Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makhluk yang lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempit rezeki dan makhluk lain mengutuknya
-- Ibnu Abbas

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 17 jam, 14 minit yang lalu
muslimiman: 15 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 16 hari yang lalu
nur_tinta: 22 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Keadaan anak DARA malaysia....


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Keadaan anak DARA malaysia....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Keadaan anak DARA malaysia....

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 22:49


kajian seorang penulis

sedang dia lepak duduk2 sambil tunggu teksi, dia terdengar conversation antara 3 malay girls. tanpa menoleh dia dengar perbualan tu tentang hilang dara.mereka masing2 selamba cerita pasal exprience masing2. so si penulis ini pun toleh lah rupanya ketiga tiganya pakai tudung.

dia pun pergi jumpa lah minah2 tadi saja kata nak buat survey tentang masalah dara itu. mereka kata: sekarang orang dah tak kisah ada dara ke tidak kalau suka kawin lah. kita semua dah pernah buat.tapi pandai buat pandai simapan lah. orang lelaki itu bodoh sebenarnya....so masa kali pertama nanti kepit lah kuat2. mereka mesti tak tahu punya. pas itu buat2 lah menangis kononnya sedih lah kehilangan dara :)

si penulis ucap terima kasih & beredar ke klcc pula. dalam hati~ ermmm kalau yang bertudung pun dah hilang dara, kita tengok yang seksi ini pula tentu hancuss. dapat lah respond dari seorang minah seksi bersama pakwenya, tapi masa conversation itu pakwe dia pergi tempat lain kejap.

so si minah seksi tu lagi lah selamba, seks biasalah kak.tapi pandai2lah jangan sampai bunting.kalau jodoh kawin dengan orang lain, kita jangan lah bagitau, mereka mana nak tahu .kata saja kita ini jenis suka sukan lasak , kalau tak percaya carik lah artikel yang mengatakan dara boleh hilang pasal itu. tapi pandai pandai lah .

jangan pula tunjuk terer atas katil nanti dia suspect.itu pakwe saya pun ingat dia yang pertama meneroka tubuh saya.sebenarnya masuk yang ini dah 3 pakwe yang dah rasa.semuanya tak tahu :) jadi buat apa nak risau ada dara ke tidak. hidup mesti sedap.....enjoy selagi boleh kak, sebelum kahwin, sebelum tua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

Subuhku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8613
Posting: 209

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 23:01


Inilah masalah yang sudah melanda pemuda dan pemudi melayu islam.Puncanya mudah saja suasana yang begitu sosial menyebabkan mereka sudah berani mencuba sesuatu yang dahulu nya orang menganggap ianya satu perkara yang sangat terkutuk.Dulu nak tengok video lucah melayu memang tak ada atau susah nak ada tapi teknologi yang semakin canggih berlambak vcd lucah melayu islam yang dijual berlambak2
YA... ALLAH TETAPKAN KAN LAH IMAN KAMI DAN JAUHI KAMI DARI PERKARA YANG KAU LAKNAT YAA ALLAH KEPADA MU saya BERSERAH YAA ALLAH.
( Subuhku memikirkan apa akan terjadi nanti kepada anak cucu Subuhku jika perkara ini tidak dibendung )

Bookmark and Share

    


  Member Information For SubuhkuProfil   Hantar PM kepada Subuhku   Quote dan BalasQuote

kama_klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2005
Ahli No: 18331
Posting: 181
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 23:42


kita kena ingat satu perkara

perempuan akan kawin dengan lelaki....

jantan akan kawin dengan betina.....

fikir2 kan lah.................

Bookmark and Share

    


  Member Information For kama_klateProfil   Hantar PM kepada kama_klate   Pergi ke kama_klate's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 13-09-05 09:01


Haa .. kalau tak silap ni mesti ambik dari majalah MASTIKA ni ..

Saya pernah cakap dengan seorang perempuan macam ni "orang perempuan kena jaga diri. Jangan biarkan diri tu murah sangat sampai begitu mudah keluar dengan lelaki bila diajak." Tapi budak perempuan tu ketawa .. Entah pasal apa tak tau lah .. bukan saya ada buat lawak pun ..

Tapi itu lah situasi sekarang .. ramai remaja perempuan kita ni terlalu meletakkan dirinya sebegitu murah .. hanya bermodalkan air liur saja sang lelaki begitu mudah mengajak si perempuan keluar. Dan natijahnya jadilah perkara seperti yang dibincangkan di atas ...

Dan akhirnya saya akui .. seindah perhiasan dunia adalah wanita solehah ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-05 09:14


masyaAllah...

nauzubillah min zalik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-09-05 10:01


terkedu sekejap...sedihnya hati dengan perempuan zaman sekarang..:(
Ya Allah, teguhkanlah iman kami ...amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 13-09-05 10:02


Dah naik 'cemuih' nak dengaq pase benda macam ini... boleh dikatakan setiap hari!! Tambah kalau hujung minggu... Waaaahhh!!! Jadi Raja lah... Yang tak best nya, mak bapak dok bagi kebebasan teramat sangat... SALAH SIAPA?? bagi Ana, dua2 salah....
:hammer::pint::hammer::pint::hammer::pint::hammer::pint::hammer::pint::hammer::pint::hammer::pint::hammer::pint::hammer::pint:


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

mujahadatunnafsi
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5068
Posting: 745
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-09-05 10:09


SALAH PEMERINTAH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadatunnafsiProfil   Hantar PM kepada mujahadatunnafsi   Quote dan BalasQuote

alKhattab
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13471
Posting: 374

