Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Manusia akan mati sekali sahaja, tetapi orang yang berhutang akan mati berkali-kali
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 15 jam, 54 minit yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: MENTERI!MENTERI! APA NAK JADI NI


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» MENTERI!MENTERI! APA NAK JADI NI

Please Mendaftar To Post


Oleh MENTERI!MENTERI! APA NAK JADI NI

azareenzulaikha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.07.2004
Ahli No: 10383
Posting: 122
Dari: kangar

Perlis  


posticon Posting pada: 01-09-05 11:57


BAGI YANG BELUM BACA PAPER LAGI....INI UNTUK TATAPAN SEMUA..ANA TAK TAU NAK KOMEN APA..SEKADAR NAK TUNJUKKAN APA DAH JADI PADA NEGARA KITA...

Oleh HATA WAHARI

RAFIDAH Aziz sebak ketika bertemu dari. Mahathir Mohamad selepas upacara sambutan Hari Kemerdekaan Ke-48 di Putrajaya, semalam.


PUTRAJAYA 31 Ogos - Singkat, tetapi mencuri perhatian umum apabila Datuk Seri Rafidah Aziz menemui bekas ketuanya, Tun dari. Mahathir Mohamad ketika sama-sama menghadiri sambutan Hari Kemerdekaan Ke-48 di Dataran Putrajaya di sini, hari ini.

Inilah pertemuan pertama Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri itu dengan dari. Mahathir yang juga penasihat Proton selepas isu permit import (AP) kereta yang menyaksikan mereka sering mengeluarkan kenyataan berhubung kontroversi itu.

Detik itu berlaku di hadapan pentas kenamaan dan disaksikan oleh beberapa orang menteri Kabinet, ketika Rafidah ternampak Tun dari. Mahathir dan isteri, Tun dari. Siti Hasmah Mohd. Ali sedang berjalan menuju ke kereta untuk pulang selepas upacara itu .

Rafidah pada mulanya memeluk Siti Hasmah sambil bertanya khabar sebelum berjalan menghampiri dari. Mahathir dan memeluk bekas Perdana Menteri itu yang kelihatan agak tergamam.

Ketua Wanita UMNO itu kemudiannya dengan raut wajah yang sugul dan menahan sebak memperkatakan sesuatu kepada dari. Mahathir yang kelihatan tersenyum dan sesekali mengangguk serta beberapa kali menepuk bahu menteri itu.

Pada saat itu, Rafidah sudah mula tidak dapat menahan rasa terharunya dan mereka berjalan beriringan ke kereta sambil dari. Mahathir kelihatan seakan-akan cuba menenangkan emosi Rafidah.

dari. Mahathir dan isteri kemudiannya menaiki kenderaan dan melemparkan senyuman sambil melambai-lambaikan kepada Rafidah dan menteri-menteri.

Sejurus selepas itu, Rafidah berdiri di satu sudut sambil menyeka air matanya.

Insiden singkat kira-kira dua minit itu turut disaksikan orang ramai yang bertepuk tangan melihatkan pertemuan pemimpin dan bekas pemimpin.

Walaupun tiada siapa yang tahu apa yang diucapkan oleh Rafidah dan dari. Mahathir pada pertemuan itu, tetapi pertemuan tidak dijangka itu begitu simbolik.

Pada Mei tahun ini, dari. Mahathir mempersoalkan urusan pengeluaran AP yang dianggapnya memberi kesan buruk terhadap kereta nasional, Proton, dan meminta agar senarai pemegang AP didedahkan kepada umum.

Dalam responsnya, Rafidah berkata, tindakan menyiarkan nama pemegang AP tidak pernah menjadi amalan kerajaan. Bagaimanapun, beliau menyebut nama anak lelaki dari. Mahathir sebagai antara penerima permit itu.

Pelbagai pihak kemudian meminta Rafidah memohon maaf kepada dari. Mahathir kerana menganggap tindakannya itu menyinggung perasaan dan tidak menghormati bekas Perdana Menteri tersebut.

Pada Perhimpunan Agung Umno Julai lepas, Rafidah turut dikecam oleh anggota perwakilan berhubung cara beliau mengendalikan isu AP

Bookmark and Share

    


  Member Information For azareenzulaikhaProfil   Hantar PM kepada azareenzulaikha   Pergi ke azareenzulaikha's Website   Quote dan BalasQuote

intan3103
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11388
Posting: 106
Dari: JoeHoe>>key ell>>S'gor

malaysia  


posticon Posting pada: 01-09-05 12:19


Pada 01-09-05 11:57 , azareenzulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

BAGI YANG BELUM BACA PAPER LAGI....INI UNTUK TATAPAN SEMUA..ANA TAK TAU NAK KOMEN APA..SEKADAR NAK TUNJUKKAN APA DAH JADI PADA NEGARA KITA...

