Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda taknak bekerja, carilah duit sebanyak-banyaknya; nanti anda tak perlu bekerja
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 77
Ahli: 0
Jumlah: 77




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 19 hari yang lalu
ronniefinancehome: 30 hari yang lalu
MTMKi: 41 hari yang lalu
usop79: 42 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Lelaki tak suka perempuan gemuk???


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Lelaki tak suka perempuan gemuk???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Lelaki tak suka perempuan gemuk???

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 23-08-05 22:43


Assalamualaikum...
ana cuma nak tanya saja..
Dari pengamatan ana dan pengalaman hidup ana yang cetek ni, ana dapati kebanyakan lelaki yang ana jumpa akan mengutuk-ngutuk dan menghina perempuan-perempuan gemuk. Ana pelik juga dengan lelaki seperti ini. Ana cuma nak tanya betul ke lelaki tak suka perempuan gemuk??? :-?



Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

salimahbreepbreep
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16212
Posting: 287
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 23-08-05 22:53


entah lah.. saya ada kawan, walaupun dia agak gemuk, ramai peminat woo.. sebab dia baik, caring, pandai, mesra dengan semua orang dan cantik.. so, tak semstinya orang lelaki tak suka perempuan gemuk.. kalau lawa bagaimana pun, tapi busuk hati dan tak beradab, tak guna juga....

Bookmark and Share

    


  Member Information For salimahbreepbreepProfil   Hantar PM kepada salimahbreepbreep   Pergi ke salimahbreepbreep's Website   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 23-08-05 23:06


selalunya kalau lelaki suka kacau (kutuk/hina) seorg perempuan 2... maknanya dia suka kat perempuan 2...

sekadar pandangan saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 23-08-05 23:06


setuju dengan salimahbreepbreep

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

Irshadianz_Boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13291
Posting: 139
Dari: Bumi Al-Irshad

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 23-08-05 23:43


Terima sahajalah kurniaan tuhan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Irshadianz_BoyzProfil   Hantar PM kepada Irshadianz_Boyz   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-08-05 01:02


*****************************
kalau lah kat dunia ni,semua laki
tak suka perempuan chubby ni,alamatnyer
golongan ini akan solo selamanyer!!!!
hihi..saya pun termasuk lah tu...

apa-apa pun tepuk dada tanya iman..
pilih nak yang kurus ke,nak yang chubby ke,
nak yang comel ke,nak yang tak berapa comel ke..
yang pasti Allah dah tetapkn sapa yang jadi hak kita..
sapelah agaknyer yang akan jadi hak saya agaknyer?c",)
wallahualam!!!

************************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

al_akh
Warga Rasmi
Menyertai: 03.07.2005
Ahli No: 17041
Posting: 20
Dari: Daerah Kuala Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 01:31


assalamualaikum..
laki tak suka perempuan gemuk...? memang tak dinafikan , rata2nya laki2 akan pndg -ve pada prmpuan gemok...tapi, ada juga yang pemikiran +ve......tak usahlah nak memikirkan lagi pasal laki suka or tidak...yang pasti diri ini tak ganggu orang... hanya ALLAH sahaja tempat kita mengadu....
lastly ,,,....sokmo 'think +ve '

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_akhProfil   Hantar PM kepada al_akh   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 24-08-05 08:55


tak jugak....seorang kawan abang saya...dia bercinta dengan perempuan yang agak berisi...bila ditanye...dia kata memang dia minat yang berisi atau gemuk....tak minat yang kurus kering.

tapi itu 1 daripada 100 kes....yang ramainya memang minat yang kurus dan langsing..

so...penyelesaiannya....turunkanlah berat badan kepada yang agak gemuk itu...especially yang dah kahwin...nanti suami pasang cawangan nanti....anda pulak nanti yang menangis tak berlagu

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 09:01


lelaki mmglah tak berapa suka perempuan yang gemuk. kalau dah jodoh, terima dengan syukur sajalah. yang paling penting/utama akhlak, sahsiah, keimanan dan ketaqwaan seseorang wanita........ bukan fizikal seseorang jadi ukuran........
[ Telah diedit oleh: ridwan_daie pada 24-08-05 09:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 24-08-05 09:06


bagi saya gemuk atau tak...
suka atau tak...
tu pandangan individu....
jodoh tu memang dah ditentukan...

pernah juga saya dengar.....
orang kata,
orang yang chubby ni, nice to hold...
orang yang kurus ni, nice to see....
but i'm a little bit confuse...
which one yang disukai lelaki......

pada mereka yang berbadan besar...
jangan rasa rendah diri...
bangga dengan diri anda...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 09:16


okleah...saya bagi dua pilihan, mesti orang lelaki akan pilih yang gemuk punya...

Pilihan pertama :

Perempuan ni gemuk, berat dekat 100kg. Dahla gemuk, tak cantik pulak tu. Tapi dia ni solat tak pernah tinggal, awal2 waktu plk tu. Kalau solap pun dah jaga, pakaian dia di luar rumah memang macam seorang ustazahla walaupun belajar di biadang 'perakaunan'. Jaga pandangan mata, tidak suka mengumpat, berborak tentang keburukan orang lain. Saban waktu dihabiskan dengan zikrullah. Pandai memasak, menjahit dan rajin. Selalu tolong ibu dan adik-beradiknya. Peramah dan periang. Tak pernah menyakitkan hati masyarakat dan selalu menyenangkan jiran-jiran.

