Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah SWT memberikan kita dua telinga, dua mata, satu mulut dan otak di tengah antaranya, mesti bersebab. Dengar dan lihat kanan kiri, timbang dengan otak.
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: PhoebeGordon
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43142

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 6 hari yang lalu
Kang: 6 hari yang lalu
sahabat_sejati: 13 hari yang lalu
sadiqah: 16 hari yang lalu
eme86: 20 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 24 hari yang lalu
nice_pesan: 27 hari yang lalu
umy_1510: 32 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: bila kita dapat dengar tangisan lelaki?


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» bila kita dapat dengar tangisan lelaki?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh bila kita dapat dengar tangisan lelaki?

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-08-05 05:30


**********************************
hihihi:):)..
tumpang lalu kejap..
saja nak buka topik ni..
biasanyer kita dengar kaum hawa saja
yang famous dengan air mata..
kaum adam memang susah nak tengok
keluar air mata..(btl ke? :roll: )
tak payah kira lah cerita kat tv tu,
tu air mata palsu semua!tak boleh dipercayai 100%..

so, para kaum adam,share lah sikit..
apa yang boleh buat kaum anda keluar air mata??:)
kami kaum hawa nak jugak tahu!!!
buat jadi ilmu tuk masa hadapan!!!:):)

************************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 26-08-05 08:00


hmm...bapak saya cakap,orang lelaki tak boleh menangis suka-suka,lelaki sejati hanya nangis depan allah taala sahaja....kalau menagis kerana perkara lain..hanya skadarnya sahaja

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-08-05 08:21


kebanyakkan lelaki yang soleh akan menangis bila mak ayah mereka meninggal dunia....menangis tanda sedih and redha (bukan meraung menangis).

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-08-05 10:45


*****************************
oo begitu ke?
sejuk hati ibu yang mengandung
anak lelaki ni!!
Kalau benar bagai dikata!!:):)

***************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 10:56


bila kita dapat dengar tangisan lelaki?

masa baru lahir...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 26-08-05 12:19


"bila kita dapat dengar tangisan lelaki?"

time HaRi RaYa lah... :-D
time nak bersAlAm & MiNtA MaAF kat Emak...
abang-abang dan adik lelaki saya mula lah merah mata....kumpul air dalam kulah mata... :lol:
tapi dorang tak tunjuk lah...
malu agaknya :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 26-08-05 12:22


baru-baru ni ada program Bersamamu.. Tersentuh juga hati ini... Menangis juga... lagi satu, bila tak boleh beraya kat kampung... almaklumlah, masa tu study jauh.. minta maaf dengan mak ayah pun melalui fon saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

amanassiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12124
Posting: 89
Dari: al arddi kholifah

Pahang  


posticon Posting pada: 26-08-05 12:25


rasanya..kalau nak tengok kaum adam keluar air mata..waktu dia insaf ataupun menyesal...rasanyalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amanassiqProfil   Hantar PM kepada amanassiq   Quote dan BalasQuote

EmEmEs
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.10.2004
Ahli No: 12052
Posting: 60
Dari: segumpal_Darah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 12:41


Pada 26-08-05 10:56 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

bila kita dapat dengar tangisan lelaki?

masa baru lahir...



HikHikHik...
betul..!~


assalamualaikum..~


-----------------
iNgatLah....
SabaR itu iMan,
Duit buKan kawaN,
DuNia haNya piNjaman,
Dan mAti taK beRtEman.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For EmEmEsProfil   Hantar PM kepada EmEmEs   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 26-08-05 12:54


apbl mereka tak dapat nak tahan lagi air mata tu dari gugur means perkara tu memang lah benar-benar dahsyat dan impak yang besar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

nur_1404H
Warga Rasmi
Menyertai: 26.08.2005
Ahli No: 18454
Posting: 14

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 15:42


lelaki...
tangisan mu hanya akan di dengari tatkala dirimu kehilangan insan yang terdekat dgnmu...
insan yang dikau sayangi...
insan yang banyak bekorban utkmu...
tidak lain dan tidak bukan ibumu...
maafla
kalau ana salah taip....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_1404HProfil   Hantar PM kepada nur_1404H   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 26-08-05 20:33


lelaki mengangis tak keluar bunyik dik.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

Irshadianz_Boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13291
Posting: 139
Dari: Bumi Al-Irshad

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 23:27


lelaki memang payah nak nangis...tapi kalau nangis,memang ada something..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Irshadianz_BoyzProfil   Hantar PM kepada Irshadianz_Boyz   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-08-05 02:28


Pada 26-08-05 20:33 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki mengangis tak keluar bunyik dik.



