42 , Sweetie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-10-05 18:24 , trouver_99 posting:

!!! QUOTE !!!


Firaun pun ada jugak sifat baik iaitu dengan membenarkan Mashitah memelihara Musa.cuma Firaun tetap angkuh dan sombong kerana tidak mahu menyembah Allah sehingga lemas di laut merah.


Assalamualaikum..
rasanya bukan Mashitah, tapi Asiah kan? :-) :-)

bukannya rasa2, tapi memang Asiah pun... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-10-05 21:56


Sabda Nabi yang bermaksud:

"Tidak beriman seseorang daripada kamu sehinggalah dia mengasihi saudaranya sebagaimana dia mengasihi dirinya sendiri..."

kita tak patut cari jalan untuk benci-membenci sesama Islam... yang sepatutnya kita rapatkan ukhuwwah Islamiyyah dan menjalinkan silaturrahim sesama kita...

lain kali letakla tajuk macam ni: ADA TAK SESIAPA YANG ada PETUA BAGAIMANA BAGI ORANG SAYANG kat kita??? barula betul kan...?

kalau betul pun kita ada masalah dengan seseorang, lebih baik jangan layan aje orang tu, lepas itu bertawakkal aje kepada Allah... minta doa banyak2 semoga kita dapat hidup dengan tenteram... dan doakan juga supaya orang tersebut mendapat petunjuk Ilahi...

berdoalah untuk kebaikan orang, tapi jangan sesekali berdoa untuk keburukan orang... sebab orang Islam tidak diajar begitu... wa'Llahu A`lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Sweetie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14340
Posting: 121
Dari: Galaksi Bima Sakti

Perak  


posticon Posting pada: 03-10-05 03:23


saya setuju dengan pendapat ibnu_musa..


-----------------
Every minute spent angry is sixty seconds of happiness wasted..


Bookmark and Share

    


  Member Information For SweetieProfil   Hantar PM kepada Sweetie   Pergi ke Sweetie's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-05 16:46


Pada 01-10-05 21:56 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Sabda Nabi yang bermaksud:

"Tidak beriman seseorang daripada kamu sehinggalah dia mengasihi saudaranya sebagaimana dia mengasihi dirinya sendiri..."

kita tak patut cari jalan untuk benci-membenci sesama Islam... yang sepatutnya kita rapatkan ukhuwwah Islamiyyah dan menjalinkan silaturrahim sesama kita...

lain kali letakla tajuk macam ni: ADA TAK SESIAPA YANG ada PETUA BAGAIMANA BAGI ORANG SAYANG kat kita??? barula betul kan...?

kalau betul pun kita ada masalah dengan seseorang, lebih baik jangan layan aje orang tu, lepas itu bertawakkal aje kepada Allah... minta doa banyak2 semoga kita dapat hidup dengan tenteram... dan doakan juga supaya orang tersebut mendapat petunjuk Ilahi...

berdoalah untuk kebaikan orang, tapi jangan sesekali berdoa untuk keburukan orang... sebab orang Islam tidak diajar begitu... wa'Llahu A`lam


itulah yang sepatutnya... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

ukhwatulmuslimin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 3904
Posting: 26

Selangor  


posticon Posting pada: 07-10-05 12:54


alah..enta buat bodoh saja.hehe


-----------------
be a good muslim or dia as syuhada'
http://www.cybershop2u.net/promote.php?member=oodie


Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhwatulmusliminProfil   Hantar PM kepada ukhwatulmuslimin   Pergi ke ukhwatulmuslimin's Website   Quote dan BalasQuote

mawaddahkarimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18704
Posting: 60
Dari: bumi merdeka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-10-05 14:07


Pada 21-09-05 18:01 , nurman posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Ukhuwah!

Buatlah apa yang dia tak suka!
Insya'Allah,ia akan rasa bencinya!
Apa2pun berdoalah banyak-banyak!
Semoga dimakbulkanNYA!Amin!!!!!


:lol: :lol: :lol:
setuju sangat2


-----------------
LAUTAN MAHABBAH PENGIKAT UKHWAH
KASIH BERSEMI MESRA ABADI
BEGITU INDAH UKWAHFILLAH
MENDAMBA KASIH CINTA ILLAHI


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaddahkarimahProfil   Hantar PM kepada mawaddahkarimah   Quote dan BalasQuote

af_zubaiti
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2005
Ahli No: 18828
Posting: 107
Dari: Gombak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-05 09:25


Assalamualaikum...

