Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika perjuangan itu adalah kerana perut, nilai perjuangan itu sama dengan apa yang keluar dari perut.
-- Imam Syafie

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 28 hari yang lalu
ronniefinancehome: 39 hari yang lalu
MTMKi: 49 hari yang lalu
usop79: 50 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Tolong, hentikan...


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Tolong, hentikan...

Please Mendaftar To Post


Oleh Tolong, hentikan...

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 30-08-05 09:56


Tolonglah kurangkan tajuk tentang cinta, sebab saya rasa macam tak masuk di akal asyik bercakap tentang cinta, gf, bf, apa yang laki nak kat p'puan, apa yang p'puan nak kat laki... antum tak sedar ke yang cinta ni menyakitkan? yang cinta sebelum kawin ni tak ada pekdah? Menyakitkan sampai nak belajar tak boleh?Baikla cerita pasal benda lain yang lagi manfaat...

Topik ni pun dah berkaitan dengan cinta, cuma saya nak tanya yang Kenapa mesti setiap minggu ada tajuk baru pasal cinta...? Saya ganjil lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 10:07


ada betulnye saranan tru_frnshp tu..
kadang-kadang kita terlalu mperkatakan soal cinta yang dah sedia jelas lagi bersuluh akan akibat panahan cinta itu sendiri...

tapi ianya tak menjadi kesalahan sekiranya posting2
tu dijadikan iktibar dan tauladan bagi yang belum pernah mengalaminya....

ps: kalau orang tetap nak mperkatakan tentang CINTA..
     kita pun tak boleh nak buat apa... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

missy_jannah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.09.2004
Ahli No: 11510
Posting: 40
Dari: Perut ibu~

singapore  


posticon Posting pada: 30-08-05 10:26


hmmm... saya setuju sekali...
Saya pun naik muak, balik-balik tajuk itu...
Naluri manusia agaknya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For missy_jannahProfil   Hantar PM kepada missy_jannah   Pergi ke missy_jannah's Website   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 30-08-05 10:30


saya tau itu naluri manusia, tapi ni dah bukan naluri dah ni, balik2 tajuk yang berlainan tapi konsep yang sama, CINTA... Kalau dah balik2 itu, itu bukan naluri tapi desire...

lubaina cakap tol jugak tapi saya benar-benar nak tau Kalau ada orang yang tak berpengalaman kat sini...saya rasa tak ada sebab semua ada perasaan tu, jadi buat apa nak dikomenkan lagi...macam nak tau apa laki nak kat perempuan, nak tau apa perasaan laki Kalau perempuan itu whatever...

entahlah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 10:44


let Allah saja tau rahsia dihati...

ps: ana pun muak jugak... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 11:41


nak buat bagaimana....bila ada bangkangan saja...nanti mesti ada yang balas balik...cinta itu kan indah lah..nuh lah ini lah....jadi topik pasal cinta takkan habis sampai bebiler pun kalau semua orang dok pakat cinta cinta cinta...bak kata orang tua...layannnnnnnnnn

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-08-05 12:29


topic cinta bukan main banyak. topic kesihatan sampai tak laku. rakyat taknak hidup sihat. Aku. tak puas hati betul dengan orang-orang malaysia
[ Telah diedit oleh: Jackie_uniten7 pada 30-08-05 12:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 12:55


cinta tak menyakitkan tapi yang menyakitkan cinta ialah orang yang sedang mentadbir cinta itu sendiri!!!!!!!!!!! ada faham tru_frnshp!!!!!!!
aku nak tanya engkau? pernah bercinta @ tak?

kalau pernah apa engkau rasa? mesti seronok kan, macam ukhwah2 lain juga, apa salahnya bincang pasal cinta..........!!!!!!!!!!!!!!! tak semestinya posting tentang cinta dengan manusia, macam-macam lagi, cinta dengan Allah, tumbuhan, haiwan, alam sekitar, tempat kerja, aset2 macam-macam lagi takkan itupun salah!!!!!!!!!!!!!!!!

tanpa cinta adam & hawa kita tak ada di dunia!!!!!!!!!!!!

cuba baca cerita cinta zulaikha & nabi Yusof

rasa cinta itu Allah yang berikan kepada makhluknya, kita tak boleh menolak walau macam mana sekalipun!!!!!!!!!!!!!!!

open lah sikit your mind!!!!!!!!!!! your brain!!!!!!!!!!!! and your eyes!!!!!!!!!!!!

ps : cara aku memang macam ni!!!!!!!!!!!!!!!        NO HIPOKRIT!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 30-08-05 13:10


saya nak tanya baper kerat saja cinta pada Allah, Rasulullah dan lain2 itu dikemukakan? yang saya nampak (alhamdulillah) ada yang kemukakan topik tentang sayang pada mak, negara2 islam yang ditindas, tapi 90% daripada cinta yang diperkatakan kat sini ialah Laki dan perempuan...