Oleh HATA WAHARI

RAFIDAH Aziz sebak ketika bertemu dari. Mahathir Mohamad selepas upacara sambutan Hari Kemerdekaan Ke-48 di Putrajaya, semalam.


PUTRAJAYA 31 Ogos - Singkat, tetapi mencuri perhatian umum apabila Datuk Seri Rafidah Aziz menemui bekas ketuanya, Tun dari. Mahathir Mohamad ketika sama-sama menghadiri sambutan Hari Kemerdekaan Ke-48 di Dataran Putrajaya di sini, hari ini.

Inilah pertemuan pertama Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri itu dengan dari. Mahathir yang juga penasihat Proton selepas isu permit import (AP) kereta yang menyaksikan mereka sering mengeluarkan kenyataan berhubung kontroversi itu.

Detik itu berlaku di hadapan pentas kenamaan dan disaksikan oleh beberapa orang menteri Kabinet, ketika Rafidah ternampak Tun dari. Mahathir dan isteri, Tun dari. Siti Hasmah Mohd. Ali sedang berjalan menuju ke kereta untuk pulang selepas upacara itu .

Rafidah pada mulanya memeluk Siti Hasmah sambil bertanya khabar sebelum berjalan menghampiri dari. Mahathir dan memeluk bekas Perdana Menteri itu yang kelihatan agak tergamam.

Ketua Wanita UMNO itu kemudiannya dengan raut wajah yang sugul dan menahan sebak memperkatakan sesuatu kepada dari. Mahathir yang kelihatan tersenyum dan sesekali mengangguk serta beberapa kali menepuk bahu menteri itu.

Pada saat itu, Rafidah sudah mula tidak dapat menahan rasa terharunya dan mereka berjalan beriringan ke kereta sambil dari. Mahathir kelihatan seakan-akan cuba menenangkan emosi Rafidah.

dari. Mahathir dan isteri kemudiannya menaiki kenderaan dan melemparkan senyuman sambil melambai-lambaikan kepada Rafidah dan menteri-menteri.

Sejurus selepas itu, Rafidah berdiri di satu sudut sambil menyeka air matanya.

Insiden singkat kira-kira dua minit itu turut disaksikan orang ramai yang bertepuk tangan melihatkan pertemuan pemimpin dan bekas pemimpin.

Walaupun tiada siapa yang tahu apa yang diucapkan oleh Rafidah dan dari. Mahathir pada pertemuan itu, tetapi pertemuan tidak dijangka itu begitu simbolik.

Pada Mei tahun ini, dari. Mahathir mempersoalkan urusan pengeluaran AP yang dianggapnya memberi kesan buruk terhadap kereta nasional, Proton, dan meminta agar senarai pemegang AP didedahkan kepada umum.

Dalam responsnya, Rafidah berkata, tindakan menyiarkan nama pemegang AP tidak pernah menjadi amalan kerajaan. Bagaimanapun, beliau menyebut nama anak lelaki dari. Mahathir sebagai antara penerima permit itu.

Pelbagai pihak kemudian meminta Rafidah memohon maaf kepada dari. Mahathir kerana menganggap tindakannya itu menyinggung perasaan dan tidak menghormati bekas Perdana Menteri tersebut.

Pada Perhimpunan Agung Umno Julai lepas, Rafidah turut dikecam oleh anggota perwakilan berhubung cara beliau mengendalikan isu AP


tu lah dia.. saya pun terkejut bila baca paper hari ni.. seorang pemimpin negara Islam, memperlihatkan aksi sedemikian di hadapan umum.. hai dunia.. dunia...

ya Allah ya Tuhanku, jauhkanlah aku dari melakukan perkara yang Engkau murkai dan tunjukkan lah aku akan jalan kebaikan.. sesungguhnya aku adalah hambaMu yang lemah..