Pilihan kedua :

Perempuan ni langsing, putih bersih, cantiknya tak terkata. Tapi dia ni mulut cabul, bab2 maki, mengata, mengumpat...dialah raja. Belum lagi dengan pakaian yang ketat dan macam tak cukup kain...gincu merah dan wangian harum semerbak bila lalu kat sebelah. Akhlak pun tak elok, jiran-jiran habis tak puas hati dan menyampah tengok perangai dan kengengadean dia.

So, siapa suka kat si gemuk dan siapa suka perempuan kedua?

Ni seadar cerita rekaan....tak ada kaitan dengan yang hidup atau pun yang sakit tenat ;-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

mslina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17798
Posting: 174
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 24-08-05 09:27


seorg sahabat pernah cakap dengan saya, pasal jodoh lah, seseorang tu diibaratkan macam buah.ada buah yang dibungkus cantik. tapi bila nak makan kena bukak plastik juga,yang penting isi sedap'. plastik tu cuma sedikit kelebihan yang penting isinya.macam tu gk kita ni.

yang bebadan besar ni cuba kurangkan sikit berat tu tapi tak lah sampai memudaratkan.biar besar tapi sihat

Bookmark and Share

    


  Member Information For mslinaProfil   Hantar PM kepada mslina   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 24-08-05 09:38


Ana pun seorang yang gemuk juga... tapi, alhamdulillah.. ada juga yang nak... Ana bersyukur kerana bakal tunang dapat terima ana seadanya...

p/s: tengah berusaha nak turunkan berat badan..


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

salimahbreepbreep
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16212
Posting: 287
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 24-08-05 09:43


gemuk kan comel... hihihi.. nazri, jangan kurus sangat tau, nanti tak comel. agaknye tunang awak terpikat sebab awak comel agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For salimahbreepbreepProfil   Hantar PM kepada salimahbreepbreep   Pergi ke salimahbreepbreep's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-08-05 10:03


Gemuk? kalau nak cerita bab sakit, orang kurus pun sakit. tapi chances untuk orang gemuk jatuh sakit actually lebih tinggi. soalan pertama. Adakah gemuk itu melambangkan orang yang sihat?Ada yang akan kata gemuk menarik, comel dan so on. tapi adakah perempuan tu sihat. Ada yang akan kata amalan lagi penting. betul. tapi kalau tak sihat camna?

Sebagai seorang lelaki, i tak suka perempuan gemuk. i prefer yang ada sixpack.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

maisarah_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8175
Posting: 157
Dari: bumi Allah

australia   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 10:10


tanya sikit... what's the sixpack...
ana anda phm.. maaf tanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarah_nurProfil   Hantar PM kepada maisarah_nur   Pergi ke maisarah_nur's Website   Quote dan BalasQuote

maisarah_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8175
Posting: 157
Dari: bumi Allah

australia   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 10:10


kurang paham... Kenapa jadik pelik sikit ni??

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarah_nurProfil   Hantar PM kepada maisarah_nur   Pergi ke maisarah_nur's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-08-05 10:36


Pada 24-08-05 10:10 , maisarah_nur posting:

!!! QUOTE !!!

tanya sikit... what's the sixpack...
ana anda phm.. maaf tanya


sixpack ni ketul2 kat perut

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 12:33


gemuk itu comel :)

aku suka yang comel    :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-08-05 12:44


************************
chubby itu comel!!!
slim itu pun comel!!
tinggi comel!!!
rendah pun comel juga!!
semua orang pun comel!!
sebab semua ciptaan ALLAH comel!!

************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-08-05 13:32


gemuk?????? @ kurus???????

pilihlah.... :-D ...segalanya..... terletak pada                 anda....tapi...kalau dah jodoh dan takdir...
terimalah dengan hati yang 'redha' dan 'bersyukur' atas kurniaanNYA.....

'MAN PROPOSES ALLAH DISPOSES'...
###########################################

ustaz saya ada mengatakan...
kalau sesorang tu ingin membeli kuih...dia takkan memilih kuih yang 'tidak bertutup' + 'terdedah'...tapi,dia akan memilih kuih yang 'bertutup'+kelihatan 'bersih'....
bebas dari segala 'kuman+kotoran+debu2'....

renung2kanlah......... :-)


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..
[ Telah diedit oleh: anis_najihah pada 24-08-05 13:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-08-05 14:17


no komen...laki gemuk...ana pun tak kisah...asal memahami antara satu sama lain...hati tu penting...bila dah suka yang tak cantik nampak cantik...


p/s : nobody is perfect...


Tapikan si lelaki nak mempertikaikan perempuan gemuk...laki gemuk...bagaimana pula....ada jugak yang tak suka....betul tak??Tapi bila si perempuan kebanyakannya menerima seadanya..macam member ana..bukan tak cantik..tapi si lelaki..bulatla sikit..hehe..tapi dia menerima saja...syahdu betul ana..

Bagi ana semua ciptaan Allah cantik....tak ada kat situ ada kat sini...hehe..mendalam maksudnye...


Wallahua'lam


-----------------
biarlah kita di hina...Janganla kita pula yang menghina..Kerana yang dihina itu..adalah lebih baik pada pandangan Allah daripada yang menghina..


Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

trigO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.05.2005
Ahli No: 16362
Posting: 242
Dari: negaraku...

malaysia  


posticon Posting pada: 24-08-05 14:18


ada baiknyer kalau seseorang tu gemuk..sekurangnyer dia tau siapa yang benar² iklas nak bekawan dengan dia..
dan since gemuk tak berapa baik untuk kesihatan untuk kesan jangka panjang..apa kata pas kahwin nanti turunkan berat badan..sebagai hadiah untuk pasangan..saya rasa tentu ia amat bermakna untuk dua² pihak..suami yang baik tadi memang deserve to feel he's the luckiest man in the world after all... :-)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For trigOProfil   Hantar PM kepada trigO   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 24-08-05 14:30


saya tak memileh. :roll:


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

winna_huwaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17219
Posting: 132

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 15:09


ada yang suka
ada yang tidak
pilihan masing2..



-----------------
aku ada lah aku


Bookmark and Share

    


  Member Information For winna_huwaidaProfil   Hantar PM kepada winna_huwaida   Quote dan BalasQuote

amanassiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12124
Posting: 89
Dari: al arddi kholifah

Pahang  


posticon Posting pada: 24-08-05 15:13


ana rasa itu tak penting..yang penting keimanan dan ketaqwaan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amanassiqProfil   Hantar PM kepada amanassiq   Quote dan BalasQuote

al-hafizz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.08.2005
Ahli No: 18407
Posting: 41
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 15:40


ana tak kisah asalkan perangai mesti best :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-hafizzProfil   Hantar PM kepada al-hafizz   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-08-05 16:32


Pada 24-08-05 15:40 , al-hafizz posting:

!!! QUOTE !!!

ana tak kisah asalkan perangai mesti best :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)


wahai adikku hafizz macam manelah hafizz nak tahu perangai perempuan itu best ke tak? hafizz nak kenal dia macam mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

salimahbreepbreep
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16212
Posting: 287
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 24-08-05 17:18


macam kuih apam.. gebu dan sedap... hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For salimahbreepbreepProfil   Hantar PM kepada salimahbreepbreep   Pergi ke salimahbreepbreep's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 17:31


perempuan ada sixpack??? takut nak dekat wooo

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 21:50


tak tau nak komen apa....
nobody perfect.....


-----------------
tidak akan kau berasa gundah walaupun sekali, andainya kau tahu apa yang kau cari...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 22:52


assalamualaikum wbt...

i think i'm fat...tapi kawan2 lelaki kata saya tak gemuk...confuse...confuse...hehehehhh...

entah lah...saya ada sepupu...dia ni saiz besar lah...nak dijadikan cerita...dia ni terminatlah dengan satu budak laki....sepupu saya ni seorang yang caring..tapi kasihan lah jugak...bila belakang dia budak laki tu kata dia "kerbau pendek" lah, "kerbau balar", "badak air" lah...tapi kalau sepupu saya belanja ke tak malu pulak si budak laki tu terima...sampailah sepupu saya dapat tau hal sebenar dan tension sesangat...lepas itu dia tak contact lagi dengan budak tu...

last sekali budak laki tu kena tipu dengan awek dia yang kurus & cun tu...rupanya banyak pasang boifren lain...puhhh...padan muke dia!!!....

kepada orang lelaki....kalau tak suka tu jangan lah pergunakan perempuan yang 'kurang cantik' pada pandangan u all...jangan lah membuli dan mempersendakan mereka....

biar luaran tak menarik, asalkan hati cantik........saya tau semua orang boleh cakap macam tu...tapi siapa yang betul2 boleh buktikan apa yang dia kata?..hehehe...ikhlaslah dengan diri sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

sahihnor
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17515
Posting: 182
Dari: Ranau,Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 25-08-05 09:21


kalau gemuk lagi nampak comel...tambah dengan hati yang baik

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahihnorProfil   Hantar PM kepada sahihnor   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 09:27


a,kum..


cantik ke tak cantik ke, asalkan hati cantik semua akan baik...

wsslam

Bookmark and Share

    


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 25-08-05 20:28


if hanya every man yang saya jumper hari2 berfikiran macam antum, analah orang yang paling gembira...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 22:19


tak kisah nya yang gemuk ke, yang montel ke, yang keremping ke, yang sedang2 ke...
yang penting bersih, cekap dan amanah..... ;-)


-----------------
tidak akan kau berasa gundah walaupun sekali, andainya kau tahu apa yang kau cari...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

shalihah
Warga Rasmi
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16874
Posting: 4
Dari: Indonesia

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 28-08-05 09:00


Sesungguhnya Allah telah menciptakan Manusua sesempurna penciptaan

Gemuk atau Kurus bukanlah ukuran yang menentukan di sisi Allah
Semua manusia sama, yang membezakan hany ketaqwaan.

boleh sahaja lelaki tidak suka perempuan gemuk, tapi bukan untuk di hina
boleh sahaja lelaki lebih suak calon istri yang slim, tapi yang lebih diutmakan adalah ugamanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For shalihahProfil   Hantar PM kepada shalihah   Quote dan BalasQuote

mellisaleez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16270
Posting: 210

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-08-05 10:46


tak kisahlah perempuan gemuk pun...asalkan hatinya ikhlas dan mempunyai tahap taqwa yang tinggi...ditambah pula adab sopan santun yang susah nak cari sekarang ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mellisaleezProfil   Hantar PM kepada mellisaleez   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18509
Posting: 259
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-08-05 13:01


sebab lelaki rasa dia tu kurus lah tak nak cari prempuan gemuk.cute apa perempuan gemuk.habis tu lelaki tak takut ke gemuk????