Saya tak pernah bercinta tapi selalu mengalami perasaan bercinta...saya tau bercinta hanya mengundang kemaksiatan...saya pernah menyukai seorg perempuan dari universiti ni,seorg dari high school saya,tapi saya tak ada pun nak obsess, saya tau itu perasaan biasa dan natural,amat bertuah saya rasa bila memiliki perasaan itu...

bercinta itu yang salah...tapi kalau memiliki perasaan mencintai dan dicintai,itu bagi saya pun biasa...ingat, apa yang saya nak tekankan kat sini,saya tak pernah membngkang untuk posting topik tentang cinta pada Allah, atau yang awak ada sebut tu,tapi rabun sangat ke cheekmate ni sampai tak boleh baca cinta kepada siapa yang diketeghkan selalunya ni?

kalau nak bincang pasal cinta adam dan hawa, zulaikha dan yusof, itu atkpela,sekurg2nya kita emngetahui sejarah nabi,tapi cinta apa yang selalu diperkatakan sekarang ni? Contohnye, apa maksud cinta? apa yang laki nak kat perempuan? Kenapa perempuan sms laki? Kenapa laki senyum kat perempuan? itu bukan ke...entahlah, tak tau...Hanya tuhan yang tau...

terima kasih cheekmate kerana teguran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

Qalam_Akhdar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17109
Posting: 159
Dari: Petaling Jaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 13:13


Kita tidak membangkang perbincangan dan artikel berkaitan itu, tetapi yang dipersoalkan ialah Kenapa banyak sangat sehingga tak ada perkara yang perlu dan boleh dibincangkan, emmm rasanya benda tu adalah fitrah manusia, yang penting ia perlu berlandaskan cinta Allah dan rasulNya..... untuk bercinta, biarlah dengan sesiapa pun, asalkan berlandaskan keduanya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Qalam_AkhdarProfil   Hantar PM kepada Qalam_Akhdar   Quote dan BalasQuote

ainaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1106
Posting: 152
Dari: depan pc

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-08-05 13:28


kasarnye bahasa cheekmate....
tak berapa sedap dibace rasanya...
kalau nak tegur orang biarlah dengan bilhikmah wal maui'zah...
tak begitu cheekmate??:)
:) :) :)
harap awak tak marah...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainaaProfil   Hantar PM kepada ainaa   Pergi ke ainaa's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 13:40


Pada 30-08-05 13:28 , ainaa posting:

!!! QUOTE !!!

kasarnye bahasa cheekmate....
tak berapa sedap dibace rasanya...
kalau nak tegur orang biarlah dengan bilhikmah wal maui'zah...
tak begitu cheekmate??:)
:) :) :)
harap awak tak marah...:)



iAssalamualaikum InsyaAllah cheekmate tak marah....

dan kepada cheekmate , apa kata cara cheekmate mengulas tu diubah kepada yang lebih baik, maksudnya sekarang yang baik kepada yang lebih baik...memang diakui cara cheekmate mengulas memang begitu...cuma kalau dapat di ubah sedikit ana rasa lebih molek dan lebih baik...tidaklah ana berniat untuk mengajar ...cuma memberi cadangan... bolehkan cheekmate...mesti boleh punya...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

anakmanja
Warga Rasmi
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14503
Posting: 6

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 13:42


betul itu..banyak lagi tajuk yang merangsang minda dan lebih bermanfaat daripada cinta..terlalu melayan perasaan hanya membawa kepada perkara yang sia-sia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakmanjaProfil   Hantar PM kepada anakmanja   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 14:06


setiap orang ada pandangan tersendiri..
malah di sini,kita tak menyekat sesiapa sahaja bersembang dengan topik yang anda suka...
di sini jua, kita diterapkan untuk berkasih sayang..dan saling menegur atas kekurangan dan kelemahan..biarkanlah mereka dengan kecenderungan mereka..

jika nak menyekat>admin lebih berautoriti untuk menutup topik atau forum..tetapi tak dilakukan sebab kita tau masing2 ada keinginan..cuma,jangan keterlaluan dan berlebih2..tak elok jugak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 30-08-05 15:53


