Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"A leader is a dealer in hope"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 9 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 19 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 20 hari yang lalu
eme86: 20 hari yang lalu
sunan-faqih: 25 hari yang lalu


Sukan dan Riadah
Topik: Kenapa Peminat Bolasepak Memandang Tinggi Liga Inggeris???


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sukan dan Riadah
    »» Kenapa Peminat Bolasepak Memandang Tinggi Liga Inggeris???

Please Mendaftar To Post


Oleh Kenapa Peminat Bolasepak Memandang Tinggi Liga Inggeris???

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 08:00


Assalamualaikum...

Dah lama aku nak cakap pasal ni....anda perasan tak kebanyakkan peminat bola sepak lebih fokus pada kelab inggeris berbanding kelab2 yang terdapat kat eropah...(topik ni khusus untuk bola sepak eropah)...sedangkan kebanyakkan juara2 eropah datangnya dari kelab2 jerman,itali,sepanyol... Kenapa tu....bagi aku sebab publisiti...apa pula pandangan anda...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

hyunckel_asyraf
WARGA SETIA
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13668
Posting: 414
Dari: United Kingdom

uk  


posticon Posting pada: 25-07-05 09:23


Pada 25-07-05 08:00 , dakwah_ilahi posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

.sedangkan kebanyakkan juara2 eropah datangnya dari kelab2 jerman,itali,sepanyol..


well,tak jugak
2005 liverpool
1999 manchester united
dan dua2 kelab ni havva rich history of being european champions

anyway,to me,bola sepak inggeris lebih menghiburkan.mereka banyak main free-flowing,attacking football.macam AC Milan tu,walaupun mereka terrer,tapi mereka suka bertahan,which is boring.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hyunckel_asyrafProfil   Hantar PM kepada hyunckel_asyraf   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 25-07-05 19:34


memang liga inggeris banyak publisiti...sebab itulah liga mereka dipandang tinggi..tapi agak kurang publisiti bagi liga sepanyol dan itali mahupun perancis...bagi saya..liga sepanyol, itali dan perancis agak bagus berbanding liga inggeris..pemain dan kelab kebaykkan daripada anak jati tempatan...skill jauh lebih baik daripada pemain liga inggeris... skill pemain bangsa inggeris. agak kurang..itu sebabnya negara England kurang mantap dalam saingan piala dunia...walaupun liga inggeris terkenal tapi hanya pemain import saja yang mendapat nama dan memenuhi senarai penjaring terbanyak liga EPL.. chelsea dan arsenal mudah kuasai saingan liga inggeris..jika dilihat liga sepanyol susah jugak nak kuasai..real madrid yang banyak bintang pun susah nak jadi juara...di itali begitu jugak..kalau dilihat rekod inter milan memang baik seri banyak..kalah pun tak..tapi menfduduki tangga ke-3 saja...kalau di liga EPL , memang dah kuasai tangga teratas...apapun memang liga inggeris popular sebab bahasa mereka terkenal seluruh dunia...semua orang sesuai nak main disana...dan liga EPL saya minat chelsea... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 22:47


memang banyak publisiti
lepas itu kelab seperit MU & Chelsea adalah antara kelab terkaya di dunia..
lepas itu pula.. EPL banyak menghimpunkan pemain seluruh dunia...
pemain malaysia saja dalam EPL xder :P:P:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 27-07-05 22:39


Liga luar negara berani cuba sesuatu yang baru..dan ini membuatkan mereka lebih maju kerana yakin apa yang mereka buat itu satu kejayaan yang boleh dibanggakan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

Eyo
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16934
Posting: 77
Dari: bumi tuhan...

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-08-05 06:46


kualiti permainan serta pengurusan mereka memang profesional...so,pemain2 nya pun bagus2...itu salah satu sebab juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For EyoProfil   Hantar PM kepada Eyo   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-08-05 06:46


assalamulaikum...
maaf ana mencelah...
ana cuma nak beri pendapat...maafkan ana kalau ada salah silap.
ana ini bukan peminat,cuma pemerhati...

bak kata abang lang ana,
pemain luar negara bermain dengan sungguh-sungguh.
tahap kehandalannya memang dikagumi.
sebab tu ramai orang minat.
berbanding dengan liga tempatan,mereka tak mempamerkan kesungguhan.
lagaknya saja yang lebih,tapi yang menyerlah ialah pemain import.
pemain tempatan pula banyak terlibat dengan masalah sosial...