-----------------
~ DaripadaNya kita datang, KepadaNya kita pulang.. ~


Bookmark and Share

    


  Member Information For intan3103Profil   Hantar PM kepada intan3103   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 01-09-05 23:28


assalamualaikum wbt....

tak nak cerita pasal Rafidah Aziz....tak elok ngumpat kan?..hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

budakbesar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.05.2005
Ahli No: 16407
Posting: 98
Dari: labuan

Sabah  


posticon Posting pada: 01-09-05 23:38


negara sekarang... tak tau laa. tapi aku rasa aman saja negara kita. alhamdulillah laa, isu AP tu sedikit pun tak jejaskan hidup aku. hehe.
tapi aku tak kisah pasal AP. Aku cuma masih geram pasal dua lagi Wanita Liberal tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For budakbesarProfil   Hantar PM kepada budakbesar   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-09-05 00:34


biasalah islam hadhari

Bookmark and Share

    


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-09-05 09:57


kita ngumpat pemimpin tak betul...Kenapa tak boleh..kena ambil iktibar..kononlaa tu tak bik ngumpat....nanti belajar bab ngumpat ni boleh kat mana dan tak boleh kat mana ye..baru boleh nak kuarkn statement baik ke tak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

dr_muslim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12021
Posting: 21
Dari: TanOh MerOh...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-09-05 10:50


tak pelik tengok rapidah pergi dakap mahathir...masa perhimpunan agung UMNO hari tu pun..masa dari M nak letak jawatan...menangis teresak-esak...tengok macam drama dalam TV pulak...pelakon semua tu....geram ni!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For dr_muslimProfil   Hantar PM kepada dr_muslim   Quote dan BalasQuote

azareenzulaikha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.07.2004
Ahli No: 10383
Posting: 122
Dari: kangar

Perlis  


posticon Posting pada: 02-09-05 11:16


bukan ngumpat tapi nak suruh jadikan i'tibar....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azareenzulaikhaProfil   Hantar PM kepada azareenzulaikha   Pergi ke azareenzulaikha's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-09-05 15:08


Pada 01-09-05 23:28 , fairuzah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum wbt....

tak nak cerita pasal Rafidah Aziz....tak elok ngumpat kan?..hehehe...


"tak nak reportlah kes kecurian moto 125Z aku itu kat polis...nanti ngumpat si pencuri itu...dapat dosa aku tau dak".

"tak nak reportlah kat boss yang John ambik rasuah daripada Mr. Chin...nanti ngumpat John pulak.....silap2 haribulan aku nanti diberhentikan kerja...dahlah John itu anak saudara boss".

"tak payahlah susah payah bagitau dia yang dalam bekas makan dia ada racun yang dibubuh oleh Bush...nanti ngumpat si Bush pulak....dapat dosa nanti" .


;-) ;-)
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 02-09-05 15:10 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

guest
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.07.2005
Ahli No: 17289
Posting: 72

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-09-05 16:30


"tak nak kutuk lah budak Naruto-san ini, dah lah budak baru 12 tahun kang kutuk dia nangis pula"
[ Telah diedit oleh: guest pada 02-09-05 16:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For guestProfil   Hantar PM kepada guest   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-09-05 18:21


Memang wajar dikutuk pun..... apa lah macam budak kecil yang tak mumayyiz sahaja, tak tahu beza betul salah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-09-05 19:29


Pada 02-09-05, 16:30 guest posting:

!!! QUOTE !!!

"tak nak kutuk lah budak Naruto-san ini, dah lah budak baru 12 tahun kang kutuk dia nangis pula"


naruto-san walaupun baru 12 tahun (menurut guest)...tapi naruto-san tahu berpelukkan lelaki dengan perempuan bukan mahram adalah haram.

ustaz dan ustazah kat sekolah bagitau....bersentuhan antara lelaki dan perempuan yang tiada pertalian darah atau dengan kata lain bukan mahram adalah tak boleh....berdosa...haram.

ustaz dan ustazah kat sekolah juga ada bagitau....kalau banyak dosa....nanti masuk neraka.....mereka bagitau...nereka itu adalah tempat yang dasyat....neraka adalah seburuk2 tempat tinggal....naruto-san tak mahu tinggal dalam neraka.

guest tahu tak info yang naruto-san bagitau ini???....mesti guest tahukan....sebab guest kan dah besar....dah jadi orang dewasa dah.....dosa pahala pun ditanggung sendiri kan....naruto-san tak mengapa sebab naruto-san kecik lagi (menurut guest), dosa pahala mak ayah tanggung. ;-)
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 02-09-05 23:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 03-09-05 01:29


Pada 02-09-05 16:30 , guest posting:

!!! QUOTE !!!

"tak nak kutuk lah budak Naruto-san ini, dah lah budak baru 12 tahun kang kutuk dia nangis pula"


macam tak percaya aje guest boleh tulis dalam Bahasa Melayu..sebab kebanyakan posting guest sebelum ini banyak ditulis dalam Bahasa Inggeris..

agak2nya manelah rafidah aziz dapat hukum yang lelaki dan perempuan bukan mahram boleh berpelukan... :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-09-05 11:00


mat saleh celup agaknya guest ni...biar lah..dia kan moden....dewasa pulak tu agaknya...huhuhuhu... :-P ..orang dewasa tanggung dosa sendiri..best lah ayat naruto-san...

