Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila telah sampai di puncak tetapi meneruskan pendakian, bermakna anda sedang menurun, bukan lagi mendaki
-- Seminar "Creating Wealth"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Akhbar Pamer Wanita Dedah Aurat Untuk Laris Jualan


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Akhbar Pamer Wanita Dedah Aurat Untuk Laris Jualan

Please Mendaftar To Post


Oleh Akhbar Pamer Wanita Dedah Aurat Untuk Laris Jualan

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 31-08-05 18:21


Assalamualaikum...............

Kota Bharu, 5 Ogos: YAB Tuan Guru Dato' Menteri Besar Kelantan kesal dengan tindakan akhbar harian nasional yang menjadikan gambar wanita terutama artis yang mendedahkan aurat sebagai bahan utama untuk melariskan akhbar masing-masing.

Beliau berkata demikian semasa menyampaikan kuliah mingguan pagi Jumaat di perkarangan Bangunan PAS Jalan Dato' Pati Kota Bharu pagi ini.
Katanya, pihak-pihak yang terlibat seperti editor akhbar harus bertanggungjawab pada hari akhirat kelak kerana perkara tersebut dapat menyumbang kepada aktiviti-aktiviti tidak sihat dan kegiatan yang tidak bermoral kesan dari pendedahan gambar-gambar tersebut yang boleh menaikkan rangsangan muda mudi.

Beliau umpamakan artis-artis ini yang digelar bintang sebenarnya adalah tahi bintang.

Sepatutnya akhbar-akhbar ini menyiarkan berita dan gambar-gambar berkaitan dengan program sambutan hari peladang, penternak dan nelayan yang dilancarkan oleh Kerajaan Negeri Kelantan semalam.

Gambar-gambar petani dan hasil-hasil pertanian yang dipamerkan dalam ekspo tersebut sepatutnya menjadi bahan-bahan siaran akhbar nasional, bukannya meletakkan fokus kepada gambar wanita atau bintang yang mendedahkan aurat secara melampau sebagai strategi untuk lariskan jualan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

din_arif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8486
Posting: 166

Johor  


posticon Posting pada: 31-08-05 18:41


Inilah kesan daripada budaya hedonisme...

Bookmark and Share

    


  Member Information For din_arifProfil   Hantar PM kepada din_arif   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 11-09-05 02:22


agaknya AKHBAR2 sekarang XRETI NAK LETAK GAMBAR YANG SESUAI..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

mujahadatunnafsi
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5068
Posting: 745
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-05 11:19


Dah Ulama-Ulama kerajaan membisu.......

Apa peranan JAKIM, IKIM..........mana NAHI MUNGKAR ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadatunnafsiProfil   Hantar PM kepada mujahadatunnafsi   Quote dan BalasQuote

mujahadatunnafsi
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5068
Posting: 745
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-05 11:44


Realiti sekarang, nak beli akhbar harian ibarat membeli majalah hiburan separuh lucah.....setiap minggu akan ada artis-artis berposing maut dan juga paparan peragaan fesyen.............

Ini baru akhbar harian di negara islam hadhari, belum masuk Majalah Remaja @ sepatutnya ditukar nama majalah perosak remaja, dan berpuluh lagi majalah MELAYU yang berkonsepkan hiburan mengeksplotasi tubuh-tubuh anak melayu...

Yang sedihnya, ibu bapa kepada model serta artis-artis ini seolah-olah redha dengan perlakuan jahiliah anak-anak mereka........

Yang jahatnya, pemerintah dan Ulama-Ulama yang tahu perkara ini merosakkan tapi jadi SYAITAN BISU....

Yang rosaknya , 'saya' dan lelaki-lelaki muslim lain yang terpaksa menodai mata-mata kami untuk melihat maksiat ini...

Macam mana kita tak marah, kiri kanan, depan belakang......semuanya hari ini pendedahan aurat yang cukup kritikal di kaca televisyen, majalah dan termasuklah akhbar jawi 'utusan melayu'.....

Dah tak ada bezanya akhbar kita dengan akhbar di amerika....

Sebabnya, PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN TAK MENGHALANG, walaupun AL-QURAN HADITH MENGHALANG.......Tapi walaupun Al-Quran menghalang, ia tetap tiada kuasa di negara islam hadhari ni.....nak buat pertandingan tilawah bolehlah......