Insya Allah Rumaishaa, thanks bebanyak, cuma saya agak rasa terpanggil untuk meluahkan... Saya tak minta untuk ditutup topik tapi cuma minta kurgkan...maafkan kalau tersalah bahasa... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 30-08-05 16:30


Pada 30-08-05 10:44 , lubaina posting:

!!! QUOTE !!!

let Allah saja tau rahsia dihati...

ps: ana pun muak jugak... :-)


Lubaina, Macam kecewa saja bunyinya...hehehehehe...jangan marah ye....
Sebenarnya, Betul jugak tu...Actually, bukan kat portal ukhwah.com ni saja...Masuklah portal mana sekalipun, topik yang paling banyak ialah CINTA...Apa kata kita bincangkan topik riadah ke, kebajikan ke...atau paling tak pun, kita bincangkan macam mana nak bantu palestin dan afgan....Dapat juga pahala .......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-08-05 17:18


tolong,hentikan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

salimahbreepbreep
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16212
Posting: 287
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 30-08-05 17:40


cinta itu indah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For salimahbreepbreepProfil   Hantar PM kepada salimahbreepbreep   Pergi ke salimahbreepbreep's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 18:10


Bagi saya tak kisah lah nak hantar topik apa pun, tapi apa yang saya nampak memang topik yang remeh-temeh dan juga yang berkaitan dengan cinta lebih banyak posting dan maklum balasnya. Sedangkan topik-2 yang boleh dibincangkan secara ilmiah dan intelek kurang mendapat sambutan. Adakah ini yang dikatakan Portal Ilmiah?

Saya pernah masuk banyak forum lain sebelum menemui ukhwah.com ni. Memang tak dinafikan topik cinta banyak juga di portal yang lain, tapi pada masa yang sama banyak juga tajuk-2 yang ilmiah dan posting-2 yang bermanfaat dalam bentuk maklumat, sejarah, misteri dan lain-2. Boleh dikatakan topiknya meluas. Macam-2 perkara dibincangkan hingga berlaku perdebatan. Tapi kalau boleh dalam ukhwah.com janganlah berdebat sampai timbul rasa tidak puas hati. Cuma sekadar bertukar pandangan saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

nawra_albahira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 3005
Posting: 141
Dari: taman tun dr ismail

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-08-05 18:56


bawak bertenang....senyum2 selalu ok...!!biasa lah tu... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawra_albahiraProfil   Hantar PM kepada nawra_albahira   Pergi ke nawra_albahira's Website   Quote dan BalasQuote

suntikan_srikandi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16483
Posting: 95
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 19:07


Assalamualaikum...

eh...relaks lah sahabat2 semua...jangan cepat panas hati... :roll: 8-)

jangan kerana cinta kita bersengketa.... :-D :lol: :-) ;-)

senyum sokmo.... :lol: :-) :-) :-)

tapi betul tu Kenapa ek topik cinta mesti dapat sambutan hangat... :-? barangkali sebab majoriti ahli ukhwah ni anak muda agaknya...kalau majoritinya golongan bapa2 dan ibu2 tentu kurang topik cinta ye? :-D :-D :lol:


-----------------
Anjing Menyalak, Khalifah Tetap Lalu....>> Menunggu Putih Gagak Hitam, Buntar-buntar Daun Lalang, Luas-luas Daun Merunggai, Sampai Tumbuh Daun Cindapung...>


Bookmark and Share

    


  Member Information For suntikan_srikandiProfil   Hantar PM kepada suntikan_srikandi   Pergi ke suntikan_srikandi's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 19:56


wahai pembuka topik..rasanya dah banyak awak posting macam ni..nak hentikan lah..nak kurangkn lah...so,apa yang apa ahli ukhwah reply...komen saja...bangkangan saja...so...fikirkn2la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-08-05 14:27


Pada 30-08-05 13:40 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-08-05 13:28 , ainaa posting:

!!! QUOTE !!!

kasarnye bahasa cheekmate....
tak berapa sedap dibace rasanya...
kalau nak tegur orang biarlah dengan bilhikmah wal maui'zah...
tak begitu cheekmate??:)
:) :) :)
harap awak tak marah...:)



iAssalamualaikum InsyaAllah cheekmate tak marah....