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 03-09-05 18:33


Pada 02-09-05 15:08 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-09-05 23:28 , fairuzah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum wbt....

tak nak cerita pasal Rafidah Aziz....tak elok ngumpat kan?..hehehe...


"tak nak reportlah kes kecurian moto 125Z aku itu kat polis...nanti ngumpat si pencuri itu...dapat dosa aku tau dak".

"tak nak reportlah kat boss yang John ambik rasuah daripada Mr. Chin...nanti ngumpat John pulak.....silap2 haribulan aku nanti diberhentikan kerja...dahlah John itu anak saudara boss".

"tak payahlah susah payah bagitau dia yang dalam bekas makan dia ada racun yang dibubuh oleh Bush...nanti ngumpat si Bush pulak....dapat dosa nanti" .


;-) ;-)


contoh2 ayat yang tak logik..........kalau buat aduan kat mahkamah tu memang lah kena bagi keterangan yang betul....kalau sorok fakta macam mana pulak?...don't u get it? :roll:

kitorang tau lah pasal kitorang ada meeting dengan orang-orang MATRADE & MITI (bawah rafidah)...so we know lah macam mana perangai perempuan tu...bukannya setakat dengar orang kata saja.... :-P
[ Telah diedit oleh: fairuzah pada 03-09-05 18:35 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

budakbesar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.05.2005
Ahli No: 16407
Posting: 98
Dari: labuan

Sabah  


posticon Posting pada: 03-09-05 21:23


hhehe. Aku pelik, topik posting nya lain, dibincangkan lain lah pulak.... hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For budakbesarProfil   Hantar PM kepada budakbesar   Quote dan BalasQuote

2manis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1909
Posting: 139
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-09-05 16:39


Although naruto-san is only 12 years old, but he got a better head than you old guest. To be exact = 1000000 times better than you old guest! You read me alright!

What a pity old guest!

Go and play with your stupid words and funny opinion somewhere else! Put your not so good head somewhere else but not here among well educated citizen.

Bookmark and Share

    


  Member Information For 2manisProfil   Hantar PM kepada 2manis   Quote dan BalasQuote

britaniasky
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17549
Posting: 93
Dari: terengganu

lithuania   avatar


posticon Posting pada: 04-09-05 17:08


sebaik2 jihad ialah berkata benar kepada pemerintah yang zalim

Bookmark and Share

    


  Member Information For britaniaskyProfil   Hantar PM kepada britaniasky   Quote dan BalasQuote

guest
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.07.2005
Ahli No: 17289
Posting: 72

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-09-05 21:44


Pada 04-09-05 16:39 , 2manis posting:

!!! QUOTE !!!

...among well educated citizen.


HAHA

LOLO

P.S: I'm sure that queer Naruto-san does better head than I do.
[ Telah diedit oleh: guest pada 04-09-05 21:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For guestProfil   Hantar PM kepada guest   Quote dan BalasQuote

2manis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1909
Posting: 139
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-09-05 23:03


As we know, only stupid will laugh like old guest did.

Why old guest? Thats it? Only stupid laugh? What a pity... Where is your stupid and childish words? Where is your kindergarten rhyme?

Our syhmpathy to half-bake old guest
[ Telah diedit oleh: 2manis pada 04-09-05 23:08 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For 2manisProfil   Hantar PM kepada 2manis   Quote dan BalasQuote

shayuki

Menyertai: 05.12.2003
Ahli No: 5507
Posting: 164
Dari: Hira Shayuki

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-09-05 23:54


Cheh,

Guest, anda memang melampau untuk komen last itu.
anda buat macam lagi tak ada orang nak respect pendapat anda.

Macam bodoh saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For shayukiProfil   Hantar PM kepada shayuki   Pergi ke shayuki's Website   Quote dan BalasQuote

guest
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.07.2005
Ahli No: 17289
Posting: 72

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-09-05 02:39


Haha. You guys are hypocrites.

You people would allow threads that mock the government and encourage extremism, spread racist comments while mocking other people's religions, spreading false information and bid'ah among young children who can't even discern the difference betweeen what is right or wrong (even from their own emails), and yet would delete my posts just because it's 'unacceptable' by your standards. Screw you people.

