Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal, air juga yang menenggelamkan kapal
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Wanita bertudung?Lelaki?bagaimana pulak..


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Wanita bertudung?Lelaki?bagaimana pulak..

Please Mendaftar To Post


Oleh Wanita bertudung?Lelaki?bagaimana pulak..

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-07-05 17:39


Ana perlukan pendapat semua...apa pandapat entunna pasal lelaki yang kurang agamanya tapi punyai citarasa yang tinggi..Inginkan wanita bertudung labuh..berjubah,pandai jaga diri....Sedangkan si lelaki ni asyik tukar pasangan..nak enjoy..Bila di tanya ciri-ciri idaman dia,dia cakap nak orang bertudung..setia..hiihi..lawak btoll..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-07-05 21:26


enti pernah came across orang yang macam tu ke? maybe dia nak berubah agaknya. tu yang dia pilih yang muslimat yang baeriman.... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

condemned
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.06.2004
Ahli No: 9566
Posting: 121
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 24-07-05 23:34


betul 2..memang 2 semua idaman lelaki..

Bookmark and Share

    


  Member Information For condemnedProfil   Hantar PM kepada condemned   Pergi ke condemned's Website   Quote dan BalasQuote

imin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.04.2005
Ahli No: 15878
Posting: 56
Dari: malaysia

Selangor  


posticon Posting pada: 24-07-05 23:54


perempuan baik untuk lelaki baik, dah lelaki baik untuk perempuan baik... ALLAH dah cakap begitu dalam Al-Qur'an, so insyaALlah tak payah risau lah :)

satu lagi kita nak cari jodoh pun mestilah check latar belakang orang tu dulu kan.. takkan nak main ambil sembrono saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For iminProfil   Hantar PM kepada imin   Pergi ke imin's Website   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 25-07-05 00:57


hmm..memang tu yang semua laki nak...ana pun nak yang macam tu juga...hehehehe....bukan nya apa, nanti senang, tak payah nak didik dia dalam rumah tangga...bayangkan kalau yang dapat free hair...nak didik dia suruh pakai tudung bukan senang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 25-07-05 00:58


hmm..memang tu yang semua laki nak...ana pun nak yang macam tu juga...hehehehe....bukan nya apa, nanti senang, tak payah nak didik dia dalam rumah tangga...bayangkan kalau yang dapat free hair...nak didik dia suruh pakai tudung bukan senang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 25-07-05 00:58


hmm..memang tu yang semua laki nak...ana pun nak yang macam tu juga...hehehehe....bukan nya apa, nanti senang, tak payah nak didik dia dalam rumah tangga...bayangkan kalau yang dapat free hair...nak didik dia suruh pakai tudung bukan senang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-07-05 01:04


elok lah laki nak perempuan beriman, boleh didik dia. tambah lagi golongan islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 02:51


layak ke aku untuk wanita2 solehah yang bertudung labuh, yang baik akhlaknya ini? tak layak rasanya diri ini untuk mereka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 04:31


hm....nice question.

sekadar memetik madah pujangga untuk dijadikan renungan:
jangan diimpi isteri sesempurna saidatina fatimah....
sedang diri tak sesempuna saidina ali...

begitu juga sebaliknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

edlin
WARGA SETIA
Menyertai: 03.08.2004
Ahli No: 10459
Posting: 411
Dari: sg

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 04:39


jangan tahu nak saja yang terbaik...
kita pun kena jadi yang terbaik jugak...
tapi ada saja lelaki yang nak perempuan yang biasa....
kononnya nak mengubah mereka...
tapi berkesan ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For edlinProfil   Hantar PM kepada edlin   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 25-07-05 06:13


bukan tak boleh tapi kena ukur baju dibadan sendirila..memang dah lumrah lelaki walaupun perangai maasyaallah tapi nak perempuan yang baik akhlak..tapi untuk dapatkan yang terbaik kita harus jadi yang terbaik baru setanding...wanita solehah hanya layak untuk lelaki yang soleh, begitu jugala sebaliknya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 20:35


jangan cakp macam itu alqibtiaz...
wanita pun apa kurang nya...
mereka pun nak lelaki yang soleh tapi diri...
Tak perlu mencari teman secantik Balqis, andai diri tak sehebat SULAIMAN, mengapa mengharap teman setampan YUSOF, jika kasih tak stulus ZULAIKHA, tak perlu mencari teman seteguh IBRAHIM, andai diri tak sekuat HAJAR, mengapa didamba kekasih sempurna MUHAMMAD atau KHADIJAH, jika kita cuma insan biasa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-07-05 21:03


kawan saya pernah cakap nak cari isteri yang boleh mendidik nya.
yang boleh membimbing ke jalan syurga.
tambah beliau lagi bila balik kerja penat jadi dia mengharapkan isteri membawakan segelas air kepadanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 21:17