dan kepada cheekmate , apa kata cara cheekmate mengulas tu diubah kepada yang lebih baik, maksudnya sekarang yang baik kepada yang lebih baik...memang diakui cara cheekmate mengulas memang begitu...cuma kalau dapat di ubah sedikit ana rasa lebih molek dan lebih baik...tidaklah ana berniat untuk mengajar ...cuma memberi cadangan... bolehkan cheekmate...mesti boleh punya...




mm...
:-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

fatinah_huda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7131
Posting: 115
Dari: Jepun

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-08-05 14:35


kalau sekali skala berbincang tentang cinta tak apa. tapi betul lah baru-baru saya perasan memang terlalu banyak topic cinta. saya rasa ramai datang portal ni untuk cari kelainan bukan? topik yang lebih ilmiah kan?

kalau topik cinta banyak saja boleh dapat kat portal lain. hmm, Kenapa ye... sebab tak ada orang post topik ilmiah yang baru kut?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatinah_hudaProfil   Hantar PM kepada fatinah_huda   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 31-08-05 18:44


assalamualaikum....

mmmmmmm....ana pun macam tu juga...bosan sangat pasal bab bab ni...macam lah tak ada cerita lain dah.... ana setuju sangat...


-----------------
...sTars aRe sEen tOgeTher,yet tHe aRe sO fAr aParT...tRue RelaTion maY nOt mEet eveRyDay, bUt rEmeMber wE aRe alWays liNkEd hEart tO HeArt...�


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-09-05 09:58


Pada 30-08-05 19:56 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

wahai pembuka topik..rasanya dah banyak awak posting macam ni..nak hentikan lah..nak kurangkn lah...so,apa yang apa ahli ukhwah reply...komen saja...bangkangan saja...so...fikirkn2la...


so..pk2la...tru_frnshp.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 01-09-05 10:14


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 01-09-05 10:49


Tapi kalau topik berkaitan masalah cinta yang perlu minta pandangan orang lain rasanya tak apa cuma biarlah masalah yang betul-2 kronik , bukan masalah kecik yang boleh diselesaikan sendiri ... Selalunya perempuan lah yang banyak hantar masalah-2 pasal cinta ni pasal orang perempuan ni, perasaan dia sering mengatasi akal fikiran (dan kadang-kala mengatasi iman itu sendiri) sampai dia dah tak mampu nak fikir dan cari penyelesaian ... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

Islamic_prince88
WARGA SETIA
Menyertai: 25.05.2004
Ahli No: 9164
Posting: 587

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-09-05 14:32


So ..fikir-fikir lah yang orang sedang baca topik ni.
Betul juga apa tru cakap ni,baru-baru ni banyak sangat topik Cinta...
Kalau kat sekolah pun..pasal Cinta..terutama lelaki perempuan..
Kalau kat ukhwah pun baru-baru ni dah mula banyak topik cinta....

Cuma baik-baik lah...dalam kita khayal-khayal dengan cinta ni,..4 sure banyak benda kita terabai..
Pelajaran merosot..angau saja...
Tanggungjawab entah kemana..ingat bf/gf saja...
tak ada kemajuan..asyik-asyik fikir pasal cerite..ilmu2 lain entah kemana..tah tah rumah sebelah terbakar pun tak sedar...

Kalau Cinta Allah , memang sangat okay.Cinta nabi memang sangat okay.
Cinta kepada negara,masyakarat,pun okay

Tapi cinta kat gf/bf saja? apa kena?hehehe...memang manusia tu ada naluri,fitrah..sayng..cinta..rindu....tetapi kawal-kawal lah..jangan buat benda-benda tu menguasai kita,kang tak jadi fitrah lagi...jadi benda yang memudaratkan pula..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Islamic_prince88Profil   Hantar PM kepada Islamic_prince88   Pergi ke Islamic_prince88's Website   Quote dan BalasQuote

Sweetie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14340
Posting: 121
Dari: Galaksi Bima Sakti

Perak  


posticon Posting pada: 16-09-05 22:55


Pada 01-09-05 10:49 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

Tapi kalau topik berkaitan masalah cinta yang perlu minta pandangan orang lain rasanya tak apa cuma biarlah masalah yang betul-2 kronik , bukan masalah kecik yang boleh diselesaikan sendiri ... Selalunya perempuan lah yang banyak hantar masalah-2 pasal cinta ni pasal orang perempuan ni, perasaan dia sering mengatasi akal fikiran (dan kadang-kala mengatasi iman itu sendiri) sampai dia dah tak mampu nak fikir dan cari penyelesaian ... :)


bukan semua orang perempuan macam tu ye..
topik berkaitan cinta ni xperlu dihentikan tapi harap ianya dapat dikurangkan..bukan apa, kebanyakan posting berkaitan cinta ni coraknya lebih kurang sama..dah tentu jalan penyelesaiannyer sama aje..kalau masih buntu, mesej kaunselor/ibu angkat kita; ummimq..Insyaallah dia boleh bantu..