Bookmark and Share

    


  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-08-05 13:56


> emm...
>
> ada juga seorg kawan saya yang b`badan besar...
> tapi, macam mana pun hatinya kecil...
> memang baik tapi agak sensitif orgnya...
>
> yang penting, jika sudah t`lalu comel....
> indahkanlah akhlak dan perilaku...
> maaf...
> kerana ada yang mengatakan bahawa insan sebegini jika b`buat apa sekalipun akan nampak gelojohnya...
> semoga kita sentiasa menginsafi diri kita sendiri...
> amin.........
> ....................................

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-08-05 15:25


ASSALAMUALAIKUM..

abang ridwan,ummi akan pilih perempuan yang gemuk tu... siapa tak nak perempuan macam2.. bukan senang nak jumper sekarang ni tau...

tau tak,ummi anti betol dengan laki yang pilih luaran saja!!!
:-| :-| :-| tak senonoh betol laki macam tu...

mari ummi ciptakan sesuatu untuk antum semua...

Lelaki Nsem VS Lelaki tak Nsem ...

Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: woow, cool gila...
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...

kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody's perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang.... muka
pun
macam
pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong perempuan
yang
diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya..
macam
hero
filem!
kalau lelaki tak handsome menolong
perempuan
yang
diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...

kalau lelaki handsome dapat perempuan
cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat...
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan
cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh
perempuan itu!

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan
saya
ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:...(terdiam, tapi
telunjuknya
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah,
tengok
saja luarannya)...

kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya
halus...penuh
kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang
binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga
memang harus
menyayangi...

kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: matching... hebat
luar
dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya
mana?...

kalau lelaki handsome tak mahu bergambar
perempuan akan cakap: pasti takut kalau2
gambarnya
tersebar
kalau lelaki tak handsome tak mahu
bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat
hasilnya
ya?...

jadinya???apa perassan kaum yang dikategorikan sebagai gemuk?tak baik tau cakap macam tu..Rasulullah juga pernah berkahwin dengan seorang yang gemuk...tak salah ana,namanya Sa'udah(maaf andai tersilap)...tapi,Rasulullah sayang sangat kat dia..sebab dia mnjadi bahan lawak untuk Rasulullah ketawa..membuatkan Rasulullah semakin sayang kat dia..moga lelaki di luar sana menjadikan setiap umat manusia di dunia ini setaraf..segalanya pun sudah tersurat oleh ALLAH..yang dapat membezakan kecantikan seserang perempuan mahupun lelaki itu hanyalah al-Khaliq..

aukamaqal...

ps*abang ridwan,berapa markah? hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 28-08-05 17:56


dato' fadilah kamsah cakap wanita badan berisi hatinye halus.maknanya sifat dan nilai kasih sayang tinggi. sifat keibuan lebih terserlah. lumrah yang Allah kurniakan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 06-10-05 12:47


wahhhh baguihnyer karya ummi itu... tahniah.... ana rasa nak bagi 5 bintang

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

hisham20
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.09.2005
Ahli No: 19114
Posting: 51
Dari: melaka-terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-10-05 12:54


kita TAK BOLEH MENILAI DAN MEMANDANG LUARAN SAHAJA..ITU TAK BETUL!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hisham20Profil   Hantar PM kepada hisham20   Quote dan BalasQuote

hisham20
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.09.2005
Ahli No: 19114
Posting: 51
Dari: melaka-terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-10-05 12:55


kita TAK BOLEH MENILAI DAN MEMANDANG LUARAN SAHAJA..ITU TAK BETUL!!!!
TUHAN ITU MAHA ADIL

Bookmark and Share

    


  Member Information For hisham20Profil   Hantar PM kepada hisham20   Quote dan BalasQuote

hisham20
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.09.2005
Ahli No: 19114
Posting: 51
Dari: melaka-terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-10-05 12:56


kita TAK BOLEH MENILAI DAN MEMANDANG LUARAN SAHAJA..ITU TAK BETUL!!!!
TUHAN ITU MAHA ADIL

Bookmark and Share

    


  Member Information For hisham20Profil   Hantar PM kepada hisham20   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-10-05 13:05


memang ramai lelaki lebih suka perempuan yang solid...tapi terfikirkah mereka bila dah kawin & dah beranak-pinak..jadi gemuk jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-10-05 13:05


memang ramai lelaki lebih suka perempuan yang solid...tapi terfikirkah mereka bila dah kawin & dah beranak-pinak..jadi gemuk jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

lukmanhakimi
Warga Rasmi
Menyertai: 09.06.2003
Ahli No: 1218
Posting: 10
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 06-10-05 13:12


Assalamualaikum...entahlah nak komen apa pun tak pandai.Tapi soal jodoh ditangan Tuhan kan.So...tak kiralah dia tu kurus ke gemuxxx ke nanti akan kahwin juga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lukmanhakimiProfil   Hantar PM kepada lukmanhakimi   Pergi ke lukmanhakimi's Website   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-10-05 13:49


Terimalah Seadanya!
yang terindah dilubuk hatimu!
Kerna ia adalah amanah buatmu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 08-10-05 16:11


sepupu ana suka yang gemuk

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-10-05 16:13


Pada 06-10-05 13:05 , ina_irdyna85 posting:

!!! QUOTE !!!

memang ramai lelaki lebih suka perempuan yang solid...tapi terfikirkah mereka bila dah kawin & dah beranak-pinak..jadi gemuk jugak...


ayat tak betul. jadi gemuk sebab apa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

binafshah
Warga Rasmi
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19164
Posting: 2
Dari: seseriland

blank  


posticon Posting pada: 08-10-05 19:00


tak se estinya yang gemuk tu tak lawa. tapi kebanysksn yang saya yengok kat luar, ramai lelaki disebelahnya wanita yang berisi.jangan marah ini hanya pandangan.....................

