Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang berada di puncak gunung itu tidak diletakkan di situ, sebaliknya mendaki dari bawah
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 10 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 11 hari yang lalu
nur_tinta: 17 hari yang lalu
kasih_kekasih: 33 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Rahsia WANITA yang LELAKI perlu tahu


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Rahsia WANITA yang LELAKI perlu tahu

Please Mendaftar To Post


Oleh Rahsia WANITA yang LELAKI perlu tahu

al_khair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17478
Posting: 247
Dari: Bumi Allah

singapore  


posticon Posting pada: 25-07-05 18:34


Rahsia WANITA yang LELAKI perlu tahu

1. Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang(sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya,dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tahu macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya seorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia seorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan ! tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai seorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas seorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati seorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda apa pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan beradah di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan seorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

Betul ke??????


-----------------
..::: Kehidupan berasaskan Al-Quran dan Hadis menjamin kebahagiaan didunia dan diakhirat :::..


Bookmark and Share

    


  Member Information For al_khairProfil   Hantar PM kepada al_khair   Pergi ke al_khair's Website   Quote dan BalasQuote

rabiah-adawiyyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5580
Posting: 21
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 25-07-05 18:43


Erm...kadang-kadang itu betul jugak...boleh diterima..ahsanta..enta ni macam ada pengalaman saja.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For rabiah-adawiyyahProfil   Hantar PM kepada rabiah-adawiyyah   Quote dan BalasQuote

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 18:45


anta sependapat dengan ana betul tu, perempuan sekali bercinta akan bercinta buat selamanya,wanita juga suka pendam rasa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

viviana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.03.2005
Ahli No: 14851
Posting: 36
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-07-05 18:47


Amboiiii......mantap!!!!

WAnita inlah ciptaan ALLAH yang istimewa dan tidak dapat digambarkan oleh kata-kata...

Terima kasih pada si empunya diri yang sudi benkongsi rahsia ni...
Walauapapun, batas pergaulan mesti di juga.

JAGA DIRI, HIASA PERIBADI.

Bookmark and Share

    


  Member Information For vivianaProfil   Hantar PM kepada viviana   Quote dan BalasQuote

Nuratiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17477
Posting: 121
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 20:19


Ana tak pasti lah....rasa macam betul apa yang ditulis....dua kali baca....rasa nak tanya....memang begitu ke????....ana tak tau....ana belum ada pengalaman...hehehe....

"You may have someone in your mind.. Someone in your heart.. Someone in your dreams.. Someone in your life.. BUT, remember just remember, ALLAH is The Only One when you have no one!"

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuratiqProfil   Hantar PM kepada Nuratiq   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-07-05 22:00


Betul tu...tapi satu saja pesan untuk kaum laki..kebanyakn kaum wanita mudah salah sangka sekiranya ada lelaki yang terlalu ambil berat terhadap dirinya..oleh itu sekiranya tak ada perasaan "suka" jangan terlalu ambil berat terhadap diri wanita tersebut..Betul tak kawan2 wanita??

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

winna_huwaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17219
Posting: 132

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 22:35


kadang-kadang kalau dah terlalu memahami pun payah juga..dah tak adventure


-----------------
aku ada lah aku


Bookmark and Share

    


  Member Information For winna_huwaidaProfil   Hantar PM kepada winna_huwaida   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 25-07-05 22:54


good job..thank a lot.

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-08-05 17:26


yup..
betul itu iman setuju 99%..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 03-08-05 17:33


huhu.....boleh percaya ke ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

wehdah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13170
Posting: 196
Dari: Ranau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-08-05 17:57


emm........wanita suka sesuatu yang jelas,sedangkan lelaki lebih suka berdiam diri bila tak tahu atau tak pasti tentang perasaan,dalam masalah ni wanita begitu terseksa dengan sikap seorang lelaki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wehdahProfil   Hantar PM kepada wehdah   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 03-08-05 18:03


salam ukhwah...

komen ana pula ialah...
"Mata yang indah dilihat kerana tunduknya pandangan, wajah yang sejuk dipandang kerana basah dengan wudhuk, lidah yang sopan berkata kerana selalu berzikir, dan sopan dan lemah-lembut tingkahnya kerana malunya pada ALLAH..."

hmm...wanita itu perhiasan dunia...wanita juga kaum yang paling ramai masuk neraka..dan mudah juga bagi mereka untuk memasuki syurga...

oleh demikian, memang banyak rahsia wanita yang tidak diketahui oleh kaum adam khususnya..kerana kadang kala rahsia wanita dipendam dan tersirat jauh ke dasar hati kecil seorang wanita...

