Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Ketahuilah kiranya kebahagiaan orang yang dikuasai oleh kemalasan, maka beratlah mereka untuk berjuang, berlatih dan bekerja untuk sucikan diri dan akhlak."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 18 jam, 59 minit yang lalu


Teka-Teki
Topik: Badai katrina


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» Badai katrina

Please Mendaftar To Post


Oleh Badai katrina

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 22:10


Kenapa dinamakan Badai katrina? Atau catherina hmm... seperti nama perempuan saja. Kenapa begitu?

Siapa bisa jawab?

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

huda_wafana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17784
Posting: 144
Dari: port dickson

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 22:21


no idea

Bookmark and Share

    


  Member Information For huda_wafanaProfil   Hantar PM kepada huda_wafana   Quote dan BalasQuote

kama_klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2005
Ahli No: 18331
Posting: 181
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 23:27


tak pasti lah pula.mungkin sebab orang pertama jumpa badai tu agaknya,lalu dia ltk nama dia.sama lah juga dengan nama NEWTON kalau yang kaji tu nama fatimah ia pasti d panggil badai fatimah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kama_klateProfil   Hantar PM kepada kama_klate   Pergi ke kama_klate's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 21:09


Ooo... seperti itu kah? Cukup masuk akal. Masih ada jawaban lainnya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 17-09-05 17:22


maybe..tapi sekarang ni kan nak tukar nama katrina dah..ana ada tbaca dalam paper hari tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 02-10-05 21:20


ada lagi Badai Rita, kok seperti nama perempuan jugak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-10-05 15:47


ermmm...it is a good question!!!!

rasa nya boleh guna pattern yang sama tuk jawab soalan ini....
'siapa yang keluar first...telur @ ayam....????'


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..
[ Telah diedit oleh: anis_najihah pada 03-10-05 15:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 17:47


Agaknya yang jumpa tu ada pengalaman ngeri dengan perempuan yang mengamuk. Mungkin awek dia ke.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 16-10-05 00:33


hmm... :)

Dunia dan seisinya ini hidup oleh unsur air, udara, tanah dan api. Segala macam kemajuan teknologi dan bangunan2 mewah hadir dari unsur-unsur tadi dan tiada berdaya bila alam mengamuk!

Oleh karena itu, sadarlah kita, bahwa jangan terlalu larut terpukau dengan dunia ini.

Seorang gadis solehah lebih berharga dari pesawat ruang angkasa.

Kenapa badai di belahan Eropa, khususnya Amerika Laknatullah alaihi bernama seperti nama wanita, adakah jawaban lain yang memuaskan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

kawakib_duriyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16907
Posting: 39
Dari: Universiti Malaya

malaysia  


posticon Posting pada: 17-10-05 16:41


dia macam ni,taufan ni bukan nama wanita saja, lelaki pun ada... contoh taufan andrew dll... Kalau macam taufan katrina dan rita ni mungkin yang menjumpai taufan ni seorang perempuan, kalaupun seorang lelaki, mungkin dia meletakkan nama isterinya, anak perempuannya ibunya dan sebagainya..

So, tidak pelik laa kalau ada taufan nama wanita... setengah bahasa, tengok nama macam wanita tapi lelaki, nama Raihan, lelaki ke perempuan...?heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For kawakib_duriyahProfil   Hantar PM kepada kawakib_duriyah   Pergi ke kawakib_duriyah's Website   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 18-10-05 12:10


sbab mereka nak bagi nama tu catrina dan rita la..................

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 18-10-05 22:49


Ooo... hmmm... Jazakallaah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-10-05 23:36


soklan macam ni kenala tanya nujum pak belalang, lepas dia tengok dalam air, baru kita tahu jawapannya......... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-10-05 23:43


mungkin bagi dia orang nama tu best agaknya...


-----------------
Hakikat Kejayaan Adalah Kebahagiaan Dalam Hidup....


Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

mazween
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.10.2005
Ahli No: 20003
Posting: 21
Dari: melaka

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-10-05 16:29


Assalamualaikum
Nakmencelah sikit..... tapi tak tau lah betul ke tak.
selalunya... katrina, la nina, dan yang terbaru ni rita, akan dikaitkan dengan nama orang perempuan. mungkin sifat perempuan ni yang selalu mengamuk. Bila suami tak balik rumah, akan dilayangkan periuk, pinggan & sebagainya. Ini pun boleh dikategorikan sebagai ribut taufan juga. mungkin sebab tu lah nama ribut taufan banyak m'letakkan nama orang perempuan

Bookmark and Share

    


  Member Information For mazweenProfil   Hantar PM kepada mazween   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 29-10-05 03:38


yang kat mexico tu taufan wilma.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

EmEmEs
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.10.2004
Ahli No: 12052
Posting: 60
Dari: segumpal_Darah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-05 09:58


hari tu ada baca paper, Berita Harian..
info pasal taufan..~

adalaa syarat menamakan taufan
salah satunye ialah mesti nama perempuan..
sehinggalah...
ia dimansuhkan..

rita dan katrina tu sisa² nama perempuan agaknya..!~
huhuhu

assalamualaikum~

Bookmark and Share

    


  Member Information For EmEmEsProfil   Hantar PM kepada EmEmEs   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.117769 saat. Lajunya....