Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesiapa menempatkan dirinya di tempat yang menimbulkan persangkaan maka janganlah menyesal kalau orang menyangka buruk padanya
-- Umar Al-Khatab

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shanejohnson
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43101

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
shanejohnson: 10 jam, 52 minit yang lalu
wadud: 5 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu
muslimin23: 24 hari yang lalu
kasih_kekasih: 28 hari yang lalu


Lintas Langsung Semasa
Topik: -mari dengar CERAMAH-


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Lintas Langsung Semasa
    »» -mari dengar CERAMAH-

Please Mendaftar To Post


Oleh -mari dengar CERAMAH-

diny
Warga 5 Bintang
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14571
Posting: 372
Dari: Malaysia Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-07-05 09:23


Assalamualaikum buat sahabat semua yang dikasihi..semoga akhwat akhwat dan ukhti ukhti berada dalam pemerhatian Allah sentiasa dan dalam redhaNya..ameen

nuting much to say..actually nak kongsi laman web ni yang agak menarik..dimana banyak ilmu yang kita boleh dapat dengan mendengar ceramah ceramah daripada penceramah penceramah yang insyaAllah terpelihara ilmu mereka..seperti Ustaz Dato' Abu Hassan Din Al-Hafiz, Ustaz Wan Shohor Bani Leman, Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood, Ustaz Fauzi Zakaria, Ustaz Kol. Jamil Khir Baharom dan ramai lagi ;-)

semoga kita manfaatkan..semoga kita cintakan ilmu..semoga kita berjihad dalam ilmu..semoga kita menjadi orang yang berilmu..

ustazah ana kata setidak-tidaknya biar kita tak berilmu tapi menumpangkan orang pergi menuntut ilmu..(moga moga dapat lah tumpang pahala dia sikit ye)..ehehhe..pada yang lebih baik..kita dengar ceramah ilmu..dan kita praktikkan tapi jangan pula kita jadi orang yang langsung tidak berbuat apa-apa..yang hanya menghabiskan masa tanpa berbuat apa LANSUNG-makan+tidur+makan+tidur..!!

nota kaki : moga moga ada yang menepati selera kawan kawan.. Jazakumullah khairan..

Assalamualaikum

alamat ceramah --->> http://www.ceramahislam.com/
[ Telah diedit oleh: diny pada 26-07-05 09:25 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For dinyProfil   Hantar PM kepada diny   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-07-05 23:14


Assalamualaikum Diny...

thanks sebab kongsikan web tu...


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-08-05 06:34


hurm...syukran

:-)

ps: meoww lama tak nampak

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Subuhku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8613
Posting: 209

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-08-05 06:51


Bagus lah information anda terima kasih

Bookmark and Share

    


  Member Information For SubuhkuProfil   Hantar PM kepada Subuhku   Quote dan BalasQuote

Subuhku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8613
Posting: 209

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-08-05 07:01


Saya bukak web tersebut saya buka dialog dengan jin saya dengar dan saya dapat rasakan bahawa dialog tersebut adalah benar berdasarkan pengalaman saya yang lalu.Kbetulan ust jumadi tu memang sudah terkenal d jhr

Bookmark and Share

    


  Member Information For SubuhkuProfil   Hantar PM kepada Subuhku   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-08-05 17:19


thanks...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 22:47


ceramah btn ke ni?....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 25-08-05 01:21


Assalamualaikum

another one: Web RTV

banyak koleksi kuliah-kuliah bulanan dalam ni yang boleh dimanfaatkan.. bukan ceramah politik semata-mata.. :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

diny
Warga 5 Bintang
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14571
Posting: 372
Dari: Malaysia Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-08-05 05:51


btn tu apa..??

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinyProfil   Hantar PM kepada diny   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 08:47


biro tata negara


-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...




Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 10:25


jangan ceramah politik udah lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

sitishuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11861
Posting: 132
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 11:12


apa salahnya ceramah politik pun..tak salah ambil berat tentang isu semasa yang berlaku dalam negara..mahasiswa/i perlu peka dengan semua perkara...

jom dengar ceramah..sronoknye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishuhadaProfil   Hantar PM kepada sitishuhada   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 22:01


bukan pasal salah atau betul....
tapi kebanyakkan ceramah politik asyik menghentam pihak lawan....
cubalah contohi zaman khalifaurrasyidin, mereka memuji sesama mereka....
tak perlulah tudingkan penunjuk sedangkan kelingking berkait.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 26-08-05 22:06


kalau ada brader akhil khai saya pergi.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

wasatiah3
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15741
Posting: 117
Dari: Bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-08-05 01:55


terima kasih diny

Bookmark and Share

    


  Member Information For wasatiah3Profil   Hantar PM kepada wasatiah3   Quote dan BalasQuote

diny
Warga 5 Bintang
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14571
Posting: 372
Dari: Malaysia Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-08-05 03:42


Assalamualaikum...

oooo biro tata negara..ehehehe..maaf lah ye terlupa pulak..dah lama tak dengar BTN tu..

and to wasatiah3 = ana hanya berkongsi info yang ana rasa bermanfaat untuk bersama dan semoga ilmu yang kita pelajari dan dengar kita ambil iktibar dan mendapat keredhaanNya..ameen

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinyProfil   Hantar PM kepada diny   Quote dan BalasQuote

mujahadatunnafsi
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5068
Posting: 745
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-08-05 13:52


!!! QUOTE !!!

tapi kebanyakkan ceramah politik asyik menghentam pihak lawan....
cubalah contohi zaman khalifaurrasyidin, mereka memuji sesama mereka


Perlu difahami apa yang dimaksudkan dengan 'menghentam pihak lawan'...sebenarnya mendedahkan kezaliman dan penyelewengan, dan ia adalah suatu kewajipan dan suatu tuntutan mencegah kemungkaran.

Dalam kitab ihya karangan Imam Ghazali ada bab yang menyentuh 'mengumpat yang dibenarkan' yaqni mendedahkan kezaliman pemerintah yang menipu rakyat...

Kalau tak dihentam (didedahkan kezaliman) masakan rakyat akan tahu...

_________________________________________________________________

Apapun, syukran atas laman web ceramah islam ni, ada al-kulliyah TV3 yang diupload dan ceramah2 dari masjid di singapura dan yang agak menarik ialah kupasan alam Jin........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadatunnafsiProfil   Hantar PM kepada mujahadatunnafsi   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-05 22:27


Pada 28-08-05 13:52 , mujahadatunnafsi posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

tapi kebanyakkan ceramah politik asyik menghentam pihak lawan....
cubalah contohi zaman khalifaurrasyidin, mereka memuji sesama mereka


Perlu difahami apa yang dimaksudkan dengan 'menghentam pihak lawan'...sebenarnya mendedahkan kezaliman dan penyelewengan, dan ia adalah suatu kewajipan dan suatu tuntutan mencegah kemungkaran.

Dalam kitab ihya karangan Imam Ghazali ada bab yang menyentuh 'mengumpat yang dibenarkan' yaqni mendedahkan kezaliman pemerintah yang menipu rakyat...

Kalau tak dihentam (didedahkan kezaliman) masakan rakyat akan tahu...

_________________________________________________________________

Apapun, syukran atas laman web ceramah islam ni, ada al-kulliyah TV3 yang diupload dan ceramah2 dari masjid di singapura dan yang agak menarik ialah kupasan alam Jin........

kadang-kadang hati yang fanatik seringkali terkucil pertimbangannya...
bukan niat saya nak menyentuh mana-mana parti, sama ada pemerintah atau pembangkang, masing2 punya fungsi untuk memajukan masyarakat dan negara...
ingin saya tegaskan di sini, mana lebih baik, kita memenangi hati rakyat dan memerintah disebabkan keberkesanan kita menghebahkan keaiban pihak lawan, atau kita berjaya memenangi hati rakyat dengan kerja yang kuat dari jujur dan ikhlas, tanpa menjatuhkan maruah sesiapa...
kalau cara dan kerja betul, insyaalah kebenaran dan kemenangan akan berpihak pada kita...
pada saya, kemenangan bukan lah segalanya.... ;-)


-----------------
tidak akan kau berasa gundah walaupun sekali, andainya kau tahu apa yang kau cari...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

srikandi_syahadah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14660
Posting: 202
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-09-05 14:48