Kalau dah menangis,takkan lah
tak keluar bunyi agaknya..
mesti ada jugak sosek-sosek nya..yang
beza cuma slow sikit lah dari kaum hawa agaknya..
reason pun main peranan jugak agaknya!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-08-05 02:46


****************************
orang kata..kalau nak tengok
sama ada tangisan itu tangisan
gembira atau sedih..
kita rasa air mata itu..
Kalau sejuk mean sedih dan Kalau
panas mean gembira!!
betul ke ek?

******************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

adikbongsu
Warga Rasmi
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17866
Posting: 8
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-08-05 05:27


assalamualaikum..
adik pernah dengar lelaki menangis..tapi tak pula adik tengok air matanya..tapi..adik nak tanya sedikit..lelaki kalau menangis boleh percaya kah?

Bookmark and Share

    


  Member Information For adikbongsuProfil   Hantar PM kepada adikbongsu   Quote dan BalasQuote

AhMaDaFiF
Warga Rasmi
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18495
Posting: 13

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-08-05 18:35


hah,jawab tu kaum adam...
adikbongsu kita tanya tu..
bonus question..!!!haha..hmm...boleh percaya ke ha??
entahlah adik..!!kita tunggu sapa kaum adam nak jawab ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AhMaDaFiFProfil   Hantar PM kepada AhMaDaFiF   Quote dan BalasQuote

AhMaDaFiF
Warga Rasmi
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18495
Posting: 13

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-08-05 18:39


but konklusinya...
boys,guys or men akan nangis bila:-
*betol2 insaf dan kesal
*kehilangan insan tersayang sangat..
*something yang dahsyat dan memang beri impak pada dia happen..
heheh...
betul ke ana cakap ni ye??

Bookmark and Share

    


  Member Information For AhMaDaFiFProfil   Hantar PM kepada AhMaDaFiF   Quote dan BalasQuote

britaniasky
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17549
Posting: 93
Dari: terengganu

lithuania   avatar


posticon Posting pada: 27-08-05 19:20


nak dengar lelaki menangis ke? senang saja.. kalau dengar khutbah jumaat atau ceramah orang-orang arab... time mengingati kekuasaan Allah ato sesuatu peristiwa.. mesti ramai yang menangis.. ada yang tersedu2.. itu lah mereka yang menjiwai al-quran.. tapi orang melayu kita.. hemm.. mungkn sebab tak faham quran agaknya.. dan tidak betul2 mendenagr ucapan.. khutbah jumaat pun.. slow saja.. sedangkan nabi berkhutbah sehingga merah biji mata... lantang... sebab isunya islam yang syumul bukan makan buah buahan tempatan macam yang berlaku kat masjid negara dulu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For britaniaskyProfil   Hantar PM kepada britaniasky   Quote dan BalasQuote

britaniasky
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17549
Posting: 93
Dari: terengganu

lithuania   avatar


posticon Posting pada: 27-08-05 19:30


dan satu lagi... sesengguhnya ramadan di negara kita jauh berbeza dari negara2 lain.. maksud saya dari segi pengamatan dan ibadat... sedangkan di sebuah negara kafir mat saleh... masjid2 dipenuhi setiap waktu.. tarawih sentiasa penuh dari lepas maghrib lagi.. sebab mereka tak hentam makanan sepuas-puasnya... ada satu masjid tu.. tahajjudnya dipenuhi jemaah... walaupun imamnya mengambil masa lebih kurang 45 minit untuk 2 rakaat solat tahajjud.. ingat.. tu baru 2 rakaat.. subhanallah... jauh bezanya.. ada satu bandar di negara tu.. negara kafir mat saleh tu.. mempunyai lebih kurang 300 buah masjid.. subahanallah.. hampir sama banyak dengan masjid2 di terengganu... yang indahnya masjid sentiasa penuh 5 waktu melainkan subuh yang selalu didatangi setengah daripada jamaah sahaje.. masalah yang berlaku di mana-mana..

point saya disini ialah.. disinilah saya selalu melihat LELAKI LELAKI MELERAIKAN AIR MATA MEREKA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For britaniaskyProfil   Hantar PM kepada britaniasky   Quote dan BalasQuote

AhMaDaFiF
Warga Rasmi
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18495
Posting: 13

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-08-05 22:48


ok adikbongsu....ha dah terjawab ke??
itu dia jawapan complete dari hamba Allah yang ana kira a man lah agaknya..
rupanya itulah situasi sebenarnya dunia kini ye..
subhanallah...
erm...how about girls??or women??
bila pula?