macam mana liga tempatan nak maju...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

britaniasky
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17549
Posting: 93
Dari: terengganu

lithuania   avatar


posticon Posting pada: 02-08-05 16:22


publisiti yang mereka ada tu lah yang menyebabkan meraka diminati oleh orang mesia.. disebabkan rentak permainan bolasepak mesia yang kurang hebat... tanpa dinafikan pengurusan mereka yang teratur... rentak permainan yang menarik.. tu lah agaknye... walhal lebih banyak negara2 yang lebih hebat liga mereka... tapi tiada publisiti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For britaniaskyProfil   Hantar PM kepada britaniasky   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 29-08-05 17:30


Pada 25-07-05 08:00 , dakwah_ilahi posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

Dah lama aku nak cakap pasal ni....anda perasan tak kebanyakkan peminat bola sepak lebih fokus pada kelab inggeris berbanding kelab2 yang terdapat kat eropah...(topik ni khusus untuk bola sepak eropah)...sedangkan kebanyakkan juara2 eropah datangnya dari kelab2 jerman,itali,sepanyol... Kenapa tu....bagi aku sebab publisiti...apa pula pandangan anda...


Saya setuju sebab publisiti .. Sebenarnya sejak dulu lagi, sebelum adanya ASTRO, masa zaman Dunhill jadi penaja lagi, kita sering dihidangkan dengan saingan bolasepak Inggeris ... kalau tanya orang lama dan veteren pun mereka lebih kenal Liverpool dan Tottenham Hotspurs dari kelab lain di Eropah ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-08-05 17:44


emmm sebab publisisti dan marketing yang dibuat secara besar-besaran sejak tahun 70an lagi....
lagi pun dari segi bahasa dan waktu siaran dimana kalau liga sepanyol , kalau waktu asia, malaysia terutamanya kebanyakannya berlangsung pada awal pagi pukul 2-4 pagi...siapa nak tengok, ngantuk lah...walhal liga inggeris ditayangkan pada waktu perdana di malam sabtu dan ahad..
sebab dari segi bintang dan skill pemain liga lain lebih banyak yang bagus dan lebih berbakat....tetapi trend ini nampaknya cuba di pecahkan oleh chelsea dengan memborong barisan bintang dan cuba mengimport konsep galatico yang di popularkan oleh real madrid..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 29-08-05 20:22


Duit. Dan marketing yang berkesan.
Juga mungkin kita negara bekas jajahan British, justeru kita merasa kita lebih dekat dengan British.

Ana?
Wallahua'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 29-08-05 20:24


!!! QUOTE !!!



anyway,to me,bola sepak inggeris lebih menghiburkan.mereka banyak main free-flowing,attacking football.macam AC Milan tu,walaupun mereka terrer,tapi mereka suka bertahan,which is boring.


Tak juga.
How about Chelsea's long ball tactic?


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-05 22:40


the red devils forever....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 29-08-05 23:51


sebenarnya liga inggeris banyak menggunakan kepantasan dan juga teknik yang menghiburkan.. Contohnya seperti kelab Manchester United, Arsenal, Chelsea dan lain-lain... Mereka mempunyai semangat kesukanan yang tinggi dan mempunyai semangat juang yang kental... Mereka akan berjuang sehingga ke minit yang terakhir...

Manakala liga itali dan juga sepanyol, mereka sebenarnya banyak menunjukkan skill individual... Seperti barcelona, Real Madrid... kebanyakkan player mereka adalah pemain amerika latin ( Brazil, Argentina, cameroon dan lain... ) Jadi, gaya permainan mereka hanya tertumpu pada skil pada invidu sahaja.. Dan satu lagi, dalam liga sepanyol, jika sebuah kelab itu dikenali, mempunyai semua player yang terhebat, akan tetapi, mengapa gagal mempertahankannya dalam liga2 juara mahupun juara liga sepanyol itu sendiri? Sebagai contoh Real Madrid, mereka mempunyai banyak bintang terkenal dunia, tetapi bukan bermaksud mereka pasukan yang terhebat, malah pasukan yang pening... susah nak berjuang... tak mempunyai semangat juang seperti kelab MANCHESTER UNITED!!! masing-masing nak tunjuk kehebatan sendiri... tak syok langsung liga Sepanyol...