Kenapa nak orang benci kita?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For af_zubaitiProfil   Hantar PM kepada af_zubaiti   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-10-05 09:44


waa...kaki disco yang buat saya terkezut tu...
dahsyat muda-mudi sekarang ye... :-( :-( :-|
apa yang boleh saya nasihat...berdoa lah...itulah senjata sebenar orang mukmin...
pohon segalanya pada ArRahman...nk2 di bulan berkat..bulan mulia...bulan ramadhan ni...yakin & tawakkal lah pada Allah...insyaAllah,semuanya berakhir dengan baik... :-)
[ Telah diedit oleh: hudahasnan pada 17-10-05 09:47 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

quick
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19880
Posting: 65

blank  


posticon Posting pada: 17-10-05 09:45


:) macam-macam ragam..

kita umat Rasulullah..kita katakan dan pahatkan dalam diri rasulullah pemimpin Agung..kita katakan kita nak contohi sikap Rasulullah..pernahkah kita ambil iktibar dari peristiwa Rasulullah dilemparkan batu-bata..dihina di khalayak umum?difitnah..malah hendak dibunuh..apa yang Rasulullah lakukan..berdoa bukan..berbuat baik bukan?sebab Rasulullah yakin..manusia tidak layak menghukum!

Bookmark and Share

    


  Member Information For quickProfil   Hantar PM kepada quick   Quote dan BalasQuote

naqiyyah_al-sarirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19666
Posting: 130
Dari: subang jaya

Selangor  


posticon Posting pada: 17-10-05 09:51


Assalamualaikum farhanna....

kita tak boleh nak suruh orang tu benci kat kita...yang kita boleh buat ialah cuba bimbing dia ke jalan yang benar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For naqiyyah_al-sarirahProfil   Hantar PM kepada naqiyyah_al-sarirah   Quote dan BalasQuote

ali_imran85
Warga Rasmi
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15604
Posting: 1
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-12-05 13:20


assalamualaikum,
saya minta izin mencelah,
saya rasa akak tak perlu susah hati sebab seorang lelaki itu akan tgl kan seorang wanita apa sudah tdak diperlukan....
jadi petua saya ialah,
1. akak buat tak hairan dengan dia
2. akak buat dia sakit hati seteruk mungkin
3. akak buat sesuatu yang berlawanan dengan kehendak dia
4. akak buat bagi dia tak senang duduk (bukan ugut dia)
5. elak dari berbual, berjumpa dan apa saja dengan dia ok.

tapi akak kena berjaga-jaga dengan pepatah dibawah ni;

"janganlah kamu membenci seseorang itu dengan sepenuh hati kerana satu hari nanti kamu akan menyayanginya kelak dan janganlah kamu menyayangi seseorang itu sepenuh hati kerana satu hari nanti kamuu akan membencinya kelak.."

ini saja yang dapat saya tolong...
tak guna punya laki, buat malu kaum sendiri saja...
semoga akak dah bahagia sekarang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ali_imran85Profil   Hantar PM kepada ali_imran85   Quote dan BalasQuote

afza_firzanah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.08.2005
Ahli No: 18554
Posting: 50
Dari: bumi Ilahi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-12-05 10:06


Assalamu'alaikum..
farhanna jangan sesekali meminta supaya orang membenci kita...
sedangkan Rasulullah S.A.W tidak pernah meminta sedemikian dengan Allah sedangkan baginda lagi Maha hebat ujian yang di terimanya...
farhanna baru ujian di dunia ..ingatlah Allah tidak menyukai hambaNYA..
yang membenci satu sama lain..
kita semua ni sama sahaja di sisi Allah...
sebaliknya berdoalah semoga dia akan mendapat hidayah Allah untuk berubah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For afza_firzanahProfil   Hantar PM kepada afza_firzanah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-05 10:12


serahkan pada ayah farhanna untuk menegur sikap kawan farhanna tu... ok kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-12-05 11:47


senang saja? Jika kucing tak suka disimbah air, maka kita curahkan air ke badannya apabila menghampiri kita.

Lama-lama tengok kelibat kita, pasti kucing tu menjauhkan dirinya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-06 17:12


Pada 06-10-05 16:46 , lubaina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-10-05 21:56 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Sabda Nabi yang bermaksud:

"Tidak beriman seseorang daripada kamu sehinggalah dia mengasihi saudaranya sebagaimana dia mengasihi dirinya sendiri..."

kita tak patut cari jalan untuk benci-membenci sesama Islam... yang sepatutnya kita rapatkan ukhwah Islamiyyah dan menjalinkan silaturrahim sesama kita...

lain kali letakla tajuk macam ni: ADA TAK SESIAPA YANG ada PETUA BAGAIMANA BAGI ORANG SAYANG kat kita??? barulah betul kan...?

kalau betul pun kita ada masalah dengan seseorang, lebih baik jangan layan saja orang tu, lepas itu bertawakkal saja kepada Allah... minta doa banyak-banyak semoga kita dapat hidup dengan tenteram... dan doakan juga supaya orang tersebut mendapat petunjuk Ilahi...

berdoalah untuk kebaikan orang, tapi jangan sesekali berdoa untuk keburukan orang... sebab orang Islam tidak diajar begitu... wa'Llahu A`lam


itulah yang sepatutnya... :-)


ada apa-apa respon untuk posting ni ------> lain kali letakla tajuk macam ni: ADA TAK SESIAPA YANG ada PETUA BAGAIMANA BAGI ORANG SAYANG kat kita??? barulah betul kan...?;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.85532 saat. Lajunya....