Itulah hakikatnya, ISLAM HADHARI HANYALAH PENIPUAN POLITIK SEMATA-MATA.....AL-QURAN HADITH TETAP TIDAK BERKUASA DI NEGARA ISLAM HADHARI NI....

Saya cukup-cukup menyokong kenyataan YB dari.Abdullah Mat Zin, menteri di jabatan perdana menteri dan juga JAKIM mahu mengadakan garis panduan hiburan......................tapi suara-suara ingin menegakkan agama ini TIDAK DI ENDAH DAN TIDAK BERKUASA......yang berkuasa ialah ingin mengadakan konsert-konsert maksiat.................SEMUA LULUS DAN DAPAT PERMIT DENGAN MUDAH DAN AMAN....

Kalau ada lagi di kalangan sahabat ukhwah ni yang beranggapan kerajaan hari ini memperjuang dan nak menegakkan islam, muhasabahlah baliklah.....tepuk dada, tanyalah iman tu....di mana kuasa islam di bumi tercinta malaysia ini.....yang jelas THAGUT YANG BERKUASA....

Wallahu'alam....
[ Telah diedit oleh: mujahadatunnafsi pada 11-09-05 11:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadatunnafsiProfil   Hantar PM kepada mujahadatunnafsi   Quote dan BalasQuote

love_fillah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15161
Posting: 88
Dari: bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-09-05 11:54


bismillah walhamdulillah..

ni lah natijahnya bila manusia lebih pentingkan dunia semata2 dan lupa pada akhirat. segala perbuatan tak dak timbang taranya...main redah saja... lagi2 pasal nak kaut untung dunia...

sepatutnya kita berebut2 nak kaut untung akhirat sebanyak mungkin...tu kan saham yang lebih baik...

strive 4 mardhatillah...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For love_fillahProfil   Hantar PM kepada love_fillah   Pergi ke love_fillah's Website   Quote dan BalasQuote

qardhawi_jr
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17517
Posting: 365

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-05 11:57


siapa yang membisu?...jangan tanya peranan orang lain dalam amar makruf nahi munkar....tanya apa peranan kita?

Bookmark and Share

    


  Member Information For qardhawi_jrProfil   Hantar PM kepada qardhawi_jr   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-09-05 12:49


Pada 11-09-05 02:22 , sakeenah posting:

!!! QUOTE !!!

agaknya AKHBAR2 sekarang XRETI NAK LETAK GAMBAR YANG SESUAI..


memang semua akhbar begitu..tapi yang sdih laman web pun begitu..( hatta yang islamic pun) dah tak tau nak letak pic apa..hanya perempuan saja bayk..
laman ukhwah kita ni cne? dah banyak pic muslimah( sejati) untuk tontonan muslimun (sejati); sejuk mata memandang, ciri2 wanita solehah, masya ALLAH indahnya makhluk ALLAh dan macm2 komen bila pic muslimah ada terpampang...

bangkai gajah di seberang nampak..dot dot dot.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-09-05 12:52


Pada 11-09-05 11:19 , mujahadatunnafsi posting:

!!! QUOTE !!!

Dah Ulama-Ulama kerajaan membisu.......

Apa peranan JAKIM, IKIM..........mana NAHI MUNGKAR ?


dan ulama2 dalam ukhwah ni pun mmbisu tentang masalah kita ni..
cne dengan ust ANnaqshy..takkan nak hentam wahhabi saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-09-05 12:59


!!! QUOTE !!!

Yang sedihnya, ibu bapa kepada model serta artis-artis ini seolah-olah redha dengan perlakuan jahiliah anak-anak mereka........

Yang jahatnya, pemerintah dan Ulama-Ulama yang tahu perkara ini merosakkan tapi jadi SYAITAN BISU....