-----------------
Every minute spent angry is sixty seconds of happiness wasted..


Bookmark and Share

    


  Member Information For SweetieProfil   Hantar PM kepada Sweetie   Pergi ke Sweetie's Website   Quote dan BalasQuote

Subuhku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8613
Posting: 209

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 23:05


Pada 30-08-05 09:56 , tru_frnshp posting:

!!! QUOTE !!!

Tolonglah kurangkan tajuk tentang cinta, sebab saya rasa macam tak masuk di akal asyik bercakap tentang cinta, gf, bf, apa yang laki nak kat perempuan, apa yang perempuan nak kat laki... antum tak sedar ke yang cinta ni menyakitkan? yang cinta sebelum kawin ni tak ada pekdah? Menyakitkan sampai nak belajar tak boleh?Baikla cerita pasal benda lain yang lagi manfaat...

Topik ni pun dah berkaitan dengan cinta, cuma saya nak tanya yang Kenapa mesti setiap minggu ada tajuk baru pasal cinta...? Saya ganjil lah...


Bunyi macam tengah frust bercinta saja... Bagi ana cinta itu satu fitrah tidak salah untuk dibincangkan..


-----------------
Islam terus gemilang.Hidup Mesti Berani


Bookmark and Share

    


  Member Information For SubuhkuProfil   Hantar PM kepada Subuhku   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 16-09-05 23:26


Erm, tajuk ni cakap pasal apa ek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

nikisa_islami
Warga Rasmi
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18991
Posting: 7
Dari: world belong 2 Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 23:51


slm..tapikan,kalau sesiapa saja yang nampak tajuk forum..ada kaitan dengan cinta..mesti nak bukak juga..betul tak?kita remaja..dah fitrahnya cam2..iradah Allah untuk kita..biar sajalah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nikisa_islamiProfil   Hantar PM kepada nikisa_islami   Quote dan BalasQuote

huda_wafana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17784
Posting: 144
Dari: port dickson

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-09-05 01:46


tak apa...tapi cinta kerana ALLAH lah... bukan kerana bf and gf....

Bookmark and Share

    


  Member Information For huda_wafanaProfil   Hantar PM kepada huda_wafana   Quote dan BalasQuote

jundullah81
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 331
Posting: 473
Dari: Bumi Allah Semuanya....

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 17-09-05 03:35


Assalamualaikum,

Memang cinta adalah iradah Allah. Malahan, setiap apa yang kita perolehi di atas dunia ini pun, semuanya adalah dari iradah Allah SWT..

Namun, harus diingat, jika apa yang diberi oleh Allah, kita gunakan untuk berlaku maksiat kepada Allah, maka amat rugi dan celakalah kita, sangat tidak kenang budi lah kita.

Allah kurniakan nafsu kepada manusia. Dari nafsu, timbullah perasaan. Marah, benci, sayang dan cinta. Tapi, hidup berpandu nafsu semata-mata tidak berguna. Ia harus diterangi cahaya keimanan, dan dilengkapi peta takwa yang sebenarnya adalah pemandu terbaik dalam kehidupan.

Memang cinta itu fitrah. Sejahat-jahat Firaun, tetap mempunyai perasaan kasih sayang dan cinta. Namun, jika hanya cinta menjadi buruan, lebih2 lagi cinta manusia, apakah itu mencukupi untuk dijadikan bekalan kita menghadap 'TUAN' kita?

Adakah kerana semata-mata ia adalah fitrah, kita membiarkan ia menguasai segenap objektif kehidupan kita sehari-harian? Fitrah ini semulajadi, nikmat dari Allah kepada manusia. Namun jika manusia asyik berfikir mengenainya, sehingga meninggalkan segala tuntutan lain yang lebih penting, adakah ia disukaiNya?

Bila bercakap pasal cinta, ramai yang akan kata 'Cinta Allah yang lebih utama'. Bercakap memang senang, tapi mengamalkannya?

