Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang takut ditakluki pasti akan kalah
-- Napoleon Bonarpate

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: berhenti berharap...


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» berhenti berharap...

Please Mendaftar To Post


Oleh berhenti berharap...

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 27-08-05 14:07


cewah...macam tajuk lagu lah pulak....:-P

pernah tak anda mengharapkan sesuatu lepas tu menerima satu kekecewaan? peluang demi peluang diberikan tapi masih juga kekecewaan yang diterima?

kemudian saya cuba mengabaikan harapan tersebut...walaupun teramat berat bagi diri ini untuk membuangnya terus...

kemudian datang pula pemberi harapan yang baru...

tapi...mungkinkah saya akan menghadapi kekecewaan lagi? kadang-kadang rasa takut untuk hadapi kekecewaan lagi...patutkah saya berhenti berharap?

saya terus dan terus memberi peluang untuk kesekian kalinya?...

rasanya jadik rabiatul adawiyah pun cambest juga...dok sensorang...tak payah nak kecoh2 hal lain....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-08-05 14:26


jangan berikn kasih sayang sepenuhnya kepada kekasih walaupun betapa sayangnya kita kepada dia............

berilah kasih sayang sepenuh hati kepada suami @ isteri.......itu lebih baik..........

P/s : kalau orang dah tak sudi buat apa nak trhegeh-hegeh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!    banyak lagi pilihan

Bookmark and Share

    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 27-08-05 14:38


Pada 27-08-05 14:26 , cheekmate posting:

!!! QUOTE !!!

jangan berikn kasih sayang sepenuhnya kepada kekasih walaupun betapa sayangnya kita kepada dia............

berilah kasih sayang sepenuh hati kepada suami @ isteri.......itu lebih baik..........

P/s : kalau orang dah tak sudi buat apa nak trhegeh-hegeh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!    banyak lagi pilihan




betul tu....
sokong sgt2.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-08-05 14:51


aku pulang tanpa dendam..
ku terima kekalahanku..
:-( :-(


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 27-08-05 17:09


Assalamualaikum

Ish2...macam sedih saja...tapi betul kata cheekmata tu...jangan kasi kasih sayang kita pada kekasih kita sebab kita tak tahu dia ke sebenar2nya jodoh kita??atau Allah nak uji kita??Tepuk dada tanya Iman..."Kalau hati ini diserahkan pada lelaki,lelaki itu akan menghancurkannya.Maka,serahkanlah hati ini kepada Allah..InsyaAllah Dia tidak akan menghancurkan hatimu";)...sebaik2nya,jagalah hati masing2..Wassalam


-----------------



    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 27-08-05 17:09


hhmm...jiwang lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

al-hafizz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.08.2005
Ahli No: 18407
Posting: 41
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-08-05 17:10


Pada 27-08-05 14:26 , cheekmate posting:

!!! QUOTE !!!

jangan berikn kasih sayang sepenuhnya kepada kekasih walaupun betapa sayangnya kita kepada dia............

berilah kasih sayang sepenuh hati kepada suami @ isteri.......itu lebih baik..........

P/s : kalau orang dah tak sudi buat apa nak trhegeh-hegeh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!    banyak lagi pilihan



bagus tu ;-) ;-) ;-) ;-) :-D :-D :-D :-D 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-hafizzProfil   Hantar PM kepada al-hafizz   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 27-08-05 20:55


susah nak kata... jumpa kaunselor lah.. moga2 dapat jalan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-08-05 11:29


harapan perlu diletak pada Allah swt, bukan pada manusia

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-05 11:43


Pada 27-08-05 14:38 , yan4485 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-08-05 14:26 , cheekmate posting:

!!! QUOTE !!!

jangan berikn kasih sayang sepenuhnya kepada kekasih walaupun betapa sayangnya kita kepada dia............

berilah kasih sayang sepenuh hati kepada suami @ isteri.......itu lebih baik..........