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-09-05 10:42


masya'allah,sungguh hebat wanita sekarang ye...boleh buat segala-segalanya...konon2 nmengejar kemajuan lah tu...maruah tergadai...kepada perempuan2 semua...janganla anda tipu,apa ingat lelaki tak tau ke yang perempuan tu ada dara ke tak?!siapa belajar dia pandai i'rab....hehehe.macam mana nak tipu lagi?so,jaga baik2 ye...sayangilah diri anda dan orang yang tersayang..

untuk tauladan saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alKhattabProfil   Hantar PM kepada alKhattab   Quote dan BalasQuote

haqiel
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18884
Posting: 22
Dari: johor

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-09-05 10:53


ha .....gitula orang zaman loni.........loni pakai baju tak cukup saiz ,sikit lagi .......tak pakai lagi agaknya .......jauhkan lah ka mi dari semua godaan itu............ameen

Bookmark and Share

    


  Member Information For haqielProfil   Hantar PM kepada haqiel   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 13-09-05 11:06


Tu salah diri sendiri lah..... dah tau anak dara pepandai lah jaga diri. pernah baca saja article tu dalam majalah. :)

berikan yang terbaik untuk orang yang tersayang
Jaga diri hiasi peribadi

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-09-05 11:25


siapa kata lelaki tak tau?

ps: kalau orang perempuan pandai simpan, lelaki pun lagi pandai simpan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18509
Posting: 259
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-09-05 13:56


DUNIA INI PENUH DENGAN PERHIASAN
SEBAIK-BAIK PERHIASAN IALAH WANITA SOLEHAH


DAN JANGAN LUPA BAHAWA ORANG YANG PALING RAMAI MASUK NERAKA IALAH KAUM WANITA....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

ibnuhajar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18777
Posting: 47
Dari: senai

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-05 15:39


"lah taqrabu az-zina".....jangan kamu hampiri zina.firman allah dalam surah al-isra'...knape allah letak kalimah 'hampiri' bukan kalimah 'laksanakan'...sudah maklum,jika kita jauhi perkara2 mukaddimah zina,zina pasti tak berlaku..ni tak,dalam panggung dok berkepit!bercumbu2 perkara biasa..kaum hawa pula suka dedah2 aurat dia...kalau setakat benda tu,nenek dengan mak ana pun ada..tak payah tunjuk2!bila ditunjuk,ramai lelaki punya mata buta...mana tak pecah dara anak2 dara sekarang ni!tadabbur ayat al-quran!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuhajarProfil   Hantar PM kepada ibnuhajar   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-05 15:41


> Astaghfirullah...
> hilang martabat seorg wanita...
> tangan yang mampu menggoncang dunia dah terlebih dulu runtuh...
> jadilah sebaik2 wanita...

;-) Islam itu indah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 13-09-05 16:09


takutnya Ya Allah...macam mana lah anak cucu kita nanti

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 13-09-05 17:38


Assalamualaikum wwt..

issh...mereka ini tak tahu malu... :-o
OTAK LETAK kat LUTUT.... :-o
inilah akibatnya jika perasaan dikuasai oleh hawa nafsu syaitan....
bertindak tanpa memikirkan akibat....

Nauzubillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-09-05 17:59


Pada 12-09-05 23:42 , kama_klate posting:

!!! QUOTE !!!

kita kena ingat satu perkara

perempuan akan kawin dengan lelaki....

jantan akan kawin dengan betina.....

fikir2 kan lah.................


betul, ana sokong.
sebelum kahwin...memang dilaknati Allah.
apa yang tinggal untuk sebuah perkahwinan?

nauzubillah...
malu rasanya...
bila mengenangkan nilai harga seorang wanita...
tambah pula yang buat tu wanita bertudung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

ukhwafillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 4368
Posting: 194
Dari: Umbai,Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 13-09-05 18:09


nauzubillahiminzalik

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhwafillahProfil   Hantar PM kepada ukhwafillah   Quote dan BalasQuote

muslimat_islam
Warga Rasmi
Menyertai: 07.02.2005
Ahli No: 14182
Posting: 5
Dari: alor setar

Kedah  


posticon Posting pada: 13-09-05 18:13


inikah yang d namakan wanita islam................
d mana hilangnya sebuah harga diri..............
apa yang tinggal untuk yang berhak...........
:-? :-? :-? :-? :-?
:-( :-( :-( :-( :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimat_islamProfil   Hantar PM kepada muslimat_islam   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 13-09-05 19:22


masya Allah..sedihnya dengan sikap mereka..ini ke yang dikatakan remaja ISLAM?...buat malu saja...baik buang saja tudung yang atas kepala tuu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

zre
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18920
Posting: 22
Dari: Gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-09-05 19:45


macam pernah baca saja artikel ni..
kat mastika kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zreProfil   Hantar PM kepada zre   Quote dan BalasQuote

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-09-05 22:27


terima kasih atas respon sahabat semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-05 09:14


Pada 13-09-05 16:09 , mulimahsejati posting:

!!! QUOTE !!!

takutnya Ya Allah...macam mana lah anak cucu kita nanti


semoga Allah memelihara kita dan susur galur keturunan kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-09-05 09:18


lubaina telah menulis:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-09-05 16:09 , mulimahsejati posting:

!!! QUOTE !!!

takutnya Ya Allah...macam mana lah anak cucu kita nanti


semoga Allah memelihara kita dan susur galur keturunan kita...
amin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-09-05 18:37


jika hati tidak bersih macam,2 boleh berlaku

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

sanosuke
Warga Rasmi
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18961
Posting: 15
Dari: Muar

malaysia  


posticon Posting pada: 14-09-05 20:46


Walaa takabur zina........