mungkin ada betulnya apa yang al-khair katakan di atas...
ana bersetuju juga...cuma ana nak tanya dah buat survey ke..?or dah pernah ada pengalaman..?

komen ana dalam quotation di atas..."..." means that....nak tahu rahsia seseorang perempuan lihatlah dari segi personaliti diri wanita tersebut...sesungguhnya kecantikan dalaman..menggambarkan keindahan luaran...
ini adalah tips nak memilih wanita...bukan nak tackle wanita ye...

wallahua'lam...
wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

mubarakah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.07.2005
Ahli No: 17293
Posting: 10

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-08-05 18:18


salam ukhwah!
ana setuju dengan pendapat ini tapi untuk menjadi wanita solehah eloklah sekiranya juga hati,mata,suara dan lain dari orang lelaki bukan nya apa benda2 ni banyak fitnah untuk wanita...so jadilah wanita2 yang dikasihi oleh Allah..
wasalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mubarakahProfil   Hantar PM kepada mubarakah   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-08-05 20:55


bukalah hati... tanyalah iman!!!!!!!!!!!
:-D
[ Telah diedit oleh: anis_najihah pada 04-08-05 02:08 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

love_fillah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15161
Posting: 88
Dari: bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-08-05 21:31


BISMILLAH WALHAMDULILLAH...

bagi ana... apa yang akh al-khair paparkan tu ada juga kebenarannya...
tapi tak ada kena mengena sama ada yang hidup/ yang telah meninggal dunia atau yang sewaktu dengannya... kalau ada pun... itu hanyalah kebetulan pada orang yang rasa diri makan cili...muslimahlah...tepuk dada tanya iman sendiri...

tapi... bagi kaum adam yang baca rahsia ni.... yang baik tu kenalah wara2kan... dan yang tak baik... jangan diheboh2kan pulak...:)

strive 4 mardhatillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For love_fillahProfil   Hantar PM kepada love_fillah   Pergi ke love_fillah's Website   Quote dan BalasQuote

suz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2004
Ahli No: 13406
Posting: 122
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-08-05 22:31


:-) :-) :-) :-)

Hati ini milik Allah
diciptakan oleh Allah
hanya untuk menyintai Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For suzProfil   Hantar PM kepada suz   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 04-08-05 04:48


Ada betul, ada tak betul..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-08-05 18:08


sekadar membaca..

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-08-05 18:47


assalamualaikum...

saya sokong 100% sebab saya sendirik pernah membuat kajian terhadapnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-08-05 19:09


ada juga ygbetul..dan ada yang kurang sesuai untuk dipraktikkan. bagi pendapat ana, tak salah nak berkawan..cuma perlu jaga batas-batas yang ditetapkan syariat. masalah hati..sukar untuk diatasi...sekadar pandangan ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

nikida
Warga Rasmi
Menyertai: 07.10.2004
Ahli No: 11697
Posting: 5
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-08-05 23:00


bagusnya awak ni ya....macam faham-faham saja...pernah alami ke

Bookmark and Share

    


  Member Information For nikidaProfil   Hantar PM kepada nikida   Pergi ke nikida's Website   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-08-05 23:29


hehehe...betul lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

Hazwani
Warga Rasmi
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8301
Posting: 11
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 05-08-05 23:53


hai, salam ukhwah!

betul jugak apa yang anta kaji. perempuan ni hati lembut. kalau kena tipu dengan lelaki sekali, lepas tu mesti dia susah nak percaya kat lelaki dah. so, fikirkanlah !!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For HazwaniProfil   Hantar PM kepada Hazwani   Pergi ke Hazwani's Website   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-08-05 00:49


betul tu ana dah ada pengalaman. tapi kena lah pandai pujuk ok :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 06-08-05 05:30


ana punsetuju.........tapi lelaki ni kadang-kadang...gatal sikit.....jadi.jika kita nak lelaki yang terbaik ..jadilah muslimah yang terbaik dulu ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

wardahZaaba
Warga Rasmi
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17761
Posting: 7
Dari: marang terengganu

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-08-05 11:00


Seindah perhiasan dunia adalah wanita solehah..bukan senang nak dapat perhiasan ni...
Wanita solehah ialah wanita yang tak dipandang dan tak memandang.sebagai wanita pupuklah dari semaikan ciri ini dalam drimu moga kamu antara hiasan yang bergemerlapan antara semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardahZaabaProfil   Hantar PM kepada wardahZaaba   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-08-05 11:38


:-) :-) ;-) :-) :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.135161 saat. Lajunya....