:lol:
wallahua'lam.entah.kadang-kadang mreka cakap saja begitu tapi apabila bercinta,mereka suka yang up to date. yang peliknya perempuan yang dipilih untuk menjadi isteri dan ibu kepada anak-anaknya mestilah bersopan dan menjaga aurat..yang tak pernah disentuh mana-mana lelaki walhal dulu dia pun sentuh2 anak dara orang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 21:37


ana sokong pendapat imin, segalanya dah tertulis dalam AlQuran.. perempuan baik untuk lelaki baik, dah lelaki baik untuk perempuan baik. percayalah!!

Ana rasa lelaki yang nak perempuan tudung labuh tu lebih baik dari lelaki yang nak perempuan yang sosial...

Tepuk dada tanya iman... wallahu a'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 22:03


ana pun setuju dengan anda amrizal,itu yang termaktub

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

winna_huwaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17219
Posting: 132

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 22:10


Pada 24-07-05 17:39 , alqibtiaz posting:

!!! QUOTE !!!

Ana perlukan pendapat semua...apa pandapat entunna pasal lelaki yang kurang agamanya tapi punyai citarasa yang tinggi..Inginkan wanita bertudung labuh..berjubah,pandai jaga diri....Sedangkan si lelaki ni asyik tukar pasangan..nak enjoy..Bila di tanya ciri-ciri idaman dia,dia cakap nak orang bertudung..setia..hiihi..lawak btoll..



setahu winna..lelaki akan kawan dengan sesiapa yang dia suka..untuk membuat pilihan..yang terbaik untuk diri nya....kadang kala..wanita yag tersalah sangka....hurmm tiada lelaki yang tidak mahu wanita yang baik..even dia suka main2 kan perasaan wanita...bila di fikirkan mana keadilannya... tapi...sebagai wanita....kena ada ketegasan baru lah tidak di main-main kan...jangan sekali tegur dah cair...hurmmm fikir-fikirkan...


-----------------
aku ada lah aku


Bookmark and Share

    


  Member Information For winna_huwaidaProfil   Hantar PM kepada winna_huwaida   Quote dan BalasQuote

cahayainsani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10574
Posting: 235
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 22:30


Assalamu'alaikum...
sudah menjadi fitrah kehidupan...lelaki inginkan seorang wanita yang baik untuk dijadikan pasangan hidup,yang beriman,solehah dan baik....
tapi si lelaki mestila menjadi contoh tauladan yang baik seandainya mahu memperisterikan wanita sebegitu kerana selepas diijab kabulkan tugas mendidik isteri akan terletak dibahu suami...
lelaki jadilah seorang suami yang dapat membimbing isterimu kejalan yang diredhaiNYA....
Waallahu'alam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayainsaniProfil   Hantar PM kepada cahayainsani   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 25-07-05 23:20


Memang idaman setiap lelaki...Lelaki haprak saja nak perempuan yang tak menutup aurat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

love_fillah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15161
Posting: 88
Dari: bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 04:34


bismillah walhamdulillah...

setiap insan nakkan yang terbaik walaupun dia bukanlah yang terbaik...

muslimah yang solehah... untuk muslimin yang soleh... begitulah sebaliknya...

kalau dapat yang baik... Alhamdulillah...

tapi... bila sebaliknya berlaku... redha saja lah... mungkin itu ujian dari Allah nak menguji setinggi mana keimanan hambanya. setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya.

firman Allah:
"Allah tidak akan menguji seseorang melainkan dengan kesanggupan seseorang itu" wallahua'lam...