P/s : kalau orang dah tak sudi buat apa nak trhegeh-hegeh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!    banyak lagi pilihan




betul tu....
sokong sgt2.....


hehehe..asik topik cinta saja...

ps: study dah habis belum ni... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 29-08-05 11:54


berhenti mengharap....

dah sampai masanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ima_83
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.07.2005
Ahli No: 17672
Posting: 21
Dari: penang

jordan  


posticon Posting pada: 29-08-05 12:00


Assalamualaikum...hah,betul juga cakap kwn2, tapi yang pasti kita mesti tabahkn hati dalam apa jua keadaan....memang mudah nak nasihat, saya faham keadaan awak...sebab saya pun pernah alami...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ima_83Profil   Hantar PM kepada ima_83   Quote dan BalasQuote

yatie86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11989
Posting: 116
Dari: p.di negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-08-05 13:29


betul tu..jangan memyanyangi orang yang kita tu lebih dari segalanya..nanti kecundang di kemudian hari..menyesal tak sudah2..lagi pun Kalau kita mencintai orang lain..lebih dari Allah..it dah kira syirik tu..haram hukum dia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For yatie86Profil   Hantar PM kepada yatie86   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 29-08-05 18:37


assalamualaikum wbt...

thanks....semua ingat hal cinta ye? ;-)
[ Telah diedit oleh: fairuzah pada 29-08-05 18:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-08-05 20:32


kenapa duk berharap supaya datang bergolek...
yang dikendung keciciran....lumrah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 21-09-05 14:45


buat apa nak terkejarkan orang yang tak sudi..
buat apa nak menjeling pada taman larangan yang berpengawal dan milik orang..



ana:jangan sampai harapan memakan diri :-)
jangan sampai kepalsuan menang :-)
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 21-09-05 14:47 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 14:53


> bunga bukan sekuntum...
> kumbang bukan seekor...
>
> pandai2lah fikir...
> .................................

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 14:56


tawakkal 'ala Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

nurbalqis83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12893
Posting: 52
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 21-09-05 16:43


assalamualaikum......apa yang dapat saya katakan ialah bila kita sayang,cinta seseorang jan meletakkan harapan yang terlalu tinggi.ibarat kita naik ke bangunan yang tertinggi kat malaysia ni dah cukup.bila orang tu kecewakan kita ,kita akan rasa seolah-olah kita jatuh dari bangunan tu.so letakkan sedikit saja harapan,doa pada Allah andai kata dia milik kita maka minta Allah berikkan nya pada kita.tapi kalau bukan,kita kena redha dan tawakal banyak-banyak......:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurbalqis83Profil   Hantar PM kepada nurbalqis83   Quote dan BalasQuote

jedy
Warga Rasmi
Menyertai: 03.01.2005
Ahli No: 13501
Posting: 14
Dari: kuala lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 16:49


bercinta biar berpada,jagan terlampau,

Bookmark and Share

    


  Member Information For jedyProfil   Hantar PM kepada jedy   Pergi ke jedy's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-09-05 21:51


Baik kalau merujuk pada lirik kata lagu Berhenti Berharap....
memang penyanyi dah frust gila sebab dah kecewa...
tapi dia lupa kalau betul nak sangat dia kembali jangan berhenti berusaha "mengorat"
hehehe...

Oklah itu saja permulaan hehehe..
Nak kata semua orang pasti ada mengalami kekecewaan dalam hidup mungkin betul tapi dalam bentuk macam mana tak tahu ye...

Namun apapun putus harapan dengan seseorang insan maka jangan putus harapan dengan Tuhan...iaitu keluarlah lagu baru Jangan Berhenti Berdoa.....k ke?
wahai pembaca lain ...

Oklah.... pendapat saja...Salam Ukhwah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-09-05 22:05


Pada 21-09-05 14:53 , Al-Mustaqqim posting:

!!! QUOTE !!!

> bunga bukan sekuntum...
> kumbang bukan seekor...
>
> pandai2lah fikir...
> .................................




setuju..100% :-)



__________________
praise to you
just for you...Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

adlan
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1053
Posting: 467
Dari: Planet Pumpkin

uk  


posticon Posting pada: 01-10-05 17:19


assalamualaikum warahmatullah.

dahulunya, memang pernah menaruh harapan tinggi, namun jodohnya dengan insan lain.
sekarang pula, dua insan telah ana kecewakan. mesti harapan mereka berkecai sama sekali. ana cukup sedih dan malu dengan ketidakjujuran ana, sifat mementingkan diri sendiri ana. mahmudah yang diingini, mazmumah yang mendekati...astaghfirullahal'aziim. pastinya ana tak cukup usaha lagi ke arah tu. satu pengajaran bermakna untuk ana.
mulai detik ini ana berazam, akan cuba untuk tidak memberikan harapan lagi pada insan bergelar wanita, kerana hati yang serapuh kaca, bila dikecewakan,
hanya ALLAH yang tahu betapa sedihnya mereka. cuma ana ingin jernihkan semula kekeruhan yang telah berlaku. semoga ALLAH akan bantu ana, amiin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For adlanProfil   Hantar PM kepada adlan   Pergi ke adlan's Website   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 01-10-05 17:25


ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........

ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........
ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........
ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........
ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........

ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........
ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........
ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-10-05 17:59


lor... kenapa gelak...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

czarcam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11715
Posting: 207
Dari: padang Rengas, Kuala Kangsar.

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-10-05 18:12


Pada 27-08-05 17:09 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

hhmm...jiwang lagi


hehehe.... no komen.... :-di

wallahua'lam.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For czarcamProfil   Hantar PM kepada czarcam   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 01-10-05 21:38


Malas nak mengharap pada orang
yang tidak ikhlas dalam menjalinkan persahabatan

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-10-05 22:34


berat ni...
:-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

jannah_12
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18098
Posting: 52
Dari: Shah Alam

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-10-05 00:38


wang wang jiwang jiwang jiwang.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannah_12Profil   Hantar PM kepada jannah_12   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-05 09:36


Pada 01-10-05 18:12 , czarcam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-08-05 17:09 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

hhmm...jiwang lagi


hehehe.... no komen.... :-di

wallahua'lam.....



no komen jugak... :-di

ps:tanya pada yang pakar... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

ellina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12348
Posting: 129
Dari: bumi ijau

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-10-05 10:54


tapi...bila orang mengharap macam mana pula?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ellinaProfil   Hantar PM kepada ellina   Pergi ke ellina's Website   Quote dan BalasQuote

rifqi_abadi
Warga Rasmi
Menyertai: 06.05.2005
Ahli No: 16339
Posting: 15
Dari: MuAr!!

Johor  


posticon Posting pada: 02-10-05 12:52


itulah erti hidup namany ada masa berharap....kecewa. ada masa diberikan harapan kat yang mengecewakan..tentukan rasa dihati..ikhlaskah diri dalam mencari cinta bt hati..yang pasti,jangan sentiasa melukai hati sendiri kelak kita tak mampu berdiri lagi mhadapi dunia ini.........fikir jauh2...renung dalam2

Bookmark and Share

    


  Member Information For rifqi_abadiProfil   Hantar PM kepada rifqi_abadi   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 09-11-05 12:33


Pada 02-10-05 12:52 , rifqi_abadi posting:

!!! QUOTE !!!

itulah erti hidup namany ada masa berharap....kecewa. ada masa diberikan harapan kat yang mengecewakan..tentukan rasa dihati..ikhlaskah diri dalam mencari cinta buat hati..yang pasti,jangan sentiasa melukai hati sendiri kelak kita tak mampu berdiri lagi mhadapi dunia ini.........fikir jauh2...renung dalam2



Assalamualaikum...
betul kata yatie...
kekadang manusia terlalu berharap pada sesuatu yang tak pasti...
kerana cinta semuanya boleh terjadi....
andai hati kita terluka...
jangan kita lukakan hati orang lain...
masih ada sinar di hari kemudian...
usah ditutup hati kita pada yang lain....
andai ada yang bertandang dihati dengan penuh sinar keikhlasan...
bukalah pintu hati itu...
terima kasih atas segalanya...
janga biarkan ada dendam dihati...
bukan perpisahan yang kita pinta....
tapi itulah takdir ilahi...
jangan salah faham pula...
JIKA KITA SENYUM PADA TAKDIR
TAKDIR AKAN SENYUM PADA KITA.

wassalam...


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

iou
Warga Rasmi
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15544
Posting: 20
Dari: Kuching

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-05 12:46


Buat apa nak mengharap pada yang tak sudi.....
Sedarlah...
Sebelum terlambat...
;-) ;-) ;-)
Memberi pada yang meminta
tapi biar berpada-pada
:roll: :roll: :roll:
Usah dikenang kisah nan silam
Jadikan satu pengajaran
Ingatan sepanjang zaman
:-o :-di :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For iouProfil   Hantar PM kepada iou   Quote dan BalasQuote

nurainaishah
Warga Rasmi
Menyertai: 26.10.2005
Ahli No: 20104
Posting: 15
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-11-05 15:56


macam putus asa saja..tapikan Kalau berharap sangat..takut suatu hari nanti kita pula yang kecewa..terpulang kepada setiap hamba2 ALLAH nak berhenti atau tak. Kalau berhenti tu redha sajalah tapi.. jangan putus asa dalam perkara yang lain pula. ALLAH tahu setiap kemahuan hamba-hambaNYA..jadi jangan malu untuk meminta kepadaNYA.. mudah-mudahan apa yang kita harapkan termakbul jua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainaishahProfil   Hantar PM kepada nurainaishah   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 09-11-05 16:05


ye betul tu...

pipit biar dengan pipit...
helang biar dengan helang...
baru sepadan begitu????

jangan terlalu mengharap, kalau....

