Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda melakukan apa yang selalu anda lakukan, anda akan mendapat apa yang selalu anda dapat
-- Seminat NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: C.O.U.P.L.E


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» C.O.U.P.L.E

Please Mendaftar To Post


Oleh C.O.U.P.L.E

mslina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17798
Posting: 174
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 17-08-05 17:54


betul ke seseorang tu akan bercouple bila tengok kawan2 rapatnya dah bercouple. walaupun pasangan dia tu 'asal boleh saja'

Bookmark and Share

    


  Member Information For mslinaProfil   Hantar PM kepada mslina   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-08-05 17:56


tu kira macam tangkap muat saja...
couple ni tak mjaminkan apa-apa pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4592
Posting: 119
Dari: k.lumpur

Pahang  


posticon Posting pada: 17-08-05 17:57


bagi saya tak...sebab saya hanya akan pilih orang yang benar-benar saya kenal hati budinya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarProfil   Hantar PM kepada mawar   Quote dan BalasQuote

anak_abah01
Warga Rasmi
Menyertai: 17.01.2005
Ahli No: 13768
Posting: 5
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-08-05 18:02


terpulang pada individu lah rasanya...tapi macam kita selalu dengar, kawan ni memang memainkan peranan penting...so, bila ada kawan yang dah bercouple, secara tak sedar, mungkin ada sikit rasa nak macam tu juga...tapi tak tahu lah yang lain2 pula kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anak_abah01Profil   Hantar PM kepada anak_abah01   Quote dan BalasQuote

sitishuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11861
Posting: 132
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-08-05 18:05


ada juga kebenarannya..pernah dengar kes begini terjadi tapi lelaki lah yang selalu tak sabar.bila tengok shbt2 couple terus nak couple without solat istikhorah dulu ke.ye lah kalau brcouple ni kan nak sampai diijab kabul.bukan stakat couple saja.tak ada niat nak kawin...wallahu'alam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishuhadaProfil   Hantar PM kepada sitishuhada   Quote dan BalasQuote

intan3103
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11388
Posting: 106
Dari: JoeHoe>>key ell>>S'gor

malaysia  


posticon Posting pada: 17-08-05 18:21


Pada 17-08-05 18:02 , anak_abah01 posting:

!!! QUOTE !!!

terpulang pada individu lah rasanya...tapi macam kita selalu dengar, kawan ni memang memainkan peranan penting...so, bila ada kawan yang dah bercouple, secara tak sedar, mungkin ada sikit rasa nak macam tu juga...tapi tak tahu lah yang lain2 pula kan..


betul tu..saya pun setuju dengan anak_abah01 tu..
sebabnye, couple ni depend pade diri masing²...
kalau pade saya, couple ni akan jadi secare tibe²...
perasaan tu akan hadir sendiri.. tak payah ikut trend² ni..
kalau kita ikut trend, diri sendiri juga yang susah..!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For intan3103Profil   Hantar PM kepada intan3103   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 18-08-05 22:41


kalau boleh malas nak bercouple...

p/s: pernah bercouple...orang lelaki ni suka menyakitkan hati....yang peliknya dia tu belajar agama....pun sama juga perangai menyakitkan hati.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

salimahbreepbreep
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16212
Posting: 287
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 18-08-05 22:49


couple????????????????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For salimahbreepbreepProfil   Hantar PM kepada salimahbreepbreep   Pergi ke salimahbreepbreep's Website   Quote dan BalasQuote

inda_4eva
Warga Rasmi
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17627
Posting: 14
Dari: lahardthat2 savahan

philippines  


posticon Posting pada: 18-08-05 22:53


tak pena couple..wlupon ada orang ajak nak bercouple..sebab saya pegang pada prinsip..couple hanya bila ms dah kahwin saja...
dah rasa bercinta..tapi serik untuk kedua kalinya...saaaaaaakiiiiiit....peeeriiiiiiit.......tunggu orang pinang..terus kahwin..couple lah untuk selama-lamanya...lagi dirahmati Allah S.W.T

Bookmark and Share

    


  Member Information For inda_4evaProfil   Hantar PM kepada inda_4eva   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-08-05 23:44


Pada 18-08-05 22:53 , inda_4eva posting:

!!! QUOTE !!!