Liga Malaysia pula, No komen...

Apa pun, saya menyokong manchester United!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 30-08-05 00:20


liga sepanyol bagus sebab agak ramai pemain yang dibeli oleh kelab inggeris...kalau lihat kelab liverpool...dari coach sampai striker...semuanya orang sepanyol...contohnya REINA, LUIS GARCIA, JOSEMI, NUNEZ, MORIENTES,XABI ALONSO...coachnya rafael BENITEZ...ini tak termasuk pemain chelsea seperti ada HORNO...PEMAIN arsenal seperti REYES..pemain newcastle seperti LUQUE...dan banyak lagi...ini banyak menaikkan imej liga inggeris itu sendiri..ramai pemain luar..lagi ramailah supporters yang ingin lihat aksi mereka dengan team masing2...jika dilihat aksi EVERTON dan NEWCASTLE pun pernah jugak tewas ditangan jiran kita THAILAND...bukan saja pemain sepanyol, pemain negara PERANCIS juga banyak dalam liga inggeris...jadi yang jadi mangsa adalah keajuan liga inggeris itu sendiri dalam kejihanan dunia...baru-baru ini pun ENGLAND kalah dengan DENMARK...saya rasa liga denmark tak sepopular liga EPL...saya rasa liga inggeris jika dilihat agak kurang bagus berbanding liga sepanyol...hanya kelab yang kaya membeli pemain luar saja yang mampu mendominasi liga tersebut...apapun liga EPL memang diminati ramai sebab gaya permainan yang lebih terbuka berbanding liga lain..percentage untuk kecederaan jugak agak kurang sebab kurang kasar cara permainan mereka berbanding Itali dan sepanyol...pemain luar jugak ingin bermain di EPL sebab ingin dapat income yang tinggi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 30-08-05 08:49


errrmmm, sebab terlalu banyak publisiti di EPL. berbanding dengan bundesliga, serie A, dan lain2 liga bola sepak di eropah... lagipun agaknya EPL popular sebab kemewahan pada kebanyakan kelab mereka.... ini menjadi satu isu... dalam bola sepak, bila banyak duit bolehla beli player yang bagus2..... kasihan kat kelab yang kurang mampu.... apapun bagi kelab2 yang baru, kalau mereka menang..merekala Juara Asli sebab dengan kewangan terhad masih mampu menjadi juara...tapi apakan daya kebanyakan kelab2 yang berjaya di EPL menjadi juara selepas berbelanja besar....... kalau harga pemain dah sampai 40 juta pound sterling tu semua dah kerja gila.......errmmmmm, boleh buat banyak projek kat malaysia dengan harga tu..... :):):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-09-05 11:46


orang kita lagi kenal pemain manchester, ac milan real madrid dari johor fc, selangor atau pahang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

Ezika_Armansur
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.08.2003
Ahli No: 2781
Posting: 58
Dari: Kuala Lumpur

malaysia  


posticon Posting pada: 02-09-05 21:00


Siapa kat sini suka pasukan Manchester United? sila jawab. 8-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Ezika_ArmansurProfil   Hantar PM kepada Ezika_Armansur   Pergi ke Ezika_Armansur's Website   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 30-09-05 19:10


jika dilihat liga inggeris makin tidak diminati...harga tiket pun dikatakan naik...penonton pun semakin kurang...tahap pasukan pun semakin merosot....apapun saya suka liga sepanyol dan itali... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-10-05 05:48


bukan memandang tinggi...just kagum dengan semangat player dan jugak skill mereka yang mantap...tu saja sebenarnya..teringin jugak nak tengok pemain malaysia macam pemain EPL...
[ Telah diedit oleh: great_teacher pada 23-10-05 05:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 23-10-05 10:50


CHELSEA dah semakin bagus sekarang..memang kuat team mereka.. sukar pasukan lain nak kalahkan mereka...harap2 mereka dapat capai juara liga musim ini... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-10-05 10:58


bukan nak kecilkan pasukan bola sepak tempatan, tapi memang jauh berbeza pun antara negara kita dengan eropah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-10-05 11:08


assalamualaikum wrwb...

