Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Mencari lilin lebih baik dari merungut bila kegelapan

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 69
Ahli: 0
Jumlah: 69




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: TUDUNG , fesyen atau kesedaran ?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» TUDUNG , fesyen atau kesedaran ?

Please Mendaftar To Post


Oleh TUDUNG , fesyen atau kesedaran ?

cycberzul
Warga Rasmi
Menyertai: 16.08.2005
Ahli No: 18150
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 07:08


Assalamualaikum semua

sekarang niee semakin ramai yang pakai tudung..tapi niee ikutan kee atau kesedaran...?


http://www.tipcafe.com

;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cycberzulProfil   Hantar PM kepada cycberzul   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 07:12


soalan ini menyentuh peribadi seseorang....
jadi saya tak nak komen apa-apa..
better...orang yang pakai tudung yang tahu....
sepaputnya isu ini tak elok dibangkitkan/diperdebatkan....
nanti...lain pulak jadinya..
wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 07:15


assalamualaikum wbt....

bergantung pada si pemakai tu....apa niat dia mana kita tau? itu antara dia dengan Allah....asalkan dia cukup syarat tutup aurat tu kira OK lah tu...

p/s: mana elok, trend bertudung atau trend bertelanjang?...muehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

nur_hani
Warga Rasmi
Menyertai: 15.08.2005
Ahli No: 18127
Posting: 14

blank  


posticon Posting pada: 16-09-05 15:42


Assalamualaikum...
saya tak nak komen Apa....cz semua orang tau menutup aurat itu wajib bagi setiap umat islam dan sesiapa yang mendedahkannya akan mendapat balasan dari Allah S.W.T di akhirat kelak....so, kita sewajarnya bertudung seperti mana yang telah disyariaatkan dalam landasan islam.

Biasakan kanak-kanak memakai tudung semasa kecil lagi...
Semasa rebung senang kita nak bentuk dan lenturkannya....
tapi bila dah meningkat dewasa..pelbagai masalah timbul.
Wassalam......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_haniProfil   Hantar PM kepada nur_hani   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 17:03


Pada 16-08-05 07:08 , cycberzul posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum semua

sekarang niee semakin ramai yang pakai tudung..tapi niee ikutan kee atau kesedaran...?


http://www.tipcafe.com

;-)


kenapa timbulkan isu ni..
sokongla ia selagi perkara itu berlangsung
di atas landasan islamiah... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

lukmanhakimi
Warga Rasmi
Menyertai: 09.06.2003
Ahli No: 1218
Posting: 10
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 16-09-05 18:43


Maaf saya berkongsi pendapat dalam ruangan ni.Menurut pemerhatian saya...bertudung sekarang ni dah menjadi satu fesyen.Pakai tudung tapi menampakkan bentuk tubuh dan mendatangkan ghairah lelaki.Itu memang ditegah dalam Islam.Bertudung sekadar menutup kepala tapi aurat lain tak dijaga tak guna juga.Sekarang ni macam2 bnerlaku.Pakai tudung semasa buat maksiat seperti seks haram kat lubuk tupah,kedah dahlah pakai tudung tapi buat benda2 terkutuk.Kalau boleh jagalah aurat tu.Maaf ye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lukmanhakimiProfil   Hantar PM kepada lukmanhakimi   Pergi ke lukmanhakimi's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 19:01


:roll: hhmmmm....

ana rasa,bertudung ni boleh mengikut fesyen,contoh nya macam tudung wardina kee,wahida keee,betul tak?

cuma jangan berlebih-lebihan laaa.orang perempuan yang bertudung pun nak juga melawa,so apa salah nya mengubah sedikit gaya tudung,dengan tak mengubah hukum2 nnyer ;-) ;-)


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-09-05 00:37


kita sebagai muslimah memakai tudung kerana ingin menutup aurat, bukan sebagai fesyen.


___________
praise to you
just for you...Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

afizam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14810
Posting: 82
Dari: negeri indera kayangan

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 18-09-05 20:55


Assalamualaikum

ana rasa kalau pakai tudung just untuk cover 'love bite' atau untuk berfesyen...baik baik antuma sekalian tak payah pakai.....bila nak pakai tudung antuma sekalian haruslah berniat untuk menutup aurat dan menjarakkan diri dengan kaum ajnabi....bukan sekadar untuk berfasyen!!!!

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For afizamProfil   Hantar PM kepada afizam   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 18-09-05 21:15


pakai tudung tu....biar lah patuhi syaratnyer..ye tak...:-?
pakai tudung tu mesti lah melepasi dada....kalau atas daripada dada tu bukanyer bertudung ...tapi macam kira pakai selendang aje
lagi sau....pakai tudung tu...mana boleh ikut bentuk muka...seperti binda ..alah penyayi tu....
o.ok lah ...bye...Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 18-09-05 22:23


bertudung dan menutup aurat adalah perkara WAJIB bagi setiap muslimat..tak buat makna berdosa,so tak payah lah kita pertikai benda ni..seharus sebagai wanita yang beragama islam kita kena tau apa tujuan pemakaian tudung tu sebenarnya.


-----------------
Tiada yang lebih bahagia dan bernilai selain mendapat keberkatan dan keredhaan ALLAH S.W.T


Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.112435 saat. Lajunya....