Bookmark and Share

    


  Member Information For AhMaDaFiFProfil   Hantar PM kepada AhMaDaFiF   Quote dan BalasQuote

ratu_assayyidah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.08.2005
Ahli No: 18436
Posting: 23
Dari: Kuala Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-08-05 05:07


selalu nya,lelaki nangis senyap2 :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ratu_assayyidahProfil   Hantar PM kepada ratu_assayyidah   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 01-09-05 21:08


Ahmadafif, women ni slaloo nta dok nampak mereka nangis...so, xpyh tanya lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

uzumaki_naruto
Warga Rasmi
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16277
Posting: 15
Dari: konoha village

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-09-05 20:39


hm...
lelaki menangis....hehehe
saya pernah tengok lelaki menangis sewaktu saya kehilangan adik saya..
tapi saya tak pernah tengok ayah saya menangis...
tu yang membuatkan saya tak menangis bila dihadapan orang lain..
sebab saya tau mengapa ayah saya tak menangis dihadapan saya..
itu pengajaran yang amat berharga untuk saya...
"redha dengan takdir,tabahkan hati tempuh ujian.kerana disebaliknya tersembunyi hikmah"

"ALLAH itu MAHA PENGASIH dan PENYAYANG" :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For uzumaki_narutoProfil   Hantar PM kepada uzumaki_naruto   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-09-05 22:43


Pada 26-08-05 05:30 , tudung_kelabu posting:

!!! QUOTE !!!

**********************************
hihihi:):)..
tumpang lalu kejap..
saja nak buka topik ni..
biasanyer kita dengar kaum hawa saja
yang famous dengan air mata..
kaum adam memang susah nak tengok
keluar air mata..(betul ke? :roll: )
tak payah kira lah cerita kat tv tu,
tu air mata palsu semua!tak boleh dipercayai 100%..

so, para kaum adam,share lah sikit..
apa yang boleh buat kaum anda keluar air mata??:)
kami kaum hawa nak jugak tahu!!!
buat jadi ilmu tuk masa hadapan!!!:):)

************************************



cerita pasal nangis ni, teringat masa khuruj fisabilillah sebulan yang lalu....tetiap malam boleh tengok sahabat lain nangis, meratap dan alirkan air mata di dalam kegelapan malam....menangis bukan kerana kehilangan sesuatu, bukan mendapat sesuatu.....tapi nangis kerana dosa, kezaliman dan kelemahan diri....

Tapi bila dah tangguh dari khuruj, dah balik rumah...bukan kata nak nangis, nak bangun qiam pu hidayat......

Ya Allah, rindunya saya nak khuruj di jalan Allah... :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-09-05 09:27


saya akan menangis kalau saya kehilangan orang2 yang saya sayang:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 03-09-05 11:59


menangis bagi lelaki adalah normal..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

nawra_albahira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 3005
Posting: 141
Dari: taman tun dr ismail

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-09-05 19:34


assalamualaikum semua...

saya pernah dengar satu kisah..Saidina Umar yang garang dan ganas pun menangis hingga ada kesan 2 jalur hitam di pipinya..SubhanAllah..sungguh tak dapat dibayangkan...Saidina Umar akan menangisi dosa silamnya dimalam hari kerana pernah membunuh anak perempuannya....takutkan azab seksa Allah..itu lah air mata lelaki soleh yang sejati..renung2 kan lah bersama...berapa kalikah kita manangis untuk mebersih jiwa dan hati dari dosa noda yang zahir dan batin?saidina Umar kan LELAKI......

jadi..menangislah sekarang....tak ke keras biji mata tu!..hihi..gurau saja...:)jumpa lagi...assalamualaikum!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawra_albahiraProfil   Hantar PM kepada nawra_albahira   Pergi ke nawra_albahira's Website   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-09-05 15:35


***************************
kaum adam menangis kerana
ditinggalkan gf!!!

apa kata anda???:)

*************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-09-05 16:58


rasanya tak semua macam tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-09-05 17:27


assalamualaikum...
celah sikit..saya tak boleh dengar lelaki menangis..pasal nanti saya nangis sama..
tak sanggup dengar dia nangis..kasihan..kalau sakit lagi kasihan..
harap semua lelaki akan tabah harungi apa jua...jangan jadi macam saya..cepat nangis..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-09-05 17:46


> emm...
>
> prnh menangis bila saya melihat ibu menangis...
> mungkin waktu tu banyak yang sedang ibu fikirkn & tiada tempat yang boleh diluahkan...
> tak sanggup hadapi saat itu kerana kasih sayang saya t`lalu besar untuk ibu...
> mungkin di sudut hati ini hanya Allah swt saja yang mengetahuinya...
> ..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-09-05 18:00