EPL - liga paling menghiburkan
La LIga - liga paling mencabar
serie A - liga paling taktikal

nak banding dengan Liga M, ntahlaaa :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 23-10-05 11:10


tapi kan liga EPL dah merosot sikit..bukan apa hanya chelsea yang kuat.. saya suka liga sepanyol dan itali..EPL sikit-sikit saja... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-10-05 11:26


boleh jadi sebab chelsea...tapi saya percaya dibanding dengan EPL dengan Serie A...Serie A lebih membosankan tak macam zaman Platini,Ruud Gullit,Maradona,van Basten dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 23-10-05 11:37


betul..chelsea memang kuat sejak mourinho jadi pengurus...tapi liga itali memang kurang sikit berbanding sepanyol...liga sepanyol memang bagsu daripada epl dan epl...saya suka barcelona dan inter milan.. :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-10-05 11:41


saya suka real madrid dan juventus... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 23-10-05 11:47


juventus kuat juga sekarang ni..sejak viera datang..lagilah bagus...real madrid kadang sukar nak duga prestasi...apapun kedua2nya adalah juara... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-10-05 11:53


Pada 23-10-05 10:58 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

bukan nak kecilkan pasukan bola sepak tempatan, tapi memang jauh berbeza pun antara negara kita dengan eropah...
saya tak minat bola, tapi kadang-kadang masa temankan kawan makan kat kafe, tumpang tengok juga, sebab dah depan mata......

lagipun pensyarah saya selalu cakap, bola adalah antara 3S yang digunakan oleh barat untuk memperdayakan umat Islam, iaitulah 'sport'...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 23-10-05 11:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-10-05 11:53


:-di


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 23-10-05 11:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 23-10-05 17:23


saya juga peminat bola kedah darulaman.. :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-10-05 00:54


Pada 23-10-05 11:53 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-10-05 10:58 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

bukan nak kecilkan pasukan bola sepak tempatan, tapi memang jauh berbeza pun antara negara kita dengan eropah...
saya tak minat bola, tapi kadang-kadang masa temankan kawan makan kat kafe, tumpang tengok juga, sebab dah depan mata......

lagipun pensyarah saya selalu cakap, bola adalah antara 3S yang digunakan oleh barat untuk memperdayakan umat Islam, iaitulah 'sport'...



dua S lagi apa..??

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

mellisaleez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16270
Posting: 210

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-10-05 10:04


minat juga tengok liga inggeris/eropah ni...mereka main ada kelas la...puasla tengok...tak macam player tempatan....bukan nak kutuk, tapi realiti...dulu time study rajin jugak dok melangut depan tv layan bola sampai 3/4 pagi..tapi sekarang tak lagi...
lagipun player inggeris/eropah boleh tahan jugak kehensemannye...hehehhe...soriii...tumpang lalu...

*** www.eufa.com for more information...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mellisaleezProfil   Hantar PM kepada mellisaleez   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 24-10-05 10:42


EPL ni sebab cara permainan yang mengagumkan... pantas dan tidak mempersia2kan peluang yang terhidang... selain itu menjadi tempat lahirnya bintang2 dunia...

bila agaknya pemain malaysia nak main dalam EPL??????

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-10-05 11:37


Pada 24-10-05 00:54 , great_teacher posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-10-05 11:53 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-10-05 10:58 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

bukan nak kecilkan pasukan bola sepak tempatan, tapi memang jauh berbeza pun antara negara kita dengan eropah...
saya tak minat bola, tapi kadang-kadang masa temankan kawan makan kat kafe, tumpang tengok juga, sebab dah depan mata......

lagipun pensyarah saya selalu cakap, bola adalah antara 3S yang digunakan oleh barat untuk memperdayakan umat Islam, iaitulah 'sport'...



dua S lagi apa..??
satu S lagi tu 'sex'... satu lagi cari sendiri... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

newli
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.09.2005
Ahli No: 19001
Posting: 22
Dari: kota

malaysia  


posticon Posting pada: 26-10-05 11:25


the answer is top quality of football.

