Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila sesuatu telah sempurna akan mulalah kelihatan cacat celanya.

-- Saidina Abu Bakar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: pilihan [email protected]


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» pilihan [email protected]

Please Mendaftar To Post


Oleh pilihan [email protected]

cahaya82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17051
Posting: 125
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-08-05 23:45


assalamualaikum.....

saya nak tanya pendapat kalian di ukhwah....untuk memilih pasangan hidup,mana lebih baik...pilihan hati atau mengikut pilihan keluarga??

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya82Profil   Hantar PM kepada cahaya82   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-08-05 01:52


first choice...biarlah pilihan hati dulu. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 17-08-05 05:11


Pada 17-08-05 01:52 , mukasyaf posting:

!!! QUOTE !!!

first choice...biarlah pilihan hati dulu. :-)



hmm...betul tu,tapi kalau orang tua pilihkan pun tak kisah kan...asalkan kita bahagia..


-----------------
"CaRiLaH KaSiH InsaN DemI CinTa TuHAn"


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-08-05 07:27


Pada 16-08-05 23:45 , cahaya82 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum.....

saya nak tanya pendapat kalian di ukhwah....untuk memilih pasangan hidup,mana lebih baik...pilihan hati atau mengikut pilihan keluarga??


saya dah tny ibu saya awal2 lagi, dia ta kisah kalau pilihan sendiri. Tapi jodoh di tn Allah. Maka pilihan Allah lah yang lebih baik :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 17-08-05 07:38


Ana terbuka dalam bab ni. Kedua-duanya boleh; tapi restu ibubapa suatu kemestian!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

aprill
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17649
Posting: 91
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-08-05 17:11


kalau bab-bab ni..rasanya biarlah pilihan hati yang diutamakan.mak saya dah bagi green light..tapi tak terbuka hati lagi lah...tunggu lah dulu

Bookmark and Share

    


  Member Information For aprillProfil   Hantar PM kepada aprill   Quote dan BalasQuote

mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4592
Posting: 119
Dari: k.lumpur

Pahang  


posticon Posting pada: 17-08-05 17:13


Pada 17-08-05 17:11 , aprill posting:

!!! QUOTE !!!

kalau bab-bab ni..rasanya biarlah pilihan hati yang diutamakan.mak saya dah bagi green light..tapi tak terbuka hati lagi lah...tunggu lah dulu
pilihan jantung! :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarProfil   Hantar PM kepada mawar   Quote dan BalasQuote

mslina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17798
Posting: 174
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 17-08-05 17:37


ikut saja mana-mana.sendiri atau mak bapak. janji orang tu beriman lagi beramal
dan yakin dia boleh jaga,bimbing sampai ajal datang

Bookmark and Share

    


  Member Information For mslinaProfil   Hantar PM kepada mslina   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-08-05 17:39


for sure piliha hati kita dulu..
lagipun peren ta na masuk campur soal jodoh ni..
mereka bagi kita kbebasan untuk memilih...
tapi biala yang mampu membimbing ke arah mencari keredhaanNya...

ps: :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

aref_geomatik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6458
Posting: 78
Dari: KB

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-08-05 17:50


kalau nak memilih sampai bila2 pun tak hbs....
sekarang ni seorang laki nisbah dengan 10 perempuan =p
saya pula macam ni....

1 - pilihan sendiri lah
2 - parent yang pilih
3 - takdir Allah taala

Bookmark and Share

    


  Member Information For aref_geomatikProfil   Hantar PM kepada aref_geomatik   Quote dan BalasQuote

sitishuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11861
Posting: 132
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-08-05 18:36


pilihan Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishuhadaProfil   Hantar PM kepada sitishuhada   Quote dan BalasQuote

eriza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13069
Posting: 80
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-08-05 18:45


kalau saya mestila pilihan hati dulu...
tapi kalau pilihan kita pun kalau dah ditakdirkan dia bukan untuk kita,kita kena pasrah dengan ketentuan Ilahi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For erizaProfil   Hantar PM kepada eriza   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-08-05 19:21


assalamualaikum..

bagi ana pula.. memang mula2 tu ana yang pilih.. lepas tu bawak jumpa mak & abah.. tanya kat mereka. Kalau mereka suka.. ana teruskan hubungan tu. Kalau tak suka.. tak payah kawan lagi.

Alhamdulillah.. suami ana ni memang mak & abah suka.. sekarang ni memang menjadi menantu kesayangan mereka ;-)
wassalam:idea:


-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...


Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 17-08-05 19:31


Tak salah memilih pilihan hati asalkan tidak meletakkan harapan yang terlalu tinggi terhadapnya ... Masalahnya terdapat mereka yang terlalu menyayangi kekasihnya hingga tak sanggup berpisah, tak dapat melupakan dll .. Golongan sebegini biasanya tak dapat menerima hakikat andainya tiada jodoh .. mulut berkata redha tapi hati tidak ... andai betul redha maka sudah pasti dapat melupakan kekasih dan membuang rasa sayang itu ... pilihan ibu bapa adalah sebaiknya dengan syarat orang pilihan ibu bapa itu seorg yang bertaqwa ... Biasanya orang-2 perempuan yang sering terperangkap dengan masalah pilihan ni ... kerana bagi ibubapa anak perempuan ni ibarat harta mereka yang akan diserahkan pada orang lain .. sudah tentu mereka mahu serahkan pada seseorang yang benar-2 diyakini ... seeloknya pada usia yang matang, bincang dengan keluarga sama ada mahukan pilihan sendiri atau pilihan keluarga .. jika dipersetujui pilihan keluarga maka tutuplah hati untuk insan lain ... jangan pulak nanti jadi macam cerita Dilwale Dulhania lah Jayenge ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 17-08-05 19:35


Pada 17-08-05 18:36 , sitishuhada posting:

!!! QUOTE !!!

pilihan Allah...


bagaimana yang dikatakan pilihan Allah? Istikarah? Mimpi? atau awak akan tau ianya pilihan Allah bila awak rasa dialah orgnya? atau nak tunggu dia jatuh atas riba dari langit ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

cahaya82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17051
Posting: 125
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-08-05 00:20


erm...keredhaan ibu bapa adalah penting dalam kehidupan kita...istikharah kepada Allah lebih baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya82Profil   Hantar PM kepada cahaya82   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-08-05 01:56


pilihan hati please, terima kasih.
tapi kalau mak ayah tak setuju (bukan pilihan mak ayah), insya-Allah akan tinggalkannya dan cari pilihan hati yang lain. :-P


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 18-08-05 02:53


assalamualaikum wbt


pilihan hati yang diredhai mak bapak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

mastermind03
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17770
Posting: 58
Dari: Di bawah lembayung RAHMAT ILAHI

Selangor  


posticon Posting pada: 26-08-05 13:53


mestilah pilihan hati...
diiringi restu mak abah...
sebelum tu...minta petunjuk....
tapi kan....kalau pilihan mak abah pun, boleh jadi memang terbaik untuk kita kan???
tengok lah ketentuaNYA....
kita hanya merancang untuk memilih...
tapi ALLAH yang berhak untuk memberi.....
kesimpulannya....saya terima ketiga2 pilihan...andainya ia boleh disatukan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mastermind03Profil   Hantar PM kepada mastermind03   Quote dan BalasQuote

winna_huwaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17219
Posting: 132

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 13:58


Pada 18-08-05 01:56 , kuahdurian posting:

!!! QUOTE !!!

pilihan hati please, terima kasih.
tapi kalau mak ayah tak setuju (bukan pilihan mak ayah), insya-Allah akan tinggalkannya dan cari pilihan hati yang lain. :-P



alangkah sedihnya..orang yang kena tinggal tu nanti ek


-----------------
aku ada lah aku


Bookmark and Share

    


  Member Information For winna_huwaidaProfil   Hantar PM kepada winna_huwaida   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 26-08-05 14:07


BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

ASSALAMUALIKUM....

kalau Analah kan ana pilih...

PILIHAN ABI DAN UMMI...

bercinta lepas kahwin.kenal-mengenal antara satu sama lain akan membuahkan cinta dan kasih sayang yang mendalam...insya ALLAH akan kekal jika disulami dengan kepercayaan antara satu sama lain dan jadikan islam itu the way of life....

that is the best...

wallahualam. ;-)


-----------------
...sTars aRe sEen tOgeTher,yet tHe aRe sO fAr aParT...tRue RelaTion maY nOt mEet eveRyDay, bUt rEmeMber wE aRe alWays liNkEd hEart tO HeArt...�


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,Sa[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 26-08-05 14:10


Assalamualaikum wwt...

kalau saya lah lebih prefer...pilihan sendiri,lagi puas hati :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

amanassiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12124
Posting: 89
Dari: al arddi kholifah

Pahang  


posticon Posting pada: 26-08-05 14:16


bagi ana..lebih baik pilihan sendiri..sebab mungkin kita kenal sidia dengan lebih rapat lagi..bukan nak kata pilihan keluarga tak bagus..tapi kurang kebaikannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For amanassiqProfil   Hantar PM kepada amanassiq   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 26-08-05 15:45


prefer pilihan sendiri...
tapi jk belum dapat calon tapi mak abah dah ada calon...
tengok dulu lah...
berkenan kenal dulu..
dah serasi terima...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 15:46


setakat ni pilihan hati masih menjadi pilihan
hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

al-hafizz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.08.2005
Ahli No: 18407
Posting: 41
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 16:25


tak tahu nak komenlah

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-hafizzProfil   Hantar PM kepada al-hafizz   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 16:56


alhamdulillah mak ayah boleh terima pilihan hati ...moga kekal hendaknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 09-09-05 00:44


erm...kwan ramai..tak reti nak pilih..
rasa-rasa prefer pilihan ibu bapa...cz mereka tentu tahu mbuat pilihan yang terbaik..tapi ibu saya tak kisah kalau saya dah ada pilihan sendiri..
susah nak cari psgan ni..so buat masa ni just concerntrate pada study..
macam kenal saja sirna_bintang ni :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 10:13


