Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau hanya memikirkan "Apa kata orang..." bila pula masa nak mengenengahkan, "Apa kata saya..."

-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 14 jam, 52 minit yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: AL-ISLAM... isunya menggerak MINDA...!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» AL-ISLAM... isunya menggerak MINDA...!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh AL-ISLAM... isunya menggerak MINDA...!!!

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 20:50


ASSALAM..

siapa yang TAK KENAL MAJALAH AL-ISLAM....TERBITAN UTUSAN dan TULISAN ASTORA JABAT yang PENUH KONTROVERSI....
TAPI TIDAK DINAFIKAN...TULISAN nya MEMUATKAN PELBAGAI MESEJ dan MAKLUMAT yang KITA PERLU KETAHUI...sama ada KITA SUKA ATAU TAK...IA MEMANG BERMANFAAT UNTUK MENGAJAK PEMBACANYA BERFIKIR....

FALSAFAH MAJALAH AL-ISLAM NI... MALAZ BERFIKIR...TAK PAYAH lah SEBOK BACA2...

APA PENDAPAT KALIAN? ADAKAH ANDA SALAH SEORG dari PEMBACANYA? KOMEN ANDA?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 20:50


ANA TAK LANGGAN TAPI SETIAP BULAN PASTI BELI...IA MEMBANTU ANA SEPANJANG PENGAJIAN...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 26-08-05 01:15


sakeenah tiap2 bulan beli tapi memang betul siapa malas fikir jangan baca...selalunya untuk baca hasil tulisan astora jabat sakeenah duduk kat tempat yang sunyi lepas itu baca...kadangkala kena baca sampai 5-7 kali untuk fahamkan apa yang ditulis.. sampaikan isu2 yang ditulis astora jabat,sakeenah bincangkan kat usrah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 20:17


memang isunya pening2 sikit...dah lah kontroversi....
tapi...ini salah satu cara nak elakkan otak berkarat:)

seringkali isunya membuatkan masyarakat menempelak pengarang tu...
perlu diingatkan...membaca majalah tu tak semestinya kita menyokong....menolak...tepok dda tanya iman... kita kan berakal...pandai2 lah fikir...
walaupon baca dengan penuh kebengangan..tapi...untuk tidak berat sblah...kena baca juga pandangan 'ulama' ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-09-05 16:53


isu mawi dan dari mashitah....menarik juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-09-05 17:00


bagaimana pula isu imam perempuan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 03-09-05 18:24


assalamualaikum wbt...

kita perlu berfikiran terbuka dan bijak menilai sesuatu yang baik atau pun yang buruk....jangan jadi katak di bawah tempurung....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 05-09-05 17:29


sememangnya majalah ni penuh dengan kontroversi..... bagi yang ada background agama....boleh lah dok fikir baik buruk...tapi Kalau yang baru nak kenal islam...rasanya kena berguru dengan orang lain lah dulu.... tapi sebenarnya majalah ni jadi sumber rujukan d ipt2....siapa yang study agama...falsafah...sosiobudaya...maybe amat2lah memerlukannya....
kita Kalau nak kritik tulisannya...pastikan kita sendiri tau apa yang ditulis tu....
jangan main kritik....haprak pun tak tau.....!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-09-05 18:37


isu astora jabat dan dari mohd asri???

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 06-09-05 14:09


selalu jugak baca kalau ada masa terluang.


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-09-05 17:14


bacalah dengan mood yang ok...moga2 dapat ambil sedikit sbanyak pengajaran darinya....walaupon majalah tu cenderong kearah pengaruh politik.....tapi...kita kena neutral kan akal kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-09-05 17:26


kena neutral kan akal em..

::beli saja setiap bulan..bukan semua isi tak boleh guna pakai..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-09-05 17:37


batul tu rumaishaa... beli ajar... student usm pun guna majalah tu buat rujukan .... eh...mereka ada course agama ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

suntikan_srikandi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16483
Posting: 95
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-09-05 18:00


Assalamualaikum wbt..

saya baca Al-Islam dan kendian baca Majalah i....buat bandingan...


-----------------
Anjing Menyalak, Khalifah Tetap Lalu....>> Menunggu Putih Gagak Hitam, Buntar-buntar Daun Lalang, Luas-luas Daun Merunggai, Sampai Tumbuh Daun Cindapung...>


Bookmark and Share

    


  Member Information For suntikan_srikandiProfil   Hantar PM kepada suntikan_srikandi   Pergi ke suntikan_srikandi's Website   Quote dan BalasQuote

qardhawi_jr
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17517
Posting: 365

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-09-05 18:43


baca al-islam baca i dan baca segalanya///tapi pandai2 tapis...guna ilmu bukan akal 100 peratus semata-mata....majalah ni kontroversi sikit,dan mungkin boleh mengelirukan bagi orang yang baru nak kenal islam....jangan tolak kesemuanya tapi juga jangan terima bulat2 semuanya....banyak lagi yang kita perlu belajar dan kaji...tanyalah orang yang lebih alim ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For qardhawi_jrProfil   Hantar PM kepada qardhawi_jr   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 11-09-05 01:47


sakeenah first time tengok muka astora jabat dalam majalah I...siapa yang nak tengok muka astora jabat belilah buku I..dalam majalah I memaparkan debat diantara astora jabat dan ustaz asri(kalau tak silap)mengenai ulama'mengkafirkan ulama'...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.114497 saat. Lajunya....