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 09-11-05 17:22


Pada 09-11-05 16:05 , farhanna posting:

!!! QUOTE !!!

ye betul tu...

pipit biar dengan pipit...
helang biar dengan helang...
baru sepadan begitu????

jangan terlalu mengharap, kalau....

Wassalam



Assalamualaikum...
mungkn betul juga...
entah la...
apa yang penting kita ikhlas...
itu saja...
kekadang yang ikhlas akan kecewa..
may be la agaknya...
wassalam...


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-11-05 17:59


Pada 27-08-05 14:26 , cheekmate posting:

!!! QUOTE !!!

jangan berikn kasih sayang sepenuhnya kepada kekasih walaupun betapa sayangnya kita kepada dia............

berilah kasih sayang sepenuh hati kepada suami @ isteri.......itu lebih baik..........


kan mudah kalau ikut macam diatas, tapi biasala kita ni insan lemah kan
kalau nak memberi harapan kena ada modal (plan hidup macam2 tapi modal tiada ) , kalau nak mengharap kena ada kepastian...tapi ramai orang suka duduk awang-awangan...bila tiba realiti... baru sedar diri....ramai pemberi harapan ibarat driver teksi , beri harapan tapi tiada kepastian..sampai masa 'penumpang' terpaksa turun apabila pemberi harapan jumpa orang baru pulak....emmm ...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 09-11-05 22:20


cheekmate:

P/s : kalau orang dah tak sudi buat apa nak trhegeh-hegeh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!    banyak lagi pilihan


kalau kita tak tau orang tu tak sudi bagaimana...cuma kita hanya memendam saja dalam hati....kan mengharap juga...... seperti menanti buah tuk gugur yang tak tau dah masak ke belum...tapi kita pasti buah tu akan masak satu hari nanti...tak salah kan kalau tunggu buah tu gugur? :-? :-? :-( :-(

banyak lagi pilihan?kalau dah hati TERpilih yang tu juga macam mana?ishhh degil betul lah hati ni...!! :-| :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-11-05 00:16


hurm.... :roll:


uucp://photo.tickle.com/image/32/5/4/RT/32546290RT989299832.jpg


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-11-05 00:22


uucp://img301.imageshack.us/img301/1569/boycott0pv.jpg


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-11-05 14:16


Pada 09-11-05 22:20 , Farishah posting:

!!! QUOTE !!!

cheekmate:

P/s : kalau orang dah tak sudi buat apa nak trhegeh-hegeh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!    banyak lagi pilihan


kalau kita tak tau orang tu tak sudi bagaimana...cuma kita hanya memendam saja dalam hati....kan mengharap juga...... seperti menanti buah tuk gugur yang tak tau dah masak ke belum...tapi kita pasti buah tu akan masak satu hari nanti...tak salah kan kalau tunggu buah tu gugur? :-? :-? :-( :-(

banyak lagi pilihan?kalau dah hati TERpilih yang tu juga macam mana?ishhh degil betul lah hati ni...!! :-| :-(



Assalamualaikum...
tak kisah la sebab tak ada apa-apa hubungan yang terjalin..
hanya srekadar kawan...
ataupun sahabat...
tapi bagaimana kalau semuanya telah dirancang tapi tiba2 pula...
ada yang tarik diri...
mesti ada yang terluka...
biasalah...
takdir yang menetukan segalanya...
reha la dengan apa yang terjadi
wassalam...


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

astina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18487
Posting: 96
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-11-05 20:58


assalamualaikum.......

bagi saya la....walau macam mana kita sayang pun kat dia...jangan letakkan 100% kepercayaan.sebab kita tak tahu lagi hari mendtg macam mana.


bagi saya bercinta selepas kahwin lebih baik daripada bercinta sebelum kahwin.sebab bila bercinta selepas kawin,tak ada dah dosa2/ maksiat. ye la sekarang ni orang kalau sdg bercinta tu selalu la keluar, pas tu tak pun msage2 la ,telefon la.saya rasa tu hanya mendtgkan banyak maksiat lagi.

jadi pandai2 la bawa diri...
fikir lah yang terbaik.....
[ Telah diedit oleh: astina pada 25-11-05 21:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For astinaProfil   Hantar PM kepada astina   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-11-05 01:28


rilekslah.......kalau cubaan demi cubaan membuatkan Thomas Elba Edison berputus asa, takkan ada cahaya yang keluar dari mentol untuk kegunaan kita hari ni.