Ingatlah, ramai yang boleh berjaya dengan cemerlang dengan ujian kesusahan, tapi ramai yang gagal dengan cemerlang dengan ujian kesenangan. Berhati-hatilah, jangan terlalu ikutkan perasaan, bimbang terlepas arah tujuan.

Apa pun, ana setuju sangat agar topik2 cinta ini dikurangkan perbincangannya. Sepertimana yang ana selalu sebut, jika mahasiswa Islam hanya sibuk tentang cinta, tentang hati dan perasaan, maka pudarlah masa depan Islam gemilang sepertimana yang dicita-citakan. Banyak lagi skop perjuangan yang perlu sama2 kita telusuri, demi kebaikan Islam. Dan jangan bimbang, yang menulis ni pun pernah lalui zaman remaja dan tahu gelojak hati dan perasaan remaja.....

Carilah cinta Allah, nescaya kamu mendapat cinta manusia.....

Ila Mardhatillah

Wallahu a'lam


Assalamualaikum


-----------------
HAPPY Moments----- PRAISE ALLAH
DIFFICULT Moments- SEEK ALLAH
QUIET Moments------ WORSHIP ALLAH
PAINFUL Moments--- TRUST ALLAH
EVERY Moment------- THANK ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For jundullah81Profil   Hantar PM kepada jundullah81   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 17-09-05 08:46


Terima kasih jundullah, benar-benar membantu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

in_saff
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18774
Posting: 35
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-09-05 13:44


Assalamualaikum...nak kurangkan tajuk cinta??? rasanya tak perlu...ruangan ni memang dah disediakan, jadi takkan kita nak membazirkan..hmmm...bagi siapa yang kurang berminat ataupun tak berminat langsung, tak perlulah buka ruangan ini. Biasalah tu...dalam hal yang macam ni, memang kita akan berselisih pendapat. Selagi perkara tersebut tidak bercanggah dengan hukum Allah, tak perlulah kita nak hentikan nya. Mungkin ia menjadikan sesetengah orang merasa muak membacanya, dan jangan kita lupa, ia juga boleh menjadi manfaat bagi orang berfikir. Setiap perkara yang manfaatnya lebih besar dari keburukannya, tidak salah untuk kita melakukannya sebab paling-paling kurang pun jatuh pada peringkat makruh.....yang utama sekali...bergantung kepada niat kita...wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For in_saffProfil   Hantar PM kepada in_saff   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 14:06


> emm...
> ada benar juga kata-kata jundullah81...
> seeloknya, biarlah bicara yang disebar m`beri manfaat kepada kita semua...
> .....................

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 22-09-05 15:28


Pada 22-09-05 13:44 , in_saff posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...nak kurangkan tajuk cinta??? rasanya tak perlu...ruangan ni memang dah disediakan, jadi takkan kita nak membazirkan..hmmm...bagi siapa yang kurang berminat ataupun tak berminat langsung, tak perlulah buka ruangan ini. Biasalah tu...dalam hal yang macam ni, memang kita akan berselisih pendapat. Selagi perkara tersebut tidak bercanggah dengan hukum Allah, tak perlulah kita nak hentikan nya. Mungkin ia menjadikan sesetengah orang merasa muak membacanya, dan jangan kita lupa, ia juga boleh menjadi manfaat bagi orang berfikir. Setiap perkara yang manfaatnya lebih besar dari keburukannya, tidak salah untuk kita melakukannya sebab paling-paling kurang pun jatuh pada peringkat makruh.....yang utama sekali...bergantung kepada niat kita...wallahua'lam


Insya Allah in_saff yang benda alah tu boleh jadi 'manfaat' untuk orang yang berfikir...tapi,apa ye dia punya manfaat Kalau kita cerita pasal 'Kenapa laki suka pandang perempuan?', 'Kenapa perempuan suka laki handsome?', 'Kenapa laki suka perempuan manja?'... tengok tajuk pun dah tau benda alah tu tak perlu diperbincangkan...

ni bukan apa,in_saff ni pun 'flower' juga dok dengan cinta..takpelah..harapkan kehidupan in_saff yang 'flower' tu ada manfaat untuk in_saff...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

syafika
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.10.2004
Ahli No: 11542
Posting: 45
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 15:49


Asslamualaikum.......salam ukhwahfillah untuk semua. ana setuju pendapat tru_freship, tapi manusia tak dapat lari dari benda ni lebih2 lagi remaja. Kalau daorang ada masalah apa salahnya shere dengan kita semua. Tapi jangan lah sampai keterlaluan. Pamdai2la jaga maruah.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafikaProfil   Hantar PM kepada syafika   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 16:43


assalamualaikum
hmm..biasalah tu..