strive 4 mardhatillah:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For love_fillahProfil   Hantar PM kepada love_fillah   Pergi ke love_fillah's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 17:00


orang gila pun nak makan nasi yang dimasak= semua orang nak benda yang elok.

ps: tapi orang gila pun makan nasi basi juga. :-)

ps lagi: kiasan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

yatie86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11989
Posting: 116
Dari: p.di negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-07-05 21:27


rasa memang ramai laki2 bercita nakkan perempuan macam 2..tu cumer angan2 saja..mesti lah dia fikir,takakn orang perempuan yang baik nakkan lelaki yang kurang sikit, Kalau dia betul2 nak perempuan tu, mesti dia kan berubah..tapi takut juga tak ikhlas..alah..lagi pun tuhan dah janji,,laki yang baik mesti untuk perempuan yang baik begitu juga sebaliknya..kalau laki tu suka pakai seluar pendek. pernah ke jumpa isteri atau makwe dia pakai tudung labuh,setakat ni saya tak pernah tengoklah, kalau ada tlglah beritau ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yatie86Profil   Hantar PM kepada yatie86   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 21:55


Pada 28-07-05 21:27 , yatie86 posting:

!!! QUOTE !!!

..kalau laki tu suka pakai seluar pendek. pernah ke jumpa isteri atau makwe dia pakai tudung labuh,setakat ni saya tak pernah tengoklah, kalau ada tlglah beritau ye..
bersepah orang macam ni yatie86. yang suami rogol orang, isteri dia tudung labuh pun ada. (dalam tv ada tunjuk).

ps: doa sajalah. sebelum kahwin memang semuanya nampak baik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 22:22


macam-macaam adaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 22:24


apa yang ada pukau?

ps: macam2 pun tak adaa juga. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 31-07-05 22:18


Assalamualaikum...

Hemm ana rasa dunia sekarang ni dah terbalik...lelaki pulak yang tutup aurat lelebih...perempuan pula dedah aurat...

contohnya budak2 rap tu hah...pakai baju besar2 sluar besar..siap pakai tarbus lagi....tapi yang peliknya perempuan pula bakai baju macam tak cukup kain...

hemmm...semoga kita dilindungi dari sebanrang perkara mungkar...Aminnnn...

:-?


-----------------
Your HTML Guide


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

inas_syamimi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15728
Posting: 29
Dari: kota tinggi

Johor  


posticon Posting pada: 31-07-05 23:49


Assalamualaikum......
Emmmmmmmmm.........
inas pun selalu terfikir tentang hal ni.....
kadang-kadang ada jugak bertukar pendapat dengan sahabat dan keluarga .....
pelik tapi benar....
itulah yang dinamakan lumrah manusia yang inginkan yang terbaik dan tak pernah cukup dengan apa yang telah dikurniakan....
sebaiknya..... sedarlah siapa diri kita yang sebenarnya....
jangan terlalu risau tentang siapa jodoh kita....
kerana Allah Maha pengasih lagi maha Penyayang....
Allah telah pun berfirman dalam Al - Quran.....
setiap lelaki yang beriman adalah untuk wanita yang beriman....
begitu juga sebaliknya.....
inas rasa semua yan ada kat sini....
dah terlalu arif tentang kata-kata Allah....
dengan itu.....percaya dan yakinlah....
"cerminlah diri.....untuk lihat siapa jodoh kita....."
tepuk dada tanyalah iman dalam hati....

Bookmark and Share

    


  Member Information For inas_syamimiProfil   Hantar PM kepada inas_syamimi   Pergi ke inas_syamimi's Website   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 31-07-05 23:59


hmm..memanglah lelaki nak perempuan yang baik,sapa nak pempuan sosial sangat..lagilah yang pakai entah apa-apa entah,macam public show...perhiasan wanita hanya untuk tontonan suaminya yang sah...bukan untuk tontonan awam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 01-08-05 00:00


Pada 25-07-05 21:37 , Amrizal posting:

!!! QUOTE !!!

ana sokong pendapat imin, segalanya dah tertulis dalam AlQuran.. perempuan baik untuk lelaki baik, dah lelaki baik untuk perempuan baik. percayalah!!

Ana rasa lelaki yang nak perempuan tudung labuh tu lebih baik dari lelaki yang nak perempuan yang sosial...