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanosukeProfil   Hantar PM kepada sanosuke   Quote dan BalasQuote

jihanku
Warga Rasmi
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18782
Posting: 11
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-09-05 20:51


kita kena ingat diri kita hanya satu dan tiada yang lain jadi buat yang terbaik untuk diri kita sendiri.....kalau orang terjun lombong tak kan kita nak ikut sekali....... kalau kita buat sekarang anak cucu kat akan buat juga tapi jangan terkejud kalau ianya lebih teruk daripada yang kita pernah buat.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihankuProfil   Hantar PM kepada jihanku   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 14-09-05 21:10


oh, yang ada dalam mastika tu.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-09-05 21:37


Assalamualaikum...

masya allah...napa begitu mudah mereka menyerah kan mahkota yang begitu agung untuk seorg wanita?...

ingat lah walaupun orang lain tidak mengatahui...perbuatan kita dengan someone..tetapi Allah tahu setiap gekak hati kita apath lagi melakukan nya..

RENUNGKAN LAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-09-05 20:33


dekatkan diri kita dengan al quran, dan memahami sisnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 15-09-05 20:37


betul tu..dah ada kat dalam mastika ini...tapi apa-apa pun sekarang saya dah trauma nak naik bas SKA express...sebab...ada couple yang tanpa malu dan segan membuat angkara dan noda di belakang bas

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

wing_of_mujahidah
Warga Rasmi
Menyertai: 18.09.2005
Ahli No: 19112
Posting: 6
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-09-05 10:49


~Bismillah~
~Wanita adalah hiasan dimuka bumi akan tetapi sebaik baik hiasan adalah wanita yang solehah~jgnlah menjadi perhiasan yang tidak bernilai disisi Allah akan tetapi jadilah perhiasan yang mahal disisi Allah iaitu dengan menjaga maruah diri dan sentiasa beriman dan bertaqwa kepadaNYA serta meninggalkan perkara2 yang boleh membawa kepada kemarahanNYA... Ingatlah, pada suatu hari nanti pasti kita akan kembali kepadaNYA... wallahuaklam~


-----------------
~HatiKU~MilikMU~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wing_of_mujahidahProfil   Hantar PM kepada wing_of_mujahidah   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-09-05 12:56


apa nak dihairankan lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

mujahadatunnafsi
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5068
Posting: 745
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-09-05 14:42


Saya tujukan pertama-tamanya buat diri sendiri bahawasanya kita sudah hilang kegerunan pada hukum Allah, usahkan hukum Allah, Allah pun tidak dikenali, lalu bagaimana ingin ditakuti segala azab dan hukumannya.

Nak tak nak kita kena akui antara puncanya ialah keengganan melaksanakan syariat Allah yaqni hukuman jinayah Islam iaitu Hudud.

Hendak takut pada apa lagi untuk bebas melakukan apa saja....berzina hanya didenda, dikompaun....masalah takkan selesai..

Kalau tengok NTV7, setiap minggu isu pelacuran disiarkan.....

tangkap, kemudian minggu depan ada lagi, dan seterusnya begitulah...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadatunnafsiProfil   Hantar PM kepada mujahadatunnafsi   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-09-05 14:53


rasanya isu ni dah lama..inilah trend remaja sekarang..
bangga dengan status diri cam2...
konon2 up 2 date laaa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-09-05 15:03


wanita adalah perhiasan.....
mengambarkan segala keindahan...
mencerminkan keperibadian..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

hisham20
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.09.2005
Ahli No: 19114
Posting: 51
Dari: melaka-terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-09-05 18:21


sudah terlalu ramai remaja perempuan islam kita yang tergelincir.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hisham20Profil   Hantar PM kepada hisham20   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-09-05 18:22


nauzubillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-09-05 20:29


Hebat...masa kat dunia....

kat akhirat..tak siapa yang dapat tolong....

p/s: Takutla pada azab Allah...


-----------------
biarlah kita di hina...Janganla kita pula yang menghina..Kerana yang dihina itu..adalah lebih baik pada pandangan Allah daripada yang menghina..


Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-09-05 12:02


assalamualaikum...
astaghffirullah...terkejut saya mendengarnye...
semoga kita dijauhkan dari perkara-perkara tersebut...
kepada semua perempuan...jglah iman kita...
perbanyakkanlah menunutut ilmu dan jglah adab,kelakuan dan yang paling penting aurat dalam pergaulan...
smge dengan care ini kita dapat mengelakkan diri daripada terjerummus ke lembah kemungkaran...
kuatkan iman iman dan bykkan amalan kpdNya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-09-05 13:05


percayalah... memang realitinya begini.

ps: jagalah dirimu wahai wanita2 islam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 21:37


Pada 18-09-05 14:53 , ilma posting:

!!! QUOTE !!!

rasanya isu ni dah lama..inilah trend remaja sekarang..
bangga dengan status diri cam2...
konon2 up 2 date laaa...


isu seperti ini perlu di bangkitkan selalu kerana melibatkan dosa dan maruah wanita islam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

bulan_bintang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 396
Posting: 144
Dari: cyberjaya-the intelligent city

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 23:02


takot & malu bila baca :">

Bookmark and Share

    