> dulu....
>
> ketika m`dengar takbir raya semasa waktu kecil...
> dapat lihat airmata jemaah masjid mengalir b`linangan sambil menyebut kalimah Allah swt itu...
> t`fikir juga, Kenapa mereka menangis...?
> kini apabila usia semakin dewasa, barulah saya mengerti...
> rasa pilu, sedih, & terkenang kembali memang tidak dapat dielakkan...
> hati manusia mn yang tak sedih bila teringat kembali insan yang disayangi pergi untuk selama-lamanya..?
>
> namun, yang pergi pasti tak kembali...
> belajarlh untuk m`jadi sseorg yang lebih tabah...
> tiada salahnya menangis, cuma biarlah kena pada waktu & tempatnya...
> hati yang lembut, pasti akan menangis jua walaupun hya dengan 1 sebab...
> iaitu kerana takut kepada Allah swt....
> amin............

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-05 13:00


masa baru lahir.
tangisan yang diberikan, tangisan tanda kegembiraan dan bersyukur kerana diberi peluang untuk melihat dunia Allah, memikul tanggungjawab sebagai khalifah di bumiNya dan juga tangisan yang memberi erti kepada sebuah perjuangan yang bakal ditempuh.

wallahu a'lam.
wasalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

MiraUmairah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 837
Posting: 33
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 07-09-05 13:51


assalamualaikum wbrth.....

rasanya saya pun tak arif mengenai bila specific time lelaki akan menitiskan air mata..tapi kat forum ini saya nak kongsi pengamatan saya terhadap abang saya dan time-time dia akan start to cry :'(

1)time hari raya...masa bersalam-salaman itu pasti sebak dan syahdunya lain

2)masa hari dia nikah..mungkin dia sedih sebab dia akan jadi milik orang secara tak langsung..atau dia akan berpisah dengan family idup dengan isteri..sebenarnya yang tepat lagi dia anak kesayangan mak dengan abah!

3)masa dia lepas ngaji atau lepas sembahyang......merah saja mata dia..sok sek sok sek.

4)masa abah kitaorang meninggal..kiranya hilang tpt bergantung..hilang permata hati....senang cerita bila hilang insan yang betul2 dia sayang.

tu saja....sekian terima kasih semua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MiraUmairahProfil   Hantar PM kepada MiraUmairah   Quote dan BalasQuote

zatie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17090
Posting: 209
Dari: sHaH aLaM

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 16:54


siapa yang tengok cerita
mencari cinta mesti tau..
lelaki2 yang tak berjaya memenangi
hati si elly tu kan menangis.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatieProfil   Hantar PM kepada zatie   Quote dan BalasQuote

syahrenger
Warga Rasmi
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4395
Posting: 4
Dari: kotabharu.kelantan.malaysia

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-09-05 17:22


Buat malu saja orang lelaki menangis. Tak macho lah.
Namun...... ada satu keadaan yang boleh menyebab lelaki menangis. Memang tidak boleh tahan laaa..... Tetapi tangisan ini hanya kepura-puraan saja...
Di ketika memotong dan mengiris bawang merah....
Pedih maaaa........

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahrengerProfil   Hantar PM kepada syahrenger   Pergi ke syahrenger's Website   Quote dan BalasQuote

hisham20
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.09.2005
Ahli No: 19114
Posting: 51
Dari: melaka-terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-09-05 18:36


Tapi saya jenis yang cepat :(...... hehehehe..may be anak bongsu agaknya...tapi ada kaitan ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hisham20Profil   Hantar PM kepada hisham20   Quote dan BalasQuote

afizam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14810
Posting: 82
Dari: negeri indera kayangan

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 19-09-05 20:49


Assalamualaikum....

sebenarnya lelaki bukannya tak menangis....cuma tangisan tu disimpan untuk di leraikan pada masa tertentu...contohnya swaktu dia beribadat....dalam Islam sendiri mengalakkan umatnya lebih banya menangis daripada ketawa.....sedih memang lah sedih tapi setiap lelaki ad ego dia yang tersendiri....ada yang boleh menangis di hadapan orang ramai...ada pulak yang lebih banyak menangis di dalam hati....kita boleh lihat pada ayah kita...sewaktu kita mendapat kejayaan dalam pelajaran contohnya....kekadang kita tengok ayah kita tersenyum seorang dan kekadang kita lihat dia bermenung.....dalam hatinya sedang menangis dengan penuh kesyukuran di atas kejayaan anak-anaknya....cuma dia tak tunjuk saja kat kita.....so berbakti lah pada ayah kita selagi hayat di kandung badan....