Bookmark and Share

    


  Member Information For binafshahProfil   Hantar PM kepada binafshah   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 08-10-05 22:22


isyhh..isyhh...macam lah perempuan suka lelaki yang GEMUK.... ingat tak semua nya macam tu...setiap kejadian itu ada kelebihan dan kekurangan masing2...


-----------------
...sTars aRe sEen tOgeTher,yet tHe aRe sO fAr aParT...tRue RelaTion maY nOt mEet eveRyDay, bUt rEmeMber wE aRe alWays liNkEd hEart tO HeArt...�


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

nadeeya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.01.2006
Ahli No: 21680
Posting: 70
Dari: sarawAk..

egypt   avatar


posticon Posting pada: 10-02-06 14:11


gemuk...kadang-kadang kasihan juga bila wanita gemuk ditertawakan dan jadi bahan usikan suka hati lelaki saja...sedih...patotnya kita kena bersyukur dengan apa yang kita ada..jangan merendah2kan orang lain..mungkin ada benda lain yang istimewa dr mereka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadeeyaProfil   Hantar PM kepada nadeeya   Pergi ke nadeeya's Website   Quote dan BalasQuote

mariyaa83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.10.2003
Ahli No: 4537
Posting: 49
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-02-06 15:11


jodoh bergantung pada individu itu sendiri dan pada ketetapan ALLAH pastinye.. gemuk tak gemuk belakang kira... jackie_uniten7.. sixpax itu apa maksudnya???

Bookmark and Share

    


  Member Information For mariyaa83Profil   Hantar PM kepada mariyaa83   Quote dan BalasQuote

narutomaster
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.09.2005
Ahli No: 19202
Posting: 46
Dari: Damansara

Johor  


posticon Posting pada: 10-02-06 15:40


bila membicarakan bab gemuk.... ianyer adalah subjektif...setengah lelaki suka pada yang berbadan gemuk/chubby...
tapi manjoriti suka yang solid.....tapi tak tau laa.....that is natural...

kekadang terfikir kasihan jugak pada mereka yang berbadan chubby ni.... yelah mereka juga ada perasaan untuk dikasihi oleh insan bernama lelaki... tapi Kalau dah lelaki tak intersted nak buat bagaimana.....
yang penting sebagai insan yang ada 'kelebihan ' ni... berbanyak laa bersabar... yang penting peribadi biar la cantik.. nanti adalah orang yang suka....kalau orang tak suka... Allah suka.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For narutomasterProfil   Hantar PM kepada narutomaster   Quote dan BalasQuote

diyan_huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2005
Ahli No: 21127
Posting: 102
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-02-06 17:01


i second the motion,narutomaster..(",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For diyan_huwainaProfil   Hantar PM kepada diyan_huwaina   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-02-06 23:51


:-) Assalamualaikum...


    Hmmm.....Biar tak dipandang cantik oleh manusia tapi dipandang cantik oleh ALLAH Taala...


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-06 08:58


Wa'alaikumussalam wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah satu topik yang menarik. Semua lelaki ingin beristerikan wanita cantik. Semua wanita ingin bersuamikan yang berduit. Itulah realitinya tetapi kenyataan tersebut bersifat umum ya. Nak yang cantik atau berduit sebab pengaruh sekeliling dan juga fitrah insani.

Tetapi sekiranya sudah jodoh maka redhalah ya ... gemuk pun gemuklah .... tak berduit sangatpun tak apa asal bersuami. Yang penting hidup mesti diteruskan.

Yang menjadi persoalannya sekarang ialah banyak duit dihabiskan untuk menjadi cantik dan banyak jenayah berlaku kerana hendak banyak duit.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - Jadilah muslim mukmin dan muslimah mukminah insyaAllah selamat dunia akhirat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

Aneeqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11976
Posting: 151
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-06 09:05


herm...biasa la tu..manusia..hanya memandang luaran..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AneeqahProfil   Hantar PM kepada Aneeqah   Pergi ke Aneeqah's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-02-06 10:46


"Lelaki tak suka perempuan gemuk???"

kenapa pulak???
em...ape2pn, terpulang pada individu tu sendiri...
ingatlah..semua terletak pada ketentuan Allah s.w.t

wallahua'lam...


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-06 10:58


Wa'alaikumussalam wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah maka semua anak-anak perempuan jagalah badan ya jangan sampai jadi montel. Ibu bapa kenalah pastikan anak-anak perempuan mereka diajar bab kecantikan sejak awal lagi. Dan yang lelaki pula cepatlah menabung untuk jadi berduit. ok tak ..... :)

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - gurau senda membawa bahagia

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 11-02-06 11:38


setiap kejadian ada hikmat tersendiri..
tapi walau apa sekalipun..jaga badan untuk digunakan ke jalan ALLAH bukan jaga badan untuk goda lelaki..