tak pena couple..wlupon ada orang ajak nak bercouple..sebab saya pegang pada prinsip..couple hanya bila ms dah kahwin saja...
dah rasa bercinta..tapi serik untuk kedua kalinya...saaaaaaakiiiiiit....peeeriiiiiiit.......tunggu orang pinang..terus kahwin..couple lah untuk selama-lamanya...lagi dirahmati Allah S.W.T


a'ah kan inda_4eva..
kalau muslimin tu ikhlas na kan kita..
suro saja dia masuk meminang..
rasanya percintaan di alam perkahwinan
lebih selamat untuk kita elak godaan anasir2 yang ta baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 30-08-05 23:45


buat apa nak couple hanya nak ikut2 orglain couple....
takkan nak tangkap muat saja....
ingat ikan kat laut ke....
pilih lah bebetul...
tal lah nantti nyesal

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

Aneeqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11976
Posting: 151
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-08-05 08:20


couple>>>perlu sangat ke???bagi ana...tak...sebab...dari pengalaman ana sendiri...diri kita pasti akan lalai...lalai dari t/jawab sesama manusia malah yang paling dahsyat...dengan Allah...alhamdulillah ana dah sedar sekarang...lagipun..kalau ada jodoh...insyaAllah xkemane....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AneeqahProfil   Hantar PM kepada Aneeqah   Pergi ke Aneeqah's Website   Quote dan BalasQuote

jundullah81
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 331
Posting: 473
Dari: Bumi Allah Semuanya....

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 31-08-05 08:28


Astaghfirullah..

Tak habis2 isu ni. Couple, cinta...couple, cinta.

Ana harap adik2 yang bergelar MAHASISWA, isilah masa yang terluang dengan benda yang lebih menguntungkan Agama....

Bila ada saja topik2 sebegini, ramai sangat yang jawab. tapi bila topik2 ilmiah, semua pakat buat derk saja.....

Dengar kata HEBAT sangat MAHASISWA MALAYSIA ni???

Wallahu a'lam

Assalamualaikum


-----------------
HAPPY Moments----- PRAISE ALLAH
DIFFICULT Moments- SEEK ALLAH
QUIET Moments------ WORSHIP ALLAH
PAINFUL Moments--- TRUST ALLAH
EVERY Moment------- THANK ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For jundullah81Profil   Hantar PM kepada jundullah81   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-08-05 09:00


jundulla81...biasalah!!! remaja katakan.....................

kalau sekadar couple untuk berseronok masa dah dapat ehhmm dan tak fikir tentang masa depan ,tu bukan couple...itu faham2 lee.....pandai fikir pandai lee faham...belajar banyak-banyak..pandai lee banyak manfaatkn ilmu sepenuhnya..jngn dok leka saja...miss u....love u.....i lap u...apa kebenderrr.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 31-08-05 12:08


herm..
couple??xperlulah..menambahkan dosa saja...
lagipun apa faedah bercouple?
bercouple belum tentu kita akan hidup bersamanya nanti kan?
so..fikirlah sebelum buat sesuatu keputusan...
mAy Allah bless u


-----------------



    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

ana_MUSLIMAH2606
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.03.2005
Ahli No: 15240
Posting: 215
Dari: i`m proud to be MALAYSIAN..

uk   avatar


posticon Posting pada: 31-08-05 22:09


slippery slope towards zina..nauzubillah

selamat menyambut hari merdeka.. :-)

dan selamat memerdekakan hati dari rasa cinta pada yang bukan hak ;-)


-----------------
ISLAM is the perfect way to live..


Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_MUSLIMAH2606Profil   Hantar PM kepada ana_MUSLIMAH2606   Quote dan BalasQuote

missy_jannah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.09.2004
Ahli No: 11510
Posting: 40
Dari: Perut ibu~

singapore  


posticon Posting pada: 31-08-05 22:21


itu namanya tak pakai otak...
saya rasa orang yang tak berfikiran matang
sahaja buat macam begitu..
lalalala...

Bookmark and Share

    


  Member Information For missy_jannahProfil   Hantar PM kepada missy_jannah   Pergi ke missy_jannah's Website   Quote dan BalasQuote

sea-tea
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14701
Posting: 171
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-08-05 23:10


assalamualaikum...seperti yang pernah ana katakan semalam...cinta itu adalah perasaan yang amat suci dan halus dan selayaknya ia diserahkan pada yang berhak sahaja,yakni Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sea-teaProfil   Hantar PM kepada sea-tea   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 31-08-05 23:53


assalamualaikum

mmm....tak payah lah nak couple2 ni sebab tak banyak faedah nya melainkan lebih banyak keburukan...

sudahlah tak perlu lah fikir semua ni Kalau ada jodoh takkan kemana jodoh kita...

ingat dulu niat kita pergi ke kolej nak studi dan ingat dulu abi dan ummi kat rumah...

