Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang berada di puncak gunung itu tidak diletakkan di situ, sebaliknya mendaki dari bawah
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 46
Ahli: 0
Jumlah: 46




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 10 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 11 hari yang lalu
nur_tinta: 17 hari yang lalu
kasih_kekasih: 33 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: CINTA SEORANG PEMUDA..........??????


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» CINTA SEORANG PEMUDA..........??????

Please Mendaftar To Post


Oleh CINTA SEORANG PEMUDA..........??????

sariza
Warga Rasmi
Menyertai: 29.06.2005
Ahli No: 16956
Posting: 10
Dari: kusza terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-08-05 10:47


CINTA
SEORANG PEMUDA

©    Saya suka sangat tengok jari-jemari teman wanita saya, cantik betul. Sungguh!! Sampai saya takut nak pegang. Bukan takut jari-jemarinya payah,tapi takut nanti jari-jemarinya jari-jemari kami tidak boleh saling Bantu-membantu di suatu hari yang amat dasyat di hadapan Yang Maha Esa!

©    Saya suka sangat tengok rambutnya. Cantik betul…sunggah! Sebab itu saya belikan dia tudung. Bukan sebab cemburu orang lain tengok, bukan! Tapi sebab saya mahu rambutnya sentiasa ditutup macam dalam iklan dot dot dot itu sampai bila-bila… takut nanti dibakar dek api neraka, disuatu hari yang amat dasyat dihadapan…. Yang Maha Pencipta.

©    Saya suka sangat tengok body teman wanita saya…solid betul. Sungguh !! sebab itu saya belikan dia telekung supaya masa 'dating' dengan Kekasih dia Yang Utama, dia jaaaaauh lebih cantik dan berseri menghadap-Nya. Saya pun tumpang dapat pahala… syoknya!

©    Saya sedih sangat tengok teman wanita saya tidak tidur,tidak makan sebab rindukan saya. Saya pun macam dia juga. Sidia Tanya, 'apa ubaaatnya bang? Saya pun bagi dia Al-Quran sabagai penenang jiwa…semoga dia cintakan-Nya lebih daripada saya.

©    Saya sedih tengok dia selalu pesan macam-macam ; " makan, minum, jaga diri, pandu kereta elok-elok…nanti awak sakit saaya juga yang susah hati… blabla bla" Tapi bila tengok wayang sama-sama, terlepas Asar dan Magrib begitu saja, dia tak kata satu apa pun. Aduh…….. berdosanya saya!

©    Saya memang sayang sangat pada dia. Saya mahu jumpa dia, bersama dia, cinta secinta-cintanya. Cinta yang abadi di dunia dan berkasih sayang di akhirat, ber'dating' di syurga kerana di situlah tempat yang kekal selama-lamanya.

©    Doakan kami saling mengingati ,insaf menginsafi. Ya ALLAH, Ampunkanlah kami, semoga kami dapat kekal bersama selama-lamanya, di Syurga nanti….AMIN


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sarizaProfil   Hantar PM kepada sariza   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 23-08-05 13:52


patut dibaca oleh lelaki2 yang baru nak bercouple, sedang bercouple....

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

winna_huwaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17219
Posting: 132

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-08-05 14:40


macam cinta di langit ke 7 saja
hurmmm tak ramai pemuda yang berfikir macam ini
makin di cari..makin payah nak jumpa...



-----------------
aku ada lah aku


Bookmark and Share

    


  Member Information For winna_huwaidaProfil   Hantar PM kepada winna_huwaida   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-08-05 16:10


alangkah indahya jika ada pemuda yang sebegini...tapi sakeenah rasa bukan susah nak cari pemuda yang macam ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

nurbalqis83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12893
Posting: 52
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 23-08-05 18:06


indahnya bial dipertemukan pemuda sebegini.....tapi satu dalam seribu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurbalqis83Profil   Hantar PM kepada nurbalqis83   Quote dan BalasQuote

zatie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17090
Posting: 209
Dari: sHaH aLaM

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-09-05 16:54


beruntungla kalau zatie dapat bf macam tu............
banyak membantu dan mendorongku.............
menjadi hamba yang taat kepada-Nya.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatieProfil   Hantar PM kepada zatie   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-09-05 18:24


rasa amat bertuah andainya dapat bf/ suami begini..rasanya ada 1 dalam 10 lelaki...syukur kalau dapat pemuda yang sedemikian sikapnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

diny
Warga 5 Bintang
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14571
Posting: 372
Dari: Malaysia Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-09-05 20:15


Assalamualaikum...

menarik..syukrannn..ini yang semua muslimah solehah mahukan tapi dalam masa yang sama mari kita majukan diri kita kearah kebaikan menjadi wanita solehah -ameen :-)
[ Telah diedit oleh: diny pada 03-09-05 20:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For dinyProfil   Hantar PM kepada diny   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-09-05 20:33


harap2 saya boleh jadi macam tu dan terus istiqamah...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Aneeqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11976
Posting: 151
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-09-05 06:38


huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AneeqahProfil   Hantar PM kepada Aneeqah   Pergi ke Aneeqah's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-09-05 08:22


baguiih dok ana noo...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ambe
Warga Rasmi
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18701
Posting: 8
Dari: Shah Alam

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-09-05 21:13


sejuk dada bila baca respon anda ini......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ambeProfil   Hantar PM kepada ambe   Quote dan BalasQuote

rifqi_abadi
Warga Rasmi
Menyertai: 06.05.2005
Ahli No: 16339
Posting: 15
Dari: MuAr!!

Johor  


posticon Posting pada: 04-09-05 22:20


indahnya cinta sebegini.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For rifqi_abadiProfil   Hantar PM kepada rifqi_abadi   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 04-09-05 22:56


wah...bagusnye pakwe macam ini,
CINTAnya kerana ALLAH SWT...
bukannya kerana nafsu semata2... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 27-09-05 16:28


Pada 04-09-05 22:20 , rifqi_abadi posting:

!!! QUOTE !!!

indahnya cinta sebegini.......



Assalamualaikum...
memang lah indah...
tapi yang tak indahnya...
susahnya nak jumpa yang jenis begini...
kekadang yang jauh pun ada juga yang terlanjur...
jumpa sekali sekala tapi dah pandai buat projek besar...
silap hari bulan besar kat tempat lain...
perempuan juga yang rugi...
nampak macam untung besar tapi....
tak ada pula yang nak kongsi untungnya tu...
melabur saja nak....
memang baik hati lagi pemurah bf dia tu...
wassalam...
;-)


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 16:36


Pada 27-09-05 16:28 , shah_sobriyanie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-09-05 22:20 , rifqi_abadi posting:

!!! QUOTE !!!

indahnya cinta sebegini.......



Assalamualaikum...
memang lah indah...
tapi yang tak indahnya...
susahnya nak jumpa yang jenis begini...
kekadang yang jauh pun ada juga yang terlanjur...
jumpa sekali sekala tapi dah pandai buat projek besar...
silap hari bulan besar kat tempat lain...
perempuan juga yang rugi...
nampak macam untung besar tapi....
tak ada pula yang nak kongsi untungnya tu...
melabur saja nak....
memang baik hati lagi pemurah bf dia tu...
wassalam...
;-)



janganlah jadik orang yang macam tu...
ingat Allah banyak-banyak ye..
doa banyak-banyak agar tak diketemukan dengan orang yang macam ni... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110503 saat. Lajunya....