_________________
praise to you
just for you...Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 23-09-05 10:56


Pada 22-09-05 15:49 , syafika posting:

!!! QUOTE !!!

Asslamualaikum.......salam ukhwahfillah untuk semua. ana setuju pendapat tru_freship, tapi manusia tak dapat lari dari benda ni lebih2 lagi remaja. Kalau daorang ada masalah apa salahnya shere dengan kita semua. Tapi jangan lah sampai keterlaluan. Pamdai2la jaga maruah.........


syafika, syafika kena ingat apa yang mereka tulis bukan suatu yang menjadi masalah...Kalau yang bermasalah tu, macam 'isteri saya taknak pakai tudung' ke, atau 'makbapak saya tak redha dengan isteri pilihan saya' ke, atau 'suami saya panas baran ke' boleh lah jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-05 10:58


Pada 23-09-05 10:56 , tru_frnshp posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-09-05 15:49 , syafika posting:

!!! QUOTE !!!

Asslamualaikum.......salam ukhwahfillah untuk semua. ana setuju pendapat tru_freship, tapi manusia tak dapat lari dari benda ni lebih2 lagi remaja. Kalau daorang ada masalah apa salahnya shere dengan kita semua. Tapi jangan lah sampai keterlaluan. Pamdai2la jaga maruah.........


syafika, syafika kena ingat apa yang mereka tulis bukan suatu yang menjadi masalah...Kalau yang bermasalah tu, macam 'isteri saya taknak pakai tudung' ke, atau 'makbapak saya tak redha dengan isteri pilihan saya' ke, atau 'suami saya panas baran ke' boleh lah jugak...


hehehe...
teruskan usaha anda tru_frnshp.... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 23-09-05 11:13


Pada 30-08-05 09:56 , tru_frnshp posting:

!!! QUOTE !!!

Tolonglah kurangkan tajuk tentang cinta, sebab saya rasa macam tak masuk di akal asyik bercakap tentang cinta, gf, bf, apa yang laki nak kat perempuan, apa yang perempuan nak kat laki... antum tak sedar ke yang cinta ni menyakitkan? yang cinta sebelum kawin ni tak ada pekdah? Menyakitkan sampai nak belajar tak boleh?Baikla cerita pasal benda lain yang lagi manfaat...

Topik ni pun dah berkaitan dengan cinta, cuma saya nak tanya yang Kenapa mesti setiap minggu ada tajuk baru pasal cinta...? Saya ganjil lah...


Assalamualikum...

Kenapa kak, Touching ke??? to obey be wise... Wanita, itu mahal harganya andai ianya sebutir PERMATA... sekadar pandangan saja...

wassalam :)

tanpa angin pokok tak akan bergoyang

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 23-09-05 22:43


Erm, ana ada juga rasa nak komen benda ni. Tapi, ana fikir balik, komuniti postal ini bukan sahaja student/thalib/élève/pelajar, tapi juga mereka yang sudah layak berbincang bab begini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-09-05 23:05


sakeenah tak tahu nak komen apa..tapi yang pasti jika topik tentang cinta dikurangkan...ahli ukhwah rajin-rajinlah posting kat ruang kesihatan,agama dan sebagainya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-09-05 23:08


Pada 30-08-05 19:07 , suntikan_srikandi posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

eh...relaks lah sahabat2 semua...jangan cepat panas hati... :roll: 8-)

jangan kerana cinta kita bersengketa.... :-D :lol: :-) ;-)

senyum sokmo.... :lol: :-) :-) :-)

tapi betul tu Kenapa ek topik cinta mesti dapat sambutan hangat... :-? barangkali sebab majoriti ahli ukhwah ni anak muda agaknya...kalau majoritinya golongan bapa2 dan ibu2 tentu kurang topik cinta ye? :-D :-D :lol:



sakeenah setuju..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

czarcam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11715
Posting: 207
Dari: padang Rengas, Kuala Kangsar.

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-09-05 23:10


/


-----------------
Perjuangan Ibarat Mata Rantai, Kita Bukanlah Orang Yang Pertama Dan Kita Bukanlah Orang Yang Terakhir.....
[ Telah diedit oleh: czarcam pada 26-09-05 07:20 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For czarcamProfil   Hantar PM kepada czarcam   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-09-05 23:15


apa hak engkau tru_frnshp nak suruh hentikan topik cinta dalam ukhwah!!!!!!
mereka ni hanya nak lepaskan luahan hati!!!!! lepas 2 Ok!!!!!    

tanpa cinta ibu & bapa engkau, engkau tak dapat lihat dunia ni!!!!!!