Bookmark and Share

    


  Member Information For newliProfil   Hantar PM kepada newli   Quote dan BalasQuote

mellisaleez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16270
Posting: 210

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-05 12:39


Pada 24-10-05 11:37 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-10-05 00:54 , great_teacher posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-10-05 11:53 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-10-05 10:58 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

bukan nak kecilkan pasukan bola sepak tempatan, tapi memang jauh berbeza pun antara negara kita dengan eropah...
saya tak minat bola, tapi kadang-kadang masa temankan kawan makan kat kafe, tumpang tengok juga, sebab dah depan mata......

lagipun pensyarah saya selalu cakap, bola adalah antara 3S yang digunakan oleh barat untuk memperdayakan umat Islam, iaitulah 'sport'...



dua S lagi apa..??
satu S lagi tu 'sex'... satu lagi cari sendiri... :lol:


satu 'S' lagi tu...SONG...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mellisaleezProfil   Hantar PM kepada mellisaleez   Quote dan BalasQuote

rizal_man
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19775
Posting: 50
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 28-10-05 17:17


skill individu dan perancangan pasukan dalam sesuatu perlawanan

Bookmark and Share

    


  Member Information For rizal_manProfil   Hantar PM kepada rizal_man   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 29-10-05 10:35


chelsea kalah pula baru-baru ini dengan charlton...apapun bola itu bulat...apa-apa boleh berlaku... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 11-10-06 10:02


liga malaysia buat time solat isyak lah..
nak pergi stadium kena awl2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

Minur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24249
Posting: 100
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-06 15:18


liga Inggeris adalah liga yang menguji seluruh kemampuan pemain

kalau kita tengok, permainan di liga inggeris adalah sangat laju kalau dibandingkan dengan liga2 yang lain..

mungkin tu agaknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MinurProfil   Hantar PM kepada Minur   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 04-11-06 11:00


liga inggeris tu memang hargai bola.Ini termasuk pmain2nye yang datang dr kluarga miskin terutama dr afrika dan amerika latin jadi tu saja bakat yang ada jadi mereka gunakan bakat mereka sebaik mingkin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

jauhtapi_dekat
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.11.2006
Ahli No: 27220
Posting: 24
Dari: indera kayangan

Perlis  


posticon Posting pada: 06-11-06 13:53


liga inggeris main laju,spain dengan seni sikit,liga italy pulak pelan sangat
lebih hati-hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For jauhtapi_dekatProfil   Hantar PM kepada jauhtapi_dekat   Quote dan BalasQuote

husna_493
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.07.2005
Ahli No: 17529
Posting: 32
Dari: dari sini

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-06 14:07


saya pun minat tengok bola. tapi sangat kecewa bila tengok team kebangsaan kerap kalah. nak lawan Myanmar yang dulunya jauh di bawah daripada kita pun susah. pemain sekarang main sebab duit. kalah menang dah tak kisah sebab mereka dibayar. mereka anggap main bola ni sebagai kerjaya. jadi menang dapat bonus, kalah pun mereka tetap dapat duit (gaji bulanan). kalau zaman allahyarham mokhtar dahari dulu, semua pemain anggap main bola ni sebagai part-time saja. ada yang kerja bank, ada yang kerja dengan tnb. tu pasal mereka main dengan penuh semangat kesukann. tak macam pemain sekarang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For husna_493Profil   Hantar PM kepada husna_493   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-11-06 17:02


sedangkan korea selatan yang dulu psukan belasahan Malaysia sekarang ni dah ada pmain kat EPL

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 07-11-06 18:57


NEGERI SEMBILAN...HOBIN JANG HOBIN

NEGERI SEMBILAN NAZA,JUARA LIGA SUPER

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-06 19:55


memang betul sebab utama ialah kualiti bolasepak malaysia kini jauh ketinggalan ke belakang ..... Main pun tidak bersungguh2....cuba lihatlah pada pasukan bolasepak bawah 20 kita baru-baru ini ....kalah semua....padahal sudah RM3.5 juta dihabiskan untuk membentuk pasukan tersebut....main tak bersungguh2.....baik duit tu dibuat sedekah lebih baik....


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 07-11-06 20:56


mungkin disebabkan faktor genetik, faktor pemakanan dan persekitaran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-11-06 09:15


EPL tu pun lebih mgutamakan bakat dan skill sebelum mbyr gaji pemain bdsrkn performance pemain tu lah gaji main kat EPL tu mahal2

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.159472 saat. Lajunya....