wassaalm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For afizamProfil   Hantar PM kepada afizam   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-09-05 22:18


wahai sahabat semua, tak kira lelaki atau perempuan, malam ni jom bangun tahajjud, jom nangis....jom...kalau tak boleh nangis, buat2 nangis

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-09-05 22:20


saya rasa lelaki memang bila..bila..bila
dia benar-benar rasa nak nangis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-09-05 22:22


kalau tak boleh nak nangis juga, cubala sedaya upaya untuk buat2 macam nangis

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 19-09-05 22:30


bila sedih kita nangis.... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 15-11-05 09:02


Nangis bila rindukan mak ayah

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 15-11-05 09:04


tapi kejap saya ni sensitif sikit bukan nak malukan diri tapi tah la tengok kartun pun nangis hehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 15-11-05 09:21


Bila terlalu banyak dosa kat muka bumi Allah ni rasanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

Detective_Alam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.01.2004
Ahli No: 6331
Posting: 103
Dari: Kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-11-05 09:43


apa pasal nak tahu ini ...
ini mesti nak pikat lelaki ini...

salah satu sebab lelaki untuk menangis ialah ditinggalkan kekasih...
tak cool kalau nangis sebab ditinggalkan kekasih...
menangis la kerana doasa-dosa kita yang lalu...
tu yang susah tu nak nangis sebab tak nampak azab tu...
kalau nampak mesti hari-hari nangis!

wasalam
[ Telah diedit oleh: Detective_Alam pada 19-11-05 09:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Detective_AlamProfil   Hantar PM kepada Detective_Alam   Pergi ke Detective_Alam's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-11-05 11:35


alahai, susahnyla nak nangis, petah lagi nak kuarkan air mata ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5458
Posting: 58
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-11-05 11:46


entahla.. tapi saya tengok pak cik itu selalu menangis bila dia kat dapur nak tau pasai pa..... sudah tentu mata nya pedih.. sebab potong bawang kui2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwanProfil   Hantar PM kepada ridwan   Quote dan BalasQuote

maisarah_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8175
Posting: 157
Dari: bumi Allah

australia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-05 12:27


saya rasa.. hanya lelaki sahaja yang betul2 tahu kenapa mereka menangis...
lelaki ni payah nak kongsi2 dengan kaum hawa bab2 ni.. betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarah_nurProfil   Hantar PM kepada maisarah_nur   Pergi ke maisarah_nur's Website   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-11-05 04:11


erm...masa air mata keluar...masa tu la orang lelaki akan menangis....

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

huffaz_85
Warga Rasmi
Menyertai: 04.11.2005
Ahli No: 20219
Posting: 11
Dari: cairo, egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-05 06:35


emm betul lelaki akan menangis bila terkenang atau kehilangan orang tersayang especially ibu... dan lelaki akan menangis time berada di hadapan tuhan Rabbuljalil... air mata lelaki ni mahal tau... just for the special one... 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For huffaz_85Profil   Hantar PM kepada huffaz_85   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 27-11-05 10:54


ada ke kaum adam yang nangis time putus cinta???????

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 04-12-05 00:59


hurm tajuk ini mengingatkan saya kat seorang kawan..hehe saya pernah tengok dia nangis masa djh 4 @ 5 dulu..sebab nya saya tampau dia
hehe..sorila shbtku, masa itu budak lgik, tengah brutal..
sampai sekarang saya kenal lgik dia, cuma tak 1 sekolah..tapi rasanya dia xknla dah saya..ataupun takut nak tegur agaknya..
tu lah antaranya saya bpeluang tengok dak laki nangis... :-P


-----------------
~*Jika kau mengejar dunia, akhirat akan lari darimu.Tetapi jika kau mengejar akhirat, dunia akan mengejarmu*~


Bookmark and Share

    


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 04-12-05 01:14


bila dia menguap sebab ngantuk sangat...

ps: bukan lelaki saja...saya pun...:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-12-05 01:20


bila kita dapat dengar tangisan lelaki?

jawapannya: bila lelaki menangis, bolehla antunna dengar tangisan mereka.............. :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 04-12-05 02:28


Pada 04-12-05 01:20 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

bila kita dapat dengar tangisan lelaki?

jawapannya: bila lelaki menangis, bolehla antunna dengar tangisan mereka.............. :lol:



bijak..bijak.. :-P


-----------------
~*Jika kau mengejar dunia, akhirat akan lari darimu.Tetapi jika kau mengejar akhirat, dunia akan mengejarmu*~