Pada 16-08-05 23:45 , cahaya82 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum.....

saya nak tanya pendapat kalian di ukhwah....untuk memilih pasangan hidup,mana lebih baik...pilihan hati atau mengikut pilihan keluarga??


rasanya tak wujud persoalan baik ke tak...

kalau pilihan hati kita tu baik..soleh..rasanya tak salah...and insyaALLAH parent dapat terima...

dan kalau pilihan parent baik dan soleh...rasanya lagi tak salah...and insyaALLAH kita pun akan terbuka hati untuk terima...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 09-09-05 10:52


Masa depan boleh BLUR??? pelik bin ajaib... buatlah semayang hajat... kalau dah ada pilihan keluarga tu terima sajalah. Tak payah susah2kan hidup orang lain pulak... terutamanya bab fitnah memintnah ni...then, tak payah susah turun naik kat tempat orang rumah/office... bawak, perempuan mana tah... :) wassalam...
[ Telah diedit oleh: farhanna pada 09-09-05 10:57 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

iman_nurina
Warga Rasmi
Menyertai: 06.04.2004
Ahli No: 8250
Posting: 19
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 09-09-05 11:12


mana-mana pun boleh.sendiri punyapun cari juga tapi kalau dah tak dapat-dapat parents yang carikan pun ok.cuma harap-harap calon suami tu dapat bimbing dan tak nyusahkan hidup oklah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman_nurinaProfil   Hantar PM kepada iman_nurina   Pergi ke iman_nurina's Website   Quote dan BalasQuote

afiqah_afaf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2004
Ahli No: 11586
Posting: 238
Dari: mansoura

egypt  


posticon Posting pada: 09-09-05 13:43


ermm............ kawan dulu kalau parent suka go on lah..
kalau tak, ikut pilihan parent ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For afiqah_afafProfil   Hantar PM kepada afiqah_afaf   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-09-05 21:49


assalamualaikum...
saya pun tak tahu nak kata apa...
maybe kalau saya ada pilihan hati....insyaAllah saya memilih si dia...
tapi kalau tak ada... and parents dah aturkan jodoh untuk saya...saya terime dan pasrah saja...lagipun orang kata...pilihan ibu bape biasenye pilihan yang trbaik kerane mereka lebih mengenali saya dan pilihan mrke tu...
smga saya mendapat pasangan yang menyayangi saya dan sentiasa mengingatkan saya kepada Allah...insyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

love_fillah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15161
Posting: 88
Dari: bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-09-05 22:09


BISMILLAH WALHAMDUULILLAH...

bagi ana pilihan hati...keluarga dan terutamanya pilihan Allah... adalah yang terbaik...semua dapat....

strive 4 mardhatillah...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For love_fillahProfil   Hantar PM kepada love_fillah   Pergi ke love_fillah's Website   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 11-09-05 10:00


awal2 lagi parent dah britau....pilihan diri sendiri...tap orgnyer mestilah berkenan kat hati mereka....soal jodoh ni ketentuan Allah....kita rancang,Allah tentukan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

solehah_umi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.01.2004
Ahli No: 6804
Posting: 38

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-09-05 11:07


parents tak kisah sebab bagi mereka kita boleh fikir mana yang baik mana yang buruk.kalau boleh memang nak pilihan hati....

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehah_umiProfil   Hantar PM kepada solehah_umi   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-05 18:06


assalamulaikum

jika saya kata pilihan sahabat2 di ukhwah ni bagaimana?.?.?

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

mawaddahkarimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18704
Posting: 60
Dari: bumi merdeka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-09-05 21:26


rasanya tak salah kalau pilih sendiri tapi dengan sesiapa pun kita kawan mesti bagitahu mak ayah barulah hidup bahagia sokmo..........(",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaddahkarimahProfil   Hantar PM kepada mawaddahkarimah   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 12-09-05 21:59


of sebab sendiri............

