Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak ada yang perlu kita takuti, kecuali ketakutan itu sendiri.
-- Franklin di. Roosevelt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: studiosmilesnyc
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43104

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 40
Ahli: 0
Jumlah: 40




  Yang Masuk Ke Sini
studiosmilesnyc: 1 hari, 9 jam 56 saat yang lalu
dentistinhouston: 1 hari, 10 jam, 57 minit yang lalu
ezequielvince: 1 hari, 12 jam, 18 minit yang lalu
shanejohnson: 5 hari yang lalu
wadud: 10 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 27 hari yang lalu
muslimin23: 29 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: assalamualaikum


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» assalamualaikum

Please Mendaftar To Post


Oleh assalamualaikum

inai
Warga Rasmi
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18943
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-09-05 16:05


Kenapa persahabatan kita sering teruji

Bookmark and Share

    


  Member Information For inaiProfil   Hantar PM kepada inai   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-09-05 15:46


waalaikumsala...

Kenapa persahabatan kita sering teruji? boleh tak detail kan sikit...

tapi apa2pun yang ada pada diri kita...akan di uji oleh DIA YANG MAHA BERHAK...

lagipun tak bermakna iman tanpa di uji kan...

begitu jugak persahabatan...takkan tahu keutuhannya selagi tak di uji..wallahua'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

mastermind03
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17770
Posting: 58
Dari: Di bawah lembayung RAHMAT ILAHI

Selangor  


posticon Posting pada: 16-09-05 14:56


sebab setiap perkara yang berlaku adalah ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mastermind03Profil   Hantar PM kepada mastermind03   Quote dan BalasQuote

zatie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17090
Posting: 209
Dari: sHaH aLaM

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-09-05 17:07


sebab tu lah kemanisan persahabtan.
kalau tak di uji.
takkan kita dengan dye boleh jadik kawan rapat............




"masih segar di ingatan sentiasa
kenangan menggamit rasa
tempuhi onak dan duri
itulah yang diharungi
janji yang telah kita bina
tetap kekal dan abadi"

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatieProfil   Hantar PM kepada zatie   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-09-05 19:19


persahabatan saya pun baru di uji...saya ikhlas dan jujur dengan dia..tapi dia balas semuanya dengan penipuan...takperla..ALLAH jua berhak balas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 17-09-05 19:22


ujian dalam dunia macam-macam...bukan saja persahabatan....ujian lain pun kita terpaksa tempuhi.....terpaksalah kita hadapi semua ini...lain orang lain ragam....jadi terimalah dengan sabar banyak-banyak ya.....insyaAllah... bagi saya KESABARAN kita juga adalah satu ujian....:-)

[ Telah diedit oleh: FIRDAUSNUR pada 18-09-05 12:23 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-09-05 10:54


Kenapa persahabatan kita sering teruji...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 19-09-05 11:24


don't say PERSAHABATAN lah, kalau dah duduk sebumbung... Kasihan, ana kat perempuan itu.Semoga dijaukan dari insan-insan munafik niee. Apa yang patut anda buat bukan menyesal tapi perbaiki diri, ajak perempuan itu sekali... didik agar jadi isteri solehah di masa hadapan kelak... bukan dia ajak pergi disko, ikut saja. Dia ajak minum tumpung...sumbat saja. Ingat lah mungkin itu balasan atas dosa2 anda pada masa lampau.

Allah tidak akan menguji seseorang, lebih dari kesanggupan dirinya

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 19-09-05 11:56


sebab nak test sejauh mana ikhlas kita bersahabat..
setiap perkara kat dunia ini pun ujian...
so..terima dengan hati yang terbuka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-09-05 21:51


Pada 19-09-05 11:24 , farhanna posting:

!!! QUOTE !!!

don't say PERSAHABATAN lah, kalau dah duduk sebumbung... Kasihan, ana kat perempuan itu.Semoga dijaukan dari insan-insan munafik niee. Apa yang patut anda buat bukan menyesal tapi perbaiki diri, ajak perempuan itu sekali... didik agar jadi isteri solehah di masa hadapan kelak... bukan dia ajak pergi disko, ikut saja. Dia ajak minum tumpung...sumbat saja. Ingat lah mungkin itu balasan atas dosa2 anda pada masa lampau.