Bookmark and Share

    


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

adelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.11.2005
Ahli No: 20462
Posting: 105
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 04-12-05 09:57


hmm..lelaki menangis??..
saya selalu tengok adik lelaki saya menangis..hehe...
emm..slain dari tu,saya pernah tengok seorang suami menangis sebab perbuatan iseri dia yang melukakan hati dia...saya pun tak sure apa yang isteri dia buat sampai suami boleh nangis...
hmm..satu lagi...seorang kawan lelaki saya yang sangat ego, menangis sebab menyesal atas apa yang dia buat pada saya...pas saya maafkan dia, baru ok...
harap2, saya tak tengok lelaki menangis lagi...tak nak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeliaProfil   Hantar PM kepada adelia   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-12-05 10:07


asssalamualaikum...

laki akan menangis bila jiwanya tersentuh dengan sesuatu yang mana egonya akan jatuh kerana sesuatu perkara wp selama ni memang sukar melihat situasi tersebut wp cuba bertahan .. contoh menyesal atas dosa ,memohon maaf di pagi raya,ibubapa atau famili meninggal dunia ....semuanya atas dugaan Allah yang berat untuk diterima....tapi percaya .setiap yang berlaku ada hikmahnya ..kan


sekian

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-12-05 20:26


:-) Assalamualaikum....


    Bila insan yang dikasihi pergi buat selama-lamanya....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

Hafs
Warga Rasmi
Menyertai: 28.05.2004
Ahli No: 9203
Posting: 17
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-12-05 21:41


kita kalau nak tengok lelaki menangis..bila dia ditinggalkan insan yang paling disayangi..ibu..atau wak2 munajatnya kepada Allah s.w.t..lagi satu..bila nak tinggalkan bumi Malaysia..nak mencari ilmu..jauh..bukzn tak nak sambung belajar..sayang kat famili..he..he..ada kenangan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For HafsProfil   Hantar PM kepada Hafs   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 11-12-05 00:02


Pada 26-08-05 12:22 , Nazri posting:

!!! QUOTE !!!

baru-baru ni ada program Bersamamu.. Tersentuh juga hati ini... Menangis juga... lagi satu, bila tak boleh beraya kat kampung... almaklumlah, masa tu study jauh.. minta maaf dengan mak ayah pun melalui fon saja..


hihi siannyer dia....comelnya dia nangis...hehe

jangan marah ek en nazri :p



Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 01:06


tak pernah tengok ayah menangis...
saya pernah tengok kawan laki saya menangis..
sebab ada orang khianat dia..kasihan sangat...saya hanya mampu dengar saja luahan hati dia.. tapi,bila air mata dia menitis..dia cepat2 cover diri dia dari saya.. :(
moga ALLAH merahmati kawan saya yang kini berada di UPSI..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 13-12-05 03:33


cuba try test,1st cuba nuhasabah dari,ingat dosa2 yang kita dah buat,tiap2 hari2 kita buat dosa,lepas itu kita renungkan.walau banyak dosa skalipu kita ni,tapi ALLAH SWT,sentiasa membuka pintu taubat seluassnya....renung dalam2...pasti kita rasa terharu..lepas itu zikir banyak-banyak. dengan tenag..sambil rasa syukur..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-12-05 09:38


pertama kali tengok arwah ayah menitiskan air mata...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

faizal_29
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20854
Posting: 34
Dari: kuala lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 13-12-05 12:57


lelaki menangis...:-)
lelaki jega mempunyai hati dan perasaan...
jadi ..air mata tetap ada kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizal_29Profil   Hantar PM kepada faizal_29   Quote dan BalasQuote

hadiazeediaz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.12.2005
Ahli No: 21062
Posting: 63
Dari: bumi melaka

Johor  


posticon Posting pada: 13-12-05 13:13


saya selalu jugak tengok lelaki menangis.
detik yang paling saya ingat bila pertama kali adik bongsu saya menjenguk dunia, tangisan dia menggegarkan seluruh isi rumah.