Tepuk dada tanya iman... wallahu a'lam..



hmm.....sokong sangat


-----------------
"CaRiLaH KaSiH InsaN DemI CinTa TuHAn"


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 01-08-05 21:16


Assalamualaikum....

entah lah..
yang ni shah tak tahu nak jawab bagaimana..
shah ni kopiah pun pakai masa nak pergi surau saja dan kerja..
tak fulltime lah..

wassalam


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-08-05 05:43


assalamualaikum..ana rasa seorang lelaki mempunyai ego yang tinggi...tak semua lelaki boleh menerima teguran seorang wanita yang di anggap lemah supaya dia berubah..Mungkin mule2 kawin bila tegur sikit berubah sebab sayang tapikan lama2 mesti bosan...tak begitu???

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

pokjak
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1547
Posting: 383
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 06-08-05 07:04


setiap orang ada kemahuan sendiri ok.......so igatlah pada surah an-nur ayat 36-38

Bookmark and Share

    


  Member Information For pokjakProfil   Hantar PM kepada pokjak   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 06-08-05 07:09


Pada 06-08-05 07:04 , pokjak posting:

!!! QUOTE !!!

setiap orang ada kemahuan sendiri ok.......so igatlah pada surah an-nur ayat 36-38


Assalamualaikum...
keinginan yang baik ok lah..
jangan keinginan yang lain pula..

wassalam..


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

ayied82
Warga Rasmi
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14732
Posting: 12
Dari: johor bahru

Johor  


posticon Posting pada: 06-08-05 07:20


assalamualaikum.......lelaki zaman sekarang ini mna2 yang sederhana tak suka menunjukkan ilmu yang dia orang ada.malah suka buat penampilan macam orang biasa dan sometimes itu macam orang jahat pun ada juga.memang kebanyakkan lelaki suka wanita yang baik2 untuk menjaga zuriat dia.
p/s jangan pandang dari luaran shaja.kenali isi hati baru kita ketahui semua.jika perempuan luaran dah xelok lagi lah isi hatinya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayied82Profil   Hantar PM kepada ayied82   Pergi ke ayied82's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 07-08-05 00:41


Pada 06-08-05 07:20 , ayied82 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum.......lelaki zaman sekarang ini mna2 yang sederhana tak suka menunjukkan ilmu yang dia orang ada.malah suka buat penampilan macam orang biasa dan sometimes itu macam orang jahat pun ada juga.memang kebanyakkan lelaki suka wanita yang baik2 untuk menjaga zuriat dia.
p/s jangan pandang dari luaran shaja.kenali isi hati baru kita ketahui semua.jika perempuan luaran dah xelok lagi lah isi hatinya


Assalamualaikum...
betul kata awak tu..
tapi jangan kita pandang serong kat perempuan..
yang pakai tak seberapa..
mereka bukan jahat sangat..
mungkin nakal sikit saja..
mereka pun nak yang terbaik juga..
mungkin ada niat nak jadi yang terbaik untuk suami dia..
jangan sangka buruk kat mereka..

wassalam..


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-08-05 01:46


Mungkin mereka nakal sikit saja...tu saya dengar pendapat shah_sobriyanie lah...Tapi setahu saya lahiriah kita mencerminkan keperibadian dalaman kita...So...bagaimana tu...apa kes???

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 19-08-05 07:47


entahlah...tapi bagi ana kita kena jadi yang terbaik kalau kita nak dapat lelaki yang baik....sekarang ini..ramai orang kata....islam....tapi tak ikut pun ..apa yang islam syariatkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

Eisyaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14148
Posting: 144
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-08-05 10:36


yang penting adalah menjadi diri kita sendiri...dan tidak merubah orang lain menjadi apa yang kita inginkan....be yourself!

Bookmark and Share

    


  Member Information For EisyaaProfil   Hantar PM kepada Eisyaa   Pergi ke Eisyaa's Website   Quote dan BalasQuote

syafiq86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2003
Ahli No: 2897
Posting: 240
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 19-08-05 10:54


Salamualaikum

Ana nak komen sedikit saja.Ana petik dari seorang sahabat ana yang mendapanya dari ustaz dia:
"Wanita yang pakai tudung tidak semestinya baik. Tetapi wanita yang tidak bertudung , semestinya tidak baik."