Jangan berhenti berharap selagi masih ada sinar harapan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

nur_2110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18853
Posting: 187
Dari: infront of my 2313NLCi

Melaka  


posticon Posting pada: 04-12-05 02:49


assalamualaikum...
sabar la banyak2...
insyallah akan ada yang lebih baik mengantinya...
saya pun lebih kurang pernah alami kes macam ni...bak kata orang puteh...been there done that...

live life simple

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_2110Profil   Hantar PM kepada nur_2110   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-12-05 12:39


...........harapan tak pernah buta...

..moga mimpi bakal menjadi realiti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

zidi86
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20555
Posting: 21
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-12-05 13:33


harapan tu adalah semangat.....apa yang perlu dan memerlu semuanya berkehendak kepada harapan!bayangkanlah tanpa harapan?....agak2 hidup ni sempurna tak?takkan ada kekuatan....segala yang dibuat....gugur dalam kesamaran....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zidi86Profil   Hantar PM kepada zidi86   Pergi ke zidi86's Website   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-12-05 22:19


:-) Assalamualaikum...


Mengharap dan kecewa...hmmmm....carilah yang betul2 sayangkan kita....tapi hati manusia susah nak jangka kan...hari ni lain,esok lain....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 06-12-05 01:38


..harap pada yang satu...ALLAH SWT ..pasti tidak akan kecewa ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

nahrulhayat
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2005
Ahli No: 16846
Posting: 24
Dari: Malaysia

Selangor  


posticon Posting pada: 06-12-05 16:40


Pada 27-08-05 14:26 , cheekmate posting:

!!! QUOTE !!!

jangan berikn kasih sayang sepenuhnya kepada kekasih walaupun betapa sayangnya kita kepada dia............

berilah kasih sayang sepenuh hati kepada suami @ isteri.......itu lebih baik..........

P/s : kalau orang dah tak sudi buat apa nak trhegeh-hegeh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!    banyak lagi pilihan



:-di hmm...betul tu! kasih dan sayang yang nyata hanya untuk SUAMI atau ISTERI yang SAH sahaja. yang penting wasathiah. jangan letak sayang tu terlalu atas atau terlalu bawah...ada limit dia...sesungguhnya yang sederhana itu ada 'ketenangan'... InsyaAllah ;-) 8-) :-di :-di :-di :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For nahrulhayatProfil   Hantar PM kepada nahrulhayat   Quote dan BalasQuote

nahrulhayat
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2005
Ahli No: 16846
Posting: 24
Dari: Malaysia

Selangor  


posticon Posting pada: 06-12-05 16:46


Pada 01-10-05 17:25 , ahmad_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........

ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........
ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........
ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........
ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........

ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........
ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........
ha..........ha............
ha...........ha...........
ha.............ha.............
ha,..............ha,.........



eh?? Kenapa ye hang gelak...???? yang saya pelik itu...saya pun gelak sama juga.... tak ke pelik itu namenye??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :-di :-di :-di
astaghfirullah...!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nahrulhayatProfil   Hantar PM kepada nahrulhayat   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 06-12-05 17:23


Ya, Allah kasihani la hamba mu yang lemah ini,
Ya Allah jauhkan la kepadaku,
Seorang hambamu yang munafik...
Ya, Allah permudahkan la jalan hidupku ini,
Ya Allah jauhkan la dia,
dari pandanganku dan hatiku,
Bawa la dia pergi jauh dari diri ini,
Sesungguhnya tiada setitis pun kasih ini untuknya...
Ya, Allah tutupkan la pintu hati ini untuk insan sepertinya...
Pertemukan la dia dengan seseorany yang sesuai dengan dirinya...
AMIN, AMIN, AMIN, AMIN, AMIN, AMIN... 44. Minta semua sahabat ukhwah tolong doakan ye...
[ Telah diedit oleh: farhanna pada 06-12-05 17:24 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 06-12-05 19:54


apa kita boleh buat...
usaha,doa,tawakkal....insyaAllah dapat lah jodoh yang terbaik... :-)


-----------------



    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.143775 saat. Lajunya....