  Member Information For bulan_bintangProfil   Hantar PM kepada bulan_bintang   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 23:26


wanita dijadikan sebagai penyejuk mata dan hati. semua ini akan berlaku bila hati wanita diserahkan kepada Allah dan kekallah wanita sebagai penyejuk mata dan hati. apabila wanita terus mengikatkan hati kepada zat yang menjadikannya,kekallah ia sebagai perhiasan yang dijaga rapi. kerendahan hati yang sentiasa tunduk kepada syariat meletakkan ia sentiasa dalam keredhaan dan perlindungan daripada Zat Yang Maha Agung.
wanita yang solehah hatinya sentiasa terikat dengan Allah. si gadis yang dihiasi sifat malu dan sopan, sianak yang mentaati ibu bapa, srikandi yang dihiasi dengan keberanian dan ketegasan. semuanya berteraskan rasa cinta kepada Allah Maha Pencipta.
sebaliknya jika hati dibawa jauh dari Allah, hilanglah kejernihan wajah dan ajdilah ia sebagai duri kepada kemelut dan kacau bilau. apabila wanita lari dari ikatan Allah, maka terbukalah segala pintu yang boleh menjerumuskan wanita itu ke lembah fitnah kehinaan. hilanglah redup wajah dan yang terselah hanyalah kecantikan palsu yang tidak kekal.
ibarat buah epal yang beradadi pohon dan yang berlambakan di atas tanah. yang berlambakan di atas tanah amatlah mudah diperoleh dan rendah nilainya. sesiapa pun boleh pegang dan merasai epal yang berlambakan di atas tanah. dibandingkan dengan epal di pohon epal.terletak tinggi dan terjaga rapi. hanya mereka yang benar-benar terpilih akan berjaya memetik epal yang berada di pohon.
kita boleh memilih untuk menjadi epal yang berlambakan di atas tanah atau menjadi epal yang terjaga rapi di pohon epal. walau betapa hebatnya dunia ini berpusing, kita lebih mengetahui apa yang terbaik untuk diri kita sebagai seorang muslimah.

wallahu a'lam.
wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 13:32


terima kasih atas komen anda semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 13:38


sama-sama.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

wanina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2005
Ahli No: 13762
Posting: 99
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 14:27


Pada 12-09-05 23:42 , kama_klate posting:

!!! QUOTE !!!

kita kena ingat satu perkara

perempuan akan kawin dengan lelaki....

jantan akan kawin dengan betina.....

fikir2 kan lah.................


Bookmark and Share

    


  Member Information For waninaProfil   Hantar PM kepada wanina   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-09-05 14:45


Pada 21-09-05 23:26 , houri posting:

!!! QUOTE !!!

wanita dijadikan sebagai penyejuk mata dan hati. semua ini akan berlaku bila hati wanita diserahkan kepada Allah dan kekallah wanita sebagai penyejuk mata dan hati. apabila wanita terus mengikatkan hati kepada zat yang menjadikannya,kekallah ia sebagai perhiasan yang dijaga rapi. kerendahan hati yang sentiasa tunduk kepada syariat meletakkan ia sentiasa dalam keredhaan dan perlindungan daripada Zat Yang Maha Agung.
wanita yang solehah hatinya sentiasa terikat dengan Allah. si gadis yang dihiasi sifat malu dan sopan, sianak yang mentaati ibu bapa, srikandi yang dihiasi dengan keberanian dan ketegasan. semuanya berteraskan rasa cinta kepada Allah Maha Pencipta.
sebaliknya jika hati dibawa jauh dari Allah, hilanglah kejernihan wajah dan ajdilah ia sebagai duri kepada kemelut dan kacau bilau. apabila wanita lari dari ikatan Allah, maka terbukalah segala pintu yang boleh menjerumuskan wanita itu ke lembah fitnah kehinaan. hilanglah redup wajah dan yang terselah hanyalah kecantikan palsu yang tidak kekal.
ibarat buah epal yang beradadi pohon dan yang berlambakan di atas tanah. yang berlambakan di atas tanah amatlah mudah diperoleh dan rendah nilainya. sesiapa pun boleh pegang dan merasai epal yang berlambakan di atas tanah. dibandingkan dengan epal di pohon epal.terletak tinggi dan terjaga rapi. hanya mereka yang benar-benar terpilih akan berjaya memetik epal yang berada di pohon.
kita boleh memilih untuk menjadi epal yang berlambakan di atas tanah atau menjadi epal yang terjaga rapi di pohon epal. walau betapa hebatnya dunia ini berpusing, kita lebih mengetahui apa yang terbaik untuk diri kita sebagai seorang muslimah.

wallahu a'lam.
wassalam.



:-) setuju!!!


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

in_saff
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18774
Posting: 35
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-09-05 13:24


memang betul lah bagi siapa yang mangatakan tak kisah hilang dara sebelum berkahwin...namun adakah mereka ni kisah akan balasan Allah kat akhirat nanti??? kat dunia ni pun dah tak terhingga balasannya iaitu 100 kali sebatan dan direjam sampai mati bagi yang dah berkahwin....

dalam kita bercakap tentang hilang dara ni, adakah kita sedar yang kita sedang berbincang mengenai perbuatan zina???? kalau lah di dunia ini azabnya sudah berat...bayang kan azab di akhirat kelak.....

usahkan berzina, menghampirinya pun sudah dilarang dengan keras.

Bookmark and Share

    


  Member Information For in_saffProfil   Hantar PM kepada in_saff   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-09-05 13:28


kes mandi bogel di pada sempena hari kemerdekaan. any comment?

ps: jangan tanya url web tu sudah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

srikandi_syahadah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14660
Posting: 202
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 16:31


Iman adalah mutiara di dalam hati manusia..yang menyakini ALLAH maha esa maha kuasa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_syahadahProfil   Hantar PM kepada srikandi_syahadah   Quote dan BalasQuote

samrah
Warga Rasmi
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10808
Posting: 4
Dari: uitm shah alm

Selangor  


posticon Posting pada: 28-09-05 17:11


sedih melihat dan membaca kisah2 gadis yang sudah hilang maruah mereka.kebanyakkan mereka dari golongan remaja dari IPT. .bersyukur sangat diri ini masih lagi dipelihara di bawah lindungaNya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For samrahProfil   Hantar PM kepada samrah   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 19:00


Pada 28-09-05 17:11 , samrah posting:

!!! QUOTE !!!

sedih melihat dan membaca kisah2 gadis yang sudah hilang maruah mereka.kebanyakkan mereka dari golongan remaja dari IPT. .bersyukur sangat diri ini masih lagi dipelihara di bawah lindungaNya.


na'am..
syukur alhamdulillah... :-)

ps: jaga diri bebaik ye... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

sea-tea
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14701
Posting: 171
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 23:07


Pada 12-09-05 23:42 , kama_klate posting:

!!! QUOTE !!!

kita kena ingat satu perkara

perempuan akan kawin dengan lelaki....

jantan akan kawin dengan betina.....

fikir2 kan lah.................


ana setuju!
astaghfirullahal 'azim...
mengucap panjang ana baca posting tu...Kenapa sampai macam ni? mana hilangnya rasa malu?