Komentar, mengapa dikatakan begitu.Kerana yang tidak bertudung itu sudah semestinya telah melakukan dosa kepada Allah swt.

Pihak sekular mengatakan,"Dont judge a book by its cover".Tapi Islam tidak.Luaran juga perlu dijaga.Islam memandang dalam dan luar.Kerana luaran itu lahir dari dalaman.Dari hati kita.Kalau bersih ia, maka cantiklah luaran kita.Kalau kotor ia, maka hodohlah luarannya.

Begitu juga dengan lelaki.Yang berketayap itu tidak semestinya baik.Tetapi yang tidak menutup aurat, tidak menjaga muamalah, smestinya tidak baik. :-)

Jadi sebelum nak mencari pasangan tu, kita renungkan diri kita dahulu.Cukupkah diri ini untuk membimbing si isteri(bagi muslimin) dan sediakah diri ini untuk berbakti kepada suami(bagi muslimat).Setiap orang mahukan yang terbaik, tapi perbaiki diri kita dahulu.Muhasabah diri.Sucikan hati.

Wassalam. :-)
[ Telah diedit oleh: syafiq86 pada 19-08-05 10:57 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syafiq86Profil   Hantar PM kepada syafiq86   Quote dan BalasQuote

sitishuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11861
Posting: 132
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-08-05 13:58


setuju dengan syafiq86

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishuhadaProfil   Hantar PM kepada sitishuhada   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 19-08-05 18:37


assalamualaikum wbt....

kepada sesiapa yang perasan tu...suluhlah muka kat cermin..hahaaaa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-08-05 21:47


Insyaallah..semoga Allah letakkan kita semua ini di dalam golongan yang terbaik di antara yang terbaik...setuju?? hehe..walau pepun..ana setuju sangat dengan syafiq...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

pokjak
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1547
Posting: 383
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 19-08-05 22:05


pasangan adalah biar sekufu ok

Bookmark and Share

    


  Member Information For pokjakProfil   Hantar PM kepada pokjak   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-08-05 22:07


Nak tanya..bagaimana Kalau seorang ustaz yang hafiz..tapi berkahwin dengan prmpuan yang tak menutup aurat dengan sebab nak membimbingnya..tu bukan sekufu kan...boleh bagi komen tak...ustz ana buat begitu...

Wallhua'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

nisa_maisarah
Warga Rasmi
Menyertai: 09.09.2004
Ahli No: 11031
Posting: 17
Dari: bumi Allah

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-08-05 22:37


kalau kita mampu mengubah seseorang ke arah yang lebih baik...itu eloklah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_maisarahProfil   Hantar PM kepada nisa_maisarah   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-08-05 14:32


Mungkin boleh mengubah..tapi ada yang tak makan dek saman...ermmm..dengar khabar..si perempuan degill....akhirnya bercerai- berai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

pokjak
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1547
Posting: 383
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 21-08-05 02:37


bersabar lah ye............nati ada makan pujuk rayu ............
wanita berhati lembut

Bookmark and Share

    


  Member Information For pokjakProfil   Hantar PM kepada pokjak   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-08-05 10:10


mungkin jugak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-08-05 11:08


> pening2...
> banyak juga ye masalah awak ni ye alqibtiaz....
> ............
> ingatlah.......
> yang baik hanya untuk yang baik saja...
> sebaik-baiknya, sseorg wanita itu carilah sseorg lelaki yang dapat m`bimbing dirinya...
> bukan dengan niat wanita yang b`kahwin itu yang akan cuba m`bimbing suaminya...
> kerana sedarkah kamu bahawa tiap2 wanita itu dijadikan oleh Allah swt daripada tulang rusuk kiri lelaki..?
> dan lelakilah yang seharusnya membentuk sseorg wanita itu.....
>
> untuk alqibtiaz....
> bykkan b`doa & pinta petunjuk daripadaNya...
> insyaAllah... semoga apa yang dicari akan ditemui suatu hari nanti...
> amin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-08-05 14:56


Ana pula kena ...hehe takpela Al mustaqqim...ana minta pendapat semua tak bermaksud ana tu.....

SEkadar mengupas isu yang biasa berlaku.....

Wallahua'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.146102 saat. Lajunya....