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-06 13:27


Wa'alaikumussalam wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah Islam menganjurkan umatnya menjaga kesihatan sekaligus menjaga badanlah kan :). InsyaAllah berusahalah ke arah kehidupan yang sihat dan cergas ya. Usah putus asa mencari ilmu dalam semua aspek terutama bab kecantikan dan juga bab ekonomi ni .....

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - masa muda kurus dah tua gemuk .....alhamdulillah sihat. Ameen!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

wardah_qlate
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7473
Posting: 143
Dari: qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-02-06 15:56


fizikal penting tetapi yang lebih penting hati kita yang suci

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qlateProfil   Hantar PM kepada wardah_qlate   Pergi ke wardah_qlate's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-02-06 16:45


ye ke? tapi, tak semua kan? kalau semua mesti semua perempuan gemuk tak kahwin...

macam tulah sebaliknya... :-di


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

julihan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17771
Posting: 90
Dari: klate

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-02-06 18:29


Ermmmm...... tak boleh nak cakap gtue sebab kawan saya yang berisi tu dapat teman lelaki dulu berbanding saya :).... dia memang comel... saya rasa pandangan tu berbeza bagi setiap individu.... buat apa nak pilih yang cantik kalau menyakitkan hati... iya tak? pandai2 la menilai sendiri....

Bookmark and Share

    


  Member Information For julihanProfil   Hantar PM kepada julihan   Quote dan BalasQuote

bunga_kecil
Warga Rasmi
Menyertai: 12.02.2006
Ahli No: 22633
Posting: 3
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 12-02-06 14:19


gemuk ke...kurus ke...kejadian Ilahi juga...
yang penting: hati baik...teguh iman..setia dan jujur...
mesti disayangi juga.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For bunga_kecilProfil   Hantar PM kepada bunga_kecil   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-02-06 14:28


kalau tak suka maka tak sayang kat laki2 gemuk kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-02-06 14:55


ermm...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

Nurida
Warga Rasmi
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22048
Posting: 11

Kedah  


posticon Posting pada: 12-02-06 15:18


Pada ana Kalau gemuk pun tapi berakhlak mulia... itu lebih baik daripada wanita yang kurus tapi berhati xelok..
Tapi...
Lagi elok kalau wanita yang gemuk dan berhati mulia ini dapat menjaga kesihatan dirinya...Ya lah kalau berat badan kita berlebihan daripada yang sepatutnya mudah pulak mendapat penyakit.kan xelok juga kalau kita xmenjaga kesihatan... So amalkan pemakanan yang seimbang untuk elak diri daripada makan tanpa kawalan/berlebihan daripada yang sepatutnya.sebab jika pemakanan tanpa kawalan ini akan menyumbang kepada potensi untuk gemuk... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuridaProfil   Hantar PM kepada Nurida   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-06 18:11


assalamualaikum.

dari segi kesihatan / keseimbangan:
sebenarnya gemuk atau kurus tu bergantung kepada ketinggian tubuh. setiap orang berbeza dari segi keperluan badan, bagi yang tinggi perlukan berat yang lebih berbanding orang yang rerndah agar lebih seimbang. yang paling penting adalah kesihatan diri, doktor menasihatkan mengekalkan berat badan yang ideal supaya kegemukan tidak mengundang lebih banyak penyakit.

pengiraan BMI - Body Mass Index dapat memberi panduan sama ada diri kita seimbang atau tidak, selagi berat badan kita dalam kategori 'ok' mengikut pengiraan ini, tak perlu la bimbang sangat. walaupun kelihatan agak berisi... (mungkin) tapi sebenarnya kita lebih 'selamat' daripada terlalu kurus dek kerana takut tak ada orang nak atau suka.

dari segi jodoh / pergaulan
selagi kita dalam kategori seimbang ni... walaupun ada orang tegur kita gemuk, jangan pedulikan. tu namanya orang tu tak alert bab BMI ni. tapi kalau doktor yang tegur... kena ambil pusing la.
sebenarnya kelihatan 'kurus' sehingga terkurus keding adalah impian kebanyakan perempuan. bercakap tentang zaman orang meletakkan agama di tangga ke empat dalam memilih jodoh (kecantikan no 1 -termasuk ciri2 gemuk / kurus dipertimbangkan).... sebenarnya perempua kena fikir: penilaian kaum adam ni abstrak. maknanya... ada yang suka putih, ada yang suka hitam manis, ada yang suka bujur sirih, ada yang suka bulat, ada yang suka tinggi, ada yang suka rendah. ada suka kurus, ada suka gemuk.

TAPI kalau kita semua mengamalkan apa yang dianjurkan oleh Rasulluallah.. maka isu ini dan banyak isu 'dunia' tak timbul pun.

anyway.... macam ana cakap tadi kalau nampak berisi tapi masih dalam kategori seimbang... tak perlu risau kita susah dapat jodoh... atau lelaki tak suka... atau susah dapat kawan. sapa yang terlalu memilih untuk itu... dia yang sebenarnya kena berubat.

nak tau BMI tu guna formula ni, atau boleh search untuk lebih kefahaman.