Lecturer psychology kata kalau lelaki tak menangis, lelaki tu abnormal - mungkin saluran air mata dia tersumbat dsb.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hadiazeediazProfil   Hantar PM kepada hadiazeediaz   Pergi ke hadiazeediaz's Website   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 14:27


tunggu saja bila mat rempit accident dengan stemroll kat simpang empat trafic light...suara jantan lagik

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 14:56


Assalamualaikum...
mungkin kita boleh tengok..bila dia kehilangan orang yang benar-benar dia sayang..maybe ibu,isteri...teman rapat dan.....
tapi..saya sebagai seorang prempuan, tak boleh tengok lelaki menangis..hati saya jadi sayu dan turut sedih..malah takut nanti diri ni menangis melebihi dia pulak..kerana seblm ni kita tahu..lelaki adalah lambang kekuatan...maka kalau kita nampak dia menangis..tentu kita turut sedih sama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 14:57


saya juga pernah tengok ayah nangis..kasihan ayah..bayangkanlah bila seorang anak nampak ayahnya menangis..tentu tak tahu kat mana nak sembunyi muka sedih ni..sebab kalau dia nampak..lagi dia bertambah sedih......

Bookmark and Share

    


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

Nury
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20779
Posting: 29
Dari: Kuala Lumpur

malaysia  


posticon Posting pada: 13-12-05 15:20


Amost everyday tengok lelaki nangis.....biasa lah adik ku yang come dan kiut tu......selalu lah nangis, tak bagi apa yang dia nak....kekadang lambat buka pintu pun dia nangis...


Terbanyang wajah tua ayah..............ku tahu airmatanya tidak akan mengalir di depanku ....kerana ketabahannya, tapi wajah sayunya itu sudah cukup membuat hatiku menangis dan merintih....moga kau sentiasa bahagia ayah di dunia dan akhirat.... kau lelaki yang begitu bermakna dalam hidupku......

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuryProfil   Hantar PM kepada Nury   Quote dan BalasQuote

norhanan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4218
Posting: 116
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-12-05 15:33


menangis bila orang yang disayangi meninggalkan mereka agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For norhananProfil   Hantar PM kepada norhanan   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 13-12-05 23:17


of course la time mereka dilahirkan... hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 23:42


saya sendiri pun tak tahu bilalah saya akan menangis................... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

hyunckel_asyraf
WARGA SETIA
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13668
Posting: 414
Dari: United Kingdom

uk  


posticon Posting pada: 14-12-05 02:52


tadi baru saya nangis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hyunckel_asyrafProfil   Hantar PM kepada hyunckel_asyraf   Quote dan BalasQuote

hyunckel_asyraf
WARGA SETIA
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13668
Posting: 414
Dari: United Kingdom

uk  


posticon Posting pada: 14-12-05 02:53


i hate potong bawang!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hyunckel_asyrafProfil   Hantar PM kepada hyunckel_asyraf   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 01:47


to see a guy crying? I'di like to find that chance...


p/s: of course not the one potong-ing bawang! :-P --> hyunckel_asy


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 17-12-05 01:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

atiqahsyahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.11.2005
Ahli No: 20514
Posting: 79
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 18:35


lelaki..diaorang tak mudah menangis...tapi ada kalanya diaorang akan menangis kalau kehilangan sesuatu yang teramat disayangi...betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiqahsyahidahProfil   Hantar PM kepada atiqahsyahidah   Quote dan BalasQuote

akhn06
Warga Rasmi
Menyertai: 15.09.2005
Ahli No: 19027
Posting: 20
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 18:51


betul tu lelaki takkan menangis tanpa sebab,kehilangan adalah satu sebab gugurnya air mata kaum adam,biasanya saya takkan tunjukkan tanda yang saya akan menangis....tapi ada satu masa yang akan saya gugurkan sepuas-puasnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For akhn06Profil   Hantar PM kepada akhn06   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 07:37


salam...

Pada 26-01-06 18:51 , akhn06 posting:

!!! QUOTE !!!

betul tu lelaki takkan menangis tanpa sebab,kehilangan adalah satu sebab gugurnya air mata kaum adam,biasanya saya takkan tunjukkan tanda yang saya akan menangis....tapi ada satu masa yang akan saya gugurkan sepuas-puasnya.


dulu-dulu, ana selalu dengar adik ana menangis lepas kena rotan... masa jadi baby sitter pun...

jadi, ana rasa rotan pun boleh jadi punca tangisan..?
huhuhu...

salam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ghaznawi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2833
Posting: 158
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 08:12


lelaki pun ada hati dan perasaan cuma nak dengar tangisan lelaki tu susah sikit bukan kerana mereka tabah tapi tangisan mereka dalam diam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaznawiProfil   Hantar PM kepada ghaznawi   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 08:39


nak dengar...tunggu dia menangis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 12-04-06 17:45


berbeza ke tangisan lelaki dan perempuan??perempuan menangis ada bunyi, lelaki menagis tak ada bunyi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 17:50


lelaki mengis kat dalam...hanya tuhan sahaja yang tahu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 17:50


lelaki menangis kat dalam...hanya tuhan sahaja yang tahu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 12-04-06 19:35


Kalau tengok BersamaMu kat tv3 tu,si ayah akan berlinangan airmata masa cerita pasal anak2 mereka yang hidup susah,lepas tu si ayah pulak sakit tak dapat nak sara mereka..tak dapat nak bagi anak2 makan yang sedap2 macam anak-anak lain...tu satu contoh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_imani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23668
Posting: 70
Dari: AloQ sTaQ

Kedah  


posticon Posting pada: 12-04-06 19:59


susah kan nak jumpa lelaki menangis kerana kejayaan........saya tak pernah lagi tengok orang lelaki menangis sebab mereka berjaya........dapat result yang baik......