BELUM TENTU PASANGAN KITA AKAN MENJANJIKAN KEBAHAGIAAN .....MELAINKAN MESTI LAGI BANYAK PERKARA2 YANG MELALAIKAN LEBIH KEPADA KECINTAAN PADA DUNIAWI SEMATA-MATA.....

itulah realiti di akhir zaman sekarang ni......

wallahualam.


-----------------
...sTars aRe sEen tOgeTher,yet tHe aRe sO fAr aParT...tRue RelaTion maY nOt mEet eveRyDay, bUt rEmeMber wE aRe alWays liNkEd hEart tO HeArt...�


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 01-09-05 08:19


Bagus topic ni, pada ana say "NO"... ana tidak pernah terpengaruh dengan kawan2. Sejak dibangku sekolah lagi... sifat ana, suka berterus terang... ana tak suka paksa diri... if ana tak suka kat orang ana akan kater "tidak"... ana tak suka nak ambik kesempatan pada orang and ana tak suka orang ambik kesempatan ke atas diri ana... :)
[ Telah diedit oleh: farhanna pada 01-09-05 08:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-09-05 09:40


Pada 31-08-05 08:28 , jundullah81 posting:

!!! QUOTE !!!

Astaghfirullah..

Tak habis2 isu ni. Couple, cinta...couple, cinta.

Ana harap adik2 yang bergelar MAHASISWA, isilah masa yang terluang dengan benda yang lebih menguntungkan Agama....

Bila ada saja topik2 sebegini, ramai sangat yang jawab. tapi bila topik2 ilmiah, semua pakat buat derk saja.....

Dengar kata HEBAT sangat MAHASISWA MALAYSIA ni???

Wallahu a'lam

Assalamualaikum



so..jomla kita dengar nasihat bro jundullah ni...
toksahla dilayan topik gini..
pakat2la kita post kat topik yang bmanfaat ye... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

bintang_cahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17417
Posting: 77
Dari: uitm shah alam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-09-05 22:07


isu macam ni biasa dkatakan..
walau macamana pun...
couple ni banyak xbaik daripada baiknye...
so..adik2 ku,
pilihlah jalan yang benar...



-----------------------------------
~setiap masalah ada penyelesaian~

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintang_cahayaProfil   Hantar PM kepada bintang_cahaya   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 01-09-05 23:55


!!! QUOTE !!!

Astaghfirullah..

Tak habis2 isu ni. Couple, cinta...couple, cinta.

Ana harap adik2 yang bergelar MAHASISWA, isilah masa yang terluang dengan benda yang lebih menguntungkan Agama....

Bila ada saja topik2 sebegini, ramai sangat yang jawab. tapi bila topik2 ilmiah, semua pakat buat derk saja.....

Dengar kata HEBAT sangat MAHASISWA MALAYSIA ni???

Wallahu a'lam



Em sokong 150%...sudah2 lah itu isu ini....bukan tak nak jawab...tapi isu ini terlalu banyak sangat...fitrah manusia semua orang suka bercinta suka pada cinta suka pada berlaianan jantina dan so on tapi jika diperhatikan isu yang dikeluarkan sama saja...nak keluar topic baru baca lah dulu topic sebelum2 ini...buat lah studi sikit sebelum nak keluar topic baru otherwise saya rasa bersalah pula..yerla topic pasal hal2 semasa or agama xplak dibincangkan dengan mendalam...apa-apa pun cuba kurangkan or tengok balik topic2 sebelum ini...mungkin ada yang sama dan xperlu nak kuarkan lagi...

Sekadar teguran dan cadangan saja..mayb ukhwah kena letak forum cinta pula agaknya...bagaimana hanan??

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

zie_dah
Warga Rasmi
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18618
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-09-05 16:24


couple?........apa tujuan sebenarseseorang itu bercouple?.adakah kerana untuk memenuhi jiwanya atau mencari kebahagian yang abadi?.fikirkanlah demi diri dan agama?dimanakah kebaikan bercouple.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zie_dahProfil   Hantar PM kepada zie_dah   Quote dan BalasQuote

srikandi85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13219
Posting: 54
Dari: kota tinggi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-09-05 17:10


kalau nak diikutkan tak elokla begitu..tapi sekarang ramai dah terikut2.. :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi85Profil   Hantar PM kepada srikandi85   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-09-05 14:54


assalamualaikum...
saya tak rasa macam tulah..kwn2 saya dah couple tapi hati saya tak berdetik lagi untuk bercouple....
maybe tak ada jodoh lagi...lagipun tak jumpa lagi dengan pilihan hati...
so tak payah susah2 nak couple...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

muslimahmuar
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.08.2005
Ahli No: 18544
Posting: 38
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 14-09-05 15:24


couple kerana tengok orang lain dah ada couple...
hanya merugikan....
bersedialah dulu...
kenal hati budi orang tu dulu,jangan terburu-buru..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahmuarProfil   Hantar PM kepada muslimahmuar   Quote dan BalasQuote

kacang_soya
Warga Rasmi
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17990
Posting: 2
Dari: ......