-----------------
~carilah insan yang menyintaimu tidak lebih dari cintanya pada Allah dan tidak memuja mu,sebaliknya memuja Allah~


Bookmark and Share

    


  Member Information For sea-teaProfil   Hantar PM kepada sea-tea   Quote dan BalasQuote

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 18:52


malu kepada Allah itu terletak pada iman, dan jika seseorang itu tiada iman maka tiadalah malu kepada Allah, dan umat sekarang lebih takut dan malu kepada manusia berbanding kepada Allah TAala.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-09-05 20:55


mailah kita ramai2 berdoa untuk mereka ini..semoga mendapat hidayah dari Allah.kasihan dengan anak2 gadis kita yang hanyut dilambung ombak CIPTAAN MEREKA SENDIRI.cubalah saudara saudari lihat rancangan tv sekarang....sangat menyayat hati...astro tak payah nak cakap lah memang out of list...masalahnye tv3,tv2 dan tv1 pun macam tu...rancangan realiti tv yang bercambah macam cendawan TUMBUH lepas hujan pun salah satu factor juga....kalau sedara sedari renung masyarakat kita makin teruk dijangkiti budaya barat...itulah sebenarnya penyumbang terbesar maksiat dan keruntuhan moral pemuda pemudi kita di dunia akhir zaman ini.so,saya sangat2 setuju dengan sedara mujahadatunnafsi kita...SALAH PEMERINTAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-09-05 20:59


terbaru...mandi bogel di pada sempena menyambut tahun baru 2005..masyAllah tak serik2 lagi dengan tsunami dan tsumawi lepas ni tsu apa lah pulak ye?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 23:57


saya adalah jin bertanduk...ekekekee.e...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

peacemaker
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.09.2005
Ahli No: 19061
Posting: 65

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-09-05 00:25


Quran 24:30-31 "Katakanlah kepada LELAKI yang beriman: "Hendaklah mereka menahan pandangan mereka dan memelihara kemaluan mereka, yang demikian itu adalah lebih suci bagi mereka, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang mereka perbuat. Katakanlah kepada WANITA yang beriman; "Hendaklah mereka menahan pandangan mereka , dan memelihara kemaluan mereka dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang nampak daripadanya..."


jgnlah kita hanya meletakkan kesalahan atas sebelah pihak. perkara ini takkan terjadi jika sebelah pihak sahaja yang ingin lakukan. Oleh itu..wahai lelaki-lelaki diluar sana.. ingatlah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For peacemakerProfil   Hantar PM kepada peacemaker   Quote dan BalasQuote

ainaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1106
Posting: 152
Dari: depan pc

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-10-05 09:26


hmm...
masya Allah...
malu dan segan rasanya bila baca semua ini...
tapi...inilah sebenarnya perjuangan kita...
kita yang ada ilmu inilah yang perlu meneruskan perjuangan...
menyedar dan mengislah mereka ke arah jalan yang benar...
kalau bukan kita...
siapa lagi?
takkan nak terperuk kat rumah aje...
pergi kuliah...lepas itu..grad..lepas itu...kerja...kawin...dapat nak...kerja lagi ...lepas itu..tup..tup...MATI...
lepastu...bila ditanye...
apa sumbangan kita pada masyarakat..??
................................................................................................................
apa jawapan kita?
...sekadar mengingatkan...:) :) :) :) :) ;) ;) ;) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainaaProfil   Hantar PM kepada ainaa   Pergi ke ainaa's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-10-05 09:46


keadaanya amat membimbangkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-05 10:09


...assalamualaikum...


memang tidak dapat dinafikan.semua perkara ini berlaku di akhir zaman.tapi apa yang pasti, lelaki yang baik hanya untuk perempuan yang baik.saya nak ingatkan kepada semua sahabat supaya menjaga akhlak dan akidah sebaik-baiknya. bukan nak mengutuk, tetapi memang hakikat dan realiti bahawa perempuan zaman sekarang keistimewaannya hanya pada kuantiti, bukannya kualiti.


harap ambil iktibar dari cerita penulis diatas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-10-05 17:28


sama-samalah kita cari jalan penyelesaian dan berikan sokongan kepada pihak yang nak menegakkan hukum allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

mslina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17798
Posting: 174
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 08-10-05 17:55


matikanlah kami ya ALLAH dengan iman dan islam yang sebenar-benarnya..

AMIN..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mslinaProfil   Hantar PM kepada mslina   Quote dan BalasQuote

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 20:38


Pada 08-10-05 17:55 , mslina posting:

!!! QUOTE !!!

matikanlah kami ya ALLAH dengan iman dan islam yang sebenar-benarnya..

AMIN..


amin yarabbal a''''''lamiiiiiin

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

azareenzulaikha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.07.2004
Ahli No: 10383
Posting: 122
Dari: kangar

Perlis  


posticon Posting pada: 18-10-05 10:45


astaghfirullallahalazim...................