CERAMAH yang MENDIDIK JIWA ADA tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_syahadahProfil   Hantar PM kepada srikandi_syahadah   Quote dan BalasQuote

srikandi_syahadah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14660
Posting: 202
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-09-05 14:48


CERAMAH yang MENDIDIK JIWA ADA tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_syahadahProfil   Hantar PM kepada srikandi_syahadah   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-09-05 22:29


assalamualaikum...
terime jasih untuk laman web tersebut...
smga kita dapat menambahkan lagi pengetahuan tentang Islam dan menanamkan kecintaan terhdp Islam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

firdauros
Warga Rasmi
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18857
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-09-05 21:06


semoga ceramah dapat memberi manfaat kepada kita...insya Allah amin....ikhlas yang penting dalam menuntut ilmu......

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaurosProfil   Hantar PM kepada firdauros   Quote dan BalasQuote

Sweetie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14340
Posting: 121
Dari: Galaksi Bima Sakti

Perak  


posticon Posting pada: 17-09-05 21:37


assalamualaikum..
tadi saya baru selesai mendengar ceramah tentang "Memahami hakikat kehidupan dan kematian mengikut perspektif Islam" yang disampaikan oleh Y. Bhg. Ust. Wan Sohor Bani Leman. cara penyampaiannya bersahaja tapi memang best!


-----------------
Every minute spent angry is sixty seconds of happiness wasted..


Bookmark and Share

    


  Member Information For SweetieProfil   Hantar PM kepada Sweetie   Pergi ke Sweetie's Website   Quote dan BalasQuote

stitch
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16190
Posting: 24
Dari: singapore

singapore  


posticon Posting pada: 27-09-05 21:01


Terima kasih... sesuatu yang menarik

Bookmark and Share

    


  Member Information For stitchProfil   Hantar PM kepada stitch   Quote dan BalasQuote

Tolhah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.10.2005
Ahli No: 19532
Posting: 104

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 15:42


Cincai wrote :

!!! QUOTE !!!

ingin saya tegaskan di sini, mana lebih baik, kita memenangi hati rakyat dan memerintah disebabkan keberkesanan kita menghebahkan keaiban pihak lawan, atau kita berjaya memenangi hati rakyat dengan kerja yang kuat dari jujur dan ikhlas, tanpa menjatuhkan maruah sesiapa...
kalau cara dan kerja betul, insyaalah kebenaran dan kemenangan akan berpihak pada kita...
pada saya, kemenangan bukan lah segalanya


Tanpa menjatuhkan maruah sesiapa ?????????????????????

Ini bukan soal menjatuhkan maruah tetapi mendedahkan kezaliman dan penyelewengan dan ia sebahagian dari tuntutan NAHI MUNGKAR dan mendedahkan kezaliman orang jahat ini WAJIB supaya tidak ada orang yang akan tertipu dengan dakyah dan agenda jahat mereka........

Soal murtad, soal memberi lesen kepada kemungkaran, adakah ingin didiamkan tanpa mendedahkan siapa golongan perosak ini...........menahan tanpa bicara mangsa-mangsa ISA, adakah kita ingin menjadi bisu, mendiam diri tanpa mendedahkan kezaliman mereka..........

Bayangkan kita yang dizalimi, sanggup ke kita berdiam diri...............

Agama dihina, Ulama dihina, Sekolah Agama nak ditutup.....Ini bukan soal menjatuhkan maruah sesiapa.....ini adalah kerana nak menjaga MARUAH AGAMA.

Bila agama dihina, adakah kita sekadar bertindak sambil lewa atau bertindak fanatik untuk mempertahan kesucian agama....