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

af_zubaiti
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2005
Ahli No: 18828
Posting: 107
Dari: Gombak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-09-05 10:47


Biarlah pilihan itu, pilihan terbaik buat kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For af_zubaitiProfil   Hantar PM kepada af_zubaiti   Quote dan BalasQuote

sea-tea
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14701
Posting: 171
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-09-05 22:33


assalamualaikum...
ana? ana pasrah pada takdir...kalau Allah takdirkan dia tu pilihan keluarga,ana terima..kalau Allah takdirkan dia tu pilihan ana sendiri..ana terima juga...insyaAllah...

tapi,buat sementara waktu ni,sesiapa pun 'dia' tu,ana serahkan pada Allah untuk menjaganya bagi pihak ana...insyaAllah...

wallahuta'ala a'lam bissawab

Bookmark and Share

    


  Member Information For sea-teaProfil   Hantar PM kepada sea-tea   Quote dan BalasQuote

shaharatul_qibtiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.10.2003
Ahli No: 4002
Posting: 173

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-09-05 00:19


Assalamualaikum...

pilihan keluarga adalah yang sememangnya terbaik...kerana yang dipilih mstilah calon yang terbaik...tapi, kalau diberi peluang..izinkan anakanda membuat pilihan sendiri..:)
apapun..doa dan restu dari kedua ibubapa...

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For shaharatul_qibtiahProfil   Hantar PM kepada shaharatul_qibtiah   Quote dan BalasQuote

puteri_huda
Warga Rasmi
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18862
Posting: 15
Dari: Ipoh,Pay-rock

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 19:04


pilihan sendiri tapi biarlah kita kenal dulu asal usul dia..
pastue yang keluarga boleh terima...
;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_hudaProfil   Hantar PM kepada puteri_huda   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 19:15


:roll: :roll: rasa2 nya,biar lah ibu baper yang cari kan sebab ibu bapa munkin tahu macam mana yang sesuai dengan anak nya,tapi kalau dah nak cari sendiri,boleeh,tapi mesti tahu asal ususl mereka,budi pekerti dan macam-macam lagi lah ;-) ;-)


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 19:25


ana rasa pilihan ibubapa yang terbaik. bukan pasal anak maje ke, apa ke, just antum semua mesti tau kan, mak bapak ni nak hanya yang terbaik buat anak2 dia. tapi kalau antum dah jumpa yang betul baik and sepadan dan direstui pulak oleh keluarga, silakan. tak ada salahnye

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 21:11


mana-mana pun boleh.....asal bahagia dan mendapat restu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-09-05 00:40


mana-mana pun asalkan bahagia

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

Asmiedi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18490
Posting: 39
Dari: Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-09-05 01:31


emmmm????? tak tau larrrr...... kompius larrrr????

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsmiediProfil   Hantar PM kepada Asmiedi   Pergi ke Asmiedi's Website   Quote dan BalasQuote

af_zubaiti
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2005
Ahli No: 18828
Posting: 107
Dari: Gombak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 08:10


assalamualaikum....

Pilihan ibu bapa selalunya pilihan yang baik...tapi, ada juga pilihan ibu bapa buat anak-anak 'menderita'....ada juga pilihan sendiri yang tersalah...so, fikir2lah...
andai jodoh kita dengan pilihan ibu bapa...terimalh dengan penuh keredhaan...
buatlah pilihan yang tepat...agar pilihan yang dibuat tak mendatangkan kemudharatan pada diri kita, keluarga dan juga pada agama...

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For af_zubaitiProfil   Hantar PM kepada af_zubaiti   Quote dan BalasQuote

khairol_leo
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18946
Posting: 67
Dari: Pahang Darul Makmur

Pahang  


posticon Posting pada: 21-09-05 09:06


pilihan hati ke, pilihan sendiri ke, dah nyata itu semua telah ditentukanNya sejak dari mula lagi. namun, pilihan keluarga sudah tentunya mahu yang terbaik. bukan setakat fizikal saja mereka kaji, tapi keseluruhan aspek. jadi, pandai-pandailah buat keputusan terbaik untuk diri sendiri. sebab yang nak bersama tu bukan keluarga, tapi si empunya badan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_leoProfil   Hantar PM kepada khairol_leo   Quote dan BalasQuote

afizam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14810
Posting: 82
Dari: negeri indera kayangan

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 23:03


Assalamualaikum....

buat masa ni ana tak terfikir pun nak ada pasangan hidup....jika titetapkan ana untuk solo sepjg hayat ana terima dengan redha tapi kalau ana ditetapkan untuk ada pasangan hidup pun ana redha dengan ketentuan Ilahi....

kesimpulanya ana tak kisah sama ada pasangan ana pilihan sendiri atau pilihan keluarga....

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For afizamProfil   Hantar PM kepada afizam   Quote dan BalasQuote

zatie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17090
Posting: 209
Dari: sHaH aLaM

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-09-05 16:12


sendiri pilih lah kalau calon tu memang sangat boleh bertanggung jawab
dan mampu membimbing zatie ke jalan yang diredhai Allah.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatieProfil   Hantar PM kepada zatie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.138853 saat. Lajunya....