Bookmark and Share

    


  Member Information For azareenzulaikhaProfil   Hantar PM kepada azareenzulaikha   Pergi ke azareenzulaikha's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-10-05 11:09


:-( :-( tak tau la nak cakap apa....bila dah macam ni...memang teruk lahh.... :-o :-(


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-10-05 11:12


so..jalankanlah peranan kita sebagai muslim yang saling menyayangi sesama muslim. jaga kaum keluarga kita, jiran kita, masyarakat kita. sayangi mereka dengan menasihati dan menegur mereka.

ps: marah bukan bermakna tidak sayang. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 18-10-05 12:01


salah diri sendiri....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

qistina_mardhiah
Warga Rasmi
Menyertai: 21.09.2005
Ahli No: 19201
Posting: 10
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 18-10-05 14:16


erm....Banyak-banyaklah kita beristighfar....
moga kita digolongkan di dalam glgn. orang.2 yang beriman...
amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qistina_mardhiahProfil   Hantar PM kepada qistina_mardhiah   Quote dan BalasQuote

al-biruni03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 237
Dari: bukit kapar,klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-05 15:01


assalamualaikum..

keadaan anak gadis malaysia sekarang??

erm.. ada yang ok ada yang anda...
tapi rasanya banyak yang anda .....
hayya apa mahu jadi ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-biruni03Profil   Hantar PM kepada al-biruni03   Pergi ke al-biruni03's Website   Quote dan BalasQuote

Long
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.03.2004
Ahli No: 7790
Posting: 52
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 18-10-05 15:06


assalamualaikum....

mengenai masakini memang patut diperdebatkan kerna ia merupakan hal yang membimbangkan....

erm....Banyak-banyaklah kita beristighfar....
moga kita digolongkan di dalam glgn. orang.2 yang beriman...
amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LongProfil   Hantar PM kepada Long   Pergi ke Long's Website   Quote dan BalasQuote

nurazyyati_83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17466
Posting: 125
Dari: dunia yang fana

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-10-05 16:20


Pada 13-09-05 15:39 , ibnuhajar posting:

!!! QUOTE !!!

"lah taqrabu az-zina".....jangan kamu hampiri zina.firman allah dalam surah al-isra'...Kenapa allah letak kalimah 'hampiri' bukan kalimah 'laksanakan'...sudah maklum,jika kita jauhi perkara2 mukaddimah zina,zina pasti tak berlaku..ni tak,dalam panggung dok berkepit!bercumbu2 perkara biasa..kaum hawa pula suka dedah2 aurat dia...kalau setakat benda tu,nenek dengan mak ana pun ada..tak payah tunjuk2!bila ditunjuk,ramai lelaki punya mata buta...mana tak pecah dara anak2 dara sekarang ni!tadabbur ayat al-quran!!!!



p/s kepada kaum wanita:JAGALAH MARUAH DIRI KITA BAIK2.JIKA IA HILANG,WALAU SEGUNUNG EMAS PUN TAKKAN dapat MENGGANTIKANNYA


-----------------
NURSYAHADAH menyinar qalbu,murni seharum namamu
Hadirnya di celahan kekalutan qalbumu itu...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurazyyati_83Profil   Hantar PM kepada nurazyyati_83   Quote dan BalasQuote

umminajihah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18690
Posting: 70

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-10-05 17:06


YA ALLAH, beginilah keadaan kaum hawa kat Malaysia sekarang.sedihnya bila difikir-fikirkan...satu hari tu, saya tengah tunggu kawan saya beli brg, saya pun duduklh sekejap kat bangku..tak berapa jauh dari saya tu ada 2,3 orang perempuan yang tengah duk lepak..semua tak bertudung..tiba2 melintaslh seorang kaum hawa, bertudung labuh..sebaik saja gadis bertudung labuh 2 melintasi mereka, saya dengar lah mereka cakap-cakap..."orang sekarang, tak kira tudung labuh ke, tak pakai tudung ke, pakai baju nampak pusat ke, sama saja, perangai sama2 macam setan"..... :-( .Ya Allah, sanggup dia menghina kaum dia sendiri..terdiam saya bia mereka kata macam tu...... sahabat2 kat luar fikirkanlah, beginikah akhlak, peribadi mulia dari seorang kaum hawa, wanita yang disanjung tinggi...masyaAllah.... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For umminajihahProfil   Hantar PM kepada umminajihah   Quote dan BalasQuote

bviolet84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.09.2005
Ahli No: 19281
Posting: 50
Dari: putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-10-05 17:42


seindah hiasan dunia adalah wanita solehah...lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For bviolet84Profil   Hantar PM kepada bviolet84   Quote dan BalasQuote

cadetofficer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.04.2004
Ahli No: 8275
Posting: 129
Dari: LENGGONG

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-10-05 19:37


semoga kita ingat mengingati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cadetofficerProfil   Hantar PM kepada cadetofficer   Pergi ke cadetofficer's Website   Quote dan BalasQuote

khazinatulsyouqoh
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19897
Posting: 209
Dari: on earth

Johor  


posticon Posting pada: 19-10-05 08:39


Pada 13-09-05 09:01 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

Haa .. kalau tak silap ni mesti ambik dari majalah MASTIKA ni ..

Saya pernah cakap dengan seorang perempuan macam ni "orang perempuan kena jaga diri. Jangan biarkan diri tu murah sangat sampai begitu mudah keluar dengan lelaki bila diajak." Tapi budak perempuan tu ketawa .. Entah pasal apa tak tau lah .. bukan saya ada buat lawak pun ..

Tapi itu lah situasi sekarang .. ramai remaja perempuan kita ni terlalu meletakkan dirinya sebegitu murah .. hanya bermodalkan air liur saja sang lelaki begitu mudah mengajak si perempuan keluar. Dan natijahnya jadilah perkara seperti yang dibincangkan di atas ...