Wallahua'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For TolhahProfil   Hantar PM kepada Tolhah   Pergi ke Tolhah's Website   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-10-05 22:59


salam'alaik..

syukran jazeelan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

Ikhwan23
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13474
Posting: 60
Dari: Dimana sahaja yang diizinkanNya

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 30-10-05 06:59


Very good website....thanks

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ikhwan23Profil   Hantar PM kepada Ikhwan23   Quote dan BalasQuote

newli
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.09.2005
Ahli No: 19001
Posting: 22
Dari: kota

malaysia  


posticon Posting pada: 07-12-05 18:29


thank you. sangat bagus untuk tambah ilmu. daripada dok download lagu, lebih baik download ceramah. Allah murahkan rezeki kamu. dah lama saya cari, mujur saudara keluarkan di ukhwah. :roll:
[ Telah diedit oleh: newli pada 07-12-05 18:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For newliProfil   Hantar PM kepada newli   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-12-05 20:14


Assalamualaikum...

qaulah_atrah....lama benar tak nampak....making a comeback ke?...

ala kulli hal, eloklah dimuat turun ceramah2 macam ni....lebih2 lagi yang ada audio visual...

ingatkanlah diri kita semua bahawa hati yang sentiasa mendengar majlis ilmu akan sentiasa segar dan tak mati...insya-Allah. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

sahrun
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20744
Posting: 30

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 18-12-05 18:00


assalamualaikum semua....

nak tambah sikit pasal politik ni...

politik adakah pilihan kita ATAU pilihan Allah Taala???

seorang ulama ada menyatakan.... apebila kita dilahirkan dalam islam... bmakna kita adalah seorang ahli politik.... sebabnya... dosa dan pahala perlu dipilih oleh kita untuk menentukan turunnye rahmat atau sebaliknya dari Allah ...

buat baik DAN melarang perkara mungkar adalah tg jawab kita semua.... bukannya buat baik saja dan membiarkan perkara mungkar.....

oleh itu setiap perkara dalam kehidupan kita adalah politik untuk mengecapi syurga Allah Taala ATAU balasan neraka Allah...

jangan trsalah anggap dengan politik.... setiap ulama yang brceramah tapi masih bertapis kerana takut kepada sesuatu benda kecuali Allah adalah tidak boleh diterima.....


sila respon kalau pandangan ana tsilap.

selamat bpolitik.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahrunProfil   Hantar PM kepada sahrun   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-01-06 22:32


syukran atas info yang diberikan. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-01-06 22:47


ooo...shukran


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 14-01-06 19:02


thanks.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

taufiq111
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2004
Ahli No: 11035
Posting: 270
Dari: UKM

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-01-06 17:38


bagus la kalau ada orang nak kongsi perkara baik.. jangan sorok sorang2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For taufiq111Profil   Hantar PM kepada taufiq111   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 21-01-06 23:49


Alhamdulillah, ada yang nak kongsi ilmu dengan ahlu ukhwah lain... ilmu ibarat saham..... andai baik, mala berterusanlah mendapat saham yang baik dan begitu juga sebaliknya...

wallahu'alam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

n_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9856
Posting: 332
Dari: -

jordan   avatar


posticon Posting pada: 21-01-06 23:50


Assalamualaikum

- Web RTV
- Al-Nidaa'
- Masjid Kampung Siglap
- Al-Ahkam.net
- Darul Kautsar
- Tuan Guru.NET


-----------------

[ Telah diedit oleh: n_farhanah pada 21-01-06 23:53 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For n_farhanahProfil   Hantar PM kepada n_farhanah   Quote dan BalasQuote

zaidakhtar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20793
Posting: 187
Dari: Liverpool

jordan   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 08:31


nak beli vcd ceramah?
sila ke www.vcd2c.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidakhtarProfil   Hantar PM kepada zaidakhtar   Pergi ke zaidakhtar's Website   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-06-06 02:42


1 lagi... mykuliah.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 08:19


syukran alaikum....

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 22:39


ana rasa banyak lagi laman web kuliah...contoh www.mykuliah.com atau pun taip saja kat yahoo tu mykuliah....

kat mykuliah tu kebanyakan ustaz.shamsuri...ceramah dia jelas dan nyata..serta mudah difahami

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-07-06 22:50


setuju dengan jubah hijau..
yang dalam mykuliah pun tak habis donload lagi huhuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

Zainab-alGhazali
Warga Rasmi
Menyertai: 30.03.2006
Ahli No: 23827
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 23:25


Ada satu portal seorang ustaz mengandungi kuliah-kuliah agama melalui kitab Bahrul Mazi, Tafsir Ayat Hukum dan lain-lain. Silalah layari:
www.tamanilmu.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For Zainab-alGhazaliProfil   Hantar PM kepada Zainab-alGhazali   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.150093 saat. Lajunya....