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_imaniProfil   Hantar PM kepada cahaya_imani   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 12-04-06 20:17


alaa..masa keluar dari perut ibu,kan kami menangis.huhu~kuat lagi.lelaki ini kuat hanya simpan kat dalam jea..tapi lagi sakit bila hati yang menangis.

Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 12-04-06 20:44


tak nak la saya dengar orang lelaki menangis, mesti buruk saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 12-04-06 21:15


nangis tu apa la sangat.... kita nikan hamba menangis tu biasa la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2006
Ahli No: 22741
Posting: 167
Dari: bumi Allah

georgia  


posticon Posting pada: 12-04-06 21:33


Dapat dengar bila tengok seorang lelaki tu tengah termenung panjang..
sebab hatinya sedang menangis kerna terlalu memikirkan dosa2nya pada ilahi..

p/s:hati saya menangis siapalah yang tau..huhu.;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For shattirProfil   Hantar PM kepada shattir   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-04-06 21:36


Pada 12-04-06 20:44 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

tak nak la saya dengar orang lelaki menangis, mesti buruk saja...


mana jutawanmuslimah tau yang lelaki buruk bila nangis..

hmm..saya pun pernah nangis juga :-di ..masa my lovely brother meninggal, masa tu saya kat o/sea..satu hari tak masuk kelas..kui kui kui..

" dan mereka tersungkur sujud, menangis;dan bertambah kepada mereka khusyuk" Al israa:109

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 12-04-06 21:39


saya tak tau, tapi macam tu la yang selalu digambarkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 21:40


erm.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 23:43


ana menanggis pun kalau redha kat Allah,tak ada benda lain difikirkan.I'm a boy ke?nyoh2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 23:46


Pada 27-08-05 19:20 , britaniasky posting:

!!! QUOTE !!!

nak dengar lelaki menangis ke? senang saja.. kalau dengar khutbah jumaat atau ceramah orang-orang arab... time mengingati kekuasaan Allah ato sesuatu peristiwa.. mesti ramai yang menangis.. ada yang tersedu2.. itu lah mereka yang menjiwai al-quran.. tapi orang melayu kita.. hemm.. mungkn sebab tak faham quran agaknya.. dan tidak betul-betul mendenagr ucapan.. khutbah jumaat pun.. slow saja.. sedangkan nabi berkhutbah sehingga merah biji mata... lantang... sebab isunya islam yang syumul bukan makan buah buahan tempatan macam yang berlaku kat masjid negara dulu..



adakah wanita menangis bukan ketika mendengar khutbah kat tv or bacaan al quran or insaf dengan dosa?tkkn lelaki saja,.ish.


-----------------
I'm Pupus Just Now and Now


Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

iyat_warak
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22711
Posting: 21

malaysia  


posticon Posting pada: 13-04-06 12:31


menangis??? apa benda tu.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For iyat_warakProfil   Hantar PM kepada iyat_warak   Pergi ke iyat_warak's Website   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-04-06 21:59


Pada 13-04-06 12:31 , iyat_warak posting:

!!! QUOTE !!!

menangis??? apa benda tu.......




yeke tak tahu apa itu menangis??? :-di
kot2 tiap2 hari menangis agaknya... :-di

angelo(jericho) juara lelaki menangis...
sikit-sikit nangis...apa kes kan lelaki nangis banyak-banyak!!..
nangis sikit-sikit dah la....ambik syarat saja...buat cuci mata saja ke.. :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

aremalzz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2005
Ahli No: 21290
Posting: 181
Dari: GolDeN SanD

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 22:22


Alangkah indahnya kalau air mata ini dapat keluar kerana DIA...
Teringin sangat2....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aremalzzProfil   Hantar PM kepada aremalzz   Pergi ke aremalzz's Website   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-04-06 01:49


***************************

akan rasa lega lepas nangis..!!hehehe..

**************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» bila kita dapat dengar tangisan lelaki?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.228408 saat. Lajunya....