Dan akhirnya saya akui .. seindah perhiasan dunia adalah wanita solehah ..


assalamualaikum

melihat kan artikel diatas teringat akan sabda nabi; bahawa diakhir zaman nanti akan berlaku satu keadaan dimana zaman jahiliah akan kembali persis seperti zaman rasulluah.emm...dah lama jadi pun...keadaan diatas adalah satu contoh yang sesuai.tapi ingatlah muslimin dan muslimat: "perempuan yang baik itu untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik itu adalah untuk perempuan yang baik, jika berlaku sebaliknya ia adalah ujian dari Allah.
kesalahan bukan 100% diatas bahu gadis tersebut malah banyak faktor yang perlu diperhatikan.seharusnya kita banyakkan minta dengan tuhan supaya dibukakan pintu hati saudara-saudara kita kembali kejalan yang diredhaiNya...insyallah.... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatulsyouqohProfil   Hantar PM kepada khazinatulsyouqoh   Quote dan BalasQuote

hizra
Warga Rasmi
Menyertai: 16.08.2005
Ahli No: 18166
Posting: 8
Dari: um

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-10-05 10:35


assalamualaikum.
Benarlah apa yang dikatakan, wanita yang tidak mengenal Penciptanya tidak akan bahagia apatah lagi membahagiakan. Malah, sesat lagi menyesatkan orang lain. Ingatlah wanita sekalian, hanya Allah sahaja punca kebahagiaan. Hidup ini terlalu singkat untuk berseronok dan kewajipan yang ada lebih banyak dari masa yang diberi. Semoga kita semua dapat iktibar dari apa yang telah berlaku.Ya Allah, tetapkan kami dalam ketaatan terhadapMu.


-----------------
Bersama menyusuri jalan, para rasul nabi junjungan, menuju ke puncak gemilang terbilang, iman di dada mengiring langkah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For hizraProfil   Hantar PM kepada hizra   Quote dan BalasQuote

emma83
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.06.2004
Ahli No: 9733
Posting: 36
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-10-05 11:03


nauzubillah min zalik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For emma83Profil   Hantar PM kepada emma83   Quote dan BalasQuote

Iman_Solehah
Warga Rasmi
Menyertai: 16.05.2005
Ahli No: 16565
Posting: 14

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-10-05 11:29


YA ALLAH peliharalah hambaMU ini.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_SolehahProfil   Hantar PM kepada Iman_Solehah   Quote dan BalasQuote

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-10-05 17:44


Pada 19-10-05 10:35 , hizra posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum.
Benarlah apa yang dikatakan, wanita yang tidak mengenal Penciptanya tidak akan bahagia apatah lagi membahagiakan. Malah, sesat lagi menyesatkan orang lain. Ingatlah wanita sekalian, hanya Allah sahaja punca kebahagiaan. Hidup ini terlalu singkat untuk berseronok dan kewajipan yang ada lebih banyak dari masa yang diberi. Semoga kita semua dapat iktibar dari apa yang telah berlaku.Ya Allah, tetapkan kami dalam ketaatan terhadapMu.


sama2lah kita jadikan pengajaran dan iktibar untuk diri kiata semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

nano
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.10.2005
Ahli No: 19971
Posting: 386

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-10-05 20:17


Saya tak nak salahkan mana-mana pihak ..... saya fikir kita perlu tekankan kepada. persoalan "bagaimana nak seleaikan masalah". dengan menekankan persoalan "bagaimana" akan lebih mendorong sesorang untuk berbuat sesuatu bagi menangani sesuatu gejala .......kalau tak mampu buat aktv besar mulakan dari aktv kecil dulu ......berkenalan dengan gadis2 ni dan ajak mereka ikut aktv baik2/,berikan mereka website islam ....dsb.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nanoProfil   Hantar PM kepada nano   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-10-05 01:06


semua pihak kena berperanan...tak boleh tuding jari pada sesiapa... :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

Asmiedi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18490
Posting: 39
Dari: Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-10-05 09:04


hemm............. dalam cubaan membanteras maksiat ada yang menggalakannya......... ada yang membela si pembuat maksiat........ katanya kubur masing - masing.... masing2 tanggung...... masalah ni takkan selesai...... tentang gadis bertudung tu... cuba lihat cara pemakaiannya... cuba lihat pakaiannya... mereka pakai tudung hanya kerana sebab tertentu.... kerana nila setitik rosak susu sebelanga........ kata kawan" alah yang pakai tudung bebetul2 pun belum tentu baik" saya pun jawab "yang tak tutup aurat dah tentu ke elok?"..... tapi saya yakin perempuan baik adalah untuk lelaki yang baik.... Allah takkan ainaya hambnya........ Bersama amal makruf nahi mungkar..... jika tidak kita akan disoal dikhirat.......... :roll: :oops:

8-)


-----------------


[ Telah diedit oleh: Asmiedi pada 28-10-05 09:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For AsmiediProfil   Hantar PM kepada Asmiedi   Pergi ke Asmiedi's Website   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-10-05 09:11


assalamualaikum...
sebenarnya ana betul2 dah muak nak baca kisah macam ni...
bagi ana, wanita2 islam sekrang ni dah tak tahu malu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

Asmiedi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18490
Posting: 39
Dari: Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-10-05 09:14


anti jangan terkeliru...... wanita islam yang tak tau malu adalah wanita yang pada nama saja islam..... wanita islam yang sejati adalah wanita islam yang beriman dan solehah........ hrap anti termasuk dalam golongan wanita islam yang beriman dan solehah!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsmiediProfil   Hantar PM kepada Asmiedi   Pergi ke Asmiedi's Website   Quote dan BalasQuote

rizal_man
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19775
Posting: 50
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 28-10-05 16:35


nauzubillah min zalik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rizal_manProfil   Hantar PM kepada rizal_man   Quote dan BalasQuote

nano
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.10.2005
Ahli No: 19971
Posting: 386