Owh, and as far as 'respect' goes, I don't think 'internet respect' counts as one of my life's priorities. You see, I don't need respect from total strangers from the internet, especially strangers who are twelve- year-olds who watched too much anime and read too much Drazgonball Z. At first I came here in good intent, trying to make these people see the light, but then i gave up hope and all i do here is post things to make fun of these dumbfVckers.

If you wanna ban my account, then fine. I've got nothing else left to do here. Owh and one more thing, good job on making Bahasa Melayu the language medium of this site. That way I can rest assure this site will only attract Malays and not other muslims from other countries. That's the least thing I could hope for.
[ Telah diedit oleh: guest pada 05-09-05 02:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For guestProfil   Hantar PM kepada guest   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 05-09-05 08:48


:hammer:TAK PUAS hati:hammer::hammer:TAK PUAS hati:hammer::hammer:TAK PUAS hati:hammer::hammer:TAK PUAS hati:hammer::hammer:TAK PUAS hati:hammer::hammer:TAK PUAS hati:hammer::hammer:TAK PUAS hati:hammer::hammer:TAK PUAS hati:hammer::hammer:TAK PUAS hati:hammer:


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 05-09-05 09:00


:hammer: tapi kapa tak puas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

2manis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1909
Posting: 139
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-09-05 10:53


Pada 05-09-05 02:39 , guest posting:

!!! QUOTE !!!

Haha. You guys are hypocrites.

You people would allow threads that mock the government and encourage extremism, spread racist comments while mocking other people's religions, spreading false information and bid'ah among young children who can't even discern the difference betweeen what is right or wrong (even from their own emails), and yet would delete my posts just because it's 'unacceptable' by your standards. Screw you people.

Owh, and as far as 'respect' goes, I don't think 'internet respect' counts as one of my life's priorities. You see, I don't need respect from total strangers from the internet, especially strangers who are twelve- year-olds who watched too much anime and read too much Drazgonball Z. At first I came here in good intent, trying to make these people see the light, but then i gave up hope and all i do here is post things to make fun of these dumbfVckers.

If you wanna ban my account, then fine. I've got nothing else left to do here. Owh and one more thing, good job on making Bahasa Melayu the language medium of this site. That way I can rest assure this site will only attract Malays and not other muslims from other countries. That's the least thing I could hope for.


Yeah..... thats it... I am happy again to hear kindergarten rhyme from old and sick guest. You make my day!

Good intent? My ball!! Is mumbling kindergarten rhyme is good intent? I hope so.

Bookmark and Share

    


  Member Information For 2manisProfil   Hantar PM kepada 2manis   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 05-09-05 11:00


emmmmm....
semua tu politik semata-mata........

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

shayuki

Menyertai: 05.12.2003
Ahli No: 5507
Posting: 164
Dari: Hira Shayuki

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-09-05 15:25


Assalamualaikum Guest,

It depend how you see the meaning of hypocrite.

You said we screw gov etc, yes sometime we do. I respect certain agenda that the gov do to Malaysia, but certain issue we don;t.

The respect here that You insulting the mother and sister of naruto-san. I would not mind if you insult naruto-san directly. But you insult his family.

Insulting the gov means insulting ourself also as the majority vote for them.

But you personally insult his mother and sister.Do you like people say that to you ? I know you wouldn't like it also. But if you say "It ok, because internet respect is not in priotity of my life" then I would say you're stupid.

Leader who the one that lead our country. He got 2 eyes. What about the citizen ? 24 mil times 2 eyes = 48 mils eyes. That is why citizens can see the mistake quicker than the leader.

Sometime we oppose the govement, why ? because certain thing we see it wrong. But to other people it is ok. So we cannot do anything.

But when you say those statement to naruto-san, whether anti-gov, pro-gov, Bush, Israel, etc will see it wrong.

Think before you type. This is not hypocrite. Just your statement is way out of the league.

P/S : there many threads on govement also.

Salam

Bookmark and Share

    


  Member Information For shayukiProfil   Hantar PM kepada shayuki   Pergi ke shayuki's Website   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-09-05 12:14


Satu lagi lakonan PUAN Rafidah Aziz. Dah berlaki pun sanggup peluk laki orang depan bini dia. Patutnya doktor Siti Hasmah tu lukukan saja si Rafidah tu.
[ Telah diedit oleh: pukau pada 06-09-05 13:35 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-09-05 12:22


Guest,
Why u got so emo? I understand if u are not happy with some of the opinions posted but if this site does not suit your brain, why bother drop here? It shows your brain size.

* Can't your brain think of something for your nick? Can only come out with 'guest' ? Pity :(

Bye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.153451 saat. Lajunya....