BMI =             berat dalam kilogram DIBAHAGI dengan (tinggi dalam meter DARAB tinggi dalam meter)

jika jawapannya antara 18.5 hingga 24.9 anda adalah NORMAL / SEIMBANG. jika 25 hingga 29.9 anda adalah terlebih berat. jika 30 keatas dah kategori Obesiti - keterlaluan. 18.5 kebawah pula.... anda terlalu kurus!    

p/s: terbuka untuk teguran
[ Telah diedit oleh: muslimah_johor pada 12-02-06 18:24 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

aqil
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17966
Posting: 162
Dari: PAHANG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 10:02


semua ni bergantung pada individu..
tak boleh nak klasifikasi kan orang..
setuju?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 23:45


pandangan orang tak penting..
yang penting, pandangan Allah..

tapi..
janganlah terlalu gemuk sehingga boleh mendatangkan penyakit...
[ Telah diedit oleh: broshahir pada 16-02-06 23:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 02-03-06 16:38


emm..gemuk pun cute miut jugak...

not human been perfect, right????

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 02-03-06 17:29


erm..yang kurus dan slim melim ni pun belum ada sesiapa yang masuk minang...bagaimana tu???
jawab sikit..hehehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 02-03-06 18:05


perempuan gemuk comel apa...cute....


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-03-06 18:06


kalau dah jodoh yang tak lawa jadi lawa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-03-06 18:08


Pada 02-03-06 17:29 , dhamiraqistina posting:

!!! QUOTE !!!

erm..yang kurus dan slim melim ni pun belum ada sesiapa yang masuk minang...bagaimana tu???
jawab sikit..hehehehe...


asyik jaga badan saja kerja ... :lol:

perempuan gemuk nanti tak puas la ... ye tak ? selalu mimpi perempuan kurus juga. apa-apa pun, hati tu mesti la bersih .. :-P


-----------------
"Whenever there is justice, There is a life" ... HUndred Beast Sentai ! Gaoranger !!
[ Telah diedit oleh: yanokage pada 02-03-06 18:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 02-03-06 18:10


Jika seorang lelaki mengatakan dia mencintai anda SEMATA-MATA KERANA KECANTIKAN ANDA, awas, anda mungkin akan ditinggalkan apabila sudah tidak cantik lagi. Jika seorang lelaki mengatakan dia sanggup berkorban apa saja demi cintanya kepada anda dan apabila anda bertanya mengapa, dia memberitahu kerana, “AKU TERPESONA DENGAN WAJAHMU,” awas anda akan ditinggalkan apabila wajah anda tidak lagi mempesona.

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-03-06 18:45


ye ke? nasib baik saya kurus.


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-03-06 19:35


perempuan tak apa kl dapat laki gemuk tapi laki tak suka..hehehe..ni tinjauan rambangla..pengalaman member..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

nooriesha
Warga Rasmi
Menyertai: 06.02.2006
Ahli No: 22488
Posting: 5
Dari: uum

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-03-06 15:20


pada pandangan dan pmerhatian saya tak semua lelaki tak suka perempuan gemuk...ada juga segelintir kaum lelaki suka perempuan gemuk...bagi saya gemuk ke kurus ke yang penting hati mesti baik dan ikhlas dalam melakukan sesuatu...kalau cantik kurus tapi dalaman teruk tak ada guna juga lebih baik pilih perempuan yang walaupun gemuk xcantik tapie seorang yang caring baik budi pekerti, itu lebih bermakna.....rupa paras tak boleh dibawa ke mana-mana dan dia xkekal....hati yang baik budi pekerti yang baik yang membawa kita ke arah kebaikan...oklah wassalam......

Bookmark and Share

    


  Member Information For noorieshaProfil   Hantar PM kepada nooriesha   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 07-03-06 15:27


lorr..gemuk kurus sama saja la...asalkan sihat, bebas dari sebarang penyakit, bahagia, happy...cukup...dah memadai...nak takut apa...orang kurus nak gemuk...orang gemuk nak kurus...kurus tu cantik sangat ke? bagi ana sama saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 07-03-06 16:28


cakap senang la..kalau adik beradik kita nak kahwin dengan perempuan gemuk..kita boleh terima dengan sepenuh hati ke?

cakap 0 memang senang...

kalau setakat yang pipi tembam tu ok la...hehehe

jangan marah k...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 08-03-06 12:53


ala engkau ini tasbih...apa salahnya...aku terima saja...asalkan dia tu baik..tak malas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

eikien
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22751
Posting: 22
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-03-06 13:56


pendapat saya, lelaki bukannya tak suka perempuan gemuk tapi lelaki akan memilih perempuan yang cute2 dulu sebagai teman..sebab time tu dia hanya tengok pada fizikal tapi kalau dia memandang seseorang dengan hati tak kira gemuk atau kurus mesti lelaki tu suka...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For eikienProfil   Hantar PM kepada eikien   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-03-06 14:25


asal sihat, pandai mik hati dan beriman... tak kisah la... kalau dah sayang, apa pun jadik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-03-06 14:33


:-di :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

lieynnakkpb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22193
Posting: 146
Dari: ~bUmI AlLaH ~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-03-06 14:52


dalam perhubungan kita mesti mempunyai hati yang ikhlas dan kejujuran... paras rupa itu kita tak ambil kira tapi yang penting hati budi masing-masing... tak kira la lelaki @ perempuan yang gemuk yang penting keiklasan di dalam menjalin kan hubungan....
Allahu'alam....:-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lieynnakkpbProfil   Hantar PM kepada lieynnakkpb   Pergi ke lieynnakkpb's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 08-03-06 15:36


ala memang fitrah manusia kan nak benda yang cantik2... perempuan pun tak suka laki gemuk... sama saja la... dah tahu laki tak suka perempuan gemuk..rajin2 la jaga badan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

aifarina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17414
Posting: 30
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 17:38