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-09-05 16:23


Assalamualaikum..

emmm.. tak juga.. kan cintanya ni lahirnya dari hari yang tulus suci.. bukan dipaksa.. dia hadir dengan sendiri.. kalau main ikut kawan.. tu bukan cinta..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kacang_soyaProfil   Hantar PM kepada kacang_soya   Quote dan BalasQuote

fizamil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13800
Posting: 126

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-09-05 17:37


saya setuju dengan kacang_soya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizamilProfil   Hantar PM kepada fizamil   Quote dan BalasQuote

kama_klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2005
Ahli No: 18331
Posting: 181
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-09-05 18:39


saya rasa couple tu tak ada Apa nya.lebih mendekatkn makiat ada lah yang saya tengok.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kama_klateProfil   Hantar PM kepada kama_klate   Pergi ke kama_klate's Website   Quote dan BalasQuote

sanosuke
Warga Rasmi
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18961
Posting: 15
Dari: Muar

malaysia  


posticon Posting pada: 14-09-05 20:43


4 My opinion...

kita tak semestinye bercouple bla member kita couple.
Saya relax saja tak couple sedangkan member saya banyak couple.
tapi rasa dengki tu tengok mereka couple tu ada lah jugak. Nak buat bagaimana, buat bodoh saja lah. Daripada kita couple, baik kawin terus kan. tak ada r dapat dosa nak kalau nak buat sesuatu benda tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanosukeProfil   Hantar PM kepada sanosuke   Quote dan BalasQuote

musafirsepi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2005
Ahli No: 17831
Posting: 110
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-05 21:31


Assalamualaikum..

ana setuju juga pendapat jundullah81 tu,memang ada benarnya...dunia..jangan diturutkan sangat..
akhirat..itu yang paling dikejar...tapi,nak bahagia akhirat,cantkkanlah hidup dduniamu...bercouple?tiada dalam ISLAM...so...yang halal..pernikahan..ok?
salam perjuangan

maaf jika ada yang terasa hati,sekadar berpesan pesan..
salam ukhwah islamiah..
ALLAHUAKBAR!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafirsepiProfil   Hantar PM kepada musafirsepi   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 14-09-05 21:54


couple ??
buang masa saja. boleh. :oops:


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

khalida
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.11.2004
Ahli No: 12271
Posting: 56
Dari: Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 14-09-05 22:18


no comment cos anan tak nah couple... he...he...he...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalidaProfil   Hantar PM kepada khalida   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-09-05 22:26


> emm...
>
> rasanya topikmni h prnh keluar...
> diposting oleh raudhah84....
> .... setuju dengan apa yang raudhah84 kata kan..
> ...................

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-09-05 22:27


> emm...
>
> rasanya topik ni dah prnh keluar...
> diposting oleh raudhah84....
> .... setuju dengan apa yang raudhah84 kata kan..
> ...................

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

jundullah81
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 331
Posting: 473
Dari: Bumi Allah Semuanya....

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 14-09-05 23:24


Assalamualaikum...

!!! QUOTE !!!

jundulla81...biasalah!!! remaja katakan.....................

kalau sekadar couple untuk berseronok masa dah dapat ehhmm dan tak fikir tentang masa depan ,tu bukan couple...itu faham2 lee.....pandai fikir pandai lee faham...belajar banyak-banyak..pandai lee banyak manfaatkn ilmu sepenuhnya..jngn dok leka saja...miss u....love u.....i lap u...apa kebenderrr.........


Ana tak nafikan gelojak perasaan semasa remaja ni. Ana pun pernah bergelar remaja!

Tapi jika begini skop pemikiran MAHASIWA ISLAM MALAYSIA, tak habis2 fikir berkenaan couple dan cinta, ana tak nampak masa depan yang gemilang untuk perkembangan dan kemajuan Islam di Malaysia, dan juga kemajuan Malaysia itu sendiri!

Kita tengah sibuk berbincang tentang cinta dan couple, musuh Islam tengah sibuk berbincang bagaimana nak jatuhkan Islam.