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-10-05 18:57


Ya kalau mengeluh pun ... menyalahkan sesiapa ke .... masalah tak akan selesai ....Kalau nak selesaikan masalah buatlah aktv. kalau dapat tarik seorang dua gadis/pemuda sosial tentu mereka akan jauhi zina ini... saya nampak pertubuhan dakwah pun tak berapa ligat dah la ni ... buat sendiri pun tak apa ... satu perkara lagi kena cakap2 sikit pasal jaga agama dan maruah ....sedap2 juga tak tak ingat mati ...ooooi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nanoProfil   Hantar PM kepada nano   Quote dan BalasQuote

luvsalsabila
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16168
Posting: 34
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 28-10-05 23:04


nauzubillahiminzalik.....peliharaku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For luvsalsabilaProfil   Hantar PM kepada luvsalsabila   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 28-10-05 23:44


Ya Allah jauhkan lahh kami muslimah mewarisi kejahilan sebegini...aminnn

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-10-05 12:26


Assalamualaikum..

Terkejut saya baca message macam ni..
Sebagai perempuan, saya jadi malu mengapalah begini keadaannya perempuan zaman sekarang..

Saya nasihatkan kepada semua yang mempunyai anak perempuan, atau adik perempuan, isteri dan pada diri sendiri, agar melihat perkara ini secara serius. Kita pantau orang yang terdekat dengan kita dulu..bila berkemampuan, kita pantau sanak-saudara yang terdekat. Kita kena saling nasihat-menasihati di antara satu sama lain..

Sama-samalah kita doakan agar kita semua dijauhkan dari terlibat dengan gejala sosial tidak sihat ni..

Saya rasa sangat kecewa dengan apa yang terjadi..saya harap sangat mereka ni akan insaf dan kembali pada jalan yang benar..tentu sedih melihat anak bangsa sendiri malahan seagama tapi mereka seolah berada jauh dari jalan yang di redhai..

:'(

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

i-nun
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18063
Posting: 33
Dari: kuala.lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-10-05 12:36


cite2 begini semua dah jadi perkara biasa untuk manusia yang jahil...tak ada apa yang nak diherankan kalau tak nak ikut syariat camnilah rupanya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For i-nunProfil   Hantar PM kepada i-nun   Quote dan BalasQuote

azie85
Warga Rasmi
Menyertai: 25.08.2005
Ahli No: 18445
Posting: 16
Dari: uum sintok

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-05 12:43


entahlah....sesungguhnya susah sekarang nak cari perempuan atau lelaki yang baik....disebabkan setitik habis semua perempuan dipandang hina lelaki...sayngilah diri anda sebelum menyayangi orang lain... :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For azie85Profil   Hantar PM kepada azie85   Quote dan BalasQuote

huffaz_85
Warga Rasmi
Menyertai: 04.11.2005
Ahli No: 20219
Posting: 11
Dari: cairo, egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-11-05 04:59


emmm ana sangat risaukan generasi remaja wanita zaman sekarang... yee laa kadang-kadang kita dengar yang tudung labuh pun buat ma'siat... MasyaAllah!! mereka inilah yang membawa fitnah pada agama... selalu kita dengar mereka seperti tak bersalah menceritakan yang mereka sudah tiada dara lagi... betapa dangkal dan ceteknya akal mereka ini yang sebahagiannya telah faham hukum dan balasan.... lebih menyedihkan segelintir dari mereka adalah mereka yang belajar agama.... AllahuAkbar!!

terkadang ana bermenung memikirkan ke mana agaknya anak2 kita akan datang..di zaman yang lebih mencabar... dan di mana hendak dicari permata hati...qurratu a'yun yang akan membentuk generasi pemangkin perjuangan kita... Ya Allah kurniakanlah kami pasangan2 dan zuriat2 penyejuk mata...

sepatah kata bapa imam syafi'i ketika ditanya bagaimana dia membentuk anak yang soleh dan wara'.... katanya "saya telah mendidiknya 20 tahun sebelum dia di lahirkan.." renungkan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For huffaz_85Profil   Hantar PM kepada huffaz_85   Quote dan BalasQuote

faridah_stam
Warga Rasmi
Menyertai: 11.08.2005
Ahli No: 18039
Posting: 19
Dari: muadzam shah,pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 09-11-05 08:05


memang menyedihkan bila memikirkan perkara ini. inilah yang dikatakan manusia akhir zaman. walaubagaimanapun yang penting, kita tidak boleh nak kata orang lain macam itu macam ni, takut terjadi dekat diri kita sendiri, ialah iman kita bukannya kuat sangat. Perbaiki diri sendiri, keluarga dan sahabat yang lebih penting di dahulukan di samping menambahkan lagi kekuatan iman.
p/s: manusia sering kali lupa dan lalai,oleh itu pentingnya kita untuk ingat mengingati.

Bookmark and Share

    


  Member Information For faridah_stamProfil   Hantar PM kepada faridah_stam   Quote dan BalasQuote

mazrik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.10.2005
Ahli No: 20118
Posting: 98
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-05 09:13


Marah ada... sedih pun ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mazrikProfil   Hantar PM kepada mazrik   Quote dan BalasQuote

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 18:03


hadis nabi saw.."dunia itu perhiasan dan sebaik2 perhiasan dunia adalah wanita so;ihah."

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 18:24


:-( kalau macam ini laa...tunggu la balasan dari Allah....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 24-01-06 18:27


Astaghfirullah...
apalah nak jadi dengan umat ISLAM sekarang...
agaknya nak tunggu tsunami melanda baru nak bertaubat agaknya...
minta dijauhkan dari semua tu...
na'uzubillahi min zalik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Keadaan anak DARA malaysia....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.259048 saat. Lajunya....