Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika perjuangan itu adalah kerana perut, nilai perjuangan itu sama dengan apa yang keluar dari perut.
-- Imam Syafie

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Assalamualaikum, boleh tau tak apa yang antum lakukan jika sedang bersedih?


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Assalamualaikum, boleh tau tak apa yang antum lakukan jika sedang bersedih?

Please Mendaftar To Post


Oleh Assalamualaikum, boleh tau tak apa yang antum lakukan jika sedang bersedih?

RuhulShahid
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.07.2005
Ahli No: 17711
Posting: 23
Dari: utec

iraq  


posticon Posting pada: 02-08-05 08:37


Share yuk bareng di sini.. apa saja yang biasa kita lakukan kalau sedang bersedih, kesedihan menimpa berulang-ulang, kalut, dlsb..

kalau ana seh biasanya tilawah quran, terus main komputer ngerjain apa ajah sambil dengerin nasyid :roll: :roll: :roll: :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuhulShahidProfil   Hantar PM kepada RuhulShahid   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-08-05 16:55


bacalah Quran....
sesungguhnya ia melegakan...
berzikrlah menyebut naama TUHAN...
sesungguhnya ia menenangkan...

p/s: bacalah buku lah TAHZAN....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 02-08-05 19:50


tengah sedih?
luahkan kepada orang yang betul pada masa yang betul di tempat yang betul dengan cara yang betul dan ceritakan apa sebetulnya
:-D


-----------------
jujurlah padaku, bila kau tak lagi cinta. tinggalkanlah saya, bila tak mungkin bersama. jauhi diriku, lupakanlah saya. hohoho wowooo
[ Telah diedit oleh: sahabat_sejati pada 02-08-05 20:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-08-05 20:15


salam ukhwah...

apabila ana bersedih, biasanya ana akan mengadu pada Allah....
misalnya, menangis semasa sedang baca doa selepas solat...
kalau tidakpun, ana akan membaca al-Quran..selalunya orang baca surah Yassin sebagai penenang hati kerana surah Yasin ni kan surah penerang dan penenang hati...surah Yasin dikenali sebagai hati Al-Quran...

andai kata, kita mempunyai cara lain untuk hilang kesedihan adalah dengan meluahkan pada orang yang boleh dipercayai dapat menengkan hati dan mampu menasihati kita ke arah kebaikan dan menyuntik nilai-nilai murni dan motivasi ke dlam hati kita....

wallahua'lam...
wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-08-05 20:18


salam ukhwah kembali...

kadang kala kesedihan itu mnginginkan kita supaya kenal dan cinta pada Allah....setiap kesedihan itu pasti terselit kegembiraan...disebabkab itulah setiap yang berlaku ada hikmahnya tersendiri...

bila bersedih ingatlah Allah...
bila gembira ingatlah Allah...
bila-bila masa ingatlah Dia, Allah yang Esa...

wallahua'lam..
wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 02-08-05 20:21


~DENGAN MENGINGATI TUHAN HATI KAN MENJADI TENANG~

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-08-05 20:52


assalamualaikum...

ingat ALLAH banyak-banyak...sesungguhnya hanya Dia yang maha mnegetahui apa yang terjadi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-08-05 21:02


Waalaikumussalam..

Assalamu'alaikum..

kalau saya sedih biasanya saya luahkan pada kwn2 yang rapat..Paling penting kita mengadap ILAHI..sujud, berdoa kepadaNYA..dan bykkan solat dan membaca AL-Quran..Insyaalah HATI kita akan berasa lebih tenang..Tetapi ingt, jangan masa sedih saja kita mengadapNYA..selalulah berdoa supaya kita dijauhkan sebarang kesedihan.


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 02-08-05 21:02 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

wehdah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13170
Posting: 196
Dari: Ranau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-08-05 18:17


Bila kita sedih , kita ingat pada Allah , Allah sentiasa mendengar rintihan hambanya , bila tak dapat jumpa Allah , tak dapat melaungkan kalimah Al-quran , tak dapat sujud menangis meluahkan segalanya kepada Allah, kepada siapa tempat mengadu? masa tu syaitan disekeliling senang mengganggu,badan jadi lemah, hati tak tenang, luah pada kawan ,kawan-kawan semua jauh,sibuk buat MA , kita tak sampai hati nak kacau, masa tu baru merasa satu kehilangan yang amat sangat, alangkah baiknya dapat bersama mengharungi arus kehidupan ,saling kuat-menguatkan antara satu sama lain, apa boleh buat takdir tak sama,sahabat bila lagi dapat bersama? susahnya mencari sahabat seperti kalian semua....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wehdahProfil   Hantar PM kepada wehdah   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 04-08-05 04:51


Mola2 saya mengadu kat Allh dulu, lepas itu saya gitau kawan2 yang rapat..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-08-05 23:03


kalau sedih....erm.....keluar jejalan ambil angin malam dengan moto...takpun pergi main game.......takpun jejalan sambil memerhati manusia and alam ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110164 saat. Lajunya....