Allah tidak akan menguji seseorang, lebih dari kesanggupan dirinya


erm... :-? :-? :-?
lain saja bunyinya..tak paham lah...soalan orang kat atas tu bukanka lain...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-09-05 22:02


bukan persahabatan saja yang selalu diuji, hidup kita pun. biasalah tu, lumrah kehidupan. pandai-pandailah kita menghadapinya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-09-05 22:13


Kenapa persahabatan sering diuji? em sebab hati manusia memang tak statik, kekadang a, kekadang boleh jadi b pula

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-09-05 22:18


> inilah kehidupan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

inai
Warga Rasmi
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18943
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 16:16


rahsia ketabahan jiwa hidup penuh dengan dugaan kadang kala kita tak tertanggung tapi kita kena redha dengan kehendaknya....macam mana nak menghadapi??????????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For inaiProfil   Hantar PM kepada inai   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 17:52


Pada 21-09-05 16:16 , inai posting:

!!! QUOTE !!!

rahsia ketabahan jiwa hidup penuh dengan dugaan kadang kala kita tak tertanggung tapi kita kena redha dengan kehendaknya....macam mana nak menghadapi??????????????



bagaimana nak hadapi?nak..tak nak..kena juga hadapi..betul tak..
yakin dengan ALLAH...jangan putus asa dengan rahmat ALLAH..insyaALLAH semuanya akan ok...ok



Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

sutera
Warga Rasmi
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6061
Posting: 9

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-09-05 11:23


biasala tu...ujian dalam persahabatan memang kita tak boleh nak elakkan... Itu asam garam lumrah kehidupan. Kalau tak ada ujian, kita manusia tak akan dapat nak mengenali kehidupan... Yang penting kita sabar dan mtang dalam menangani masalah... Gunakan akal yang diberikan dan bukannya nafsu berada di hadapan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For suteraProfil   Hantar PM kepada sutera   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-09-05 11:33


ujian datang untuk menguji setakat mana ketabahan kita....
dalam apa hal pun kan tetapi ada ujiannyee....
dalam persahatn yang penting mesti jjr dan ikhlas....
kita sebgai muslim/mah mesti terima ujian dengan redha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-09-05 11:52


KALAU DAH TAK JUJUR DAN IKHLAS

ITU BUKAN PERSAHABATAN

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 27-09-05 13:53


yela kalau sahabat kita baik alhamdulillah.........
kalau buruk sabar saja lah..
banyak2 doa untuk dia..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 14:42


waalaikumusalam....
sebagai hambaNya...kita sering diuji...untuk tentukn sejauh mana kesabaran kita...lengkapknlah diri dengan iman..agar setiap ujian yang diberikn dapat kita atasi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 27-09-05 15:06


wa'alaikummussalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 28-09-05 10:24


supaya dapat menguji kesetiaan dan pengorbanan pada diri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 11:40


Pada 27-09-05 11:52 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

KALAU DAH TAK JUJUR DAN IKHLAS

ITU BUKAN PERSAHABATAN


sabarlah yang.... :-) :-) :-)
setiap persahabatan tu memerlukan keikhlasan dan kejujuran...

ps: lain kali kita lepak sesame lagi ye... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

puterililin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18843
Posting: 32
Dari: bumi ALLAH

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 12:16


Pada 27-09-05 13:53 , farabi posting:

!!! QUOTE !!!

yela kalau sahabat kita baik alhamdulillah.........
kalau buruk sabar saja lah..
banyak2 doa untuk dia..........



kl sahabat baik kita syglaaa
kl kita s'diri pula yang tak baik camane?
wl apapun..saya sayang sahabat saya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterililinProfil   Hantar PM kepada puterililin   Quote dan BalasQuote

srikandi_syahadah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14660
Posting: 202
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 15:42


dalam dunia ni tak ada perkara yang kekal selamanyer..kawan selalu datang dan pergi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_syahadahProfil   Hantar PM kepada srikandi_syahadah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.134971 saat. Lajunya....