Yang rosaknya , 'saya' dan lelaki-lelaki muslim lain yang terpaksa menodai mata-mata kami untuk melihat maksiat ini...



mmm..'terpaksa' tengok pic muslimah( sejati) dalam laman kita ni sebab laman kita ni islamic..

otak jangan letak d kepala lutut....;petikan kata-kata salleh yaacob

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

2manis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1909
Posting: 139
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-09-05 14:13


terpaksa tengok pic muslimah? siapa yang paksa ubaidilah? peliknya ada orang terpaksa tengok galeri gambar... huuuuu terpaksa..... kelakarnya
ini siapa pulak yang paksa join ukhwah ni?? terpaksa join ukhwah agaknya

itulah otak jangan letak di kepala lutut, jadi bolehlah fikir terpaksa ke tak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For 2manisProfil   Hantar PM kepada 2manis   Quote dan BalasQuote

mujahadatunnafsi
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5068
Posting: 745
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-05 15:11


:) Kita nak tumpukan kepada masalah yang lebih serius dan kritikal kat luar sana...tapi ada orang yang lebih suka menimbulkan perkara yang kat ukhwah.com ni.....

kat sini, insyaAllah, yang mana tak betul tu, akan cuba diperbetulkan...yang kita bimbang di luar sana...

!!! QUOTE !!!

siapa yang membisu?...jangan tanya peranan orang lain dalam amar makruf nahi munkar....tanya apa peranan kita?


Peranan kita terbatas sebab kita tak ada KUASA. WARGA UKHWAH.COM PAHAM TAK APA TU KUASA ?

dengan kuasa, nick kita boleh dibanned dari ukhwah.com ni, dengan kuasa ukhwah.com mampu menjadikan portal ini sebuah portal Islamik.....

begitulah dalam konteks negara malaysia, kuasa berada di tangan siapa ?

Kita juga pasti disoal kelak di akhirat, apa peranan kita...tapi sebelum kita adalah Para Pemimpin dan Ulama.....mereka dulu yang akan berhadapan dengan Allah SWT.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadatunnafsiProfil   Hantar PM kepada mujahadatunnafsi   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-09-05 16:28


> emm...
>
> jika kita tidak ada KUASA...
> jika kita tidak mampu melakukan apa-apa...
> cara t`akhir... kita tegahlah ia dengan m`gunakan hati...
> semoga Allah swt akan terus melindungi diri hamba2Nya yang sntiasa mengingatiNya....
>
> insyaAllah.....
> .....................................

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

haqiel
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18884
Posting: 22
Dari: johor

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-09-05 17:33


.....assalamualaikum semua.........in my opinion.........it better kalau kita kat sini jangan tunding jari cari salah orang lain.maybe kita boleh bagi fikrah untuk selesaikan masalah ni.........fikirkan.moga islam terus mencapai gemilang dengan umat yang cemerlang fikrahnya............wsalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For haqielProfil   Hantar PM kepada haqiel   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-09-05 18:28


ermmm.....entahlah....rasanya benda ni memang semakin melampau.....sampai ada paper yang tayang gambar artis melayu cium pakwe dia....uishhhh.....ni kat malaysia ke amerika......tak tau lah nak salahkan sapa.....tak baca paper tak dapat maklumat pula....takkan nak salahkan mamak jual paper agaknya...kapishh!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-09-05 22:15


Pada 11-09-05 11:54 , love_fillah posting:

!!! QUOTE !!!

bismillah walhamdulillah..

ni lah natijahnya bila manusia lebih pentingkan dunia semata2 dan lupa pada akhirat. segala perbuatan tak dak timbang taranya...main redah saja... lagi2 pasal nak kaut untung dunia...

sepatutnya kita berebut2 nak kaut untung akhirat sebanyak mungkin...tu kan saham yang lebih baik...

strive 4 mardhatillah...:)


setuju2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

mujahadatunnafsi
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5068
Posting: 745
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 10:50


!!! QUOTE !!!

jangan tunding jari cari salah orang lain


Kezaliman, kemungkaran perlu didedahkan...perlu ditentang.....

Tak cukup dengan tidak redha dengan hati....

Kita kan melalui proses demokrasi pilihanraya, PASTIKAN Jari yang mengangkat syahadah tu tak memangkah mereka-mereka yang mengekalkan perlembagaan thagut yang mengizinkan muslim untuk murtad (bebas menukar agama), perlembagaan yang memberi hak kebebasan untuk bermaksiat, perlembagaan yang menjatuhkan kemuliaan Kitabullah

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadatunnafsiProfil   Hantar PM kepada mujahadatunnafsi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.106155 saat. Lajunya....