NO HIPOKRIT tru_frnshop!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

AUS_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16977
Posting: 172
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 23-09-05 23:58


What can i do, What can i say............

Bookmark and Share

    


  Member Information For AUS_85Profil   Hantar PM kepada AUS_85   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-05 20:01


Pada 23-09-05 23:15 , cheekmate posting:

!!! QUOTE !!!

apa hak engkau tru_frnshp nak suruh hentikan topik cinta dalam ukhwah!!!!!!
mereka ni hanya nak lepaskan luahan hati!!!!! lepas 2 .k!!!!!    

tanpa cinta ibu & bapa engkau, engkau tak dapat lihat dunia ni!!!!!!

NO HIPOKRIT tru_frnshop!!!!!!!!!!


jangan cakap begitu kat orang..
tegurlah secara berhikmah....
pasti ianya lebih baik kan cheekmate... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-05 20:58


salam...

> agak kasar teguran cheekmate...
> betul awak tak hipokrit, tapi cubalah berlembut & berhikmah...
> kita sekadar berbincang...bukannya menolak seratus peratus fitrah manusia...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 25-09-05 21:37


ait ? tentang topik macam ni sahaja boleh gaduh2... sabar bebanyak.. :-)

[ Telah diedit oleh: FIRDAUSNUR pada 25-09-05 22:56 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-09-05 21:40


Pada 30-08-05 12:29 , Jackie_uniten7 posting:

!!! QUOTE !!!

topic cinta bukan main banyak. topic kesihatan sampai tak laku. rakyat taknak hidup sihat. saya. tak puas hati betul dengan orang-orang malaysia


Hahahha...betul juga kata Jackie....hehehee
ayat Jackie.....ini...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-09-05 21:44


Oh...ya bincang dengan elok...
Tara mahu gaduh-gaduh sampai berdendam ye.....
"Gaduh" untuk berbincang tapi steady sikit.....

Tengok baru bincang soal Kenapa tajuk cinta banyak sangat tapi pun gaduh...?
Bincang soal cinta pun gaduh....
bila dah bercinta pun mahu gaduh...
Aduh.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 26-09-05 02:49


ha...tak tau..tak tau...tak tau :lol: :lol: sapa yang starting dulu...
tapi betul jugak tu..jangan hipokrit..jangan ekstrim...relaks saja...kalau nak cerita pasal cinta ini....sampai bila pun tak habis...oleh itu kita relaks saja.....haha...tak tau..tak tau

:lol: :lol: :lol:


-----------------
"CaRiLaH KaSiH InsaN DemI CinTa TuHAn"


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 26-09-05 08:37


gado-gado... gode-gode..


-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...




Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 26-09-05 09:22


Pada 23-09-05 23:15 , cheekmate posting:

!!! QUOTE !!!

apa hak engkau tru_frnshp nak suruh hentikan topik cinta dalam ukhwah!!!!!!
mereka ni hanya nak lepaskan luahan hati!!!!! lepas 2 .k!!!!!    

tanpa cinta ibu & bapa engkau, engkau tak dapat lihat dunia ni!!!!!!

NO HIPOKRIT tru_frnshop!!!!!!!!!!


kamu tak follow up the cheekmate? :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

cahaya82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17051
Posting: 125
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-09-05 09:43


!!! QUOTE !!!

Posting pada: 23-09-05 23:15


apa hak engkau tru_frnshp nak suruh hentikan topik cinta dalam ukhwah!!!!!!
mereka ni hanya nak lepaskan luahan hati!!!!! lepas 2 .k!!!!!    

tanpa cinta ibu & bapa engkau, engkau tak dapat lihat dunia ni!!!!!!

NO HIPOKRIT tru_frnshop!!!!!!!!!!



:-? :roll: :-? :roll:
*p/s:tak baik lah cakap macam tu...kan dalam islam nak tegur kena tegur secara berhikmah...barulah dai" kita berjaya....
kalau asyik bincangkan tentang cinta2 ni...bimbang2...benda yang lebih penting diabaikan...tak begitu.... :-d. 8-) waAllahuA"lam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya82Profil   Hantar PM kepada cahaya82   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.159758 saat. Lajunya....