Setiap makhluk yang dijadikan Allah swt ada kelebihan dan kelemahan masing-masing. Ada sesetengah yang mempunyai kelebihan dari segi fizikal tapi tidak pada akhlak manakala ada yang diciptakan mempunyai kelebihan pada akhlak tapi tidak pada fizikal. Setiap makhluk dijadikan Allah swt berpasang-pasangan. Jadi apa yang diberi Allah swt kepada kita itulah yang terbaik buat kita...Allahualam....TEPUK DADA TANYA IMAN!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aifarinaProfil   Hantar PM kepada aifarina   Quote dan BalasQuote

khazinatulsyouqoh
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19897
Posting: 209
Dari: on earth

Johor  


posticon Posting pada: 14-03-06 17:55


Pada 08-03-06 15:36 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

ala memang fitrah manusia kan nak benda yang cantik2... perempuan pun tak suka laki gemuk... sama saja la... dah tahu laki tak suka perempuan gemuk..rajin2 la jaga badan...


is it indirectly you tell us that you too agree with the topic tasbih, could you please xplain yourself?


-----------------
"iman itu dinding taqwa , sedangakan taqwa itu perisai hati, yang memusnahkan pastilah nafsu, dilayan jangan , dilawan pun jangan , dididik perlu


Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatulsyouqohProfil   Hantar PM kepada khazinatulsyouqoh   Quote dan BalasQuote

khazinatulsyouqoh
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19897
Posting: 209
Dari: on earth

Johor  


posticon Posting pada: 14-03-06 17:57


Pada 14-03-06 17:38 , aifarina posting:

!!! QUOTE !!!

Setiap makhluk yang dijadikan Allah swt ada kelebihan dan kelemahan masing-masing. Ada sesetengah yang mempunyai kelebihan dari segi fizikal tapi tidak pada akhlak manakala ada yang diciptakan mempunyai kelebihan pada akhlak tapi tidak pada fizikal. Setiap makhluk dijadikan Allah swt berpasang-pasangan. Jadi apa yang diberi Allah swt kepada kita itulah yang terbaik buat kita...Allahualam....TEPUK DADA TANYA IMAN!




ya true..........i can't agree with you more aifarina :-di


-----------------
"iman itu dinding taqwa , sedangakan taqwa itu perisai hati, yang memusnahkan pastilah nafsu, dilayan jangan , dilawan pun jangan , dididik perlu


Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatulsyouqohProfil   Hantar PM kepada khazinatulsyouqoh   Quote dan BalasQuote

sahlon
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15287
Posting: 281
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 18:07


salam....

gemuk vs kurus

ni kira pengalaman la ni....

berat ana memang 100kg dan plus

ingat best ke dari kecil kena ejek, bukan setakat budak2 orang yang dah berusia pun apa kurang

boleh dikatakan dah puas berendam airmata tapi bila dah besar ni, dah boleh fikir sikit.

apa orang nak kata, biarlah....
senyum kat luar...terasa tapi biar sahaja... boleh dikatakan dah lali

tapi, ada hikmahnya disebalik semua ni.

saya lega saya tak diganggu oleh lelaki yang mengejar wanita cantik yang belum tentu ikhlas hatinya.

saya lega dengan keadaan saya yang begini, sya tak jadi seorang yang riak(tapi kadang-kadang ada juga)

ia amat membantu saya jadi seorang muslim, walaupun tahap ketaatan tu tak seberapa.

betul, orang gemukmemang lebih berisiko dapat penyakit

tapi, fikirlah, kalau tak ada orang gemuk, orang kurus tak tahu bahawa dia kurus

terima kasih TUHAN

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahlonProfil   Hantar PM kepada sahlon   Quote dan BalasQuote

syaiKisas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.12.2005
Ahli No: 20659
Posting: 35
Dari: bumi waqafan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 21:38


udahla,jangan gaduh2 pula dalam site ini...tak payahlah risau,gemuk ke kurus ke masing2 ada kelebihannye.setiap manusia tu kan adalah sebaik-baik kejadian!kecantikan sejati tak terletak pada fizikal semata-mata tapi keikhlasan hati tu yang lebih penting.subhanallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syaiKisasProfil   Hantar PM kepada syaiKisas   Quote dan BalasQuote

badshah78
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20980
Posting: 80
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 14-03-06 22:10


SUDAH LUMRAH DUNIA...SEMUA MANUSIA HENDAKKAN YANG "CANTIK"..
CANTIK SESUATU YANG TAK BOLEH DIUKUR...YANG GEMUK TAK SEMESTINYA HODOH,YANG KURUS TAK SEMESTINYA CANTIK...

Bookmark and Share

    


  Member Information For badshah78Profil   Hantar PM kepada badshah78   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 23:03


kalau orang lelaki tak suka perempuan gemuk, Kenapa ada perempuan gemuk yang berkahwin....
lain orang lain taste...
ana rasa, orang laki tak suka yang terlalu gemuk dan terlalu kurus...
sederhanalah lebih bagus....
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 15-03-06 18:40


ana tak kesah....gemuk ke...kurus ke...yang pentng gembira....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Lelaki tak suka perempuan gemuk???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.194333 saat. Lajunya....