Jangan terlalu ikut nafsu dan perasaan, kerana ia mudah dipengaruhi syaitan. Ikutlah ilmu dan iman, nescaya membawa kesenangan berkekalan....

Sorry for the sarcastic words...

Wallahu a'lam

Ila Mardhatillah

Assalamualaikum


-----------------
HAPPY Moments----- PRAISE ALLAH
DIFFICULT Moments- SEEK ALLAH
QUIET Moments------ WORSHIP ALLAH
PAINFUL Moments--- TRUST ALLAH
EVERY Moment------- THANK ALLAH
[ Telah diedit oleh: jundullah81 pada 14-09-05 23:37 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For jundullah81Profil   Hantar PM kepada jundullah81   Quote dan BalasQuote

puteri_islamiah04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2005
Ahli No: 18815
Posting: 116
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-09-05 23:28


assalamualaikum
tak semestinya seseorang itu akan mengikut jejak rakanya apabila melihat rakan mereka couple............
tapi kalau ikut itu banyak yang ikut sama
hehehheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_islamiah04Profil   Hantar PM kepada puteri_islamiah04   Quote dan BalasQuote

zre
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18920
Posting: 22
Dari: Gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-09-05 00:10


tak ada couple..
no komen

Bookmark and Share

    


  Member Information For zreProfil   Hantar PM kepada zre   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-09-05 01:31


ada apa dengan couple....



_____________
praise to you
just for you...Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 17-09-05 15:46


assalamualaikum.........

!!! QUOTE !!!

ana memohon maaf dahulu jika terkasar bahasa....


!!! QUOTE !!!

Tok sah kata lah ,, sekarang ni uia pun dah sarat dengan isu couple-couple ni.......kalau uia sendiri yang ada title 'islam' tu pun dah macam tu u lain tah macam mana. memang lah title tu tak boleh dijadikan ukuran.......kalau ikut kan kita smue dah ada title kte sendiri.........iaitu muslimin dan muslimat tapi kefahaman dan tanggungjawab sebagai seorang muslim tu sendri tak dijalankan......
ana nak tegur sikit pasal aktiviti yang baru saja dianjurkan oleh kelab IDEA di pusat matric uia baru baru ni, iaitu memberi lovely flower, chocolate,jely sweat kat orang diminati.......bukan kah itu mendorong kepada COUPLE.........KALAU MEREKA PEKA TERHADAP HUKUM HAKAM SERTA SYARIAT ISLAM.........benda ni tak kan berlaku.......and ANA tak tahu macam mana pihak pengurusan aktiviti kelab dan pelajar boleh meluluskan program seperti ni.......ana cukup KECEEWA atas perkara ni.........ASTAGHFIRULLAHAL'AZIM.

!!! QUOTE !!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

fatty
Warga Rasmi
Menyertai: 15.09.2006
Ahli No: 26381
Posting: 10

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-10-06 14:08


may be mereka ingin di sayangi...atau pun terpengaruh dengan kawan...lagipun org kata kalau bercouple ni boleh jadi penguat semangat..betul ke???????

Bookmark and Share

    


  Member Information For fattyProfil   Hantar PM kepada fatty   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-10-06 14:12


tak perlu nak bercouple.....kawin saja


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 11-11-06 16:47


Ana tak nafikan gelojak perasaan semasa remaja ni. Ana pun pernah bergelar remaja!

Tapi jika begini skop pemikiran MAHASIWA ISLAM MALAYSIA, tak habis2 fikir berkenaan couple dan cinta, ana tak nampak masa depan yang gemilang untuk perkembangan dan kemajuan Islam di Malaysia, dan juga kemajuan Malaysia itu sendiri!

Kita tengah sibuk berbincang tentang cinta dan couple, musuh Islam tengah sibuk berbincang bagaimana nak jatuhkan Islam.

Jangan terlalu ikut nafsu dan perasaan, kerana ia mudah dipengaruhi syaitan. Ikutlah ilmu dan iman, nescaya membawa kesenangan berkekalan....

Sorry for the sarcastic words...

Wallahu a'lam

Ila Mardhatillah




ye ANA SETUJU...tak HABIS2 BAB NI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-11-06 21:46


:-) Bismillahirrahmanirrahim..

memang ada macam ni...bila tengok kawan-kawan rapat da ada couple, mula lah hati tu nak couple juga...tak boleh tahan dugaan sikit..

semua tu atas pendirian masing-masing...sekuat mana iman kita untuk menahan nafsu yang bergolak..maklum lah, remaja sekarang ni...


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 18:26


ikut panduan islam yang sebenar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.137232 saat. Lajunya....