Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Nothing Last Forever
-- Sidney Sheldon

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 28 hari yang lalu
ronniefinancehome: 39 hari yang lalu
MTMKi: 49 hari yang lalu
usop79: 50 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: KEPIMPINAN MELALUI TELADAN TAPI INGATLAH...


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» KEPIMPINAN MELALUI TELADAN TAPI INGATLAH...

Please Mendaftar To Post


Oleh KEPIMPINAN MELALUI TELADAN TAPI INGATLAH...

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-09-05 10:02


Assalamualaikum. kita tak nakla mengumpat, tapi kita rasa kita sedap melihat perkembangan yang kurang sihat ni. kita tak sokong mana-mana haluan politik. kita student lagi. tapi kita sedih sangat bila tengok trend kepimpinan di kalangan remaja sekarang. macam mana nak jadi pemimpin pertubuhan ala-ala keIslaman, kalau surau tak pernah jejak. janganla pandai bercakap saja. one more thing, ingatlah kepimpinan ni melalui teladan sedara....


-----------------
ukhwah pengikat kasih sesama kita...biarlah segalanya kerana ALLAH jua...


Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

akh_fil_islam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14604
Posting: 33
Dari: manir

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-09-05 10:44


hmmm betul tu saya sokong..tapi sepatutnya pemimpin yang kena pimpin orang bawah nak tunjuk contoh pergi surau ke hape ke..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akh_fil_islamProfil   Hantar PM kepada akh_fil_islam   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-09-05 10:55


betul tu... tapi yang paling penting, pemimpin tu kena CAKAP SERUPA BIKIN!!! plisssssla

Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

jundullah81
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 331
Posting: 473
Dari: Bumi Allah Semuanya....

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 10:57


Assalamualaikum..

Bagi ana, bukan sahaja pemimpin mahasiswa, pemimpin masyarakat setempat pun, tak kita ra YB ke, ketua kampung ke, siapa sahaja, perlu berjemaah di surau....

Tapi ini tak bermakna kalau tak jadi pemimpin tak perlu berjemaah di surau....

Wallahu a'lam

Assalamualaikum

Bookmark and Share

    


  Member Information For jundullah81Profil   Hantar PM kepada jundullah81   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-09-05 11:16


betul... indra sokong lagi!!!! mungkin inilah tanda kiamat kan, orang yang bukan ahli agama menjadi pemimpin agama. mohon betulkan indra kalau indra silap....

Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

awwiduni
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 8215
Posting: 33
Dari: ::kuala terengganu::

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-09-05 14:50


slm..
yup,ana agree 110%.nak jadi pmimpin,biarlah tau prinsip kpimpinan seperti yang dianjurkn baginda SAW....
yang lebih mnyakitkan hati kalau orang yang tak ada ilmu,tapi pretend seolah-olah tau semua..
lepas itu mulelah keluar ajaran2 sesat yang ikut ijtihad sendiri
nau'zubillahi min zaalik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For awwiduniProfil   Hantar PM kepada awwiduni   Pergi ke awwiduni's Website   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-09-05 01:28


setuju lagi... kita ada hak untuk tolak pemimpin macam ni, kan??

Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 18-09-05 06:56


Betul betul....jangan hanya pandai berkata-kata tanpa melakukannya, amatlah murka Allah bila mereka yang mengatakan tetapi tidak melakukannya...

kalau lah ada pemimpin begini...kita kenalah berganding bahu untuk menolak pahaman dan ideologi pemimpin ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-09-05 16:11


:)

jawatan..pangkat..tak elok dituntut..tak elok diburu..tak elok kalau berkata.."saya nak jadi ini..saya nak pegang jawatan itu.." sebab beratnya amanah memimpin tak mampu dilihat pada mata kasar semata..

pemimpin yang baik: sentiasa menangis atas dosa dan kelalaian amanah yang dilakukan..
dan kita yang terpimpin dan dipimpin..BETULKANLAH PEMIMPIN ITU dari TERUS LALAI..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-05 16:29


semua orang dilahirkan sebagai pemimpin tapi tak semua yang mampu manjalankan tugas dan tanggungjawab sebagai pemimpin dengan baik. pemimpin yang baik adalah pemimpin yang terlebih dahulu memimpin dirinya sendiri ke arah kebaikan, kemudian barulah orang lain boleh yakin dengan kewibawaan dirinya sebagai pemimpin. kadang-kadang orang lain boleh berubah menjadi lebih baik bila melihat keperibadian pemimpin yang mengikut syariat islam. pemimpin yang baik mengutamakan amanah, dan beranggungjawab atas setiap perbuatan dan perkataan mereka.

wallahu a'lam.
wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

awwiduni
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 8215
Posting: 33
Dari: ::kuala terengganu::

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-09-05 18:00


"setiap kamu adalah pmimpin..."
memang xdinafikn lagi..pmimpin2 lah yang ptut jadi idol untuk orang bwhn atau rkyat...dan bukannya idol hiburan2 murah seperti di kaca tv sekarang...dunia smmgnye sdh trlalu tua...bila2 masa saja akan 'mati'..jgnlah kita trlalu trbawa2 dengan arus dunia..kitelah yang sepatutnya jadi arus pnentang kjahilan dunia ni....
jangan trmakan dengan hasutan syaitan & godaan dunia yang trlalu indah di mata..tapi hkikatnye bisa mnghancurkan & mnjahanamkan iman kita....ayuh!bangkitlaah para penegak & pjuang ISLAM..kita bgnkn kmbali agama suci kita...jdlah kita semua pmimpin yang amanah,bijaksana,intelek,ikhlas dan bertaqwa kpdNYA...
tgurlah rakan-rakan andai mereka trlalai dengan dunia yang zalim ni...buke lah mata!tentang kezaliman.....
-hidup mulia mati syahid....insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For awwiduniProfil   Hantar PM kepada awwiduni   Pergi ke awwiduni's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_syahadah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14660
Posting: 202
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 22:14


saya setuju.kalau tkde yang tua masakan ada yang muda..

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_syahadahProfil   Hantar PM kepada srikandi_syahadah   Quote dan BalasQuote

mawaddahkarimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18704
Posting: 60
Dari: bumi merdeka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 10:46


Setiap manusia khalifah dimuka bumi ALLAH ni...
Setuju saja la....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaddahkarimahProfil   Hantar PM kepada mawaddahkarimah   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 16:57


:-di :-di yuuuup,biasenye macam tu laaaa kita just pandai cakap jee...tapi nak buat tu....alahaiii..... :-di :-di :roll: :-P


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.102932 saat. Lajunya....